Heineken « Terug naar discussie overzicht

Heineken 2020

170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
buy&hold-style
1
quote:

Sander1234 schreef op 17 juni 2020 19:50:

[...]

Mag hopen van niet..Ik begrijp er echt geen hol van. De biervolumes moeten echt drastisch zijn afgenomen. Dat beleggers in deze tijden nog steeds dit voor een aandeel Heineken over hebben met ook nog de toekomstige onzekerheden. Bizaaarrr.
Maar goed, het zal wel weer. Vandaag eerste grotere shortpositie geopend, en ga er dieper in indien ik verlies ga maken in de eerste weken
De beurs kijkt verder vooruit, het gaat uiteindelijk om de langjarige kasstromen die Heineken zal leveren. Daar is niet veel in veranderd. Tussendoor wat emotie en normale manisch depressieve reacties op korte termijn, die alle kanten op kunnen gaan. Daarom is belegen op de korte termijn zo moeilijk en op lange termijn zo makkelijk.de beurs gaat ten slotte al sinds oprichting op LT maar één kant op: omhoog.
mr.Franz
0
Helemaal eens. Voor de lange termijn een prima koers. De huidige crisis zal de sector flink opschudden. Heineken is goed gefinancierd en kan profiteren van de komende consolidatie slag in de sector. Voor de LT alleen maar goede ontwikkelingen. Natuurlijk zal q2 wel historisch slecht zijn, maar dat is inmiddels wel bekend. Vergeet ook niet hoeveel miljarden aan steun inmiddels in de economieën zijn gepompt, allemaal op zoek naar rendement. Ja er gaat nog wel een keer een dip komen, maar op de langere termijn gezien is getrapt aankopen een prima strategie.
Sander1234
3
Ja wellicht..aan de andere kant. Grote evenementen, bruiloften, verjaardagen en horeca ligt wereldwijd op zijn gat. En het ziet er niet naar uit dat dit snel gaat veranderen. Om deze redenen is Heineken gewoon veel te duur momenteel. En daarom zou het echt omlaag moeten, dat is dus korte termijn gedachte. Vergeet niet dat Heineken ook een financier is van horecabazen en veel panden is tussenhuur heeft en dus zeer veel geld moet gaan afboeken. Dus mes snijdt aan 2 kanten. kan niet anders dan dat 2020 en de jaren erna zeer mager zullen zijn.
Dus is mijn gedachte dat je Heineken straks stukken goedkoper kan krijgen en nu zeker niet in moet stappen. Ik ben erg benieuwd, en durf om bovenstaande redenen forse short positie in te nemen.
sharp50
0
wat er ondertussen gebeuren bij Grolsch ?? wat willen de Japanners zover van huis met
"kleintje pils"
Macron
0
quote:

SDV70 schreef op 13 juli 2020 21:07:

vandaag een mooie dag voor een lekker tappie
Ik hoop dat jullie met heel veel zijn en enorm veel dorst hebben. They need it!
wiegveld
0
Verschil met Heineken Holding meer dan 10%.
Okee minder handel in de holding, maar qua investering niets mis mee integendeel
MarkG03
0
Ik ben benieuwd wat Rutte ons te vertellen heeft...Oproepen van het RIVM om niet naar Rotterdam te gaan als het niet noodzakelijk is doet me toch vrezen dat er regionale lockdowns gaan komen met opnieuw alle gevolgen voor de HORECA.

www.nu.nl/coronavirus/6068678/rivm-ga...
joostUSA
0
Word Heineken niet een beetje heel erg hard afgestraft, nog even en ze staan op hun eind maar low.. Beetje overdreven lijkt me
[verwijderd]
0
quote:

joostUSA schreef op 6 augustus 2020 09:05:

Word Heineken niet een beetje heel erg hard afgestraft, nog even en ze staan op hun eind maar low.. Beetje overdreven lijkt me
Heb je gezien hoe hoog AB Inbev staat?
Jelle Trader
0
quote:

Werkbij schreef op 10 augustus 2020 10:04:

[...]

Heb je gezien hoe hoog AB Inbev staat?
Yes! En op 't slot is er bij Heineken een koopaffaire geweest, maar het zou mij niet verbazen als er nog een ros neerwaarts achteraan komt. Horeca gerelateerd is even uit met oplopende besmettingen -> Covid 19.
[verwijderd]
1
Toch is dit een mooi moment om in te stappen als je Long wilt gaan en het prima vindt om je geld een jaar niet aan te raken.
joostUSA
0
quote:

Werkbij schreef op 10 augustus 2020 10:04:

[...]

Heb je gezien hoe hoog AB Inbev staat?
AB inbev heeft mijn voorkeur ook momenteel. Beide fondsen prima voor long imo

SDV70
0
Heineken weet niet wat ze met hun bierproductie moeten doen.
Kratten bier worden voor dumpprijzen aangeboden in de supermarkten 3 kratten voor Eur 8,99 per stuk.
Mensen drinken liever in gezelschap dan alleen, zal nog wel even duren voordat dit aandeel weer omhoog gaat
buy&hold-style
0
quote:

SDV70 schreef op 7 september 2020 19:35:

Kratten bier worden voor dumpprijzen aangeboden in de supermarkten 3 kratten voor Eur 8,99 per stuk.

Dank voor de tip! Waar kan ik die halen?
Leefloon
0
quote:

buy&hold-style schreef op 7 september 2020 20:46:

Dank voor de tip! Waar kan ik die halen?
De insteek was voor sommigen té moeilijk, maar kratprijzen van €8,99 (soms inclusief bezorging) waren zo'n beetje het dieptepunt. Waren. Mogelijk werd hier verwezen naar een iets minder oude kwantumkorting van Albert Heijn of zo: encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=t...

Deze week blijkbaar €9,99 cfr. www.ah.nl/bonus/bier-aanbiedingen maar de hoogste druk is met heropende horeca wel van de ketel af. Rond het dieptepunt zag je ook vaker dat de biermerken nog een klein beetje werden beschermd door afwisselende dumps, maar dat speelt nu veel minder. Niet meer de ene week bij AH €8,99, en dan de volgende week bij een daarnaast gevestigde Gall & Gall €8,99, en dan weer €8,99 of, voor de afwisseling, €9,99 bij AH. Er is, duidelijk zichtbaar, afnemende prijs- en volumedruk.
buy&hold-style
1
;-) In NL moeten we er maar profijt uit trekken dat het internationale premium merk Heineken hier zo gewoon is gebleven. Het is moelijk uit de cijfers te halen, maar ik denk dat NL circa 10% van het totale Heineken biervolume is.
Leefloon
1
Ach, als we dan toch bij Koninklijke Ahold Delhaize, winstpemium beer en een huishoudschool zijn beland, zonder 20% actuele Bonuskorting:

Albert Heijn Nederland, Heineken 6x 33 cl, 5% alcohol: €5,55.
Delhaize, Jupiler van AB InBev, 6x 33 cl., 5,2% alcohol: €6,89

Mooi, met schuldenberg bijna arrogant veel vragen voor het regionale standaardmerk, maar die grotere gevoeligheid voor prijs- en volumedruk zou de koers duidelijk harder geraakt kunnen hebben. Interessant genoeg is dat echter niet het geval, maar dat geheel terzijde:

1. Heineken -26,51%
2. Heineken Holding -26,94%
3. AB InBev -27,92%

2 andere brouwerijaandelen winnen de subsectorale strijd bij Euronext, FWIW:

Malteries Franco-Belges -7,14%
Co.Br.Ha -18,58%
DancingSun
1
Heineken betreedt de Peruaanse biermarkt
Gepubliceerd op 9 september 2020 18:18 |
Heineken (17:35)
76,980 +0,660 (+0,86%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken betreedt de biermarkt van Peru. De brouwer maakte bekend het merk Tres Cruces over te nemen. Daarnaast gaat de Amsterdamse brouwer een samenwerking aan met drankenproducent AJE Group, om zijn positie in het land verder te versterken. Dat meldde Heineken, zonder daarbij financiële details bekend te maken.

Peru is volgens Heineken een van de grootste biermarkten van Zuid-Amerika en ook een van de grootste markten waar het bedrijf nog niet actief was. In het land word jaarlijks ongeveer 14 miljoen hectoliter bier gedronken. Daarvan wordt circa 40 procent in en om de hoofdstad Lima verkocht.

De brouwer merkt op dat vooral het segment luxebieren "aanzienlijk" onderontwikkeld is, met een marktaandeel van nog geen 4 procent.
170 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:35
Koers 86,760
Verschil -0,880 (-1,00%)
Hoog 87,460
Laag 86,580
Volume 287.247
Volume gemiddeld 553.185
Volume gisteren 527.139

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront