Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Takeaway.com 2020

1.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
voda
1
07.54 uur | Koersdoel Just Eat Takeaway verhoogd

De analisten van Deutsche Bank hebben het koersdoel voor Just Eat Takeaway verhoogd van €100 naar €110. Ook concurrent Delivery Hero krijgt een upgrade: van €120 naar €125.

De analisten zijn verrast door de snelle integratie van Just Eat en Takeaway. Ook denken ze dat het coronavirus het komende jaar blijft bijdragen aan de groei van het bedrijf.

fd.nl/beurs/1359976/live-aziatische-b...
voda
0
Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel Just Eat Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just Eat Takeaway
95,24 -0,40 -0,42 % Euronext Amsterdam
Just Eat Takeaway
£ 86,56 -0,48 -0,55 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel voor Just Eat Takeaway.com verhoogd van 100,00 naar 110,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Volgens analisten van de Duitse bank overtrof de maaltijdbezorger de verwachtingen in de eerste helft van dit jaar. Zij verwachten dat het momentum ook aanhield in het derde kwartaal.
Deutsche Bank is daarnaast te spreken over de vooruitgang die het bedrijf boekt met de integratie van Just Eat. De analisten denken dat er ruimte is voor grotere investeringen in de tweede helft van dit jaar en 2021.

De Duitse bank verhoogde de ramingen en mikt voor 2020 nu op een omzet van 2,2 miljard euro en een EBITDA van 265 miljoen euro. De omzet- en EBITDA-ramingen liggen daarmee respectievelijk liefst 10 en 70 procent boven de eerdere taxaties van de bank.

Daarbij verwacht Deutsche Bank wel dat Just Eat Takeaway.com wat investeringen naar 2021 doorschuift, waardoor de ramingen voor de EBITDA in 2021 neerwaarts werden bijgesteld. Pas in 2022 zal de maaltijdbezorger de vruchten van deze investeringen plukken.

De analisten verwachten dat de update van de maaltijdbezorger over het derde kwartaal, die op 14 oktober wordt voorzien, op korte termijn een aanjager kan zijn voor het aandeel.

De analisten zijn evenwel terughoudend over het rendement op de investeringen en de voorgenomen overname van het Amerikaanse Grubhub en handhaven daarom het Houden advies.

Het aandeel Just Eat Takeaway handelde donderdag vrijwel onveranderd op 95,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
NLvalue
0
We zullen binnenkort de ontslagname van de CEO USA wel te horen gaan krijgen - die gaat natuurlijk niet voor een (in zijn ogen) fooi werken . Wederom slecht ingeschat door Pres Com dhr Nuhn..

Anyway..
Blanco rolling
0
Ik durf hier niet short op te gaan.

Het lijkt wel het spel Risk

Europa is veroverd.
Nu Noord-Amerika

En ze hebben het tij mee, ivm de corona toestanden

Minder buiten de deur eten, maar wel iets (goed) te eten willen heben dan kom je gauw terecht bij JET

voda
0
'JET profiteert van gedragsverandering consument'

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 14:02 | Views: 182

JUST EAT TAKEAWAY 13:57
96,92 -0,06 (-0,06%)

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway (JET) blijft in het derde en vierde kwartaal qua klanten en bestellingen waarschijnlijk profiteren van de coronacrisis, ondanks minder strikte lockdowns. Er is bij consumenten sprake van een gedragsverandering die niet omkeert, voorspellen kenners van ING, vooruitlopend op het handelsbericht van de onderneming dat woensdag wordt gepresenteerd.

Het aantal orders zal volgens de raming van ING zo'n 41 procent stijgen in het derde kwartaal. Vooral in Canada pakt de groei waarschijnlijk sterk uit. In Nederland zou het om een plus van 40 procent gaan. Volgens de marktvorsers is er geen consensus voor de resultaten in de afgelopen periode.

JET maakte eerder bekend met de overname van Grubhub de Amerikaanse markt te betreden. De deal, die vorige week is geaccordeerd door de aandeelhouders van Just Eat Takeaway, wordt volledig in aandelen afgehandeld. Er is 7,3 miljard dollar mee gemoeid. De samensmelting met Grubhub vergt nog wel wat tijd. De overname kan waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar worden afgerond.

Just Eat Takeaway heeft het eerste halfjaar van 2020 afgesloten met een groter verlies op een hogere omzet. De onderneming zag mede door de overnamehonger ook de kosten oplopen. JET sloot de meetperiode af met een omzet van 675 miljoen euro. Onder de streep resteerde een verlies van 59 miljoen euro, tegen een tekort van 33 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Aan de kostenkant was JET onder meer extra geld kwijt aan de uitrol van zijn bezorgdienst. Verder namen de kosten voor personeel toe.
voda
0
Beursblik: aantrekkende ordergroei Just Eat Takeaway.com voorzien

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just Eat Takeaway
98,10 1,12 1,15 % Euronext Amsterdam
Just Eat Takeaway
£ 88,82 0,84 0,95 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft in het derde kwartaal van dit jaar de ordergroei zien versnellen, waarbij de maaltijdbezorger profiteerde van de huidige coronacrisis. Dit stelden analisten van Deutsche Bank in aanloop naar de cijfers van de maaltijdbezorger op 14 oktober.

Deutsche Bank mikt op een ordergroei van 43 procent ten opzichte van het derde kwartaal een jaar eerder. In het tweede kwartaal bedroeg de groei op jaarbasis nog 42 procent en in het eerste kwartaal 21 procent. CEO Jitse Groen sprak bij publicatie van de halfjaarcijfers in augustus al de verwachting uit dat de ordergroei ook in de rest van het jaar sterk zal zijn.

"Het positieve momentum wordt gesteund door de coronacrisis, gezien er door de pandemie meer klanten kwamen en het aantal bestellingen omhoog ging", aldus de analisten. Ook versterkten kleine investeringen in voormalige Just Eat-markten de concurrerende positie van de maaltijdbezorger, zo oordeelden de marktvorsers.

Volgens Deutsche Bank zal de sterke ordergroei in het derde kwartaal genoeg reden zijn om positiever te worden over het aandeel. Gezien Just Eat Takeaway.com woensdag geen winstcijfers zal presenteren zal de focus volledig liggen op de orders, aldus de analisten.

Mogelijk geeft de maaltijdbezorger ook nog een update over de voorgenomen overname van het Amerikaanse GrubHub. Aandeelhouders stemden recent in met de overname en ook toezichthouders gaven groen licht. Naar verwachting wordt de acquisitie in de eerste helft van 2021 afgerond. Volgens analisten brengt de overname wel de nodige risico's met zich mee.

Deutsche Bank heeft een Houden advies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 110,00 euro.

Het aandeel Just Eat Takeaway noteerde maandagmiddag 0,6 procent hoger op 97,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Alfie Solomons
0
Ik zit er aan te denken om een deel om te zetten in JET. Dit omdat ik verwacht dat er weer meer mensen gebruik gaan maken van JET na de aankondigingen van vanavond mbt horeca en restaurants. In mijn ogen vaart JET goed op Corona/sluiting horeca of zie ik dingen over het hoofd?
objectief
0
quote:

Alfie Solomons schreef op 13 oktober 2020 09:48:

Ik zit er aan te denken om een deel om te zetten in JET. Dit omdat ik verwacht dat er weer meer mensen gebruik gaan maken van JET na de aankondigingen van vanavond mbt horeca en restaurants. In mijn ogen vaart JET goed op Corona/sluiting horeca of zie ik dingen over het hoofd?
Met de omzetgroei zit het waarschijnlijk wel goed; maar een minpuntje is het verlies dat opliep.
Zet dit door, wellicht wel door de geplande overname in de V.S., die in 2021 effectief gaat worden.
Ik wacht even op de cijfers met het risico hoger te moeten kopen dan vandaag.
How low can you go
0
NLvalue
0
quote:

Alfie Solomons schreef op 13 oktober 2020 09:48:

Ik zit er aan te denken om een deel om te zetten in JET. Dit omdat ik verwacht dat er weer meer mensen gebruik gaan maken van JET na de aankondigingen van vanavond mbt horeca en restaurants. In mijn ogen vaart JET goed op Corona/sluiting horeca of zie ik dingen over het hoofd?
Met de horizon van een jaar blijf je wel wat rugwind houden . Het grote risico zit in de VS - ze moeten daar concurreren met spelers die technologisch gewoon beter uitgerust zijn - en diepere zakken hebben.

Behalve een eigengereide Jitse is het me nog niet duidelijk welk concurrentie voordeel Grubhub gaat hebben/krijgen.

Op je wpa kan dat nog lange tijd drukken - ondanks de sterke groei in europa
voda
2
Just Eat Takeaway.com ziet ordergroei versnellen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just Eat Takeaway
97,78 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Just Eat Takeaway
£ 88,42 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft in het derde kwartaal van dit jaar de ordergroei zien versnellen. Dit meldde de maaltijdbezorger woensdag voorbeurs.

CEO Jitse Groen merkte op dat het gat tussen Just Eat Takeaway.com en diens concurrenten steeds groter wordt. De topman sprak van een sterke aangepaste EBITDA, zonder concrete cijfers te noemen. "We zijn goed gepositioneerd voor de herfst en winter, traditioneel de seizoenen waarin we hard groeien", aldus Groen.

Het aantal orders steeg op jaarbasis met 46 procent naar 151,4 miljoen stuks. Vooral Canada deed het goed met een plus van 98 procent. In Nederland was er een plus van 32 procent. Over Australië was de maaltijdbezorger erg positief. Hier verdriedubbelde het aantal bestellingen in het derde kwartaal.

Deutsche Bank hield voorafgaand aan de cijfers rekening met een groei van 43 procent voor het derde kwartaal. Topman Groen sprak bij publicatie van de halfjaarcijfers in augustus al de verwachting uit dat de ordergroei ook in de rest van het jaar sterk zal zijn.

In de eerste negen maanden van dit jaar liepen de orders met 37 procent op naar ruim 408 miljoen stuks.

Just Eat Takeaway.com meldde daarnaast dat de integratie met Just Eat op schema ligt. Verder verwacht het bedrijf de overname van Grubhub nog steeds in de eerste helft van 2021 te kunnen afronden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Gouden tijden voor de spaarders
0
Vandaag mijn aandelen Just Eat Takeaway verkocht. Het ziet er niet goed uit. Restaurants gaan dicht. Verwacht morgen weer een forse daling voor Just Eat Takeaway. Vind dat de cijfers tegenvallen.
JJMMTT
3
quote:

Zit weer megashort schreef op 14 oktober 2020 09:11:

Vandaag mijn aandelen Just Eat Takeaway verkocht. Het ziet er niet goed uit. Restaurants gaan dicht. Verwacht morgen weer een forse daling voor Just Eat Takeaway. Vind dat de cijfers tegenvallen.
Wat is dit nu voor redering ? Doordat de restaurants dichtgaan, kan JET net voordeel brengen: veel mer mensen willen nu eten aan huis laten leveren. Het is niet omdat retaurants geen bezoekers meer mogen ontvangen, dat de leveringen aan huis stopgezet worden, integendeel zelfs. In de eerste lockdown waren in mijn buurt plots meer restaurants die aan huis leverden... Koers JET gaat volgens mij omhoog net tijdens Corona golven.
voda
0
Aantal bestellingen bij Takeaway groeit sneller dan tijdens de lockdown

Just Eat Takeaway TKWY€103,05+5,39% heeft een sterk kwartaal achter de rug. De maaltijdbezorger groeide nog sneller dan in het tweede kwartaal, toen wereldwijde lockdowns het bestellen van eten een boost gaf. Dat blijkt een tussentijds handelsbericht, dat Just Eat Takeaway woensdagochtend publiceerde.

In het derde kwartaal verwerkte het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl 151,4 miljoen orders, een toename van 46%. De stijging is hoger dan analisten hadden verwacht. ING rekende er op dat het aantal bestellingen net als in het tweede kwartaal met 41% gestegen zou zijn, Deutsche Bank ging uit van een plus van 43%.

Beleggers reageren enthousiast. De maaltijdbezorger is met een plus van 5% de grootste stijger in de AEX.

Nieuwe restaurants aansluiten
Omzet- en winstcijfers maakt Just Eat Takeaway niet bekend in zijn tussentijdse handelsberichten. Het bedrijf meldt alleen dat het een 'sterke aangepaste ebitda' (brutowinst voor rente en afschrijvingen) wist te behalen.

Het Nederlandse Takeaway.com fuseerde begin dit jaar met zijn Britse rivaal Just Eat, dat het lastig had met concurrenten als Deliveroo en Uber Eats. Om het tij te keren investeert het fusiebedrijf flink in de voormalige Just Eat-markten. Volgens topman Jitse Groen moet het bedrijf in deze landen veel meer nieuwe restaurants aan zich zien te binden.

Eigen bezorgers
Ook rolt het AEX-fonds zijn eigen bezorgdienst uit in landen als het Verenigd Koninkrijk. Dat lijkt vruchten af te werpen. Just Eat Takeaway stelt dat het de voorsprong op zijn concurrentie in het Verenigd Koninkrijk en Canada heeft uitgebouwd. In Nederland en Duitsland is Takeaway.com al jaren marktleider.

Just Eat Takeaway kreeg vorige week goedkeuring van zijn aandeelhouders om te fuseren met zijn Amerikaanse rivaal Grubhub. Beleggers verwierpen alleen het beloningspakket voor Grubhub-topman Matt Maloney. Hij zou onder andere aanspraak maken op een bonus in aandelen of opties van meer dan tien keer zijn vaste salaris.

fd.nl/ondernemen/1360604/groei-bestel...
voda
0
Beursblik: bemoedigend kwartaal Just Eat Takeaway.com

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Just Eat Takeaway
102,60 4,82 4,93 % Euronext Amsterdam
Just Eat Takeaway
£ 93,98 5,56 6,29 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway.com heeft een bemoedigend kwartaal achter de rug. Dit stelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam woensdag in reactie op een update van de maaltijdbezorger.

Volgens de analist geeft de ordergroei van 46 procent in het derde kwartaal waarschijnlijk een goed beeld van de omzetgroei, omdat bepaalde belangrijke factoren zoals commissies en de gemiddelde waarde van bestellingen doorgaans niet enorm fluctueren op jaarbasis.

Degroof Petercam is positief over de outlook voor het vierde kwartaal, vanwege de investeringen in groei, maar ook vanwege de vele landen die nu te kampen hebben met een tweede golf coronabesmettingen. Dit laatste kan maaltijdbezorgers in de kaart spelen, zo voorziet Degroof.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 83,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend 4,8 procent tot 102,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
mvandek
0
quote:

Zit weer megashort schreef op 14 oktober 2020 09:11:

Vandaag mijn aandelen Just Eat Takeaway verkocht. Het ziet er niet goed uit. Restaurants gaan dicht. Verwacht morgen weer een forse daling voor Just Eat Takeaway. Vind dat de cijfers tegenvallen.
Restaurants dicht is natuurlijk juist gunstig voor een bezorger als JET.

Tegenvallende cijfers begrijp ik al helemaal niet, tenzij je dacht dat ze winst zouden schrijven.
Dit is precies het nieuws wat beleggers (afgezien van shorters) willen zien, de koerst stijgt dan ook 5%.

Ik hoop maar dat je dit schreef om te stoken, dan nog kun je dat beter achterwege laten.
objectief
0
Omzetstijging doet de koers flink stijgen; maar omzet is geen winst; hoe zit het daarmee????
Rowi62
0
Overnames met aandelen en geen winst op totaal nivo. Ooit beloofde de CEO winst in 2016 maar ik hou me in nu want de koers steeg daarna alleen maar. Ooit deed Aegon hetzelfde en Ahold. Daarna kwam de ellende. En dan laat ik de balans even buiten beschouwing met de goodwill als big asset.
1.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:07
Koers 13,895
Verschil -0,185 (-1,31%)
Hoog 13,995
Laag 13,600
Volume 550.631
Volume gemiddeld 2.417.205
Volume gisteren 3.436.901

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront