Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wat vinden we van de banken?

183 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Ijsbeer
0
Ze leren het ook nooit.

Ze proberen het elke keer weer.

De bank verhoogde vrijdag de geschillenreserves met 2 miljard dollar, waardoor de eerder aangekondigde winst van het bedrijf met 85 procent wordt verlaagd.

Het nettoresultaat komt nu uit op 373 miljoen dollar, de laagste kwartaalwinst sinds 2017. Goldman Sachs sloot met Maleisië een schikkingsdeal van 2,5 miljard dollar, waarna het Aziatische land alle aanklachten tegen de Amerikaanse bank in een grootschalige fraudezaak vallen. Ook gaf de bank de garantie 1,4 miljard dollar terug te betalen aan het land.
Ijsbeer
0
Britse economie krimpt meer dan 20 procent door coronacrisis.

Dat valt nog mee.
Alles staat stil en er komt een 20 procent uit na de lockdown.
Zelf rond de 30% in het hoofd.

Dan de 2e lockdown die zal ook geen windeieren leggen.
En als toetje de Brexit dan eerst de papier rotzooi op orde dat zal de economie ook niet in een flow brengen.

Het is een schip dat op de rotsen koerst.
Beste is het stuur snel omdraaien om erger te voorkomen.
Da Freeze
0
Leuk topic. Zie mijn standpunt tussen de vragen door.

quote:

Vrouwe Justitia schreef op 21 januari 2015 14:58:

Mannen en vrouwen van Nederland,

Hierbij een (nieuwe) opiniepeiling: Wat vinden we van de banken?

Zijn we tevreden over de rentevergoeding over ons spaargeld?

Nee, natuurlijk niet. Overheden en banken claimen dat inflatie goed is voor de economische groei. Maar dat geldt niet voor mij als Piet Particulier. De bank heeft al mijn geld (salaris), daarvan sta ik nog maandelijkse kosten af aan de bank en voor mijn spaarrekening hoef ik nog net niet bij te betalen.

Is de hypotheekrente redelijk?
Ik vind de hypotheekrente nu zeer netjes. Het maakt huizen betaalbaar en mensen niet kapot als het mis gaat.

Hebben de banken misschien te veel invloed?
Absoluut. Er wordt wel gezegd dat je de vrijheid hebt om de bank te kiezen die je wilt, maar als ik aan mijn werkgever vraag of hij mijn salaris contant wil uitbetalen, kan dat niet. Ik zit dus vast aan de bank, maakt niet uit welke.

Hoe denken we over de kosten die de banken ons berekenen?
De kosten stijgen, maar de kantoren sluiten. Ik kan het niet matchen. Kennelijk heeft de bank steeds meer bullshit jobs die allemaal betaalt moeten worden (https://en.wikipedia.org/wiki/Bullshit_Jobs)

Kunnen we een aantal dingen voordeliger buiten de bank om regelen?
Jazeker, crowdfunding is daar één van. Voor alleen hypotheken en verzekeringen zou het ook voordeliger moeten kunnen als dit een aparte organisatie is die niet zo paranoia is als banken. Banken zelf daarentegen kunnen wellicht miljoenen aan ontwikkelingskosten besparen als ze alle app ontwikkelingen voor betalingsverkeer zouden centraliseren. Denk hierbij aan een Android besturingssysteem dat door meerder merken gebruikt wordt.

Heeft crowd funding de toekomst?
Vooralsnog wel, tot de overheid zich ermee gaat bemoeien. Dan eindigt het over 10 jaar net als beleggen. Het verlies is voor jou, de winst is voor de overheid.

Hebben de banken nog een menselijk gezicht?
Het lijkt me heel onrealistisch als een bank zelf beweerd dat ze dit hebben. Het meest menselijk contact tussen particulieren en banken is tegenwoordig per telefoon of videogesprek. Ik vraag me zelfs af of banken door deze distantiëring niet zelfs onmenselijker worden. Als je als individu het persoonlijk leed van een ander niet ziet, zal je er ook geen nacht slechter om slapen en ook minder snel geneigd zijn actie te ondernemen. Is het mooiste voorbeeld hiervan niet de Belastingdienst die verantwoordelijk is voor de Zorgtoeslag en daarmee tienduizenden mensen heeft gedupeerd?

Is een bank gereduceerd tot een internet applicatie?
Het gaat steeds meer die kant op

Veroorzaken de banken de klimaatverandering?
Jazeker, met al die serverparken en gierende airconditioning systemen. Maar ik zie de bank niet als de grote schuldige voor klimaatverandering. Dat is de mensheid in zijn geheel.

Zijn er over tien jaar nog banken?
Banken zijn net kakkerlakken. Ze bestaan al honderden jaren. Overleven alle oorlogen en opstanden. Over 10 jaar zijn ze er ook nog wel. Maar misschien doen ze voor de particulier minder.

Ik ben benieuwd naar uw visie!
Da Freeze
0
Heeft de bank nog een menselijk gezicht?

Eén dag nadat ik de vorige post plaatste ontving ik een brief van de ING dat het kantoor in mijn dorp ivm Corona is gesloten, maar ook niet meer wordt geopend. Dit in verband met teruglopende bezoekers in de winkel.
Vreemd genoeg stond ik altijd in de wachtrij als ik in de winkel kwam, maar goed. Nu moet ik 15 km reizen voor het volgende ING kantoor.

Dus wat dat betreft is de bank wel degelijk veroorzaker van milieuvervuiling, want steeds meer mensen moeten de auto pakken om een bank te bereiken.
Kees1
0
quote:

Da Freeze schreef op 18 augustus 2020 19:42:

Heeft de bank nog een menselijk gezicht?

Eén dag nadat ik de vorige post plaatste ontving ik een brief van de ING dat het kantoor in mijn dorp ivm Corona is gesloten, maar ook niet meer wordt geopend. Dit in verband met teruglopende bezoekers in de winkel.
Vreemd genoeg stond ik altijd in de wachtrij als ik in de winkel kwam, maar goed. Nu moet ik 15 km reizen voor het volgende ING kantoor.

Dus wat dat betreft is de bank wel degelijk veroorzaker van milieuvervuiling, want steeds meer mensen moeten de auto pakken om een bank te bereiken.
Hoe vaak komt u bij een bank? Volgens mij ben ik in mei 2019 voor het laatst bij een bankkantoor binnen geweest. Kantoren zijn nauwelijks meer nodig.
Da Freeze
0
quote:

Kees1 schreef op 20 augustus 2020 14:43:

[...]

Hoe vaak komt u bij een bank? Volgens mij ben ik in mei 2019 voor het laatst bij een bankkantoor binnen geweest. Kantoren zijn nauwelijks meer nodig.
Toevallig ben ik het afgelopen jaar regelmatig bij de bank geweest. Gezamenlijke rekening aanvragen, betaalmachtiging regelen, bedrijfsverzekering afsluiten en dan weer terugkomen voor activatie en validatie. Er was alle keren best reuring binnen de bank.
Ijsbeer
0
Bank is nog steeds waanzin dat deze in particuliere handen is.
Banken zouden geen winst moeten maken en in dienst staan voor de bevolking.
Meer een vraagbaak en een vriend voor de ondernemer een helpende hand.

Nu is de bank een kampioen duimschroef flink aandraaien bij de ondernemer.
LOL.

USA met particuliere bank die bepaalt en dat de USA een mega debt heeft.
Wie is dan de baas.

Ijsbeer
0
wie zal dat betalen//
De corona ellende.

ze kunnen het betalen lees ik net.lol

www.belegger.nl/Column/505714/Wie-gaa...

Mooi door modderen systeem werkt nog wel een tijdje.

objectief
1
quote:

Caveat schreef op 21 augustus 2020 21:39:

wie zal dat betalen//
De corona ellende.

ze kunnen het betalen lees ik net.lol

Wat is de lol van je bericht?
Ijsbeer
0
De samenstelling van de SDR wordt eens in de vijf jaar opnieuw bekeken. Sinds 2015 bestaat de SDR uit vijf valuta’s, te weten de dollar, de euro, de Japanse yen, het pond Sterling en de Chinese renminbi
Ijsbeer
0
Brexit hard kan een excuus zijn voor de banken om keihard in te grijpen overal.
En men zal toch veel bedrijven moeten helpen.
Hoe je het wendt of keert het ziet er na covid niet florissant uit.
Brexit zal Ned flink voelen.
Het is toch handel.

Maar hopen dat er een zachte landing komt.

ffff
1
Caveat,

Gewoon om aan te geven hoe mensen TOTAAL anders in deze wereld staan en tegen de gang van zaken in deze wereld aankijken.

Je postings over banken in deze draad gelezen en uiteraard geconstateerd dat het niet jouw favoriete ondernemers zijn. Dat mag uiteraard, maar ik vind een bankbedrijf precies hetzelfde als een loodgietersbedrijf, een abattoir of zo je wilt een privé- pianolerares. Overal moet je in mijn ogen op werkelijk alle gebieden kunnen ondernemen.

Jij schrijft, heerlijk solidair en helemaal met de geest van de moderne tijd: Men ( je bedoelt de Overheid, de belastingbetalers) zal toch de bedrijven moeten helpen. Nu kun je gerust zijn: Dat zal ook wel gebeuren, maar dan moet je ook niet verbaasd zijn over die gigantisch groeiende schuldenberg die onze kinderen dan mogen gaan afbetalen.

Dat de BANKEN ingrijpen vind jij schandalig en ik dan weer de meest normale zaak van de wereld: Als jij iets onderneemt en het valt heel vies tegen.....Waarom in godsnaam moet de bank dat verlies lijden? Heel normaal in mijn ogen dat de banken de verliezen proberen te beperken.

Ik reageer hier alleen maar, Caveat om weer eens aan te geven hoe mensen totaal verschillend in het leven en in de maatschappij kunnen staan. Ofwel: Kun jij als entertainer nu al bijna een jaar geen droog snee brood verdienen....Echt vervelend...Maar dan ga je maar iets anders doen! Gaat je bedrijf uiteindelijk toch failliet......Natuurlijk ellendig, maar....DAT is toch ondernemersrisico.... Wellicht volgend jaar maar weer eens opnieuw opstarten..... Waarom moet dat allemaal met belastinggeld levensvatbaar gehouden worden??

Banken mogen van mij zeer terughoudend zijn bij bedrijven die het toch niet gaan redden.

Peter

Ijsbeer
0
quote:

ffff schreef op 7 december 2020 12:33:

Dat mag uiteraard, maar ik vind een bankbedrijf precies hetzelfde als een loodgietersbedrijf, een abattoir of zo je wilt een privé- pianolerares. Overal moet je in mijn ogen op werkelijk alle gebieden kunnen ondernemen

Tja een bank een onderneming het is je bedrijf niet als het failliet gaat zal je een rotzorg zijn.
Je neemt geen risico .
Het is totaal niet te vergelijken met een bedrijf.

Iemand die in goed vertrouwen naar een bank gaat en het vel over de oren wordt getrokken ?

De opsplitsing van dé bank en een megabeloning van ongeveer 30 miljoen euro. Achteraf zou het veel gedoe hebben gescheeld als hij minder had gekregen, erkent Groenink.

Ondernemingen die buiten hun schuld door covid door de bank niet meer geholpen worden.
En dat de bank dan bepaalt wat wel en niet kan.??
Laat ze eens zelf proberen te ondernemen en zelf het risico te dragen als het mis gaat.!!

Nu sla je de plank helemaal mis.
Bank is niet te vergelijken met een onderneming.!!

Dit is toch waanzin..

www.businessinsider.nl/rijkman-groeni...
voda
0
Recordgroei voor internetbank Bunq

Gepubliceerd op 8 december 2020 11:09 | Views: 234

AMSTERDAM (ANP) - Internetbank Bunq heeft de eerste helft van dit jaar naar eigen zeggen de snelste groei ooit meegemaakt. De bank zag de gebruikerstegoeden in de meetperiode met 50 procent stijgen tot 633 miljoen euro. Om de aanwas van klanten en tegoeden aan te kunnen en om nieuwe talenten aan te trekken opent Bunq ook een nieuw kantoor in Rotterdam.

Volgens Bung hadden spaarders in de onzekere tijden in het eerste halfjaar van 2020 duidelijk behoefte aan "een solide en betrouwbaar alternatief op het traditionele bankieren." Met de uitbreiding naar Rotterdam opent Bunq voor de tweede keer in korte tijd een nieuw kantoor, nadat in 2019 al een kantoor in Sofia werd geopend.

Bunq breidde in oktober vorig jaar uit van acht naar dertig Europese landen. De bank heeft de ambitie om ook in de Verenigde Staten een bankvergunning in de wacht te slepen.
Ijsbeer
0
De Special Drawing Rights (SDR) of speciale trekkingsrechten (muntsymbool XDR) zijn een reserve munteenheid die uit vier munten is samengesteld (Amerikaanse dollar, euro, pond en yen).
China doet natuurlijk ook mee .

Eerst covid dan mega schulden in de USA en overal in de wereld.

Dan moet de schuldenberg aangepakt worden in de USA.
Usa doet het niet want dat doen ze nooit.

De rest kijkt toe of neemt actie dit keer..
Dat wordt een mooie verdeel sleutel'.

hirshi
0
Het verdienmodel van een bank zit in het verschil tussen de rente op de korte en lange termijn.
Dat model werkt niet zo goed bij gratis geld.

En wat de technologie betreft van het betalingsverkeer.
Dat hebben de banken zich laten ontglippen aan de Adyen's etc.

De bankensector is in Nederland oververtegenwoordigd.
Ontslagrondes en sluiting van filialen leiden tot inkrimping en kostenbesparing, maar een sanering lijkt me onvermijdelijk.
Ijsbeer
0
quote:

hirshi schreef op 8 december 2020 20:45:

Het verdienmodel van een bank zit in het verschil tussen de rente op de korte en lange termijn.
Dat model werkt niet zo goed bij gratis geld.

En wat de technologie betreft van het betalingsverkeer.
Dat hebben de banken zich laten ontglippen aan de Adyen's etc.

De bankensector is in Nederland oververtegenwoordigd.
Ontslagrondes en sluiting van filialen leiden tot inkrimping en kostenbesparing, maar een sanering lijkt me onvermijdelijk.
Zo is het en wanneer woekerpolissen niet meer kunnen en de rente blijft laag.
Dan is het verdienmodel wel heel laag.

En dan de digitale munt geen last meer van valse briefjes etc.
Het is inflatie en dan nog eens inflatie dan negatieve rente.

En als laatste de Elektronische portemonnee .
Ze zijn druk aan het testen voor een nieuw systeem.
Digitale euromunt in de toekomst.
Je weet het niet wat de plannen zijn.
Maar één ding weten ze zeker zo kan het niet doorgaan.

Dat er wat gaat veranderen is zeker.
Maar wat.
Dat is nog de vraag,
Zijn meerdere mogelijkheden.

Kan nog lang duren denk je dan.
De euro was ook een plan van de lange adem.
VERWIJDERD
0
VERWIJDERD
0
De gouden jaren zijn voorbij voor de banken....

De voorbije vijf jaar daalde het aantal zichtrekeningen met een negatief saldo fors. Een trend die zich zelfs in de financieel onzekere coronacrisis nog meer heeft doorgezet. Dat leren cijfers van bankenfederatie Febelfin. Hoe valt die daling te verklaren ? www.spaargids.be/sparen/algemeen-nieu...
Plein777
0
Stroppenpotten banken volgend jaar nog hoger’
=======================================

Rapport McKinsey De stroppenpotten van de banken worden mogelijk nog hoger dan tijdens de kredietcrisis, verwacht McKinsey. Het adviesbureau verwacht dat vrijwel alle banken deze financiële klap wel overleven.

Eva Smal
10 december 2020 uit de NRC

Leestijd 1 minuut

McKinsey verwacht dat in deze coronacrisis, in tegenstelling tot in 2008/2009, vrijwel alle banken de eerste financiële klap overleven.

Banken moeten volgend jaar waarschijnlijk meer geld opzijzetten dan in 2020 om verliezen op leningen door de coronacrisis op te vangen.

Dat schrijft adviesbureau McKinsey in het donderdag gepubliceerd jaarlijkse onderzoek naar de stand van de wereldwijde bankensector.

De stroppenpotten van de banken zijn in de eerste helft van dit jaar wereldwijd met 900 miljard dollar (742 miljard euro) gevuld om coronaverliezen op te kunnen vangen, schrijft het adviesbureau.

Als het meest waarschijnlijke economische scenario uitkomt, komt dat bedrag over geheel 2020 uit op ruim 1.500 miljard dollar.

De risicodirecteuren van de banken die McKinsey voor het onderzoek heeft gesproken verwachten dat als de overheidssteun voor bedrijven afloopt en de aflosvakanties voor bankklanten ophouden, dat bedrag in 2021 nog hoger uitvalt.

Daarmee zouden de stroppenpotten bij elkaar hoger uitkomen dan tijdens de kredietcrisis.

Voldoende kapitaal
McKinsey verwacht desalniettemin dat in deze coronacrisis, in tegenstelling tot in 2008/2009, vrijwel alle banken deze financiële klap overleven. „De industrie is voldoende gekapitaliseerd om de schok op te vangen”, schrijft het adviesbureau.

Op de langere termijn zijn de strategieadviseurs pessimistischer over het voorbestaan van banken.
================================================================================

De vraag is namelijk of banken wel in staat zijn om, als de economie enigszins is hersteld, weer voldoende winst te maken. Dat is nodig om de ‘kapitaalkussens’ weer op te bouwen voor een volgende crisis.

Een jaar geleden, voor de coronacrisis, stelde McKinsey al dat 60 procent van de banken door de lage rentes onvoldoende winst maakt om de kosten voor kapitaal die het maakt te compenseren. In het eerste halfjaar van 2020 is dat door de coronacrisis opgelopen naar 77 procent.

De conclusie van McKinsey was een jaar geleden eigenlijk hetzelfde als nu: de banken moeten als de wiedeweerga op zoek naar nieuwe verdienmodellen.

Daarbij moeten de banken gebruikmaken van de snelheid en flexibiliteit die tijdens het begin van de coronacrisis aan de dag werd gelegd, aldus het adviesbureau.


Lees ook: Kunnen banken hun rol als ‘redder’ van de economie blijven volhouden?
183 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,36  +5,57  +0,64%  12:56
 Germany40^ 18.197,80 +0,33%
 BEL 20 3.903,57 +0,33%
 Europe50^ 5.027,41 +0,38%
 US30^ 38.474,28 -0,08%
 Nasd100^ 17.560,25 +0,45%
 US500^ 5.075,64 +0,12%
 Japan225^ 38.211,26 +0,72%
 Gold spot 2.316,36 -0,24%
 EUR/USD 1,0688 -0,13%
 WTI 82,76 -0,65%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +27,78%
ASMI +9,97%
RANDSTAD NV +4,11%
NX FILTRATION +3,85%
BESI +3,59%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,86%
ING -5,32%
Avantium -2,37%
AZERION -2,35%
WDP -1,67%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront