TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.299 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik zit al 11 jaar op een ander forum wat weinig met beleggen te maken had. Daar was één topic dat over beleggen ging, maar gezien de lage interesse in beleggen aldaar ben ik overgestapt naar hier. Dat lijkt me nou toch niet zo schokkend om gelijk een topic te verwijderen. Maar goed ik laat het er voorlopig bij, kennelijk zitten ze niet op mij te wachten.
boem!
0
quote:

NewKidInTown schreef op 12 september 2020 11:48:

[...]
In het geheel ONEENS. Niet de eerste keer bij jou.

Ga je net zo onzorgvuldig om met beleggen, dan begin je dus al met het zondigen tegen de meest basale beleggingsregels die ieder kind kan leren:

- beginnen met foute keuzes, niet kijken naar historische prestaties van een bedrijf/aandeel.
- niet kijken naar de verdiensten en GROEI in het verleden
- GELOVEN in dromers/wensdenkers/Jomanda's die het al jarenlang MIS hebben
- (bijna) alles op 1 (die ene FOUTE) kaart zetten ipv spreiding
- rendement en risico, daar geen goede en veilige balans in vinden
- teveel emotie hebben tov een aandeel, niet moeiteloos dat aandeel inruilen voor een andere met meer potentie in echte winst en GROEI en balans tussen risico en rendement.
- tegen beter weten in, je zelf voorhouden dat je keuze goed ipv fout is geweest, daar niet op terug komen en je dus niet houden aan CUT your LOSSES
- nog erger, steeds maar weer al jarenlang anderen proberen te overtuigen dat jouw keuze toch juist is. doet me denken aan die dorpsgek die steeds maar op het dorpsplein blijft roepen: "IK BEN NIET GEK HOOR !!!".
Ik had je bijna een AB gegeven ware het niet, dat jij als vertrekpunt de totaal irrelevante historische prestaties van het aandeel afgeeft.

Om rendement te behalen bij een aandeel zul je je moeten focussen op de te behalen verdiensten.

Blijf jij maar heel hard roepen : "IK BEN NIET GEK HOOR" want jij hebt al uitgemaakt dat TT zijn ambitie niet waar kan maken, jij hebt al uitgemaakt dat de in jouw ogen tegenvallende prestaties uit het verleden de opmaat zijn voor de toekomst.

Ipv mij om de oren te slaan met een vlijmscherpe analyse waarom TT niet is staat is haar ambitie gerealiseerd te krijgen ga je daar volledig aan voorbij en roep je heel hard : TT is reddeloos verloren en zal nooit enig rendement op gaan leveren voor zijn aandeelhouders omdat IK HET EEN WAARDELOOS AANDEEL VIND.

Dat jij dat vindt is jouw goed recht evenals het mijn goed recht is om wel vertrouwen te hebben dat TT haar uitgesproken ambitie waarmaakt.

Wie het bij het rechte eind heeft wordt echter wel in de toekomst beslist dus wie is er nu gekker JIJ of IK.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

pwijsneus schreef op 11 september 2020 05:37:

[...]
Thanks, als ik je post samenvat, Apple zet TomTom aan de kant en gaat het zelf doen. Dit is geen kans maar 100%. Kwaliteit van tt niet goed genoeg??

Heb het idee dat Apple vooral in data betaald, want financieel is tt er iig niets beter op geworden. Je ziet dat Apple in de US en Europa straks eigen kaarten heeft. Je zou zeggen dat TomTom daarmee voor een belangrijk gebied ook heeft veel gps probes misloopt in dat gebied...
De Apple data zijn voor TT minder belangrijk dan vroeger, zeker in Europa. Door het toenemende aantal voertuigen met "TT inside" via hun Automotive-klanten krijgt TT steeds meer GPS data binnen, geheel los van Apple.
Data die bovendien direct te gebruiken zijn. Bij de 'bulk' data van Apple-iPhones moest TT eerst nog nagaan of die gebruiker niet toevallig in een trein of (vaak stoppende) bus zit.

En daar waar iPhone-bezitters een app van TT gebruiken krijgt TT nog steeds data binnen, zelfs zeer hoogwaardige traffic data (voertuigposities om de ca 2,5 sec, verpakt in traces die om de ca 100 sec verzonden worden).

Beperktedijkbewaking
0
quote:

pwijsneus schreef op 11 september 2020 06:50:

[...]
Apple dumpt TomTom en gaat vanaf scratch zelf beginnen. Voor de US is TomTom al bijna helemaal uitgefaseert en de EU volgt. Voor landen als thailand en Kirgizië ofzo zullen ze tt nog wel gebruiken

Dat deze hele operatie wat tijd nodig heeft snapt iedereen.
Duidelijk, maar zie mijn post hierboven.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

pwijsneus schreef op 11 september 2020 14:21:

[...]
...
Dat er auto-modellen komen met HD_maps, ADAS-whatever met TT-inside die einde jaar van de band rollen ben ik benieuwd naar. Maar ik zie nergens dat TomTom er financieel beter van wordt.
...
Kom kom, niet zo pessimistisch. ADAS-level 3 of 4 (lane keeping, inhaalassistentie e.d.) beginnen zo langzamerhand te komen.

Financieel zie je idd niks. Dat komt door TT's onderkoelde accounting en extreme afschrijvingen.

boem!
0
@BDB

Ik zie dat jij er ook vanuit gaat dat Apple als klant voor TT is verloren.

Naar welke global maps provider gaan zij de overstap maken per okt as.
boem!
0
Ik zie het nl totaal anders.

Apple wilde haar maps in competitie brengen met Google van wege het verdienmodel van Google.

De gehele architectuur van de Apple maps moest op de schop om de concurrentiestrijd mbt advertentiebijdragen aan te gaan.

Iedere map is een samenstelling van data uit verschillende bronnen.
Ik kan me niet voorstellen dat Apple in haar navigatiemap het risico wil lopen om daar de fout in te gaan door een minder product dan TT traffic te kiezen.

Apple bouwt een map met een heel ander doel dan TT maar dat houdt volgens mij niet in dat Apple alle data daarvoor zelf verzamelt.
Beperktedijkbewaking
2
quote:

NewKidInTown schreef op 12 september 2020 11:48:

[...]
...
Hoe iemand met taal omgaat en zich uitdrukt is op z'n minst een indicatie hoe zorgvuldig hei/zei (grapje) met andere zaken omgaat. Zoals bijvoorbeeld beleggen maar ook met gezondheid, maatschappijvisie en het omgaan met andere medemensen.
Bovendien is taal een levend iets en aan veranderingen onderhevig. Als steeds meer mensen woorden en spelling naar de huidige regels fouten maken, zal foutief gebruik in de toekomst als juist worden aangemerkt en geaccepteerd.
Ik kan er maar moeilijk aan wennen:
- zei ipv zij
- is ipv eens
- hij bedoeld ipv hij bedoelt
Terwijl het toch allemaal niet zo heel moeilijk is.
Bedoelen
ik bedoel / ik loop
je bedoelt / jij loopt
hij bedoelt / hij loopt
Fout komt volgens mij omdat je heel vaak "bedoeld" tegenkomt als "is bedoeld", zelfde met gebeuren. Het gebeurt en het is gebeurd.
Maar ja, stam plus T en voltooid deelwoord, leren ze dat nog tegenwoordig ???
...
Geheel mee eens. Nog erger: "zich beseffen". Zelfs politici als Mona Keyzer bezondigen daarmee (haha!!).

Het ging over taalgebruik van onze beste Martin, alias boem!. Dat soort spel- of taalfouten maakt hij niet. Zijn makke is dat hij veel lange zinnen produceert, al bespeur ik de laatste tijd enige verbetering.

Martin is een kei in cijfers, dat hij mogelijk te optimistisch is over TomTom doet daar niks aan af. Ik vrees dat hij cijfermatig gewoon te snel denkt. Terwijl hij een zin begint, komen er al andere gedachten bij hem op, die hij dan ook nog in die zin wil proppen. Dat leidt dan tot te lange en daardoor lastig leesbare zinnen, soms ook niet logisch meer. En heel soms gewoon grammaticaal fout.

Dus Martin, hier mijn advies aan jou: schrijf kortere zinnen. Laat bijgedachten achterwege of verplaats die naar een volgende zin. Als de zin niet te lang wordt kan je een nuancering of toevoeging ook als bijzin na een komma plaatsen, zie deze zin als voorbeeld.

Beperktedijkbewaking
2
Nu even off-topic.
Wat vinden jullie van Prosus? Hun discount t.o.v. Tencent (hun grootste deelneming) neemt eerder toe dan af. Lijkt mij geen reden toe.
Over Tencent zelf: hun koers stagneert de laatste 8 maanden. Logisch vanwege corona? Maar Tencent is zo'n nauwelijks coronagevoelig tech-aandeel, en is eigenlijk alleen in China zelf actief (dus redelijk immuun voor idioot Trump). En China lijkt corona nu goed onder controle te hebben.

Ook de andere (internet)activiteiten van Prosus groeien als kool. Nog spannender is misschien een belegging in moederbedrijf Naspers. Dan neem je ook nog enige (Zuid-)Afrikaanse activiteiten mee, waaronder TakeAlot. Dat is de 'Bolcom' voor ZA, Botswana, Namibie en nog wat landen in zuidelijk Afrika. Groeit ook als kool, zeker in deze coronatijden. Misschien niet direct in de townships, maar er zijn nog genoeg redelijk tot goed verdienenden in die contreien (en niet alleen blanken).

In de bijlage een foto van de charmante ceo van Naspers-ZA. Daar bezwijk je toch direct voor?
Vrees niet voor de koers van de Rand. Die veert juist weer wat op, en bovendien is de koers van Naspers en zeker Prosus nauwelijks rand-gevoelig.

Disclaimer.
Ik heb heel veel met ZA, ik hou van het land. Mijn dochter heeft er gestudeerd en gewerkt, mijn schoondochter komt er vandaan, evenals mijn beste vriendin. Ik correspondeer met een ex-MP daar (rond 2010 ook deputy-minister geweest, tot Zuma het te bont maakte), en volg de ZA economie goed.

Bijlage:
Beperktedijkbewaking
0
quote:

boem! schreef op 13 september 2020 06:10:

@BDB
Ik zie dat jij er ook vanuit gaat dat Apple als klant voor TT is verloren.

Naar welke global maps provider gaan zij de overstap maken per okt as.
Ik zei niet met zoveel woorden dat Apple helemaal niks meer afneemt van TT. Mogelijk nog wel SD maps in "Kirgizie" en zo.

Ik heb de deal met Apple nooit zo belangrijk gevonden. Al vele jaren terug beschreef ik hier dat die 'bulk data' van Apple voor TT niet erg belangrijk waren, zeker niet voor 'traffic'.
En al helemaal niet voor West-Europa, waar TT veel camerawagens liet rondrijden en ook al gauw veel eigen 'connected' voertuigen had. Ik hou het niet meer zo bij, maar het zouden er nu zo'n 20 miljoen kunnen zijn. Dat benadert de 'ideale penetratiegraad' van R-P. Schäfer, de beste traffic-expert ter wereld (en VP bij TT).

NewKidInTown
0
quote:

boem! schreef op 13 september 2020 05:14:

Ik had je bijna een AB gegeven ware het niet, dat jij als vertrekpunt de totaal irrelevante historische prestaties van het aandeel afgeeft.

Om rendement te behalen bij een aandeel zul je je moeten focussen op de te behalen verdiensten.

Blijf jij maar heel hard roepen : "IK BEN NIET GEK HOOR" want jij hebt al uitgemaakt dat TT zijn ambitie niet waar kan maken, jij hebt al uitgemaakt dat de in jouw ogen tegenvallende prestaties uit het verleden de opmaat zijn voor de toekomst.

Ipv mij om de oren te slaan met een vlijmscherpe analyse waarom TT niet is staat is haar ambitie gerealiseerd te krijgen ga je daar volledig aan voorbij en roep je heel hard : TT is reddeloos verloren en zal nooit enig rendement op gaan leveren voor zijn aandeelhouders omdat IK HET EEN WAARDELOOS AANDEEL VIND.

Dat jij dat vindt is jouw goed recht evenals het mijn goed recht is om wel vertrouwen te hebben dat TT haar uitgesproken ambitie waarmaakt.

Wie het bij het rechte eind heeft wordt echter wel in de toekomst beslist dus wie is er nu gekker JIJ of IK.
Naast mijn gisteren op jou geuite kritiek over het niet zorgvuldig omgaan met taal, wil ik er nog een portie aan toevoegen.
Ook zul je wat mij betreft aandacht moeten gaan besteden aan het zorgvuldig LEZEN van berichten en meningen/analyses van anderen.
NERGENS heb ik geschreven dat ik tt "EEN WAARDELOOS AANDEEL VIND". Als ik me vergis, dan graag een quote hiervan.
Sterker nog, ik heb een LONG positie in dit aandeel, weliswaar bescheiden en niet voor een substantieel percentage van mijn beschikbaar vermogen. Hierbij de balans tussen risico en rendement goed in de gaten houdend.
EN deze tt LONG positie vorige week voor circa 50% terug gebracht omdat ik elders een aantrekkelijk alternatief zag. Concreet: mijn turbo LONG tt positie verkocht, voor dat deze werd uit gestopt. In plaats daarvan, hier gemeld, turbo's LONG ALTICE gekocht op 8 sept vorige week toen de koers van Altice een TA-bodem van rond de 3,21 had bereikt, o.a. getriggerd door een signaal vanuit mijn IRMA-methodiek. Op deze transactie binnen 72 uur een rendement van 153% gehaald. Waarschijnlijk stop ik de HELFT van de gemaakte winst weer terug in tt, de andere helft blijf ik aanhouden als cash.
Rest nu nog een tt optie positie, concreet een call time spread, die me de komende maanden een winst zal gaan opleveren bij een zeer bescheiden stijging naar 7,10 en optimaal bij een stijging naar 7,50. Alles erboven hoeft voor mij niet want daar profiteer ik niet van, die eventuele stijging tot boven de 7,50 heb ik VERKOCHT tegen een premie die al op m'n rekening staat.
Zo zie je maar, een mooie balans tussen rendement en risico, want er zit per aandeel zeer weinig geld in.
Wat betreft het kijken naar de historie van een aandeel, tja, tt heeft zeer slecht gepresteerd in het verleden, is grillig en daardoor af en toe ook wel weer aantrekkelijk. Dat de prestaties in de toekomst een stuk beter zullen zijn dan in het verleden, misschien, wie weet, NIEMAND. Ik niet en jij ook niet.
Doet me wel denken aan spelers in bijvoorbeeld de NL-Staatsloterij. Spelers verliezen al decennia gemiddeld structureel veel geld en de uitgevende instelling verdient ELKE maand miljoenen. Toch mag elke speler GELOVEN dat het de komende maand of jaren een stuk beter gaat en hij gigantisch gaat binnenlopen.
Een ieder is vrij om welk geloof dan ook maar aan te hangen, sommigen proberen zelfs hele volksstammen te bekeren en schreeuwen het van de daken of bellen bij je aan. Vroeger toen ik nog een stuk naiever was, probeerde ik nog wel eens een inhoudelijke discussie aan te gaan, daar ben ik al lang mee gestopt. Paar jaar geleden stuurde ik m'n bouvier op ze af, sindsdien geen last meer gehad.
Zou dat laatste, virtueel op IEX, met de Jomanda's hier, ook mogelijk zijn ?
pwijsneus
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 13 september 2020 07:47:

Nu even off-topic.
Wat vinden jullie van Prosus? Hun discount t.o.v. Tencent (hun grootste deelneming) neemt eerder toe dan af. Lijkt mij geen reden toe.
Over Tencent zelf: hun koers stagneert de laatste 8 maanden. Logisch vanwege corona? Maar Tencent is zo'n nauwelijks coronagevoelig tech-aandeel, en is eigenlijk alleen in China zelf actief (dus redelijk immuun voor idioot Trump). En China lijkt corona nu goed onder controle te hebben.

Ook de andere (internet)activiteiten van Prosus groeien als kool. Nog spannender is misschien een belegging in moederbedrijf Naspers. Dan neem je ook nog enige (Zuid-)Afrikaanse activiteiten mee, waaronder TakeAlot. Dat is de 'Bolcom' voor ZA, Botswana, Namibie en nog wat landen in zuidelijk Afrika. Groeit ook als kool, zeker in deze coronatijden. Misschien niet direct in de townships, maar er zijn nog genoeg redelijk tot goed verdienenden in die contreien (en niet alleen blanken).

In de bijlage een foto van de charmante ceo van Naspers-ZA. Daar bezwijk je toch direct voor?
Vrees niet voor de koers van de Rand. Die veert juist weer wat op, en bovendien is de koers van Naspers en zeker Prosus nauwelijks rand-gevoelig.

Disclaimer.
Ik heb heel veel met ZA, ik hou van het land. Mijn dochter heeft er gestudeerd en gewerkt, mijn schoondochter komt er vandaan, evenals mijn beste vriendin. Ik correspondeer met een ex-MP daar (rond 2010 ook deputy-minister geweest, tot Zuma het te bont maakte), en volg de ZA economie goed.

PROSUS is het beleggingsvehikel van Naspers, dus laten we er ook maar zo naar kijken. Naspers heeft werkelijk een briljante zet gedaan door te investeren in Tencent, dat is gewoon een voltreffer. De portefeuille die Prosus op dit moment beheert heeft zeker potentie, maar hopen op een nieuwe Tencent lijkt me geen goede strategie als belegging. Dat betekend dus dat Prosus gevoelig is voor het algemene beleggingsklimaat.

In die bijlage zie je het koersverloop van Prosus van afgelopen jaar, afgezet tegen;

- Nasdaq 100, paarse lijn
- Shanghai Composite, rode lijn
- STAR 50, oranje lijn (Chinese nasdaq)
- AEX, de gele lijn
- PROSUS is de dikke blauwe lijn

Je ziet dat Prosus nog wat procenten boven de introductieprijs noteert. Ook mogen we Prosus scharen onder de tech-fondsen. Je ziet ook dat de tech sector een enorme rally achter de rug heeft, geholpen door de corona-perikelen, de switch van oude economie naar de nieuwe. Je kunt big-data namelijk zien als het nieuwe olie, en dat zie je terug in de waardering van de FAANG aandelen + Microsoft en Tesla ten opzichte van de oliesector, ze hebben het stokje overgenomen. Als laatste speculeren veel retail beleggers in techfondsen zoals Apple en Tesla. Prosus kan dus in potentie maximaal profiteren van deze ontwikkelingen, zeker gezien de belangen die ze hebben in de bedrijven die je noemt. Daar kan zomaar een nieuwe Tencent uit komen rollen.

Maar de tech-rally is wat mij betreft wat overdreven op dit moment, er zit teveel speculatie in.

Fundamenteel denk ik dat je het helemaal bij het juiste eind hebt dat Prosus in potentie een interessante investering is. Gestaffeld durf ik dus best de investeringclub van Bob van Dijk te volgen, alleen niet op dit moment.

Persoonlijk zit ik al maanden met verbazing te kijken naar de waarderingen op de Amerikaanse markten, en als daar een gezonde correctie komt, raakt dit ook Prosus. Momenteel zit ik short op de AEX, SP500, Tesla en de Nasdaq. Geloof niet dat we de lows van maart gaan zien, maar een gezonde correctie lijkt mij op z'n plaats. In 2021 lijkt het me een mooi moment ook gestaffeld posities te gaan innemen voor de (zeer) lange termijn, en Prosus is 1 van de kandidaten, alleen dus niet op huidige waardering, ik speculeer dat ik het met een discount kan oppakken, iig onder de introductieprijs.

Als je je portefeille wilt aanvullen met tech, is Prosus een zeer interessant alternatief voor de toch al absurd gewaardeerde Amerikaanse tech-sector, hoewel daar qua waardering dus toch een verband is. Timing is alles.

Off-off topic, Shell begint ook zeer interessant te worden.
Bijlage:
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 13 september 2020 07:47:

...
Disclaimer.
Ik heb heel veel met ZA, ik hou van het land. Mijn dochter heeft er gestudeerd en gewerkt, mijn schoondochter komt er vandaan, evenals mijn beste vriendin. Ik correspondeer met een ex-MP daar (rond 2010 ook deputy-minister geweest, tot Zuma het te bont maakte), en volg de ZA economie goed.
Wat ik nog vergat: de coronacijfers in ZA (aantal besmettingen of doden per miljoen inwoners) zijn de laatste tijd veel beter dan die in NL! Vraag me niet waarom. Een strengere lockdown?

pwijsneus
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 13 september 2020 06:07:

[...]Kom kom, niet zo pessimistisch. ADAS-level 3 of 4 (lane keeping, inhaalassistentie e.d.) beginnen zo langzamerhand te komen.

Financieel zie je idd niks. Dat komt door TT's onderkoelde accounting en extreme afschrijvingen.

Voor een beursgenoteerd fonds is het nogal wezenlijk om op financieel gebied concrete doelen af te geven aan potentiële investeerders.

Dit geeft TomTom af over de toekomst: www.tomtom.com/company/press-releases...

Niets dus. Dit bedrijf krimpt momenteel op al haar activiteiten. Ook investeert TomTom maximaal in een onzekere toekomst.

Kijk naar Google. Zo langzamerhand begint Google behoorlijk voet te krijgen in de automotive industrie, zie Volvo, zie Renault, zie Nissan etc. etc.

Deze trend zet door. Tegelijkertijd moeten die HD_maps het helemaal gaan maken, maar waaruit blijkt dat? Hoe groot is die markt? Hoeveel jaar blijven HD_maps relevant voordat het net zo'n commodity wordt als SD-maps?

TT heeft inderdaad een onderkoelde accounting, en echt veel moeite om investeerders enthousiast te maken wordt ook niet gedaan. Serieus, wat doet deze notering nog in de derde divisie van de Amsterdamsche beurs?!
Beperktedijkbewaking
0
quote:

pwijsneus schreef op 13 september 2020 09:38:

[...]
PROSUS is het beleggingsvehikel van Naspers, dus laten we er ook maar zo naar kijken. Naspers heeft werkelijk een briljante zet gedaan door te investeren in Tencent, dat is gewoon een voltreffer. De portefeuille die Prosus op dit moment beheert heeft zeker potentie, maar hopen op een nieuwe Tencent lijkt me geen goede strategie als belegging. Dat betekend dus dat Prosus gevoelig is voor het algemene beleggingsklimaat.

In die bijlage zie je het koersverloop van Prosus van afgelopen jaar
...

Je ziet dat Prosus nog wat procenten boven de introductieprijs noteert. Ook mogen we Prosus scharen onder de tech-fondsen. Je ziet ook dat de tech sector een enorme rally achter de rug heeft, geholpen door de corona-perikelen, de switch van oude economie naar de nieuwe. Je kunt big-data namelijk zien als het nieuwe olie, en dat zie je terug in de waardering van de FAANG aandelen + Microsoft en Tesla ten opzichte van de oliesector, ze hebben het stokje overgenomen. Als laatste speculeren veel retail beleggers in techfondsen zoals Apple en Tesla. Prosus kan dus in potentie maximaal profiteren van deze ontwikkelingen, zeker gezien de belangen die ze hebben in de bedrijven die je noemt. Daar kan zomaar een nieuwe Tencent uit komen rollen.

Maar de tech-rally is wat mij betreft wat overdreven op dit moment, er zit teveel speculatie in.

Fundamenteel denk ik dat je het helemaal bij het juiste eind hebt dat Prosus in potentie een interessante investering is. Gestaffeld durf ik dus best de investeringclub van Bob van Dijk te volgen, alleen niet op dit moment.

Persoonlijk zit ik al maanden met verbazing te kijken naar de waarderingen op de Amerikaanse markten, en als daar een gezonde correctie komt, raakt dit ook Prosus. Momenteel zit ik short op de AEX, SP500, Tesla en de Nasdaq. Geloof niet dat we de lows van maart gaan zien, maar een gezonde correctie lijkt mij op z'n plaats. In 2021 lijkt het me een mooi moment ook gestaffeld posities te gaan innemen voor de (zeer) lange termijn, en Prosus is 1 van de kandidaten, alleen dus niet op huidige waardering, ik speculeer dat ik het met een discount kan oppakken, iig onder de introductieprijs.
...

Off-off topic, Shell begint ook zeer interessant te worden.
Dank voor je uitgebreide commentaar en de bijgevoegde grafiek.

Prosus aanschaffen onder de introductieprijs? Kan je lang wachten.
Bedenk dat Naspers nog altijd het grootste deel van Prosus in bezit heeft. Bij een te lage koers zullen ze de rest echt niet vrijgeven. Bob van Dijk schaakt op twee borden tegelijk en is er slim genoeg voor. Wat zeg ik: hij schaakt op tig borden tegelijk.
Ik heb ook interviews met de CFO van Naspers/Prosus in de ZA pers gelezen. Laat hen maar schuiven...

Eens over Shell. Het moet niet gekker worden. Ik schrijf puts tot het voor mijn VBR niet verder kan...

pwijsneus
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 13 september 2020 10:26:

[...]Dank voor je uitgebreide commentaar en de bijgevoegde grafiek.

Prosus aanschaffen onder de introductieprijs? Kan je lang wachten.
Bedenk dat Naspers nog altijd het grootste deel van Prosus in bezit heeft. Bij een te lage koers zullen ze de rest echt niet vrijgeven. Bob van Dijk schaakt op twee borden tegelijk en is er slim genoeg voor. Wat zeg ik: hij schaakt op tig borden tegelijk.
Ik heb ook interviews met de CFO van Naspers/Prosus in de ZA pers gelezen. Laat hen maar schuiven...

Eens over Shell. Het moet niet gekker worden. Ik schrijf puts tot het voor mijn VBR niet verder kan...

Prosus staat op de watchlist. Het is nog maar een procentje of 6 tot de introductieprijs hé :)

Shell staat dus ook op mijn watchlist, en ook....tomtom....

Look at the red dot in the attachment....
Bijlage:
Beperktedijkbewaking
0
quote:

mjmj schreef op 13 september 2020 09:45:

BdB je aanwezigheid hier is een aanwinst!
Niks bijzonders hoor. Gewoon terug van even weggeweest.
H. Berkhof
0
23.299 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront