TomTom « Terug naar discussie overzicht

Sept 2020: De Maand Van D Deals En Nieuwsberichten En Natuurlijk De Langverwachte Stijging Van De Koers olv Goddijn&Co

1.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 » | Laatste
Gravenbeek
0
quote:

Ikkenietweten schreef op 29 september 2020 19:48:

[...]

Conclusie: jij bent net zo erg als die andere boeven.
ik ben gewoon een particuliertje die weer wat stukjes heb aangekocht omdat het bedrijf zwaar ondergewaardeerd is.
Geef middels analyse hoe het spel gespeeld wordt door de grote jongens.
Dan kan jij niet meer zeggen straks ikkenietweten !
Lees spel = totale koerscontrole .
De zeer beperkte info vanuit TomTom en de koerscontrole gaan hand in hand.
H. Berkhof
0
quote:

Gravenbeek schreef op 29 september 2020 21:02:

[...] ik ben gewoon een particuliertje die weer wat stukjes heb aangekocht omdat het bedrijf zwaar ondergewaardeerd is.
Geef middels analyse hoe het spel gespeeld wordt door de grote jongens.
Dan kan jij niet meer zeggen straks ikkenietweten !
Lees spel = totale koerscontrole .
De zeer beperkte info vanuit TomTom en de koerscontrole gaan hand in hand.
Maar je profiteert er zelf toch ook van? Door dat "spel door de grote jongens" heb jij ze ook voor een habbekrats kunnen kopen. Dus wat zeur je nou. Wees blij en wacht geduldig af man.
H. Berkhof
0
quote:

tatje schreef op 29 september 2020 20:27:

De boete is een feit.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-290920-255/Hoge...

Als aan de voorwaarden wordt voldaan, zal er geen verdere vervolging plaatsvinden.

Het z..itje gaat vrij uit :-)

Het was al altijd zo en zal zo blijven.

De wereld is rot.

Tom Tom voor 12,50 van de beurs, is stelen uit mijn beurs en dat wil ik niet.

Om het netjes te zeggen :-)
Hup tatje ;-))

Zoals eerder door mij gememoreerd. De beurs is als een casino waar de onderwereld met de bovenwereld wordt verweven. Alleen wordt het steeds moeilijker te bepalen wie wie is.
H. Berkhof
0
quote:

Kuiken schreef op 29 september 2020 18:26:

bron FD

31 min Gerben van der Marel
AUTO
VW verhoogt inzet in China met miljardeninvestering

De Volkswagen-groep verhoogt de inzet in China met een miljardeninvestering in de ontwikkeling van elektrische auto’s. De Duitse onderneming is al sinds de jaren tachtig aanwezig de Volksrepubliek en verkoopt er inmiddels bijna de helft van de gemaakte voertuigen.
De Volkswagen-groep doet de investering in China van €15 mrd met de lokale partners waarmee het samenwerkt. Dat zijn de Chinese joint-venturepartners SAIC Motor, FAW Group en JAC Motors, waarin de Duitsers een meerderheidsbelang nemen.
In China wordt komende jaren net als in thuishaven Duitsland een inhaalslag gemaakt in de productie van elektrische auto’s. De concurrentie van onder meer het Amerikaanse Tesla, maar ook een handvol Chinese fabrikanten van e-auto’s, neemt toe.
China is de grootste markt voor zowel elektrische voertuigen als personenauto’s. Voor de Duitse autobouwers is hun aanwezigheid van levensbelang.
Verkopen aangetrokken
In China zijn de autoverkopen na het indammen van het coronavirus weer aangetrokken. Nog nooit verkochten de drie grote Duitse fabrikanten relatief gezien zoveel voertuigen in China als het afgelopen kwartaal. VW verwacht net als dochterbedrijf Porsche, dat zelfs moeite heeft om aan de vraag te voldoen, een hogere omzet uit China dan in 2019.
Op een autoshow in Peking maakte VW bekend vijftien modellen te willen maken in China tot 2025. De aankondiging komt bovenop de eerder bekendgemaakte wereldwijde investering van €33 mrd in de transformatie van hoofdzakelijk verbrandingsmotoren naar elektrische aandrijving.
Deze herfst start VW beginnen met de productie van elektrische voertuigen in twee nieuwe Chinese fabrieken. Hier kunnen maximaal 600.000 voertuigen per jaar gemaakt worden. Hiervoor heeft VW in het voorjaar al €2 mrd uitgetrokken.
Woensdag spreekt topman Herbert Diess op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, die vijf maanden is uitgesteld en een virtueel karakter heeft wegens corona.
Mijn reactie van 29 september 2020 11:01 aan DerksVisie kun je mede in het licht zien van wat hierboven geschreven is.
H. Berkhof
0
Published on 29 September 2020, 7:30 CEST
Steag chooses Alfen as partner for solar park Leeuwarden

Steag Solar Energy Solutions, an international solar power developer, assigned Alfen, expert in energy solutions for the future, to install a local energy grid for solar park Drachtsterweg in Leeuwarden (the Netherlands).

Steag Solar Energy Solutions GmbH is a globally operating service provider in the field of renewable energy with headquarters in Würzburg (Germany). Thanks to its global network of partners they operate efficiently, reliably and flexibly. Solar park Drachtsterweg in Leeuwarden is the first project for Steag located in the Netherlands. They chose Alfen for its technical expertise and knowledge of the Dutch market. The commissioning of this solar park on the Drachtsterweg in Leeuwarden has provided approximately 3,500 local households with green energy since the beginning of this summer.

Tobias Leschinsky, project manager at STEAG: "This was the first time we worked together with Alfen. We are happy with our partnership. They have done an excellent job in Leeuwarden. The thorough technical expertise and the knowledge of the local market that Alfen possess are very valuable to us. We look forward to the next project."

Serge Kraaijeveld, Sales Manager Smart Grid Solutions at Alfen, adds: "Alfen is proud to have gained the trust of a professional company such as Steag. Like Alfen itself, Steag has been in existence for over 80 years and has an impressive track record in Germany and beyond. It is great that Alfen has been able to contribute to the success of Steag's first solar park in the Netherlands. We look forward to future collaboration with yet another leading partner in the market."
DerksVisie
0
quote:

JTT schreef op 29 september 2020 11:11:

DerksVisie,

HELLA Aglaia gebruikt TomTom AutoStream.
Dat kunnen ze bij HERE niet. Zullen dan toch TomTom nodig hebben.
In het begin wel ja. Maar als AutoStream noodzakelijk blijkt zullen ze met HERE hiervoor een alternatief maken. Goed HELLA Aglaia is niet de enige softwareleverancier voor camera's waar TomTom mee samen werkt. Er is ook nog een samenwerking met Elektrobit. Maar het laat helaas wel zien hoe snel partners kunnen verdwijnen in deze markt.
boem!
0
Eens met het gegeven, dat partnership geen garantie geeft voor de toekomst.

Het bewijs hiervoor wordt geleverd door VW die als aandeelhouder van HERE de keus op een ander (TT) heeft laten vallen vwb invulling van productbehoefte.

Dat VW een voorkeur zal hebben om met HERE zaken te doen is het intrappen van een open deur, daar staat tegenover dat de kwaliteit en beschikbaarheid van het te leveren product prioriteit no 1 blijft.

Ook HERE is en was op de hoogte van de eisen die gesteld worden/werden aan toepassingen op het gebied van level2-5.
Of zij in staat zijn een competatief product op de markt te zetten tegenover AutoStream zal moet worden afgewacht temeer daar TT zelf ook overtuigd is van de noodzakelijke extra investeringen op dat terrein en daarvoor het geld al heeft gereserveerd terwijl zij daarnaast ook al veel meer data tot hun beschikking hebben dan HERE om dat product op een hoger plan te krijgen.

boem!
0
quote:

ketchup schreef op 29 september 2020 10:45:

[...]

denk niet als zelfstandige speler, zie de penetratie van derden eerder toenemen dan afnemen, daarbij is er ook een nieuwe stroming die zeer inventief denkt en dat geholpen door overnames en/of kapitaal injecties, maakt TT als kleine onderneming kwetsbaar

TT heeft 5 jaar de kans gekregen zich te bewijzen, en ze hadden en de sector en de markt mee voor algeheel sentiment, het is ze niet gelukt, ze hebben verkeerd gegokt door een gespreide speler te willen zijn met de verwachting te gaan vuren uit al haar divisies, dat is faliekant mislukt

het afstoten van Telematics was om kapitaal risico enerzijds uit de toko te halen en anderzijds geld beschikbaar te hebben voor nog meer R&D op de kroondivisie A&E , maar niet enkel corona ook het onderspit waar traditionele Car Inc doorheen moest versus Tech on wheels ( zoals Tesla) heeft een ander licht geworpen op de sector.

de opkomende cijfers voor TT zouden eigenlijk vanaf het dramatische 1e h jaar moeten beteren, maar vrees dat TT verder achteruit is gegaan
de ondernemingswaarde is nu zo verschrikkelijk laag , dat HG iets zal moeten ondernemen, anders kan hij opstappen.
eens breekt de kruik, ook voor hem - zijn positie bij zoveel verdampen van aandeelhouderswaarde aan de beurs is niet langer houdbaar, hij haalt het eraf en dan is die druk weg.
er mag geen vergelijking meer getrokken worden en de cash die nu nog in de toko zit kan het grotendeels betalen.

we wachten af en zien wel wie er gelijk krijgt, de markt spreekt als we naar de waarde van het aandeel kijken aan de beurs mega wantrouwen uit voor TT's toekomst.
Ik denk dat dit een perfecte weergave is van hoe de markt aankijkt tegen de pogingen van TT om een woordje mee te spreken in een zeer beloftevolle markt met het huidig koersnivo tot gevolg.

De auto wordt door Big-Tech gezien als de nieuwe device.
Daarin speelt ook ADAS/SDC een belangrijke rol.
TT denkt als kleine speler het op te kunnen nemen tegen de grootmachten door aan te geven zelfstandig een vooraanstaande rol op te eisen op het gebied van ADAS/SDC vwb positionering.

De markt acht de kans tot succes heel klein ondanks alle samenwerkingsverbanden die het bedrijf heeft gesloten en ondanks de met behaalde verdiensten uit het verleden aanwezige investeringspot om dat doel te verwezenlijken.

Het enige dat TT kan doen om aan die negatieve benadering een eind te maken is door het presenteren van cijfers die aangeven dat er wel degelijk uitzicht is op een succesvol vervolg.

Jij geeft aan dat de cijfers hoewel beter dan het 1st halfjaar nog steeds teleurstellend zullen zijn.
Ik verwacht inderdaad ook teleurstellende cijfers over 3q omdat TT door Corona een omzet misloopt van 30 mio in Automotive en het scenario om Consumer te gebruiken als cash-cow als mislukt moet worden beschouwd.
Omdat jij en de meerderheid van de markt TT niet waardeert op de productiecijfers maar op de IFRS cijfers zullen de IFRS cijfers de markt in sterk positieve zin verrassen.
Een A&E omzet van 115 mio( stijging met 20% tov q3 2019) zal de markt verrassen ondanks alle verwijzingen die TT nadrukkelijk heeft afgegeven over hoe de IFRS omzet zich verhoudt tot de productieomzet.

Ik verwacht daarom dat de slechte door Corona beinvloede productiecijfers en de zeer positieve IFRS cijfers de ogen van de markt zullen openen.
HG : 2020 wordt financieel een slecht jaar omdat we 110 mio mislopen aan A&E omzet en een streep moet worden gezet om Consumer te kunnen gebruiken als cashcow MAAR de deal-activiteit binnen A&E geeft ons alle vertrouwen dat we ipv zwakker sterker uit het post-corona tijdperk zullen stappen.


boem!
0
De markt bepaald de koers van het aandeel op basis van de te verwachten aandeelhoudersuitkeringen.

TT heeft besloten om haar potentie aan aandeelhoudersuitkeringen nu reeds op te starten niet te gebruiken maar om dat aanwezige geld te investeren in de verdere ontwikkeling van haar kaarten.
De markt staat daar zeer sceptisch en wantrouwig tegenover.

Imho maakt de markt een cruciale fout door TT te beoordelen op haar IFS cijfers en niet op de door TT ook pontificaal benoemde FCF cijfers.

We gaan het allemaal meemaken in dit theater.

Ik ben reuze benieuwd hoe de markt sterk meevallende IFRS cijfers bij sterk tegenvallende FCF cijfers gaat interpreteren.
ketchup
3
de markt oordeelt TT veel mee voor totale omzet en wat is het totale kostenplaatje en zolang de omzet krimpt ( voor totaal ) en de opex niet serieus onderuit komt en of dit nu ook bestaat uit een groot gedeelte afschrijvingen of ondergebrachte capex doet er verder niet toe, zolang dat niet in de cijfers is te zien is TT gewoon een krimpend bedrijf
en krimpende bedrijven in een groei sector , hoe graag je de focus ook wil leggen als bestuur op de groei verwachtingen, gaat voor een bedrijf dat al 15 jaar krimp laat zien niet op.

en ook al krijgt TT van de 2 huisanalisten koopaanbevelingen, zolang de account en fonds Managers het niet aanbevelen laten beleggers het afweten
verder zijn ook bij de huisanalisten TT's koersdoelen in een neerwaartse spiraal van 15 euro naar 12 nu naar 10 euro en als TT in Q4 onder de 8 noteert, dan kan zeker bij algeheel negatiever economisch klimaat het doel ook wel van 10 naar 9 of 8 euro
de koersdoelen van ING en ABN worden niet langer serieus genomen, als je al 5 jaar lang meer dan 50% ernaast zit voor verwachting neemt men je niet langer serieus

de sterkste ondersteuning voor koers van het aandeel is thans die berg cash en als die de komende 18 maand krimpt om wat voor reden dan ook, vanwege leegroven aan bonussen of vanwege kosten voor R&D dan kan TT ook naar 5 euro, ook al is de waarde van de Maps 3 miljard en aangezien ik niet denk dat HG het zover zal laten komen , ga ik uit van een exit

we zien het wel, ondanks dat ik nog een aanzienlijk pak aandelen bezit @ 8.25 euro , is mijn enthousiasme na 5 jaar weg bij dit aandeel
nu aan 6.50 euro sta ik een 25% in de min en als dat om te draaien is naar 50% in de plus via een exit zie ik dat liever vandaag dan morgen.
Brouwer285
0
Inderdaad krimpt consumer maar a&e groeit. Puur naar omzet kromp het ja, maar met een marge die van 50% naar 85% ging is het gross result tamelijk stabiel gebleven. Even een dipje hierin vanwege de verkoop van telematics maar daarvoor staat nog wat cash op de balans. Dus in dat opzicht niet echt een krimpbedrijf.
Qua balans assets is er inderdaad vorig jaar en dit jaar een zeer sterke krimp te zien, maar die Krimp stopt ineens na 4e kwartaal 2020. Jammer dat ze deze afschrijvingen niet gewoon in 1 keer bij de halfjaar cijfers van 2019 hebben genomen, ik denk zelf dat de reden hiervoor nu op de koersborden staat.
Brouwer285
0
Verder is de verkoop van TTT een noodzaak geweest, men kan geen diensten aan bijv daimler en verizon ten behoeve van telematics leveren en tegelijkertijd met ze concurreren met een eigen Telematics systeem.
[verwijderd]
0
quote:

ketchup schreef op 30 september 2020 06:34:

de markt oordeelt TT veel mee voor totale omzet en wat is het totale kostenplaatje en zolang de omzet krimpt ( voor totaal ) en de opex niet serieus onderuit komt en of dit nu ook bestaat uit een groot gedeelte afschrijvingen of ondergebrachte capex doet er verder niet toe, zolang dat niet in de cijfers is te zien is TT gewoon een krimpend bedrijf
en krimpende bedrijven in een groei sector , hoe graag je de focus ook wil leggen als bestuur op de groei verwachtingen, gaat voor een bedrijf dat al 15 jaar krimp laat zien niet op.

en ook al krijgt TT van de 2 huisanalisten koopaanbevelingen, zolang de account en fonds Managers het niet aanbevelen laten beleggers het afweten
verder zijn ook bij de huisanalisten TT's koersdoelen in een neerwaartse spiraal van 15 euro naar 12 nu naar 10 euro en als TT in Q4 onder de 8 noteert, dan kan zeker bij algeheel negatiever economisch klimaat het doel ook wel van 10 naar 9 of 8 euro
de koersdoelen van ING en ABN worden niet langer serieus genomen, als je al 5 jaar lang meer dan 50% ernaast zit voor verwachting neemt men je niet langer serieus

de sterkste ondersteuning voor koers van het aandeel is thans die berg cash en als die de komende 18 maand krimpt om wat voor reden dan ook, vanwege leegroven aan bonussen of vanwege kosten voor R&D dan kan TT ook naar 5 euro, ook al is de waarde van de Maps 3 miljard en aangezien ik niet denk dat HG het zover zal laten komen , ga ik uit van een exit

we zien het wel, ondanks dat ik nog een aanzienlijk pak aandelen bezit @ 8.25 euro , is mijn enthousiasme na 5 jaar weg bij dit aandeel
nu aan 6.50 euro sta ik een 25% in de min en als dat om te draaien is naar 50% in de plus via een exit zie ik dat liever vandaag dan morgen.
Jammer, slechts 2 x een punt in dit hele verhaal en slechts 1 x een hoofdletter bij een woord midden in de zin. Inhoudelijk verdient dit beter denk ik, maar dit is zo storend dat ik stop met lezen. Het is mijns insziens een stukje waarde wat je je eigen mening toebedeeld, door je eigen tekst netter te presenteren.
Gravenbeek
0
quote:

Brouwer285 schreef op 30 september 2020 07:18:

Inderdaad krimpt consumer maar a&e groeit. Puur naar omzet kromp het ja, maar met een marge die van 50% naar 85% ging is het gross result tamelijk stabiel gebleven. Even een dipje hierin vanwege de verkoop van telematics maar daarvoor staat nog wat cash op de balans. Dus in dat opzicht niet echt een krimpbedrijf.
Qua balans assets is er inderdaad vorig jaar en dit jaar een zeer sterke krimp te zien, maar die Krimp stopt ineens na 4e kwartaal 2020. Jammer dat ze deze afschrijvingen niet gewoon in 1 keer bij de halfjaar cijfers van 2019 hebben genomen, ik denk zelf dat de reden hiervoor nu op de koersborden staat.
precies de afschrijvingen niet ineens nemen vorig jaar maar over meerdere kwartalen steeds afschrijven os wederom 1 van de vele middelen (deur wagenwijd open zetten) waardoor het spel van koerscontrole en alsmaar omlaag drukken van de koers hand in hand gaan.
Daarom staan we nu onder in de 6€ en niet terug in de 9€ (gezien herstel t.o.v. van de tech afgelopen maanden)
De grote jongens hebben enkele kwartalen extra tijd gekregen om hun belangen te vergroten.
Optiebelegger
0
Handel stil gelegd ????
Al 15 minuten geen transacties !!!!!
Al 2725 stukjes verhandeld !!!!
tatje
0
Welke koers wil Tom Tom in 2019 en 2020.

Het liefst onder de 10, tja corona doet er nog een schepje boven op.

De grote afschrijvingen, de analisten zeiden het al bij Q2 2019, waarom niet helemaal in Q4 2018 of Q2 2019, nee verdelen over 2019 en 2020.
De IFRS regels over deferred, het randje opgezocht, om te maximaliseren.
Capex in 2018 nog 84, in 2019 24 en 1e HJ 2020 4.
We willen, niet dat 2019 en 2020 voor de buitenwereld zal shinnen.

Dan kun je 2019 en 2020 er wel heel slecht uit laten zien voor de buitenwereld.

Aan de andere kant zegt TT zelf kijk naar de FCF.

Dus de maatregelen die betrekking hebben op 2019 en 2020 verklaart TT.
We schrijven wel extra af, we zoeken met deferred het randje op en willen geen capex meer, maar als je kijkt naar FCF elimineer je deze posten :-)

Ik denk dus, 2019 en 2020 alles uit de kast halen om vanaf 2021 2022 TT te laten shinnen.

Dat de koers er ook onder leidt, heeft als doel de aandelen inkoop.

Vanaf 2022 bijna geen afschrijvingen meer.
600 miljoen aan winsten verrekenen met verliezen uit 2019 en 2020.
Deferred automotive SD blijft ineens en houdt dus zijn deferred ?
Maar ADAS en HD die vanaf 2021 in de omzet gaan lopen geeft gewoon een jaarlijkse fee.

Dus vanaf 2022 gaat de ebit en de FCF shinnen als nooit te voren.

IK denk dat Enterprise met de API s een heel grote jongen wordt.

Zit dat al in de ambitie 2030.

Zonder Corona was deferred automotive in Q1 2020 geen 35 maar een groei van 40 geweest.
Plak er zelf maar een getal op voor 2020, zonder Corona :-)
NewKidInTown
0
Mooie verhalen hier, sommige zien er logisch en betrouwbaar uit, maar KLOPPEN NIET.

Ik doe ook een duit in het zakje:

- "de aarde is ROND"
- "in de winter worden de dagen korter"
- "de Mount-Everest is de hoogste berg op aarde"
- "de woningprijzen kunnen alleen maar omhoog"
- "URW is van boven de 200 gedaald naar rond de 30 en kan alleen maar verder dalen"

pik de foutieve er uit.

(Over 9/11 en de maan-landing wil het ik maar niet hebben)
Johan8
1
Zit het verhaal van IEX te lezen over
komende IPO 's
Waarderingen min 6 miljard

Tomtom dan Harold
Hoe kan toch, wat loop je te kloten Harold

Ga toch gewoon naar de Nasdaq

en ga eens goede pr regelen
1.463 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 5,980
Verschil -0,205 (-3,31%)
Hoog 6,230
Laag 5,980
Volume 668.949
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 2.045.397

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront