Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Zat te doen weer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. löngterm 6 oktober 2020 09:49
    De Amerikaanse staatsschuld gaat op 1 van twee manieren worden afbetaald. Inflatie en daarmee oplopende rente tarieven en alle gevolgen van dien. Of een fikse verhoging van taxatie en we weten allemaal hoe ze daar over denken.

    De circulatie van het nieuwe geld is relatief laag en dat zorgt er voor dat het gedrag momenteel "onbestraft" blijft. Maar links of rechts om gaat hier voor betaald worden.
  2. löngterm 6 oktober 2020 13:11
    quote:

    !@#$!@! schreef op 6 oktober 2020 11:12:

    Die staats schuld kan je prima op beide manieren aflossen. Een hogere belastingen en met een negatieve reële rente. De rente gaat nml niet omhoog bij een hogere inflatie. Dat hebben ze bij de Fed nu al laten weten.
    Als het geld in omploop komt licht die keuze niet bij de FED. Kijk maar eens wat er in 1972 gebeurde toen men van de goud standaard af stapte en de inflatie er vandoor ging.
  3. löngterm 6 oktober 2020 13:48
    quote:

    !@#$!@! schreef op 6 oktober 2020 13:44:

    Ah een misverstand. Wel het is namelijk zo dat de FED de (basis)rente bepaald. Die doen en communiceren ze regelmatig. Dus die keuze ligt dus wel degelijk bij de FED. Dit is zelfs wettelijk geregeld.
    Basis rente is inderdaad aan de fed. Echter hebben ze hier niet alle vrijheid in wanneer ze de economie niet willen schaden. Zo zie je ook nu dat de extreem lage rentes niet genoeg zijn om investeringen naar voren te halen. Terwijl ondertussen de zombie bedrijven die geen waarde scheppen kostbare werknemers in beslag nemen. Zonder dat dit zorgt voor extra productie en innovatie.

    Capitalisme heeft in essentie nodig dat geld op de meest efficiente manier gebruikt wordt. Momenteel is deze stelling in grote lijnen niet meer waar. Erg zonde en ook dit zal op termijn groei negatief beïnvloeden.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links