Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad2020

1.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
LION
1
Misschien door onderstaande of wellicht de angst van een eventuele 2e lockdown:

Uitkeringsaanvragen VS toch weer boven de miljoen
Gepubliceerd op 20 augustus 2020 14:50 | Views: 1.645 | Onderwerpen: uitkeringen, Verenigde Staten

Artikel
Reacties (6)
14:50 - Uitkeringsaanvragen VS toch weer boven de miljoen
WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal Amerikanen dat zich tot de overheid wendde voor een werkloosheidsuitkering is vorige week tegen de verwachting in toch weer boven de 1 miljoen uitgekomen. In totaal deden ruim 1,1 miljoen mensen vorige week een beroep op het sociale vangnet.

Een week eerder dook het aantal ww-aanvragen voor het eerst in maanden onder de 1 miljoen. Toen ging het volgens een herzien cijfer om 971.000 aanvragen. Economen hadden verwacht dat de aanvragen dit keer op zo'n 920.000 zouden uitkomen.

Sinds de start van de coronapandemie zijn tientallen miljoenen Amerikanen al dan niet tijdelijk hun baan kwijtgeraakt. Dat er ook nu nog steeds veel aanvragen bij komen, komt door grote reorganisaties die bedrijven aankondigen.
Lepre Chaun
0
Verder valt op dat vergeleken met voorgaande jaren meer jongeren graag meer zouden willen werken. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2019 zijn er 38.000 meer jonge deeltijders die meer uren willen maken. Volgens het CBS is dit jaar-op-jaarverschil sinds de start van de meting in 2013 niet eerder zo groot geweest.

Ja de flexibilisering gaat het helemaal worden
wie de jeugd heeft , heeft de toekomst !

Goed voor Randstad .
Lepre Chaun
0

ING: flexbranche, snel herstel is mogelijk

De uitzendbranche kreeg klappen door de coronacrisis.

Maar een snel herstel van de flexbranche is zeker.

‘De flexbranche kan in 2021 weer terug zijn op het pre-coronaniveau van eind 2019’.

De analyse van de flexbranche door ING is de bank optimistisch. De flexbranche kan ook weer snel herstellen als de economie aantrekt.

De les uit de vorige crisis is dat bedrijven bij groei eerder flexkrachten inhuren dan direct vast personeel aan te nemen, zeker nu er zoveel onzekerheid heerst.

ING verwacht zelfs dat de flexbranche in 2021 weer terug kan zijn op het pre-coronaniveau van eind 2019.

Opvallend is dat ING concludeert dat de ‘grote bulkspelers’ er tijdens de coronacrisis juist beter voor staan dan de nichespelers

GOED voor Randstad !

Mangy_Scoundrel
1
Uitzenders pleiten voor investeringen om crisis uit te komen

AMSTERDAM (AFN) - Waar flexwerkers door de coronacrisis onevenredig hard worden geraakt, ligt er voor deze groep ook een belangrijke rol weggelegd om uit de crisis te komen. Daarvoor zijn wel investeringen nodig, zegt de ABU. De uitzendbrancheorganisatie heeft concrete voorstellen naar minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en ondernemersorganisatie VNO-NCW gestuurd.

De ABU voorziet een verdere stijging van de werkloosheid als regelingen vanuit de overheid om de crisis door te komen aflopen, zoals de NOW 2-loonkostenondersteuning. Met de regelingen is volgens de ABU tijd gekocht, maar de steunpakketten hebben ook de tweedeling op de arbeidsmarkt vergroot.

Momenteel zijn er ruim 400.000 werklozen. De ABU benadrukt dat door de crisis er veel mensen langs de kant komen te staan. Het gaat dan met name om jongeren tot 35 jaar en ouderen vanaf 55 jaar. Om de economische schade van de crisis te beperken is volgens de ABU een investering in de arbeidsmarkt nodig van 2,6 miljard euro tot en met eind volgend jaar.

Omscholing

Volgens de ABU moet onder meer geld gestoken in omscholing en andere initiatieven om de overgang van sector naar sector te bevorderen. Zo pleit de ABU voor een loonkostenvoordeel voor werkgevers die mensen uit een andere sector in dienst nemen. Verder zou van iedereen die werkloos wordt een arbeidsmarktprofiel opgesteld moeten worden, om ze sneller weer aan het werk te krijgen.

Werkzoekenden die een overstap willen maken naar een ander vak, beroep of sector moeten volgens de ABU ook aanspraak kunnen maken op een opleidingsvoucher van maximaal 5000 euro. Dit moet mede door opleidings- en ontwikkelfondsen worden betaald.

Ouderenkorting

ABU stelt ook voor om de grens voor de ouderenkorting tot en met eind 2021 te verlagen van 56-plus naar 50-plus. Voor jongeren zou de tegemoetkoming verhoging minimumjeugdloon (jeugd-LIV) moeten worden verdubbeld. Verder moet scholing met behoud van WW gemakkelijker worden. Ook de subsidie praktijkleren van nu maximaal 2700 euro moet twee keer zo hoog worden.

Ook zou deeltijd-WW opnieuw ingevoerd moeten worden. Daarbij zou geen sollicitatieplicht, maar een opleidings- en scholingsplicht moeten komen. Ook zou volgens de uitzenders de drempel om in aanmerking te komen voor een kortdurende WW-uitkering tijdelijk moeten worden verlaagd. Nu moet iemand nog 26 weken hebben gewerkt. Volgens de ABU zou deze drempel naar 8 weken moeten worden gezet.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-240820-144/Uitz...

NIET zo goed voor Randstad.
Lepre Chaun
0
Er is een stijgende behoefte aan flexibilisering.

Dat heeft een aantal oorzaken: nieuwe generatie werkers, hebben behoefte aan vrijheid en flexibiliteit en opdrachtgevers hebben behoefte aan die flexibele schil om ziekte, verlof, uitval op te vangen."

De vraag naar onze professionals in ziekenhuizen, onderwijs en overheid blijft. Raar?

De roep om werknemers binnen de overheid in vaste dienst mag dan toenemen, daar merken wij weinig van.

Blijkbaar heeft de overheid op een aantal punten een ander standpunt. Er is namelijk een stijgende behoefte aan flexibilisering.

Dat heeft een aantal oorzaken: nieuwe generatie werkers, hebben behoefte aan vrijheid en flexibiliteit en opdrachtgevers hebben behoefte aan die flexibele schil om ziekte, verlof, uitval op te vangen. De millennial gaat niet meer voor die tienjarige baan bij dezelfde werkgever. Hij of zij wil verschillende scholen of ziekenhuizen zien. Daarnaast blijven ze zich ontwikkelen door door trainingen en opleidingen, iets waar wij voor zorgen.

Bij die werkgever is flexibiliteit belangrijk omdat die zich kan richten op zijn kerntaken.”

Goed voor Ranfstad .
Nel
1
Er is behoefte aan hoogopgeleiden die actief zijn in nichemarkten want daar zit de marge.
Hier het voordeel dat men yacht heeft .
Donderdag komt dpa met cijfers en die zal in iedergeval een lagere omzet verlies hebben dan randstad,
Helaas is het aandeel wel als een traditionele uitzender afgestraft.
Lepre Chaun
0
Als alles volgens plan wordt uitgevoerd, zal dat een impuls geven aan een breed economisch herstel dat de vraag naar goederen en diensten in alle sectoren zal ondersteunen, aldus Moody's.

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Ifo Geschäftsklima - pakt beter uit dan de verwachting.

de index voorspelt 7% BBP Q3-groei

Goed voor Randstad
Bijlage:
Lepre Chaun
0

Google komt met zoekfunctie vacatures: Google Zoeken

Met de nieuwe functie kunnen gebruikers die op zoek zijn naar vacatures direct in de zoekresultaten vacatures zien die aansluiten bij hun zoekopdracht.

Hiervoor werkt Google in Nederland samen met Randstad Groep Nederland (?Randstad,Tempo-Team,Yacht ,BMC)

Hierdoor worden honderdduizenden vacatures via Google Zoeken vindbaar voor gebruikers.

Randstad: snellere match

Edo Zwaan, manager digitale marketing bij Randstad Groep Nederland: “Al jaren besteden we bij onze merken veel aandacht aan digitalisering van onze dienstverlening.

Uiteraard met het doel om gemak voor werkzoekenden en opdrachtgevers te vergroten. (…) Deze samenwerking met Google is voor ons dan ook een logische volgende stap. De nieuwe zoekfunctie van Google draagt bij aan het vereenvoudigen van de zoektocht naar werk. Dat omarmen we, om zo hopelijk nog sneller de match tussen kandidaat en opdrachtgever te kunnen realiseren.”

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0

Meer vakantiekrachten gevraagd door coronacrisis

Veel werkgevers hebben deze zomer de keus gemaakt om vakantiekrachten te werven. Onzekerheid door de coronacrisis maakt dat bedrijven voorzichtiger zijn met het aannemen van personeel.

Zij bouwen nu liever eerst de flexibele schil uit.

Dat blijkt uit een analyse van vacaturesite Indeed.

“In veel sectoren is het alsnog opeens aanpoten geworden met de drukte. In de horeca is het uiteraard druk sinds restaurants en cafés hun deuren weer hebben mogen openen.

In de branche was het aandeel vacatures voor vakantiekrachten in 2020 dan ook 4% hoger dan in 2019.

Grotere flexschil door onzekerheid

Het heeft er alle schijn van dat de ondernemers voorzichtiger zijn geworden. Ze voegen nu een flexibele schil toe en die kan ontzettend belangrijk voor hun continuïteit.”

bijvoorbeeld kantoorpanden door lange sluitingen ten gevolge van de crisis extra schoongemaakt moeten worden. Dat zien we nu in deze cijfers terug.

De Zeeman en McDonalds staan nog steeds te popelen om tijdelijk personeel aan te nemen. Ook schoonmaakbedrijven Hago en Asito staan in de top acht bedrijven die vooralsnog de meeste banen in de aanbieding hebben voor mensen die een tijdelijk dienstverband zoeken.

Goed voor Randstad

Bijlage:
Lepre Chaun
0
Belgie.
verbetering van uitzendactiviteit in juli

In juli 2020 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,91% t.o.v. de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze vooruitgang is toe te schrijven aan een positieve evolutie met +4,11% in het arbeiderssegment

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Daarnaast gaat het stelsel van centrale banken zich meer inzetten voor werkgelegenheid.

De nieuwe strategie laat zien dat we een sterke arbeidsmarkt waarderen, vooral voor gemeenschappen met lage inkomens en middeninkomens, en dat een robuuste arbeidsmarkt kan voortbestaan zonder een onwelkome groei van de inflatie", aldus Powell.

Goed voor Monster en Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Dat Nederlandse uitzendbureaus ook in crisistijd zoeken naar manieren om arbeidsmigranten naar Nederland te halen,

heeft te maken met blijvende tekorten aan arbeidskrachten in bepaalde sectoren.

250.000 banen ingevuld door Oost-Europese arbeidsmigranten. Zij zijn veelal werkzaam in praktijkgeschoolde beroepen en worden vooral ingeschakeld via uitzendbureaus.

In het oogstseizoen werken ze op akkers en in kassen. Het hele jaar door zijn zij aan het werk in de Nederlandse metaalindustrie, voedingsindustrie en de bouw. Ook in distributiecentra werken overdag maar ook ’s nachts veel arbeidsmigranten.

Hoe ist mogelijk dat Randstad al 2 dagen daalt op een en al positieve berichten??
SDV70
0
quote:

Lepre Chaun schreef op 28 augustus 2020 10:20:

Hoe ist mogelijk dat Randstad al 2 dagen daalt op een en al positieve berichten??
wacht het banencijfer in Amerika maar af deze week.
ik denk dat de koers van Randstad daar positief op zal reageren
Lepre Chaun
0
Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS. "

Van Mulligen verwacht desondanks dat de meeste van deze jongeren snel weer de bijstand uitstromen.

Hij verwacht dat deze groep met veel flexwerkers straks als eerste weer aan het werk komt als de economie aantrekt.

Die flexibiliteit van jongeren op de arbeidsmarkt, herkent ook Leo van Loon.

begeleidt hij al tien jaar jongeren uit Rotterdam, Utrecht en Eindhoven uit de bijstand naar een baan "Wij geloven in maakbaarheid", zegt Van Loon. "Zelfs als je 5-0 achterstaat, heb je het zelf in de hand of je de wedstrijd wint."

En zo is dat .
Goed voor Randstad
voda
0
Druk op uitzendsector houdt aan - ABU

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
DPA Group
1,09 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Randstad
43,72 0,05 0,11 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uren en de omzet in de Nederlandse uitzendsector zijn in week 29 tot en met 32 van dit jaar opnieuw gedaald, maar wel in een iets minder hoog tempo. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 8 namen de uitzenduren met 16 procent af en daalde de omzet met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In periode 7 daalden de uren nog met 20 procent en de omzet met 15 procent.

In de technische sector zakte het aantal uren afgelopen periode met 31 procent en nam de omzet met 22 procent af.

De administratieve sector zag de uren met 21 procent afnemen, terwijl de omzet hier met 16 procent daalde.

In de industrie daalden de uren met 9 procent en liep de omzet met 6 procent terug.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Lepre Chaun
0

Uitzendbranche klimt uit het coronadal

De uitzendsector heeft het ergste achter de rug. Zowel de ABU als het CBS melden weliswaar omzetdaling van de flexbranche, maar de cijfers zijn desondanks hoopvol voor de flexbranche.

maar uit de ABU-cijfers blijkt dat de krimp minder sterk is. De minder sterke omzetdaling was in de voorgaande periode (periode 7) al te zien en die trend heeft zich dus doorgezet in de afgelopen periode.

Deze grafiek vertoont de minder sterke daling in uitzenduren van de uitzendbranche.

Vertrouwen flexbranche keert terug

Maar flexmarktstrateeg Davidse is ‘constructief optimistisch’, zo meldt hij op LinkedIn.

Het CBS meldt namelijk tegelijkertijd dat het ondernemersvertrouwen terugkeert in de zakelijke dienstverlening.

En dat geldt zeker ook voor de uitzendbranche !

“Het vertrouwen van de flexbranche dendert, na een diepe val in het tweede kwartaal, door naar een positief saldo van +22%. Dat ‘flexvertrouwen’ is een sterke voorspeller van de omzetontwikkeling van de flexbranche.”

Goed voor Randstad .
Bijlage:
Lepre Chaun
0
Uitzendbranche aanjager voor herstel zakelijke dienstverlening

zegt Ingrid Laane, Sector Econoom Zakelijke Dienstverlening van ABN AMRO.

"We verwachten dat de uitzendbranche de aanjager zal zijn van herstel van de zakelijke dienstverlening als geheel.

Zo bevindt deze sector zich door een ruimere arbeidsmarkt en een economische groei van ruim twee procent in een goede uitgangsituatie.

Dit vertaalt zich in 2021 een groeiverwachting van de uitzendbranche van vijf procent ten opzichte van een jaar eerder."

Goed voor Randstad !
Lepre Chaun
0
Waterbedeffect

De Raad van State voorzag direct een waterbedeffect, bijvoorbeeld richting uitzendwerk.

Arbeidsrechtadvocaten en payrollbedrijven zien dat nu ook gebeuren. 'Sommige van mijn klanten gingen werken met zzp'ers, anderen namen mensen in dienst,

maar de meesten stapten over naar een “uitzendbureau”

'Wij maakten vorig jaar de inschatting dat van payrollmarkt zoals die bestond 10% à 20% zou overblijven als echt payroll', zegt Koops.

'En dat een deel van hetgeen dat verdwijnt, wordt omgezet naar uitzend, oproep

en daar wordt echt gevraagd naar ontzorgen.'

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Lieve Declerq ,bestuursvoorzitter van Spie

Welke les hebben we geleerd van de Coronacrisis.

We hebben wel een aantal inzichten opgedaan.

Zo is duidelijk dat we de kosten meer moeten flexibiliseren.

Dat betekent dat We een grotere flexibele schil aan medewerkers zullen krijgen.

Goed voor Randstad.

1.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:07
Koers 48,040
Verschil -0,310 (-0,64%)
Hoog 48,380
Laag 47,600
Volume 98.814
Volume gemiddeld 406.026
Volume gisteren 702.989

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront