Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

ECP 2020

6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
Branco P
0
Het ECP vastgoed is m.i. inderdaad veel waardevaster dan grote delen van de URW portefeuille. Heel USA is een probleem op wellicht 5 echte Trophy Assets en de Airports na, en sommige Mastodonten van Megamalls (met 200+ huurders) in Europa van URW kunnen ook zeker een tik krijgen. Ik vrees dat URW nog een paar van haar mooiste bezittingen zal moeten gaan verkopen (hebben ze natuurlijk al gedaan de afgelopen jaren middels de verkoop van een aantal Trophy Kantoren, eeuwig zonde) om de boel te redden. ECP heeft een portefeuille met overwegend behapbare objecten, niet te groot, maar wel met een grote Hypermarkt als stabiele basis. Ook al vormen die slechts zo'n 10% van de huurstroom, ze zorgen voor een stabiele passantenstroom in de winkelcentra. Leegstand stond eind Q1 op 1,3%. Zal nu iets toenemen, maar zal m.i. het laagst blijven in vergelijking met de andere winkelvastgoedfondsen. In periodes van hoogconjunctuur zullen de ECP centra wel weer net wat minder profiteren van extra omzetten dan de Tropy objecten van een URW, maar mij bevalt het wel: ietsje saaier is niet erg.
Branco P
0
quote:

Moneyball schreef op 4 augustus 2020 22:30:

In een overeenkomst kan natuurlijk een passage mbt ansprakelijkheid voor “xxxxx en alle daaraan gelieerde entiteiten” worden opgenomen, maar dat (als ECP zijnde) accepteren lijkt me tegenstrijdig met het individueel afsluiten van hypotheken per object/ centrum als instrument voor reductie van impact.
Lijkt mij dus ook! Is ook logisch.
junkyard
0
quote:

Branco P schreef op 4 augustus 2020 22:28:

[...]

Dat maakt natuurlijk wel uit want in de obligatievoorwaarden bij URW zullen allerlei zekerheden ingebouwd zijn zoals een hogere rente bij breken van bepaalde convenanten of omzetting in aandelen en nog meer van dat soort fratsen terwijl de bank die een hypotheek verstrekt in het ergste geval alleen het onroerend goed kan laten veilen. Bij obligatiehouders kan het daardoor juist ertoe leiden dat ze niet tot concessies bereid zijn als er problemen zijn en een bank die een hypotheek verstrekt heeft zal het onzekere pad van een gedwongen executie zo lang mogelijk willen vermeiden. En dus heb je als ECP een veel betere onderhandelingspositie ten opzichte van een hypotheekbank die slechts 1 pand als zekerheid heeft dan een URW die heeft ten opzichte van de sluwe obligatiehouders die vaak hele andere drijfveren hebben (denk maar eens aan Hema onlangs). Vandaar ook dat hypotheken een hoger rentepercentage kennen.

> Ik doelde op het niet veel uitmaken van wel/geen concern garantie, ik had het niet over financiering d.m.v. hypotheken t.o.v. obligaties met credit rating. Ik vind wel dat je erg achterdochtig bent over financiering d.m.v. obligaties, en op bijna elk punt probeer ECP te verdedigen / verheerlijken. Zo goed als alle obligatiehouders willen probleemloos een aardig rendement t.o.v. staatsobligaties behalen. Bij bedrijven die in grote problemen zitten (randje faillissement), is het mogelijk dat partijen obligaties tegen een prikkie opkopen om hierna strategische controle te verwerven. Dit is bij URW obligatiehouders nu niet het geval. Maar alles kan natuurlijk verslechteren, in dat geval krijgt ECP ook problemen met haar hypotheekverstrekkers. Uiteindelijk gaat het bij financiering van vastgoed met name om het behalen van een lage cost of debt, en ECP zit met de hypotheken structuur zo'n 1,0% hoger.

Obligatieleningen zijn alleen interessant als het heel erg goed en steady gaat met de business en je een hele mooie credit rating hebt. Klepierre heeft in het afgelopen halfjaar een aantal mooie obligaties geplaatst (tegen <1% rente) en daarmee de rente omlaag gebracht naar 1,2%. URW sloot in april en juni twee obligatieleningen af met gemiddelde looptijd 9,3% waarbij het rentepercentage 2,27% was. Dat is niet best als je dat vergelijkt met KLEP.

> Hier vergelijk je financieringsvoorwaarden pre-corona (Klepierre <1% rente) met financieringsvoorwaarden na corona (URW april en juni), wat een wereld van verschil is. Vandaar mijn opmerking dat kapitaalkosten (na corona) zijn gestegen, en winkelcentra bij gelijke performance minder waard zijn geworden, omdat investeerders hogere rendementen eisen. Klepierre haalt na corona ook tegen hogere tarieven financiering op, zie bijvoorbeeld deze tekst uit de halfjaarcijfers (of kijk eens naar de spread ontwikkeling op sheet 29 in hun halfjaarpresentatie):
during the first half, the Group raised €900 million of new notes at an average yield of 2.0% and a nine-year maturity.
www.klepierre.com/en/finance/first-ha...


Nu, na publicatie van de halfjaarcijfers (met LTV ineens naar 41,5% en afwaardering portefeuille met 5,1%) en het vooruitzicht op verdere grote waardedalingen (en LTV toename in grote stappen), met name in de VS (door toename van de leegstand: de financiële leegstand in de VS is nu al 10,1% en dat duidt op grote structurele problemen... en geen idee hoe het dan in godsnaam mogelijk is, maar de gemiddelde NIY is voor de VS portefeuille nog steeds maar 4%?!) gaat er zeker een verdere afwaardering van de credit rating komen. En dan wordt het financieren voor URW steeds duurder en komt URW in een negatieve spiraal van lagere inkomsten, lagere credit ratings, hogere rentes. Dat is URW's voorland op het moment. En wat ik al zei, die zeer lage rentes van de obligatieleningen die afgesloten zijn in 2018/2019, die geven URW nu gelukkig lucht. Ik noemde dat een mazzeltje, omdat URW toen nog een heel mooi verkoopverhaal had, waar veel obligatiehouders ingetrapt zijn. De kenners hier op het forum wisten het echter meteen: de Westfieldovername is het Paard van Troje. Door de onverwachte Coronamaatregelen gaat het nog spannend worden ook de komende jaren. Mij zul je niet in URW zien als lange termijn belegger. Eergisteren wel een speculatieve Call Juni 2021 60 Euro gekocht, als gokje, dat zeg ik er dan ook meteen even bij. En dat is alleen omdat ik verwacht dat omzetten in de retail weer volledig herstellen post-Corona en dat zelfs ook URW een opleving van de koers gaat zien op korte termijn.

> Nog meer herhaling van zetten, dat de URW credit rating omlaag gaat en dat je weinig vertrouwen hebt in het URW vastgoed (en dan vooral huiverig voor US) is duidelijk. Daarmee wel opvallend dat je alsnog (long) positie neemt in URW, waarom beleggen in een fonds waarin je geen vertrouwen hebt, en als je binnen dezelfde sector (met afhankelijkheden van dezelfde factoren) een beter alternatief met meer potentieel denkt te herkennen (ECP)? Een gokje wagen kan natuurlijk, het beweegt alle kanten uit deze dagen. Maar ik wist niet dat je zo'n gokker was, omdat je over het algemeen alles aardig overweegt en uitschrijft.
Dank je dat mij een kenner noemt, ik was vrijwel direct kritisch op de Westfield overname ;)
Maar ok, mijn posts zijn meestal kritisch, en benadrukken eerder het risico dan het rendement, wat bij de ontwikkeling van retail vastgoed laatste jaren toepasselijk is.


Branco P
0
quote:

junkyard schreef op 4 augustus 2020 23:13:

[...]
Daarmee wel opvallend dat je alsnog (long) positie neemt in URW, waarom beleggen in een fonds waarin je geen vertrouwen hebt, en als je binnen dezelfde sector (met afhankelijkheden van dezelfde factoren) een beter alternatief met meer potentieel denkt te herkennen (ECP)?
Als gokje, omdat die koers van 42 euro mij iets te gortig is op korte termijn en ik gok op een klein ritje naar 60 de komende maanden. Als we daar zijn, dan verkoop ik de call weer. Als gokje, ik schreef het er nog bij, maar dat las je in de gauwigheid misschien niet. Overigens kocht ik die afgelopen donderdag, niet eergisteren, dat zou knap geweest zijn. ;-) In ECP zit ik met 4.300 aandelen, wat neerkomt op één van de grootste posities binnen mijn beleggingsportefeuille. Klepierre de afgelopen week uitgebreid tot 500 aandelen.
Acheron
1
quote:

Branco P schreef op 4 augustus 2020 18:06:

[...]

Acheron, dank voor jouw toelichting!!! Dan heb ik het toch niet goed begrepen. Ik dacht te lezen dat een voorwaarde om te mogen consolideren, juist de overname van aansprakelijkheid van de moeder voor haar dochters, is. Maar ik heb er duidelijk te weinig verstand van. Maar een zeer positief gevolg hiervan zou dan dus tóch zijn dat de bank die een hypothecaire lening verstrekt aan 1 dochtermaatschappij die 1 een object in eigendom heeft dus alleen verhaalmogelijkheid heeft op de dochtermaatschappij en het desbetreffende object. Hoe kunnen we erachter komen hoe dit precies bij ECP zit?
In de toelichting op de vennootschappelijke balans 2018/2019, dit is de balans waar de dochtervennootschappen niet zijn geconsolideerd maar als deelneming zijn opgenomen, wordt bij de niet uit de balans blijkende verplichtingen het volgende gemeld.
‘The Company has entered into guarantees in favour of credit institutions for debts en interest rate swaps incurred by its subsidiairies to an amount of € 1.9 billion and € 992 million respectively’. (blz 116 jaarverslag 2018/2019)
Per 30 juni 2019 bedroeg de schuld € 1.9 miljard en de conclusie moet dan zijn dat de moeder heeft meegetekend voor alle door de dochters aangegane schulden.
Branco P
0
quote:

Acheron schreef op 5 augustus 2020 08:16:

[...]

In de toelichting op de vennootschappelijke balans 2018/2019, dit is de balans waar de dochtervennootschappen niet zijn geconsolideerd maar als deelneming zijn opgenomen, wordt bij de niet uit de balans blijkende verplichtingen het volgende gemeld.
‘The Company has entered into guarantees in favour of credit institutions for debts en interest rate swaps incurred by its subsidiairies to an amount of € 1.9 billion and € 992 million respectively’. (blz 116 jaarverslag 2018/2019)
Per 30 juni 2019 bedroeg de schuld € 1.9 miljard en de conclusie moet dan zijn dat de moeder heeft meegetekend voor alle door de dochters aangegane schulden.
Dus toch! Thanks voor het uitzoekwerk Acheron! Dus wél de concerngarantie! Sleutel inleveren bij een eventueel probleemobject dus geen optie.
Branco P
0

Update Grandvision:

www.grandvision.com/files/6/1/5/1/Gra...

Omzetherstel: in juni lag de omzet alweer op 84% van het niveau van 2019 terwijl niet eens alle winkels de volledige maand open waren.

In een aantal landen lag in juni de omzet zelfs alweer hoger dan in 2019, namelijk: Austria, Denmark, Norway, the Netherlands and Switzerland.
Daardrinkenweop
0
Fijn nieuws! Las ook dat de ecomm fashion aankopen met n kwart tot een derde gedaald zijn in Q2. Betekent dat de groei dus

NB, het belooft een goede dag te worden voor ECP. Dit patroon (groen open en hard doorstijgen op laag volume) niet vaak gezien. Laatste keer was vorige week, toen knalden we gestaag naar +7%. Once more please
Daardrinkenweop
0
Las ook dat de ecomm fashion aankopen met n kwart tot een derde gedaald zijn in Q2. Offline natuurlijk harder, maar het laat m.i. wel duidelijk zien dat er geen volledige verschuiving (van offline > ecomm) plaats heeft gevonden. En dus ook niet plaats zal vinden.
MartijnN1932
0
quote:

Harm Wijk schreef op 4 augustus 2020 11:57:

Zeer goede discussie weer op dit forum! Uiteindelijk is volgens mij de belangrijkste factor op korte termijn hoe het verder gaat met de virus situatie, en op de lange termijn hoe het verder gaat met e-commerce versus stenen, en de rol van multi channel spelers daarbij.

Heel duidelijk op dit moment, en staat zelfs met vette koppen in de krant: Iedereen wordt corona moe. Hoewel het virus nog steeds een groot en bepalend issue is, wordt het net als alle andere risico's van het leven een van de risico's. Nog steeds rookt 30% vd bevolking (een veel grotere killer dan corona), nemen we deel aan het verkeer, stappen na een grote ramp de volgende dag in een vliegtuig, en gebruiken grote hoeveelheden drugs en drank. En misschien wel de meest interresante is dat de griepgolf van 2 jaar geleden net zo veel oversterfte heeft veroorzaakt als het virus tot nu toe. En dat was nooit een issue.

Ik geef direct toe dat ik tot nu toe te optimistisch ben geweest over het verloop van de virus situatie, maar naast het "gewoon" worden van het virus, wordt er keihard gewerkt aan tientallen vaccins en een aantal lijkt al goed te werken. Het is dus aannemelijk dat we begin 2021 echt wel de goede kant op gaan. Tot dat moment gaat Ecp het sowieso prima redden, doordat het een relatief sterke speler is (zie alle input van Branco) en het dividend is ingehouden.

En dan zijn we dus weer bij de belangrijke kernvraag voor de toekomst: e-commerce versus stenen. De headline op dit moment is: Door het virus groeit e-commerce explosief, dit is een onomkeerbare blijvende trend, en alle winkels gaan daardoor verdwijnen. En dus zijn de beurskoersen voor o.a. Ecp extreem laag.

Zelf denk ik dat deze breed gedragen visie te veel doorslaat naar een e-commerce toekomst. Ja er zijn mensen die het heerlijk vinden om altijd alleen thuis te zitten en letterlijk alles aan de deur afgeleverd te krijgen. Maar een grote meerderheid wordt heel snel gillend gek. De meeste mensen willen "iets" gaan doen. En dat lees je nu dus letterlijk elke dag in de krant: Druk op straat, op het strand, illegale dance feesten, protest acties (o.a. tegen corona maatregelen) etc. En je kunt dus wel ook gaan winkelen.

Een mooi historisch voorbeeld zijn de bioscopen. Na de opkomst van de video cassettes waren de bioscopen op sterven na dood. Nu heeft iedereen veel grotere en werkelijk onvergelijkbaar mooie tv schermen thuis, en toch hebben de bioscopen zich weer her-uitgevonden en draaien goed.

En zo is ook mijn toekomst visie voor stenen winkels. Er zullen er minder nodig zijn, maar er blijft zeker behoefte aan. En de sterke, flexibele en creatieve ondernemers waartoe ik Ecp en de Ecp huurders reken, hebben daarom zeker een goede toekomst.

Branco heeft ook al enkele keren gewezen op het feit dat de grote multi-channel spelers van groot belang zijn voor de toekomst van de stenen winkel. In iedere crisis zijn er grote spelers met een sterke balans die profiteren van het omvallen van de zwakke broeders. Ook op dit punt lijkt Ecp goed gepositioneerd.

Samengevat: Volgens mij is de grote vraag voor de lange termijn hoe de strijd tussen e-commerce en stenen winkels zich ontvouwd. Ik denk dat er kansen zijn.

Eens dat de bioscopen zich hebben weten te herpakken, dit heeft ook voornamelijk te maken met beleving, in een bioscoop met 3D en perfect surround sound op een heerlijke stoel en daarvoor even lekker uit eten, is toch anders dan thuis op de bank met een grote televisie..

Een soort kentering is ook gaande in de Malls en winkelcentra, echter zien we ook dat deze de laatste jaren meer en meer gericht is op eettentjes of koffiezitjes in de winkels.

Als het virus weer verspreid zijn het juist die dingen die de beleving geven die niet meer mogen. (helaas)
Dus in hoeverre dit zich doorzet is de vraag, ook zag je de afgelopen jaren al dat er bijna meer eettentjes waren dan winkels om in te winkelen.
Waardoor de balans zoek begon te raken.

ik hoop eigenlijk dat men tot bezinning komt en ziet dat er een gezonde verhouding moet zijn tussen de 2.

Vraag echter niet aan mij wat er gaat gebeuren, ik ben geen visionair.

Branco P
0
quote:

Daardrinkenweop schreef op 5 augustus 2020 10:10:

Las ook dat de ecomm fashion aankopen met n kwart tot een derde gedaald zijn in Q2. Offline natuurlijk harder, maar het laat m.i. wel duidelijk zien dat er geen volledige verschuiving (van offline > ecomm) plaats heeft gevonden. En dus ook niet plaats zal vinden.
Ja, en het laat zien dat de multi-channel strategie van de grote fashionretailers daadwerkelijk ook van de fysieke winkels afhankelijk is. Die moeten gewoon open zijn. Wat het ook laat zien is dat mensen even geen nieuwe kleren kopen als ze toch niet naar café/festival/theater/evenement mogen. Als mensen verplicht thuis moeten blijven, dan kopen ze meer speelgoed, klusartikelen, sportspullen, etc.

Met een beetje mensenkennis en gezond verstand kom je al een heel eind in het verklaren van menselijk gedrag. Laten we even doordenken: wat gaat er gebeuren als er een vaccin is en/of als het coronaprobleem op een andere manier getackelt is? Dan komen er uiteraard grote feesten en festivals, en iedereen zal opgelucht zijn en een paar extra nieuwe outfits scoren (waarbij de nadruk bij iedereen natuurlijk wel op de dames ligt)
Marco19
0
In deze tijden moet het management van ECP laten zien wat het waard is.
Hoe graag zitten de huurders in de ECP centra en wat zijn hun toekomstplannen.
Dit zal naar voren komen in de gesprekken om de huurbetalingen van q2 2020.

Ik reken kort door de bocht op een bierviltje.

Oude waarde portefeuille: 4.1 miljard - 20% waardedaling komende 2 jaar (Max) is 3.28 miljard - net debt 1.8 miljard is 1.48 miljard / 50 miljoen aandelen = 29.60.
Nemen we daar een afslag op van een kleine 500 miljoen komen we rond de €20,- per aandeel uit.

Wellicht nog een keer 50% van PdH verkopen aan AXA.
Laten ze dit jaar maar het dividend aan boord houden tbv liquiditeiten.

Lewis gaat in november met pensioen. Althans dat is het plan. Wat zal er gebeuren met zijn aandelenpakket? Die wil hij niet kwijt denk ik voor €10,- per stuk.
Branco P
0
quote:

Marco19 schreef op 5 augustus 2020 10:57:

In deze tijden moet het management van ECP laten zien wat het waard is.
Hoe graag zitten de huurders in de ECP centra en wat zijn hun toekomstplannen.
Dit zal naar voren komen in de gesprekken om de huurbetalingen van q2 2020.

Ik reken kort door de bocht op een bierviltje.

Oude waarde portefeuille: 4.1 miljard - 20% waardedaling komende 2 jaar (Max) is 3.28 miljard - net debt 1.8 miljard is 1.48 miljard / 50 miljoen aandelen = 29.60.
Nemen we daar een afslag op van een kleine 500 miljoen komen we rond de €20,- per aandeel uit.

Wellicht nog een keer 50% van PdH verkopen aan AXA.
Laten ze dit jaar maar het dividend aan boord houden tbv liquiditeiten.

Lewis gaat in november met pensioen. Althans dat is het plan. Wat zal er gebeuren met zijn aandelenpakket? Die wil hij niet kwijt denk ik voor €10,- per stuk.
Dat soort rekenexercities heb ik ook gedaan. Die 20% waardedaling zie ik niet gebeuren. Ik voorzie door corona een vrij beperkte toename van de leegstand (met een paar proces en deels tijdelijk) en in vrij beperkte vorm een negatieve aanpassing van de huur van de absolute trekkers in de diverse objecten (en dan heb ik het over H&M en ZARA. De Hypermarkten zullen zo ver niet komen want die hebben alleen maar meer omzet gedraaid tijdens corona). De OCR is in de meeste objecten erg laag wat erop neerkomt dat huurders nog steeds prima boeren, ook als er structureel 10% van de omzet af zou gaan. Maar ook dat laatste zie ik niet gebeuren. 5% maximaal aan structurele neerwaartse omzetcorrectie als gevolg van corona, en daarna weer langzaam stijgen.

Tja alleen die LTV, daar moet nog iets aan gebeuren. Dat is echter een kwestie van lange adem want ik zie het management van ECP geen paniekvoetbal spelen. Liever zou ik dan zien dat ze een keer of twee het dividend aan boord houden en daarmee aflossen op de leningen. Als daardoor in een bepaald jaar de FBI status zou vervallen en er eenmalig vennootschapsbelasting betaald moet worden over de winst, dan is dat maar zo. Dat is nog steeds beter dan een object voor weinig verkopen. Toch gaat er wel iets verkochten worden de komende twee jaar. Ik denk aan Bordeaux of aan Moraberg. Op beide objecten rust thans al geen hypotheek meer. Daar is ook wel markt voor verwacht ik, maar ECP zal niet onder de boekwaarde verkopen, dus het is dan een kwestie van geduld hebben.

Ik denk dat Lewis zijn aandelen zeker vast houdt (hij heeft meer dan 2%). Bij een eventuele overname zal hij echter wel een gunstige 1 op 1 deal maken met de koper en daar zullen wij als kleine aandeelhouders niet veel aan hebben, vrees ik. Maar verder zal hij de aandelen vasthouden van het bedrijf waaraan hij decennia lang succesvol leiding gaf. En zo nu en dan nog een advies geven of een keer een belletje plegen om zijn oude collega's van het management, waarmee hij ook al decennia gewerkt heeft, nog een klein beetje van dienst te zijn. Hij moet alleen wel nog een jaartje of 5 a 10 onder ons blijven, dat is mijn aanbeveling! ;-)
Branco P
0
Juli gaat nog beter zijn. Toen waren (nagenoeg) alle winkels in Europa weer heel de maand open en er waren nog geen tweede-golf-perikelen. Dat zal eerdaags ook wel blijken als de individuele landen vanaf medio augustus met de nationale detailhandelscijfers komen. Enige spelbederver kan dus nog de tweede golf zijn en dan met name de ongecontroleerde spastische acties van de desbetreffende nationale overheden. Dat allerlaatste is nog mijn grootste zorg.

LUXEMBURG (AFN) - De winkelverkopen in de eurozone zijn in juni verder aangetrokken na een krachtig herstel in mei en forse afnames in de voorgaande maanden als gevolg van de coronacrisis. Met name bij de kledingwinkels en schoenenzaken gingen de verkopen weer flink omhoog. Op gebied van eten, drinken en tabak werd in juni wel iets minder gekocht.

De verkopen in de detailhandel van de negentien eurolanden zaten vergeleken met een maand eerder met 5,7 procent in de lift. Dat was wel iets minder sterk dan economen hadden voorzien. Zij gingen in doorsnee uit van een toename met 6,1 procent. Maar daar tegenover staat dat Eurostat zijn inschatting voor de verkopen in mei naar boven heeft bijgesteld. In die maand was bij nader inzien sprake van een verkoopplus van wel 20,3 procent, waar eerder een toename van 17,8 procent was gemeld.

In mei en juni zijn er in Europa veel winkels heropend. In de periode daarvoor was het in diverse landen voor veel winkeliers verplicht om hun filialen te sluiten in verband met de coronamaatregelen.
Jello
0
Je analyses zijn waardevol branco maar toch lijkt de markt helemaal niet naar die parameters te kijken. Kijk naar KLEP: cijfers vielen mee met de kanttekening dat nog geen forecast kon worden gegeven. Koers daalde 7% en blijft nu rond die 14.5 - 15 hangen. Dat is geen verwijt maar ik heb het idee dat de interesse in vastgoedaandelen begint te verdwijnen bij de grote spelers...
Daardrinkenweop
0
Dat zie ik anders Jello. Vastgoed is nu niet sexy en inderdaad riskant ivm de vrees voor golf 2 en dan met name de daaruitvloeiende overheidsmaatregelen. Tot die tijd zal vastgoed lijden. Maar zodra duidelijk wordt dat lockdowns nergens meer zullen plaatsvinden (hoogstens regionaal), zullen de grote jongens ws massaal instappen.
Zelf ben ik overigens minder angstig voor spastische acties van overheden. Ze kunnen het niet lijden. Twee mnd lockdown heeft de EU 750 miljard gekost, dat staat gelijk aan zes keer haar volledige jaarbudget (!).
Zie verder ook India. Ging op slot met, ik geloof, nog geen 200 besmettingen. Om alle maatregelen vervolgens los te laten op de absolute piek. (Hoofd)reden: economische impact is te groot. En een virus perk je toch nooit helemaal in.
JoopVisser1
0
Reactie op Branco's suggestie 1 op 1 deal voor Lewis:

Volgens mij kunnen kleinere aandeelhouders het voortrekken van een grote aandeelhouder voorkomen door een rechtszaak te starten bij het Hof van Amsterdam(De Ondernemingskamer). Een voorkeursbehandeling voor wie dan ook vind ik recht geven op een ticket naar de hel, in gelijke gevallen moet men gelijk behandeld worden, en bij voldoende vermogen zal ik het aanvechten bij de Aardse rechter(of misschien kan de VEB dan iets organiseren)
Branco P
0
quote:

Daardrinkenweop schreef op 5 augustus 2020 14:13:

Dat zie ik anders Jello. Vastgoed is nu niet sexy en inderdaad riskant ivm de vrees voor golf 2 en dan met name de daaruitvloeiende overheidsmaatregelen. Tot die tijd zal vastgoed lijden. Maar zodra duidelijk wordt dat lockdowns nergens meer zullen plaatsvinden (hoogstens regionaal), zullen de grote jongens ws massaal instappen.
Zelf ben ik overigens minder angstig voor spastische acties van overheden. Ze kunnen het niet lijden. Twee mnd lockdown heeft de EU 750 miljard gekost, dat staat gelijk aan zes keer haar volledige jaarbudget (!).
Zie verder ook India. Ging op slot met, ik geloof, nog geen 200 besmettingen. Om alle maatregelen vervolgens los te laten op de absolute piek. (Hoofd)reden: economische impact is te groot. En een virus perk je toch nooit helemaal in.
Ieder (griep)virus waart de wereld rond. De ene wat makkelijker dan de ander. Corona heel erg makkelijk, weten we ondertussen. Het volledig in lock down gaan bij zo'n virus, als er nog nauwelijks een besmetting in eigen land heeft plaatsgevonden, is natuurlijk een strakke actie, maar je weet dat zo'n lock down dan totaal voor niks is. Weggegooid geld. Zodra de lock down er dan af gaat komt uit alle hoeken van de wereld het virus net zo makkelijk alsnog het land binnen. Wat mij betreft is de aanpak in Zweden nog steeds de allerbeste. Maar dan moet je wel een bevolking hebben die daarbij past. De gemiddelde Spanjaard of Italiaan zal immer toch meer schijt hebben aan richtlijnen en adviezen dan de gemiddelde Noord Europeaan. Dus die moet je iets harder aanpakken, willen ze zich aan de maatregelen houden.

Ik ga er ook vanuit dat er geen nieuwe nationale lockdowns komen. We hebben nu al een behoorlijke kennis opgebouwd ten aanzien van de behandeling van het virus waardoor de IC's minder snel overbelast zullen raken en er is uiteraard ondertussen ook al wat immuniteit opgebouwd. Ook wordt er nu op grote schaal getest. In Italië test men nog steeds zo'n 60.000 mensen per dag (!). 7 miljoen tests zijn daar al uitgevoerd ondertussen. En uit die 60.000 tests daar in Italië komen nu nog slechts 200 besmettingen per dag rollen. En hoewel mensen het nu wat minder nauw nemen met de maatregelen zullen mensen die grieperig zijn over het algemeen toch nog steeds thuisblijven en zich laten testen.
Branco P
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 5 augustus 2020 15:23:

Reactie op Branco's suggestie 1 op 1 deal voor Lewis:

Volgens mij kunnen kleinere aandeelhouders het voortrekken van een grote aandeelhouder voorkomen door een rechtszaak te starten bij het Hof van Amsterdam(De Ondernemingskamer). Een voorkeursbehandeling voor wie dan ook vind ik recht geven op een ticket naar de hel, in gelijke gevallen moet men gelijk behandeld worden, en bij voldoende vermogen zal ik het aanvechten bij de Aardse rechter(of misschien kan de VEB dan iets organiseren)
De vraag is hoe wij er achter kunnen komen als Lewis onderhands buiten de beurs om zijn aandelen verkoopt. Als hij tegen die tijd geen bestuurder meer is van ECP, dan hoeft hij die transactie volgens mij nergens te melden (of dan in ieder geval niet de prijs). Maar goed, ik denk niet dat het zo snel tot een overname zal komen. Ik denk wel dat je in zo'n geval een mooie onderhandelingspositie hebt als je een paar procent van de aandelen hebt. Dat is nou juist de reden dat veel grootaandeelhouders minimaal 3% of liefst zelfs 5% van de aandelen in een beursgenoteerd bedrijf hebben. Dan moet een koper in onderhandeling om deze aandelen te kunnen kopen.
Jello
0
Maar zeg je dan nu dat ECP eind augustus met relatief goede cijfers komt en de koers dan naar jouw idee een boost gaat krijgen? Zo ja, in welke range denk je dan? Gewoon een inschatting.
6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 20,850
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 20,850
Laag 20,550
Volume 21.559
Volume gemiddeld 43.780
Volume gisteren 21.559

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront