Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 september 2020 08:51:

[...]
Dus jij zou voor Trump kiezen....???

Omdat hij zo hard kan schreeuwen....???
Dit was geen debat maar in 2 min je visie geven over een bepaald onderwerp. In Nederland gaat dat anders en debatteren politieke leiders over een onderwerp.
gbakl
0
het was niet fraai en al helemaal niet presidentieel, maar de VS gaan al lang niet meer
voor een voorbeeldfunktie, integendeel.
decibellen tellen meer dan feiten en schulden in combinatie met slimme belastingontduiking
zijn voor een flink deel vh stemvee aantrekkelijker dan gewoon status en eerlijkheid.

laatste kans voor trump was het instorten van een seniele tegenkandidaat en OK hij deed
zijn uiterste best....ik heb het niet zien gebeuren.

en nu is trump gezien.
er komen elke dag meer smerige feiten boven tafel.
ze zijn niet meer te weerleggen.
Trader Bob
2
Biden moet gewoon die BLM gekkies afkeuren en met harde hand aanpakken.. als hij dat doet is ie best ok..
Doet hij dat niet wekt hij de indruk dat hij marxisme goedkeurd.
Cézan
1
quote:

Plein777 schreef op 30 september 2020 08:55:

Schreeuwpartij tussen Trump en Biden belooft weinig goeds voor de rest van de campagne

De kandidaten maakten elkaar uit voor rotte vis
Heb klein stukje van het geheel gezien. En klopt idd. Ze lieten elkaar niet uitpraten Wat leert het me/ons? Beiden zijn ongeschikt voor het presidentschap, vinnik, vond ik allang.
En de amerikaanse bevolking zit ermee, ook de media. Heb er bijna meelij mee. Met zulke 2 wanna be presidents.

My comments a/d zijlijn.
Juist een USA met zo'n bevolking heeft een zwaargericht nodig. Waar is die?

^^
Chiddix
0
quote:

gbakl schreef op 30 september 2020 09:00:

decibellen tellen meer dan feiten en schulden in combinatie met slimme belastingontduiking
zijn voor een flink deel vh stemvee aantrekkelijker dan gewoon status en eerlijkheid.

Met de belastingaangifte van Trump is niets aan de hand. Volgens de wet heeft hij het spel slim gespeeld met aftrekposten etc Hij dankte Obama/Biden daarvoor dat die dit mogelijk hebben gemaakt.
De gelegenheid geboden als zakenman. Biden begreep het heel goed wat Trump zei.
DeZwarteRidder
2
quote:

Chiddix schreef op 30 september 2020 09:24:

[...]Met de belastingaangifte van Trump is niets aan de hand. Volgens de wet heeft hij het spel slim gespeeld met aftrekposten etc Hij dankte Obama/Biden daarvoor dat die dit mogelijk hebben gemaakt.
De gelegenheid geboden als zakenman. Biden begreep het heel goed wat Trump zei.
Je zit weer te kletsen: Trump hoeft niks te betalen omdat hij alleen maar verliezen heeft geleden.

Bovendien loopt er nog een procedure van de Belastingdienst tegen hem over een groot bedrag.
Plein777
0
Trump versus Biden: anderhalf uur ruzie over deze zes onderwerpen

Updated 9 min geleden
13 min geleden in BUITENLAND uit de telegraaf

NEW YORK - Na anderhalf uur op elkaar inhakken, kwamen er toch zes belangrijke onderwerpen naar boven drijven in het eerste televisiedebat tussen de Democraat Joe Biden en huidig president Donald Trump.

Uiteenlopende visies over de Amerikaanse economie, het aanhoudende geweld in de Verenigde Staten en - hoe kan het ook anders- de wereldwijde coronacrisis passeerden de revue. Een overzicht.

Aanstelling nieuwe opperrechter: ’Wat doet die clown?’

De ruziesfeer startte al bij het eerste onderwerp: de aanstelling van een nieuwe opperrechter. Eerder deze week droeg president Trump de conservatieve Amy Coney Barrett (48) voor als nieuwe opperrechter bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, de hoogste gerechtelijke instantie in de Verenigde Staten. Als haar benoeming goedgekeurd wordt door de senaat zal ze de recent overleden Ruth Bader Ginsburg vervangen. Zeer tegen de zin van het duo Biden/Kamala Harris.

„Het is niet aan de huidige president om een kandidaat naar voren te schuiven”,herhaalt Biden zichzelf tijdens het debat. „Het volk moet eerst een nieuwe president en congresleden kiezen.” Biden wilde zijn bewering staven maar daartoe kreeg hij amper de kans: de president onderbrak hem voortdurend en moderator Chris Wallace moest meerdere keren tussenbeide komen. „Waarmee is deze clown toch bezig?”, vroeg Biden zich hardop af terwijl Trump verder ratelde.

De stelling van de president: „Het is simpel: wij mogen na het overlijden van Ruth Bader Ginsburg een kandidaat voordragen want wij hebben de verkiezingen gewonnen. We hebben de Senaat in handen. Ik geloof in de kandidatuur van Amy Coney Barrett, ze is erg bekwaam.”

De verdienste en ervaring van de kandidaten: „Bosbranden gevolg rampzalig bosbeheer”

Zichzelf op de borst slaan is doorgaans geen probleem voor de huidige president. „Er is geen enkele president die meer heeft gedaan dan ik. En dat in amper 3,5 jaar. Ik heb de beste economie van de wereld gecreëerd en de werkloosheid was nog nooit zo laag.” En toen kwam corona. „Nu zijn we alles opnieuw aan het opbouwen: we komen sterk terug en zetten alweer records neer.”

Ook de heropbouw van het rechtssysteem is volgens Trump zijn werk. „Toen Obama aftrad, waren er 128 rechters te kort in onze rechtbanken. Ik heb honderden, misschien wel 300 rechters aangesteld zodat ons systeem verder kan werken.”

Voormalig vicepresident Biden pakt het anders aan: hij benadrukt maar heel gering de eigen sterktes maar heeft het uitvoerig over de zwaktes van Trump. „Onder Trump zijn vooral de rijken een stuk rijker geworden. De gewone Amerikaan is armer en zieker geworden. Onder zijn bewind is het geweld en racisme ook enorm toegenomen. En hij heeft het leger beledigd: hij noemde ze nietsnutten. Hij zit fout want dat zijn helden.”

Dat is voor de president reden om het drugsverleden van de zoon van Biden op te rakelen. „En hij heeft smeergeld ontvangen van onder meer Moskou voor zijn werkzaamheden in Oekraïne.” Biden probeerde verschillende malen om die beschuldigingen te ontkrachten maar kreeg de kans niet, zelfs niet toen Wallace de president aanmaande om te zwijgen.

Nog een puntje: de klimaatverandering en de impact ervan op de economie. „Wij doen het heel goed op dat gebied”, zegt Trump. „Wij hebben de schoonste lucht zonder dat we de economie kapotmaken. Wij hebben ons teruggetrokken uit het klimaatakkoord omdat het slecht was. Wij doen er alles aan om het klimaat te redden. Elk jaar hoor ik: Californië staat in brand. Ze moeten de bossen beter beheren. Dan gebeurt dat niet” Biden gaf al aan dat als hij president wordt, de Verenigde Staten zich opnieuw zullen aansluiten bij de klimaatakkoord van Parijs.

De Amerikaanse economie en recessie: „Toon uw documenten”

Als het onderwerp economie aangesneden wordt, komen het gesprek al snel bij het belastingsnieuws van afgelopen week. ’The New York Times’ schreef dat Donald Trump slechts 750 dollar aan federale inkomstenbelasting betaalde in 2016. „Leugens”, zegt de president. „Ik heb miljoenen aan belastingen betaald en ik wil het jullie gerust laten zien. Voor ik president werd, was ik ondernemer. Natuurlijk betaal ik niet graag belastingen maar ik deed het wel.”

Biden vraagt Trump meerdere malen om zijn belastingsdocumenten te tonen maar kreeg maar weinig reactie. Hij benadrukte dat de president gebruikmaakte van fiscale achterpoortjes en belastingskortingen en dat hij die maar al te graag wil terugdraaien.

„Om over zijn economisch falen nog maar te zwijgen. Voor president Trump hadden we een bloeiende economie en hij heeft alles verprutst. De werkloosheid nam toe en bedrijven verdwenen. Wij brachten grote bedrijven zoals Chrysler terug en kijk: ze zijn opnieuw weg. Hij heeft veel gepraat over handelsakkoorden en jobcreatie maar eigenlijk deed hij niets. Alleen maar golfen.”
Plein777
0
De coronapandemie: ’Hij had uit bunker moeten komen’

Meer dan 7 miljoen besmettingen en 200.000 mensen stierven aan het coronavirus in de Verenigde Staten. „Er werd zoveel gedebatteerd over het onderwerp maar wie moet de kiezer nu geloven”, vroeg moderator Chris Wallace zich af.

„Niet de president”, zegt Biden. „Want die heeft geen plan. Hij wilde in het begin van de crisis zo weinig mogelijk informatie geven omdat hij niet wilde dat de mensen in paniek zouden raken. Maar Trump schoot zelf in de paniek: hij sloot meteen de grenzen en wees naar China. Hij had uit zijn bunker moeten komen, een slim plan opstellen en de mensen het geld en de hulp geven die ze nodig hadden.”

En opnieuw moet Biden zwijgen van Trump: „Als we naar jullie hadden geluisterd dan waren er miljoenen mensen gestorven want jullie lieten de grenzen gewoon open. Ik heb de grenzen gesloten. Wij hebben erger voorkomen. Er sterven steeds minder mensen en we zijn dichtbij een vaccin. Jij had dit nooit kunnen doen, jij hebt dat niet in je bloed.”

Als Biden het woord vaccin hoort vallen, rolt hij met de ogen. „Dit zegt dezelfde man die aanraadde om bleekwater in je arm te spuiten en die zijn eigen experts in twijfel trekt.” Opnieuw neemt Trump het woord. „Dat was sarcastisch, je was altijd de slechtste in de klas. Spreek mij niet over slim zijn.”

Het raciale protest: ’Je bent een racist’

Nadat hij Biden verschillende keren onderbrak en het debat grimmiger wordt, grijpt Trump terug naar 1994. „Jij noemde de zwarte Amerikanen toen ’superpredators’ of roofdieren. Ik laat nu mensen vrij uit de gevangenis die jij toen fout behandeld hebt. Als je kijkt naar de peilingen, doe ik het bijzonder goed in bijvoorbeeld Portland en bij de zwarte gemeenschap.” Trump verwijt Biden dat hij de politie niet steunt. „Je bent bang om de steun van je linkse vleugel te verliezen, je durft het woord ’law enforcement’ zelfs niet meer uitspreken.”

Biden benadrukt dat hij wel degelijk de politie steunt en dat de overgrote meerderheid van de agenten goede, eerlijke, mensen zijn. „Maar er zijn rotte appels en die moeten eruit. Geweld is nooit gepast.”

Opvallend: Biden noemt Trump openlijk een racist. „We zijn allemaal Amerikanen. „Hij kijkt neer op zwarte mensen. Het zijn gewone Amerikanen. We moeten dit samen doen.” Die reactie kwam er nadat Trump weigerde om de blanke suprematie te veroordelen. „Ik wil dat wel maar ik zie dat er veel meer geweld wordt gebruikt langs links. Het is dus vooral een probleem van de linkse flank.” Zelfs als Biden aandringt om over te gaan tot een veroordeling, blijft de president naar links wijzen.

De betrouwbaarheid van de verkiezingen: „Luister niet nog vier jaar naar leugens”

Voor Biden is er maar een ding van belang: dat mensen stemmen. „Het hoofd van de FBI heeft gezegd dat stemmen via de post volledig veilig is. Trump beweert dat het frauduleus is maar hij stemt zelf via de post! Op welke manier ook: ga stemmen want de president kan je niet stoppen.”

Biden zei het te accepteren ls hij de verkiezingen verliest. „De president zegt dat hij nog niet weet of hij bij verlies zal vertrekken, maar laat je daardoor niet afschrikken: hij kan dan niet aanblijven. Ga stemmen anders moet je nog eens vier jaar naar zijn leugens luisteren.”

Trump: „Nog voor ik verkozen werd, werd ik al belaagd door de Democraten. Ze hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om van me af te komen.”

Hij is bang voor het stemmen per brief. „Ze sturen ze willekeurig op en ze komen overal terecht. En dan ligt er toevallig eentje met een stem op Trump in een vijver....tja”

Biden vindt de beschuldigingen ’belachelijk’. Hij vertrouwt op een eerlijk verloop.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 september 2020 09:34:

[...]
Je zit weer te kletsen: Trump hoeft niks te betalen omdat hij alleen maar verliezen heeft geleden.

Bovendien loopt er nog een procedure van de Belastingdienst tegen hem over een groot bedrag.
Zei aftrekposten etc. Dacht, dat hij $750 moet betalen. Maar de aanklacht was, de kluit belazerd. En dat omschreven zijn tegenstanders met , te weinig belasting betaald. Als je zegt, Trump behoeft niks te betalen door geleden verliezen , is dit probleem opgelost.
DeZwarteRidder
1
quote:

Chiddix schreef op 30 september 2020 10:05:

[...]Zei aftrekposten etc. Dacht, dat hij $750 moet betalen. Maar de aanklacht was, de kluit belazerd. En dat omschreven zijn tegenstanders met , te weinig belasting betaald. Als je zegt, Trump behoeft niks te betalen door geleden verliezen , is dit probleem opgelost.
Trump zal natuurlijk nooit toegeven dat hij wegens grote verliezen geen belasting hoeft te betalen.

Zodra hij geen president meer is, zullen bijna alle zaken van Trump failliet gaan wegens de grote schulden die er op zitten.
Chiddix
0
Wat mij opviel , wanneer Joe Sleepy in het nauw kwam hij zich richtte tot de camera , om het volk toe te spreken i.p.v naar de aanwezigen in de zaal. Het geheime wapen van Joe.
gbakl
1
niets gelezen dan over de details van die verliezen ?
hoezo geleden verliezen ? kapitalen ja, dat klopt.

en de rest van de jaren dat er winst zou zijn geweest, dan waren er enorme aftrekposten vanwege gemaakte kosten ?
welke kosten, nou o.a. enorme bedragen naar zijn dochter Ivanka voor advies of
gewoon geneuzel dat staat er niet bij.

hij komt hier niet mee weg.
en zijn miljarden? die zijn voor een flink deel al weg.
hij overleeft op leningen en garanties vanuit Rusland, soms via Deutsche Bank.

100% chantabel en dat blijkt uit zijn houding t.o.v. poetin.
Chiddix
0
De Nederlandse media noemt het een chaotisch debat. Het was helemaal geen debat. Trump en Biden gingen door elkaars spreektijd heen spreken en als ze even in debat wilden ging de presentator erdoor heen praten, om er een eind aan te maken.
JustLong
0
quote:

gbakl schreef op 30 september 2020 10:36:

niets gelezen dan over de details van die verliezen ?
hoezo geleden verliezen ? kapitalen ja, dat klopt.

en de rest van de jaren dat er winst zou zijn geweest, dan waren er enorme aftrekposten vanwege gemaakte kosten ?
welke kosten, nou o.a. enorme bedragen naar zijn dochter Ivanka voor advies of
gewoon geneuzel dat staat er niet bij.

hij komt hier niet mee weg.
en zijn miljarden? die zijn voor een flink deel al weg.
hij overleeft op leningen en garanties vanuit Rusland, soms via Deutsche Bank.

100% chantabel en dat blijkt uit zijn houding t.o.v. poetin.
Das is nog steeds niet verboden. Dat moeten wij als Nederlanders in ons belastingparadijs toch weten. Waarom zitten die postbusfirma's hier? Juist, om hun winsten zo te verdelen dat ze zo min mogelijk belasting betalen. Als zijn dochter voor hem werkt kan ze facturen sturen, ga maar eens aantonen dat het niet zo is. Momenteel werkt ook zijn hele familie voor hem dus zo gek zijn die advieskosten niet.
Ik ben anti-trump, laat dat duidelijk zijn. Maar laten we niet de boel opblazen want straks is ook de amerikaanse kiezer dat trump bashen moe en stemmen ze alsnog massaal op hem.
JustLong
1
quote:

Chiddix schreef op 30 september 2020 10:48:

De Nederlandse media noemt het een chaotisch debat. Het was helemaal geen debat. Trump en Biden gingen door elkaars spreektijd heen spreken en als ze even in debat wilden ging de presentator erdoor heen praten, om er een eind aan te maken.
En door wie kwam dat volgens jou?
Chiddix
0
quote:

JustLong schreef op 30 september 2020 11:25:

[...]

En door wie kwam dat volgens jou?
Trump maakte het wel heel bont en liet zijn tegenstander vrijwel niet uitspreken. Verstoorde bij regelmaat de spreektijd van Biden. Het leek op een kippenhok.
Chiddix
1
Denk, dat Biden de verkiezingen gaat winnen vanwege het stemmen per post. Niet vanwege zijn kwaliteiten. Voor de beurs zou het slecht zijn als Biden wint?
NewKidInTown
0
‘Biden werd weggeblazen door felle Trump’

Donald Trump en Joe Biden stonden dinsdag tegenover elkaar in het eerste grote debat. Amerika-deskundige Victor Vlam volgde het debat en blikt terug.

www.telegraaf.nl/video/1445142793/bid...
closer
1
quote:

Chiddix schreef op 30 september 2020 12:05:

Voor de beurs zou het slecht zijn als Biden wint?
Ik denk dat de opluchting enorm zal zijn.
70.586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2133 2134 2135 2136 2137 2138 2139 2140 2141 2142 2143 ... 3526 3527 3528 3529 3530 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront