ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - Augustus 2020

1.089 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Ron-tron system
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 3 augustus 2020 14:07:

Gaat deze keer niet op ;-)
inderdaad dj 200p omhoog buiten mijn verwachting beter even gewacht:)
ChrisOfWallstreet
0
Je kan het niet voorspellen. Iedereen dacht de cijfers zijn slecht het zal zakken, maar waarom stijgt het aandeel dan?
[verwijderd]
0
bp5ah schreef op 31 juli 2020 19:47:

[...]
Stel de cijfers van ING zijn beter dan verwacht, da's dan mooi, maar volgens mij is het onmogelijk voor de bank om een OUTLOOK af te geven voor Q3 en dat gaat ze opbreken volgens mij. Geen dividend, ik vindt het moeilijk momenteel, het lijkt goedkoop, maar is het dat ook, daar heb ik mijn twijfels over.

ABN Amro precies hetzelfde verhaal, vroeg in de crisis, geen outlook, geen dividend en ABN is een meester in lijken uit de kast halen.

Yep, en de situatie is over 3 maanden natuurlijk identiek en over 6 maanden denk ik ook. Alles in Europa draait nog op overheidssteun.

Pieter Elbers van KLM had ook al laten weten dat iedereen zn 'steentje' bij moest dragen aan de redding van KLM, ook de banken. Een beetje naar idee Pain Quotidien......je kan 6,4% van je lening terugkrijgen of helemaal niets?

Waar ik voor vrees is een Unibail effect...... er breekt een crisis uit, en werkelijk vanuit het niets vinden bedrijven het opeens normaal om geen huur meer te betalen 'want we hebben geen inkomsten en kunnen het pand niet gebruiken waarvoor het bedoeld is' 'de verhuurder moet ons er bovenop helpen anders staat het strak gewoon leeg'

Ik vrees dat dit gedachtegoed binnenkort ook op de banken van toepassing wordt.
'Toen ik de lening aanging was er nog geen virus dus de bank moet me tegemoet komen' of iets dergelijks.

Dutchy Ron
1
Het neerwaartse risico is beperkt, grootste gedeelte van de Corona ligt achter ons ..... beurs kijkt 1 tot 1,5 jaar vooruit. De geleden schade is in de huidige koers verwerkt. Q2 cijfers boven verwachting, geen Outlook en geen dividend. Onzekerheid is geen goede raadgever .... maar voor de middellange termijn is alles nog positief en moet een koers van 9 geen probleem zijn minnen 12 mnd. Toch goed voor 50% voor de zittenblijvers.
Ron-tron system
0
Hier in belgie betalen deel winkels 50% van de huur(beter dan failliet en leegstand zeggen ze met corona als reden)de investeerder heeft ook dikwijls met een risico een lening aangegaan want rekende op 2% huurinkomsten min lening van 1,5% dat is 0,5% winst en meerwaarde op eigendom met de jaren.
De rijke moet maar toegevend zijn maar nu komt de rijke in problemen want -0,5% en meerwaarde op eigendom dat wordt ook niks.
Gevaarlijke situatie als dit lang aanhoud voor de banken.
En als particulieren huurders zonder corona staatssteun in de werkloosheid terechtkomen zie ik het somber in.
Dutchy Ron
0
Gebrek aan tijd helaas anders had ik mij ook volgegooid met PostNL vorige week. Je kunt op je klompen aanvoelen dat dergelijke bedrijven profiteren vd Corona en in het verleden al genoeg zijn afgestraft. Makkelijk geld verdienen voor korte ritjes. Hoewel het online koopgedrag aanzienlijk is gestegen en dat wordt niet minder eerder meer. Koers Amazon zegt genoeg.
Ron-tron system
0
Met de lage kredietinteresten is er simpelweg teveel geld geleend voor investeringen en met zeer lage % inkomsten.
Als het vastgoed daalt in combinatie met de werkloosheid wordt dit een domino effect van faillissementen.
Dus waakzaamheid is op zijn plaats.
Dutchy Ron
0
AirFrance lig ik al wel klaar op 3,10 voor de lange termijn. Schiphol is en blijft main port van Europa net als de haven van Rotterdam voor maritiem. Daar heeft de BV NL heel veel voor over om Schiphol en KLM te behouden.
ChrisOfWallstreet
0
Ik had Moderna of AstraZeneca gekocht moeten hebben. Natuurlijk weet je niet opvoorhand dat ze snel een vaccin kunnen maken
Machiavelli
1
quote:

Dutchy Ron schreef op 3 augustus 2020 14:54:

AirFrance lig ik al wel klaar op 3,10 voor de lange termijn. Schiphol is en blijft main port van Europa net als de haven van Rotterdam voor maritiem. Daar heeft de BV NL heel veel voor over om Schiphol en KLM te behouden.
KLMAirfrance moet minstens 12 topjaren draaien willen ze de steun terug kunnen betalen, dwz in hoogtijdagen hadden ze paar zevenhonderd miljoen winst. 12 van dat soort jaren en dan is de steun pas terugbetaald. Hebben ze niets verdiend onderaan de streep, Schiphol staat redelijk los van KLM, ik zie de link niet zo. Schiphol verdient op havengelden, inkomsten exploitatie winkelvastgoed en parkeren, als KLM wegvalt wat ik zeker zie gaan gebeuren vult een andere airline deze plaats gewoon in of neemt de rechten over. KLMAF is technisch al failliet.
Machiavelli
1
quote:

Dutchy Ron schreef op 3 augustus 2020 14:44:

Gebrek aan tijd helaas anders had ik mij ook volgegooid met PostNL vorige week. Je kunt op je klompen aanvoelen dat dergelijke bedrijven profiteren vd Corona en in het verleden al genoeg zijn afgestraft. Makkelijk geld verdienen voor korte ritjes. Hoewel het online koopgedrag aanzienlijk is gestegen en dat wordt niet minder eerder meer. Koers Amazon zegt genoeg.
Gebrek aan tijd? Je was te druk met het voorspellen van de koers van ING? ;)) Wat overigens niet is gelukt, een ordertje inleggen is zo gepiept hoor. En PostNL is al goed opgeveerd nadat het een pennystock was een paar maanden geleden. 100% koerswinst als je toen was ingestapt, dus zat er redelijk wat goed nieuws in de koers verwerkt.
[verwijderd]
0
Met pijn en moeite eindelijk boven de 6,00 euro, het volume is matig, in de minicap zou het een topper zijn!

Ik denk dat ING wel voor 500 miljoen euro meedoet met KLM, lekker hoge rente met staatsgarantie als fundering, zolang het goed gaat alleen maar winnaars.

We stijgen vandaag dus op Duitse cijfers, ING DiBa(Duitsland) gaat dus dikker bijdragen aan de winst van de holding, Herr Jeu gaat leveren.

Wat gaat de aanstaande ondergang(begrijp ik uit de koers en short-aantallen) van URW met de NL-banken doen? besmettingsgevaar?
[verwijderd]
1
Donderdag 6 augustus 10.18 uur, koers 5,49 euro , bijna 8% in de min bij forse omzetten.
De CEO heeft alle ellende naar voren gehaald, 1,8 miljard euro stroppenpot over Q2 alleen al, en er gaat nog veel meer komen waarschuwt de kersverse CEO.
Het klaargezette dividend(bijna 2 miljard euro) gaat waarschijnlijk onder druk ECB direct door naar de stroppenpot Q3-2020 op aangeven zelfde ECB, een volgende lockdown zal een zwarte winter veroorzaken met alle leed die daarbij hoort.

Donderdag 6 augustus 10.18 uur, koers 6,63 euro, bijna 9% in de plus bij zeer forse omzetten.
Zeer meevallende cijfers, alles beheersbaar, buffers dikken zelfs iets aan, de bank is een outperformer binnen de EU banken.
Alle financials stijgen mee in de slipstream, er zijn duidelijk positieve punten te ontdekken, de economie is weer open, een complete lockdown gaat er in dit land nooit meer komen.
Dutchy Ron
0
Financials US lijken richting te hebben gekozen ... maar het houdt niet over .... erg broos nog
[verwijderd]
0
Machiavelli
1
ABN favoriet voor augustus, Shell en ING bij floppers
Bericht delen via:

Kopieer link
Categorie: Overig, Beurs vandaag
Door Redactie op 3 augustus 2020 15:45
Views: 1.209
ABN favoriet voor augustus, Shell en ING bij floppers
Het beurssentiment is maar lichtjes verbeterd ten opzichte van vorige maand, zo blijkt uit de IEX Bull Bear Enquête. Begin juli wees de Bull Bear Indicator 46,2 aan, nu is dat 46,5. Dat is nog steeds behoorlijk bearish.

Ten opzichte van de economie zijn de respondenten iets positiever geworden. Vorige maand was nog 56,4% pessimistisch of zeer pessimistisch, nu is dat 53,8%. Die lichte verbetering zien we ook bij de stemming over de aandelenmarkten in het algemeen: daar staat nu 24,2% optimistisch tegenover (was 22,7%).

Ruim de helft verwacht daling AEX
De komende maand verwacht precies een kwart een stijging van de AEX van 2% of meer; dat percentage lag op 21,9. Nog altijd ruim de helft verwacht echter een daling van 2% of meer.

Op de langere termijn ziet het er wat rooskleuriger uit, volgens de respondenten. 44,6% verwacht voor de komende zes maanden een daling van 3% of meer, terwijl dit begin juli nog 51% was.

Bull Bear Indicator
De IEX Bull/Bear Indicator, de optelsom van alle vragen uit de enquête, is licht verbeterd: van 46,2 vorige maand naar 46,5 nu (50 is neutraal, erboven is bullish en eronder bearish).

Alle verwachtingen op een rij
De volledige uitslag van de IEX Bull/Bear Enquête voor augustus is als volgt (tussen haakjes de score voor juli):

Economische ontwikkelingen

Zeer optimistisch: 6% (was 6,7%)
Optimistisch: 20,6% (was 19%)
Neutraal: 19,4% (was 17,9%)
Pessimistisch: 33,8% (was 34%)
Zeer pessimistisch: 20,1% (was 22,4%)
Aandelenmarkten algemeen

Zeer optimistisch: 4,6% (was 5,2%)
Optimistisch: 18,1% (was 19%)
Neutraal: 21,2% (was 23,8%)
Pessimistisch: 38,7% (was 34,5%)
Zeer pessimistisch: 17,3% (was 17,4%)
AEX komende maand

Omhoog: 25% (was 21,9%)
Neutraal: 23,2% (was 29,5%)
Omlaag: 51,8% (was 54%)
AEX komende zes maanden

Omhoog: 36,1% (was 29,5%)
Neutraal: 19,3% (was 19,5%)
Omlaag: 44,6% (was 51%)
Aandelenkeuzes augustus
Wat verwachten beleggers van individuele aandelen deze maand? Wat opvalt is dat ABN Amro dit keer bij toppers staat, en ook meteen met stip op nummer 1. Galapagos en Ahold Delhaize zijn de laatste maanden vaste waarden in het linkerrijtje. Prosus is eruit verdwenen en moet plaats maken voor Just Takeaway en ASML, die de vierde plek delen.

Shell en ING vinden we deze maand bij de floppers in plaats van bij de toppers waar ze doorgaans staan. Net als vorige maand staan ook Unibail-Rodamco en Randstad bij de aandelen waarvan de minste prestaties verwacht worden. ArcelorMittal is uit het rechterrijtje verdwenen.

Machiavelli
1
quote:

Rupert schreef op 3 augustus 2020 14:28:

bp5ah schreef op 31 juli 2020 19:47:

[...]
Stel de cijfers van ING zijn beter dan verwacht, da's dan mooi, maar volgens mij is het onmogelijk voor de bank om een OUTLOOK af te geven voor Q3 en dat gaat ze opbreken volgens mij. Geen dividend, ik vindt het moeilijk momenteel, het lijkt goedkoop, maar is het dat ook, daar heb ik mijn twijfels over.

ABN Amro precies hetzelfde verhaal, vroeg in de crisis, geen outlook, geen dividend en ABN is een meester in lijken uit de kast halen.

Yep, en de situatie is over 3 maanden natuurlijk identiek en over 6 maanden denk ik ook. Alles in Europa draait nog op overheidssteun.

Pieter Elbers van KLM had ook al laten weten dat iedereen zn 'steentje' bij moest dragen aan de redding van KLM, ook de banken. Een beetje naar idee Pain Quotidien......je kan 6,4% van je lening terugkrijgen of helemaal niets?

Waar ik voor vrees is een Unibail effect...... er breekt een crisis uit, en werkelijk vanuit het niets vinden bedrijven het opeens normaal om geen huur meer te betalen 'want we hebben geen inkomsten en kunnen het pand niet gebruiken waarvoor het bedoeld is' 'de verhuurder moet ons er bovenop helpen anders staat het strak gewoon leeg
'

Ik vrees dat dit gedachtegoed binnenkort ook op de banken van toepassing wordt.
'Toen ik de lening aanging was er nog geen virus dus de bank moet me tegemoet komen' of iets dergelijks.

Eerste artikel was net na Corona, 70% betaald geen huur en in juli betaald 50% geen huur.
Het is nog lang niet voorbij en de nieuwe CEO zal goede sier willen maken de komende periode, eerst flink afschrijven en de vorige CEO een beetje de schuld geven en daarna op eigen conto grote sier maken met meevallende cijfers. Zo gaat dat met alle CEO'S.

www.google.com/url?sa=t&source=we...

www.google.com/url?sa=t&source=we...
1.089 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,168
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,168
Laag 14,946
Volume 7.818.029
Volume gemiddeld 11.174.298
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront