Aperam « Terug naar discussie overzicht

Aperam 2020

206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Dividend Collector
0
quote:

Van shorten wordt je superrijk schreef op 15 juni 2020 10:19:

Supermonday voor Aperam?
Even een technische 'pullback' zullen we maar zeggen. Mooie koopkans voor de langere termijn!
Dividend Collector
0
Beursblik: Kepler haalt Aperam van kooplijst
10:40
(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het advies voor Aperam verlaagd van Kopen naar Houden, maar handhaafde het koersdoel op 25,00 euro.

De analisten van Kepler zeggen een beetje in hun maag te zitten met de mate waarin de onderliggende vooruitzichten voor de staalsector afwijken van de koersbewegingen. Enerzijds geven de laatste cijfers aan dat het slechtste scenario van Kepler voor de volumes in de staalsector vermoedelijk bewaarheid gaat worden.

Aan de andere kant is er een sectorrotatie op gang gekomen, waarbij veel beleggers aandelen kopen, zoals de staalbedrijven, die zeer sterk in koers zijn gedaald vanwege de slechte vooruitzichten. Hierdoor is de koers van Aperam al weer 60 procent gestegen ten opzichte van het dieptepunt in maart, tot ruim 25 euro.

Kepler blijft eevenwel voorzichtig aan de vooravond van de halfjaarcijfers.

Aperam werd door Kepler ook van de lijst met favoriete aandelen gehaald.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
voda
0
Beursblik: winstdaling Aperam verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
24,90 0,15 0,61 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) Aperam heeft vermoedelijk de winst in het tweede kwartaal van 2020 op kwartaalbasis zien dalen. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de fabrikant van roestvast staal zelf publiceerde.

In totaal verwachten 13 vooraf geraadpleegde analisten een aangepaste EBITDA van 42 miljoen euro, tegen 70 miljoen euro een kwartaal eerder. De schattingen lopen daarbij uiteen tussen 37 miljoen en 49 miljoen euro.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal waarschuwde Aperam al voor een daling van de aangepaste EBITDA als gevolg van lagere volumes. Die volumes kunnen mogelijk met 25 procent terugvallen, zo stelde de fabrikant.

Wel dacht Aperam dat het nog altijd een positieve vrije kasstroom zal genereren in het tweede kwartaal. De schuld zal iets oplopen. Eind maart was die 108 miljoen euro.

Kepler Cheuvreux blijft voorzichtig over Aperam en waarschuwde eind juni voor de onderliggende vooruitzichten voor de staalsector.

Outlook

Voor heel 2020 mikken de analisten inmiddels op een EBITDA van 234 miljoen euro. Dat is lager dan de 243 miljoen euro waarop nog werd gerekend voor de cijfers over het eerste kwartaal.

Aperam maakt de resultaten woensdag voorbeurs bekend.

Het aandeel Aperam noteerde maandagmiddag 0,7 procent hoger op 24,92 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dividend Collector
0
Laten we ervan uitgaan dat het dividend gewoon gehandhaafd wordt. Anders wordt dit na Shell mijn volgende debacle en is Aperam dividendaandeel af.
voda
0
Roestvrijstaalbedrijf Aperam voelt gevolgen coronacrisis

Gepubliceerd op 29 juli 2020 07:16 | Views: 78

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalproducent Aperam heeft in het tweede kwartaal een lager bedrijfsresultaat behaald, onder druk van een gedaalde verkoop door de coronacrisis. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor een lagere winstgevendheid. Aperam had te kampen met het stilleggen van fabrieken en een zwakkere vraag vanuit de auto-industrie door de virusuitbraak.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 49 miljoen euro tegen 70 miljoen euro in het eerste kwartaal. De omzet bedroeg 818 miljoen euro tegen 1 miljard euro in de eerste drie maanden. De verschepingen van roestvrijstaal daalden met 14 procent op kwartaalbasis tot 376.000 ton.

Aperam gaf aan voor het derde kwartaal op een vergelijkbaar resultaat te rekenen als in het tweede kwartaal. Volgens het bedrijf begint de vraag aan te trekken, maar ligt die nog altijd flink onder het normale niveau. Om de crisis het hoofd te bieden wordt door het bedrijf in de kosten gesneden.
voda
0
Winstdaling Aperam

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
24,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het tweede kwartaal van 2020 de winst op kwartaalbasis zien dalen, maar verwacht een stabilisering in het derde kwartaal. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van roestvast staal.

De omzet daalde op kwartaalbasis van 1,05 miljard naar 818 miljoen euro. De EBITDA kwam uit op 49 miljoen euro, waar dit een kwartaal eerder nog 70 miljoen euro was. Onder de streep restte een nettowinst van 21 miljoen euro tegen 29 miljoen euro in het eerste kwartaal.

In totaal rekenden 13 analisten vooraf op een EBITDA van 42 miljoen euro. De schattingen liepen daarbij uiteen tussen 37 miljoen en 49 miljoen euro.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal waarschuwde Aperam al voor een daling van de aangepaste EBITDA als gevolg van lagere volumes. De levering van staal daalde op kwartaalbasis met 14 procent, zo liet Aperam weten.

Wel dacht Aperam voorafgaand aan de cijfers dat het nog altijd een positieve vrije kasstroom zou genereren in het tweede kwartaal en dit werd bevestigd in de cijfers woensdagochtend. De operationele kasstroom bedroeg 57 miljoen euro tegen 63 miljoen euro in het eerste kwartaal. De vrije kasstroom voor dividend was 34 miljoen euro, beduidend meer dan de 18 miljoen euro een kwartaal eerder. De schuld liep conform verwachting op. Eind maart was die 108 miljoen euro en eind juni 123 miljoen euro.

Outlook

Aperam verwacht voor het lopende derde kwartaal een EBITDA vergelijkbaar met het resultaat in het tweede kwartaal. De schulden zullen pieken in het derde kwartaal, mede vanwege seizoensgebonden effecten.

Voor heel 2020 mikken analisten inmiddels op een EBITDA van 234 miljoen euro. Dat is lager dan de 243 miljoen euro waarop nog werd gerekend voor de cijfers over het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dividend Collector
0
De ebitda Q2 valt aan de bovenkant van de analistenverwachtingen, dat valt mee. De outlook valt wel licht tegen. Vrije kasstroom bijna verdubbeld, dus met het dividend zit het wel goed. Gewoon aanhouden dus.
voda
0
Beursblik: winst Aperam hoger dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
25,66 0,86 3,47 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aperam heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een hogere EBITDA geboekt dan verwacht. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove woensdag.

Aperam boekte een EBITDA van 49 miljoen euro, waar JPMorgan mikte op 42 miljoen euro. Dit had vooral te maken door betere prestaties bij Stainless & Electrical, waar de kosten beter onder controle werden gehouden en Aperam hogere prijzen wist te vragen.

De solide EBITDA-prestaties waren ook terug te zien in de kasstroom, aldus JPMorgan, wijzend op de vrije kasstroom van 34 miljoen euro waar de Amerikaanse zakenbank mikte op slechts 4 miljoen euro.

Aperam verwacht voor het lopende derde kwartaal een EBITDA vergelijkbaar met het resultaat in het tweede kwartaal. De schulden zullen pieken in het derde kwartaal, mede vanwege seizoensgebonden effecten. JPMorgan noemde de outlook "acceptabel", maar de verwachtingen voor de staalleveringen en de vrije kasstroom hadden "iets" beter gekund.

JPMorgan Cazenove heeft een Overwogen advies op Aperam. Het aandeel koerste vanochtend 2,3 procent hoger op 25,37 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Solide resultaten voor Aperam'

Gepubliceerd op 29 juli 2020 10:35 | Views: 542

Aperam 11:18
25,46 +0,66 (+2,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalbedrijf Aperam heeft in het tweede kwartaal solide resultaten behaald, hoewel het bedrijfsresultaat (ebitda) met 30 procent daalde als gevolg van de coronacrisis. Dat schrijven analisten van ING die erop wijzen dat Aperam de gemiddelde verwachting van analisten overtrof.

De verwachtingen van Aperam voor het derde kwartaal zijn zoals verwacht aan de voorzichtige kant. Dat is deels te verklaren door seizoensinvloeden, maar ook door het feit dat de EU zijn importquota niet heeft aangepast. Dat kan leiden tot meer prijsdruk door geïmporteerd roestvrijstaal in de tweede jaarhelft.

ING heeft een buy-advies voor Aperam met een koersdoel van 26 euro. Het aandeel van de roestvrijstaalmaker stond woensdag rond 10.15 uur 1,7 procent in de plus op 25,21 euro.
voda
0
Aperam ziet winst dalen door coronapandemie

Roestvrijstaalfabrikant Aperam APAM€25,49+2,78% heeft het personeel in zijn fabrieken tijdens de uitbraak van het coronavirus veilig kunnen houden, meldde ceo Timoteo Di Maulo trots bij het bekendmaken van de resultaten van het tweede kwartaal. Voor de rest is er vooral sprake van dalende cijfers, onder andere doordat het bedrijf door de uitbraak van het virus fabrieken moest stilleggen en te maken had met een dalende vraag vanuit de auto-industrie.

De omzet daalde vergeleken met het tweede kwartaal van 2019 met zo'n 25% tot €818 mln. Het bedrijf leverde ook minder staal, namelijk 376.000 ton tegenover 465.000 ton een jaar eerder.

Toch bleef Aperam winstgevend, zij het bijna de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De bedrijfswinst (ebitda) bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar €49 mln. Een jaar eerder was dit nog €95 mln. De nettowinst kwam uit op €21 mln, tegen €57 mln vorig jaar.

Hogere vrije kasstroom
De operationele kasstroom bedroeg in het tweede kwartaal €57 mln, dat was €6 mln minder dan in de drie maanden ervoor. De vrije kasstroom voor dividend was met €34 mln echter een stuk hoger dan de €18 mln van het kwartaal ervoor. Ook de de schuld liep op. Waar deze in de eerste drie maanden van 2020 nog €108 mln was, bedroeg deze in het afgelopen kwartaal €123 mln.

Om het bedrijf winstgevend te houden, snijdt Aperam in de kosten. Het besparingsplan genaamd 'Leadership Journey' heeft in het afgelopen kwartaal een jaarlijkse besparing van €21 mln opgeleverd en in totaal al €171 mln. Aan het eind van 2020 moet Aperam met dit programma jaarlijks €200 mln besparen.

Vraag onder oude niveau
Aperam zegt voor het derde kwartaal van dit jaar een vergelijkbaar ebitda als in het afgelopen kwartaal te verwachten. Volgens Di Maulo trekt de vraag naar staal weer aan, maar blijft deze voorlopig nog duidelijk onder het normale niveau.

Voor Aperam, dat in 2011 werd afgesplitst van ArcelorMittal, is de coronacrisis niet de enige uitdaging. De onderneming heeft al langer te lijden onder de import van goedkoop staal uit China.

fd.nl/beurs/1352617/aperam-ziet-winst...
voda
0
Brussel komt met nieuwe maatregelen tegen dumpen Chinees roestvast staal

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aperam
24,61 0,47 1,95 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft besloten om de maatregelen die het dumpen van roestvast staal door China moeten voorkomen, uit te breiden. Dit kondigde de Europese instelling woensdag aan.

Op grond van nieuw onderzoek, ontdekte de Commissie dat het dumpen van roestvast staal door China vrijwel over is dankzij de getroffen maatregelen.

Op roestvast staal waarvoor geen invoermaatregelen gold, zag Brussel echter juist een fikse stijging van de import.

Door hun producten licht aan te passen hebben Chinese bedrijven de maatregelen weten te ontlopen, constateerden de onderzoekers.

Om dit in de toekomst te voorkomen, heeft de Commissie de maatregelen uitgebreid.

De nieuwe maatregelen zijn van toepassing op alle Chinese exporteurs met uitzondering van één onderneming die wel meewerkt, aldus de Commissie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dividend Collector
0
Kijk, dat is goed nieuws! Nu kunnen de resultaten van onze staalboeren verder aan gaan trekken. Hopelijk gaan de maatregelen direct in.
Dividend Collector
0
simplywall.st/stocks/nl/materials/ams...

Is Aperam worth buying for its dividend? While earnings per share have been growing slowly, Aperam is paying out an uncomfortably high percentage of its earnings. However it did pay out a lower percentage of its cashflow. Bottom line: Aperam has some unfortunate characteristics that we think could lead to sub-optimal outcomes for dividend investors.
Dividend Collector
0
Dit begint een monoloog te worden in mijn eigen bubbel. Iemand anders nog inzichten / verwachtingen / informatie over Aperam als dividendaandeel?
jan6307
0
Ik heb dit aandeel alleen voor de goede dividend, 4x per jaar een uitkering van ongeveer €0.35 netto.

Daarnaast mooi wachten op verder herstel van de koers naar min. €40 en dan zien we wel weer.

Succes
[verwijderd]
0
Ben eruit gestapt.
Zit alleen in Outokumpu.
Koers handelt rond de obligatie uitgifte op 2,27 en koop bij lagere koersen.
Verwachting is dat het ook naar 1,55 kan gaan als Corona virus niet verder onder dwang wordt gehouden.

Dit geldt ook voor Aperam. Mooi bedrijf, maar niemand stapt op de boot vanwege de slechte vooruitzichten in de wereld.

Overheden zijn alleen bezig met corona en totaal niet meer gefocused op een doel, hoe de economie weer vlot te trekken.

Corona zal blijven, gaat niet meer weg....
Je moet dus kijken naar de "nieuwe normale", maar de burgers voelen zich beperkt in hun vrijheid.

Overheid zit in een spagaat. Kan geen dwingende maatregel nemen, zoals verplichten mondkapjes, verplichten app download enz...... met risico dat ZKH weer overvol raken en meer mensen overlijden.
De grootste toetroepers die geen verantwoordelijkheid willen nemen en regels opvolgen, zullen als eerste klagen dat ze niet geholpen worden.
Ik zeg...."eigen schuld, dikke...".

Zolang mensen eigenwijs zijn, zal economie niet groeienen zal Aperam ook niet meeliften.

Economie bestaat nu uit.

Pakketbezorgen
Voedsel en drank

Overige sectoren is "No Go" totdat overheid serieus is enmaatregelen neemt, ook al druist dit tegen vorm van prive en vrijheids beroving.

Willen wij niet op straat belanden en onze hypotheken niet meer kunnen aflossen, zou ik graag willen.....

Dat overheid stopt met pamperen en dialoog voert met de bevolking en rad draaiers plezieren, maar maatregelen neemt tgv economie.

Zonder geoliede economie, raken wij allemaal aande bedelstaf.

Tot december, want een 2e Lock down komt eraan bovenop de griepvirus, is het uitzitten en wachten of je werkgever je gaat ontslaan omdat een kleine deel vd bevolking dwars ligt en overheid het moeilijk maakt.

Ik hou veel cash aan op dit moment en zoek de goedkope stukken die nu voorhanden liggen.

Zodra overheid laat zien dat ze miljarden pompen in de economie en niet om Corona te bestrijden, dan is dat een signaal voor mij.

Tot December zit ik stil en wordt geschoren door mijn mede (anti corona maatregel) burgers.

voda
0
Morgan Stanley voert advies Aperam op

Gepubliceerd op 25 augustus 2020 07:24 | Views: 0

Aperam 24 aug
24,65 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Het advies voor roestvrijstaalbedrijf Aperam is door analisten van Morgan Stanley opgevoerd naar overweight van equalweight. Het koersdoel daarbij is 30 euro, zo bleek dinsdag uit een rapport.

Volgens de kenners heeft Aperam onder meer een "toonaangevend" dividendrendement in de sector en is ten opzichte van branchegenoten het sterkst in Europa. Ook heeft de onderneming de laagste financieringsbehoefte. Wel liggen er uitdagingen op de loer, zoals grote voorraden vanwege bijvoorbeeld de coronacrisis en goedkopere concurrentie uit Azië.

Het aandeel Aperam sloot maandag op 24,65 euro.
Dividend Collector
0
Zonde dat je eruit bent Knight V. Ik denk dat bij Aperam mooie kansen liggen in de komende jaren. Een mooie bevestiging hiervan van Morgan Stanley vandaag. Moet wel zeggen dat ik er zelf met name in zit voor het dividend.
jan6307
0
Morgenvroeg uitkering Dividend en deze wordt bij mij weer omgezet in aandelen, deze dividend blijft gelukkig stabiel en houdt de koers ook stabiel.

Succes
Dividend Collector
0
Klopt Jan, Aperam is een dividendpareltje dat vele beleggers nog niet ontdekt hebben.
Blijkt alleen al uit de doodse stilte op dit forum.
206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 27,120
Verschil -1,940 (-6,68%)
Hoog 28,340
Laag 27,060
Volume 504.066
Volume gemiddeld 183.679
Volume gisteren 111.922

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront