Kendrion « Terug naar discussie overzicht

Kendrion 2020

343 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Plein777
0
quote:

maci schreef op 27 augustus 2020 17:16:

Kendrion N.V. Capital Markets Day
Thursday 10 September 2020 | 11.00 am CEST

Dear Sir/Madam,

On behalf of Kendrion, we are pleased to invite you to the Capital Markets Day on Thursday 10 September. The meeting can be attended in two ways:

Virtually: via the live webcast, with Q&A and playback facilities. In light of the COVID-19 situation, we strongly advise you to choose this option.
Live: at the Crowne Plaza South (George Gershwinlaan 101, Amsterdam). You are welcome from 10.30 am in the foyer on the first floor.

For the live meeting we have taken all COVID-19 health and safety measures into consideration and have made sure that social distancing is respected. Also this time we will not serve the usual refreshments (lunch) after the meeting but refreshments boxes will be provided.

We kindly ask you to register your attendance via the links below before 3 September.

Yes, I will attend the CMD (LIVE at the Crowne Plaza South)
Yes, I will attend the live audio webcast
No, I will not attend the CMD at all
In case you choose to attend the CMD live at the Crowne Plaza South, please include your refreshments preference when registering. The choices are; fish, meat, vegetarian or vegan and will be served in the form of refreshments boxes.

Program:
11.00 am Presentations Capital Markets Day
13.00 am Refreshments
14.00 am End

We look forward to seeing you on 10 September.

With kind regards, on behalf of Kendrion N.V.,
Hester Pijl and Monique Dassen


Dank je voor deze melding, ik ga er naar toe !
Blub
0
Blub
0
Klopt, omzet is prima en we zetten steeds een hogere top neer. Mooi bedrijf met goede CEO.
Plein777
0
quote:

Blub schreef op 3 september 2020 10:04:

Klopt, omzet is prima en we zetten steeds een hogere top neer. Mooi bedrijf met goede CEO.
En op 10 september is er een capital markets day van Kendrion CEO Joe[ van Beurden.
Ik ga er naar toe, wie van jullie zal hier ook bij aanwezig zijn ?
Je kunt het ook live via een audio webcast zien.
Blub
0
Hans_U
1
quote:

Plein777 schreef op 3 september 2020 19:43:

[...]

En op 10 september is er een capital markets day van Kendrion CEO Joe[ van Beurden.
Ik ga er naar toe, wie van jullie zal hier ook bij aanwezig zijn ?
Je kunt het ook live via een audio webcast zien.
Yep,
zal er ook zijn. In person. Ben dan toch in Amsterdam.

Ik verwacht overigens niet veel meer dan "pep-talk": Kendrion staat er prima voor met geweldige MT/LT vooruitzichten. Maar dat weten we al ;-)
Plein777
0
quote:

Hans_U schreef op 9 september 2020 08:05:

[...]

Yep,
zal er ook zijn. In person. Ben dan toch in Amsterdam.

Ik verwacht overigens niet veel meer dan "pep-talk": Kendrion staat er prima voor met geweldige MT/LT vooruitzichten. Maar dat weten we al ;-)
Prima Hans altijd leuk om medeaandeelhouders te spreken, tot morgen.
voda
0
Beursblik: Kendrion heeft grootste punt van zorg al weggenomen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kendrion
14,84 0,06 0,41 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion houdt donderdag een beleggersdag en beleggers hopen dan meer te horen over het effect dat de coronacrisis op de onderneming heeft.

Bij de halfjaarcijfers in augustus liet Kendrion weten heel dit jaar nog te verwachten last te hebben van de corona-uitbraak, en mogelijk volgend jaar ook.

"April en mei waren voor ons lastige maanden", aldus CEO Joep van Beurden van Kendrion bij de halfjaarcijfers tegen ABM Financial News. "Juni liet een herstel zien, ook in de automotivesector, met Intorq dat heel goed loopt, en een heel goed herstel in onze Chinese operaties. De Chinese economie is eigenlijk weer terug op het niveau van voor de crisis", aldus Van Beurden eind augustus.

"We blijven ons richten op de kostenbeheersing en het investeringsniveau. Wat dat betreft is de crisis ook een inspiratie."

De cijfers over het tweede kwartaal toonden een 22 procent lagere omzet en een teruglopende winstgevendheid. Kendrion is voor 45 procent van zijn omzet blootgesteld aan de industrie en voor 55 procent aan automotive. "En beide markten zijn zwaar getroffen", aldus Berenberg. Toch waren de cijfers wel beter dan ING had voorzien.

De nettoschuldpositie daalde van 131,8 miljoen euro aan het einde van het eerste eerste kwartaal van 2020 naar 130,5 miljoen euro aan het eind van het tweede kwartaal van dit jaar met een positieve vrije kasstroom van 2,2 miljoen, die ook bijdroeg aan de daling van de schuld.

Met de banken is Kendrion overeengekomen de zogeheten schuldratio te mogen verruimen naar 5,8 tot 31 december 2021, waarna deze geleidelijk weer terug moet naar 3,25. De afspraak lag eerst op 3,5. Aan het eind van het tweede kwartaal kwam deze parameter uit op 2,6.

"We hebben deze stap echt uit voorzorg gezet om zo de continuïteit van het bedrijf te verzekeren. We willen er klaar voor zijn in het geval dat de nood aan de man komt en niet dan pas actie hoeven te ondernemen", aldus Van Beurden.

ING noemde deze aanpassing van de convenanten het belangrijkste aspect in de kwartaalupdate van Kendrion. Daardoor zijn eventuele zorgen over de balans de wereld uit, voegde Berenberg toe.

Beide banken hebben een Houden advies op Kendrion.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kendrion formuleert groeidoelen voor komende jaren

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft donderdag de doelstelling tot aan 2025 op tafel gelegd en daarin onder andere de omzet van 2019 als uitgangspunt genomen voor een streven naar een groei van ten minste 5 procent per jaar. Dit bleek donderdag uit de publicatie van de strategische doelstellingen van de specialist in elektromagneten.

Over 2019 boekte het bedrijf een omzet van iets meer dan 412 miljoen euro.

Naast deze omzetdoelstelling mikt het bedrijf op een EBITDA-marge van ten minste 15 procent in 2025, wil het een rendement op geïnvesteerd kapitaal exclusief overnames en gerelateerde posten van meer dan 25 procent in 2025 en handhaving van het dividendbeleid van een uitkering van 35 tot 50 procent van de nettowinst.

Kendrion verwacht dat de invloed van het coronavirus op de wereldeconomie dit en mogelijk ook volgend jaar aanhoudt.

Met de banken was Kendrion al overeengekomen de zogeheten schuldratio te mogen verruimen naar 5,8 tot 31 december 2021, waarna deze geleidelijk weer terug moet naar 3,25. De afspraak lag eerst op 3,5. Aan het eind van het tweede kwartaal kwam deze parameter uit op 2,6.

Het aandeel Kendrion sloot woensdag 2,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Plein777
0
LIVE webcast capital markets day Kendrion om 11.00u

channel.royalcast.com/kendrioninvesto...

Voor de aandeelhouders die niet aanwezig zijn, kijk mee naar de prensentatatie van de CEO van Beurden om 11.00u !
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Kendrion

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Kendrion
15,42 1,06 7,38 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor het aandeel Kendrion verhoogd van 12,00 naar 15,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een analyse van de strategische update van de specialist in elektromagneten tot en met 2025.

Daarin wees het analistenhuis op de verschuiving van de doelstelling van de EBITDA-marge van ten minste 15 procent met 2 jaar naar 2025, waar deze eerder voor 2023 gold. Niettemin acht Degroof Petercam dit in het licht van de coronacrisis een logische stap.

Daarbij is de omzetdoelstelling van meer dan 5 procent autonome groei per jaar een blijk van vertrouwen in het orderboek en de investeringen in de groei, zo stelde analist Frank Claassen, die zelf een jaargroei van 5,5 procent hanteert. In 2023 rekent de analist op een EBITDA-marge van 13,5 procent en in 2025 op 15,2 procent.

Verder handhaafde Kendrion het dividendbeleid.

Degroof Petercam verwacht niet dat het de ramingen voor Kendrion moet bijstellen na de beleggersdag van vandaag.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Kendrion 4,6 procent hoger op 15,02 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
hjk2
0
BARTJENS in Financieel Dagblad vandaag:

Vergeving bij Kendrion

Te midden van een pandemie waarvan niemand met zekerheid kan zeggen hoe lang die gaat duren en wat de gevolgen zijn, de strategie voor de komende vijf jaar presenteren. En dan ook nog met concrete getallen.

Ga er maar aan staan. Toch is dat precies wat de leverancier van elektromagnetische componenten Kendrion donderdag tijdens de beleggersdag deed.

'De komende vijf jaar gaan over groei', stelde ceo Joep van Beurden. 'En we vergeven het je als je kritisch bent over ons vermogen om te groeien. We hebben eerder groeidoelstellingen gehad', zei de topman verzachtend.

Die doelstellingen werden lang niet altijd gehaald. Gelukkig weerhoudt dat het bedrijf er niet van om toch heldere uitspraken te doen, iets wat Bartjens zeker kan waarderen.

Deze keer is Kendrion naar eigen zeggen klaar voor de toekomst. De afgelopen jaren is het bedrijf versimpeld. Er is flink in de kosten gesneden. En het portfolio is uitgebreid: met de acquisitie van Intorq in januari is het bedrijf actiever geworden in andere sectoren en minder afhankelijk van de cyclische auto-industrie.

Kendrion wil een autonome omzetgroei van gemiddeld 5% per jaar realiseren en een ebitda-marge (brutobedrijfsresultaat als percentage van de omzet) van ten minste 15% in 2025. De redenering is dat afnemers zoals fabrikanten van robots en windmolens gewoon blijven groeien en daarmee Kendrion ook. En China, natuurlijk, een markt waar het bedrijf flink aan het uitbreiden is.

Als de kosten onder controle blijven en de omzet groeit, dan kan het rap gaan met de ebitda.

Ambitie is mooi, maar er zijn redenen om kritisch te zijn, zoals Van Beurden ook aanvoelt. Zo wordt het bedrijf du moment hard geraakt door de coronacrisis. Overheidssteun uit Duitsland, Oostenrijk en Roemenië hield Kendrion in de eerste jaarhelft uit de verliezen. Ook is meer ruimte bij de banken afgesproken en mag de nettoschuldenlast nu oplopen tot bijna zes keer het brutobedrijfsresultaat. Het bedrijf verwacht heel 2020 en mogelijk ook volgend jaar nog last te hebben van het coronavirus.

Ook zonder een pandemie zijn de plannen ambitieus. Kendrion gebruikt 2019 als basis. Toen kende het bedrijf een omzet van €467 mln, als je Intorq alvast meetelt. De genormaliseerde ebitda (brutobedrijfsresultaat buiten eenmalige posten) kwam dan uit op zo'n €53 mln. Met de groeidoelstelling voor de omzet zou de teller over vijf jaar uit moeten komen op minimaal €626 mln. En met een ebitda-marge van 15% moet het resultaat stijgen naar €94 mln. Een toename van maar liefst 77%.

Beleggers vinden het vooralsnog prachtig. De koers stond ruim in de plus. Daarmee lijken ook zij vergevingsgezind.
ischav2
0
Deze week veel en route geweest en zag de eerste fysieke tekenen van de uitlevering van de ID3 van VW: een vrachtwagen geladen met louter ID3 ‘s. De strategie van Kendrion vertoont overeenkomsten met ASML van 13 jaar geleden. Net als ASML bleef men investeren in innovatieve producten tijdens laagconjunctuur. Innovatie is key voor toekomstige winsten.
30 EUR moet in aantrekkende conjunctuur mogelijk kunnen zijn.
Zelf zoals eerder vermeld stevig long en blijf dat de komende jaren.
ischav2
0
Add Value Fund:

Kendrion, wereldmarktleider in elektromagneten, rapporteerde beter dan verwachte cijfers over de eerste zes maanden van 2020. Nochtans was er een forse impact op omzet en resultaten vanwege covid-19, waar Kendrion, als voornaam leverancier aan de Automotive- en industriële sector, zware hinder van ondervond.
De omzet daalde in Q2 2020 met 22% naar € 85,1 miljoen (Q2 2019: € 109,0 miljoen). Exclusief de omzetbijdrage van het per december 2019 overgenomen INTORQ bedroeg de omzetdaling 34%.
De Automotive-omzet daalde in Q2 2020 met 44%, waarbij het accent van de afname in de maanden april en mei lag. In juni was er een fors herstel, ofschoon het omzetniveau nog niet het pre-corona niveau bereikte.
De industriële omzet groeide door de INTORQ-acquisitie met 15% en ondervond minder hinder van covid-19. Exclusief INTORQ bedroeg de autonome omzetafname 18%.
In China wist Kendrion de omzet in Q2 2020 met 13% op te voeren in vergelijking met Q2 2019 en met 63% ten opzichte van Q1 2020 toen China werd getroffen door covid-19. Zowel Automotive als Industrieel droegen bij aan deze groei.
Een strenge kostenbeheersing en het gebruik van overheidssteun zorgden ervoor dat Kendrion in Q2 2020 niet in de rode cijfers belandde. Nu INTORQ volledig is geïntegreerd in de Kendrion-organisatie en China méér dan 10% van de omzet op groepsniveau inbrengt, is het profiel van de onderneming behoorlijk veranderd. Het accent ligt op de groeikansen in Automotive, Industriële remsystemen en in de Chinese markt. De focus in Industriële aandrijving- en controlesystemen ligt op winstoptimalisatie en cashgeneratie.
Ten aanzien van de vooruitzichten voor H2 2020 en volgende jaren, voorziet CEO Joep van Beurden dat covid-19 voorlopig de gemoederen bezig zal blijven houden. Kendrion heeft de eerste fase van de pandemie goed doorstaan en staat in principe goed gesteld om ook in de komende periode winstgevend te kunnen opereren. De kostenniveaus zijn aan de nieuwe economische realiteit aangepast en de financiële positie is gestabiliseerd. Met het bankenconsortium is een principeakkoord bereikt voor een verbetering van de financiële convenanten. De productpijplijn is goed gevuld en in de supply chain wordt momenteel geen druk ervaren.
Wij taxeren voor geheel 2020 een winst per aandeel van circa € 0,50 (2019: € 0,59). Op donderdag 10 september organiseert Kendrion een Capital Markets Day. Op deze dag zal de strategie nader worden toegelicht en zullen ook nieuwe financiële doelstellingen worden gepresenteerd. Wij zullen hierover berichten in het maandbericht over september. Tegen de huidige beurskoers van € 14,80 wordt 29x de getaxeerde winst 2020 voor de aandelen Kendrion betaald. Indien de eindmarkten van Kendrion in de loop van 2021 normaliseren, is een behoorlijke omzet- en winstgroei naar onze mening alleszins aannemelijk en zijn de aandelen momenteel uiterst aantrekkelijk geprijsd.
Blub
0
Zijn weinig kopers. De bied sprong vrij leeg in het orderboek.
Koers kan zo ineens naar 14 euro of lager springen, maar ook naar 15. Bizar weinig handel.

We gaan het zien. Ik heb wat cash apart staan om bij te kopen..
343 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:26
Koers 13,040
Verschil +0,020 (+0,15%)
Hoog 13,140
Laag 12,820
Volume 17.147
Volume gemiddeld 34.217
Volume gisteren 41.965

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront