Adyen « Terug naar discussie overzicht

Adyen 2020

1.204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Kees1
0
quote:

Mangy_Scoundrel schreef op 20 augustus 2020 10:39:

Ik denk dat we in de 2e helft van 2020 weer in een 2e lockdown komen en de luchtvaart en booking.com gewoon geen omzet hebben.

Dat lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Economisch gezien is dat niet verantwoord en daarom zal het niet gebeuren. Scholen dicht zie ik nog wel gebeuren.
Vergeet ook niet dat de behandeling van Covid-patienten is verbeterd, zodat er weinig doden meer vallen.
Mangy_Scoundrel
0
quote:

Wilbar schreef op 20 augustus 2020 09:41:

Ik denk dat Adyen beter in de markt ligt bij investeerders met een lange termijn visie. En met lange termijn bedoel ik termijnen van meer dan 10, 20 jaar. Misschien een beetje vergelijkbaar met onroerend goed waar investeerders dol zijn op vastgoed met lange verhuurcontracten.
10, 20 jaar in zo'n snel veranderende markt/wereld?
Ik vind dat een ouderwetse visie die niet past bij de huidige tijd.
Kees1
0
quote:

DannyS schreef op 20 augustus 2020 09:11:

Wachten is op vaccin en sector rotatie dan gaan de grote jongens ergens anders kijken en spreiden. Dit is geen aandeel voor particuliere beleggers, op een paar uitzonderingen na.
Het aandeel zit al wel in beleggingsfondsen en ETF's. Particulieren zitten veel in beleggingsfondsen en ETF's.
Kees1
0
quote:

OLICHAMPION schreef op 20 augustus 2020 10:44:

het coronavirus gaat verdwijnen
HIV is een vergelijkbaar virus en is er ook nog steeds.
Het lijkt mij meer voor de hand liggend dat preventie en behandelmethoden verbeteren. Het verliest dan de aandacht en verdwijnt langzaam. Vergelijk TBC, dat is er ook nog.
voda
0
Beursblik: solide halfjaarcijfers Adyen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.390,50 -69,50 -4,76 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft in de eerste zes maanden van dit jaar solide resultaten geboekt. Dit stelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam na cijfers van het fintechbedrijf.

De omzet kwam in het afgelopen halfjaar 3 procent hoger uit dan waar de analist op mikte, terwijl de EBITDA in lijn met de consensusverwachtingen was, maar 9 procent hoger lag dan waar Degroof Petercam vanuit ging.

Al met al solide resultaten, zo oordeelde Roeg.

"Belangrijker zijn evenwel de volumetrends, die overduidelijk een geleidelijk en aanhoudend herstel laten zien sinds de start van de coronacrisis", aldus de analist. "Dit ondersteunt onze verwachtingen voor de tweede jaarhelft, waarin we uitgaan van een sterke groei van de volumes”, in vergelijking tot de eerste helft van dit jaar.

Degroof Petercam zal enkele "bescheiden aanpassingen" aan de ramingen doen op basis van de cijfers.

Het aandeel Adyen koerste donderdagochtend 5,1 procent lager op 1.386,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wilbar
0
quote:

Mangy_Scoundrel schreef op 20 augustus 2020 10:43:

[...]
10, 20 jaar in zo'n snel veranderende markt/wereld?
Ik vind dat een ouderwetse visie die niet past bij de huidige tijd.
Inderdaad, zoals ik al zei: niet voor particulieren. Maar (de wat conservatievere) institutionele beleggers, zoals bijv pensioenfondsen, hanteren wel termijnen van 10, 20 jaar; soms zelfs nog wel langer. Zij hebben namelijk ook lange termijn verplichtingen van 10, 20, ja zelfs 40 jaar.
Mr_Patient
0
"De totale operationele kosten bedroegen 152,5 miljoen euro, een stijging van 44 procent op jaarbasis en 54 procent van de omzet. Beloningen voor personeel bleken de hoofdreden voor de stijging."
Begint op Booking.com te lijken.
Ook mooi nieuw koersdoel trouwens: "(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft donderdag het advies voor Adyen verlaagd van Houden naar Reduceren met een ongewijzigd koersdoel van 900,00 euro.".
Dat belooft wat voor de komende tijd.
Blanco rolling
0
Heeft iemand er wel eens aan gedacht wat voor bedrijven Adyen wel niet kan opkopen middels een betaling in aandelen!?

Wanneer eventueel opkochte bedrijven met een veel lagere k/w verhouding mee geconsolideerd worden dan gaat die hoge k/w verhouding van Adyen naar beneden en dan is de huidige k/w verhouding helemaal zo gek nog niet.
Mangy_Scoundrel
0
Moeten de aandeelhouders van het over te nemen bedrijf wel akkoord gaan met uitbetaling in aandelen. En daar zal de schoen wel wringen ;-)
DannyS
0
Wat denken jullie gaat het nog een stukje zakken als USA open gaat, ik heb geen idee hoeveel buitenlands geld er in zit.
[verwijderd]
0
quote:

Blanco rolling schreef op 20 augustus 2020 11:32:

Heeft iemand er wel eens aan gedacht wat voor bedrijven Adyen wel niet kan opkopen middels een betaling in aandelen!?

Wanneer eventueel opkochte bedrijven met een veel lagere k/w verhouding mee geconsolideerd worden dan gaat die hoge k/w verhouding van Adyen naar beneden en dan is de huidige k/w verhouding helemaal zo gek nog niet.
Geen bedrijf gaat 300 keer de Adyen winst per aandeel betalen in een overname. Dat zijn verhoudingen die je simpelweg niet kan verantwoorden naar de eigen aandeelhouders.

Bovendien vallen de meeste potentiële overnemers af, omdat de klanten van Adyen niet zullen accepteren ze opeens hun business bij die overnemende partij hebben ondergebracht. Ik vermoed zelfs dat Adyen in de contracten met klanten clausules daarvoor heeft. (Het recht om de relatie te beëindigen in geval van een overname).

Als de koers nu op € 500 had gestaan (nog steeds 75 keer de winst) dan was een overname misschien een mogelijk scenario.

[verwijderd]
0
Fox WIld
0
De CEO, CFO, CTO en CCO gaan gezamenlijk ruim 500.000 aandelen (1,7%) verkopen. Dat is toch lekker ruim 700 miljoen verdelen met 4 man...
Zellem
0
GS en JPM zijn de joint bookrunners. Na de placement zal het management een 180 dagen lock up period respecteren. We weten niet wanneer de placement plaatsvindt maar het zal ongetwijfeld met een fikse korting op de huidige beurskoers bij institutionele partijen terecht komen.
Sir Piet
0
Begrijp wel dat ze nu verkopen en het KBC advies van 900,- . Veel te duur op dit moment van tegenvallende groei.
voda
0
Viertal bestuurders Adyen verkoopt aandelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.420,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Vier bestuurders van Adyen willen een deel van hun aandelen in het bedrijf verkopen. Dit maakte de Amsterdamse betaalspecialist donderdag bekend.

Het betreft CEO Pieter van der Does, CTO Arnout Schuijff, CFO Ingo Uytdehaage en COO Roelant Prins.

Zij willen in totaal 507.631 aandelen verkopen, hetgeen omgerekend ongeveer 15 procent is van hun belang in Adyen en grofweg 1,7 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

De verkoop zal via een private plaatsing worden gedaan en deze wordt begeleid door Goldman Sachs en JPMorgan.

Na de verkoop geldt op het resterende belang van de vier bestuurders een zogeheten lock-up van ten minste 180 dagen. De vier lieten weten het volste vertrouwen te houden in het betaalbedrijf en dat de verkoop bedoeld is om hun belangen minder afhankelijk te maken van één bedrijf.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: volumes Adyen sterk
FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.420,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de resultaten van Adyen over de hele linie de hoge verwachtingen niet waarmaakten, waren de volumes, exclusief de terugval in de reisgerelateerde sectoren, ijzersterk, gesteund door de coronaviruslockdowns. Dit zeiden analisten van Jefferies donderdag in reactie op de cijfers van het concern eerder op de dag.

De resultaten waren over de hele linie lager dan de consensus. Adyen rapporteerde over de eerste helft van het jaar transactievolumes van 129,1 miljard euro, terwijl de markt rekende op 134,4 miljard euro. De omzet bedroeg 279,9 miljoen euro, tegen een verwachte 281,7 miljoen euro, terwijl de EBITDA uitkwam op 140,9 miljoen euro, terwijl de markt rekende op 148,2 miljoen euro.

Wat voor beleggers volgens de analisten van Jefferies het belangrijkst is, is in hoeverre het management erin slaagt om de huidige strategie voort te zetten, met een focus op het winnen van nieuwe klanten en de uitbreiding van de samenwerking met bestaande klanten en de opbouw van het bedrijf voor de lange termijn.

"De belangrijkste drijvende kracht achter de volumes in het de tweede helft van het jaar is de snelheid waarmee eBay stijgt, de wijze waarop de reissector herstelt en hoe de online volumes zich zullen ontwikkelen na de lockdown", aldus de analisten.

Jefferies handhaafde zijn Koopadvies en koersdoel van 1.495,00 euro. Het aandeel Adyen sloot donderdag op een rood Damrak 2,7 procent lager op 1.420,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verkoop aandelen Adyen-bestuurders levert 693 miljoen euro op

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.369,50 -51,00 -3,59 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van het aandelenbelang van vier bestuurders van Adyen heeft hen 692,9 miljoen euro opgeleverd. Dit maakte Adyen vrijdagochtend bekend.

Donderdagavond werd bekend dat CEO Pieter van der Does, CTO Arnout Schuijff, CFO Ingo Uytdehaage en COO Roelant Prins in totaal 507.631 aandelen wilden verkopen, hetgeen omgerekend ongeveer 15 procent is van hun belang in Adyen en grofweg 1,7 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

De aandelen werden verkocht tegen een prijs van 1.365 euro per aandeel, waardoor er in totaal voor 692,9 miljoen euro aan aandelen werden verkocht. De aandelen werden aangeboden aan institutionele beleggers en de verkoop van de aandelen zal naar verwachting op 25 augustus worden afgerond.

De bestuurders wilden hun aandelen verkopen om hun beleggingsportefeuilles beter te spreiden. Alle bestuurders blijven toegewijd aan Adyen voor de lange termijn. "De verkoop reflecteert geen wijziging in de visie van de bestuurders op het bedrijf", aldus Adyen.

Het aandeel Adyen sloot donderdag nog op 1.420,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:06
Koers 1.408,400
Verschil -34,200 (-2,37%)
Hoog 1.421,600
Laag 1.398,200
Volume 28.547
Volume gemiddeld 77.600
Volume gisteren 46.797

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront