Unilever « Terug naar discussie overzicht

jaardraadje Unilever 2020

714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Dividend Collector
0
Geduld, dat gebeurt niet in een/twee dagen. Waarschijnlijk nu mooie start van stijgende trend.
voda
0
Handel in Nederlandse nv-aandelen Unilever eindigt in november

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 08:54 | Views: 442

UNILEVER 07 aug
49,28 0,00 (0,00%)

ROTTERDAM (AFN) - In Nederlandse nv-aandelen van Unilever kan naar verwachting op vrijdag 20 november voor het laatst worden gehandeld. In het opvolgende weekend verwacht het bedrijf achter merken als Zwitsal, Dove en Knorr op papier volledig Brits te worden. De stap moet het was- en levensmiddelenconcern meer flexibiliteit bieden. Wel wil Unilever zijn notering aan de Amsterdamse beurs behouden en opgenomen blijven in de AEX-index.

Het bedrijf laat zijn aandeelhouders eerst nog stemmen over de plannen om de dubbele Brits-Nederlandse structuur op te geven. Op 21 september is er een buitengewone aandeelhoudersvergadering voor de Nederlandse 'nv'. Op 12 oktober volgt nog zo'n bijeenkomst, maar dan voor de Britse vennootschap van het bedrijf.

Unilever kondigde de plannen in juni al aan, na een uitgebreid onderzoek van anderhalf jaar naar mogelijkheden om de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen. Twee jaar geleden koos Unilever er onder de Nederlandse topman Paul Polman juist nog voor om een Nederlands bedrijf te worden in een poging de bedrijfsstructuur te versimpelen. Britse aandeelhouders kwamen daar echter tegen in opstand, onder meer omdat ze dan belasting moesten gaan betalen over het dividend dat het bedrijf uitkeert.

Minister van Economische Zaken Eric Wiebes reageerde in juni teleurgesteld op de nieuwe keuze van Unilever. Liever had hij gezien dat Unilever de structuur zou versimpelen "met enkel een Nederlandse nv aan het hoofd", zei de bewindsman. Tegelijkertijd benadrukte hij dat het besluit geen gevolgen zou hebben voor de activiteiten in Nederland. De versimpeling zal niet uitmonden in banenverlies, aldus Wiebes.

De Nederlandse staat loopt naar schatting vele miljoenen euro's mis door de keuze van Unilever. Beleggers in het bedrijf krijgen voor elk nv-aandeel dat ze hebben straks een plc-aandeel terug. Daarop wordt dus geen Nederlandse dividendbelasting geheven. Het nettobedrag dat de Nederlandse regering afgelopen jaren ontving van de nv-dividendbelasting komt neer op ongeveer 200 miljoen euro per jaar.
voda
0
Unilever: bij verhuisboete houden we twee hoofdkantoren

De Tweede Kamer besluit dit najaar over een spoedwet die een vertrekboete voor multinationals als Unilever mogelijk moet maken.Foto: Arie Kievit/Hollandse Hoogte
Het Brits-Nederlandse Unilever wordt geen Brits bedrijf als het een verhuisboete van €11 mrd moet betalen. Dat schrijft de levensmiddelenreus in de aandeelhouderscirculaire die het vanochtend heeft gepubliceerd. De Tweede Kamer besluit dit najaar over een spoedwet die zo'n vertrekboete voor multinationals mogelijk moet maken.

In het aandeelhoudersdocument staat dat een eventuele verhuisboete Unilever €11 mrd kan kosten. Tegelijkertijd schrijft het bedrijf te twijfelen aan de rechtsgeldigheid van een vertrekboete. 'Onze raden van bestuur hebben juridisch advies ontvangen dat toepassing van het wetsvoorstel op de verhuisplannen van Unilever een duidelijke schending zou zijn van het internationaal recht, waaronder het EU-recht en internationale verdragen.'
Desalniettemin is een Brits bedrijf worden niet langer 'in het beste belang' van Unilever als het wetsvoorstel in zijn huidige vorm wordt aangenomen, schrijft de levensmiddelenreus.

Dubbele nationaliteit is sta-in-de-weg
Met de informatie in de circulaire kunnen de aandeelhouders van Unilever NV zich voorbereiden op de komende aandeelhoudersvergadering op 21 september in Rotterdam. Daar kunnen zij stemmen over de geplande samenvoeging van Unilever.

Als die eenwording doorgaat, wordt Unilever na 90 jaar gedeelde Brits-Nederlandse geschiedenis definitief een Brits bedrijf. Sinds de fusie tussen de Margarine Unie en Lever Brothers in 1930 bestaat de levensmiddelenreus uit twee ondernemingen, met twee hoofdkantoren en twee soorten aandelen. Die ingewikkelde structuur is een sta-in-de-weg, zegt Unilever. Fusies en overnames gaan langzamer en lastiger.

Daarom probeerde het bedrijf in 2018 eerst een Nederlands bedrijf te worden. Maar morrende Britse aandeelhouders en de hoogoplopende Haagse dividenddiscussie gooiden roet in het eten. Twee jaar later hakte Unilever opnieuw de knoop door. Afgelopen juni maakte het bedrijf bekend de twee Unilevers samen te willen voegen in een Britse rechtsvorm, gevestigd in Londen. Mits een meerderheid van de aandeelhouders eind september instemt.

'Brutaal' maar 'interessant' plan
Kort daarop kwam GroenLinks met een — naar eigen zeggen — 'brutaal plan': een verhuisboete voor Shell en Unilever. De daartoe ingediende spoedwet werd opvallend enthousiast ontvangen in de Tweede Kamer. CDA'er Pieter Omtzigt noemde het 'een interessant en creatief plan'. Het compenseert de fiscale 'mismatch' met het Verenigd Koninkrijk en kan volgens hem leiden tot behoud van grote bedrijven.

D66'er Steven van Weyenberg noemde het 'interessant en ingrijpend'. 'Ik steun het doel zeer. We moeten wel nog goed kijken of het juridisch standhoudt', aldus het Kamerlid. De Raad van State is om een spoedadvies gevraagd.
Staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief (D66), die zoals gebruikelijk ambtelijke ondersteuning heeft geleverd voor het wetsvoorstel, zei het plan te gaan 'bestuderen'. Naar verwachting zal de Tweede Kamer dit najaar over de initiatiefwet besluiten.

fd.nl/ondernemen/1353660/unilever-bij...
Bijlage:
Dividend Collector
0
Vreemd dat de regering dit nog even kan doen, terwijl er al concrete plannen liggen van Unilever. Je zou zeggen dat een nieuwe wet juridisch dan enkel geldt voor nieuwe verhuizingen. Als in jammer, maar te laat.

Verhuizing hoofdkantoor Unilever mogelijk van de baan
19:08
(ABM FN-Dow Jones) Unilever handhaaft zijn duale structuur als een initiatiefwet van GroenLinks wordt aangenomen, aangezien dit de Brits-Nederlandse producent van voedingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten 11 miljard euro zou kosten. Dit meldde Unilever maandag in een brief aan aandeelhouders.

Groenlinks diende recent een wetsvoorstel in, dat multinationals zou verplichten een vertrekpremie te betalen. Unilever raamt deze premie, indien de wet wordt aangenomen, op 11 miljard euro, waardoor een vertrek uit Nederland volgens het concern niet in het belang van Unilever is.

Half juni 2020 kondigde het concern aan de duale structuur te willen opheffen. Hoewel de dubbele notering van het aandeel Unilever in Amsterdam en Londen intact zou blijven en ook de inrichting van operaties onaangeroerd zou blijven, zou het concern daarmee een puur Brits bedrijf worden, in plaats van Brits-Nederlands.

Het aandeel Unilever sloot maandag op een rood Damrak 0,4 procent hoger op 49,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Dividendlek
0
quote:

Dividend Collector schreef op 10 augustus 2020 21:06:

Vreemd dat de regering dit nog even kan doen, terwijl er al concrete plannen liggen van Unilever. Je zou zeggen dat een nieuwe wet juridisch dan enkel geldt voor nieuwe verhuizingen. Als in jammer, maar te laat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Dit zie je wel vaker bij fiscale zaken, maar dat is dan vaak naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad of het Hof van Justitie van de EU waarna een loophole moet worden gedicht. Er wordt dan met terugwerkende kracht regelgeving ingevoerd. Ook hier zou dat kunnen, ware het niet dat m.i. Unilever van deze wet niets te vrezen heeft als zij voor het einde van het jaar de papieren verhuizing heeft afgerond. Waar ik mij meer zorgen om maak is het signaal dat je afgeeft aan grote bedrijven die zich mogelijk in Nederland willen vestigen. Eerlijk belasten is iets anders dan deze trap na.
Eduard de Wit
0
Op sommige dagen zoals deze, vind ik het wel eens jammer dat ik teveel Unilever heb....

Maar goed, over het algemeen ben ik tevreden, ook als je steeds je dividend herbelegt.
Dividend Collector
0
@Eduard: tip voor die dagen. Pak de koersgrafiek erbij (Max) vanaf februari 2009 en trek dan van linksonder naar rechtsboven een lijntje. Nog steeds jammer? Beetje uitzoomen doet wonderen.
Eduard de Wit
0
quote:

Dividend Collector schreef op 11 augustus 2020 21:27:

@Eduard: tip voor die dagen. Pak de koersgrafiek erbij (Max) vanaf februari 2009 en trek dan van linksonder naar rechtsboven een lijntje. Nog steeds jammer? Beetje uitzoomen doet wonderen.
Dividend Collector, daar heb je gelijk in :)

Unilever is gewoon een oerdegelijk defensief aandeel met een leuk dividend en naar mijn mening een licht oplopende koers komende jaren....
rene66
0
Unilever maakt geen vrienden in de UK.

www.bbc.com/news/amp/uk-politics-5374...

Ze adverteren gelukkig niet meer op Facebook ed. Dus het marktaandeel in de VS zal ook minder worden. Ik ben benieuwd naar de komende cijfers van Unilever
Grote Ogen
0
(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Unilever verhoogd van 54,00 naar 55,00 euro, op basis van licht hogere verwachtingen voor de omzetgroei op de middellange termijn. Het advies blijft Outperform, meldde de bank maandag in een analistenrapport.

De identieke omzetgroei van Unilever zal dit jaar met circa 1 procent opnieuw fors lager zijn dan de 3 procent voor Nestlé en de 6 procent voor Procter & Gamble, maar dit komt vooral door de coronacrisis, betogen de analisten van Credit Suisse.

Op de achtergrond blijkt Unilever beter te concurreren in ontwikkelde markten, zonder fors in te boeten op de marges. In de kerngebieden van Unilevers opkomende markten, zoals India, Indonesië en Brazilië, zal het bedrijf waarschijnlijk nog beter uit de crisis komen, verwacht de bank. Daar komt bij dat de vergelijkingsbasis voor Unilever volgend jaar veel minder uitdagend zal zijn dan die van de rivalen.

De huidige waardering gaat ervan uit dat Unilever zijn marges moet verlagen om concurrerender te worden, maar dat onderkent onvoldoende dat de recente terugval van marktaandeel in de ontwikkelde markten vooral door uitvoeringskwesties komt en niet door te hoge prijzen. Ook zou deze waardering het potentieel onderschatten van de opkomende markten, waar Unilever 60 procent van de omzet vandaan haalt.

Het aandeel Unilever stond maandag 0,5 procent lager op 49,78 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
'Unilever moet voedingstak op eigen benen zetten'

Gepubliceerd op 18 augustus 2020 10:29 | Views: 949
'
UNILEVER 11:02
49,31 -0,10 (-0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - Unilever doet er verstandig aan zijn voedingsmiddelendivisie op eigen benen te zetten. Daarbij zou een losse notering in Amsterdam het meest voor de hand liggen, concluderen kenners van Jefferies. Ze wijzen daarbij op het wetsvoorstel van GroenLinks om multinationals die uit Nederland willen vertrekken tot een vertrekbetaling te verplichten.

De verzorgings- en voedingsmiddelenreus kondigde onlangs aan op papier volledig Brits te willen worden, waar een eerder poging om volledig Nederlands te worden strandde omdat het niet de goedkeuring had van Britse aandeelhouders. Unilever kondigde de versimpeling van de bedrijfsstructuur in juni aan. Nu bestaat Unilever nog uit een Brits en een Nederlands bedrijf, met elk hun eigen aandelen.

Volgens Jefferies neemt de kans toe dat het bedrijf een eventuele vertrekbelasting moet betalen, hoewel er nog de nodige hobbels moeten worden genomen. Evengoed zinspeelde Unilever al op het eventueel intrekken van het plan. Het weer moeten intrekken van het plan zou volgens Jefferies beschamend zijn. Ook zou het toekomstige transacties bemoeilijken.

Een afsplitsing van de voedingtak met een aparte notering op het Damrak is volgens Jefferies de beste oplossing voor zowel de Nederlandse overheid, als de aandeelhouders van het concern.

Jefferies heeft een koopadvies op het aandeel Unilever. Het concern noteerde dinsdag na ruim een uur handelen 0,1 procent hoger op 49,48 euro.
jeroenpeter
0
Even een kort vraagje:
Ik heb via ABN AMRO zelf beleggen op 10-06-2020 stukken Unilever op de gekocht. Dit zijn de reguliere AEX stukken. Op 06-08-2020 is Unilever ex-dividend gegaan. Bij elk ander aandeel dat ik via ABN AMRO bezit krijg ik enkele dagen na de ex-dividend datum het dividend in mijn portefeuille bijgeschreven, bij shell is dit bijvoorbeeld "DIV RDS A 9/20". Op de betaaldatum krijg ik dan het bedrag gestort op mijn betaalrekening.
Maar bij Unilever is het inmiddels al bijna 3 weken verder en ik zie nog niets. Hebben anderen de ervaring dat dit bij Unilever langer duurt? De betaaldatum is op 09-09-2020 dus voor nu is er nog niets aan de hand maar het is wel opmerkelijk.

Gr. Jeroen
alexnr75
0
@jeroenpeter,

Ik zie bij mij hetzelfde. aangezien het bij het vorige dividend ook goed ging, zal het nu ook wel goed gaan..
Jelle Trader
0
Jelle is niet zo hoopvol op de koersontwikkeling van Unilever voor de komende periode. De grafiek laat zien waarom. Daarnaast wordt de 'spread' tussen A-merken versus House Merken des te groter, hetgeen tot gevolg zou kunnen hebben dat de A-merken producenten het moeten doen met minder omzet-> winst.

Bijlage: Lange termijngrafiek (logaritmisch)van Unilever met duidelijk zichtbaar het verlaten van het stijgende trendkanaal + opgaande wig welke doorgaans neerwaarts uitbreekt.
(Schuif onderin de grafiek met de grijze balk van links naar rechts voor een totaalbeeld van de grafiek)
Bijlage:
Koffie Verkeerd
0
quote:

Jelle Trader schreef op 26 augustus 2020 16:07:

Jelle is niet zo hoopvol op de koersontwikkeling van Unilever voor de komende periode. De grafiek laat zien waarom. Daarnaast wordt de 'spread' tussen A-merken versus House Merken des te groter, hetgeen tot gevolg zou kunnen hebben dat de A-merken producenten het moeten doen met minder omzet-> winst.

Bijlage: Lange termijngrafiek (logaritmisch)van Unilever met duidelijk zichtbaar het verlaten van het stijgende trendkanaal + opgaande wig welke doorgaans neerwaarts uitbreekt.
(Schuif onderin de grafiek met de grijze balk van links naar rechts voor een totaalbeeld van de grafiek)
TA, leuk als je daarvan houdt
New dawn
0
quote:

jeroenpeter schreef op 26 augustus 2020 15:01:

Even een kort vraagje:
Ik heb via ABN AMRO zelf beleggen op 10-06-2020 stukken Unilever op de gekocht. Dit zijn de reguliere AEX stukken. Op 06-08-2020 is Unilever ex-dividend gegaan. Bij elk ander aandeel dat ik via ABN AMRO bezit krijg ik enkele dagen na de ex-dividend datum het dividend in mijn portefeuille bijgeschreven, bij shell is dit bijvoorbeeld "DIV RDS A 9/20". Op de betaaldatum krijg ik dan het bedrag gestort op mijn betaalrekening.
Maar bij Unilever is het inmiddels al bijna 3 weken verder en ik zie nog niets. Hebben anderen de ervaring dat dit bij Unilever langer duurt? De betaaldatum is op 09-09-2020 dus voor nu is er nog niets aan de hand maar het is wel opmerkelijk.

Gr. Jeroen
dividendinfo.nl/unilever-cert
New dawn
0
quote:

Jelle Trader schreef op 26 augustus 2020 16:07:

Jelle is niet zo hoopvol op de koersontwikkeling van Unilever voor de komende periode. De grafiek laat zien waarom. Daarnaast wordt de 'spread' tussen A-merken versus House Merken des te groter, hetgeen tot gevolg zou kunnen hebben dat de A-merken producenten het moeten doen met minder omzet-> winst.

Bijlage: Lange termijngrafiek (logaritmisch)van Unilever met duidelijk zichtbaar het verlaten van het stijgende trendkanaal + opgaande wig welke doorgaans neerwaarts uitbreekt.
(Schuif onderin de grafiek met de grijze balk van links naar rechts voor een totaalbeeld van de grafiek)
Dat vnl het gevolg vd corona pandemie. Is bij veel aandelen het geval.
714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:58
Koers 44,420
Verschil +0,190 (+0,43%)
Hoog 44,860
Laag 44,040
Volume 1.044.825
Volume gemiddeld 1.329.641
Volume gisteren 2.344.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront