Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
voda
0
Alstom schrikt van resultaten overnameprooi Bombardier

(ABM FN-Dow Jones) Alstom zal de onverwachte operationele en financiële problemen bij Bombardier Transportation meenemen in de lopende gesprekken over een mogelijke overname van de transporttak van de Canadese fabrikant. Dat maakte de Franse treinenbouwer maandag bekend.

Bombardier zag de omzet in het tweede kwartaal met 37 procent dalen en en nam een forse last voor de treinentak. Het bedrijf liet weten een geleidelijk herstel te verwachten in de tweede helft van dit jaar.

Alstom blijft overtuigd van de sterke strategische redenen om het Canadese treinenbedrijf over te nemen en vertrouwt erop de winstgevendheid op de middellange termijn te herstellen.

Alstom bereikte in februari een akkoord over de overname van de transporttak van Bombardier voor circa 6 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Stijging Franse consumentenprijzen bevestigd

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in juli conform verwachting gestegen. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen stegen afgelopend maand met 0,4 procent, tegen een stijging van 0,1 procent in juni.

Op jaarbasis stegen de prijzen in juli met 0,8 procent. Dat was 0,2 procent in juni.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frankrijk verplicht dragen van een mondkapje op werk

Het mondkapje raakt bij de Fransen steeds verder ingeburgerd. Ook op de werkplek wordt het per 1 september verplicht om er een te dragen. Werkgevers maken zich zorgen over de extra kosten die hen dat oplevert. ‘De regering doet alsof de pandemie weer helemaal terug is, maar dat is niet zo.'

Frank Renout 20-08-20, 14:00 Laatste update: 14:46

Fransen moeten op steeds meer plaatsen verplicht een mondkapje op, omdat het aantal besmettingen snel stijgt. In een week kwamen er ruim 16.000 besmettingen bij. ,,In alle leeftijdsgroepen is het aantal besmettingen met corona aan het toenemen'', waarschuwt het ministerie van Volksgezondheid.

De Franse regering heeft daarom besloten om mondkapjes per 1 september te verplichten bij alle bedrijven. Alleen in individuele en afgesloten werkkamers mag iemand zijn of haar masker af doen. Volgens onderzoek vindt 24 procent van alle nieuwe besmettingen in Frankrijk op de werkplek plaats. Maar thuiswerken kan nu eenmaal niet in alle gevallen.

Alleen in individue­le en afgesloten werkkamers mag iemand zijn of haar masker af doen

Franse bedrijven hebben verdeeld gereageerd op de plicht om nu ook hun werknemers mondkapjes te laten dragen. ,,De regering doet alsof de pandemie weer helemaal terug is, maar dat is niet zo'', liet de grootste werkgeversorganisatie, Medef, weten.

Kleine bedrijven klagen dat zij de mondkapjes moeten betalen. ,,Veel ondernemers hebben daar helemaal geen geld voor. Als we dit langdurig moeten doen, dan is het toch rechtvaardig dat de regering het ook betaalt?'', zei de SID, de branche-organisatie van onafhankelijke kleine bedrijven.

100 euro per maand
Vakverenigingen rekenden uit dat Franse ondernemers nu al zo'n 100 euro per maand per werknemer kwijt zijn aan coronamaatregelen. Dat gaat van het neerzetten van handgel tot het extra schoonmaken van werkplekken. Sommige werkgevers zijn pragmatisch. ,,Ik heb in mijn eigen bedrijf 10.000 euro geïnvesteerd en voor 6 maanden maskers aangeschaft'', vertelde ondernemer Yann Orpin uit Lille, die daar tevens voorzitter is van de lokale werkgeversvereniging. ,,Natuurlijk ben ik niet blij met die extra kosten. Maar ik betaal liever nu de maskers voor mijn personeel dan dat ik straks het bedrijf kan sluiten.''

De afgelopen weken besloten honderden dorpen en steden al om op straten en in wijken het mondkapje verplicht te stellen. Niet dragen levert in veel gevallen een boete van zo'n 135 euro op. Daaronder grote steden als Parijs, Marseille en Lyon, maar ook een banlieue als Saint-Denis, een vakantiebestemming als La Rochelle en een industriestad als Rouen.

Oproerpolitie
Toulouse maakte als eerste grote stad bekend dat vanaf morgen een maskerplicht geldt in de héle stad, voor iedereen boven de 11 jaar. In Marseille zijn deze week 130 extra manschappen van de oproerpolitie gestationeerd. Die moeten erop toezien dat inwoners en toeristen ook echt het mondkapje opzetten waar dat verplicht is. ,,We hebben problemen gehad met het handhaven in Marseille'', zei regeringswoordvoerder Gabriel Attal. Hij stak de hand in eigen boezem. ,,Aan het begin van de epidemie zeiden we dat een mondkapje niet effectief was. Nu zeggen we dat het nodig, noodzakelijk en verplicht is. Ik snap dat dat onlogisch klinkt. Maar we hebben nu meer kennis over het virus.''

www.ad.nl/ad-werkt/frankrijk-verplich...
voda
0
Franse economie groeit maar duidelijk minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De economie van Frankrijk is in augustus minder hard gegroeid. Dit meldde Markit vrijdag op basis van voorlopige cijfers.

De samengestelde index daalde van 57,3 in juli naar 51,7 afgelopen maand.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 52,4 naar 49,0 deze maand. Er werd door economen een stand van 53,1 verwacht.

De dienstenindex kwam uit op 51,9 tegen 57,3 in juli. Er werd door economen een stand van 56,0 verwacht.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Week uitstel voor herstelplan Franse economie

Gepubliceerd op 22 augustus 2020 13:13 | Views: 156

PARIJS (AFN/RTR) - De presentatie van het langverwachte plan voor herstel van de Franse economie is een week uitgesteld. Het plan is gereed, maar het tijdpad voor de uitvoering nog niet, aldus een regeringswoordvoerder zaterdag.

Aanvankelijk zou herstelplan komende dinsdag worden geopenbaard, maar de heropening van de scholen in Frankrijk eist na een lockdown van twee maanden alle aandacht op, onder meer door goede maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het plan wordt nu in de eerste week van september gepresenteerd.

Het herstelplan behelst een bedrag van 100 miljard euro om de economie impulsen te geven. Details ervan lekten al eerder uit, zoals belastingverlaging voor het lokale bedrijfsleven, aanpak van de jeugdwerkloosheid en investeringen in milieu- en klimaatmaatregelen.
voda
0
Frans consumentenvertrouwen blijft gelijk

(ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk heeft in augustus geen wijziging laten zien. Dit meldde het Franse bureau voor de statistiek Insee woensdag.

De vertrouwensindex noteert in augustus op 94, net als in juli.

Er werd door economen voor augustus een daling voorzien naar 92.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frans bouw- en telecomconcern Bouygues geraakt door coronacrisis

Gepubliceerd op 27 augustus 2020 08:52 | Views: 104

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse bouw-, telecom- en mediaconcern Bouygues heeft in de eerste helft van het jaar flink last gehad van de coronacrisis. De activiteiten van de onderneming hadden over de gehele linie te lijden onder lockdownmaatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Dat zorgde voor een duidelijk verlies en een kelderende omzet.

Bouygues rapporteerde een verlies van 244 miljoen euro, tegen een winst van 225 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. De opbrengsten daalden van bijna 17,5 miljard euro naar 14,8 miljard euro. Dat was volgens Bouygues volledig te wijten aan de coronacrisis, met een geschatte impact van 2,8 miljard euro.

Door de onzekerheden geeft Bouygues geen financiële prognose voor heel het jaar. Wel zal er sprake zijn van een aanzienlijke winstgevendheid, zonder de niveaus van een jaar eerder te behalen.
voda
0
Carrefour koopt 172 winkels in Spanje

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Carrefour
13,545 0,07 0,52 % Euronext Paris
Carrefour SA nominatif adm
13,545 0,07 0,52 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Carrefour heeft een overeenkomst bereikt over de aankoop van 172 Supersol-winkels in Spanje. Dit maakte de Franse supermarktketen donderdagochtend bekend.

De winkels worden gewaardeerd op een bedrag van 78 miljoen euro. Begin 2021 moet de aankoop worden afgerond.

De supermarkten die Carrefour overneemt realiseerde in 2019 nog een gezamenlijke omzet van 450 miljoen euro.

Het aandeel Carrefour steeg donderdagochtend met 0,3 procent tot 13,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bouygues boekt verlies door pandemie

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Bouygues SA
34,45 0,94 2,81 % Euronext Paris
Bouygues SA Nom. Adm.
34,45 0,94 2,81 % Euronext Paris

(ABM FN) Bouygues heeft in de eerste helft van 2020 een verlies gerapporteerd, terwijl de omzet daalde wegens een vertraging in activiteiten en lockdown-maatregelen. Dit bleek uit een persbericht van de Franse groep donderdagochtend.

Het Franse conglomeraat meldde een nettoverlies van 244 miljoen euro in vergelijking met een nettowinst van 225 miljoen euro in de eerste helft van 2019.

Bouygues boekte een bedrijfsverlies van 176 miljoen euro voor dezelfde periode, vergeleken met een bedrijfswinst van 495 miljoen euro.

De omzet daalde van 17,45 miljard naar 14,76 miljard euro, een daling die volgens Bouygues volledig toe te schrijven is aan het coronavirus, dat een geschatte impact van 2,8 miljard euro had.

Bouygues zei dat het geen nieuwe outlook voor het jaar zou publiceren te midden van de onzekerheid, maar zei dat het terug zou keren naar een significante winstgevendheid in de tweede helft van 2020, zij het zonder de niveaus van de tweede helft van 2019 te evenaren.

"De langetermijntrends waarop de groep vertrouwt, blijven ondanks de huidige crisis onverminderd van kracht. Na een uitdagende eerste helft van het jaar zouden onze fundamentals en onze strategie ons in staat moeten stellen om terug te keren naar groei in alle drie de activiteitensectoren", aldus CEO Martin Bouygues.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Forse krimp Franse economie bevestigd

(ABM FN-Dow Jones) De Franse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar flink gekrompen. Dit meldde het Franse bureau voor de statistiek Insee vrijdagochtend in een definitieve meting.

In het afgelopen kwartaal kromp de Franse economie met 13,8 procent op kwartaalbasis, na een daling van 5,9 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. De krimp over het tweede kwartaal kwam overeen met de voorlopige meting.

Op jaarbasis was er sprake van een daling met 18,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse consumentenprijzen dalen fractioneel

(ABM FN-Dow Jones) De Franse consumentenprijzen zijn in augustus op maandbasis fractioneel gedaald. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van het Franse bureau voor de statistiek.

De prijzen daalden deze maand met 0,1 procent, tegen een stijging van 0,4 procent in juli.

Op jaarbasis stegen de prijzen in augustus met 0,2 procent. Dat was 0,8 procent in juli.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Veolia biedt op belang in Suez van Engie

(ABM FN-Dow Jones) Het Franse waterzuiverings- en afvalverwerkingsbedrijf Veolia heeft een bindend bod gedaan op het belang van 29,9 procent dat energiebedrijf Engie houdt in de Franse water- en afvalverwerker Suez, nadat Engie dit in de etalage had gezet op 31 juli. Dat maakte Veolia zondag bekend.

"Door deze historische kans kunnen we de Franse wereldkampioen in ecologische transformatie creëren”, zei CEO Antoine Frérot van Veolia.

Het bod van 15,50 euro per aandeel Suez in contanten geldt tot 30 september. De prijs biedt een premie van 50 procent op de slotkoers van Suez op 30 juli.

Als de transactie slaagt, wil Veolia een bod doen op de resterende Suez-aandelen, met de prijs van het bod op het belang van Engie als belangrijke referentie. Als onderdeel van het bod van Veolia moet Engie toezeggen ook zijn resterende belang van 1,8 procent te willen verkopen als er een publiek bod volgt.

Het Franse waterbedrijf van Suez zal worden verkocht aan de Franse partij Meridiam.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse industrie toont kleine krimp

(ABM FN-Dow Jones) De activiteit in de Franse industrie is in augustus licht gekrompen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

De inkoopmanagersindex daalde van 52,4 in juli naar 49,8 afgelopen maand. Er werd vooraf door economen een indexstand van 49,0 voorzien.

Een indexstand van meer dan 50 wijst op groei, minder dan 50 betekent krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Enorme omzetdaling Pernod Ricard door corona

(ABM FN-Dow Jones) Pernod Ricard heeft in het afgelopen kwartaal de omzet autonoom met ruim 36 procent zien dalen, vooral als gevolg van de coronacrisis. Dit maakte de Franse drankenmaker woensdag voorbeurs bekend.

In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2020, dat eindigde op 30 juni, kwam de omzet uit op iets meer dan 1,2 miljard euro. Op een gerapporteerde basis ging het om een omzetdaling van krap 38 procent.

Vooral in de reisbranche en in de horeca had Pernod Ricard het lastig. In de supermarkten en slijterijen presteerde de drankenmaker echter beter dan het zelf had verwacht, vooral in de VS en Europa.

In het hele boekjaar 2020 daalde de omzet autonoom met 9,5 procent tot ruim 8,4 miljard euro. Daarbij profiteerde Pernod Ricard van gunstige wisselkoersen.

Het eerste halfjaar, toen de corona-uitbraak nog moest komen, presteerde Pernod Ricard naar eigen zeggen nog solide.

Pernod Ricard stelt de aandeelhoudersvergadering van 27 november een dividend van 2,66 euro per aandeel voor.

CEO Alexandre Ricard rekent voor het nieuwe boekjaar op aanhoudende onzekerheid en veel volatiliteit. Wel verwacht de topman geleidelijke verbetering in de horeca.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Franse AdUX vraagt tweede beursnotering aan in Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AdUX heeft een beursnotering aangevraagd in Amsterdam. Dit maakte de Franse specialist in digitale reclame en klantervaring woensdagochtend bekend.

AdUX heeft al een notering in Parijs, maar wil een tweede notering in Amsterdam. Op 4 september moet het aandeel verhandelbaar zijn op het Damrak. Er worden geen nieuwe aandelen uitgegeven.

AdUX is sinds 2018 actief in Nederland en is grootaandeelhouder van Azerion. Een Amsterdamse notering onderstreept de intentie van het bedrijf om zijn positie op de Nederlandse markt te versterken, aldus AdUX. Ook geeft het AdUX de kans om zijn aandeelhoudersbestand te diversifiëren.

ING begeleidt AdUX in de aanvraag van de beursnotering in Amsterdam.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Macron onthult stimuleringsplan van 100 miljard euro

Gepubliceerd op 3 september 2020 07:55 | Views: 1.573

PARIJS (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn stimuleringsplan voor de economie van Frankrijk onthuld, met een omvang van 100 miljard euro. Het plan omvat bijvoorbeeld loonsubsidies, belastingverlagingen voor bedrijven en financiering voor milieuprojecten en groene technologie.

Het geld is vooral bedoeld om de economie op de langere termijn te stimuleren en ook verder te helpen om uit de coronacrisis te komen. Macron hoopt de economie te transformeren en de werkloosheid terug te dringen met deze plannen in aanloop naar de presidentsverkiezingen in april 2022.

Er wordt onder meer geïnvesteerd in het omscholen van mensen die werkloos zijn en bonussen voor bedrijven als zij jonge mensen in dienst nemen. Daarnaast worden middelen vrijgemaakt voor schonere vormen van transport, met name op het spoor, en renovaties om gebouwen meer energie-efficiënt te maken. Ook wordt bijvoorbeeld geld uitgetrokken voor energieprojecten met waterstof.

De Franse regering denkt dat door het stimuleringsplan de economie in 2022 weer op het niveau van 2019 zal zijn. Dit jaar zal naar verwachting sprake zijn van een krimp met circa 11 procent vanwege het coronavirus en de strenge lockdownmaatregelen tegen de uitbraak.
voda
0
Franse dienstensector groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De dienstensector in Frankrijk is in augustus minderd hard gegroeid. Dit meldde Markit donderdag.

De index daalde van 57,3 in juli naar 51,5 afgelopen maand. Er werd door economen een stand van 51,9 verwacht.

De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde eerder deze week nog van 52,4 in juli naar 49,8 afgelopen maand.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Frans mediabedrijf Vivendi mag aandelen Mediaset houden

Gepubliceerd op 3 september 2020 11:57 | Views: 315

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse mediabedrijf Vivendi mag het minderheidsbelang in Mediaset, het Italiaanse mediabedrijf van de familie Berlusconi, behouden, meldt het Europees Hof van Justitie. Dat heeft bepaald dat de Italiaanse mediawet in strijd is met de Europese regels.

Vivendi heeft zo'n 29 procent van de aandelen in Mediaset, maar is ook eigenaar van Telecom Italia. Vivendi spande in 2017 een rechtszaak aan over de wet toen volgens een Italiaanse toezichthouder het minderheidsbelang niet kon bestaan naast de overname van Telecom Italia.

Volgens het hof kunnen mediamagnaten door de Italiaanse wet andere media- en telecomunicatiebedrijven in Europese lidstaten niet overnemen, terwijl dat wel mag. De wet probeerde dat soort overnames te voorkomen. Ook zou er geen gevaar zijn voor de pluriformiteit van de media. De Italiaanse wet maakt het daarbij niet mogelijk om te bepalen in hoeverre een onderneming daadwerkelijk in staat is om de inhoud van de media te beïnvloeden, aldus het hof. De uitspraak van het hof is bindend.

Mediaset, dat wordt gecontroleerd door de familie van Silvio Berlusconi, verloor dinsdag nog een kort geding bij het gerechtshof Amsterdam. Dat verbood een herstructurering van het bedrijf. De familie van de voormalig premier van Italië wilde de Italiaanse en Spaanse tak van de onderneming via een grensoverschrijdende juridische fusie laten opgaan in een op papier Nederlands bedrijf. Vivendi is altijd tegen de plannen geweest, omdat het binnen de nieuwe structuur aan invloed zou inboeten terwijl de familie Berlusconi meer te zeggen krijgt.
voda
0
Worldline moet mogelijk concessies doen in overname Ingenico - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Ingenico Group
142,50 0,00 0,00 % Euronext Paris
INGENICO nominatif adm
142,50 0,00 0,00 % Euronext Paris
Worldline SA
76,62 0,00 0,00 % Euronext Paris

(ABM FN-Dow Jones) Het Franse betaalbedrijf Worldline moet van de Europese toezichthouder mogelijk concessies doen om de overname van rivaal Ingenico rond te kunnen krijgen. Dit meldde persbureau Reuters maandag op basis van bronnen.

Worldline zou tot woensdag hebben om een en ander rond te krijgen, tenzij het betaalbedrijf de Europese Commissie ervan kan overtuigen dat concessies niet nodig zijn.

In februari van dit jaar werd bekend dat Ingenico wordt overgenomen door Worldline.

Door de overname zal het fusiebedrijf de op vier na grootste speler worden op het gebied van betaaldiensten met een omzet van 5,3 miljard euro. Daarbij rekenen de bedrijven op ongeveer 250 miljoen euro aan jaarlijkse synergievoordelen per 2024.

De aandeelhouders van Ingenico ontvangen 11 aandelen Wordline en 160,50 euro in contanten voor 7 aandelen Ingenico. Daarmee wordt Ingenico gewaardeerd op 7,8 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
867,46  -6,56  -0,75%  15:25
 Germany40^ 17.863,80 -1,24%
 BEL 20 3.843,49 -1,04%
 Europe50^ 4.913,11 -1,54%
 US30^ 37.966,72 -1,01%
 Nasd100^ 17.224,79 -1,71%
 US500^ 5.003,21 -1,36%
 Japan225^ 37.272,64 -1,91%
 Gold spot 2.318,04 +0,08%
 EUR/USD 1,0692 -0,05%
 WTI 82,86 -0,05%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,78%
Flow Traders +4,05%
RENEWI +2,57%
Fugro +2,18%
NX FILTRATION +1,85%

Dalers

ADYEN NV -11,17%
VIVORYON THER... -6,93%
WDP -4,69%
BESI -3,96%
Alfen N.V. -3,93%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront