Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Kees1
0
quote:

Kees1 schreef op 17 september 2020 17:38:

[...]
Ik zou mijn vermogen in een brede aandelentracker stoppen. Voor bijv basispunten ben je klaar en je hoeft je niet te ergeren aan je vermogensbeheerder.
A_E_Niks
1
Het positieve is dat na zo'n emissie de koers vaak verdubbelt:)
…..ja...positief blijven denken:)…..
Krisna
1
In de eindveiling nog verder omlaag. Was wel te verwachten. Grote partijen die meedoen aan een emissie hebben belang bij een lage koers. Of ben ik te wantrouwend??
tradersonly
0
Op zich zou een €3,- dividend een zekere bodem moeten geven aan de koers. Immers:
€36 +€25 = 61
€61/2 = €30,5 per nieuw aandeel.
3/30,5 = 9,8% (stock)dividend. Niet slecht dunkt mij.
Cproof
0
€ 35,92 was de laagste koers dit jaar, daar zitten we weer tegenaan. ik ben benieuwd of we daar morgen of de komende dagen door heen gaan richting de € 30.
Cproof
1
Het is eigenlijk niet te geloven 31/12/2019 een koers van €140,65 , 75% van de koers verdampt!!!
Guus_Geluk
0
quote:

Geluk5.0 schreef op 17 september 2020 18:05:

Wat zal de dag van morgen ons brengen????
Meestal bij zo'n melding zie je een dag of drie een flinke min.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

ff_relativeren schreef op 17 september 2020 15:54:

[...]
Volgens mij is dat een sprookje. Je kunt de kosten van verwatering op 2 manieren uitleggen :

1. Het waardeverlies per aandeel -en dus het waardeverlies in jouw porto ;
2. De extra investeringskosten om aandelen bij te kopen.

Beide worden echt niet gecompenseerd door de theoretische waarde van een claimrecht. Laat ik er een andere stelling naast leggen : De waarde van een claimrecht is een stukje discount. Een stukje korting die je krijgt als je nog een keer de portemonnee trekt om aandelen bij te kopen. Dus als je je laat verlokken tot een grote uitgave die je eigenlijk niet voorzien had.

Besef overigens dat een claimrecht een absolute waarde kent als je het gebruikt om bij te kopen, maar dat een claimrecht een theoretische startwaarde kent als je het recht wil verkopen op de beurs. Vanaf dat moment geldt namelijk het fenomeen dat voor alles geldt wat op de beurs verhandeld wordt : Iedere seconde heeft het een andere waarde -en dat kan wel eens een teleurstelling opleveren.

Als je niet mee wilt doen aan de claimemissie kun je die rechten in het algemeen inderdaad het beste zo snel mogelijk verkopen.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Victory schreef op 17 september 2020 16:21:

[...]

Beste mensen iets zit me dwars...
Deze emissie moet goedgekeurd worden door de huidige aandeelhouders, alleen zie ik niet in hoe hun baat hebben bij een aandelenuitgifte op deze koers? Het lijkt me eerder dat de BAVA, waarbij een meerderheid van de stemmen 75%> nodig zijn, hierop tegen zou stemmen.

Graag hoor ik uw mening hierover,
Succes.

Bij Hammerson werd een claimemissie met een "verwateringsfactor" van 25 (!!!) er met een Noord-Koreaanse stemverhouding van meer dan 99.8% goedkeuring doorheen gejast...

Good luck!
€URO-Trader
0
Met een schuldratio van 40 is het alle hens aan dek. Idee, laat 40% vh verdiende salaris door de bestuurders terug betalen, of is dat nig te weinig? 70 kan natuurlijk ook, gelijk aan de daling vd koers. Ongekend dat men het zover heeft laten komen. Ach, menigeen heeft een hypotheek van 50% en/of meer. Vastgoed.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Eagle1959 schreef op 17 september 2020 17:57:

Jeetje dit is een afstraffing, 10%. Heeft weer grof geld gekost maar er nu uitstappen en verlies nemen ga ik niet doen. Ga in ieder geval tot de kwartaal 3 cijfers met mogelijk een corona vaccin uitzitten. Unibail is met deze emissie goed gefinancierd en wat mij betreft kunnen de shorters vanaf morgen op deze niveaus terugkopen. Vanavond zakelijk etentje in Michelin restaurant, hmmm als een boer met kiespijn.. En follow the leaders, dus de banken. Je verdient dan in ieder geval op langere termijn grof geld.
Vergeet niet dat er per 30 juni per aandeel ongeveer €174 aan schulden uit stond (daarbij laat ik nog even de "hybrid securities" ter waarde van een kleine €2 miljard buiten beschouwing (=iets van €14 p/a)). Die €3,5 miljard is dus niet meer dan een vrij onnodig (in het geheel der dingen) doekje voor het bloeden, waardoor sommige aandeelhouders (die niet mee kunnen of willen doen aan de claimemissie) overigens stevig zullen verwateren...
Kees1
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 17 september 2020 19:03:

[...]

Vergeet niet dat er per 30 juni per aandeel ongeveer €174 aan schulden uit stond (daarbij laat ik nog even de "hybrid securities" ter waarde van een kleine €2 miljard buiten beschouwing (=iets van €14 p/a)). Die €3,5 is dus niet meer dan een vrij onnodig (in het geheel der dingen) doekje voor het bloeden, die sommige aandeelhouders (die niet mee kunnen of willen doen aan de claimemissie) stevig zal verwateren...
Wil je hiermee zeggen dat je denkt dat er veel meer geld van de aandeelhouders nodig is, ofwel is er hierna nog minstens een dergelijke emissie nodig?
[verwijderd]
1
Het vertrouwen in management is bij mij behoorlijk geslonken. Eerst de halfjaarcijfers presenteren en nu blijkt dat ze geen openheid van zaken hebben geven tijdens de presentatie van de cijfers. Een beetje plichtmatig aangeven dat het allemaal onzeker is en dat ze er financieel heel goed voor staan. De cash reserve is gigantisch. De LTV vormt geen probleem. De afwaarderingen moeten wel heel fors worden willen we in de problemen komen hoor ik Tonckens nog zeggen. Natuurlijk waren er onzekerheden door COVID maar we zijn een solide organisatie en de onderhandelingen zijn in volle gang, aldus Tonckens. Wat een geweldige locaties hebben we ook! Toen wisten ze al lang wat er ging gebeuren. Later werden de beleggers onrustig omdat het management geen updates meer gaf met betrekking tot footfall en status huuronderhandelingen. Toen kwam het gerucht van Bloomberg, ook daar werd niet op gereageerd door het management. Dat op zich is al vreemd als je aandeel zwaar onder druk staat en zeker als het niet waar is. Toen hadden bij mij alle alarmbellen af moeten gaan! Ik sluit niet uit dat het management van URW het bericht van Bloomberg zelf heeft geïnitieerd in opdracht of in overleg met de banken. Elke keer is het management net niet volledig in haar communicatie. Je moet juist letten op wat ze niet vertellen. Nu komen ze ineens met een emissie en informatie over de onderhandelingen en footfall. Ik snap dat je een emissie zo lekker kunt verpakken. Blijft overeind dat ze dus weer niet het gehele verhaal vertellen: Wordt de emissie onderhands gegund? Hoeveel moet er echt worden afgeboekt op de assets? (weten ze natuurlijk al). Kunnen ze de assets wel verkopen? Christoph heeft helemaal niets meer te vertellen. Het zijn de grootbaken in combinatie met de shortsellers die aan de touwtjes trekken op dit moment. Christoph en Tonckens volgen hun orders gewoon op. Die rekenen voor zichzelf uit als ik even met de banken mee doe, kan ik nog 1 of 2 jaar bijschrijven op m'n rekening. Zo simpel is het. Dus de emissie zal onderhands via diezelfde banken tegen een hele lage emissie worden uitgevoerd. Als we wel mee mogen doen komen ze later met (nog) hogere afwaarderingen op de assets.

130 miljoen aandelen + 170 miljoen aandelen (schatting emissie) = 300 miljoen aandelen. 1 miljard winst per jaar. = ca. 3 euro dividend per aandeel.

Ik zie geen muziek meer ;(

PS: mijn GAK is 48,- met een paar duizend aandelen.

Ik overweeg heel sterk mijn verlies te nemen.


MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Cproof schreef op 17 september 2020 18:37:

€ 35,92 was de laagste koers dit jaar, daar zitten we weer tegenaan. ik ben benieuwd of we daar morgen of de komende dagen door heen gaan richting de € 30.
Dan wordt een emissiekoers van boven de €20 wel helemaal een vrij onmogelijke opgave ;-)

PS

Voor mij is het ook allemaal geen groot feest. Ben wel opgelucht dat ik het bloeden vandaag definitief een halt heb toegeroepen; het heeft veel te lang geduurd voor ik daar "mentaal toe bereid" was, hoewel ik de "signs" wel heb gezien, maar goed geld achter fout geld aan gooien is gewoon geen goed idee.

Nooit te oud om te leren zullen we maar zeggen;-)

Die €100 van jou zal ik trouwens mooi kunnen gebruiken om met de jaarwisseling fictief mijn foute avontuur in URW de hemel in te schieten ;-)
eugenenl
0
troebadoer
0


PS: mijn GAK is 48,- met een paar duizend aandelen.

Ik overweeg heel sterk mijn verlies te nemen.

100k u bent een groot belegger !



[/quote]
Hendrik Roo
0
quote:

pingpongbal schreef op 17 september 2020 19:08:

Het vertrouwen in management is bij mij behoorlijk geslonken. Eerst de halfjaarcijfers presenteren en nu blijkt dat ze geen openheid van zaken hebben geven tijdens de presentatie van de cijfers. Een beetje plichtmatig aangeven dat het allemaal onzeker is en dat ze er financieel heel goed voor staan. De cash reserve is gigantisch. De LTV vormt geen probleem. De afwaarderingen moeten wel heel fors worden willen we in de problemen komen hoor ik Tonckens nog zeggen. Natuurlijk waren er onzekerheden door COVID maar we zijn een solide organisatie en de onderhandelingen zijn in volle gang, aldus Tonckens. Wat een geweldige locaties hebben we ook! Toen wisten ze al lang wat er ging gebeuren. Later werden de beleggers onrustig omdat het management geen updates meer gaf met betrekking tot footfall en status huuronderhandelingen. Toen kwam het gerucht van Bloomberg, ook daar werd niet op gereageerd door het management. Dat op zich is al vreemd als je aandeel zwaar onder druk staat en zeker als het niet waar is. Toen hadden bij mij alle alarmbellen af moeten gaan! Ik sluit niet uit dat het management van URW het bericht van Bloomberg zelf heeft geïnitieerd in opdracht of in overleg met de banken. Elke keer is het management net niet volledig in haar communicatie. Je moet juist letten op wat ze niet vertellen. Nu komen ze ineens met een emissie en informatie over de onderhandelingen en footfall. Ik snap dat je een emissie zo lekker kunt verpakken. Blijft overeind dat ze dus weer niet het gehele verhaal vertellen: Wordt de emissie onderhands gegund? Hoeveel moet er echt worden afgeboekt op de assets? (weten ze natuurlijk al). Kunnen ze de assets wel verkopen? Christoph heeft helemaal niets meer te vertellen. Het zijn de grootbaken in combinatie met de shortsellers die aan de touwtjes trekken op dit moment. Christoph en Tonckens volgen hun orders gewoon op. Die rekenen voor zichzelf uit als ik even met de banken mee doe, kan ik nog 1 of 2 jaar bijschrijven op m'n rekening. Zo simpel is het. Dus de emissie zal onderhands via diezelfde banken tegen een hele lage emissie worden uitgevoerd. Als we wel mee mogen doen komen ze later met (nog) hogere afwaarderingen op de assets.

130 miljoen aandelen + 170 miljoen aandelen (schatting emissie) = 300 miljoen aandelen. 1 miljard winst per jaar. = ca. 3 euro dividend per aandeel.

Ik zie geen muziek meer ;(

PS: mijn GAK is 48,- met een paar duizend aandelen.

Ik overweeg heel sterk mijn verlies te nemen.



"Eerst de halfjaarcijfers presenteren en nu blijkt dat ze geen openheid van zaken hebben geven tijdens de presentatie van de cijfers."

In de politiek heet dat het verkeerd voorlichten van de kamer. En die kamer dat zijn wij....
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Kees1 schreef op 17 september 2020 19:07:

[...]

Wil je hiermee zeggen dat je denkt dat er veel meer geld van de aandeelhouders nodig is, ofwel is er hierna nog minstens een dergelijke emissie nodig?
Niet helemaal.

Ik vraag me af wat een emissie van €3,5 miljard daadwerkelijk aan de situatie verandert; voor degenen die dit aandeel dit jaar als een malle hebben geshort betekent het inderdaad de jackpot, voor de balansverhoudingen doet het echter niet veel.

Dit roept wel wat vragen op;

Waarom is er vanuit het management zo laks gehandeld?

Waarom worden er geen details over de voorgestelde claimemissie gedeeld, behalve dat het nog maanden gaat duren, met alle "verwoestende" gevolgen van dien?

Waarom is er in maart nog dividend uitgekeerd, terwijl toen al duidelijk was dat we een donkere tunnel in gereden zijn, waarvan niemand weet hoe lang deze zal zijn?

Waarom blijft het management zitten, terwijl ze zo opzichtig hebben gefaald?

Tel daar de huidige omstandigheden bij op, de waarde waar tegen al deze "kooptempels" in de boeken staan (NIY en boekwaarde per m2 i.v.m.(on)mogelijkheid tot herontwikkeling) en de eindeloze vaagheid vanuit het management en dan komt er een moment dat je als simpele buitenstaander (particuliere belegger) de eer aan jezelf moet houden en moet concluderen dat het beter is geen goed geld achter kwaad geld aan te gooien...

PS

Afhankelijk van de omstandigheden (ontwikkeling omtrent Covid-19 en progessie van "koersdestructie" door shorters) overweeg ik overigens wel tijdens de claimperiode weer in te stappen, maar vooralsnog is mijn verlies op deze bleeder definitief en helaas groter dan nodig, door te lang als een konijn in de koplampen te blijven staren...
17.525 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 ... 873 874 875 876 877 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 09:47
Koers 76,920
Verschil +0,120 (+0,16%)
Hoog 77,100
Laag 76,500
Volume 7.924
Volume gemiddeld 377.993
Volume gisteren 278.555

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront