Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

asti schreef op 9 september 2020 17:44:

[...]
Voornamelijk omdat er nu veel meer wordt getest en er nu veel meer jongeren besmet zijn? Volgens het RIVM dan. Waarschijnlijk weet tourgids Superrubio het beter. Zeg het maar.


Haha ga je nu het Zwaard helpen. Is het zo erg geworden dat jullie het niet meer alleen af kunnen.

Beste Asti geef eerst eens je eigen mening en verschuil je niet achter het RIVM en probeer ook niet net zoals het Zwaard zojuist deed alleen goedkoop te scoren met slappe vergelijkingen die met mij te maken zonder inhoudelijk te reageren op dit onderwerp of mijn eerdere berichten.

Ik noem jou toch ook geen Spasti zonder inhoudelijk reactie???
asti
0
Wij hebben van de WHO instructie gekregen om elkaar te helpen wanneer jij ons met de waarheid aanvalt.
[verwijderd]
1
quote:

asti schreef op 9 september 2020 18:16:

Wij hebben van de WHO instructie gekregen om elkaar te helpen wanneer jij ons met de waarheid aanvalt.
Nou ja je bent wel eerlijk :-)
rationeel
0
70 artsen in open brief aan Ben Weyts: 'Schaf mondmaskerplicht op school af'

www.knack.be/nieuws/belgie/70-artsen-...

In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vragen 70 artsen om de mondmaskerplicht op school af te schaffen, zowel voor het lerarenkorps als voor de leerlingen. Weyts is niet van plan het roer om te gooien.

De artsen vragen dat minister Ben Weyts zijn werkwijze onmiddellijk omkeert: geen mondmaskerplicht op school, bescherm enkel de risicogroep en enkel het advies dat mensen met een eventueel risicoprofiel in overleg gaan met hun arts.

Klachten
De beslissing tot het invoeren van een mondmaskerplicht op school voor leerlingen vanaf 12 jaar baart de ondertekenaars, in hoofdzaak huisartsen, 'grote zorgen'.

'De voorbije maanden kwam het algemene welzijn van kinderen en jongeren sterk onder druk te staan. We zien in onze praktijken een toenemend aantal kinderen en jongeren met klachten te wijten aan de gedragsregels die hen zijn opgedrongen. We diagnosticeren angst- en slaapproblemen, gedragsstoornissen en smetvrees. We zien een toename van huiselijk geweld, isolatie en deprivatie. Velen missen fysiek en emotioneel contact; hechtingsproblemen en verslaving liggen voor de hand.'

'De mondmaskerplicht op de scholen vormt een ingrijpende bedreiging voor hun ontwikkeling. Het gaat voorbij aan essentiële noden van het opgroeiende kind. Het welbevinden van kinderen en jongeren is in hoge mate afhankelijk van de emotionele verbondenheid met anderen. (...) Het doel van onderwijs is het creëren van een optimale context zodat een maximale ontplooiing van de jonge mens mogelijk is. De schoolomgeving moet een veilig oefenveld zijn. De mondmaskerplicht daarentegen maakt van de school een bedreigende en onveilige omgeving, waar emotionele verbondenheid moeilijk wordt.'

Bovendien ontbreekt volgens de ondertekenaars 'elk grootschalig bewijs dat het dragen van mondmaskers in een niet-professionele omgeving enig positief effect heeft op de verspreiding van virussen, laat staan op de algemene gezondheid. Net zo min is er een rechtsgrond deze verplichting door te voeren. Ondertussen is wel duidelijk dat gezonde kinderen die covid-19 doormaken standaard genezen zonder complicaties en dat ze nadien bijdragen tot de bescherming van hun medemensen door de groepsimmuniteit te vergroten.'

'De enige zinvolle maatregel om ernstige ziekte en mortaliteit door covid-19 te voorkomen is het isoleren van individuele leerkrachten en individuele kinderen met een verhoogd risico. Deze risicoinschatting is niet de taak van het ministerie van onderwijs maar de taak van de behandelende artsen in overleg met hun patiënt.'

Weyts: Niet aan de orde
Minister Weyts is niet van plan het roer om te gooien. 'We hebben er alles aan gedaan om de scholen te laten starten in code geel. Daartoe hebben we een akkoord kunnen sluiten met de virologen en het onderwijsveld. De mondmaskerplicht maakte daar deel van uit. Geen leuke beslissing, maar wel noodzakelijk om het veilig te kunnen organiseren voor leerlingen én leerkrachten. Als je na één week één element uit het akkoord haalt, dan begint heel de discussie opnieuw', aldus de onderwijsminister.

'Zeker met de huidige stijgende besmettingscijfers dreigen virologen dan negatief te reageren, waarop ouders, leerlingen en leerkrachten ongerust worden en dreigen af te haken. Laat ons nu maar even het akkoord respecteren dat we met z'n allen gesloten hebben. Van zodra het veilig kan, zal ik de eerste zijn om de mondmaskerplicht weer af te schaffen'.

Ed Verbeek
0
quote:

Superrubio schreef op 9 september 2020 17:32:

... nu maar nog 2 doden [per dag in NL] ...
Tijd om alsnog over te stappen op het Zweedse model;
die hebben nu nog maar 1 dode per dag.
:-)

(Bron worldometer.com enz)
[verwijderd]
0
Speciaal voor Asti, het Zwaard en alle andere makke volgers van de WHO, RIVM, OMT en Rutte en Pipo een video die gaat over waarheid en corona. De youtube link kan ik niet kopieren. Vandaar maar via Google.

Hier de link. Ook al is het in het Duits. Het is meer dan de moeite waard. Voor degene met weinig tijd: kijk bij minuut 4 en dan wil je de rest ook wel.ziwn.

www.google.com/url?sa=t&source=we...
het zwaard
0
Superrubio : Elke dode is er 1 te veel en ik heb gelezen dat er 1 dode in ieder geval was, maar wel 1 met onderliggend lijden.

Idd. elke Corona dode is er 1 te veel. 100% mee akkoord. Maar ook elke besmetting is er 1 teveel, ongeacht de leeftijd of de onderliggende ziekten. Héél simpel gezegd . Geen besmetting= geen overlijden. Uiteindelijk moet dat het streefdoel zijn voor iedereen. Overschakelen naar Zweeds model stopt of verminderd de besmettingen niet, laat staan de overlijdens die hierdoor mee gepaard gaan. Rest dus nog het immuun vraagstuk. Wanneer zullen er genoeg mensen immuun zijn ? Hoeveel % van de bevolking is heden immuun ?Hoeveel doden en zieke besmette mensen moeten er dan "opgeofferd " worden, alvorens men genoeg immuniteit heeft opgebouwd? Nu is het dus enkel nog te wachten op 'n daadwerkelijk vaccin( Benieuwd hoeveel % van de bevolking die bereid zullen zijn om zich te laten vaccineren) Rest ons dus nog verder te doen waar we mee bezig waren. Handjes wassen, mondmaskertje dragen en de 1.5 meter afstand. Want elke besmetting of dode(zelfs 2 per dag) zijn er twee te veel.
Ed Verbeek
1
quote:

het zwaard schreef op 9 september 2020 20:47:

... elke Corona dode is er 1 te veel...
Sterker nog: elke dode is er 1 teveel.
Laten we daarom ook maar minstens 100.000.000 extra besteden aan de doodsoorzaken van de 152.000 doden die er jaarlijks in Nederland vallen, anders dan aan corona, ( nu 6300 doden)
Of , als we elke dode even zwaar wegen als een coronadode, zouden we in NL in totaal 152.000 / 6300 = 24 maal 100 miljard = 2400 miljard jaarlijks besteden aan de gezondheidszorg want “elke dode is er 1 teveel”
Er zou daarmee oneindig veel onderzoek en aan preventie kunnen worden gedaan
die ongetwijfeld tot minder doden zullen leiden, want “elke dode is er 1 te veel”

Of laat ik anders zeggen dat “elke dode is er 1 te veel” hier niet geldt,
want wij zijn als samnleving niet bereid om meer dan max. 80.000 euro te besteden aan elk gewonnen kwalitatief goed levensjaar,
want daarboven worden de medische kosten niet vergoed.

Of hoeveel stel jij voor dat een gewonnen levensjaar maximaal mag kosten?
100.000 euro?
1 mijloen euro?
10 miljoen euro?
100 mijloen euro?
Ik ben benieuwd.
Ed Verbeek
1
quote:

het zwaard schreef op 9 september 2020 20:47:

.. Overschakelen naar Zweeds model stopt of verminderd de besmettingen niet, laat staan de overlijdens die hierdoor mee gepaard gaan....
Hoe kom je daarbij?
Er zijn nu minder coronadoden en nog veeeeel minder “besmettingen” (in werkelijkheid: “positive tested”) per dag in Zweden per miljoen inwoners dan in Nederland.
Als je vind dat elke dode en elke “positive tested” er 1 te veel is,
dan is het nu dus de tijd om over te schakelen naar het Zweedse model!!
:-)

(Bron worldometers.info enz)
Ed Verbeek
0
quote:

het zwaard schreef op 9 september 2020 20:47:

......de besmettingen [...] de overlijdens die hierdoor mee gepaard gaan....
Op dit moment geldt in NL toch meer:
hoe meer "besmettingen" hoe minder overlijdens: zie bijlage
:-))
Bijlage:
Ed Verbeek
1
85% merkt niet dat ze het het virus hebben gehad,
94% die eraan sterft (gemiddeld op de leeftijd van 82 jaar)
heeft onderliggend lijden (hartziektes, diabetes, slechte longen enz)

Dus we vreten ons dood, we roken ons dood, we zuipen ons dood en we stressen ons dood
en als we aan het eind op ons sterfbed liggen,
dan komen Rutte en De Jonge langs om ons te zeggen
dat zij onze gezondheid komen beschermen
omdat anders een virus ons kan ombrengen.

Als politici zich werkelijk zorgen maken over onze gezondheid,
dan zou ik ze graag meer horen over de ziektes
die jaarlijks in NL 24 x zoveel doden veroorzaken
als corona tot nu toe.

(met dank aan het linkje van superrubio)
Henk Hesel
1
quote:

Ed Verbeek schreef op 9 september 2020 21:30:

[...]Hoe kom je daarbij?
Er zijn nu minder coronadoden en nog veeeeel minder “besmettingen” (in werkelijkheid: “positive tested”) per dag in Zweden per miljoen inwoners dan in Nederland.
Als je vind dat elke dode en elke “positive tested” er 1 te veel is,
dan is het nu dus de tijd om over te schakelen naar het Zweedse model!!
:-)

(Bron worldometers.info enz)
Zwaard kan slechts 1 richting op denken. Het voorkomen van besmettingen.
Heeft nog nooit van immuniteit gehoord.
[verwijderd]
2
quote:

het zwaard schreef op 9 september 2020 20:47:

Superrubio : Elke dode is er 1 te veel en ik heb gelezen dat er 1 dode in ieder geval was, maar wel 1 met onderliggend lijden.

Idd. elke Corona dode is er 1 te veel. 100% mee akkoord. Maar ook elke besmetting is er 1 teveel, ongeacht de leeftijd of de onderliggende ziekten. Héél simpel gezegd . Geen besmetting= geen overlijden. Uiteindelijk moet dat het streefdoel zijn voor iedereen. Overschakelen naar Zweeds model stopt of verminderd de besmettingen niet, laat staan de overlijdens die hierdoor mee gepaard gaan. Rest dus nog het immuun vraagstuk. Wanneer zullen er genoeg mensen immuun zijn ? Hoeveel % van de bevolking is heden immuun ?Hoeveel doden en zieke besmette mensen moeten er dan "opgeofferd " worden, alvorens men genoeg immuniteit heeft opgebouwd? Nu is het dus enkel nog te wachten op 'n daadwerkelijk vaccin( Benieuwd hoeveel % van de bevolking die bereid zullen zijn om zich te laten vaccineren) Rest ons dus nog verder te doen waar we mee bezig waren. Handjes wassen, mondmaskertje dragen en de 1.5 meter afstand. Want elke besmetting of dode(zelfs 2 per dag) zijn er twee te veel.
Meen je dit serieus??? Dus aan de ene kant telt elke positief geteste en aan de andere kant niemand? Zweden doet het nu aanzienlijk beter dan NL, maar dat zie je niet of wil je niet geloven? Op welke planeet leef jij? Waarom mag je covid 19 niet krijgen, maar een zware griep volgend jaar wel.

Ben buitengewoon geschokt over wat je hier schrijft. Im mijn laatste bericht had de dame in de video over de "verdummung" van de politici. ik vrees dat dit ook geldt voor sommige mensen zoals jij hier. Je wilt de waarheid niet horen kennelijk. Bizar!!!
Chiddix
0
Dagstaat coronavirus: 09-09

VS-6359720(+32711)
India-4370128(-)
Brazilie-4197889(+35816)
Rusland-1037526(+5171)
Peru-696190(+4615)
Columbia-686851(+15318)
Nederland-77688(+1140)
Belgie-89691(+550)

Duitsland-256433(+1476)
Turkije-284943(+1673)
Singapore-57166(+75)
Italie-281583(+1430)
Spanje-543379(+8866)
VK-357613(+2681)
Zweden-85880(+173)
Frankrijk-383292(+9574)
Zuid-Afrika-642431(+1990)
Chiddix
0
Trump schijnt in het begin van de coronapandemie gezegd te hebben, dat het virus zich via de lucht verspreidt en dodelijker is dan zware griep(bron: schrijver Woodward).
voda
0
Bijna 30 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu toe bijna 27,8 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt donderdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In de Verenigde Staten stijgt het aantal nieuwe besmettingen nog altijd, maar wel minder hard. Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van 6,33 miljoen op woensdag naar 6,36 miljoen vandaag, bij 191.000 sterfgevallen.

India volgt de VS met bijna 4,4 miljoen besmettingen en bijna 74.000 sterfgevallen. Brazilië kent 4,20 miljoen coronagevallen, maar heeft 129.000 doden te betreuren.

In Rusland staat het aantal besmettingen op ruim 1 miljoen.

In West-Europa heeft Spanje de meeste besmettingsgevallen met nu bijna 543.000. Hier lopen recent de coronabesmettingen weer harder op, net als in Frankrijk, Duitsland en Italië.

Nederland heeft 81.085 besmettingen en in België zijn het er 89.691.

In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 90.100 gevallen. Dit waren er woensdag 90.087.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd 902.000 mensen aan het virus overleden. En 18,7 miljoen mensen zijn inmiddels hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
het zwaard
0
Nederland-77688(+1140)
Belgie-89691(+550)

Ned- Bel 0 -6
Weet iemand hoeveel mensen in Ned of Bel nu intussen immuun zijn voor het Covid-19 virus ?
Chiddix
0
quote:

het zwaard schreef op 10 september 2020 08:08:

Ned- Bel 0 -6
Weet iemand hoeveel mensen in Ned of Bel nu intussen immuun zijn voor het Covid-19 virus ?
Globaal moet je uitgaan van 5% van de bevolking die het virus heeft opgelopen in Nederland. In Belgie zou het iets meer kunnen zijn.
Het RIVM weet op dit moment niet hoe lang de immuniteit duurt. Begin 2021 wordt dat duidelijk.
het zwaard
0
Superrubio: Je wilt de waarheid niet horen kennelijk. Bizar!!!

De waarheid die ik wil horen is waarom er in Zweden zoveel doden zijn in vergelijking met hun buurlanden. SWE Besmettingen 85890 Corona doden 4634
DEN " 18607 " " 628
FIN " 8430 " " 337
NOR " 11746 " " 264
Maar je hebt wel gelijk dat er in Nederland meer Corona doden zijn dan in Zweden.
Al denk ik dat dat meer re maken heeft met de oppervlakte en de bevolkingsdichtheid van beide landen.
het zwaard
0
Chiddix: Globaal moet je uitgaan van 5% van de bevolking die het virus heeft opgelopen in Nederland. In Belgie zou het iets meer kunnen zijn.
Het RIVM weet op dit moment niet hoe lang de immuniteit duurt. Begin 2021 wordt dat duidelijk.

Bedankt voor de verduidelijking .
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.931,00 -0,87%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.952,68 -0,75%
 US30^ 38.124,13 -0,60%
 Nasd100^ 17.428,55 -0,55%
 US500^ 5.044,94 -0,54%
 Japan225^ 37.725,14 -0,72%
 Gold spot 2.332,26 +0,70%
 EUR/USD 1,0730 +0,30%
 WTI 83,75 +1,03%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront