Recticel « Terug naar discussie overzicht

Forum Recticel geopend

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Flat Tyre
0
quote:

Krentenmenten schreef op 7 juli 2020 14:15:

Gaat lekker
na slotveiling nog 8 cent onder 1 jaar hoogste waardering
stoppelbaard
1
geloof me, er zitten er daar een paar achter die hun belang rustig maar gestaag verhogen, voor het einde van het jaar gaat er een nieuw bod komen, en deze zal goed boven de 12 € moeten liggen
Flat Tyre
1
UP UP UP

bron de tijd:
Recticel: 'Volledig herstel in tweede jaarhelft'
CEO Olivier Chapelle rekent op een spectaculaire ommekeer: van een krimp van meer dan 50 procent in april tot volledig herstel in de komende maanden.

Min 53 procent. Zo groot was de dramatische omzetdaling van Recticel in april, als gevolg van de lockdowns in de meeste landen. In mei (-36%) en juni (-11%) draaide de business al iets beter en sinds begin juni zijn alle fabrieken opnieuw operationeel.

De krimp op kwartaalbasis kwam uit op 33 procent. Dat is zelden gezien, maar het bedrijf slaagde er tegelijkertijd in stevig in de kosten te snoeien waardoor de brutobedrijfswinst (ebitda) toch ‘licht positief’ eindigde.

Bovendien verwacht CEO Olivier Chapelle een normalisering van de situatie in de komende maanden.

'Na het dieptepunt in april, geeft het huidige orderboek mij vertrouwen dat we uit deze uitzonderlijke crisis komen. In de tweede jaarhelft zal de omzet naar verwachting weer op het niveau van vorig jaar uitkomen, op voorwaarde dat er geen tweede virusgolf komt’.

Met die uitspraak is Chapelle aanzienlijk optimistischer dan bijvoorbeeld het beurshuis Degroof Petercam. 'Het moeilijkste moet nog komen’, waarschuwde die twee maanden geleden. ‘We denken dat het herstel om weer op het peil van 2019 te komen langer dan een jaar zal duren.’

Transformatie
De prognose slaat op de ‘overblijvende activiteiten’ van Recticel, waaronder de productie en verkoop van isolatiematerialen, matrassen, lattenbodems en technische schuimen. Eerder dit jaar deed het bedrijf namelijk een dertigtal fabrieken van de hand en cashte daarvoor 210 miljoen euro. De groep verkocht haar belang van 50 procent in Eurofoam, dat polyurethaanschuim voor zitmeubels en matrassen produceert, met vestigingen in Centraal- en Oost-Europa. De automobieldivisie, die dashboardhuiden maakt, gaat in twee stappen de deur uit.

Door die deals is Recticel in één klap schuldenvrij. ‘We kunnen nu volop investeren’, zei Chapelle. Maar de transformatie heeft bij beleggers ook speculatie over de toekomst van het bedrijf aangewakkerd. Ook beurshuis ING houdt rekening met een verder opbreekscenario en een bod op het hele bedrijf of onderdelen ervan.

Op de laatste algemene vergadering was bijvoorbeeld ook de Franse gigant in bouwmaterialen Soprema, een seriële overnemer, aanwezig. En een gifpil tegen vijandige overnames raakte er niet goedgekeurd.
b68er
0
De prognose die slaat op de 'overblijvende activiteiten' van Recticel..... en overname?

Ben jaren afnemer van pir/pur isolatie materiaal van Recticel en U mag aannemen dat momenteel de aankoopprijzen een dertig procent goedkoper zijn dan een jaar of drie geleden. Er is momenteel een oorlog qua prijzen en marktaandeel en gebouwen die naar norm moesten geïsoleerd worden zijn grotendeels al uitgevoerd ... norm 2020. Vraag gaat zeker krimpen, wij merken dit al aan onze bestellingen.

Kers op de taart .... Firestone gaat in het najaar van start met hun nieuw Pir/Pur fabriek in Heinsberg (duitsland). Huidige aanbieders zullen dit zeker merken daar Firestone nu al agressief de markt is aan het vertegenwoordigen.

Denk in huidige situatie dat mogelijke overnemers 2x nadenken! Heb zelf gisteren verkocht en hoop voor de blijvers dat het aandeel nog naar de 12 gaat en slim genoeg zijn om op tijd te verkopen.

Voer om na te denken.....

stoppelbaard
0
quote:

Krentenmenten schreef op 15 juli 2020 11:15:

Serieuze stijging.....
stijging ja, maar geen spektakel, ik verwacht meer
stoppelbaard
0
laatste week loopt het toch niet zo lekker... nu op 8,75 € en nog steeds neerwaartse druk... toch wel wat onverwacht na de klim van de afgelopen maand
aertj
0
Wat is de aanleiding? Aankomende cijfers?
Voorlopig toch nog nergens nieuws gelezen.
stoppelbaard
0
geen idee, ben ook verbaasd, was eruit gestapt net onder de 9 (na bericht b68er) en volg de koers nog wel op... maar met recent aangekondigde isolatieprijsverhoging leek me dit eerder een reden om betere omzetten in het vooruitzicht te stellen en dus extra marge te genereren... weet dus niet waaraan het kan liggen, maar hoor het graag van anderen
b68er
0
Recticel meldt flinke daling resultaten in eerste jaarhelft
28 augustus 2020 07:26
(ABM FN) Recticel heeft de resultaten in het eerste halfjaar flink onder druk zien staan en voldeed daarmee ook niet aan de verwachtingen. Dit bleek uit de resultaten van het materialenbedrijf vrijdag voorbeurs.

De coronacrisis en de lockdownmaatregelen zorgden voor een omzetdaling met 17,5 procent in vergelijking met vorig jaar naar 374,3 miljoen euro. In juni was er een omzetdaling van 9,3 procent en in juli van 4,1 procent, beide op jaarbasis. In mei daalde de omzet nog met 35,4 procent.

De aangepaste EBITDA daalde met 44,9 procent naar 19,1 miljoen euro.

KBC Securities ging vooraf uit van een omzet van 387,7 miljoen euro bij een EBITDA van 19,3 miljoen euro.

Het resultaat uit de voortgezette activiteiten daalde van een herziene 12,3 miljoen euro positief over de eerste 6 maanden van 2019 naar 8,7 miljoen euro negatief over de eerste helft van dit jaar jaar.

Outlook

Als de opleving in het tweede kwartaal en in juli aanhoudt en COVID-19 geen verdere impact heeft, kan volgens Recticel de geconsolideerde netto-omzet en het aangepaste EBITDA uit voortgezette activiteiten worden verwacht die op het niveau van de tweede helft van 2019 liggen.

De koers van het aandeel Recticel daalde donderdag op het slot 1,8 procent.
marcel13
0
KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Recticel verlaagd van Kopen naar Accumuleren en handhaafde het koersdoel van 10,00 euro. Het aandeel werd ook van de “Dynamic Top Pick” lijst gehaald.
[verwijderd]
0
Recticel krijgt een hoger koersdoel van ING: 12 in plaats van 11 euro. De analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester hebben hun model voor de schuimrubberproducent verder uitgerold over 2021. Daarbij geven ze de tak Soepelschuim een lagere waardering wegens de grotere blootstelling aan de transportsector en krijgt Isolatie een hogere waardering op basis van de significante koerswinsten van sectorgenoten in de loop van 2020 (gemiddeld +77%).

Ze verwijzen ook naar een strategische aankondiging na een doorlichting van de huidige activiteiten die er tegen februari 2021 zou aankomen en die naar hun mening over de Bedding-divisie zal gaan. Een mogelijke verkoop zou de structuur van Recticel verder stroomlijnen en de focus richten op isolatie en tech. Het advies voor Recticel blijft ‘kopen’. Recticel stijgt 3 procent naar 8,88 euro.
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 12,040
Verschil -0,060 (-0,50%)
Hoog 12,160
Laag 12,020
Volume 32.799
Volume gemiddeld 56.972
Volume gisteren 23.564

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront