TomTom « Terug naar discussie overzicht

TT Juli 2020

1.260 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 » | Laatste
I Love Melbourne
2
Onderstaande is voor mij te kort door de bocht. Harold en de overige founders bezitten circa 50% van alle aandelen en die weten precies welke deals er zijn afgesloten. Deze informatie wordt niet met de overige aandeelhouders gedeeld. Dat mensen op dit forum beweren dat er gemanipuleerd wordt lijkt me logisch.

Financiële details worden al jaren niet bekend gemaakt en zelfs de namen van sommige klanten zijn niet gedeeld. Ik weet 100% zeker dat alle autofabrikanten precies van elkaar weten welke leveranciers gebruikt worden. Wanneer deze informatie niet wordt gedeeld (onder het mom van - concurrentie gevoelige informatie) dan is het logisch dat forum bezoekers denken dat de koers wordt gemanipuleerd of dat TomTom voor een habbekrats van de beurs wordt gehaald. De koers is tenslotte al circa 30% is gedaald sinds de Corona crisis.

Manipulatie komt tegenwoordig alleen maar vaker voor op de beurs. Kijk eens naar een Galapagos die bij meerdere positive nieuwsberichten bijna 40% van de koers is kwijtgeraakt. Dat de koers wordt gemanipuleerd lijkt me veel logischer dan dat de koers niet wordt gemanipuleerd. Enfin dat is mijn mening.

(PS. Boem ik lees met plezier al je berichten maar ben het dit keer niet met je eens)

quote:

boem! schreef op 31 juli 2020 01:22:

De koers reflecteert de te verwachten winstcapaiteit.

Afhankelijk of je daar de netto winst ( 30 mio) of de FCF (100 mio) voor neemt over de afgelopen jaren wordt TT door de markt momenteel met een koers van 7 euro gewaardeerd op een KW van 30 x (netto) of 10 x (FCF).

Daarnaast getuigt het gemiddeld aantal verhandelde aandelen van +400.000 erop dat er voldoende handel is om tot een op die verwachtingen gebaseerde prijs uit te komen.

Een KW van 30 x geeft aan, dat er nog wel wat toekomstmuziek moet worden gerealiseerd om een dergelijke verhouding te verantwoorden terwijl een Kw van 10 x het tegenovergestelde aangeeft.

Ik stel vast dat er voldoende handel is in het aandeel om tot een verantwoorde prijszetting te komen nav de verwachtingen.

Het aantal te verhandelen aandelen van 130 mio geeft aan dat er voldoende aandelen voor handen zijn om te anticiperen op de gedane koers tov de verwachting bij het individu.
Ook het aantal te verhandelen aandelen uit de free-float ad 73 mio geeft voldoende vertrouwen op een evenwichtige koersontwikkeling met als basis de te verwachten winstcapaciteit.

Dat de koers afwijkt van de verwachtingen van het individu is een basisvoorwaarde om van positie te veranderen en dat is nu het leuke aan beleggen.
Om de markt te beschuldigen van manupilatie omdat de koers niet voldoet aan de eigen verwachtingen gaat mij veel te ver.
Volg je eigen gedachten mbt wat de koers zou moeten zijn, accepteer (maak gebruik van) de afwijkende koers als zijnde de door de markt opgelegde prijs.

Ik maak me vanuit die gedachte in het geheel niet druk over de door de markt overeengekomen prijs van 7 euro.
Ik maak me sterk om te kijken naar FCF ipv netto-winst.
Daaruit blijkt dat TT voor mij een qua omzet en winst een groeiend bedrijf is dat ook nog actief is in een zeer beloftevolle markt waarbij TT zich een uitstekende uitgangspositie heeft verworven.

Op basis van mijn uitgangspunten een met 15% groeiend A&E vergezeld van een FCF met double digit geeft mij de overtuiging dat daar een KW aan behoort te hangen van 30 x ofwel 25 euro op basis van de huidige FCF.

De markt is het daar absoluut niet mee eens want zij waarderen TT op 30 x (beloftevolle uitgangspositie) de netto-winst.

Klagen over de markt heeft geen zin, anticiperen op de markt wel door je positie te wijzigen.
Ikzelf heb mijn positie nog verder uitgebreid naar 15K ipv de geplande vermindering naar 5.800 stuks.

boem!
0
Ik zal trachten mijn gedachtenwijze te verhelderen.

Als aandeelhouder ben ik geinteresseerd in het toekomstperspectief van het bedrijf.
Want het gaat er uiteindelijk om wat het bedrijf voor mij als aandeelhouder kan verdienen.
Daarvoor bestaat er een toegesneden parameter te weten de FCF die exact aangeeft wat er met de operationele cash-flow gebeurt verdeeld over drie opties. 1. investeren 2. optimaliseren van de liquiditeitspositie en tenslotte aandeelhoudersuitkeringen.

Het is met name HG die deze parameter uitdrukkelijk in de etalage heeft gezet en daar ook een midden an lange termijn outlook aan heeft gehangen met een groei in omzet van 15% per jaar en een double digit FCF.

Ik ben als aandeelhouder veel meer geinteresseert in deze toekomstmogelijkheden dan in het kennen van de specifieke condities van een seperate deal.
De condities van een deal kunnen concurrentiegevoelige gegevens blootleggen.

Neem bijv de uitgebreide deal die TT heeft gesloten met Microsoft.
Niemand van ons kent de condities. Ik heb weleens gewezen op de verpliching die TT heeft om 100 mio te betalen aan omzetsplitsing.
Wat is de vergoeding die TT krijgt van Microsoft en wat mogen zij houden aan omzetten verkregen van klanten via de platforms van Microsoft.
We weten dat TT een verwaarloosbaar percentage van de Map-Api's in haar bezit heeft.

Stel en zeg nadrukkelijk stel dat TT de deal met Micorsoft is aangegaan door haar te voorzien tegen een gereduceerd tarief en daarnaast 50% van haar via de platforms van Microsoft verkregen omzet aan Microsoft afdraagt enkel en alleen om maar in het map=API wereldje in te kunnen breken.

Indien dat de strategie is van TT wil men die info niet gedeeld zien via een disclosure van de terms and conditions waar veel van de forumleden op zitten te wachten.

Ik ben slechts geinteresseert in de resultaten in de voortgang van de midden en lange termijn outlook die mij een FCF van 175 mio a 875 mio per jaar voorschoteld (10%-50% FCF over 1,750 mio aan omzet)

Ik heb meer dan voldoende gegevens van HG ontvangen om mij een oordeel te vellen over de haalbaaarheid van deze missie en die komt er op neer dat ik denk dat TT de gestelde doelen op zijn sloffen haalt.

Waarom zou ik me zorgen maken over het uitblijven van specifieke condities van specifieke deals, het is voor mij niets meer dan detailinfo die de algemene veel belangrijkere info kan camoufleren.
Ik richt mij als aandeelhouder op de door TT afgegeven aandeelhouderswinst van 175 mio a 875 mio in 2030 en volg dat spoor em laat me niet afleiden door wat er vandaag of morgen geschreven wordt of gesuggereerd door personen die HG niet vertrouwen en/of uitgaan van netto-winst.
Wereldbelegger
2
man o man
weer een verdachtmaking, weet u niets anders te bedenken.

"personen die terecht aangeven dat TomTom veel te laag noteert!"
Vooral dat woordje "terecht" is om te lachen.

Vraag aan u daarover:
Hoeveel mensen op dit draadje klagen net als u over de te lage koers?
Zijn ze op één hand te tellen?

Er wordt misschien wat gemopperd, maar de echte positivo's kijken naar de toekomst. U kijkt daarentegen alleen maar naar uw eigen perceptie. En omdat die niet uitkomt geeft u 'de grote inkoper' of de heer Goddijn de schuld van de lage koers.

Beleggers die toekomst zien in TT anticiperen i.p.v. toeteren.
Toeteraars staan (voor)namelijk stil.

quote:

Vive tu vida positivamente schreef op 30 juli 2020 20:30:

[...]

Je vraagt met je cynische reacties wel om tegen reacties!
Voor iemand met jouw ( aangegeven) posities in TomTom ben je wel opvallend tegen personen die terecht aangeven dat TomTom veel te laag noteert!

Maar ik laat het hierbij, tis wel goed zo jongen, succes !
ketchup
1
TT kan nog altijd geen rally vasthouden, bizar - ondanks alle mooie vooruitzichten van koersen tot aan de hemel

laat ze nu eerst maar dit inkoopprogramma afronden, kan eindelijk die handrem eraf.

ga en hoop voor 9 euro einde jaar, moeten ze wel 30% op vanhier en dan staan we nog altijd 1 euro waar we begin 2020 stonden, maar dan kunnen we eindelijk voor de zoveelste keer weg van die 6 voor de komma.
Wereldbelegger
0
Camiel werd teveel capaciteiten toegedicht.

Ik meen me toch te herinneren dat de heer Eurlings op niet misverstane wijze bij KLM werd afgeserveerd wegens incompetentie.
Het ereschild werd onder zijn voeten weggetrokken.

Daarnaast mocht de heer Eurlings nog een erebaantje bekleden bij het IOC.
Ook dat is geen groot succes geweest.

En Nu?
Hij zal zijn taakstaf inmiddels wel volbracht hebben. En ik hoop voor hem dat
niet meer bij zijn ouders in Valkenburg woont.

quote:

tatje schreef op 30 juli 2020 18:28:

Wereldbelegger, dat is te kort door de bocht.

Gewoon lezen.

Mijnen gingen in de jaren 70 dicht.

Camiel had wel capaciteiten.

Camiel had ontegenzeglijk veel capaciteiten.

nl.wikipedia.org/wiki/Camiel_Eurlings

Maar als je nog in de tijd zit, dat het beest groter is dan de geest, kom je in de problemen.

Als mens plaatsen ze je op een voetstuk, maar die mensen kunnen je er ook weer vanaf halen :-)
sniklaas
1
quote:

boem! schreef op 31 juli 2020 08:55:

laat me niet afleiden door wat er vandaag of morgen geschreven wordt of gesuggereerd door personen die HG niet vertrouwen en/of uitgaan van netto-winst.
mooi voornemen Martin, maar hier ga je zeer regelmatig de mist in met je gepassioneerde reacties naar forumleden met andere opvattingen en meningen.

En waarom, je kijkt lange termijn 2030, leg de stukken op de plank, reken periodiek of je FCF doelen nog overeind staan en geniet tot die tijd van de natuur en mensen.
Dutchy Ron
0
Het begint nu wel een heel erg trieste vertoning te worden .... alle fantasie is er uit ...... geen kopers meer ...... de hoogste tijd voor wat positieve berichten vanuit TT. Vorige inkoopprogramma zat boven de 9 euro ...... wat is er gezegd over de herstart vh inkoopprogramma tijdens Q2 cijfers? Ik volg het allemaal wat minder de laatste tijd ...
I Love Melbourne
0
Ik ben met je eens dat TomTom de juiste weg is ingeslagen en de toekomst ziet er zeker rooskleurig uit. Ik snap dat de details van de Microsoft niet bekend gemaakt hoeft te worden. Maar wat meer details omtrent de deals met de autofabrikanten had wel gemogen. Dan gaan beleggers het bedrijf namelijk begrijpen en komt de waarde eruit.

Ook al ziet de toekomst er rooskleurig uit, het kan nog steeds voor een habbekrats van de beurs worden gejat. Als meer details bekend zijn, dan kan de koers zo op 15 euro staan en is de kans ook kleiner dat het bedrijf gejat wordt.

Daarom zijn de details van de deals juist belangrijk. En dan heb ik het nog niet over de manier van communiceren want die is ronduit lachwekkend.

quote:

boem! schreef op 31 juli 2020 08:55:

Ik zal trachten mijn gedachtenwijze te verhelderen.

Als aandeelhouder ben ik geinteresseerd in het toekomstperspectief van het bedrijf.
Want het gaat er uiteindelijk om wat het bedrijf voor mij als aandeelhouder kan verdienen.
Daarvoor bestaat er een toegesneden parameter te weten de FCF die exact aangeeft wat er met de operationele cash-flow gebeurt verdeeld over drie opties. 1. investeren 2. optimaliseren van de liquiditeitspositie en tenslotte aandeelhoudersuitkeringen.

Het is met name HG die deze parameter uitdrukkelijk in de etalage heeft gezet en daar ook een midden an lange termijn outlook aan heeft gehangen met een groei in omzet van 15% per jaar en een double digit FCF.

Ik ben als aandeelhouder veel meer geinteresseert in deze toekomstmogelijkheden dan in het kennen van de specifieke condities van een seperate deal.
De condities van een deal kunnen concurrentiegevoelige gegevens blootleggen.

Neem bijv de uitgebreide deal die TT heeft gesloten met Microsoft.
Niemand van ons kent de condities. Ik heb weleens gewezen op de verpliching die TT heeft om 100 mio te betalen aan omzetsplitsing.
Wat is de vergoeding die TT krijgt van Microsoft en wat mogen zij houden aan omzetten verkregen van klanten via de platforms van Microsoft.
We weten dat TT een verwaarloosbaar percentage van de Map-Api's in haar bezit heeft.

Stel en zeg nadrukkelijk stel dat TT de deal met Micorsoft is aangegaan door haar te voorzien tegen een gereduceerd tarief en daarnaast 50% van haar via de platforms van Microsoft verkregen omzet aan Microsoft afdraagt enkel en alleen om maar in het map=API wereldje in te kunnen breken.

Indien dat de strategie is van TT wil men die info niet gedeeld zien via een disclosure van de terms and conditions waar veel van de forumleden op zitten te wachten.

Ik ben slechts geinteresseert in de resultaten in de voortgang van de midden en lange termijn outlook die mij een FCF van 175 mio a 875 mio per jaar voorschoteld (10%-50% FCF over 1,750 mio aan omzet)

Ik heb meer dan voldoende gegevens van HG ontvangen om mij een oordeel te vellen over de haalbaaarheid van deze missie en die komt er op neer dat ik denk dat TT de gestelde doelen op zijn sloffen haalt.

Waarom zou ik me zorgen maken over het uitblijven van specifieke condities van specifieke deals, het is voor mij niets meer dan detailinfo die de algemene veel belangrijkere info kan camoufleren.
Ik richt mij als aandeelhouder op de door TT afgegeven aandeelhouderswinst van 175 mio a 875 mio in 2030 en volg dat spoor em laat me niet afleiden door wat er vandaag of morgen geschreven wordt of gesuggereerd door personen die HG niet vertrouwen en/of uitgaan van netto-winst.
Wereldbelegger
0
Goed nieuws!
tweede dag op rij dat echte positivo's Turbo's long kopen

Long
31-7-2020
Instrument Aanbieder Stoploss Hefboom Bied Laat Spread Koers Volume Tijd
Booster Long BNP 6,48 9,83 0,7 0,72 0,02 0,770 +1,99% 2.500 9:40
boem!
0
quote:

sniklaas schreef op 31 juli 2020 10:17:

[...]mooi voornemen Martin, maar hier ga je zeer regelmatig de mist in met je gepassioneerde reacties naar forumleden met andere opvattingen en meningen.

En waarom, je kijkt lange termijn 2030, leg de stukken op de plank, reken periodiek of je FCF doelen nog overeind staan en geniet tot die tijd van de natuur en mensen.
Dat ik gepassioneerd reageer op reacties van forumleden door hen te betichten van mogelijke jokkebrok of andere in mijn ogen onschuldige aantijgingen moet je zien als een reactie op de ronduit vijandige aantijgingen die mij bereiken als "krankzinnig" en "bekrompen inzicht" om over de meer suggestieve bejegeningen op het persoonlijk vlak maar niet te spreken.

Indien jij je in het vervolg beter inhoudt krijg je van mij de verzekeing dat ik je nooit meer voor mogelijke jokkebrok zal uitmaken.

Het iex forum is een forum waar anderen hun kennis kunnen vergroten.
Jij deelt jouw kennis door aan te geven waar jouw manier van handelen toe kan leiden.
Ik doe dat om een lans te breken voor FCF.

Indien het een volwassen forum zou zijn zou dit leiden tot een inhoudelijk discussie over de uitgangspunten van jou of mij.

Ik heb niet de indruk dat jij zit te wachten op een inhoudelijke discussie over de door jou gepropageerde handelswijze en dat jij al helemaal niet bereid bent aan te geven waarom de FCF GEEN goede maatstaf zou zijn om een aandeel te beoordelen.

H. Berkhof
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 31 juli 2020 10:21:

Het begint nu wel een heel erg trieste vertoning te worden .... alle fantasie is er uit ...... geen kopers meer ...... de hoogste tijd voor wat positieve berichten vanuit TT. Vorige inkoopprogramma zat boven de 9 euro ...... wat is er gezegd over de herstart vh inkoopprogramma tijdens Q2 cijfers? Ik volg het allemaal wat minder de laatste tijd ...
Ja inderdaad. Kan iemand mij zeggen of TomTom verplicht is een persbericht uit te laten gaan wanneer zij het inkoopprogramma willen hervatten of kan dat ook zonder ?

Heel benieuwd naar jullie reacties.
Wereldbelegger
0
Antwoord op uw vraag

As separately disclosed, TomTom has decided to suspend the share buyback program as of 31 March 2020, until further notice, as a precautionary measure because of the economic uncertainty following the COVID-19 pandemic.

quote:

Ikkenietweten schreef op 31 juli 2020 10:52:

[...]

Ja inderdaad. Kan iemand mij zeggen of TomTom verplicht is een persbericht uit te laten gaan wanneer zij het inkoopprogramma willen hervatten of kan dat ook zonder ?

Heel benieuwd naar jullie reacties.
NewKidInTown
1
quote:

Dutchy Ron schreef op 31 juli 2020 10:21:

Het begint nu wel een heel erg trieste vertoning te worden .... alle fantasie is er uit ...... geen kopers meer ...... de hoogste tijd voor wat positieve berichten vanuit TT. Vorige inkoopprogramma zat boven de 9 euro ...... wat is er gezegd over de herstart vh inkoopprogramma tijdens Q2 cijfers? Ik volg het allemaal wat minder de laatste tijd ...
Tja, op zich wel eens met je.
Geen kopers meer, kennelijk ook geen verkopers.

Waar zouden die kopers vandaan moeten komen ???
Niet van hier uit, grotere beleggers hier, zijn zo verstandig om ivm spreiding een limiet te hebben gesteld aan hun percentage tt in hun pf.
Kleinere beleggers zitten er al vol in, kunnen niet meer bij kopen.
Wachten is op shorters die gaan afbouwen omdat ze de verwachting hebben dat hun posities het maximale hebben opgebracht en er te weinig potentieel is naar beneden. En eventueel te verwachten positief nieuws van tt mbt tot resultaten of ontwikkelingen. Een overname kun je vergeten.

Voor mezelf: heb een bescheiden long-positie, kan wel maar ga niet uitbreiden want past niet in m'n LT planning. Hooguit bij een belachelijke substantiele daling zou ik in de verleiding komen om nog wat uit te breiden, moet je denken in de 5 range, maar kans daarop lijkt me kleiner dan 10%.

Trades ook niet meer, te weinig volatiliteit, ga me maar richten op genieten van het weer en andere belangrijkere activiteiten.
Nu eerst de Camping-gaz verwisselen en ijsblokjes halen. En natuurlijk de tent-haringen nalopen, je weet tenslotte maar nooit of het de komende dagen nog gaat stormen ;-)
boem!
0
quote:

I Love Melbourne schreef op 31 juli 2020 10:33:

Ik ben met je eens dat TomTom de juiste weg is ingeslagen en de toekomst ziet er zeker rooskleurig uit. Ik snap dat de details van de Microsoft niet bekend gemaakt hoeft te worden. Maar wat meer details omtrent de deals met de autofabrikanten had wel gemogen. Dan gaan beleggers het bedrijf namelijk begrijpen en komt de waarde eruit.

Ook al ziet de toekomst er rooskleurig uit, het kan nog steeds voor een habbekrats van de beurs worden gejat. Als meer details bekend zijn, dan kan de koers zo op 15 euro staan en is de kans ook kleiner dat het bedrijf gejat wordt.

Daarom zijn de details van de deals juist belangrijk. En dan heb ik het nog niet over de manier van communiceren want die is ronduit lachwekkend.

[...]
Jij doet nu net of TT al bewezen heeft succesvol te zijn op haar terrein.

Dat is nog allerminst het geval, de meerderheid van de analisten beoordeelt TT op gerapporteerde cijfers met betrekking tot omzet (krimpend) en winst (zwaar verlieslatend dit en vorig jaar) waarmee zij TT waarderen op 7 euro zuiver op basis van de beloftevolle uitgangspositie die het bedrijf zich heeft verworven.
Dat er sprake is van manupilatie is mij niet bekend en zeker niet vanuitTT zelf.
Ik denk dat de markt gewoon haar werk doet en TT de koers verdiend die er door analisten wordt aangehangen.
Mijn punt is dat de analisten de verkeerde omzet en winst in hun overwegingen hebben betrokken en hun targets zullen wijzigen indien zij zich geen richten op de harde cijfers die uit de FCF te voorschijn komen en die HG zo nadrukkelijk op de voorgrond heeft geplaatst.
H. Berkhof
0
[quote alias=boem! id=12614920 date=202007311104]
[...]

De hervatting van het inkoopprogramma kan al voldoende zijn om de koers te laten bewegen.
boem!
0
Uiteraard zal een koopinjectie van 3,5 a 5 miloen aandelen een prijsopdrijvend effect hebben maar dat zal gecompenseerd worden door de targetprijs die analisten hebben ivm de verdiencapaciteit van TT.

Pas op het moment dat daar een verandering in optreedt gaat de koers zuid- dan wel noordwaarts.
NewKidInTown
0
quote:

Ikkenietweten schreef op 31 juli 2020 11:11:

De hervatting van het inkoopprogramma kan al voldoende zijn om de koers te laten bewegen.
Dat wordt niet door de historie gestaafd, althans dat daar automatisch een stijging door wordt veroorzaakt.
boem!
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 31 juli 2020 10:59:

Antwoord op uw vraag

As separately disclosed, TomTom has decided to suspend the share buyback program as of 31 March 2020, until further notice, as a precautionary measure because of the economic uncertainty following the COVID-19 pandemic.

[...]
Ik lees dit bericht ingegeven door de voorzichtige benadering die eigen is aan HG.

Maar de diepere betekenis achter dit bericht intrigeert mij wel.

HG verwacht een positieve FCF in het tweede halfjaar en HG gaat nog steeds uit van een positieve FCF van double digit in de daarop volgende jaren.

Waarom dan toch die voorzichtigheid terwijl de kas al tegen de plinten opklotst.

Ik maak daaruit op dat TT nog steeds serieuze plannen heeft om een substantiele acquisitie te plegen op korte termijn.
1.260 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 7,275
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 7,510
Laag 7,250
Volume 213.528
Volume gemiddeld 272.684
Volume gisteren 213.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront