Heineken « Terug naar discussie overzicht

PB

1.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Macron
0
Dit verrast toch niemand, mag ik hopen. Bovendien blinken ze hun commentaar nog op door te praten over de eerste helft van het jaar. De eerste 2 (en in andere regio's 3 tot 4) maanden waren immers nog erg winstgevend. Ze stonden sowieso qua k/w veel te hoog genoteerd. Misschien komt er nu wat meer realisme in de koers.
voda
0
'Vooral bedrijfsresultaat Heineken valt tegen'

Gepubliceerd op 16 juli 2020 09:37 | Views: 572

Heineken 09:46
84,72 -1,90 (-2,19%)

AMSTERDAM (AFN) - Bij de voorlopige handelsupdate van Heineken viel met name het bedrijfsresultaat in negatieve zin op. Dat concluderen kenners van KBC Securities in een reactie.

Heineken wordt hard geraakt als gevolg van de coronacrisis die de bierverkopen duidelijk in de weg zitten. Volgens KBC viel de daling qua volumes nog wel mee. Bij de omzetontwikkelingen was, met de daling van de prijs per hectoliter, wel sprake van een onverwachts negatief effect.

De lockdowns in verschillende landen waar horeca gesloten bleef, deden het bedrijf geen goed. Doorgaans geldt voor cafés en restaurants dat Heineken een hogere marge haalt.

Dieptepunt voorbij

Volgens KBC is Heineken het dieptepunt van de crisis wel voorbij. Zeker omdat, ondanks mogelijke nieuwe besmettingspieken, regeringen naar verwachting niet meer tot volledige lockdowns zullen overgaan. Dit is goed nieuws voor de bierconsumptie in de toekomst.

KBC handhaafde zijn advies accumulate op Heineken, gelet ook op prestaties in het verleden en het gegeven dat de crisis tijdelijk is. Het koersdoel werd met 5 euro verlaagd tot 90 euro. Het aandeel Heineken stond donderdag in de vroege handel onderaan de AEX-index met een verlies van 4,2 procent op 82,88 euro.
voda
0
Beursblik: enorme winstval Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
84,38 -2,24 -2,59 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft vooral de winst in de eerste jaarhelft veel harder zien dalen dan gevreesd. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux donderdag na de winstwaarschuwing van de Amsterdamse brouwer.

De omzetdaling van Heineken was volgens Kepler grofweg in lijn met de consensus en zelfs iets beter dan het beurshuis zelf had gevreesd. Maar de winstdaling is veel sterker dan verwacht, aldus de analisten.

De operationele winst (beia) daalde met 53 procent en de nettowinst met 76 procent. Gemiddeld hadden analisten gerekend op afnames van respectievelijk 35 en 39 procent.

Vooral de blootstelling van Heineken aan de horeca raakte de brouwer hard. Extra bierverkopen in de winkel konden dit niet compenseren, zag Kepler.

Het aandeel Heineken daalde donderdag 2,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Macron
0
Oftewel, ik ben tot op de derde graad verbrand. Omdat ik volledig ingepakt ben, zie ik het echter niet. Bovendien hebben de dokters vermeld dat het ergste achter de rug is en ik volgend jaar alweer een beetje gevoel krijg. Belachelijk. Gelukkig beheert KBC mijn geld niet.
voda
0
Beursblik: winstalarm Heineken klaart de lucht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
83,98 -2,64 -3,05 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft met een winstwaarschuwing de druk van de ketel gehaald voor de komende halfjaarcijfers en kan zich nu concentreren op de dingen die wel goed gaan. Dit stelde analist Edward Mundy van Jefferies donderdag.

Samengevat vindt Mundy dat Heineken een goed herstel gedurende het tweede kwartaal liet zien, met goede prestaties van het Heineken-merk en oog voor de kosten.

De omzet van Heineken viel Jefferies mee, de EBIT was min of meer conform verwachting en de winst per aandeel viel tegen, aldus Mundy.

"April was het slechtst. Mei liet een significante verbetering zien en juni toonde een verder herstel", aldus Mundy over de volumes die Heineken draaide. De markt zal vooral oog hebben voor deze ontwikkeling, denkt de analist, die zelf voor het derde kwartaal rekent op een daling van 8 procent, mits er geen tweede coronagolf komt.

Mundy was te spreken over de slechts beperkte volumekrimp voor het merk Heineken. Indien Zuid-Afrika, waar een lockdown was en bierverkoop tijdelijk verboden, dan denkt Jefferies zelfs dat het merk groeide. "We denken dat consumenten voor bekende merken kiezen", aldus Mundy, wat gunstig is voor de premiumsatiestrategie van Heineken.

Bij de halfjaarcijfers op 3 augustus rekent de zakenbank niet op grote aankondigingen van de nieuwe CEO Dolf van den Brink. Heineken zal blijven sturen op een superieure omzetgroei, denkt Mundy.

Jefferies heeft een Houden advies op Heineken met een koersdoel van 75,00 euro. Het aandeel opende flink lager, maar het verlies is inmiddels teruggebracht tot 2,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: Heineken luidt cijferseizoen in met winstwaarschuwing

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
83,84 -1,08 -1,27 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft beleggers afgelopen week verrast met een winstwaarschuwing, bij de start van het nieuwe cijferseizoen. Het aandeel daalde op weekbasis uiteindelijk 0,8 procent.

Zoals de Amsterdamse brouwer had verwacht, verslechterde de situatie in het tweede kwartaal nog verder, maar na een dieptepunt in april zette een geleidelijk herstel in, dankzij het geleidelijk versoepelen van de coronamaatregelen.

Hoewel de winkelverkoop steeg, kon dit het omzetverlies in de horeca niet compenseren, aldus Heineken.

Op basis van voorlopige cijfers denkt de brouwer dat de omzet (beia) in de eerste jaarhelft met 16,4 procent op autonome basis daalde. Dat was vooral het gevolg van een volumedaling. De biervolumes namen met 11,5 procent af. Maar ook de omzet per hectoliter stond onder druk, met 3,6 procent op autonome basis.

Over het eigen Heineken-merk was de brouwer aardig te spreken. Hier was de krimp 2,5 procent.

De operationele winst (beia) daalde in de eerste zes maanden met 52,5 procent en de nettowinst zelfs met 75,8 procent. Heineken rekent op een winst per aandeel van 0,39 euro.

Rekening houdend met ongeveer 550 miljoen euro aan afschrijvingen kwam Heineken zelfs in het rood uit, circa 300 miljoen euro.

Heineken benadrukte dat het "sterke balans" heeft en wees op nog ongebruikte kredietlijnen.

Reactie

Analisten hadden gerekend op een slecht kwartaal, vanwege alle lockdowns, maar toch wist Heineken teleur te stellen.

Kepler Cheuvreux had de omzetval wel voorzien, maar de enorme daling van de winst hadden zij toch niet verwacht.

De operationele winst (beia) daalde met 53 procent en de nettowinst met 76 procent. Gemiddeld hadden analisten gerekend op afnames van respectievelijk 35 en 39 procent.

Vooral de blootstelling van Heineken aan de horeca raakte de brouwer hard. Extra bierverkopen in de winkel konden dit niet compenseren, zag Kepler.

Barclays was vooral teleurgesteld over de tegenvallende cijfers in Mexico en Zuid-Afrika. De druk op de Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse markt zorgt voor teveel onzekerheid op de korte termijn, aldus Barclays. En dat kan niet worden gecompenseerd door kostenbesparingen in de tweede jaarhelft en de aanhoudende goede prestaties in Vietnam. Barclays haalde daarom het aandeel Heineken van de kooplijst.

Ook bij KBC Securities waren de analisten negatief verrast door de winstontwikkeling van de brouwer. De weg naar herstel zal er een zijn van horten en stoten, denkt KBC, maar inmiddels is het ergste wel achter de rug volgens het beurshuis. Het koersdoel werd verlaagd met 5 euro naar 90,00 euro.

Positief aan de winstwaarschuwing noemde Jefferies dat de lucht nu geklaard is. "April was het slechtst. Mei liet een significante verbetering zien en juni toonde een verder herstel", aldus de zakenbank over de volumes die Heineken draaide. De markt zou vooral oog moeten hebben voor deze ontwikkeling, denkt Jefferies, dat zelf voor het derde kwartaal rekent op een daling van 8 procent, mits er geen tweede coronagolf komt.

Op 8 april trok Heineken zelf de outlook voor 2020 al in.

Jefferies was ook te spreken over de slechts beperkte volumekrimp voor het merk Heineken. Indien Zuid-Afrika, waar een lockdown was en bierverkoop tijdelijk verboden, dan denkt Jefferies zelfs dat het merk groeide. "We denken dat consumenten voor bekende merken kiezen", aldus de analisten, wat gunstig is voor de premiumsatiestrategie van Heineken.

Bij de volledige halfjaarcijfers op 3 augustus rekent de zakenbank niet op grote aankondigingen van de nieuwe CEO Dolf van den Brink. Heineken zal blijven sturen op een superieure omzetgroei, denkt Jefferies. En Credit Suisse denkt dat de nieuwbakken topman de coronacrisis wel eens zou kunnen aangrijpen om de kosten omlaag te krijgen.

Analisten zien de biervolumes in 2020 uitkomen op 226 miljoen hectoliter, dat is ruim minder dan de 241 miljoen in 2019. Maar in 2021 zullen de volumes volgens de analisten weer op 242 miljoen hectoliter liggen. Dat zou neerkomen op een autonome daling in 2020 van 6,2 procent en vervolgens een groei van 7,0 procent in 2021.

De consensus voorziet wel dat de omzet in 2021 nog iets achterblijft op die in 2019.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: weinig verrassing na winstwaarschuwing Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
84,16 0,48 0,57 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van Heineken zullen maandag vermoedelijk weinig stof meer doen opwaaien, nadat de Amsterdamse bierbrouwer aan het begin van het cijferseizoen al een winstwaarschuwing uitstuurde.

Op basis van voorlopige cijfers dacht de brouwer dat de omzet (beia) in de eerste jaarhelft met 16,4 procent op autonome basis daalde. Dat was vooral het gevolg van een volumedaling. De biervolumes namen volgens Heineken met 11,5 procent af. Maar ook de omzet per hectoliter stond onder druk, met 3,6 procent op autonome basis.

Over het eigen Heineken-merk was de brouwer aardig te spreken. Hier was de krimp 2,5 procent.

De operationele winst (beia) daalde in de eerste zes maanden vermoedelijk met 52,5 procent en de nettowinst zelfs met 75,8 procent. Heineken rekent op een winst per aandeel van 0,39 euro.

Rekening houdend met ongeveer 550 miljoen euro aan afschrijvingen kwam Heineken zelfs in het rood uit, circa 300 miljoen euro.

Dat Heineken een slechte periode achter de rug heeft, was voor analisten geen verrassing. Door de corona-uitbraak lag de horeca immers op zijn gat. De extra verkopen in de supermarkt kunnen deze omzetderving niet compenseren.

De analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenen op een halfjaaromzet van 9.084 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2019 kwam de brouwer nog uit op 11.446 miljoen euro.

Positief aan de winstwaarschuwing noemde Jefferies dat de lucht nu geklaard is. "April was het slechtst. Mei liet een significante verbetering zien en juni toonde een verder herstel", aldus de zakenbank over de volumes die Heineken draaide. Ook Heineken zelfs bestempelde april als dieptepunt.

Voor heel 2020 mikt de analistenconsensus op een omzet van 20.159 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 23.894 miljoen euro. In 2021 stijgt de omzet vermoedelijk weer naar 22.086 miljoen euro en in 2020 naar 23.187 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken nettowinst (beia) eerste jaarhelft 227 miljoen euro
07:02
*Heineken omzet eerste jaarhelft 9.243 miljoen euro, verwacht was 9.084 miljoen euro
07:02
*Heineken autonome omzet (beia) eerste jaarhelft -16,4%, verwacht was -16,4%

bron Binck
voda
0
Heineken bevestigt winstwaarschuwing

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
82,24 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug, maar dat verraste niet nadat de Amsterdamse brouwer vorige maand al een winstwaarschuwing afgaf. Voorbeurs kwam de brouwer met de definitieve cijfers.

"Ongekende uitdagingen", zo omschreef de nieuwbakken CEO Dolf van den Brink de afgelopen periode. De topman wil dan ook de kosten verder blijven terugdringen, zo benadrukte hij maandag.

Door de corona-uitbraak lag de horeca grotendeels stil. De extra verkopen in de supermarkt konden deze omzetderving niet compenseren.

Op basis van voorlopige cijfers waarschuwde de brouwer dat de omzet (beia) in de eerste jaarhelft met 16,4 procent op autonome basis zou dalen en maandag presenteerde de brouwer ook exact deze krimp.

Dat was vooral het gevolg van een volumedaling. De biervolumes namen volgens Heineken met 11,5 procent autonoom af. Maar ook de omzet per hectoliter stond onder druk, met 3,6 procent op autonome basis.

De netto-omzet kwam uit op 9.243 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een halfjaaromzet van 9.084 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2019 kwam de brouwer nog uit op 11.446 miljoen euro.

Over het eigen Heineken-merk was de brouwer bij de winstwaarschuwing nog aardig te spreken. Hier bedroeg de krimp 2,5 procent.

De operationele winst (beia) van de brouwer daalde in de eerste zes maanden met maar liefst 52,5 procent naar 827 miljoen euro. De nettowinst liep zelfs met 75,8 procent terug naar 227 euro, ofwel 0,39 euro per aandeel.

Rekening houdend met ongeveer 524 miljoen euro aan afschrijvingen kwam Heineken uiteindelijk zelfs 297 miljoen euro in het rood uit.

Outlook

"Hoewel we in de meeste markten sinds het dieptepunt in april een geleidelijk herstel zien, blijft de situatie volatiel en onzeker", aldus Heineken. Een concrete outlook gaf de brouwer dan ook niet, nadat deze op 8 april al werd ingetrokken.

Wel zei Heineken dat de inputkosten per hectoliter "significant" hoger zullen uitvallen dan in 2019.

Voor heel 2020 mikt de analistenconsensus op een omzet van 20.159 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 23.894 miljoen euro. In 2021 stijgt de omzet vermoedelijk weer naar 22.086 miljoen euro en in 2020 naar 23.187 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken ziet licht herstel, maar onzekerheid bijft

Gepubliceerd op 3 augustus 2020 07:41 | Views: 0

Heineken 31 jul
82,24 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken ziet sinds het dieptepunt van de coronacrisis in april een licht herstel optreden. De bierbrouwer noemt de situatie rondom het coronavirus echter nog altijd "beweeglijk en onzeker". Heineken bevestigde de voorlopige cijfers die het bedrijf vorige maand over het eerste halfjaar bekendmaakte. Daarin leed het bedrijf een verlies, vooral omdat de horeca in veel belangrijke markten getroffen werd.

Het nettoverlies van Heineken bedroeg 297 miljoen euro, iets minder dan de ongeveer 300 miljoen euro uit de voorlopige cijfers. De omzet daalde op autonome basis met 16,4 procent tot 9,2 miljard euro. Het bedrijf verkocht niet alleen minder bier, maar in doorsnee ook tegen een lagere prijs. De biervolumes daalden met 11,5 procent.

Vanwege de onzekerheden trok Heineken eerder al zijn verwachting voor het hele jaar in. Ook nu geeft de brouwer nog geen verwachting, wel denkt het bedrijf dat de productmix en de hoeveelheid die naar welk afzetkanaal gaat op de resultaten blijft drukken, met name in Europa. Sowieso is de handel aan de horecasector zwaarder getroffen dan de bierverkoop via winkels.

Consumenten

Een tak van Heineken die wel hard groeide was de directe levering aan consumenten. De Europese bierwebwinkel Beerwulf trok in de eerste zes maanden 3 miljoen bezoekers waarvan de helft nieuw was. Het vergelijkbare Six 2 Go in Mexico kreeg in het eerste halfjaar tien keer zo veel bestellingen te verwerken als in heel 2019. Ook de verkoop van thuistapsystemen verdubbelde tijdens de lockdown.

Heineken heeft de afgelopen maanden 3 miljard euro aan extra financiële ruimte geregeld door de uitgifte van nieuwe obligaties en staat er naar eigen zeggen financieel goed voor. Het bedrijf schrapt wel het interimdividend.
voda
0
Update: Heineken bevestigt winstwaarschuwing

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
82,24 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug, maar dat verraste niet nadat de Amsterdamse brouwer vorige maand al een winstwaarschuwing afgaf. Voorbeurs kwam de brouwer met de definitieve cijfers.

"Ongekende uitdagingen", zo omschreef de nieuwbakken CEO Dolf van den Brink de afgelopen periode. De topman wil dan ook de kosten verder blijven terugdringen, zo benadrukte hij maandag.

Door de corona-uitbraak lag de horeca grotendeels stil. De extra verkopen in de supermarkt konden deze omzetderving niet compenseren. Maandag meldde Heineken dat geen brouwerij momenteel gesloten is op last van de overheid.

Op basis van voorlopige cijfers waarschuwde de brouwer dat de omzet (beia) in de eerste jaarhelft met 16,4 procent op autonome basis zou dalen en maandag presenteerde de brouwer ook exact deze krimp.

Dat was vooral het gevolg van een volumedaling. De biervolumes namen volgens Heineken met 11,5 procent autonoom af. Maar ook de omzet per hectoliter stond onder druk, met 3,6 procent op autonome basis.

De netto-omzet kwam uit op 9.243 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een halfjaaromzet van 9.084 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2019 kwam de brouwer nog uit op 11.446 miljoen euro.

Over het eigen Heineken-merk was de brouwer bij de winstwaarschuwing nog aardig te spreken. Hier bedroeg de krimp 2,5 procent.

De operationele winst (beia) van de brouwer daalde in de eerste zes maanden met maar liefst 52,5 procent naar 827 miljoen euro. De nettowinst liep zelfs met 75,8 procent terug naar 227 euro, ofwel 0,39 euro per aandeel.

Rekening houdend met ongeveer 524 miljoen euro aan afschrijvingen kwam Heineken uiteindelijk zelfs 297 miljoen euro in het rood uit.

De brouwer meent goed voorbereid te zijn en kan naar eigen zeggen aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Wel besloot Heineken uit voorzorg om het interimdividend te schrappen.

Outlook

"Hoewel we in de meeste markten sinds het dieptepunt in april een geleidelijk herstel zien, blijft de situatie volatiel en onzeker", aldus Heineken. Een concrete outlook gaf de brouwer dan ook niet, nadat deze op 8 april al werd ingetrokken.

Wel zei Heineken dat de inputkosten per hectoliter "significant" hoger zullen uitvallen dan in 2019.

Voor heel 2020 mikt de analistenconsensus op een omzet van 20.159 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 23.894 miljoen euro. In 2021 stijgt de omzet vermoedelijk weer naar 22.086 miljoen euro en in 2020 naar 23.187 miljoen euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: veel positieve signalen bij Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
82,24 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft met de laatste cijfers niet echt verrast, nadat eerder al een winstwaarschuwing werd uitgestuurd, maar toch is er voor lange termijn beleggers veel te halen. Dit meent analist Edward Mundy van Jefferies maandag.

Wel denkt Mundy dat de analistenconsensus, hoewel al flink neerwaarts bijgesteld, mogelijk nog iets verder omlaag kan.

Wat lange termijn beleggers echter zal aanspreken, is de ontwikkeling van het marktaandeel, de prestaties van het Heineken merk en de sterk focus op de kosten.

Jefferies blijft ook geloven in een superieure omzetgroei in de toekomst.

Heineken staat op de kooplijst van Jefferies met een koersdoel van 75,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
slei
0
"... Heineken staat op de kooplijst van Jefferies met een koersdoel van 75,00 euro..".

Vreemd?
voda
0
Beursblik: prestaties Heineken in Europa vallen tegen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
81,24 -1,00 -1,22 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De halfjaarcijfers van Heineken verrasten niet echt, na de winstwaarschuwing medio juli. Dit concludeerden analisten van Keper Cheuvreux maandag.

Kepler vond dat Heineken in de Amerika's uiteindelijk beter presteerde dan verwacht, maar Europa viel tegen. En de brouwer denkt dat Europa ook in de tweede jaarhelft op de resultaten blijft drukken, mede vanwege de relatief hoge vaste kosten in deze regio. De brouwer wil de kosten dan ook verder terugbrengen.

De schuldratio steeg van 2,6 eind 2019 naar 3,5 eind juni, benadrukte de bank.

Kepler verwacht niet dat de analistenconsensus na de cijfers van vanochtend veel zal veranderen.

Kepler heeft een Reduceren advies op Heineken met een koersdoel van 70,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update2: Heineken bevestigt winstwaarschuwing

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
80,10 -2,14 -2,60 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft een slecht tweede kwartaal achter de rug, maar dat verraste niet nadat de Amsterdamse brouwer vorige maand al een winstwaarschuwing afgaf. Voorbeurs kwam de brouwer met de definitieve cijfers.

"Ongekende uitdagingen", zo omschreef de nieuwbakken CEO Dolf van den Brink de afgelopen periode. De topman wil dan ook de kosten verder blijven terugdringen, zo benadrukte hij maandag.

Door de corona-uitbraak lag de horeca grotendeels stil. De extra verkopen in de supermarkt konden deze omzetderving niet compenseren. In Mexico daalden de volumes met ongeveer 25 procent en in Zuid-Afrika zelfs met meer dan 40 procent.

Maandag meldde Heineken dat geen brouwerij momenteel gesloten is op last van de overheid.

Op basis van voorlopige cijfers waarschuwde de brouwer dat de omzet (beia) in de eerste jaarhelft met 16,4 procent op autonome basis zou dalen en maandag presenteerde de brouwer ook exact deze krimp.

Dat was vooral het gevolg van een volumedaling. De biervolumes namen volgens Heineken met 11,5 procent autonoom af. Maar ook de omzet per hectoliter stond onder druk, met 3,6 procent op autonome basis.

De netto-omzet kwam uit op 9.243 miljoen euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden op een halfjaaromzet van 9.084 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2019 kwam de brouwer nog uit op 11.446 miljoen euro.

Over het eigen Heineken-merk was de brouwer bij de winstwaarschuwing nog aardig te spreken. Hier bedroeg de krimp 2,5 procent.

De operationele winst (beia) van de brouwer daalde in de eerste zes maanden met maar liefst 52,5 procent naar 827 miljoen euro. De nettowinst liep zelfs met 75,8 procent terug naar 227 euro, ofwel 0,39 euro per aandeel.

Rekening houdend met ongeveer 524 miljoen euro aan afschrijvingen kwam Heineken uiteindelijk zelfs 297 miljoen euro in het rood uit. De brouwer schreef onder meer 196 miljoen euro af voor zijn operaties in Papoea-Nieuw-Guinea en 138 miljoen euro in Jamaica.

De brouwer meent goed voorbereid te zijn en kan naar eigen zeggen aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Wel besloot Heineken uit voorzorg om het interimdividend te schrappen.

Outlook

"Hoewel we in de meeste markten sinds het dieptepunt in april een geleidelijk herstel zien, blijft de situatie volatiel en onzeker", aldus Heineken. Een concrete outlook gaf de brouwer dan ook niet, nadat deze op 8 april al werd ingetrokken.

Wel zei Heineken dat de inputkosten per hectoliter "significant" hoger zullen uitvallen dan in 2019.

Voor heel 2020 mikt de analistenconsensus op een omzet van 20.159 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 23.894 miljoen euro. In 2021 stijgt de omzet vermoedelijk weer naar 22.086 miljoen euro en in 2022 naar 23.187 miljoen euro.

Het aandeel Heineken noteerde maandagmiddag 2,8 procent lager.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken N.V. (HEINY) CEO Dolf van den Brink Q2 2020 Results - Earnings Call Transcript
Aug. 3, 2020 10:52 PM ET | About: Heineken N.V. (HEINY), HINKF

Heineken N.V. (OTCQX:HEINY) Q2 2020 Earnings Conference Call August 3, 2020 ET

Company Participants

Dolf van den Brink - Chief Executive Officer

Laurence Debroux - Chief Financial Officer

Jose Federico Castillo - Head of Investor Relations

Conference Call Participants

Trevor Stirling - Bernstein

Edward Mundy - Jefferies

Simon Hales - Citi

Pinar Ergun - Morgan Stanley

Tristan van Strien - Redburn Partners

Operator

Ladies and gentlemen, hello and welcome to the Heineken N.V 2020 Half Year Results. My name is Maxine and I'll be coordinating the call today. [Operator Instructions]

I will now hand over host of Heineken to begin. Please go ahead when you're ready.

Jose Federico Castillo

Good morning, everyone. Thank you for joining us for our 2020 Half Year Results conference call. Today's call will be hosted by Dolf van den Brink, our CEO; and Laurence Debroux, our CFO. Following the presentation on our results, we will be happy to take your questions. Some of the information provided during today's call contains statements of future expectations and other forward-looking statements. These expectations are based on management's current views and involve known and unknown risks and uncertainty. It is possible that the actual results may differ materially from those expressed in the forward-looking statement.

With that, I would like to hand the call over to Dolf.

Dolf van den Brink

Thank you, Federico, and welcome, everyone. Today is my first time speaking to us the new CEO of Heineken. And on behalf of all of us at Heineken, I truly hope you and your families are all well and safe.

Following in the footsteps of Jean-François, I would like to start by paying tribute to him. Jean-François has made countless contributions during his 15 years as our CEO, making Heineken proud and independent brewer it is today. He's not only an incredible leader, but also a very special person. I want to thank him for his many contributions and personally, for his support, especially, over the transition. I feel humbled and honored to have assumed this responsibility. It feels like yesterday that I started at Heineken as a commercial management trainee, here in the Netherlands.

In these 22 years, Heineken took me and my family, on an incredible journey all over the world, living and working in all four of our regions. I've enjoyed working in all those different places and these experiences have shaped me into the person and the leader I am today. I'm now very happy to have returned home. My new role started in the midst of a crisis, unlike any other we have faced in our lifetimes.

Having witnessed this pandemic and its effects from the very start in Asia, it's clear to me how much our lives and livelihoods are being impacted. Our first priority has been and continues to be the health and safety of all our people, our families and our communities. I'm so proud and impressed by how all at Heineken have taken care of each other, and of our customers, suppliers and local communities and we all adapted to new ways of working. We have supported local communities and frontline medical facilities with donations worth €23 million, including water, non-alcoholic beverages and hand sanitizer.

Throughout, our Heineken values have been our guiding stars like never before. We know that for Heineken to do well, our communities and the environment around us need to do well too. And that's why supporting our customers is and will remain one of our key focus areas. In this Slide, you see just a small selection of the right range of initiatives to support our customers. We provide advice and tools to safely reopen, helping them set up home delivery and online businesses and in some cases, providing some financial support, for instance, by waiving rental payments, where lease agreements are involved.
voda
0
Heineken N.V. 2020 Q2 - Results - Earnings Call Presentation

Aug. 4, 2020 1:13 PM ET | About: Heineken N.V. (HEINY), HINKF
The following slide deck was published by Heineken N.V. in conjunction with their 2020 Q2 earnings call.

23 slides, zie link.

seekingalpha.com/article/4364203-hein...
voda
0
Bierbrouwers schorten Zuid-Afrikaanse miljoeneninvesteringen op

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 13:02 | Views: 1.206

Heineken 14:38
79,20 -0,24 (-0,30%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Door het verbod op de verkoop van alcohol hebben drankbedrijven, waaronder Heineken en AB Inbev, hebben investeringen van omgerekend zo'n 613 miljoen euro in Zuid-Afrika op de lange baan geschoven. De verkoop van alcohol is in juli opnieuw verboden als maatregel tegen het nieuwe coronavirus. Doordat er amper nog bier wordt verkocht, komen uitbreidingsplannen in het land voorlopig niet goed uit.

Heineken bevestigde deze week de bouw van een nieuwe brouwerij in de regio rond Durban op te schorten. Met de brouwerij was een investering van 6 miljard rand, oftewel ongeveer 294 miljoen euro, gemoeid.

South African Breweries (SAB), een dochteronderneming van bierconcern AB Inbev, kondigde aan uitgaven van in totaal 5 miljard rand in de vernieuwing van brouwerijen te stoppen. Glasfabrikant Consol Holdings, die veel drankflessen produceert, gaat voorlopig niet verder met de bouw van een productiefaciliteit van 1,5 miljard rand.

Cyril Ramaphosa

Voor de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa is het verbod op alcohol een lastig verhaal. Hij beloofde eerder omgerekend tientallen miljarden euro's aan buitenlandse investeringen binnen te halen, maar ziet nu dat brouwers de hand op de knip houden. De investeringen zijn juist hard nodig nu het Zuid-Afrikaanse ministerie van financiën een economische krimp van 7,2 procent voorspelt in 2020.

Tegelijkertijd wil de Zuid-Afrikaanse regering met het verbod op alcoholverkoop het overbelaste zorgsysteem ontzien. Eerder deze week schoot het aantal bevestigde coronagevallen in het land door de grens van 500.000, waarmee Zuid-Afrika het op vier na hardst geraakte land door de pandemie is geworden.

Voor Heineken gold Zuid-Afrika als belangrijke groeimarkt, waar de Nederlandse brouwer ruimte zag voor groter marktaandeel. Dergelijke vooruitzichten voor de biermarkt zijn nu in de war geschopt. Zo sprak financieel leidinggevende Andrew Murray van concurrent SAB van "aanzienlijke operationele onzekerheid" in het land. Een eerder alcoholverbod wegens de coronapandemie, die van eind maart tot eind juni duurde, kostte de sector volgens brouwers al 117.000 banen.
1.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:25
Koers 88,100
Verschil +0,940 (+1,08%)
Hoog 88,400
Laag 87,520
Volume 117.485
Volume gemiddeld 562.654
Volume gisteren 618.890

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront