Alfen « Terug naar discussie overzicht

Forum Alfen geopend

5.970 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 295 296 297 298 299 » | Laatste
voda
0
Driehaus verkleint belang in Alfen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Alfen NV
54,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Driehaus Capital Management heeft een kleiner belang in Alfen gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 8 september 2020.

Driehaus meldde een kapitaalbelang van 2,46 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 27 april dit jaar meldde Driehaus nog een eerste kapitaalbelang van 3,02 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Poel
0
Fischer-R
0

Volgens Nico Inberg:

De winst per aandeel kan de komende jaren doorgroeien naar €1,80 in 2022 en we gaan dan ook uit van een omzetgroei van 30% op jaarbasis. Met het opgehaalde geld van eerder dit jaar op €29 per aandeel heeft Alfen ook de middelen om de groei te financieren.

Alfen verraste de markt duidelijk met mooie groeicijfers vorige maand en profiteert onomstotelijk van de energietransitie. Ons koersdoel ligt op €67,50. Wel de riemen goed vastmaken want er zijn af en toe wilde bewegingen.
Robb
0
Merci voor de reacties !
Ik heb ze waarschijnlijk te duur, maar als ik vasthoud komt het hopelijk goed.
DNFTT
0
quote:

B...K schreef op 14 september 2020 09:34:

60 euro is momenteel een rieele koers voor Alfen.
Wat is rieel?

Met €14-18 betaal je al een behoorlijke premie op wat nog moet komen.
Nedap zit zeker niet lager in de tech boom en ze staan er financieel veel sterker voor.
Onder de regenboog
0
Wil je behoorlijk verdienen aan Alphen dan zou ik er NU nog niet instappen, het fonds is totaal overgewaardeerd. Nu is het niet zo dat die 60 + niet mogelijk is in de toekomst. Maar reëel lijkt ons 49. Als je daar de stukjes voor kan kopen dan is een mooie winst voor de lange termijn zeker mogelijk. Wat andere zeggen zoals Nico Inberg lijkt mij iets voor de lange termijn. Wij stappen er het liefst weer in onder de 50. De kans dat dit gebeurd is groot, aangezien het bedrijf nu mee lift op het algemene beurs nieuws en niet op nieuw nieuws van Alphen zelf.
62 heeft hij gehaald en nu staat hij alweer op richting 50. We gaan het zien.........
Onder de regenboog
0
quote:

RenBol schreef op 14 september 2020 19:33:

Wie slim is gaat ze verkopen
Als je al stukken hebt zou ik ze zeker niet verkopen, voor de lange termijn gaat dit fonds met gemak richting 80. Vergeet Urgenda niet ( uitspraak Hoge Raad) Binnenkort komt er een recht zaak tegen de luchtvaart van Greenpeace.
Als belegger zit ik niet te wachten op wat je persoonlijk vind van Urgenda of Greenpeace ( dit bedoel ik algemeen naar iedereen hier) In de eerste plaats kijk je of /Greenpeace hier een behoorlijke zaak heeft. Aangezien de EU Nederland vandaag onder druk zet meer te doen aan de transitie / er werd expliciet ook gezegd "luchtvaart", komt dit toch wel heel dicht bij een positieve uitspraak voor Greenpeace. Mijn objectiviteit zegt /ze gaan winnen net als Urgenda.

Wat hier zeer belangrijk aan is, de jurisprudentie wel erg gunstig uitpakt voor Alfen. Er zullen meerdere rechtszaken tegen de staat komen, met een positief gevolg voor Alfen. Dus wij rekenen als groep op een dip de komend tijd en als de cijfers loskomen en de rechtszaken positief uitpakken is de 80 absoluut mogelijk binnen 2 jaar. Er moet namelijk nog ongelooflijk veel gedaan worden om de CO2 doelstellingen binnen de EU voor elkaar te krijgen. Alfen heeft een enorme voorsprong op tech. gebied en is al bijna niet meer in te halen door andere.

Dus wij wachten nog even op een mogelijke dip door de beurs algemeen en dan stappen wij er weer heerlijk vol in.
49,50 ?

nos.nl/artikel/2348180-greenpeace-wil...

www.urgenda.nl/actueel/persberichten/
[verwijderd]
0

Heeft u enig idee wat het daghoog van de laatste 10 sessies is:

1-9 : 65,9
2-9 : 61,9
3-9 : 60,1
4-9: 57,3
7-9: 57,4
8-9: 57,9
9-9: 56,5
10-9: 56,4
11-9 : 55,5
14-9 :54,9

Huidige koers laat derhalve een korte termijn ONDERwaardering zien en aandeel is klaar voor een herstel naar 55+ komende dagen verwacht PM!

PM is ingestapt!
Onder de regenboog
0
quote:

Profitmaker schreef op 15 september 2020 11:07:

Heeft u enig idee wat het daghoog van de laatste 10 sessies is:

1-9 : 65,9
2-9 : 61,9
3-9 : 60,1
4-9: 57,3
7-9: 57,4
8-9: 57,9
9-9: 56,5
10-9: 56,4
11-9 : 55,5
14-9 :54,9

Huidige koers laat derhalve een korte termijn ONDERwaardering zien en aandeel is klaar voor een herstel naar 55+ komende dagen verwacht PM!

PM is ingestapt!
Ook al zou er nu een herstel optreden dan zegt dat genoeg over de werkelijkheid van de beoordeling. Als een aandeel van 60 zakt naar 50 heeft dat naar ons inzien te maken met overwaardering , niet met werkelijke waardering. De kudde was gaan rennen omdat de bankbiljetten weer in de lucht vlogen door het eigen geren richting wat eigenlijk ?

Als we het over lange termijn hebben ( 2 jaar minimaal ) dan durf ik wel te spreken over zeer hogere koersen. maar zolang het bedrijf geen nieuw nieuws geeft is spreken van ONDERwaardering eerder hopen op een nieuwe kudde. Mocht de koers omhoog schieten, dan schiet hij ook weer omlaag. Wat er is gewijzigd is , dat deze koers reëel is maar nog te hoog.
Waar een koers advies van 43 werd afgegeven, om vervolgens een week later ( na de koers explosie naar 60 ) opeens werd bijgesteld naar 51 (om gezicht verlies te voorkomen ) Ergens in de 40 zou prima passen bij dit bedrijf, de kans dat door omliggende factoren koersen naar benden duikelen ligt op de loer. Maar toegeven, het koers begint enigszins normaal te worden. Gelukkig heeft iedereen zijn mening, anders zou er geen winst/verlies bestaan ;-)
[verwijderd]
0

kijken we nog even naar bijgaand bericht van 28-8 en outlook:Outlook

Voor de tweede jaarhelft rekent Alfen op een aanhoudende orderinstroom, nadat er afgelopen kwartaal geen annuleringen werden ontvangen. Ook bleven de toeleveringsketen en de productie 'up and running'.

Alfen verwacht dat de omzet dit jaar tussen de 180 miljoen tot 200 miljoen euro zal uitkomen. IEX noemde die outlook conservatief. "Wij denken dat het management liever op safe speelt. Daar valt iets voor te zeggen, want er is niets prettiger dan te kunnen melden dat de resultaten wederom beter zijn dan verwacht", aldus Koerts. De analist stelt dat het voor de hand ligt dat de omzet dit jaar aan de bovenkant van de bandbreedte uitkomt.

IEX heeft een koopadvies op Alfen

www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/08...
[verwijderd]
0
Huidige koers is echt een lachertje volgens PM. Aandeel moet op korte termijn makkelijk naar 55-60 euro terug kunnen veren verwacht Profitmaker.
Onder de regenboog
0
Mag ik iedereen nog even het volgende laten lezen

Binnen gekomen op 24 Aug.
Vervolgens nadat het kudde gedrag opgang kwam na slechts zes dagen omhoog gegooid naar 51
Zelfs IEX en overige doen mee aan het gedrag, stel je voor dat je achteraf geen gelijk hebt dan sla je een flater ;-)
Nou, ik heb liever geen gelijk, dan sta je een stuk realistischer in het leven en beleggingen.
Lang voordat iedereen in dit fonds volgende, (aangezien men het allemaal links gelul vond die transitie)hingen wij al voor 15/18 euro in dit fonds. Ben echt wel voor lekker stijgen en naar hogere atmosferen gaan, maar wensen en hopen is iets anders dan een fonds onnodig te laten ontploffen alleen maar op aankomende mogelijke cijfers en het lekkere geluid.

Ja een 60/zelfs 80 is mogelijk, maar denk dat dit stuk hieronder de realiteit meer benaderd dan alles omhoog praten omdat je de stukken te hoog hebt ingekocht. ( hebben wij trouwens ook deels gedaan ).

En wat is er gebeurd sinds 24 Augustus ? Niets meer dan hoop en glorie en een koers die omhoog ging en vervolgens weer omlaag.
Berenburg is zelf koffie gaan drinken met een koekje bij Alfen, is iemand hier in die bevoorrechte positie geweest.
Kort door de bocht, lees ik VOOR het kudde gedrag liever een stuk als dit hieronder aangezien dit iets meer richting de werkelijkheid gaat.
Dat vervolgens na 6 dagen Berenburg zich bij die kudde aansluit zegt ook wel iets over Berenburg, die neem ik dus nooit als adviseur.

Beursblik: Berenberg haalt Alfen van de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het advies voor Alfen verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel werd verhoogd van 31,50 naar 40,00 euro.

Na een koerssprong van het aandeel achten de analisten de tijd nu rijp voor het inlassen van een adempauze. De zakenbank benadrukte dat de beurswaardering van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie, de afgelopen 12 maanden maar liefst is vervijfvoudigd.

Wel onderstreepte Berenberg dat Alfen een grote winnaar is van de energie-transitie die zich in Europa voltrekt en dat het een van de weinige aandelen is die inspeelt op deze 'megatrend'.

Na besprekingen met het management van Alfen vorige week kregen de analisten daarnaast inzicht in hoe een toename van de onderzoeksuitgaven toekomstige exponentiële groei kan veilig stellen, terwijl toetreding tot de markt door concurrenten steeds moeilijker wordt.

Berenberg zag dan ook ruimte om zijn verwachtingen voor 2020 fors opwaarts bij te stellen. Ondanks het positieve verhaal noteert het aandeel nu boven het koersdoel van de zakenbank, hetgeen aanleiding was om het advies te verlagen.

Voor 2020 mikt Berenberg op een omzet voor Alfen van 185 miljoen euro, wat in 2021 stijgt naar 233 miljoen euro en naar bijna 300 miljoen euro in 2022. De winstgevendheid zal ook stijgen, voorzien de analisten, naar een aangepaste nettowinst van 18,6 miljoen euro in 2022.

Het aandeel Alfen sloot donderdag op de beurs in Amsterdam op 42,80 euro.
Onder de regenboog
0
quote:

Onder de regenboog schreef op 15 september 2020 14:06:

Mag ik iedereen nog even het volgende laten lezen

Binnen gekomen op 24 Aug.
Vervolgens nadat het kudde gedrag opgang kwam na slechts zes dagen omhoog gegooid naar 51
Zelfs IEX en overige doen mee aan het gedrag, stel je voor dat je achteraf geen gelijk hebt dan sla je een flater ;-)
Nou, ik heb liever geen gelijk, dan sta je een stuk realistischer in het leven en beleggingen.
Lang voordat iedereen in dit fonds volgende, (aangezien men het allemaal links gelul vond die transitie)hingen wij al voor 15/18 euro in dit fonds. Ben echt wel voor lekker stijgen en naar hogere atmosferen gaan, maar wensen en hopen is iets anders dan een fonds onnodig te laten ontploffen alleen maar op aankomende mogelijke cijfers en het lekkere geluid.

Ja een 60/zelfs 80 is mogelijk, maar denk dat dit stuk hieronder de realiteit meer benaderd dan alles omhoog praten omdat je de stukken te hoog hebt ingekocht. ( hebben wij trouwens ook deels gedaan ).

En wat is er gebeurd sinds 24 Augustus ? Niets meer dan hoop en glorie en een koers die omhoog ging en vervolgens weer omlaag.
Berenburg is zelf koffie gaan drinken met een koekje bij Alfen, is iemand hier in die bevoorrechte positie geweest.
Kort door de bocht, lees ik VOOR het kudde gedrag liever een stuk als dit hieronder aangezien dit iets meer richting de werkelijkheid gaat.
Dat vervolgens na 6 dagen Berenburg zich bij die kudde aansluit zegt ook wel iets over Berenburg, die neem ik dus nooit als adviseur.

Beursblik: Berenberg haalt Alfen van de kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het advies voor Alfen verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel werd verhoogd van 31,50 naar 40,00 euro.

Na een koerssprong van het aandeel achten de analisten de tijd nu rijp voor het inlassen van een adempauze. De zakenbank benadrukte dat de beurswaardering van de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie, de afgelopen 12 maanden maar liefst is vervijfvoudigd.

Wel onderstreepte Berenberg dat Alfen een grote winnaar is van de energie-transitie die zich in Europa voltrekt en dat het een van de weinige aandelen is die inspeelt op deze 'megatrend'.

Na besprekingen met het management van Alfen vorige week kregen de analisten daarnaast inzicht in hoe een toename van de onderzoeksuitgaven toekomstige exponentiële groei kan veilig stellen, terwijl toetreding tot de markt door concurrenten steeds moeilijker wordt.

Berenberg zag dan ook ruimte om zijn verwachtingen voor 2020 fors opwaarts bij te stellen. Ondanks het positieve verhaal noteert het aandeel nu boven het koersdoel van de zakenbank, hetgeen aanleiding was om het advies te verlagen.

Voor 2020 mikt Berenberg op een omzet voor Alfen van 185 miljoen euro, wat in 2021 stijgt naar 233 miljoen euro en naar bijna 300 miljoen euro in 2022. De winstgevendheid zal ook stijgen, voorzien de analisten, naar een aangepaste nettowinst van 18,6 miljoen euro in 2022.

Het aandeel Alfen sloot donderdag op de beurs in Amsterdam op 42,80 euro.
Om er nog even aan toe te voegen dat Berenburg na een koffie moment op kantoor bij Alfen die prijs van 40 goed had berekend, of was die koffie date gelul in de ruimte met een koekje ?

2020 185
2021 233
2022 300

Dus waarom een advies prijs afgeven van 40 ( prijs aandeel was al 5 keer over de kop gegaan ) om dan na het kudde gedrag er nog eens een tientje aan toetevoegen / 51
Wat een ongelooflijke luchtbel !!!

Sorry, als deze koers nu nogmaals gaat stijgen..... moet men achteraf bij een algemene dip op de beurs niet huilen dat dit fonds een enorme wind laat van bankbiljetten, uw bankbiljetten :-)

Sorry dit wilde ik er toch nog ff aan toevoegen omdat ik hier mensen bedragen zie posten die al geschiedenis waren en twee maanden geleden bij een koers van 40 euro al bekend waren.

Hier laat ik het bij, mijn mening gegeven, lees graag die van jullie ........

gr uit La France

5.970 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 ... 295 296 297 298 299 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:36
Koers 35,780
Verschil -0,220 (-0,61%)
Hoog 36,390
Laag 34,540
Volume 300.937
Volume gemiddeld 275.707
Volume gisteren 393.723

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront