Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos augustus 2020

9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
HaBe
0
quote:

Beurskingpin schreef op 22 augustus 2020 00:05:

Dit komt gewoon goed, ben ik van overtuigd..maar alleen als men geduld heeft..iedereen schrijft filgo blijkbaar af? Ik zie gewoon een goedkeuring voor 100 en 200 mg in europa en japan, waarna filing UC volgt(voorsprong op abbvie), volgend jaar komen resultaten crohn en bijhorende filing in europa en japan. Filgo gaat zich langzamerhand een weg banen in de wereld en de inkomsten gaan gestaag naar gala beginnen vloeien. Filgo in IBD in europa en japan gaan goed geld opleveren. Key is om geduldig te zijn, iets wat velen nauwelijks hebben. Probeer langsheen de trollen en doemdenkers te kijken en besef dat er wel degelijk een langzaam maar zekere kasstroom gaat komen terwijl men werkt aan het volgende grote project: Toledo. En op die weg kunnen we dan ook nog een paar geweldige meevallers hebben in IPF en artrose. Ik blijf zitten. LONG AND STRONG!
Duidelijke mening, toch verwacht ik een FDA impact op de besluitvorming in EU en Japan? We zullen zien.
Ayous
0
quote:

Beurskingpin schreef op 22 augustus 2020 01:58:

[...]

Met alle respect maar jij weet helemaal niet dat het zo gegaan is. Jij gaat er van UIT dat het zo moet gegaan zijn. Er is hier helemaal geen bewijs van plus het is niet omdat Onno stilzwijgend is en met grote investeerders de brokken eerst moet lijmen dat die daarom akkoord gaat waar velen hem van beschuldigen..misschien is er iets totaal anders gebeurd maar kiest men ervoor om dit niet naar buiten te brengen om het 'process' met de fda niet verder te beschadigen..Op het coöperatieve niveau moet je woorden wikken en wegen en weten wanneer je moet praten en weten wanneer je moet zwijgen om het grotere plaatje intact te houden. Daar hoort wild om je heen slaan en roepen dat het zo enzo en zus enzo is gegaan, niet bij.
Ik weet idd niet hoe het is gegaan, maar dat een ceo daar niet zeer dicht op zit is niet aannemelijk. Als hij er niet zeer dicht op heeft gezeten vind ik het verwaarlozen van je verantwoordelijkheid als ceo. Dat je je mond houdt mbt opmerkingen richting FDA, 100% eens. Daarom was zijn Calimero reactie ook zo dom, maar bovendien ook zwak. Hieruit blijkt niet alleen zijn complete onderschatting vh proces bij de FDA, het maar ook de dat het de primaire reactie vd man is om van zich af te kijken als iets fout gaat wat hem aan te rekenen is. Dat laatste is een topman onwaardig.
objectief
0
quote:

Ayous schreef op 22 augustus 2020 07:53:

[...]
Ik weet idd niet hoe het is gegaan, maar dat een ceo daar niet zeer dicht op zit is niet aannemelijk. Als hij er niet zeer dicht op heeft gezeten vind ik het verwaarlozen van je verantwoordelijkheid als ceo. Dat je je mond houdt mbt opmerkingen richting FDA, 100% eens. Daarom was zijn Calimero reactie ook zo dom, maar bovendien ook zwak. Hieruit blijkt niet alleen zijn complete onderschatting vh proces bij de FDA, het maar ook de dat het de primaire reactie vd man is om van zich af te kijken als iets fout gaat wat hem aan te rekenen is. Dat laatste is een topman onwaardig.
Er is geen enkel bewijs dat er iets mis is gegaan bij de besluitvorming van het FDA en het is ook een nutteloze reactie; want het gaat je geen cent opleveren door iemand aan de schandpaal te nagelen.
Ayous
0
quote:

de tuinman schreef op 22 augustus 2020 02:08:

[...]

Niet mee eens. Gilead moet ervoor zorgen dat het product op de Amerikaanse markt komt. Zij zijn degene die hier ervaring mee hebben. Voor Galapagos is dit onderdeel nieuw.
Dan nog denk je uiterst kritisch mee en neem je invloed. Gilead is geen onderaannemer die een klusje doet. Glpg heeft alle kennis zelf en zelf ook het grootste belang bij welslagen. Maar we hoeven het niet eens te zijn.
[verwijderd]
3
quote:

HaBe schreef op 22 augustus 2020 06:28:

[...] Duidelijke mening, toch verwacht ik een FDA impact op de besluitvorming in EU en Japan? We zullen zien.
Dat zou dan zeer bijzonder zijn, alzeker voor wat betreft de besluitvorming in de EU.

Er lag immers al een CHMP positief advies voor zowel de 100 als 200 milligram dosis waar de Amerikaanse FDA zich uiteindelijk geheel niets van aantrok in haar besluitvorming.

Maar andersom zou de EU dan alsnog wel op de rem gaan staan omdat de FDA compleet onverwacht op het allerlaatste moment het filgotinib dossier frustreert?!

Daarmee zou Europa elke vorm van geloofwaardigheid verliezen.en slechts tot een volgzame pion in een smerig schaakspel zijn geworden!
poost
0
Ik heb eens gekeken wat de bijwerkingen zijn van Rinvoq (Abbvie).
Je schrikt je rot en dat is wel goedgekeurd.
Met name dat tot 10 procent van de gebruikers een infectie krijgt in de bovenste luchtwegen
zou mij als gebruiker zorgen baren, vooral in de coronatijd.
Ik zit al vanaf 2007 in gala, dus mij hoor je niet klagen, maar ik vind de gang van zaken wel dubieus.
Ik wacht een duidelijke verklaring van het management af.
Toch nog een goed weekend allen.
holenbeer
0
quote:

Ayous schreef op 22 augustus 2020 01:15:

[...]
Ik wil niks, waarom zou ik, zeg alleen dat de reputatie vd beste man sneller afbrokkelt dan de aandelenkoers. Zijn reactie deze wk was ook bijzonder zwak. Als een Calimero ‘dat is niet eerlijk’ roepen als je zelf op een bijzonder naïeve manier een FDA procedure verkeerd inschat en dan op de blaren moet zitten.
De druk zal met de tijd onhoudbaar worden.
Hoi Ayous,

Welke uitspraken interpreteer jij als ‘’dat is niet eerlijk’ roepen’? Heb de laatste dagen niet alles gelezen hier, nadat ik dinsdagnacht toevallig wakker was en Onno’s bericht op zijn draadje las.
Ben wel benieuwd, probeer me een goed beeld te vormen. Vind jouw kritiekpunten interessant, maar zoals je wellicht weet wil ik graag de echte bron lezen en kijken hoe ik die zelf interpreteer.
wiegveld
1
Wat een gemiep tussen believers en hakkers zeg.
De komende tijd zal er niets gebeuren.
Maar zet de feiten op een rij.
Toledo is een bouwwerk dat rond 2027 iets op moet leveren. Fase 1 onderzoek is meest risicovolle stuk. Dus nog vele gevaren maar er ligt een beloning aan de finish, die voor hoop zorgt en eurotekens in vele ogen.

Filgo heeft nu 3 problemen.
200 mg sterkte wel of niet? Niet dan geen launch.
Dat levert problemen op met de volgindicaties die dus ook niet komen
Jaar of meer voorsprong voor Abbvie, die de RA markt al 20 jaar kent als de broekzal en beheerst. Inclusief de MOLLen ( medical opinion leaders) die mogelijk rol in de spermazaak hebben gespeeld!
( de spermacount lijkt mij onzinnige afleiding)

Er zit 5,6 miljard ofwel 89 euo per aandeel in het aandeel en dat is dus de absolute bodem nu, die de komende jaren dus verder kan wegzakken als dat geld opgaat aan omderzoeken en salarissen.

GPLG heeft nog weinig gedaan met het geld als het om kopen andere biotech/ producten van biotech gaat. Dus dat levert nu geen positief geluid op.

DAAR STAAN WE!

Wat betekent dat volgens mij:
Koers blijft hangen op beter nieuws.
EMA kan dossier Nog gaan herbeoordelen want er zij korte lijnen tussen EMA en FDA. Denk dat EU registratie al in de huidige prijs zit. Na registratie volgt nog zeker 1 jaar voor opname in alle landen in geneesmiddelarsenaal en moet GLPG zich bewijzen als markelingmachine.
US investors zullen niet graag kopen nu. Zie alle hold en sell adviezen.

Er komen bij andere biotech bedrijven interessantere periodes aan nu. had dat graag anders gezien! Maar dat is ook de kern van het stuk in het FD vandaag.
Sterkte en succes over 1 jaar aan ons allen!

wiegveld
0
It’s tempting to interpret the Food and Drug Administration’s surprise rejections of drugs from Gilead Sciences and Biomarin Pharmaceuticals this week as an agency-wide sentiment downshift, raising concerns that fewer new medicines will reach the market.

Don’t make that mistake.

The overall numbers refute the “FDA is turning conservative” thesis. Through eight months of this year, the FDA has approved 36 new drugs, both small molecules and biologics, according to a tally kept by Ira Loss of Washington Analysis, a regulatory research firm.
There are another 30 to 40 “new” drugs (depending on how you define the term) under review at the FDA with approval decision deadlines before the end of the year.

“We could easily see 50 new drugs approved this year,” said Loss, which would rank 2020 as one of the most productive years ever for new medicines reaching the market. The high-water mark was set in 2018 with 59 drug approvals. Last year, the number was 48.

Gilead’s filgotinib and Biomarin’s Roctavian were widely expected to secure marketing clearance this week, so the rejections were most definitely a surprise. The turndowns came within 12 hours of each other on Tuesday night and Wednesday morning, respectively, which amplified the drama.
But in hindsight, both drugs had issues which should have tempered expectations for approval. Gilead and Biomarin, in their own ways, gambled on flawed drug applications. Blame them, not the FDA, for the consequences.

In an interview with Biopharma Dive on Wednesday, Biomarin CEO Jean-Jacques Bienaime accused the FDA of “moving the goalpost” on the approval requirements for Roctavian, a gene therapy targeting hemophilia A. “We had an agreement with the FDA over one year ago,” he said.

A similar situation happened in June, when the FDA rejected a NASH drug from Intercept Pharmaceuticals. Like Bienaime, Intercept CEO Mark Pruzanski blamed the FDA for blindsiding the company with concerns about its drug at the last moment.
Both Biomarin and Intercept might have legitimate complaints, or not. The FDA, by law and practice, doesn’t talk publicly about rejected drugs. The agency sends so-called Complete Response Letters to companies that explain the reasons for a drug’s rejection, but those letters are confidential. Companies like Biomarin or Intercept could disclose the full content of Complete Response Letters, if they choose, but they didn’t. It’s rarely done.

Instead of worrying about shifts in the FDA’s attitudes towards new drug approvals, investors should demand more transparency from companies when it comes to FDA interactions. Complete Response Letters, with reasonable redactions to protect certain trade secrets, should be made public. Once that happens, there will be fewer surprise FDA drug rejections.

[verwijderd]
1
quote:

The Saint schreef op 22 augustus 2020 00:48:

Je voelt je toch zwaar genaaid als belegger in aandelen GLPG. Gegeven informatie van Glpg en Gilead dat FDA genoegen neemt met niet voltooide Manta onderzoeksresultaten en deze niet laat meewegen in wel of niet goedkeuren blijkt niet waar te zijn. Wat koop ik voor de juichstokjes van CEO vd. Stolpe en gemotiveerd vol te moeten houden? Mijn risico fors te beleggen op GLPG leek me verantwoord. Ik heb dat risico laten afhangen van informatie uit persberichten e.a. Officiële publicaties van Galapagos. Dat vind ik zeer kwalijk en nalatig nu blijkt dat die informatie niet klopt. Hoe moet ik Galapagos en GIlead’s gegeven informatie nog kunnen vertrouwen ?? Aan alle verwachtingen voor de rest van de pijplijn heb ik geen boodschap en biedt geen garantie voor de toekomst. Voor nu ben ik 85.000€ kwijt door wanprestatie GLPG/Gilead!!
Ik kan niet anders dan het geheel eens zijn met wat jij schrijft. Met name op het reeds eerder bekend zijn dat de Manta studie(s) niet van invloed zouden zijn op de besluitvorming door de FDA heb ik onlangs mijn positie in Galapagos nog uitgebreid. Vervolgens blijkt al die eerdere info dan een keiharde leugen of onwaarheid.
Terwijl ik dit tik leest mijn eigen tekst nog steeds als een ongeloofwaardig verhaal. We zouden nu immers in feeststemming horen te zijn met eindelijk de langverwachte FDA goedkeuring op zak. Niets is echter minder waar. Een zware kater en enorme deuk in het vertrouwen richting Galapagos, Onno, Gilead, FDA resteert. Bepaalt U zelf de volgorde maar.
Dat grotere partijen nog juridische stappen voorbereiden zou mij geheel niet verbazen. En dan waarschijnlijk tegen Galapagos/Gilead omtrent misleidende communicatie. De FDA zal wel buiten schot blijven als onaantastbaar bastion en onuitgesproken verdediger van de Amerikaanse medicijnmarkt(fabrikant).
Bahh, nu ff met hele sterke koffie een vieze nasmaak wegspoelen.....
Ayous
0
quote:

holenbeer schreef op 22 augustus 2020 08:34:

[...]
Hoi Ayous,

Welke uitspraken interpreteer jij als ‘’dat is niet eerlijk’ roepen’? Heb de laatste dagen niet alles gelezen hier, nadat ik dinsdagnacht toevallig wakker was en Onno’s bericht op zijn draadje las.
Ben wel benieuwd, probeer me een goed beeld te vormen. Vind jouw kritiekpunten interessant, maar zoals je wellicht weet wil ik graag de echte bron lezen en kijken hoe ik die zelf interpreteer.
In het bnr interview zegt hij op het einde dat hij de mensen binnen de organisatie heeft toegesproken en ‘we het allemaal oneerlijk vinden’. Kun je zo terugluisteren.

In geen enkele uitlating die deze ceo deze wk heeft gedaan stelt hij de vraag wat er mogelijk door hem en zijn mensen niet goed is gedaan.
Seizethemoney
0
Iemand suggesties wat de komende roadshow in september in petto zou hebben? Toledo ?
Zelve heb ik filgo afgeschreven en zet mijn pijlen op Toledo In 2027.
T.R. 1972
0
Net als velen ben ik financieel hard geraakt en baal als een stekker.
Na een dag twijfel gisteren alles verkocht (had ik beter eergisteren op €122,- kunnen doen i.p.v. de €117,30)
Mokerslag natuurlijk, een groot deel van mijn portefeuille .(uiteraard lang niet alles maar toch aanzienlijk)
In de dag van twijfel gisteren dacht ik dat het aandeel wel een kleine comeback zal maken tot €135,- ongeveer binnen een paar weken maar durf het niet meer aan want het aandeel kan zomaar richting €90,- ook zakken natuurlijk wat ik uiteraard niet hoop voor de blijven zitters maar ik kies eieren voor mijn geld, we gaan beleven of dat verstandig was..
Onno had het zo mooi aangeprezen en ons allen doen geloven dat het een formaliteit was en klaar, hij zal het denkelijk zelf ook geloofd hebben maar de euro's zijn weg, poef.
We voelen dit verlies allemaal en hopelijk komen er voor een ieder wel weer mooie ritjes aan bij welk aandeel dan ook.
Loureiro
0
Alles even laten bezonken en me wat verder ingelezen.
Wat betreft manta zijn ze er gerust in maar het grootste vraagteken is de toelating van 200mg zelfs bij een uitstel van 1,5j.

Hoe schat u de kans in dat u filgotinib toch nog in de VS mag lanceren?
Van de Stolpe: ‘Die kans is groot. Of we filgotinib ook in een dosis van 200 milligram kunnen lanceren, is moeilijker in te schatten.
Daar ga ik geen uitspraken over doen.
Daarover zullen we eerst gesprekken voeren met de FDA om te zien wat die van ons verwacht.’
Seizethemoney
0
quote:

abelheira schreef op 22 augustus 2020 09:44:

Alles even laten bezonken en me wat verder ingelezen.
Wat betreft manta zijn ze er gerust in maar het grootste vraagteken is de toelating van 200mg zelfs bij een uitstel van 1,5j.

Hoe schat u de kans in dat u filgotinib toch nog in de VS mag lanceren?
Van de Stolpe: ‘Die kans is groot. Of we filgotinib ook in een dosis van 200 milligram kunnen lanceren, is moeilijker in te schatten.
Daar ga ik geen uitspraken over doen.
Daarover zullen we eerst gesprekken voeren met de FDA om te zien wat die van ons verwacht.’
Toch begrijp ik nog steeds niet dat ineens die 200 mg op de helling staat. Die waren op papier ( nr ons toe) veel veiliger dan concurrenten ?
Bekijkt Europa het dan zo lichtzinnig?
Sander1234
0
Zelfde hier...tis nu dagen later inmiddels en heb nog steeds een grafstemming. Mijn vrouw vindt me erg chagrijnig maar ik heb besloten maar niks te vertellen. In 1 klap zoveel geld weg; terwijl je Gala een prachtige reputatie had. Blijf bij ons..
Zal het moment nooit meer vergeten iig. Om 07.30 open ik IEX pagina en zie nieuws over Gala. Geen goedkeuring. Direct brak in bed het zweet mij uit, hopende dat het nog meeviel was duidelijk bij opening dat ik de helft van beleggingsgeld in 1 klap kwijt was. Sta gewoon weer op 0, met een fors verlies. Verlies wat ik ergens anders nooit meer goed kan gaan maken ws.
En elke keer denk ik bij mezelf, het zou slechts een formaliteit zijn en in Gala zit je geld goed voor komende twee jaar.
Voel me zo genaaid..en het erge is ook nog dat er voorkennis is geweest. Dat kan niet anders, al maanden liep de koers naar beneden terwijl de beurzen fors omhoog gingen. Ik hoop dat we alle antwoorden nog gaan krijgen. Maar daar hebben we allemaal niks aan, behalve duidelijkheid.
Ben blij dat ik er in deze niet alleen inzit en het geeft me enige troost dat er zoveel mensen zijn zoals ik. Dan voel je je toch minder een sukkel.
Seizethemoney
0
Als we nr de pijplijn kijken inc Toledo , platform en kennis die opgebouwd is de laatste jaren alsook de cash is het schip allesbehalve aan het zinken. Het sentiment neemt steeds de bovenhand in deze tijden.
Lang
4
Het is weekend, en alles is een beetje gezakt, en toch betrap ik mezelf er op, dat ik nog steeds met een enorme kater zit, voel het onder in mijn maag. Als ik nu iets niet heb zien aankomen, is deze complete afkeuring wel. Ben ik naïef geweest, heb ik me niet goed ingelezen of was het de hebzucht. Ik ben niet iemand die anderen de schuld geeft of in complotten denkt, en dat doe ik nu ook niet, maar godsamme , waar ik het toch mis gegaan. Waar zit het probleem met de 200, hoe gaat Europa reageren en Japan? En blijf ik in Galapagos zitten, of is dat tegen beter weten in? En moet ik wel in ArgenX blijven zitten, ik weet het, ze hebben niks met elkaar te maken, maar zo gek ga ik dus al denken. Ik ben gezond en dat is het belangrijkst, maar het voelt nu als een enorme dooddoener.
9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 15:22
Koers 26,840
Verschil -0,280 (-1,03%)
Hoog 26,980
Laag 26,740
Volume 33.449
Volume gemiddeld 80.773
Volume gisteren 86.317

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront