Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
AED en Corona
0
Dekking AED neemt af tijdens COVID-19
Door COVID-19 is er veel veranderd in Nederland. Het leek in de zomer de goede kant weer op te gaan, maar nu de herfst in aantocht is lopen het aantal COVID 19 besmettingen helaas weer snel op. Hierdoor worden er vanuit de overheid weer meer maartregelen genomen om de druk op de ziekenhuizen zo laag mogelijk te houden. Echter wat vergeten wordt is daarom juist het belang van de AED dekking in Nederland.
Consequenties COVID-19
Doordat er rekening wordt gehouden met de druk op de ziekenhuizen, mensen afstand moeten houden en je publieke plekken zoveel mogelijk moet vermijden. Stellen veel mensen dingen uit. Zoals een ziekenhuis bezoek. Zeker de kwetsbare doelgroep, zoals de ouderen. Daarom is het belangrijk dat je zorg draagt voor de mensen om je heen. Dit bereik in eerste instantie door oprecht geïnteresseerd te zijn en op die manier te kijken of je wat voor iemand kan betekenen. Meestal gaat het om de kleine dingen, maar daarnaast als VVE kun je, door je krachten te bundelen, meer bereiken.
AED in buurt
Er zitten grote groepen mensen thuis. Een gedeelte van deze mensen gaan minder snel, met bijvoorbeeld hartklachten, naar het ziekenhuis. Dat houdt in dat er meer verantwoordelijkheid bij de buurt komt te liggen. Dus daarom is het belangrijk dat er voldoende EHBO-ers zijn en dat iedereen weet hoe ze deze mensen moeten bereiken. Dit kan bijvoorbeeld door als VVE een App groep op te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat elke bewoner toegang heeft tot een AED. De goudenregel is dat een AED binnen 6 minuten ingezet moet worden. Dit de meest cruciale periode.
Goede AED dekking
Wanneer er sprake is van een goede AED dekking is het belangrijk dat voldoende bewoners, middels een AED cursus, wordt opgeleid tot AED bediener. Hierdoor raak je bekend met de AED en weet je beter wat je moet doen bij een hartstilstand.
AED aanmelden
Daarnaast is het belangrijk om de AED aan te melden bij HartslagNu. Dan wordt de AED opgenomen in het landelijke netwerk. Daarbij worden eventuele gemaakte kosten vergoed door uw gemeente. Dus het aanmelden van uw AED loont altijd. Belangrijk is dat u als VVE uw AED buiten ophangt. Dan is de AED voor iedereen toegankelijk.
AED kopen met korting
Omdat wij, als AEDmaster, ook onze verantwoordelijkheid willen nemen. Bieden wij een aantal mogelijkheden aan buurten & VVE's. De eerste is dat wij, middels sponsoring kosteloos, aanbieden om in te zetten bij een eenmalig lokaal evenement. Hierdoor kunt u eenvoudig extra gebruik maken een extra AED. Nadat het buurtevenement is afgelopen stuurt u de AED weer naar ons op. Daarnaast geven wij elke VVE / Buurtvereniging minimaal € 100,- extra korting op een AED of AED pakket. Dit geldt voor alle AED's die wij aanbieden. www.aedmaster.nl
marcel13
0
Dankzij leds in 4 sorteercentra kan bpost zijn CO2-uitstoot met 1.000 ton per jaar verminderen
Nieuws

Belgie
Reageer
Geplaatst op donderdag 24 september 2020 om 11:45 uur Door Sudinfo met Belga

Met LED-lampen in de sorteercentra van Charleroi, Luik, Antwerpen en Gent kan bpost 51% besparen op zijn elektriciteitsverbruik voor verlichting in deze centra, wat zal resulteren in een vermindering van de uitstoot van CO2 van 1.000 ton per jaar, zei Engie donderdag in een verklaring. Het is namelijk Engie Solutions, de servicetak van Engie, die werd geselecteerd om de vier centra uit te rusten.

www.sudinfo.be/id255427/article/2020-...
voda
0
Sentiment Duitse exporteurs explodeert

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Duitse exporteurs is in september bijna verdubbeld. Dit bleek vrijdag uit een rapportage over de verwachtingen van Duitse exporteurs in september door het Duitse Ifo Instituut.

De vertrouwensindex steeg van 5,5 naar 10,4 punten, het hoogste niveau sinds oktober 2018.

Volgens Ifo is de stijging van de industriële productie van afnemende landen een steun in de rug voor de Duitse exportindustrie.

In de chemische industrie verwachten beduidend meer bedrijven in het vierde kwartaal een stijging van hun uitvoer. Dat geldt volgens Ifo ook voor producenten van elektrische apparatuur, terwijl ook de automotivesector meer export voorziet.

Daar staat tegenover dat producenten van kleding, leerwaren en schoeisels een significante daling verwachten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Herstel wereldhandel zet door

(ABM FN-Dow Jones) Het wereldhandelsvolume is in juli verder hersteld. Dit meldde het Centraal Planbureau vrijdag in zijn Wereldhandelsmonitor.

In juli stegen de wereldhandelsvolumes met 4,8 procent op maandbasis. In juni was er nog een plus van 7,9 procent, na een daling in mei.

Opvallend noemt CPB het herstel van de Verenigde Staten met circa 11 procent groei voor zowel de invoer als de uitvoer. Ook de Chinese uitvoer maakt een flinke sprong, van 9,5 procent. De Chinese invoer steeg slechts met 0,5 procent.

Ook in overige ontwikkelde economieën zet het herstel verder door, volgens het CPB. "Ondanks deze hoopgevende cijfers, is het verlies van het tweede kwartaal nog niet goedgemaakt."

De wereldwijde industriële productie steeg in juli met 3,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer vertrouwen voor Nederlandse producent

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse producten is in september verbeterd. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex steeg van 5,4 negatief in augustus naar 4,8 negatief in september.

Ondernemers waren vooral minder negatief over de orderportefeuille, aldus het CBS.

Inmiddels is het de vijfde maand op rij dat producenten minder negatief zijn.

Historisch

Het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar is 0,4. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 2018 de hoogste waarde op 10,9 en in april 2020 de laagste waarde op 28,7 negatief. Vanaf april 2020 hebben negatief gestemde ondernemers de overhand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ondernemers hebben iets meer vertrouwen in voortbestaan eigen bedrijf

(ABM FN-Dow Jones) Nederlandse ondernemers hebben tussen juni en september meer vertrouwen gekregen dat hun bedrijven nog minstens een jaar zullen voortbestaan. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag.

In nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven verwachtte meer dan de helft van de bedrijven in september nog minstens een jaar te zullen bestaan.

Alleen in de horeca verwacht slechts 43 procent van de ondernemers er over een jaar nog te zijn. De horeca was daarmee volgens het CBS een uitzondering, hoewel het vertrouwen wel toenam. In juni dacht nog maar een kwart van de bedrijven een jaar later nog te bestaan.

Het vertrouwen was het hoogst in de verhuur en handel van vastgoed, waar 78 procent van de bedrijven in september dacht nog minstens een jaar te bestaan. De informatie- en communicatiesector was volgens het statistiekbureau een goede tweede met 70 procent.

Het vertrouwen kan per bedrijfstak overigens sterk variëren. In de industrie is 88 procent van de farmaceuten ervan overtuigd nog minstens een jaar te bestaan en in de voedings- en genotmiddelenindustrie is dat 78 procent, terwijl amper 23 procent van de bedrijven in de basismetaal en de auto- en aanhangwagenindustrie deze mening deelt.

De meeste ondernemers meldden dat de vraag naar flexibele inzetbare medewerkers door de coronacrisis is afgenomen dan wel op het zelfde niveau is gebleven. "Meer vraag kwam nagenoeg niet voor", zei het CBS.

Daarnaast meldde het statistiekbureau dat ontslag vanwege de coronacrisis tot september in de meeste sectoren relaties beperkt voorkwam. "In de meeste bedrijfstakken gaven 0 tot 10 procent van de bedrijven aan dat er werknemers waren ontslagen wegens de coronacrisis", zei het CBS.

Ondernemers gaven in september bijna net zo vaak aan dat werknemers die het bedrijf hebben verlaten, vervangen zijn, als dat ze aangaven dat deze niet zijn vervangen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: winkelomzetten eurozone door het dak in augustus

(ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in augustus sterk gestegen door uitgestelde vraag en een sterke spaarzin, maar dit niveau van consumentenuitgaven kan de komende maanden niet worden gehandhaafd. Dat schrijft ING maandag in een commentaar op het macro-economische cijfer.

De toename van de detailhandelsverkopen met 4,4 procent in augustus is bijna "te mooi om waar te zijn", stelde ING. Het was het sterkste cijfer ooit gemeten, na een kleine terugval in juli, die voor een deel samenhing met een gewijzigde ingangsdatum van de zomertijd in sommige landen.

De huidige toename kan hooguit enkele maanden worden volgehouden en zal waarschijnlijk al eerder vervliegen, stelde ING.

De cijfers laten zien dat de retailsector goed gepositioneerd was om te herstellen van de lockdownmaatregelen met het oog het coronavirus. In landen zoals Frankrijk en België was de zomeruitverkoop uitgesteld van juli tot augustus, maar in andere landen zoals Duitsland was er ook sterke groei. Ook de internetverkopen trokken duidelijk aan na een dip in juli, wat er volgens ING op wijst dat de groei van de internethandel nog niet voorbij is.

Voor de economische groei voorspelt dit een zeer sterke groeicijfer in het derde kwartaal, gevolgd door herstel in een meer bescheiden tempo in het vierde kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Duitse fabrieksorders zien herstel in augustus aantrekken

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse fabrieksorders zijn in augustus verder opgelopen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van statistiekbureau Destatis.

De orders namen in augustus gecorrigeerd voor seizoensinvloeden met 4,5 procent op maandbasis toe. In juli was de groei op maandbasis nog 3,3 procent.

De buitenlandse orders namen in augustus met 6,5 procent op maandbasis toe. De binnenlandse orders stegen met 1,7 procent.

Op jaarbasis namen de orders in augustus wel met 2,2 procent af. In juli was de krimp op jaarbasis echter nog 6,9 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
marcel13
0
7/10/2020 9:30:49
BAM en AEB akkoord over scheidingsinstallatie

(ABM FN-Dow Jones) AEB Amsterdam en bouwcombinatie BAM/Banzo hebben hun geschil bijgelegd over de nascheidingsinstallatie op het terrein van AEB. Dit maakte de beursgenoteerde bouwer woensdagochtend bekend.

AEB Amsterdam betaalt een bedrag van 2,3 miljoen euro aan de bouwcombinatie voor de definitieve oplevering en het onderhoud van de installatie. Beide partijen beschouwen hun wederzijdse contractuele verplichtingen daarmee als volledig nagekomen.

Met de overeenkomst worden de lopende juridische procedures gestaakt. Ook de wederzijdse beslagleggingen vervallen. De over en weer afgegeven bankgaranties worden geretourneerd.

BAM en Banco zeiden blij te zijn het dossier definitief te kunnen sluiten.

Door: ABM Financial News.
marcel13
0
Goed nieuws voor de Belgen onder ons.

'Orange Belgium komt dit jaar nog met los abonnement voor breedbandinternet'

Orange Belgium komt volgens de nieuwe topman van het bedrijf met een los abonnement voor breedbandinternet. Het abonnement zou goedkoper worden dan de vergelijkbare abonnementen van Proximus en Telenet.

tweakers.net/nieuws/173124/orange-bel...
voda
0
IMF minder somber over vooruitzichten Nederlandse economie

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 14:41 | Views: 377

WASHINGTON (AFN) - De Nederlandse economie krimpt dit jaar waarschijnlijk minder sterk dan eerder gedacht. Dit voorziet het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat ook zijn ramingen voor de wereldeconomie naar boven heeft bijgesteld. Door de vele overheidssteun en versoepeling van lockdownmaatregelen is het beeld mondiaal iets minder somber dan begin van de zomer nog werd voorspeld.

Voor 2020 gaat het fonds nu uit van 5,4 procent krimp in Nederland, waar bij de vorige raming in juni nog gerekend werd op een neergang van 7,7 procent. Dat de economie dit jaar minder krimpt betekent ook dat er volgend jaar minder herstel te verwachten is. In 2021 gaat de Nederlandse economie waarschijnlijk nog maar 4 procent vooruit, een volle procent minder dan eerder gemeld.

De mondiale economie krijgt dit jaar een klap van 4,4 procent, denkt het IMF nu. Eerder werd nog een neergang van 4,9 procent voorzien. De prognose voor het herstel in 2021 is bijgesteld van 5,4 procent naar 5,2 procent. De aanpassingen zijn vooral te danken aan het feit dat economische gegevens in de afgelopen maanden iets minder slecht uitpakten dan aanvankelijk was aangenomen.

Crisis nog niet voorbij

Maar behalve voor China, waar al jaren sprake is van sterke groei, gaat het IMF voor alle belangrijke economieën nog steeds uit van krimp. Zo wordt voor de Verenigde Staten en Duitsland op minnen van dik 4 en 6 procent gerekend. De Britse en de Franse economieën hollen waarschijnlijk bijna 10 procent achteruit, veel sterker dan de Nederlandse. Mogelijk heeft dat te maken met de strengere lockdownmaatregelen in die landen.

"Deze crisis is nog lang niet voorbij", benadrukt IMF-hoofdeconoom Gita Gopinath. "De werkgelegenheid blijft ver onder het niveau van voor de coronacrisis en op de arbeidsmarkt zijn de tegenstellingen groter geworden aangezien werknemers met een laag inkomen, jongeren en vrouwen harder worden getroffen." Ze vreest dat er dit jaar bijna 90 miljoen mensen in extreme armoede terechtkomen.

Gopinath geeft ook aan dat de prognoses nog erg onzeker zijn, vanwege de nieuwe golf aan coronabesmettingen. Dit zou het herstel zomaar kunnen schaden. Ook blijft het lastig te voorspellen wanneer behandelingen en vaccins precies beschikbaar komen. Ze waarschuwt dat slecht nieuws hierover ook voor onrust op de financiële markten kan zorgen. Er is wereldwijd al zo'n 12 biljoen dollar aan coronasteun beschikbaar gekomen vanuit overheden. Maar Gopinath weet nu al dat dit waarschijnlijk niet genoeg is. "Er moet nog veel worden gedaan om een duurzaam herstel te garanderen."
voda
0
Nederlandse werkloosheid loopt terug

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Nederland is in september gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De werkloosheid daalde van 4,6 procent in augustus naar 4,4 procent in september. In mei stond de werkloosheid nog op 3,6 procent.

In totaal ging het in september om 413.000 werklozen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fitch bevestigt AAA-status Nederland

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings handhaaft de AAA kredietstatus van Nederland, met een stabiele outlook.

Hoewel de overheidsschuld oploopt vanwege de maatregelen die zijn genomen ter bestrijding van de coronacrisis, heeft Nederland een sterke staat van dienst als het gaat om begrotingsbeleid en rekent Fitch erop dat de schuld ratio op de middellange termijn zal stabiliseren of dalen wanneer het virus kan worden beteugeld.

Het snelle ingrijpen met stimuleringsmaatregelen heeft ervoor gezorgd dat de economische krimp in het tweede kwartaal minder hevig was dan die in de eurozone als geheel.

Fitch voorspelt dat de Nederlandse economie in 2020 met 5,1 procent krimpt en in 2021 met 3,4 procent groeit. Voor 2022 voorspelt Fitch een groei van 2,3 procent, wat betekent dat de economie in ons land pas dan weer op het pre-corona niveau zit.

De kredietbeoordelaar waarschuwt dat het economisch herstel in gevaar komt wanneer de Nederland opnieuw in lockdown moet vanwege de virusuitbraak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nederlandse detailhandel zet beduidend meer om in september

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in september weer een fors hogere omzet geboekt, hoewel de plus wel kleineer was dan in de voorgaande maanden. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.

De omzet steeg in september op jaarbasis met 7,6 procent. In augustus bedroeg de stijging 10,4 procent en in juli was dit 9,5 procent.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in september. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 10,2 procent hoger dan in september 2019.

De volumes lagen in september 5,5 procent hoger.

De omzet van de winkels in non-food groeide in september met 6,2 procent. Het volume was 4,4 procent hoger dan een jaar eerder.

De online omzet was in september 34,8 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels hebben 29,6 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, groeide met 42,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Duitse economie groeit ruim 8 procent

(ABM FN) De Duitse economie is in het derde kwartaal met 8,2 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit maakte het Duitse bureau voor de statistiek vrijdag bekend.

Op jaarbasis daalde het bruto binnenlands product nog wel met ruim vier procent.

In het tweede kwartaal kromp de Duitse economie met 9,8 procent op kwartaalbasis, na een daling van 1,9 procent in de eerste drie maanden van het jaar.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Economie eurozone toonde sterkste herstel ooit in derde kwartaal

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 11:11 | Views: 299

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone toonde in het derde kwartaal met afstand het sterkste herstel ooit gemeten. De groei bedroeg bijna 13 procent ten opzichte van het tweede kwartaal toen de economie nog zwaar gebukt ging onder de eerste coronalockdown, meldt statistiekbureau Eurostat.

Het herstel was bovendien sterker dan economen in doorsnee hadden voorzien. Toch blijven veel kenners pessimistisch aangezien nieuwe lockdownmaatregelen inmiddels weer voor nieuwe economische problemen zorgen.

Het lukte de economie van de eurozone afgelopen kwartaal ook nog niet om al boven het niveau van een jaar eerder uit te stijgen. Het bruto binnenlands product (bbp) van alle eurolanden tezamen was nog altijd ruim 4 procent kleiner dan een jaar eerder.
voda
0
Video: ABN AMRO positiever over aandelen

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is iets minder voorzichtig geworden in haar beleggingsvisie. Dit blijkt een uit video met beleggingsstrateeg Ralph Wessels van de bank.

Aan beleggers doet Wessels dan ook de suggestie om te kiezen voor een neutrale weging van aandelen in plaats van een bescheiden onderweging.

www.youtube.com/watch?v=bf5HsM7G86A

In de afgelopen maanden hadden de financiële markten te maken met verschillende negatieve factoren en onzekerheden. Voor sommige van die factoren en onzekerheden geldt volgens Wessels, dat deze nu geleidelijk aan het oplossen zijn of dat er meer duidelijkheid ontstaat over de uitkomsten ervan.

"We denken hierbij onder meer aan de Amerikaanse verkiezingen, de mogelijkheid van een tweede stimuleringspakket in de VS en de ontwikkelingen rond het coronavirus."

En dat tegen een achtergrond van aanhoudende steun vanuit overheden en centrale banken, verwachte langdurig lage rentestanden en het vooruitzicht van een mogelijk coronavaccin begin volgend jaar. "Ook merken we hierbij op, dat de wereldwijde financiële markten in de afgelopen tijd een opmerkelijke veerkracht hebben getoond."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
haas
0
quote:

voda schreef op 2 november 2020 06:16:

Video: ABN AMRO positiever over aandelen

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is iets minder voorzichtig geworden in haar beleggingsvisie. Dit blijkt een uit video met beleggingsstrateeg Ralph Wessels van de bank.

Aan beleggers doet Wessels dan ook de suggestie om te kiezen voor een neutrale weging van aandelen in plaats van een bescheiden onderweging.

www.youtube.com/watch?v=bf5HsM7G86A

Mss dat Wessels eens de iex one monitor kan bekijken met de ylds op de hoodindexen
En dan met name naar de aandlene die diep in het rood staan?:)
Wanr er zijn beleggers die nog dip-orders willen doen op hun verlieslatende posities

one.iex.nl/monitor/?utm_source=koerst...

Der DAX ist tot

Retten Sie Ihr Hab und Gut!

Heiko Voigt
Henrik Voigt
Investor & Chefanalyst


An alle Anleger,

bitte notieren Sie sich heute einen äußerst wichtigen Termin in Ihrem Kalender.

Der 7.11.2020 ist der wichtigste Tag des Börsenjahres. Die dramatischen Entwicklungen der letzten Tage haben uns dazu veranlasst eine Sonderkonferenz einzuberufen.

Sie müssen jetzt sofort Vorkehrungen treffen, wenn Sie nicht alles verlieren wollen.
voda
0
Video: Pessimisme beursexperts verdampt

(ABM FN-Dow Jones) Volgens de maandelijkse enquête van Actiam zijn Galapagos, Just Eat Takeaway, Ahold en Aegon populair, maar dat geldt niet voor Unibail-Rodamco-Westfield, Adyen, ArcelorMittal en ABN AMRO. Analist Corné van Zeijl van Actiam licht toe.

www.youtube.com/watch?v=cYmB0bOMymc

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aantal faillissementen in oktober omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal faillissementen is in oktober gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De afgelopen maand zijn 171 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er 12 minder dan in september. Het totaal is gecorrigeerd voor zittingsdagen.

Niet gecorrigeerd gingen er 162 bedrijven en instellingen over de kop.

Relatief gezien werden er de meeste faillissementen uitgesproken in de horeca.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op.

Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot juli 2020 redelijk vlak. Sindsdien is de trend dalend en in oktober bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na augustus 1999.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.708,70 -0,72%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.906,79 -0,60%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.386,89 +0,32%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,09 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront