ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN-AMRO 2020

4.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 226 227 228 229 230 » | Laatste
Putschrijvert
1
quote:

kassa! schreef op 12 augustus 2020 10:21:

Dit kwartaalbericht draait niet om het verlies, of het nu 10 of 100 miljoen euro is,

Zoals Jefferies schrijft

Volgens de analist van Jefferies is het plan om de zakenbank fors te laten slinken en te focussen op Noordwest-Europa ambitieus en van goede kwaliteit. Hierdoor speelt ABN AMRO 14 miljard euro aan kapitaalvrij en stijgt de kapitaalbuffer met zo'n 240 basispunten in drie tot vier jaar tijd.

Met dat geld kunnen ze m.i. o.a. leuke dingen doen voor de aandeelhouders.
Er staan zo'n 1 miljard aandelen uit toch? Dan praat je over 14 euro vrij kapitaal per aandeel? Ik heb een GAK van 15 dus ik kan wel wat extra kapitaalsuitkeringen gebruiken :-D
[verwijderd]
0
14 MLD kapitaal vrijspelen op een beurskoers van 8-9MLD..... lijkt me dat er snel een overname aankomt dan....waarschijnlijk willen partijen nog even de hervatting dividend en de witwas procedure afwachten.

Cijfers waren onder aan de streep aanzienlijk beter dan ik had verwacht. Zodra ik wat geld vrijspeel ga ik tot aan EUR 12 gewoon bijkopen.
optiejunky
0
Ik ook , leuke call winst van ING naar ABN hop hop....nu sneldoor naar aegon.

Aandelen blijven staan
[verwijderd]
0
Kapitaal vrijspelen en aandeelhouder Equity is wel even wat anders he.

Het verhoogd de equity per aandeel niet.

Het verhoogd de kapitaal ratio's waardoor het wel meer mogelijk is om aanwezig echt equity kapitaal uit te keren aan aandeelhouders.

Equity per aandeel per 30 juni 2020 stond op 19.82 euro per aandeel.

Het verhoogd aanzienlijk de kans op meer dividend en/of aandelen inkopen in de toekomst.

Er zit heel veel waarde in ABN Amro en op deze manier wordt daar een deel van vrij gemaakt.

Komende halfjaar zal het nog een keer 2 kwartalen zijn van winst uit normale activiteiten die op gaat aan kosten voor de stroppenpot en vanwege reserveringen voor de nieuwe plannen.

De nieuwe CEO neemt natuurlijk zoveel mogelijk lasten zo snel mogelijk na zijn aantreden want hoe langer het duurt hoe meer deze kosten hem aan te rekenen zijn en nu is natuurlijk alles van zijn voorganger wat ook echt zo is mits zijn plannen natuurlijk vruchten afwerpen en dat denk ik wel gezien de prestaties van het deel wat ze gaan afstoten de afgelopen jaren.

Nu maar afwachten of de plannen ook lukken binnen de beoogde kosten.

Goede cijfers over het geheel, beter dan mijn verwachtingen al was de rente marge wat lager dan gehoopt en de fee inkomsten wat lager dan gedacht. Toch primaire activiteiten waar verder naar gekeken moet worden.

Ook de cost/income ratio ligt te hoog maar dat is gedeeltelijk natuurlijk ook Covid gerelateerd maar verdiend wel aandacht.

De toko wordt simpeler gemaakt en daar hoort ook een lagere kosten/baten ratio bij.

Goed te zien dat meer partijen nu over deze periode heen kijken en dan kijken wat de toko nu eigenlijk aan waarde heeft en hoeveel waarde deze kan genereren.
Dan is namelijk duidelijk te zien dat deze koers veel te laag is, maar dat wisten we natuurlijk al, het enige wat wij ons vooral afvroegen was, waarom staat het dan zo laag en waarom stond het nog veel lager....

Moet toch angst voor omvallen / nationaliseren zijn geweest van partijen, maar die angst is duidelijk onterecht.
[verwijderd]
0
quote:

optiejunky schreef op 12 augustus 2020 08:40:

@Dutchy Ron;

ik vermoed een kleine plus op de broden. 10% + of min zal mij verbazen.

met nu + 8.1% zou + 10% zomaar kunnen
[verwijderd]
0
Ik snap dat ze spaarders afstoten, maar hypotheken? Dit ivm het stoppen met Moneyou
Atari
0
De shorters moeten nog fff beseffen dat er niets te halen valt en dan kunnen we verder omhoog
robrdam
0
quote:

Mousepoes schreef op 12 augustus 2020 12:28:

Ik snap dat ze spaarders afstoten, maar hypotheken? Dit ivm het stoppen met Moneyou
Moneyou was het budgetmerk van ABN-Amro, vooral gericht op jongeren. Als je 0,3% korting op 3% hypotheekrente kunt geven kan dat lonend zijn, maar met de huidige rentestanden is dat 0,1% op 1,1% en dan heeft een budgetmerk geen toegevoegde waarde meer. Terwijl je wel de kosten van marketing, administratie, automatisering etc. hebt.
Stoppen is dus een logische keuze, de hypotekentak van ABN-Amro blijft uiteraard gewoon bestaan.
Tis wa!
0
2 augustus 2020 11:48
Laatste update:

Dankzij de milde lockdown staat de Nederlandse economie er relatief goed voor, zei financieel topman Clifford Abrahams van ABN AMRO woensdag tijdens de toelichting op de tweedekwartaalcijfers van de bank.

Bij die gelegenheid liet ABN ook zijn licht schijnen op de Nederlandse economie. "We zien dat Nederland echt heeft geprofiteerd van de intelligente lockdown. Daardoor komt het herstel sneller en is de krimp minder groot dan in andere landen", aldus Abrahams.

ABN, dat woensdag aankondigde de activiteiten buiten Nederland en Europa flink af te bouwen, heeft nog wel kantoren over de hele wereld en hoort ook via die contacten dat collega's in het buitenland bewondering hebben voor de Nederlandse aanpak. "We blijven voorzichtig optimistisch", zegt Abrahams.

De meeste werknemers van ABN AMRO werken, net als veel ander kantoorpersoneel in Nederland, nog thuis. "We hebben nu het beleid dat niet meer dan 25 procent van de kantoren benut wordt." De hypotheekgesprekken met klanten verlopen vandaag de dag via videobellen.

ABN verwacht dat de Nederlandse economie over de periode 2019-2021 met 2,6 procent krimpt, versus een krimp van 3,7 procent in de eurozone. "Het werkloosheidspercentage zal relatief laag blijven." De bank voorziet voor dit jaar een werkloosheidspercentage van 4,5 procent in Nederland, tegenover het dubbele daarvan in de eurozone.

De bank verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 5,4 procent krimpt en die van de eurozone met 6,9 procent. Vrijdag maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de Nederlandse cijfers over het tweede kwartaal bekend.

Door: Eva Schouten

jan van delft
0
Toch levert ABN een hele magere performance af, leuke plannen maar men is nogal slecht in het uitvoeren is de laatste 5 jaren gebleken. Koersdoel van 8,50 Euro lijkt me voor 2021 al aan de hoge kant, we gaan het zien! Ik gun wel alle instappers een rit omhoog hoor, maar ABN is gewoon een zwakke toko, die Clifford zie ik ook liever gaan dan komen. Denk op de dag dat hij opstapt gaat de koers van schrik n euro omhoog...
ChrisOfWallstreet
0
Het aandeel is opnieuw gehedged door hedgefondsen. Ze hebben geld afgehaald van goud, vandaar de daling in goud. Wie wilt ontsnappen aan dit aandeel kan het best zo snel mogelijk doen nu het nog kan. Bij ING zijn alle beleggers al eruit.
Kees1
0
quote:

ChrisOfWallstreet schreef op 12 augustus 2020 16:19:

Het aandeel is opnieuw gehedged door hedgefondsen. Ze hebben geld afgehaald van goud, vandaar de daling in goud. Wie wilt ontsnappen aan dit aandeel kan het best zo snel mogelijk doen nu het nog kan. Bij ING zijn alle beleggers al eruit.
Hoe weet u dat?
ChrisOfWallstreet
0
quote:

Kees1 schreef op 12 augustus 2020 17:13:

[...]

Hoe weet u dat?
8,8 voor abn amro?? kom nu zeg.
De vorige keer in juni steeg het naar 9,5 en op enkele dagen tijd is het gezakt naar 7 euro. Iedereen heeft het nog fris in het geheugen.
Ze zeiden het ook de vorige keer in juni, je moet het houden.

Uiteraard doet iedereen wat hij wilt.

De tweede golf van besmettingen gaat binnenkort beginnen.
Porscheknakker
0
Morgen komen naar mijn bescheiden mening de winstnemingen. Short gaan lijkt mij nu verstandig, echter ik bekijk dit morgen ff. Mogelijk dat het aandeel morgen toch nog ff zal stijgen om vervolgens de daling in te zetten. Cijfers vond ik niet bijzonder. Deze zijn gewoon slecht, echter minder slecht dan verwacht.
optiejunky
0
Juist , jaja

maar ik zie nog wel zeker handel in ABN, De loan impairments waren erg hoog vrn door OIL and gas sector En Wirecard; Dit al ze niet nog een keer overkomen. ( 3 zeperds al dit jaar ca 700 miljoen!!)

Volg ook de Oil prijs ( mediaan) van Q3 en u weet genoeg.

Deze is nu ca 43 USD ( brent) ,Zullen hier op nog meer Olie bedrijven omvallen? Het ergste is achter de rug. Laag in de *8 ga ik weer meedoen (long longer longest, mijn geduld is groot)

Ook is het schrijven van puts in the money aardig lucratief.
steelfighter72
0
Als je ruim een miljard voor voorzieningen opzij kan zetten en daarnaast ook nog eens staatsteun hebt, ben je als bank internationaal zeer kredietwaardig;) .... en ook een lekker hapje
4.587 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 ... 226 227 228 229 230 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,615
Verschil +0,060 (+0,39%)
Hoog 15,670
Laag 15,340
Volume 3.476.271
Volume gemiddeld 3.469.961
Volume gisteren 2.509.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront