Unilever « Terug naar discussie overzicht

jaardraadje Unilever 2020

714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Dividend Collector
0
Stevige daling vandaag voor een defensief aandeel als Unilever. Misschien hebben Jelle en zijn grafiek toch gelijk.
Jelle Trader
0
quote:

Dividend Collector schreef op 28 augustus 2020 16:10:

Stevige daling vandaag voor een defensief aandeel als Unilever. Misschien hebben Jelle en zijn grafiek toch gelijk.
Gaat overigens gepaard met forse volumes.

Volume
1.587.767
Gem. (3M) 4M
Eduard de Wit
0
quote:

Dividend Collector schreef op 28 augustus 2020 16:10:

Stevige daling vandaag voor een defensief aandeel als Unilever. Misschien hebben Jelle en zijn grafiek toch gelijk.
Heb je gister gezien?

Toen was AEX rood, Unilever groen.

Dus de vlieger gaat niet helemaal op :)
Dividend Collector
0
quote:

Eduard de Wit schreef op 28 augustus 2020 17:47:

[...]

Heb je gister gezien?

Toen was AEX rood, Unilever groen.

Dus de vlieger gaat niet helemaal op :)
Was met een knipoog , maar die was ik vergeten te tekenen ;-).
Eduard de Wit
0
quote:

Dividend Collector schreef op 28 augustus 2020 18:53:

[...]

Was met een knipoog , maar die was ik vergeten te tekenen ;-).
Oké:)
alias1
0
quote:

De Pakketbezorger schreef op 17 juli 2020 14:12:

[...]

We zitten veelal op dezelfde aandelen dan Eduard ;)

Jammer dat ik jou niet heb gevolgd vwb URW toen ze naar de 72 schoten.. Inmiddels ook URW in de portefeuille.

Hetzelfde als bij URW kan je ook bij Unilever doen. Langlopende Call kopen en de premie verminderen met het schrijven van een put.

kijk anders even bij Tradersonly voor kosten. Zijn sinds kort onderdeel van Lynx (daarvoor Todays Brokers), hebben een goed platform (Interactive Brokers) en tarieven zijn voor een actieve belegger goed (even overleggen met ze ;) ) . De Giro leent (zoals je wellicht weet) jouw aandelen uit aan anderen..
Hoi @ pakketbezorger vandaag als extra broker gekozen voor DE GIRO maar door iets meer kosten te betalen kun je het uitlenen van aandelen tegengaan! Het is dus een keuze.
Suc6 met o.a. Unilever vandaag ingestapt / toegevoegd.
Jelle Trader
0
In principe zal Unilever het hoofdkantoor verplaatsen naar Londen.

Het vergroot de risico’s voor beleggers. Het definitieve vertrek hangt om het politieke besluit of Unilever wel of niet een ‘vertrekboete’ moet betalen van 11 miljard euro. Als de verhuizing doorgaat zullen beleggers extra risico gaan lopen. De onderneming zal dan direct of indirect de resultaten in ponden publiceren. Beleggers zullen daarom te maken krijgen met valutarisico’s. Euro/pond kan op lange termijn met een zes toenemen tot 1,05 basis de trend die begin deze eeuw is ontstaan.
Dat potentiële valutaverlies van minimaal 15% is ruim het dubbele van de winstgroei in de periode 2016/2019. Het zou ook betekenen een ‘stijging’ van de koers/winstverhouding van de huidige 22 naar 26. Kortom, door het vertrek naar Londen dalen de kansen voor Unilever als een smeltend ijsje in de zon.

Bron: Cashcow
Link: www.cashcow.nl/unilever-naar-londen-v...

voda
0
Unilever lest dorst met Amerikaanse overname

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
48,69 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Unilever
48,47 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever koopt het innovatieve Amerikaanse voedings- en welnessbedrijf Liquid I.V. Dat maakte het Brits-Nederlandse concern dinsdag bekend, zonder financiële details te geven.

Het bedrijf uit Californië maakt sinds 2012 electrolyte mixdrankjes met elektrolyten, die dankzij cellulaire transporttechnologie water en voedingsstoffen sneller laten opnemen in de bloedsomloop. Daardoor voelen gebruikers zich sneller verkwikt.

Oprichter Brandin Cohen blijft Liquid I.V. leiden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Unilever steekt miljard euro in duurzamere schoonmaakmiddelen

Gepubliceerd op 2 september 2020 06:35 | Views: 143

UNILEVER 01 sep
48,69 0,00 (0,00%)

LONDEN (AFN/RTR) - Het Nederlands-Britse levensmiddelen- en schoonmaakmiddelenconcern Unilever wil in 2030 geen fossiele brandstoffen meer gebruiken voor de productie van schoonmaakmiddelen. Het bedrijf meldt woensdag dat het 1 miljard euro investeert om de uitstoot van broeikasgassen in het productieproces te verminderen.

Het concern, dat onder meer de merken Omo, Cif, Glorix, Sun en Andy maakt, heeft aangekondigd om petrochemische stoffen te willen vervangen met plantaardige stoffen en stoffen die gemaakt zijn van algen en gerecycled materiaal.

Chemische stoffen die worden gebruikt in de schoonmaak- en wasmiddelen zijn goed voor 46 procent van de uitstoot van broeikasgassen van de huishoudelijkeverzorgingsdivisie van Unilever. Die uitstoot wordt met een vijfde deel teruggebracht. De totale voetafdruk van Unilever bedraagt 100 miljoen ton kooldioxide wereldwijd.

Vanwege de coronapandemie heeft het concern te maken met een ongekende vraag naar schoonmaakproducten. "Mensen willen meer betaalbare, duurzame producten die net zo goed zijn als de conventionele", aldus Peter ter Kulve, hoofd van de huishoudelijkeverzorgingsdivisie. "We moeten stoppen met het oppompen van koolstoffen uit de grond als er genoeg boven de grond is en we kunnen leren hoe we dat op grote schaal kunnen benutten."

De investering van 1 miljard euro wordt gebruikt om biotechnologisch onderzoek te financieren en te onderzoeken hoe koolstofdioxide kan worden benut. Ook worden biologisch afbreekbare producten en formules die weinig water kosten ontwikkeld.
voda
0
Unilever zet druk op leveranciers: stop met 'fossiele' chemicaliën

Unilever zet zijn leveranciers onder druk om duurzame chemicaliën voor schoonmaak- en wasmiddelen te gaan produceren. De Brits-Nederlandse multinational, bekend van Omo, Glorix en Robijn, wil de komende jaren alle ingrediënten vervangen die met fossiele brandstoffen worden gemaakt, zoals polymeren en parfum. Volgens het bedrijf bestaan er ook milieuvriendelijker alternatieven om vlekken op te lossen en de was een geurtje te geven.

Nu zijn de chemicaliën in schoonmaak- en wasmiddelen verantwoordelijk voor bijna de helft van de vervuiling die deze producten veroorzaken. Om de omslag naar duurzame en biologisch afbreekbare chemicaliën mogelijk te maken en de industrie een handje te helpen, investeert Unilever de komende tien jaar €1 mrd. Daarbij geeft de onderneming naar eigen zeggen 'een belangrijke boodschap' af aan haar leveranciers. 'Als je door wilt met Unilever, moet je zorgen dat je je aansluit bij onze nieuwe visie van schoonmaken', zegt directeur Peter ter Kulve tegen het FD.

Ter Kulve, een Unilever-veteraan met meer dan dertig dienstjaren, geeft sinds vorig jaar mei leiding aan de zogeheten Home Care-divisie, een belangrijke activiteit binnen Unilever. Vorig jaar genereerde de divisie met €10,8 mrd aan omzet 21% van alle inkomsten van het bedrijf. Dit jaar groeit de schoonmaaktak hard. De afgelopen maanden haalden consumenten massaal zeepproducten in huis, ter bescherming tegen het coronavirus.

Het risico op kritiek van milieubewegingen
Om aan de benodigde ingrediënten voor zijn milieuvriendelijke wasmiddel te komen, is Unilever naar eigen zeggen bereid om traditionele chemiebedrijven in te ruilen voor biotechbedrijven. Het Amerikaanse Ginkgo Bioworks is bijvoorbeeld een mogelijke partner, zegt directeur Ter Kulve. Dit biotechbedrijf waar voormalig Unilever-kopstuk Marijn Dekkers nu voorzitter is specialiseert zich in synthetische biologie, waarbij wetenschappers cellen herontwerpen en nieuwe, gewenste eigenschappen geven

'Als je door wilt met Unilever, moet je zorgen dat je je aansluit bij onze nieuwe visie van schoonmaken', aldus directeur Peter ter Kulve.

'Als je door wilt met Unilever, moet je zorgen dat je je aansluit bij onze nieuwe visie van schoonmaken', aldus directeur Peter ter Kulve. Foto: Unilever

Met die samenwerking riskeert Unilever kritiek van milieubewegingen. Milieuvriendelijke wasmiddel van het Belgische Ecover kwam enkele jaren geleden onder vuur te liggen, toen bleek dat het bedrijf gebruikmaakte van synthetische biologie. Unilever zegt nu 'verschillende technologische routes voor groene grondstoffen te verkennen, waaronder synthetische biologie'.
De grote investering van Unilever past in het streven van het gehele voeding- en wasmiddelenconcern om te produceren zonder CO2-uitstoot. Uiteindelijk zal die €1 mrd de CO2-afdruk van zijn schoonmaakdivisie drastisch terugdringen en 'een dominant gedeelte' van het totale R&D-budget van Unilever innemen, zegt Ter Kulve. Percentages wil hij niet noemen.

'Enorm knelpunt'
Unilever staat wel voor grote uitdagingen. Vanwege de schaal van de multinational moet de productie van de duurzame grondstoffen de komende jaren sterk worden opgevoerd. 'Een enorm knelpunt', noemt Ter Kulve dat. Met langjarige afnameverplichtingen hoopt de onderneming leveranciers van 'fossiele' chemicaliën over te halen toch voor duurzaam te kiezen.

Als voorbeeld noemt de divisiedirecteur het Duitse fijnchemieconcern Evonik, dat een stof ontwikkelde voor de zeepvorming van afwasmiddel op basis van fermentatie, vertelt hij. In Chili en Vietnam ligt dit afwasmiddel al in de schappen. 'Doordat er veel is geïnvesteerd in de wijze waarop ze nu chemicaliën maken, is verandering moeilijk', zegt Ter Kulve. 'Maar we kunnen niet zo doorgaan. Als autoproducent wil je ook niet de rest van je leven dieselauto's produceren. Bij deze categorie chemische producten staan we pas aan het begin van verandering. Gelukkig realiseren sommige partijen zich wel goed dat ze moeten meebewegen.'

Duurder wasmiddel? 'Dat kan niet'
Ook voor Unilever is de noodzaak van omschakelen groot, stelt Ter Kulve. Consumenten vragen om meer duurzame producten. Supermarkten willen die ook bieden. Daarnaast rekent Unilever op steeds meer overheidsregulering en belastingen op milieuvervuiling, zoals de voorgenomen EU-belasting op wegwerpplastic. Dat is een van de redenen dat het bedrijf inzet op een halvering van dit soort plastic verpakkingen in 2025.

In de nabije toekomst krijgen allereerst de wasmiddelen van Omo en Persil plantaardige stoffen die vuil kunnen verwijderen. Wanneer die vernieuwde producten in Nederland te koop zijn, is nog niet bekend. Maar de nieuwe ingrediënten zullen in ieder geval niet tot prijsstijgingen leiden, bezweert Ter Kulve. 'Dat kan niet. Door corona zijn het voor de meeste mensen nu moeilijke tijden. Er is geen extra geld voor verduurzaming. Daarom zullen we het met innovatie moeten oplossen.'

fd.nl/ondernemen/1355753/unilever-zet...
030 N
0
Ik ben gisterenmiddag ingestapt. Mooi bedrijf wat ook in mindere tijden geen speelbal wordt.
Succes allen.
Eduard de Wit
0
Vandaag bijgekocht op 48.5

Veel teveel Unilever in Porto, maar elke keer als Ik de balans opmaak kom ik uit op winst ( wel inclusief dividend ).

Dus ga zo maar door.

Oja ook net nog even bij de Deen Hertog ijs gehaald van Unilever, lekker als toetje.

Gaat allemaal gewoon door :))
buy&hold-style
1
Goed bijgekocht Eduard. Unilever is de mooiste buy & hold belegging aan onze beurs. Mooie spreiding in producten, mooie spreiding in geografie. Stabiele kasstromen, voorspelbaar en solide. Het grote aandeel in opkomende marketen geeft nog extra perspectief op langjarige groei. Geen gedoe met dividendbelasting zoals bij Nestlé, je kunt het zelfs automatisch laten herbeleggen. Het is waarschijnlijk te gewoon, te voorspelbaar om spannend te zijn voor de meest traders, want ik verbaas me altijd over de rust en stilte op het Unilever forum. Beleg in Unilever om slow en steady Vermogen op te bouwen en een fantastisch rendement te maken, waarmee je (naar mijn idee) het leeuwendeel van beleggers op de beurs, Incl beleggingsfondsen, ver achter je zult laten!
Vocht
0
Enig idee wat er gaat gebeuren als Unilever 100% Brits gaat worden? Moeten we dan dividend betalen in UK? Het is mij niet helemaal helder.
Jackpot1983
0
quote:

Vocht schreef op 5 september 2020 12:06:

Enig idee wat er gaat gebeuren als Unilever 100% Brits gaat worden? Moeten we dan dividend betalen in UK? Het is mij niet helemaal helder.
Ik vraag me dit ook telkens af hoe dat straks gaat. Ik kan me voorstellen dat als wij ineens 15% extra kwijt zijn van het dividend er Nederlanders zijn die Unilever inruilen voor iets anders.
buy&hold-style
1
Groot Brittannië kent geen dividendbelasting, dus je gaat er qua dividend in ieder geval niet op achteruit.
Dividendlek
0
Als aandeelhouder heb je juist voordeel, aangezien je direct de volle 100% van de uitkering krijgt. Je hoeft dus niet tot aan je (eventuele) belastingteruggaaf te wachten op de resterende 15% die is ingehouden, zoals dat nu wel het geval is.
voda
0
Unilever optimistisch over steun aandeelhouders voor verhuisplan

Gepubliceerd op 9 september 2020 07:50 | Views: 39

UNILEVER 08 sep
49,69 0,00 (0,00%)

ROTTERDAM (AFN/RTR) - Unilever verwacht veel steun onder aandeelhouders voor het plan om het was- en voedingsmiddelenconcern op papier volledig Brits te maken. Een eventuele 'verhuisboete' voor de verplaatsing van het hoofdkantoor, zoals GroenLinks in de Tweede Kamer voorstelt, zou volgens topman Alan Jope in strijd zijn met Europese wetten.

Het bedrijf achter merken als Ola, Zwitsal en Dove maakte in juni bekend zijn bedrijfsstructuur te willen vereenvoudigen. Waar het concern nu nog bestaat uit een Brits en Nederlands deel, met elk hun eigen aandelen, hoopt Unilever in november volledig Brits te worden. Van een fysiek vertrek is daarbij geen sprake.

Jope verklaarde op een online conferentie van Barclays dat Unilever nog altijd volledig achter de verhuisplannen staat. In het wetsvoorstel van GroenLinks wil de linkse partij dat de Belastingdienst multinationals die uit Nederland vertrekken een soort naheffing oplegt. Dat zou als compensatie moeten dienen voor misgelopen belastinginkomsten. Unilever krijgt in dat geval te maken met een heffing van 11 miljard euro.

"Dat zou niet in het belang van aandeelhouders zijn", zei Jope. "Maar persoonlijk denk ik dat logica en gezond verstand de boventoon zullen voeren." De topman benadrukte daarbij dat het wetsvoorstel nog in zijn kinderschoenen staat. Op een vraag over de uitwerking van de economische crisis op de resultaten van Unilever, antwoordde Jope dat de marges enigszins onder druk kunnen komen te staan. Unilever zal de komende jaren verdere kostenbesparingen doorvoeren.

Aandeelhouders van het Nederlandse onderdeel stemmen op 21 september over de voorstellen voor een nieuwe structuur. Op 12 oktober volgt een stemming onder aandeelhouders van het Britse onderdeel.
voda
0
Unilever ziet voldoende steun voor Londense verhuizing - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
49,69 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Unilever
49,67 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever verwacht dat voldoende aandeelhouders de plannen steunen om de bestaande hoofdkantoren samen te voegen in Londen. Dit schreef persbureau Reuters dinsdag na een optreden van CEO Alan Jope bij een door Barclays georganiseerde bijeenkomst.

Momenteel heeft Unilever ook nog een hoofdkantoor in Rotterdam.

De producent van voedingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten zou van mening zijn dat een wetsvoorstel van Groen Links dat multinationals zou verplichten een vertrekpremie te betalen in strijd is met de wetgeving die in de Europese Unie geldt.

Groen Links zou een vertrekpremie van 11 miljard euro eisen, een bedrag dat Unilever in het belang van de aandeelhouders niet op tafel gaat leggen, gesteld dat die wet er door zou komen.

Met betrekking tot COVID-19 voorzag Jope dinsdag nog wel druk op de marges, omdat consumenten kiezen voor goedkopere producten in plaats van dure merkproducten.

Maar de topman meldde volgens Reuters tevens "een aanhoudende sterkte" in Noord-Amerika in hygiëneproducten en voeding te zien en een stijgend marktaandeel in online.

Jope blijft geloven dat Unilever kosten zal weten te besparen, omzetgroei te realiseren en marges te verhogen, hoewel de margegroei mogelijk lager zal liggen dan in de voorgaande jaren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 44,470
Verschil +0,240 (+0,54%)
Hoog 44,860
Laag 44,040
Volume 3.571.117
Volume gemiddeld 1.353.045
Volume gisteren 2.344.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront