Adyen « Terug naar discussie overzicht

Adyen 2020

1.204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Mangy_Scoundrel
0
quote:

ttroo schreef op 29 september 2020 10:34:

Voor een fonds die hier zo goed presteert, heel weinig meningen en posters. Ook opvallend.
Dat komt omdat enkele longers de shorters het licht in de ogen niet gunnen en er geen normale discussie mogelijk is.
Zodra AnalytischDenker hier iets post slaan de longers op tilt!
ttroo
0
Shorters zijn in ogen van de Long Ones parasieten. Shorters zijn zo wie zo in de minderheid, dus uit de meerderheid van de Long Ones komt of komen altijd mensen die hun geklaag over shorters willen doen. Maar shorters doen niet meer dan dromen van Long Ones realistisch maken. Dromen verkopers die zouden ze moeten aanpakken. Maar mensen geloven in dromen. Dus dromen verkopers houden altijd hun business. En in deze tijden waar met geld wordt gestrooid, komen dromen ook uit. Dus genoeg voorbeelden voor de Long Ones om de shorters om de oren te slaan. De parameters staan in Adyen op Extreme. Dus ik vind het knap dat ze groene koersen laten zien. Investors Day lokt extra vraag uit. Maar er zitten natuurlijk grotere kopers in. Want ze zijn al EUR 49 miljard waard. Ik zag wel dat de paar shorters die in Adyen zitten nog steeds short zitten. Vanaf eind juni. Zag ik dat goed? Die zullen wel pijn hebben op deze shorts. Gisteren ging Adyen aan het einde van de daghandel steeds lichtjes lager, misschien vandaag weer?! Adyen is een goed voorbeeld dat een handje vol mensen een grote business kunnen opbouwen en de rest van de sector het niet ziet. Er zitten daar vaak directeuren, commissarissen en de top 30 of top 50 werknemers van die bedrijven, maar het zijn gewoon onderhouders, geen visionairs, want ze zien een Adyen gewoon niet. EUR 50 miljard niet zien. Ik vind directeuren, commissarissen en de top 30 / top 50 werknemers niet verkeerd, maar in tijden van veranderingen voelen ze zich vaak leidend om hun bedrijf te redden (lean en mean), maar vissionairs hadden hun bedrijf allang gered (zien mogelijkheden en dus waarde), dus in tijden van veranderingen zijn visionairs leidend en directeuren en commissarissen lijdend. Het grote risico is dat ook vissionairs dromers zijn.
Wolff in schaapskleren
0
iemand al iets inhoudelijks meegekregen van de meeting van Adyen van vandaag? Ben benieuwd wat ze daar verteld hebben.
voda
0
Beursblik: geen verrassingen op beleggersdag Adyen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.602,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De beleggersdag van Adyen heeft, zoals verwacht, geen nieuwe doelstellingen of plannen opgeleverd. Dit stelden analisten van JPMorgan Cazenove woensdag.

Adyen hield dinsdagmiddag een online beleggersdag. Daarin gaf de top van het bedrijf vooral inzicht in hoe het bedrijfsmodel zich ontwikkelt, aldus de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

"De beleggersdag van Adyen ging niet over nieuwe producten of nieuwe strategieën", aldus JPMorgan. Adyen zei vast te houden aan de koers die het vaart, en wat in de toekomst moet blijven zorgen voor groei.

Al met al weinig verrassingen, aldus JPMorgan, zoals voorzien.

Adyen mikt op een omzetgroei op de middellange termijn van achter in de twintig tot laag in de dertig procent. De EBITDA-marge zal rond de 55 procent uitkomen.

De zakenbank heeft een Overwogen advies op Adyen met een koersdoel van 1.590 euro. Het aandeel sloot dinsdag op 1.602,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
*KBC Securities handhaaft Reduceren advies
09:13
*KBC Securities verhoogt koersdoel Adyen van 900,00 naar 1.150,00 euro

Bron Binck
voda
0
Beursblik: KBC verhoogt koersdoel Adyen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.579,00 -23,50 -1,47 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft woensdag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 900,00 naar 1.150,00 euro, maar handhaafde het advies op Reduceren.

KBC besloot tot de koersdoelverhoging na een beleggersdag van Adyen op dinsdag. Die leverde weinig strategisch nieuws op, aldus de analisten, maar het zorgde wel voor aanpassingen van het waarderingsmodel en dus voor een hoger koersdoel. KBC schat de inkomsten van de betaalspecialist in de komende jaren hoger in, terwijl het risicoprofiel werd verlaagd.

KBC is te spreken over het bedrijfsmodel van Adyen, maar vindt te koers te ver gestegen.

Woensdag daalde het aandeel Adyen 1,4 procent naar 1.580,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
UBS handhaaft koopadvies op Adyen
10:01
*UBS verhoogt koersdoel Adyen van 1.583,00 naar 1.817,00 euro

bron Binck
[verwijderd]
0
haha, viel mij net pas op dat als ik iets naar iemand anders app en ik gebruik het woord verhoogd dat whatsapp dan automatisch als eerste woord Adyen voorstelt om aan te vullen.

Alles leuk en aardig maar 1817 euro, wat moet je dan wel niet allemaal blijven groeien de komende 10 jaar..... en natuurlijk veranderd er in de tussentijd helemaal niets wat evt ook maar iets in je nadeel kan werken want niemand merkt dat natuurlijk op dat je zo goed bezig bent en dit is echt het ei van columbus wat niemand anders kan.. of sterker nog, kan vervangen met wat anders wat nog slimmer is....

Ze doen het prima, beursgang 240 opening 400, mijn koersdoel 575 euro en dan hou ik gewoon rekening met een mooie groei de komende jaren en een koers en beurs die niet meer opgeblazen is door gratis geld en waar de rente terug is naar 3%.

Vooral dat laatste, je kan het je bijna niet meer voorstellen.

Mijn jongste dochter wordt 12 en ik ga een jongeren rekening openen die ingaat per haar verjaardag bij de ABN Amro (ze kan niet wachten tot ze een bankpasje heeft) , 'wilt u daar ook een spaarrekening bij?'......... waarom vroeg ik... kunt u nog uitleggen wat sparen is?
voda
0
Beursblik: UBS verhoogt koersdoel Adyen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.564,50 -38,00 -2,37 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.583,00 naar 1.817,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een reactie van de Zwitserse bank op de beleggersdag van de Amsterdamse betaalspecialist.

Tijdens de beleggersdag bleven cijfers uit, aldus de analisten, maar een maand na de halfjaarcijfers was dat ook niet heel vreemd.

Ook na de beleggersdag blijft UBS positief over de de kansen voor Adyen op lange termijn.

UBS besloot het koersdoel van Adyen in lijn te brengen met de recent opgelopen waarderingen van andere betaalspecialisten.

Het aandeel Adyen daalde woensdag 1,8 procent naar 1.573,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bank of America handhaaft koersdoel Adyen op 1.625,00 euro
12:11
*Bank of America verlaagt advies Adyen van Kopen naar Neutraal

Bron Binck
voda
0
Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Adyen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.581,50 -21,00 -1,31 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft woensdag het koersdoel voor Adyen verhoogd van van 1.700,00 naar 1.825,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De koersdoelverhoging komt na een beleggersdag die Adyen dinsdagmiddag organiseerde.

Volgens de analisten van Goldman Sachs onderstreepte dit nog eens de sterke positie van de Amsterdamse betaalspecialist. De zakenbank roemde daarbij het "superieure technologische platform" van Adyen.

Dankzij het verder toegenomen vertrouwen van de analisten in de lange termijn kansen van Adyen, werd besloten enkele nieuwe producten en segmenten in de taxaties vanaf 2023 mee te nemen.

De ramingen voor 2023 tot en met 2025 werden met 2 tot 7 procent verhoogd.

Adyen staat ook nog altijd op de favorietenlijst van Goldman Sachs.

Het aandeel daalde woensdag 2,0 procent naar 1.570,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Bank of America haalt Adyen van kooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.581,50 -21,00 -1,31 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft het advies voor Adyen verlaagd van Kopen naar Neutraal met een onveranderd koersdoel van 1.625,00 euro. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Amerikaanse bank.

Met een koers van bijna 1.600 euro is Adyen het koersdoel van analist Adithya Metuku vrijwel genaderd.

Adyen hield dinsdagmiddag een online beleggersdag en volgens Metuku blijft de Amsterdamse betaalspecialist goed gepositioneerd om te profiteren van de stijgende populariteit van e-commerce en digitaal betalen.

"Maar met aandelen die dit jaar al 119 procent zijn gestegen is er nog slechts beperkt opwaarts potentieel", aldus de analist.

Bank of America denkt dat Adyen dit jaar een aangepaste winst per aandeel zal verdienen van 7,09 euro. Dat stijgt volgend jaar vermoedelijk naar 11,00 euro en in 2022 zelfs naar 14,90 euro.

Het aandeel Adyen daalde woensdag 2,2 procent naar 1.568,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wolff in schaapskleren
0
tja, weinig nieuws op de beleggersdag en toch diverse koersdoel verhogingen. Oa om de waardering in lijn met andere betaalspecialisten te brengen....wat een goed argument zeg: alles overgewaardeerd dus moet ook hier de koers omhoog. Wel bijzonder dat de koers vandaag toch daalt. Zou KBC dan toch een beetje gelijk hebben???
[verwijderd]
0
quote:

Wolff in schaapskleren schreef op 30 september 2020 19:11:

tja, weinig nieuws op de beleggersdag en toch diverse koersdoel verhogingen. Oa om de waardering in lijn met andere betaalspecialisten te brengen....wat een goed argument zeg: alles overgewaardeerd dus moet ook hier de koers omhoog. Wel bijzonder dat de koers vandaag toch daalt. Zou KBC dan toch een beetje gelijk hebben???
Ja alles op 1 aandeel na is ondergewaardeerd omdat dat 1ne aandeen nog duurder is dus bijna alles kan alleen maar omhoog.

Maar omdat al die andere aandelen stijgen is dat 1ne aandeel ook niet meer zo duur tov de rest dus moet dat ook weer omhoog... en de rest er weer achteraan natuurlijk.

Beetje het zelfde als het rondje van bestuurders en RvC salarissen en vergoedingen, bonussen, aandelen pakketten, warrants, extra pensioen en dan natuurlijk alle overige vergoedingen en vergeet evt de gouden handdruk niet en de tekenbonus en ik vergeet vast nog wel wat.

Daar wordt ook steeds geroepen dat iemand anders meer verdiend dus de CEO salarissen gaan omhoog en die van de RvC natuurlijk ook, die bepalen dat ook nog voor elkaar en uiterst zelden nog steeds gaat een AVA er tegenin.
Als dan al die andere CEO's meer gaan verdienen gaat de best verdienende klagen dat hij niet meer zoveel meer verdiend... ik bedoel krijgt tov de anderen en dus gaat die ook weer omhoog.

Omgedraaid gebeurt er ongeveer het zelfde met de belastingen voor ondernemingen.
Die zitten juist in een cirkel omlaag.
Land A verlaagd en beargumenteerd dat dit is om bedrijven aan te trekken van de andere 2 landen B en C, die reageren door ook te verlagen.
Resultaat is dat er overal minder belasting binnen komt en de belastingen voor mensen omhoog gaan en voor bedrijven omlaag en dit blijft maar gebeuren of het land laat de schulden oplopen.

De gemene deler van deze 3 is dat de rijken rijker worden want die hebben de assets, die krijgen die beloningen en die zijn eigenaren van de bedrijven waar ze minder belasting hoeven te betalen en jan modaal heeft geen aandelen die opgepompt worden, wordt eerder ontslagen dan een loonsverhoging en moet dan prive ook nog meer belasting gaan betalen want tja, het land komt geld te kort en het land, dat zijn we dan weer wel allemaal.

Het zijn nu eenmaal de regels van het spel en die worden weer niet aangepast omdat diegene die dat bepalen weer in de zak zitten van diezelfde rijken.

Zo is het altijd al geweest alleen in een andere vorm misschien dus vooral niet denken dat je het kan veranderen, leer het systeem zo goed mogelijk kennen en vecht er niet tegen want dat is zinloos maar probeer met die kennis er zo goed mogelijk mee om te gaan en hier en daar een graantje mee te pikken.

Don't be the fish at the table
Wilbar
0
De presentatie van Adyen's Capital Markets Day van 29 september jl staat op de website.
Maar is te groot om hier geheel te plaatsen. Dus even kijken op:
www.adyen.com/investor-relations (onder Documents).

Daardrinkenweop
0
Diep turbo short gegaan op EUR 1575... baal als een stekker, duur geintje. Ondanks dat transacties natuurlijk flink profiteert van Covid, blijft het vrij bizar dat dit aandeel zo doordendert
Wolff in schaapskleren
0
quote:

Wilbar schreef op 1 oktober 2020 11:09:

De presentatie van Adyen's Capital Markets Day van 29 september jl staat op de website.
Maar is te groot om hier geheel te plaatsen. Dus even kijken op:
www.adyen.com/investor-relations (onder Documents).

tx. Ik heb de presentatie doorgelezen. Geeft een mooi beeld van het bedrijf. Maar geen nieuwe inzichten in mijn ogen en is meer een salespitch dan een investor update. Ik snap dus de koersdoel-verhogingen niet (en de waardering ook niet).
voda
3
Beursblik: Adyen flink overgewaardeerd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Adyen NV
1.613,00 10,50 0,66 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Barclays denkt dat het aandeel Adyen zwaar overgewaardeerd is, op een manier die doet denken aan aandelen zoals Tesla in de VS of Ocado in het Verenigd Koninkrijk. Dit blijkt maandag uit een rapport van de Britse zakenbank.

Sentiment is de belangrijkste aanjager van de koers bij zulke aandelen met zeer sterke groeiperspectieven, volgens de Britse bank.

Kijkend vanuit het perspectief van marktaandelen in 2035 concluderen de analisten dat zelfs als Adyen de onbetwiste leider wordt in de mondiale betaalindustrie met een marktaandeel van 35 procent, dit nog altijd de huidige aandelenkoers niet rechtvaardigt.

Barclays denkt dat de bedienbare markt voor Adyen in 2035 meer dan 10 biljoen euro groot zal zijn, waarbij MKB-klanten, enkele mega-spelers op de e-commercemarkt en China niet worden meegeteld.

Adyen heeft momenteel een marktaandeel in online betalen van 8 procent, terwijl de positie in offline betaaltransacties verwaarloosbaar is. In een ongunstig scenario zien de analisten dit marktaandeel verdubbelen naar 15 procent in 2035, in een sterk groeiende markt, en in een gunstig scenario naar 35 procent, met daarbij een marktaandeel van 5 procent voor offline-betalingen. In dat laatste scenario zou het aandeel nog altijd niet meer dan 1.400 euro waard zijn, volgens het waarderingsmodel van Barclays.

De analisten erkennen dat behalve de marktwaardering ook de inkomsten van Adyen die van de oude rivalen over 15 of 20 jaar vele malen kunnen overtreffen, en dat zij eventuele nieuwe activiteiten van Adyen niet meenemen in hun model. Toch denken ze dat er te veel optimisme is ingeprijsd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Credit Suisse start volgen Adyen met Outperform advies en koersdoel van 1.861,00 euro

bron Binck
Daardrinkenweop
0
Dank Voda voor de reguliere updates
Heb zo'n vaag voorgevoel dat Adyen vandaag wel eens door de grond kan zakken...
1.204 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 57 58 59 60 61 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:31
Koers 1.403,600
Verschil -39,000 (-2,70%)
Hoog 1.421,600
Laag 1.398,200
Volume 31.705
Volume gemiddeld 77.600
Volume gisteren 46.797

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront