OCI « Terug naar discussie overzicht

OCI - 2020

5.859 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 289 290 291 292 293 » | Laatste
Ruval
1
quote:

watergordijn schreef op 31 juli 2020 12:46:

Prima, dan zijn wij het eens dat OCI nu redelijk gewaardeerd is. Wat is jouw analyse waarom de markt het koopgedrag van de CEO volledig lijkt te negeren? Mijn voorspelling is dat de familie het bedrijf tegen zo’n laag mogelijke koers van de beurs wil halen en in ieder geval voor een eventuele verkoop van de methanoldivisie. Richtprijs zal tussen de 6 en 8 euro per aandeel zitten + 5O% premie. Eens, niet gebaseerd op feiten maar wel dergelijk een reeel scenario
Leuk dat de CEO wat stukken bijkoopt maar ‘the proof of the pudding....’. Anders gezegd, de markt kijkt gewoon met behoorlijk wat wantrouwen naar de immer positieve communicatie vanuit het management. Zolang de cijfers niet structureel beter worden zal koers niet substantieel omhoog gaan. Eerst presteren en dan volgt de beloning....
[verwijderd]
1
quote:

watergordijn schreef op 31 juli 2020 12:26:

Haha, je wekt op mijn lachspieren Romeo. Ik constateer alleen dat de koers niet bepaald oploopt ondanks de grote aankopen van Sawaris. Dat betekent dat er in de markt nog te veel onzekerheden zitten. Of denk je dat je iets unieks in handen hebt? Feit is ook dat bij iedere cijferpublicatie blijkt dat de eigen verwachtingen niet worden gehaald. Dan insinueer ik niet dat het management liegt en bedriegt, maar het is wel een juiste vaststelling. Daarom ben ik ook zo benieuwd naar de cijfers. Je moet bij OCI zeker rekening houden met een ander scenario.
Koers loopt inderdaad niet op ondanks insider aankopen, ik heb daar ook geen andere logische reden voor dan dat er genoeg onzekerheid in de markt is om evengoed te verkopen en dat onderliggend de koers obv beschikbare informatie zoals marktprijzen van de afzetmarkt de koers anders gewoon nog lager had gestaan en dus helpt het wel maar niet zoals bij een bedrijf wat er lekker bij ligt waar je bij insider buying en zeker met zulke hoeveelheden dat anderen ook gaan kopen want die zien dan een bodem in de koers ontstaan. Ow als de topman daar al koopt waarom zou ik het dan niet doen en dus gaan kopen. Maar dat geld op dit moment dus niet omdat de onzekerheid dus blijkbaar te groot is zoals jij ook zegt. Dat lijkt een logische verklaring.

Verwachtingen voor 2020 waren dat Revenue en sales volumes flink zouden stijgen en dat is ook gebeurt.
Verder zou OCI profiteren van lage gasprijzen in de US en europa, hier staat Egypte al specifiek niet bij waar de gasprijzen dus duidelijk hoger zijn omdat deze door de overheid worden bepaald.
Dit hebben ze in Q1 ook bereikt, ondanks Corona.

De verwachtingen uitgesproken na Q1 voor de rest van het jaar, daar staat ook bij dat het op basis is van de prijzen op dat moment nog en die zijn sinds dien in de markt ook verslechterd dus als dan die voorspelling niet gehaald wordt is dit omdat de prijzen zijn gedaald, daar kan OCI niet zoveel aan doen.
Uitspraak op verdere gas kosten besparingen in Nederland en verder overal gelijkblijvend.
Verdere voordelen van de herfinanciering.
Verwachten nog steeds dubbelcijferige sales groei in 2020 inclusief Q1 dus dat is al wat voorzichtiger en dat kwam natuurlijk door Corona.
Daarom ook nog eens extra onzekerheid.

Ik ben ook benieuwd naar de cijfers en dan met name ook wat er ondanks de lage marktprijzen nog aan FCF over blijft in Q2. Netto gaat in de huidige situatie gewoon niet lukken, maar je kan met positieve FCF wel goede dingen doen die de toekomst weer verder verbeteren.

Ik vind zoals ik al vaker heb gezegd dat de koers een interessante risk/reward verhouding heeft en het feit dat ik long zit betekend natuurlijk dat ik verwacht dat de koers gaat stijgen op termijn maar gezien de omstandigheden zal ik nog wat langer op mijn aandelen moeten blijven zitten, het is niet anders. Ik voel mij wel gesterkt door de aankopen van N. Sawiris en zal tzt mijn short put doorrollen en mijn aandelen hou ik gewoon aan.
Calls schrijven op die aandelen vind ik niet interessant omdat de premie te laag is om de mogelijke upside weg te geven.

Nee ik vind zeker niet dat ik iets unieks in handen heb, ik wist waar ik aan begon, weloverwogen, de fundamentele situatie is door Covid verslechterd met naast een verslechtering van de afzetprijzen welke niet gecompenseerd worden door lagere gasprijzen ook het niet te onderschatten uitstellen van de verkoop van de Methanol tak voor een interessante prijs die de balans zou opruimen en de cijfers ook ineens veel beter zou maken.

Maar toen kwam Corona maar daar komen we ook overheen en Methanol en Kunstmest blijven we alleen maar meer nodig hebben obv de meest simpele macro economische verwachtingen, bevolkingsgroei.
Je zal juist steeds minder land hebben om te verbouwen en dus zal de efficiency van het beschikbare land omhoog moeten en dus nog meer land met kunstmest.

Fijn wat bijdrages van jou te lezen insinuaties en gewoon jouw mening, voorspelling of persoonlijk aanname, die zijn natuurlijk altijd welkom.
[verwijderd]
1
quote:

Blub schreef op 31 juli 2020 15:06:

67 miljoen aandelen toch bezit fam S
Blub.

De Familie Sawiris heeft 3 grootaandeelhouders in OCI.

N. Sawiris

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

S. Sawiris

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

O. Sawiris

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Die bij elkaar optellen allemaal is het totaal aantal aandelen wat de Familie Sawiris bezit in OCI.

Als je dan opzoekt wat het totaal aantal uitstaande aandelen is

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Kun je ook uitrekenen wat het totale procentuele belang is van de familie Sawiris in OCI.

Succes

BultiesBrothers
1
Zo ongeveer 125.000.000 aandeeltjes in bezit van de familie. En dat is grofweg weer zo'n bijna 60% van het totaal. Ik weet niet of dat deel van N Sawiris ondergebracht bij dat NNS Luxembourg daar ook onder valt.
Blub
1
Goudmijn64
1
quote:

waregem schreef op 10 juli 2020 10:03:

stap per stap mooie laat maar Sawiris bijkopen en institutional aan deze laag koers opdat market makers maken zoe laag dat iedere kan bijkopen ..

@ Waregem...Uw post van 10 juli is uitgekomen.
Ik verwacht komende week nog een flinke daling en wil dan Oci bijkopen.
Hoe is uw visie op de markt en met name op het aandeel oci?
COCO61
2
shell zakt lekker weg maar komt altijd terug,
nog ff en we gaan lekker instappen in onze shell/ing/oci voor rond de 25/26 euro per aandeel voor de 3
nog ff volgende week een duwtje
en de aex naar de 500
dan wordt het interesant om de lange termijn weer eens te bekijken
Blub
0
eduardo3105
0
quote:

Blub schreef op 3 augustus 2020 21:56:

Ruim 50.000 stukjes in de slotveiling op 10.43.
Ben benieuwd de komende week??
Beurzen zijn ook nog positief dus waarom geen eur 11 einde vd week
omzet blijft helaas nog wel laag
RJ 80
1
Ben niet van de TA, maar let er wel op ondersteunend aan de in mijn ogen belangrijkere fundamentals. Toch wilde ik dit even kwijt. Als je de koersontwikkeling bekijkt sinds covid (feb/maart) en lijntjes trekt over de bodemkoersen sinds die tijd en de lagere toppen, dan zie je dat deze lijnen zich nu ongeveer kruisen. Betekent dus dat er binnen dit tijdframe geen ruimte meer gaat zijn waaarbinnen de koers dan moet bewegen om binnen het driehoekje te blijven want tja.... t driehoekje is af......

Mocht er nu een sprankje hoop komen, met ondersteuning door deze lijntjes (want ja, dat zijn het eigenlijk ook maar, maar toch interessant om te zien nu), wat zal het sentiment dan volgen? Als er nou s een beetje nieuws komt wat iets van positiviteit inhoudt... dit lijkt me een leuk moment om te zien wat dat zou kunnen doen. Andersom tzelfde natuurlijk. Meer slecht nieuws, uitbraak naar onderen toe? Hoop het niet uiteraard, maar het lijkt nu wel een interessant punt te zijn om goed te volgen. Iemand hier een (constructief) idee of mening over?
BultiesBrothers
0
Alhoewel ik fundamenteel niet zoveel kan zeggen over de cijfers. Lijken de kunstmest prijzen weer de goede kant op te gaan. Vabdaag heeft India weer een nieuwe tender uitgeschreven (verassing voor de markt) en OCI ie met Fertiglobe goed gepositioneerd op de Indische markt. Verder zitten de prijzen overal ook in de lift. Dus op basis van puur cijfers, verwacht ik slecht q2, maar fundamenteel zou ik denken, up.
Uniek-alias
0
Er valt geen lijn op te trekken.. Alles kan morgen anders zijn bij dit aandeel.
Is al even geen beleggen meer...
- covid?
- geen info door management!
- een grote vermogende aandeelhouder!
- een mogelijk verkoop?

Plaats uw inzetten...

Ps: Ik hou wel van een gokje, helaas wel te vroeg ingestapt..
Plein777
0
Bron: Binck Bank

4-8-2020 06:41:42
*Credit Suisse verlaagt koersdoel OCI van 15,60 naar 13,00 euro
[verwijderd]
0
Afwachten maar of we deze downgrade ook overleven. M.i. moet de koers dan boven de de 10 blijven.
[verwijderd]
0
De downgrades vliegen je bij OCI om de oren. Hoogst opmerkelijk die werkwijze van de banken. Dan heb ik meer bewondering voor het afgegeven verkoopadvies. Een steeds lager koopadvies is natuurlijk ook een verborgen verkoopadvies.
noppie
1
quote:

watergordijn schreef op 4 augustus 2020 09:22:

De downgrades vliegen je bij OCI om de oren. Hoogst opmerkelijk die werkwijze van de banken. Dan heb ik meer bewondering voor het afgegeven verkoopadvies. Een steeds lager koopadvies is natuurlijk ook een verborgen verkoopadvies.
Het is geen downgrade maar een aanpassing van het koersdoel.
Beetje raar dat jij een koersdoelverlaging ziet als een verkoop advies.
Blijkbaar gaat Credit Suisse ervan uit dat het herstel van de prijzen wat langer gaat duren.
Maar kijkend naar de huidige waardering dat het koopadvies kan blijven staan.

In ieder geval ben je consequent in jouw benadering haha..
Blub
0
13 euro is gezien de markt reëel, maar ik vertrouw de analisten niet. Ik verwacht een koerssprong
RJ 80
0
quote:

Blub schreef op 4 augustus 2020 09:45:

13 euro is gezien de markt reëel, maar ik vertrouw de analisten niet. Ik verwacht een koerssprong
Precies, we hoeven er niet blij mee te zijn toch? Dit is helaas nu even de realiteit en ik snap het koersdoel best. Die koersdoelen worden wel weer bijgesteld als de markt er navenant ook toe beweegt = lees: verbetering kunsmestprijzen.

Kan langer duren, wat door Credit Suisse blijkbaar ingeschat wordt en dus helaas reeel kan zijn, maar we hebben gekkere dingen gezien in afgelopen Jaren en zeker dit jaar want voor het zelfde geldt keert de boel ook weer sneller dan iedereen verwacht. Afijn, timen kan ik slecht dus ik houd ze maar netjes binnenboord, ga er niet vanuit dat ik ze met verlies van de hand hoef te doen als ik de stukken, zegge, 10 jaar vasthoudt.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel OCI

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
OCI
10,71 0,28 2,68 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het koersdoel voor OCI verlaagd van 15,60 naar 13,00 euro, maar handhaafde het Outperform advies.

Gemiddeld verlaagde de Zwitserse bank de ramingen voor de EBITDA tussen 2020 en 2022 met 5 procent. Dit is vooral omdat de analisten rekening houden met lagere prijzen voor kustmest en methanol, die het voordeel van de lagere gasprijzen volledig teniet doen.

Die lagere prijzen maken ook de uitkomst van de strategische evaluatie die OCI bij zijn methanolactiviteiten uitvoert onzeker, aldus Credit Suisse. Een verkoop tegen een acceptabele prijs lijkt momenteel niet haalbaar.

Op de middellange termijn zal OCI via deze weg evenwel waarde kunnen creëren, wat de aandeelhouder ten goede zal komen.

Het aandeel OCI won dinsdag 2,7 procent op 10,71 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.859 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 289 290 291 292 293 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:41
Koers 24,670
Verschil -0,250 (-1,00%)
Hoog 25,140
Laag 24,570
Volume 94.359
Volume gemiddeld 404.210
Volume gisteren 175.615

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront