Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave - 2020

5.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
[verwijderd]
0
tja er is een groot aandeelhouder die belang heeft bij een firesale van de hele toko, misschien heeft ie Storm ook nog iets leuks in het vooruitzicht gesteld.

Zonder de goeden onder hen te kort doen, autoverkopers en vastgoedhandelaren WATCH OUT
Branco P
0
quote:

kassa! schreef op 6 augustus 2020 09:41:

tja er is een groot aandeelhouder die belang heeft bij een firesale van de hele toko, misschien heeft ie Storm ook nog iets leuks in het vooruitzicht gesteld.

Zonder de goeden onder hen te kort doen, autoverkopers en vastgoedhandelaren WATCH OUT
Ik zie niet in hoe Van Herk profijt zou hebben van een firesale, tenzij je bedoelt dat Van Herk straks met een heel laag bod op de overige aandelen kan proberen het bedrijf van de beurs te halen. Bij executieveilingen van de objecten heeft Van Herk in ieder geval geen baat. Maar verder eens, altijd oppassen geblazen met vastgoedjongens (en autoverkopers en balletje balletje spelers)
Branco P
1
quote:

The Third Way... schreef op 5 augustus 2020 13:16:

Dus we zoemen nu in op de vraag, hoeveel mag ontwikkeling aan eigen personeel kosten tov. opbrengsten:

De boekwaarde van NLs vastgoed is e1.1 miljard en zakt steeds verder. De locaties zijn op een 4-5tal na, en bij de laatsten zetten wij overigens ook Kronenburg, mooi in het hart v/d stad. De beurswaarde is nul, en wordt bij verkoop ondanks winst op ontwikkeling minder dan nul bij ongewijzigd beleid.

Uitgaande van een 57% LTV, liquidatie levert volgens het WH management sommetje ongeveer e1.4 miljard bruto op, na terugbetaling schuld e5-600 mln. Hier levert ontwikkeling door derden WH 300 mln op, kost hetzelfde (betaald aan die derden). Voor e300-600 mln kun je al wat in-house expertise betalen, levert in ieder geval meer op dan de retailpoot (nu en zeker in de toekomst)...

Indien je de ontwikkeling op een deftige manier doet, dan kom je al snel op meer dan e1 miljard winst uit. Wat krijg je daar tegenwoordig voor?
Ik ken je plannen en aannames natuurlijk niet, maar ik zou als uitgangspunt even ervan uitgaan dat je maximaal 200 woningen kunt (en van de gemeenten mag!) realiseren en dat dit op zo'n 15 locaties daadwerkelijk van de grond komt = 3.000 woningen. Omdat we het dan over appartementjes hebben en over complexe dure binnenstedelijke bouwprojecten hebben we het dan over een marge van 25.000 per appartement? En dan zijn mijn inschattingen hier denk ik nogal rooskleurig. Doorlooptijd van dit soort complexe projecten is toch zeker een jaar of 3 a 4 dus ergens in 2024 ga je dan een keer 75 miljoen euro verdienen, mits de woningmarkt niet instort natuurlijk. En waar denk je dan op dit moment daarvoor geschikte projectontwikkelaars te vinden die bij Wereldhave willen komen werken hoewel die toko nagenoeg op omvallen staat en terwijl ze bovendien bij hun huidige werkgevers omkomen in het ontwikkelwerk? Ik zie dit gewoon in real life allemaal niet gebeuren. Dat er zo links en rechts een mogelijkheid is om een woongebouwtje te realiseren zal ik niet ontkennen. In Roosendaal bijvoorbeeld op de hoek van Brabantlaan en Limburglaan (locatie Wibra). Daar zie ik 70 woningen als mogelijkheid. De andere drie hoeken van dat winkelcentrum (Hema, C&A, Rabobank) zijn allemaal niet in eigendom van Wereldhave. Als je echter in Roosendaal wat van de grond wilt krijgen, zul je toch echt wel samen met één van de lokale bouwbedrijven moeten optrekken, anders kom je niet heel ver bij de gemeente vermoedelijk. Dus je zult je winsten moeten delen wil je enigszins snel en succesvol iets voor elkaar willen krijgen. Dat zal bij andere gemeenten niet veel anders zijn.
The Third Way...
0
quote:

candide schreef op 5 augustus 2020 21:46:

TTW?

Als het een en ander kennelijk zo klaar als een klontje is, leg me dan svp uit waarom de koers dan nu rond de € 7 zweeft?

Kennelijk is er weinig vertrouwen in dit fonds cq in dit management.

Om dan in deze organisatie nog zelf projectontwikkeling te integreren is naar mijn bescheiden mening vragen om extra ongelukken.
Poeh, ik leer nog elke dag bij dan vraag je mij om zo'n verklaring? Laat ik mijn hersenspinsels neerpennen en dan kun jij daar de zin en onzin van oppikken.

Voor het personeel lijken alle veranderingen onder vAnbeek en Storm ingrijpend, maar in wezen doet WH nog steeds hetzelfde. Dit zijn mensen die verknocht zijn aan bv. het centrum dat zij managen, de winkeliers die zij tevreden houden, etc.. En ze/we weten dat ze dat goed doen. Hogerin de boom zit van Maanen van IR die ook prima en professioneel iedereen te woord staat, van welke kant de wind ook waait. De CFO heb ik maar 1x gesproken, en ook zien acteren in de AvA, en die maakt een degelijke bescheiden indruk.

Dan de ceo. Door de organisatiestructuur heeft hij veel vrijheid, kan hij bijna doen en laten wat hij wil. Veel tegenstand zal hij daar niet krijgen. Hij zal binnen de organisatie ook vriendelijk overkomen, ook al heeft hij scherpe randjes waar ook meerderen hier zich aan hebben gesneden. Technisch zal hij een enorm overwicht hebben waaraan hij zijn legitimiteit ontleent (en zich wellicht ff een messias rol toedichtte). De LC strategie incluis behoud van standplaats zal verwelkomd zijn als een leuke stap vooruit voor het personeel.

Dan komen de beursreactie, de banken en wij met eerst Vision 20-20. Dat kan door al het personeel als een bedreiging worden gezien, niets menselijks is hen vreemd. LC maakt jouw winkelcentrum dus jouw werk leuker, 20-20 zegt niet doen zo en de mixed-use verkopen. Daarbovenop, verhuizen weg van het mooie Schiphol HQ. Dan zijn wij de vijand, dan kruipt men naar elkaar en de baas toe. Die sfeer zal er al een beetje hangen vanuit het verleden. Typisch schatten sommigen dat intern heel positief in als een familiegevoel. Groupthink is een risico...

Maar gaandeweg worden de 20-20 concepten overgenomen. Men ziet wat er gebeurt om de centra heen en realiseert zich dat dit wel eens fout kan aflopen, dat het dichterbij komt. Thuis tijdens de lockdown heb je alle tijd om ook door bv. dit draadje te struinen en de spanning stijgt. Dan komt de H1 presentatie waar weer over interen wordt gesproken, maar nu niet ver weg in Finland of Frankrijk, maar ook in jouw geliefde centrum. En toch verhuizen weg van Schiphol, waarnaartoe, wanneer, hoe? Dat heeft impact. En steeds meer bekruipt je het gevoel dat het nu echt niet goed zit.

Tenslotte komt dan ons dorpsplein verhaal. Nog meer impact op je werk. Je probeert jezelf te overtuigen van alle fouten in het verhaal, maar... Indien er goed leiderschap wordt getoond (people management), onzekerheid wordt weggenomen en het duidelijk wordt wat al die veranderingen voor je betekenen, dan is de kans groot dat de organisatie, het personeel juist enthousiast wordt. Dat knagende gevoel wordt weggenomen. Je kan meer en iets anders doen zonder dat geliefde winkelcentrum helemaal op te geven.

Om een lang verhaal kort te maken, indien er een stevige en ervaren leiding staat die zorg toont voor zijn mensen en ze de toekomst in leidt, dan maakt juist een verticale organisatie zoals WH waar zoveel macht aan de top zit, en zoveel toewijding onder het personeel, heel snel een inhaalslag. Die weerstand tegen het onzekere wordt dan omgezet in positieve energie die buitenstaanders zal verbazen. Kheb binnen onze TTW groep weleens gezegd, net zoals Gio indertijd bij Feyenoord heeft Storm zijn Advocaat nodig. Dat is ook goed voor de Ontwikkeling ;-)

Vergis je niet, Storm heeft LC niet uitgevonden, hij voert uit. Zit hij in zijn eigen of andermans keurslijf? Kijk naar de notulen v/d AvA begin 2019. Daar geeft interim-ceo vEverdingen, ook ex-Kempen, al de contouren van LC aan. De RvC beweerde in het jaarverslag en op de laatste AvA dat ze actief heeft meegedacht met de operationele uitvoering op centrum niveau. Opvallend. Maar waarom/helaas niet evenzeer dat ze de plannen top-down heeft gecontroleerd zoals het eigenlijk hoort, dat bleek wel uit onze analyses en de antwoorden op onze vragen op de laatste AvA...
The Third Way...
0
quote:

Branco P schreef op 6 augustus 2020 10:37:

[...]
Ik ken je plannen en aannames natuurlijk niet, maar ik zou als uitgangspunt even ervan uitgaan dat je maximaal 200 woningen kunt (en van de gemeenten mag!) realiseren en dat dit op zo'n 15 locaties daadwerkelijk van de grond komt = 3.000 woningen.
...
Dat uitgangspunt is inderdaad niet correct...
Branco P
1
quote:

The Third Way... schreef op 6 augustus 2020 10:48:

[...]
Dat uitgangspunt is inderdaad niet correct...

als je het niet wilt delen, ook prima hoor, ik ben geen WHA belegger zoals je weet, dus het maakt mij uiteindelijk niet zo heel veel uit allemaal, maar ik las nu in de presentatie dat WHA zelf over ca. 2.000 woningen spreekt. Ik heb in een voorgaande post beschreven tegen welke beperkingen je aanloopt en dat je dus niet van al te veel woningen uit kunt gaan vanwege de fysieke beperkingen en met name de vergunningstechnische (politieke) beperkingen. Daar komt ook nog een budgettaire beperking bovenop: gemeentes willen zelf ook geld verdienen met gronduitgifte ten behoeve van woningbouw. Kortom: het heeft zeker een waardetoevoeging, maar niet voor niets zijn de winkelvastgoedpartijen er in het verleden nooit echt aan begonnen. Nu met de waanzinnige woningprijzen én lagere winkelmeterprijzen zit daar rekenkundig vast behoorlijk wat muziek in, zodanig om het nu wel te willen proberen, maar eenvoudig zal het niet worden en je zult lang moeten wachten tot het iets oplevert.
Instapmoment
0
quote:

perry1 schreef op 6 augustus 2020 13:16:

En weer heel hard down... ik heb ze maar afgeschreven
Ben ik benieuwd op welke koers je ze hebt gekocht. We weten allemaal dat de koers van WH ooit weer zal herstellen, zeker als er weer dividend wordt uitgekeerd.
rendement33
0
Dat zijn short partijen. Er zijn maar 54.000 aandelen verhandeld en dit is 378.000 en hiermee is in een paar uur 16 miljoen beurswaarde verdampt. Allemaal toegestaan door de AFM.
The Third Way...
0
quote:

Branco P schreef op 6 augustus 2020 13:31:

[...]

als je het niet wilt delen, ook prima hoor, ik ben geen WHA belegger zoals je weet, dus het maakt mij uiteindelijk niet zo heel veel uit allemaal, maar ik las nu in de presentatie dat WHA zelf over ca. 2.000 woningen spreekt. Ik heb in een voorgaande post beschreven tegen welke beperkingen je aanloopt en dat je dus niet van al te veel woningen uit kunt gaan vanwege de fysieke beperkingen en met name de vergunningstechnische (politieke) beperkingen. Daar komt ook nog een budgettaire beperking bovenop: gemeentes willen zelf ook geld verdienen met gronduitgifte ten behoeve van woningbouw. Kortom: het heeft zeker een waardetoevoeging, maar niet voor niets zijn de winkelvastgoedpartijen er in het verleden nooit echt aan begonnen. Nu met de waanzinnige woningprijzen én lagere winkelmeterprijzen zit daar rekenkundig vast behoorlijk wat muziek in, zodanig om het nu wel te willen proberen, maar eenvoudig zal het niet worden en je zult lang moeten wachten tot het iets oplevert.
Het meeste van wat je vraagt staat in ons gepubliceerd verhaal, een vervolg in onze daarop volgende berekeningen binnen de groep. Jouw vragen zijn volkomen terecht en to the point. Het geeft mij een goed gevoel dat we op dezelfde wijze er tegenaan kijken. Indien je wilt kunnen we de laatste berekeningen in vertrouwen via email uitwisselen en er daar over sparren. Graag. Stuur ff een email.

We hebben die indertijd en laatst besproken met bestemmingsambtenaren en een ontwikkelaar. Die kunnen uiteraard een niet geheel identieke mening zijn toegedaan, naar ik begrijp is en blijft het inderdaad een niet altijd eenduidige materie...
[verwijderd]
0
quote:

perry1 schreef op 6 augustus 2020 13:16:

En weer heel hard down... ik heb ze maar afgeschreven
Als ik de lagere bodems van de afgelopen weken bekijk verwacht ik dat de koers bij de 6,70-6.75 weer een stukje kan herstellen. Ik zet mijn (bij)kooporder ergens in die range.
rendement33
0
Product naam: Aandeel Wereldhave wordt beïnvloed
Naam financiële onderneming: Wereldhave
Onderwerp: Ik wil een klacht indienen
Bestanden (0): [Niet ingevuld door afzender]

Bericht: Er worden op 06 augustus maar 54.000 aandelen verhandeld tot en met 14.00 uur en hiermee is een bedrag gemoeid van rond de 380.000 Euro. Met dit bedrag wordt de beurskoers bijna 5% lager gezet (professionele shortpartijen). Hiermee wordt in een paar uur 16 miljoen beurswaarde verdampt. De kleine belegger wordt hiermee natuurlijk ontzettend gedupeerd en wordt dit allemaal toegestaan door de AFM. Dit is gewoon witte borden criminaliteit aangezien wij als kleine belegger hierop niet kunnen reargeren.
Marcel H.
0
quote:

rendement33 schreef op 6 augustus 2020 14:49:

Product naam: Aandeel Wereldhave wordt beïnvloed
Naam financiële onderneming: Wereldhave
Onderwerp: Ik wil een klacht indienen
Bestanden (0): [Niet ingevuld door afzender]

Bericht: Er worden op 06 augustus maar 54.000 aandelen verhandeld tot en met 14.00 uur en hiermee is een bedrag gemoeid van rond de 380.000 Euro. Met dit bedrag wordt de beurskoers bijna 5% lager gezet (professionele shortpartijen). Hiermee wordt in een paar uur 16 miljoen beurswaarde verdampt. De kleine belegger wordt hiermee natuurlijk ontzettend gedupeerd en wordt dit allemaal toegestaan door de AFM. Dit is gewoon witte borden criminaliteit aangezien wij als kleine belegger hierop niet kunnen reargeren.
Je zou als kleine belegger ook een short-positie kunnen nemen.
[verwijderd]
0
quote:

The Third Way... schreef op 6 augustus 2020 13:55:

[...]
Het meeste van wat je vraagt staat in ons gepubliceerd verhaal, een vervolg in onze daarop volgende berekeningen binnen de groep. Jouw vragen zijn volkomen terecht en to the point. Het geeft mij een goed gevoel dat we op dezelfde wijze er tegenaan kijken. Indien je wilt kunnen we de laatste berekeningen in vertrouwen via email uitwisselen en er daar over sparren. Graag. Stuur ff een email.

We hebben die indertijd en laatst besproken met bestemmingsambtenaren en een ontwikkelaar. Die kunnen uiteraard een niet geheel identieke mening zijn toegedaan, naar ik begrijp is en blijft het inderdaad een niet altijd eenduidige materie...

Wat voor koers vind je eigenlijk bij Wereldhave passen?
4finance
0
quote:

perry1 schreef op 6 augustus 2020 17:31:

Iets meer als 7 euro stelt de markt
Dat het niet goed gaat met de koers is wel duidelijk. Er lijkt geen stop te zitten op de enorme koersval van WH.
Een paar slechte beursdagen en het aandeel staat op €5,00.

powertje
0
quote:

HvR88 schreef op 6 augustus 2020 15:12:

Zoveel rood. 90% van de tijd wil dit aandeel naar beneden.
lijkt wel een beetje op het aandeel wavin enkele jaren geleden.
Koers ging alleen maar omlaag en na enkele jaren kwam het overname bod.
de partij die het heeft over genomen heeft een mooi laag prijsje gehad en flink de koers gedrukt.
Branco P
0
quote:

powertje schreef op 6 augustus 2020 20:17:

[...]

lijkt wel een beetje op het aandeel wavin enkele jaren geleden.
Koers ging alleen maar omlaag en na enkele jaren kwam het overname bod.
de partij die het heeft over genomen heeft een mooi laag prijsje gehad en flink de koers gedrukt.
Precies zo ging het ook met VendexKBB
5.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 14,080
Verschil +0,080 (+0,57%)
Hoog 14,120
Laag 14,000
Volume 57.121
Volume gemiddeld 90.720
Volume gisteren 87.057

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront