Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

hirshi
1
quote:

objectief schreef op 19 september 2020 14:27:

Met Unibail gaat het niet goed; misschien is het rendabel om de winkels om te laten bouwen voor woonruimte voor immigranten als de vrouw van Wilders.
Als je die aandelen nog steeds in porto hebt ben je niet echt een slimme belegger.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Ronald Engels schreef op 19 september 2020 04:25:

...
Ja, was in 1992 verantwoordelijk voor de inbedrijf name van 3 Fisher Tropsch Synthese Reactie Treinen in Mosselbay, Zuid-Afrika, MOSSGAS Co, mijn directe baas in heel 1992, Dhr. Malan, Project Director.

Wij produceerden daar uit Off-shore gas uit de Indische Oceaan via speciale Reforming Reactors/Fornuizen één mix synthese gas van CO, CO2, CH4 en H2, wat in de 3 Fisher Tropsch Synthese Reactie Treinen via katalytische fluïdisatie met 450 ton micro fijne Fe = ijzer katalysator in continue circulatie werd omgezet naar Synthetische Benzine, Olien, Vetten, en chemicalien, enzv. Ik was op dat moment Commissioning Engineer voor de Badger/Rayheon Company uit Den Haag en verantwoordelijk voor dit deel van dit 5.3 miljard USD project in Mosselbay.
...

Dus ja met zekerheid zijn Kerncentrales enorm onnodig duur, zoals eerder gezegd een kerncentrale is niet veel meer als één enorme warmwater koker, die HD/superheated HT-stoom produceert, dat één HD-Turbine-Generator aandrijft en zo enorm veel elektriciteit produceert.
In alle eerlijkheid in principe één heel simpel proces, één Kernenergie centrale.
Raffinaderijen zijn onnoemelijk veel complexer en in principe mogelijk ook gevaarlijk met grote risico`s als je fouten maakt, of lekkages hebt, enzv.

Natuurlijk zijn kernenergie reacties dodelijk voor mensen, die er mee in contact komen, één 30 ton LPG - Wagon Blevvie kan ook duizenden mensen doden/verbranden in één straal van 3 km.
Ja, door de economische boycot tgv de apartheidspolitiek probeerde ZA wanhopig om olie/benzine op synthetische wijze te fabriceren, een dure grap. ZA heeft vele delfstoffen, maar geen olie.... Vanaf ca 1994 was dat gelukkig niet meer nodig.

Overigens was die boycot ergens hypocriet. Terwijl wij geen Outspan sinaasappels meer mochten kopen, draaiden de assemblagefabrieken van Europese en Japanse autofabrikanten in ZA volop...

Inderdaad is men overdreven bang voor kernenergie, en blind voor andere/grotere risico's. In de vorige eeuw reden er wekelijks meerdere nachtelijke chloortreinen van Akzo dwars door de volkswijken van Utrecht, over het oude Maliespoor. Zelfs binnen 70m van mijn toenmalige studentenhuis.
Als om welke reden dan ook zo'n tankwagon open zou barsten, zou dat in zo'n stedelijke omgeving een enorme ramp betekenen (5000 doden en 18000 gewonden, zie bijlage).

Hoewel dat gevaar al in de 80-er jaren meer bekend werd, bleven de treinen nog tot 1993 dwars door Utrecht rijden. Daarna werd de route verlegd vanaf Amersfoort door het Gooi, maar ook daar betekende het natuurlijk gevaar. Pas rond 2006 hield dat op.
Maar al die jaren fanatieke protesten van milieudomoren tegen kernenergie, nooit tegen die chloortreinen...
Bijlage:
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Ronald Engels schreef op 19 september 2020 04:57:

BdB,
tropicaltidbits.com/analysis/ocean/cd...

Ik haal mijn informatie onder andere bij Tropical Tidbits, over gemeten Oceanen Oppervlaktewateren temperaturen, dit zijn bij mijn beste weten hoofdzakelijk gegevens van drijvende boeien, en zeeschepen metingen en wellicht sinds 1980 ook UAH Satelite-Based temperatuur registraties.

Als je de link opent van Tropical Tidbits zie je min of meer de huidige actuele koude en of warme afwijkingen van gemiddeld normaal periode 1980-2010 oppervlakte wateren temperaturen van alle oceanen.

Je zult dan duidelijk zien, dat de Oceanen nu kouder zijn als gemiddeld normaal en b.v. de Artic Ocean warmer als gemiddeld normaal.
...
Ja, maar dat zijn momentopnamen (of weekgemiddelden of zo) vergeleken met langjarige gemiddelden:
coralreefwatch.noaa.gov/satellite/met...

Wat zegt zo'n momentopname nu?
En je had het over een SST omslag vanaf juni 2016. Onderbouw dat eens.

Beperktedijkbewaking
2
quote:

gokker schreef op 19 september 2020 11:49:

[...]
Tsja, het lijkt er op dat je niet weet wat het broeikaseffect inhoudt. Luchtverontreiniging heeft namelijk niets met broeikaseffect te maken.
Het heeft te maken met het verschil in lichttransmissie in de atmosfeer tussen "normaal" (zichtbaar) licht en infrarood (warmtestraling) licht.

Onbelemmerd door kennis van zaken ontaardt een "debat" in een godsdienststrijd.
Beetje flauw, gokker. Josti5 schreef gisteren om 09.02:

"Tot mijn grote genoegen zie ik hier in Nieuw-Vennep, 'dank zij corona', schonere, helderder luchten door veel minder vliegverkeer, met sterkere zonne-instraling overdag en nachtelijke hogere warmte-uitstraling en daardoor lagere minimumtemperaturen dan tot dusverre gebruikelijk.
Weldadig, en zéér hoopgevend, dat een dergelijke terugkeer naar 'natuurlijke' temperatuurschommelingen dag/nacht zó snel weer tot stand is gekomen.
Uiteraard heeft dit alles niets met CO2 te maken, maar met meer/minder vervuiling."


Wat is daar mis mee? Ik heb zelf deze zomer ook veel naar de lucht en vliegtuigstrepen zitten kijken, en vond ze 'anders dan anders'.
Ik geef toe dat josti dit in een latere post wat raar vermengde met het broeikaseffect zoals door jou bedoeld, maar met het bovenstaande is niks mis.

Trouwens, enkele dagen geleden had weerman Hiemstra het op tv over een soort grauwsluier in de hogere luchtlagen (veroorzaakt door de bosbranden in Californië), die ervoor zorgt dat de hemel ondanks het droge weer niet helemaal helder is. Dat zal ongetwijfeld van invloed zijn op het albedo en de in- en uitstraling. Vermoedelijk ook in het IR deel van het spectrum.
In die zin representeert de door josti bedoelde vervuiling ook een soort broeikaseffect. Of heeft het althans 'een effect op het broeikaseffect'.

Persoonlijke noot: waarom ben jij, gokker, steeds zo bezig om mensen onnodig af te zeiken? Ook bij mij doe en deed je dat zodra je een mogelijkheid ziet. Het komt mij als net zo'n neurotische dwang voor als de eindelozer kopieerlust van @rationeel.
Waarom probeer je met je vakkennis niet om bruggen te slaan tussen fysici en niet-fysici, en tussen klimaatbezorgden en klimaatsceptici?? Op een wat vriendelijker manier?

[verwijderd]
2
Kijk eens Dijkwacht, misschien moet je nog eens de gedachtenwisseling tussen Josti5 en mij doorlezen. Ik heb helemaal niets ingebracht tegen de opmerking dat de coronamaatrdegelen tot een betere luchtkwaliteit gevoerd hebben.

Verder ga ik (nog) niet in op je regels. Het is me bekend dat je een zeer hoge (bijna narcistische) eigendunk hebt.
Die voert tot het zelfde leermeesterachtige gedrag, waar ook VRINDJE een handje van heeft. Ik negeer dat gewoon (zoals de belachelijke opmerking over solderen en metertjes aflezen) . Dat is het eenvoudigste. Ik interesseer me voor veel thema's maar niet voor karakteranalyses van anonieme forumdeelnemers. Ik voel dan ook totaal geen behoefte met forumdeelnemers persoonlijk in contact te treden.
[verwijderd]
1
Was treibt Narzissten in den Wahnsinn?

Man treibt einen Narzissten in den Wahnsinn, indem man genau das widerlegt, was ihn ausmacht. Narzissten sind extrem selbstbezogen und lieben sich zu sehr. Sie sind oft größenwahnsinnig und spielen mit relativ einfach manipulierbaren Menschen rum.
Zeigt man solch einer Person, dass sie nicht allmächtig ist, weder der Größte, noch der Schlauste, noch der Schönste, wird er tendenziell aggressiv. Wenn man ihm einen Schritt voraus ist, in seine Karten schaut, weiss, was er vorhat und ihn ausspielt, dann hat man ihm an den Eiern.
Simpel formuliert, wenn man sich ihm nicht unterwirft (Das erfordert oft viel Kopfarbeit, die Manipulation zu erkennen und sich dieser zu widersetzen) , sondern mit ihm umgeht als wäre er nix besonderes, ein ganz normaler Mensch. Bisschen ignorieren, nicht so auf ihn eingehen, in nem Gespräch einfach mal überhören, die eigene Meinung äußern, obwohl er schon seine so extrem gute Meinung geäußert hat.
Sowas macht Narzissten aggressiv, verrückt und wahnsinnig.

Dit verhaal past niet alleen "wie die Faust auf's Auge" op Dijkwacht, maar ook op iemand als de Hond. Bij meneer Baudet ligt het weer ietsje anders. Trump vormt een eigen categorie.
rationeel
1
quote:

gokker schreef op 20 september 2020 08:48:

Kijk eens Dijkwacht, misschien moet je nog eens de gedachtenwisseling tussen Josti5 en mij doorlezen. Ik heb helemaal niets ingebracht tegen de opmerking dat de coronamaatrdegelen tot een betere luchtkwaliteit gevoerd hebben.

Verder ga ik (nog) niet in op je regels. Het is me bekend dat je een zeer hoge (bijna narcistische) eigendunk hebt.
Die voert tot het zelfde leermeesterachtige gedrag, waar ook VRINDJE een handje van heeft. Ik negeer dat gewoon (zoals de belachelijke opmerking over solderen en metertjes aflezen) . Dat is het eenvoudigste. Ik interesseer me voor veel thema's maar niet voor karakteranalyses van anonieme forumdeelnemers. Ik voel dan ook totaal geen behoefte met forumdeelnemers persoonlijk in contact te treden.
Waar ben je dan NU mee bezig?

Jij bent degene die hier een destructieve sfeer schept.

Het mankeert jou aan datgene waar een gemeenschap het van moet hebben om samenhang te blijven houden. Tolerantie, en gevoel voor de eignaardigheden van anderen.

Een liefdeloze botte bijl loslaten op Ronald:)

Omdat iets je niet zint. Wat was dat wat hem intuitief tot bepaalde veronderstellingen bracht?

Jouw vreemde gedrag, waar iets niet aan klopt.

Ik zou daar wel meer over kunnen zeggen, maar gezien de beperkingen hier, laat ik dat maar.
josti5
1
Bewolking houdt overdag zonnestraling tegen, en tempert daarmee de temperatuurstijging.
Bewolking houdt 's nachts uitstraling tegen, en beperkt daarmee de temperatuurdaling: broeikaseffect, of, als bepaalde 'wetenschappers' zo nodig een andere definitie van 'broeikaseffect' willen hanteren, desnoods 'effect net zoals broeikaseffect'.

Simple as that: de weerman op TV heeft het zelfs over.

Dan is er de 'soep', zoals een bevriend piloot het noemt, waar je doorheen moet, als je daalt: heeft hetzelfde effect als bewolking, volgens diezelfde piloot.

Dan vliegen er in 'normale' tijden 24/7, 365 dagen per jaar, 10.000 vliegtuigen worldwide tegelijk in de lucht, vervuilen daarmee de boel met een smerige laag, met hetzelfde broeikaseffect als bewolking.

En dan wordt er nu, o zegen corona, wereldwijd véél minder gevlogen, en zie: sterkere zonne-instraling, en sterkere nachtelijke uitstraling, met lagere minima als gevolg, minder broeikas.

Gewoon: ervaren en waarnemen.

Natuurlijk past dit niet in het klimaatgekkiesverhaal, en al helemaal niet in het CO2-sprookje, dat de globalistische Kongsi van neoliberalen en communisten ons voorhoudt...

Waarbij natuurlijk het wereldklimaat al sinds het ontstaan van de aarde verandert, en zal blijven veranderen, onder invloed van van alles-en-nog-wat.

Panta rhei, alles stroomt, alles beweegt, alles verandert!

@gokker: je kunt mijn eigen waarneming natuurlijk belachelijk maken met je zogenaamde wetenschap, maar daarmee ben je wel heel erg ver van de natuur afgedwaald...
Terwijl je nota bene zélf óók natuur bént...

josti5
2
'Ik heb helemaal niets ingebracht tegen de opmerking dat de coronamaatrdegelen tot een betere luchtkwaliteit gevoerd hebben.'

Nog ff doorbijten, gokker, dan ben je er...

Want betere luchtkwaliteit op ca 11 km hoogte leidt blijkbaar tot sterkere nachtelijke uitstraling, en daarmee tot lagere minimumtemperaturen: volgens mijn waarneming een graad of 3... Celsius!!!
De afsluitende vervuilende stolp op die hoogte is zo goed als weg, door de enorme vermindering van het vliegverkeer aldaar!
[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 20 september 2020 11:54:

[...]

@gokker: je kunt mijn eigen waarneming natuurlijk belachelijk maken met je zogenaamde wetenschap, maar daarmee ben je wel heel erg ver van de natuur afgedwaald...
Terwijl je nota bene zélf óók natuur bént...

Josti, deze discussie ontstond omdat jij het verhaal van meneer Engels ondersteunt, het verhaal dat meer CO2 geen effect heeft en, in tegendeel, zelfs van voordeel is. Inmiddels is het duidelijk dat je een tussenpositie inneemt.
Broeikaseffect is een "gepatenteerd begrip" en het is uiterst verwarrend wanneer je daar een eigen betekenis aan geeft.
Luchtvervuiling lijdt tot afkoeling (precies het tegendeel van CO2). Dit is duidelijk te zien na vulkaanuitbraken. Dat kan men dus moeilijk met een broeikas vergelijken. Het aller extreemste voorval was een meteoor inslag die tot een jarenlange diepe nacht voerde en een groot deel van het leven op aarde wegvaagde wat kansen bood aan de warmbloeders (zoogdieren) en uiteindelijk de mens.

josti5
1
quote:

gokker schreef op 20 september 2020 12:32:

[...]
Josti, deze discussie ontstond omdat jij het verhaal van meneer Engels ondersteunt, het verhaal dat meer CO2 geen effect heeft en, in tegendeel, zelfs van voordeel is. Inmiddels is het duidelijk dat je een tussenpositie inneemt.
Broeikaseffect is een "gepatenteerd begrip" en het is uiterst verwarrend wanneer je daar een eigen betekenis aan geeft.
Luchtvervuiling lijdt tot afkoeling (precies het tegendeel van CO2). Dit is duidelijk te zien na vulkaanuitbraken. Het aller extreemste voorval was een meteoor inslag die tot een jarenlange diepe nacht voerde en een groot deel van het leven op aarde wegvaagde wat kansen bood aan de zoogdieren en uiteindelijk de mens.

Mag het 'leidt' zijn?

Je probeert je eruit te kletsen, wat 'broeikaseffect' betreft.
Noem het dan voor mijn part 'kaasstolpeffect', maar ja: geen hond weet meer, wat een 'kaasstolp' is - heb je dát weer...

Enfin: wat mij betreft heeft de veel zuiverder lucht op ca 11 km tot gevolg, dat het 'kaasstolpeffect' aldaar zo goed als is verdwenen, waardoor de nachtelijke uitstraling sterker is geworden (maar liefst ca 3 graden Celsius), hetgeen grote gevolgen heeft voor de 'gemiddelde temperatuur' die de globalisten hanteren.
Ergo: luchtvervuiling leidt niet alléén tot afkoeling, maar wel degelijk óók tot opwarming!

Nadenkertje: nogal wat wetenschappers hebben de neiging, naar een lichtje aan de einder te kijken/zoeken, daarbij het heldere licht vlak voor hun voeten over het hoofd ziende...

En jazeker: voor hetgeen Ronald Engels te berde brengt, heb ik veel begrip, en voor zijn ervaring en onderzoekskwaliteiten veel respect.
Ik acht hem hoog.

Hij zal geen 'lijdt' schrijven...
rationeel
2
quote:

gokker schreef op 20 september 2020 12:54:

We zijn dus uitgeluld. Zal me wat. Ik ben geen missionaris.
Wat is dat voor taal gebruik:(
josti5
1
quote:

gokker schreef op 20 september 2020 12:54:

We zijn dus uitgeluld. Zal me wat. Ik ben geen missionaris.
Nee: JIJ bent uitgel.ld, beter gezegd: platgel.ld :-)
Tegen mijn waarneming kan jouw wetenschap nu eenmaal niet op!
Beetje genoten van die prachtige heldere lucht en die intense zonnestraling, vandaag?
Weer puur natuur, en dat in zó korte tijd!
rationeel
1
Ik heb wel al koude voeten. Gelukkig heerlijke gasverwarming.

Zal me niets verbazen als de ELFSTEDENTOCHT in aantocht is:)
josti5
1
quote:

rationeel schreef op 20 september 2020 17:24:

Ik heb wel al koude voeten. Gelukkig heerlijke gasverwarming.

Zal me niets verbazen als de ELFSTEDENTOCHT in aantocht is:)
Een stevige winter met sneeuw en ijs, en de a.s. verkiezingen, brengen de politiek hopelijk weer tot enige bezinning, althans tijdelijk.
Hoewel: het D666-programma biedt weinig hoop...
rationeel
1
Kou, ijs, sneeuw:)

Kinderen op sleetjes, en sneeuwballen gooiend:) en

Een spiksplinternieuw ZAKENKABINET:)
rationeel
1
josti5
1
quote:

rationeel schreef op 20 september 2020 18:14:

Lang leve de vooruitgang!

Samen met KONING WINTER:)

Een harmonische toekomst tegemoet:)

Niet zo euforisch, ratio - het kiezersvolk zit in de weg :-)
jonas
1

Rationeel hoop maar niet te veel op op dat Zakenkabinet

Wordt zoiets als

Femke Halsema premier met Afwasje als staatssecretaris

Vice premier die ex CEO van DSM die helemaal gek is op een gestoord milieumeisje

Binnenlandse Zaken: dat OM mens die Akwasie niet wilde vervolgen.

Buitenlandse Zaken. De PLO-man van Kaag

Economische zaken. Wiebes. Kan hij doorgaan er een grotere puinhoop van maken.

Landbouw. De directeur van GreenPeace

Onderwijs. De linkse voorzitster van NPO

Ethische en moraalzaken. Peetom en die schijnheilige Hirsh Ballin van CDA

Staatssecretaris van het Gas af. Terpstra van de installatiebranche en uiteraard geheel objectief.

Verkeer en waterstaat . Vollenbroek de geitenwol die meent te weten naar welke natuur we terug moeten en rustig daarbij veel werklozen veroorzaakt. Tja als je maar deugmens bent.

Etc etc Nu nog even die van de Postcoderij Poelman en andere mensen van GroenLinks een plaatje geven in dit kabinel en het land kan met sneltrein naar de klote.

Groet, Jonas

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.702,40 -0,76%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.907,74 -0,58%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.391,77 +0,52%
 EUR/USD 1,0642 -0,01%
 WTI 82,19 +0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront