Eurocommercial Properties « Terug naar discussie overzicht

ECP 2020

6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
ReadArt
0
quote:

objectief schreef op 15 september 2020 10:10:

[...]

Gezien de koers dit jaar van 25 naar 10 gedaald is, blijft het natuurlijk behelpen met dit aandeel.
Gelukkig zijn mijn gemiddelde aankoopkosten bijna net zo hard meegedaald :D
Jello
0
Ik heb een beginnersfout gemaakt. In de rally - a la branco - een deel veel te laag (10,54) verkocht in de veronderstelling dat de stijging om 10 uur wel weer weg zou zijn en ik rond de 10 kon terugkopen, haha
[verwijderd]
0
quote:

Marco19 schreef op 15 september 2020 10:02:

JP Morgan verwacht dus dat er geen dividendverlaging komt....dan zit je op 18% dividend.
Is dit echt? Ik kan nog niet bij het rapport. In hun laatste model update was dit geloof ik nog niet, vorige week
JoopVisser1
0
Als deze koersstijging samen gaat met een van de hoogste volumes sinds april, dan is dat erg positief, na het avondeten even checken.
Gaston Lagaffe
0
quote:

Branco P schreef op 15 september 2020 10:06:

[...]
Juist, je ziet het goed.
Onder deze categorie vallen in ieder geval: Val Thoiry, Chasse Sud, Grand A, I Gigli, Carosello, Fiordaliso, Il Castello, Curno, Cremona Po, Hallarna, Bergvik, C4, Ingelsta en Valbo en omdat naast Collestrada een Ikea gebouwd wordt hoort dit centrum er binnenkort ook bij. Dat is 62% van de portefeuille.
Met 62% zouden ze eigenlijk die centra die er niet aan voldoen tzt moeten afstoten (doen ze waarschijnlijk al met die 2 kleine centra die op de nominatie staat om te verkopen) Persoonlijk zou ik het verstandig vinden te investeren in centra die tot de "62% categorie" behoren zodat ze modern blijven. Dan maar wat minder locaties (is ook een risico). Voorlopig moet eerst echter de schuld omlaag. Als ze willen ontwikkelen hebben ze altijd Woluwe nog, daar zijn ze nog wel 3 jaar bezig (eigenlijk moet daar een stevige super, meer parking en appartementen bijkomen om de zaak solide te krijgen) Woluwe zal misschien nooit een topaankoop worden (iets te duur gekocht) maar mocht de uitbreiding kunnen doorgaan dan zal het op zijn minst een (bescheiden ?) stabiele opbrengst kennen. Ben blij met de stijging van vandaag (al zal deze mogelijk van korte duur zijn) want het is nu al de 2e keer in korte tijd dat die koers in een ruk + 13% doet zonder dat er echt extreem goed nieuws is (12 maandcijfers waren wel goed maar ook weer niet extreem goed).
Marco19
0
Ben benieuwd of ik eind van de week nog kans heb om bij te kopen rond de €11.

H en M +13%
Inditex +5%

Kans weleens voor sectorrotatie gaan volgen.
BeleggerMetGeduld
0
Het zou helpen als ook andere analisten hun advies verhogen en daarmee de algemene opinie wat opfleuren, anders zijn we de winst van vanochtend morgen waarschijnlijk weer kwijt.

Maar het begin is er :)
Gunther
0
Mooie stijging, gisteren mijn positie nog uitgebreid met 500 stukjes. Zit aardig fors in ECP nu. Stijging vandaag geeft wel aan hoe hard het kan gaan als het ook maar enigszins meevalt of analisten taxaties minder negatief maken. Geduld wordt beloond.
[verwijderd]
0
Hoi,
Kan het zo zijn, dat er morgen of deze week goed nieuws valt te verwachten, waarop nu al een voorschot wordt genomen?
Ik weet dat de verkoop van een paar locaties in vergevorderde stadia is, of speelt er iets anders?
Deze koers sprong kan toch niet alleen het gevolg van een advies wijziging zijn?
Branco P
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 15 september 2020 10:58:

[...]Met 62% zouden ze eigenlijk die centra die er niet aan voldoen tzt moeten afstoten (doen ze waarschijnlijk al met die 2 kleine centra die op de nominatie staat om te verkopen) Persoonlijk zou ik het verstandig vinden te investeren in centra die tot de "62% categorie" behoren zodat ze modern blijven. Dan maar wat minder locaties (is ook een risico). Voorlopig moet eerst echter de schuld omlaag. Als ze willen ontwikkelen hebben ze altijd Woluwe nog, daar zijn ze nog wel 3 jaar bezig (eigenlijk moet daar een stevige super, meer parking en appartementen bijkomen om de zaak solide te krijgen) Woluwe zal misschien nooit een topaankoop worden (iets te duur gekocht) maar mocht de uitbreiding kunnen doorgaan dan zal het op zijn minst een (bescheiden ?) stabiele opbrengst kennen. Ben blij met de stijging van vandaag (al zal deze mogelijk van korte duur zijn) want het is nu al de 2e keer in korte tijd dat die koers in een ruk + 13% doet zonder dat er echt extreem goed nieuws is (12 maandcijfers waren wel goed maar ook weer niet extreem goed).
tot die 38% overige objecten behoren inderdaad de vreemde eenden in de bijt: PDH, Bordeaux, Grenoble, Moraberg en Woluwe. Die zijn samen goed voor 22%. Ieder object heeft zijn eigen verhaal, en op zich op dit moment prima objecten, maar wat mij betreft mogen ze allemaal verkocht worden, met uitzondering van Woluwe, want in Woluwe moet men nog waarde toevoegen. Maar daarna zou ik het zeker begroeten als Woluwe in een Joint Venture wordt ondergebracht en dat bijvoorbeeld een AXA 50% pakt.

Ik las in een oud jaarverslag dat die Match Supermarkt in Woluwe in de kelder toch circa 3.000 m2 zou moeten zijn, maar ik ben er geweest, ook in die supermarkt, en die was zeker geen 3.000 m2 bruto verhuurd oppervlak. Dat zou namelijk een verkoopoppervlak van 2.000 m2 impliceren en zo groot was die supermarkt niet. Het zou wel kunnen dat zij hun oppervlak suboptimaal gebruiken. Op zich hoeft niet per se op de nieuwbouwlocatie een mooie nieuwe supermarkt te worden gerealiseerd, maar de bestaande Matchlocatie moet wel worden aangepakt zodat je een supermarkt hebt voor je U tegen zegt. Overigens schrijf ik kelder, maar vanuit buiten gezien is dat het begane grond niveau. Daar zit nog veel potentie om het "open te gooien" en met daglichttoetreding aan de slag te gaan. De woningen die in de nieuwbouw worden gerealiseerd zijn een mooie toevoeging en deze locatie leent zich ook om andere functies toe te voegen, mocht dat ooit opportuun worden.

Dan hebben we 62% plus 22% = 84% gehad en in die overige 16% van de portefeuille zitten:

Les Atlantes Tours: deze locatie ligt midden in Tours Zuid, maar dus niet op een knooppunt van snelwegen. Verderop in het zuiden van Tours is bij een knooppunt van snelwegen al een nieuwe GDV locatie ontstaan (daar zit bijvoorbeeld ook een H&M). Er was op zich genoeg ruimte geweest om dergelijke GDV functies op het terrein van Les Atlantes te realiseren en het plan om er een stuk of 3 te realiseren bestaat volgens mij nog steeds. De Ikea en de Expo liggen direct naast het object dus de locatie heeft potentie. Die hoef je niet alleen in retail te zoeken overigens. Er is alleen te lang niks gebeurd op deze locatie. Dat kan aan Carrefour liggen (of aan de eigenaar van het Carrefour pand) of aan de gemeente en/of ook aan ECP (geen prioriteit gegeven). Er zijn iig mogelijkheden.

MoDo, Les Portes de Taverny en Etrembieres: zie ik op termijn als objecten met een stadsdeel-functie (grote supermarkt en food/horeca met wat kleine retail die profiteert van de passantenstromen. Ontwikkeling richting meer horeca en verswinkels, is ietsje lager huurniveau wellicht, maar wel een betere waardering. Op termijn zijn dit m.i. wel objecten om te verkopen.

Centr'Azur: dit object is moeilijker in te schatten voor mij. Tot voor kort was er geen leegstand, maar nu staan er 6 winkeltjes leeg. Op zich zou het gebied een boost krijgen als de open ruimte tussen Centr'Azur en de E Leclerc volgebouwd zou worden met GDV Big boxes en ik zou het ook logisch vinden wanneer dit object een transformatie ondergaat naar meer delicatesse/food/kleine horeca. Misschien ook is dit een object dat het deels van tourisme moet hebben, en dan was dit jaar natuurlijk een domper.

I Portali: is een prima winkelcentrum, maar vormt verder geen onderdeel van een groter geheel. Hypermarkt is niet in eigendom en ik zie weinig ontwikkelpotentie. Dus dit zou ook een mooi centrum zijn om te verkopen. Met een NIY van 5,8 a 5,9% (boekwaarde) zou dat moeten lukken

Grand Samerkand: ik zie zojuist dat direct rondom het object toch allerlei aanvullende GDV (electronica, Warenhuis, Sport, Jysk, Schoenen) en Pizzahut plus McDonalds gesitueerd is dus dit object hoort in de categorie "van 62%" waardoor die categorie op 65% uitkomt. Ik heb dit object op negatief staan want het is een object waarbij de supermarkt (als mijn research goed is geweest) niet in eigendom is en ietsje ten zuiden van het objecten is een nieuwer winkelgebied waarin twee concurrerende Hypermarkten zijn gevestigd. Je zou het ook als 1 totaalgebied kunnen zien overigens, maar de NIY van 4,7% a 4,8% is aan de lage kant. Enfin ik zou dit object eigenlijk nog iets nader moeten bestuderen.

Elins Esplanad: in het eerste halfjaar van 2019 werd het huurcontract met de Hypermarkt met 10 jaar verlend waarbij 800m2 teruggegeven is aan ECP. Het is een object dat er een beetje tussenin zweeft. Verzorgingsgebied is ook relatief klein en de GDV locatie ligt een stukje verderop dus nét geen synergie. Is op dit moment (nog) gewoon goed. Zou verkocht mogen worden wat mij betreft want ik zie niet zo heel veel potentie en het huurcontract met de hoofdhuurder is net verlengd. Verkoopklaar zou ik zeggen.

Branco P
0
quote:

Goed bezig! schreef op 15 september 2020 13:54:

Hoi,
Kan het zo zijn, dat er morgen of deze week goed nieuws valt te verwachten, waarop nu al een voorschot wordt genomen?
Ik weet dat de verkoop van een paar locaties in vergevorderde stadia is, of speelt er iets anders?
Deze koers sprong kan toch niet alleen het gevolg van een advies wijziging zijn?
Ja denk toch wel dat dit met name de advieswijziging van JPM is. Samen met die van DeGroof Petercam (18,50 euro) begint een kentering in de adviezen te ontstaan en wordt het langzaamaan duidelijk dat GS en UBS het voor wat betreft ECP niet bij het rechte eind hebben.
NLvalue
0
quote:

Goed bezig! schreef op 15 september 2020 13:54:

Hoi,
Kan het zo zijn, dat er morgen of deze week goed nieuws valt te verwachten, waarop nu al een voorschot wordt genomen?
Ik weet dat de verkoop van een paar locaties in vergevorderde stadia is, of speelt er iets anders?
Deze koers sprong kan toch niet alleen het gevolg van een advies wijziging zijn?
Klassiek pump en dump. Vorige week ook al een poging gedaan door dezelfde partij. Gewoon wachten tot er een trigger is -

Het rondreizende circus van daghandelaren springt er boven op hopend op de snelle winst. Soms stapt er dan een meute trage particulieren in . Gaat nu niet gebeuren - want zij hebben bevestiging van een aantrekkelijk dividend nodig.

Het JPM advies was ‘beter’ maar niet ‘goed’ - het advies is houden, en de weging in je portefeuille ruim onder de 1% te houden. Om op de PT van 15 uit te komen , verwachten ze nog steeds dalende huursommen . Alleen iets minder hard dalend toen ze op PT 12 uitkwamen. Voor een echte rerating gaat er meer nodig zijn.

Over de merites van het advies ga ik verder niet hebben - dat is aan de institutionele beleggers om daar iets mee te doen ( of te blijven afwachten op de bredere sector)

Wellicht heeft Gordian Knot nog wat nieuwe inzichten. Onder zijn andere alias ken ik hem als zeer capabel en goed geïnformeerd. Maar ook als iemand die de waarde van asymmetrische informatie heel goed kent.

!@#$!@!
0
Beetje zwak dat die winst grotendeels zo wordt weggeven, zeker ook omdat de omzet gewoon hoog is. Snap niet helemaal wie er nu alsnog uitstappen. Zit je maandenlang in een dood aandeel en bij de eerste opleving verkoop je alsnog. Had je net zo goed een maand of langer geleden al kunnen verkopen. Vreemd.
Branco P
0
Je kunt aan het orderboek zien wat er aan de hand is. Vanochtend toen we boven 11 euro zaten zag je in de orderboek op -2, -4, -6 en -8 cent onder de biedkoers en op op +2, +4, +6 en +8 cent boven de laatkoers ordervolumes van soms 100 en soms een paar honderd aandelen en steeds ook maar 1 of 2 orders in aantal. Nu zie je op iedere positie 3 tot 10 orders staan en daarbij volumes tussen 1.000 en 10.000. Dat wil zeggen dat de koers weer in de greep is van partijen die de koers ergens hebben willen.

Hetzelfde gebeurde toen na de cijferupdate de koers in eerste instantie ook flink omhoog ging (naar ik meen toen 10,80)
[verwijderd]
0
quote:

Branco P schreef op 15 september 2020 16:59:

Je kunt aan het orderboek zien wat er aan de hand is. Vanochtend toen we boven 11 euro zaten zag je in de orderboek op -2, -4, -6 en -8 cent onder de biedkoers en op op +2, +4, +6 en +8 cent boven de laatkoers ordervolumes van soms 100 en soms een paar honderd aandelen en steeds ook maar 1 of 2 orders in aantal. Nu zie je op iedere positie 3 tot 10 orders staan en daarbij volumes tussen 1.000 en 10.000. Dat wil zeggen dat de koers weer in de greep is van partijen die de koers ergens hebben willen.

Hetzelfde gebeurde toen na de cijferupdate de koers in eerste instantie ook flink omhoog ging (naar ik meen toen 10,80)
Ik geloof, dat het een beleid is van shorts die uit willen breiden tegen hogere koersen of willen terugkopen en daarna de koers weer terugbrengen naar een bepaald niveau. Je ziet bij WHA precies dezelfde bewegingen. In de dag meehandelen is lucratief (en weinig risicovol als je in de toekomst van ECP gelooft). Vandaag heb ik de boot gemist - moest zonodig 11,5 hebben.
Harm Wijk
0
quote:

NLvalue schreef op 15 september 2020 15:34:

[...]

Klassiek pump en dump. Vorige week ook al een poging gedaan door dezelfde partij. Gewoon wachten tot er een trigger is -

Het rondreizende circus van daghandelaren springt er boven op hopend op de snelle winst. Soms stapt er dan een meute trage particulieren in . Gaat nu niet gebeuren - want zij hebben bevestiging van een aantrekkelijk dividend nodig.

Het JPM advies was ‘beter’ maar niet ‘goed’ - het advies is houden, en de weging in je portefeuille ruim onder de 1% te houden. Om op de PT van 15 uit te komen , verwachten ze nog steeds dalende huursommen . Alleen iets minder hard dalend toen ze op PT 12 uitkwamen. Voor een echte rerating gaat er meer nodig zijn.

Over de merites van het advies ga ik verder niet hebben - dat is aan de institutionele beleggers om daar iets mee te doen ( of te blijven afwachten op de bredere sector)

Wellicht heeft Gordian Knot nog wat nieuwe inzichten. Onder zijn andere alias ken ik hem als zeer capabel en goed geïnformeerd. Maar ook als iemand die de waarde van asymmetrische informatie heel goed kent.

Niet je aller sterkste post. Het is toch gewoon een adviesverhoging van een grote belangrijke analist met een voor dit moment prima koersdoel?

En het volume is gewoon heel erg goed. Ja er zitten ook handelaren bij, natuurlijk. Maar we bewegen vandaag met goed volume in de goede richting. Niks mis mee.

En het is duidelijk dat de news flow, met uitzondering van het GS rapport, redelijk positief is. Nee we gaan nu niet in een rechte lijn omhoog, maar het afgegeven koersdoel van 15 euro is gewoon heel redelijk.
Rik R
0
Wanneer hoog 11.60 is en je sluit op 10.70 bij goed nieuws, kan ik niet anders spreken dan van een anti-climax.... Teleurstellend.
6.925 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 ... 343 344 345 346 347 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 20,750
Verschil -0,100 (-0,48%)
Hoog 20,800
Laag 20,650
Volume 26.240
Volume gemiddeld 43.272
Volume gisteren 21.559

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront