Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Ijsbeer
1
Eindelijk wat maatregelen en het is nog slappe hap.
Beter was een flinke lockdown en daarna alles weer open.

Nu is het constant in een zoetsappige lockdown.
Dit zie ik na 2 weken niet over gaan.

2 weken een ieder verplicht thuis alle zwaar zieken ophalen en daarna weer vol er tegen aan.
En dan maar weer 2 weken dicht.

Nu is het dicht of bijna op slot tot waarschijnlijk er een wonder gebeurt een vaccin die werkt..
Het is gebeurd met de vrijheid het is aankloten tot het wondermiddel daar is.

Route kaart ben benieuwd bij welke halte we staan.
Het is net ganzenbord 3 vooruit en dan weer 5 terug.!!
andre68
1
Maatregelen onvoldoende. Scholen/universiteiten hadden minimaal 2 weken dicht gemoeten. Een verlengde herfstvakantie. Gemiste kans. Het virus giert via de jeugd naar de oudere kwetsbare generaties.
[verwijderd]
1
quote:

Caveat schreef op 13 oktober 2020 22:09:

Eindelijk wat maatregelen en het is nog slappe hap.
Beter was een flinke lockdown en daarna alles weer open.
Klinkt als een strak plan.

Het virus komt dan immers niet meer met alle binnenkomende vluchten het land binnen. Er geldt immers een lockdown. Om over de situatie direct na een lockdown maar te zwijgen met grensbewoners, grenswerkers, toeristen, binnenkomende vluchten, vakantiegangers e.d.
[verwijderd]
0
quote:

andre68 schreef op 13 oktober 2020 22:23:

Maatregelen onvoldoende. Scholen/universiteiten hadden minimaal 2 weken dicht gemoeten. Een verlengde herfstvakantie. Gemiste kans. Het virus giert via de jeugd naar de oudere kwetsbare generaties.
Mee eens, de scholen zijn helemaal buitenschot gehouden op wat mondkapjes na maar dat zijn denk ik de grootste ontmoetingsplekken. De horeca is er de dupe van.
andre68
0
quote:

Kleintje66 schreef op 13 oktober 2020 22:55:

[...]
Mee eens, de scholen zijn helemaal buitenschot gehouden op wat mondkapjes na maar dat zijn denk ik de grootste ontmoetingsplekken. De horeca is er de dupe van.
Ik vraag me af waarom.....zitten er dan geen vertegenwoordigers van scholen/universiteiten in OMT of andere adviesraden?
Ik krijg wekelijks op vrijdag een update van de school van mijn dochter. Weer x leraren en y leerlingen positief getest en thuis in quarantaine. Ik zeg je......het topje van de ijsberg.
[verwijderd]
0
- 380.000 mensen geboren vandaag.
- 155.000 mensen overleden vandaag.
- 4000 coronadoden vandaag.

www.worldometers.info/coronavirus/ + www.worldometers.info/

Echt zonde dat we niet de hele wereld op slot gooien, gelet op deze schrikbarende cijfers.
[verwijderd]
0
quote:

andre68 schreef op 13 oktober 2020 23:08:

[...]Ik vraag me af waarom.....zitten er dan geen vertegenwoordigers van scholen/universiteiten in OMT of andere adviesraden?
Ik krijg wekelijks op vrijdag een update van de school van mijn dochter. Weer x leraren en y leerlingen positief getest en thuis in quarantaine. Ik zeg je......het topje van de ijsberg.
Kabinet wil ze gewoon openhouden, het onderwijs is te belangrijk.

Afgelopen week:
RIVM setting besmetting: school/kinderopvang 3,9% horeca 1,8%.
Medewerkers positief: Onderwijs/kinderopvang 2057, Horeca 823.

Er is ook al een school gesloten vanwege de vele besmettingen.
www.trouw.nl/binnenland/de-scholen-bl...

Effectief is de scholen sluiten beter dan horeca sluiten, moet je alleen weer iets regelen voor de kinderen van essentiële groepen medewerkers.
JP Samosa
0
quote:

Kleintje66 schreef op 13 oktober 2020 22:55:

[...]
Mee eens, de scholen zijn helemaal buitenschot gehouden op wat mondkapjes na maar dat zijn denk ik de grootste ontmoetingsplekken. De horeca is er de dupe van.
Zou inderdaad zomaar kunnen
voda
0
Amerikaanse farmaceut Eli Lilly legt Covid-19-onderzoek stil

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 22:54 | Views: 2.652

INDIANAPOLIS (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Eli Lilly heeft onderzoek naar een mogelijke behandeling van Covid-19 stilgelegd, omdat er zorgen over de veiligheid van het middel zijn gerezen. Voorlopig worden daarom geen nieuwe deelnemers voor de klinische tests geworven, maakte het bedrijf bekend.

Eli Lilly onderzoekt de werking van bepaalde antilichamen voor de behandeling van de ziekte die het nieuwe coronavirus veroorzaakt. Een onafhankelijke commissie die toezicht houdt op de patiëntveiligheid heeft nu aangeraden het onderzoek tijdelijk op te schorten. Volgens Eli Lilly is daar uit "een overvloed aan voorzorg" gehoor aan gegeven.

Wat de aanleiding is van het advies, maakte Eli Lilly niet bekend. Dat onderzoek wordt stilgelegd, betekent niet automatisch dat er iets mis is met het onderzochte geneesmiddel.

Het stilgelegde onderzoek draait om een therapie die lijkt op de experimentele behandeling van Covid-19 van farmaceut Regeneron die de Amerikaanse president Donald Trump onlangs onderging. Zowel Eli Lilly als Regeneron hebben een aanvraag gedaan bij de Amerikaanse medicijnwaakhond voor versnelde goedkeuring van hun middel.

Eli Lilly, dat steun van de Amerikaanse regering krijgt voor zijn onderzoek, presenteerde vorige maand voorlopige resultaten die overwegend positief waren. Patiënten die de door de farmaceut ontwikkelde antistof kregen, hoefden minder vaak in het ziekenhuis opgenomen te worden dan patiënten die een placebo kregen toegediend.
voda
0
38 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn tot nu toe 38,1 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd, waarbij het virus op veel plaatsen in Europa en de Verenigde Staten weer oplaait. Dit blijkt woensdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

Het aantal Amerikanen dat het coronavirus draagt, steeg van 7,80 miljoen op dinsdag naar 7,86 miljoen vandaag, terwijl het aantal sterfgevallen op 216.000 ligt.

India volgt de VS met inmiddels ruim 7,17 miljoen besmettingen en bijna 110.000 sterfgevallen. Brazilië kent 5,1 miljoen coronagevallen, en heeft meer dan 150.000 doden te betreuren.

In West-Europa heeft Spanje de meeste besmettingsgevallen met nu meer dan 896.000. Hier lopen de coronabesmettingen weer hard op, net als in Frankrijk, Duitsland en Italië.

In Nederland gaat het ook hard; hier steeg het aantal besmettingen naar bijna 195.000, en dat was dinsdag nog ruim 187.000, en in België ging het aantal coronagevallen naar 173.000.

In China, waar de uitbraak begon, zijn nu officieel 90.858 gevallen. Dit waren er dinsdag 90.830. De vraag is of het aantal Covid-19 gevallen hier de komende tijd weer op gaat lopen na de Gouden Week rond China's nationale feestdag waarbij veel Chinezen weer zijn gaan reizen door het land.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels circa 1,1 miljoen mensen aan het virus overleden. 26,4 miljoen mensen zijn hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kabinet doet alsnog wat het hoopte niet te hoeven doen: streng zijn

ANALYSEMet een nieuwe, gedeeltelijke lockdown moet het kabinet zijn falen erkennen. Lang dachten Rutte en de zijnen dat het virus kan worden geremd door een beroep te doen op ieders eigen verantwoordelijkheid.

Hans van Soest & Tobias den Hartog 14-10-20, 07:00

Premier Mark Rutte steekt de hand in eigen boezem. Het is aan hem om mensen aan te sporen zich aan de regels te houden, zegt hij op zijn tweeëntwintigste live uitgezonden persconferentie over de coronaepidemie. ,,Dat is de afgelopen weken onvoldoende gelukt.’’

We zouden het virus er met elkaar onder krijgen, was maanden de boodschap. Maar alle woorden van hoop ten spijt, trok de top van het kabinet zondag in het Catshuis de conclusie: de tweede golf spoelt nu écht over ons heen. Met het sterk stijgende aantal besmettingen per dag (gisteren bijna 7400) moesten de ministers erkennen: onze strategie tot nu toe heeft niet gewerkt.

‘Een gedeeltelijk lockdown’, noemt Rutte wat hij nu afkondigt. Voor vier weken en mogelijk langer. Daarmee is de samenleving deels terug bij af. Cafés en restaurants dicht en sporten aan banden gelegd, net als afgelopen voorjaar. Toen duurde die situatie tweeënhalve maand.

Volledige lockdown
,,Over twee weken steken we de thermometer er weer in’’, aldus minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). En hij waarschuwt alvast: als het dan niet beter gaat, gaan we helemáál terug naar de situatie van afgelopen voorjaar. ,,Een volledige lockdown.’’ Met niet alleen de horeca op slot zoals nu, maar ook gesloten musea, bioscopen en helemaal geen bezoek meer op bruiloften en begrafenissen. Alleen de verzorgingshuizen en dagbestedingen zullen dit keer niet landelijk gesloten worden, want dat bleek achteraf geen goede maatregel.

Rutte en De Jonge hopen vurig dat het zo ver niet hoeft te komen. Maar dan moeten de maatregelen dit keer wél effect sorteren.

Het kabinet lijkt sinds de zomer achter de feiten aan te hollen. Hoewel het kabinet dacht het met lokale maatregelen af te kunnen, moest het al snel toch weer overgaan op landelijke. Het testbeleid is nog verre van op orde: niet zelden staan mensen dagen in de wacht voor een test of de uitslag. De GGD’s kunnen het bron- en contactonderzoek niet meer bijbenen. En het ergst van al: reguliere operaties moeten worden uitgesteld.

Ziekenhuizen

Als het aantal besmettingen zo door blijft groeien, moeten de ziekenhuizen volgende maand driekwart van alle opnames afzeggen. Rutte: ,,Dan heb ik het ook over levensbedreigende ziektes als hartaandoeningen, niertransplantaties en kanker.’’ En dat terwijl het coronabeleid uitgerekend als doel had dát te voorkomen.

Rutte moet erkennen dat het beleid tot nu toe ‘te onduidelijk was’. Daarom worden ‘inconsequenties’ er nu uit gehaald. Niet alleen de horeca dicht, maar ook geen alcoholverkoop elders. Niet meer overal andere regels voor met hoeveel mensen je bij elkaar mag zijn, maar overal nog maar maximaal 30 mensen. ,,En de slepende discussie over de mondkapjes beslechten we door hem verplicht te stellen.’’ Het kabinet komt snel met een wettelijke basis zodat iedereen er een op moet in winkels en andere publieke gebouwen.

Het moet Rutte pijn doen, daar hij twee weken terug nog een vurig pleidooi hield tégen zo’n plicht. Maar waar wetenschappers al weken pleitten voor hardere ingrepen van de overheid, hoopte het kabinet het lang aan te kunnen met een beroep doen op ieders gezond verstand. Het verkoos ‘dringende adviezen’ boven plichten.

Warrigheid
Daar komt het kabinet nu van terug. ,,We hebben het met elkaar niet goed gedaan’’, concludeert Rutte nu. ,,Te veel mensen hielden zich niet aan de maatregelen.’’ Om vervolgens een oproep te doen aan iedereen nu niet weer de nieuwe maatregelen ter discussie te stellen, maar ons er allemaal gewoon een keer aan te houden. ,,Discussiërend over de maatregelen krijgen we het virus er niet onder’’, vult De Jonge hem aan. ,,We moeten ons hier echt even vier weken aan houden.’’

Om verdere warrigheid te voorkomen, presenteert het kabinet ook een ‘routekaart’ die moet aangeven welke maatregelen ons wachten als ‘het virus weer oplaait’, of juist minder om zich heen grijpt. Zodat niemand meer onaangenaam verrast hoeft te worden door persconferenties zoals deze.

Dat verdrijft de zorgen nog allerminst. Het effect van de maatregelen van vandaag, zullen nog twee weken op zich laten wachten, erkent De Jonge. Ondertussen hebben ze wél direct ‘impact op de economie’, somberde minister Wopke Hoekstra (Financiën) gisteren al. Het gaat volgens hem miljarden euro’s extra kosten om bedrijven overeind te houden.

www.ad.nl/dossier-coronavirus/kabinet...
Chiddix
0
quote:

josti5 schreef op 13 oktober 2020 19:27:

En wederom geen wóórd over het seizoen...
Het ligt allemaal in ónze hand, en als het fout gaat, is het állemaal ónze eigen schuld, en gaan we volledig lock-down...

Hoe dom kun je zijn.

Calvijn kan genieten, in zijn graf.
Zijn denkwijze viert nog steeds hoogtij, in dit lage land.
Het eigenwijze en ongehoorzame volk krijgt koekje van eigen deeg.
Chiddix
0
Dagstaat coronavirus : 13-10

VS-7856605(+52406)
India-7175880(+55342)
Brazilie-5113628(+10220)
Rusland-1318783(+13690)
Columbia-924098(+5014)
Argentinie-917035(+13305)
Nederland-188876(+7378)
Belgie-173240(+7360)

Duitsland-337314(+4464)
Turkije-338778(+1632)
Singapore-57884(+4)
Italie-365467(+5898)
Spanje-896086(+7118)
VK-637707(+17287)
Zweden-100654(+2203) - 10 tot 13 October
Frankrijk-798257(+22160)
Zuid-Afrika-694537(+1178)
voda
0
Laatste coronanieuws: Wereldbank trekt $ 12 mrd uit voor financiering vaccins arme landen

Het bestuur van de Wereldbank wil een bedrag van $12 mrd uitgeven voor vaccins voor ontwikkelingslanden. Het bestuur van de multilaterale organisatie heeft daarvoor toestemming gegeven.

Met het geld kunnen vaccins aan armere landen worden gekocht en gedistribueerd en testen en behandelingen voor burgers worden uitgevoerd.
President David Malpass van de Wereldbank wil garanties dat de armere landen voldoende vaccins tot hun beschikking krijgen als over enkele maanden of mogelijk iets langer vaccins tegen het coronavirus op de markt komen. De wereldwijde concurrentie voor vaccins is fel met het gevaar dat armere landen achter het net vissen.

Het financieringsplan moet aan farmaceutische bedrijven eens signaal afgeven dat er grote vraag naar vaccins zal zijn en dat daarvoor voldoende financiering is, aldus persbureau Reuters.

fd.nl/economie-politiek/1360603/laats...
Chiddix
0
Dat de coronagevallen sterk oplopen heeft dan te maken, dat er onvoldoende afstand wordt gehouden. In het openbare leven in winkels etc zie ik niemand hoesten en niezen in het gezicht van anderen. Volgens virologen van het RIVM is dat de hoofdoorzaak van besmetting. Maar hoe wordt je dan besmet als anderen niet in je gezicht hoesten of niezen?
robutrecht
0
aerosolen in afgesloten ruimtes met slechte ventilatie. dat weet iedereen al maanden. Behalve Jaap van dissel. die zegt nog steeds dat het komt omdat we te dichtbij staan en onze handen niet wassen!
voda
0
Eli Lilly last pauze in bij ontwikkeling coronamedicijn

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft de ontwikkeling van een nieuw coronamedicijn tijdelijk stopgezet om veiligheidsredenen. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut dinsdag bekend.

De zorgen over de veiligheid werden aangemerkt door het onafhankelijke DSMB.

Er werden door Eli Lilly verder geen details verstrekt over deze veiligheidskwestie.

Eli Lilly is bezig met het toevoegen van antilichaam LY-CoV555 aan remdesivir van Gilead om te zien of dit opgenomen coronapatiënten helpt in hun strijd tegen de ziekte.

Tot aan de beslissing om het proces tijdelijk te stoppen waren er 326 patiënten betrokken bij het ontwikkelingsproces.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
optietrader
0
Eindelijk doet het kabinet waar ze goed in zijn, met de hamer op tafel slaan en regels verplicht stellen. Dit hadden ze veel eerder moeten doen.
De Nederlandse burger (de goede ten na gesproken) is al tijden ongehoorzaam, is tegendraads (kijk maar naar de vele praat programma`s en bezoek de vele forums maar op internet) en weet het vaak beter (zo eigenwijs als het maar kan) en zie, dit is het resultaat.
De Engels en de Hond` s hebben hun zin gekregen, en al is het niet een gehele lockdown geworden (al komt die er ook nog wel, want je hoeft er echt niet op te rekenen dat de tegendraadse lieden zich stil gaan houden, ze roeren zich nu al) dit toont eindelijk de daadkracht van onze regering.
Uiteraard is het jammer voor de horeca, voor cultuur, sport en voor de bedrijven die hun hoofd nauwelijks boven water kunnen houden maar door niet te luisteren krijgen we nu een koekje van eigen deeg! Niet leuteren, niet zeuren en doe een mondkapje op (ook al is er nog geen rechtsgeldigheid). En vanaf nu nog beter handhaven en veel meer boetes uitdelen, de opbrengst kan dan verdeeld worden onder de behoeftigen en gedupeerden.
Chiddix
1
quote:

robutrecht schreef op 14 oktober 2020 07:53:

aerosolen in afgesloten ruimtes met slechte ventilatie. dat weet iedereen al maanden. Behalve Jaap van dissel. die zegt nog steeds dat het komt omdat we te dichtbij staan en onze handen niet wassen!
Handen wassen omdat we voorwerpen(deur, liftknop) aanraken. Dat is te volgen. In openbare gebouwen(scholen, horeca, theater, kerk, bioscoop) zit iedereen op 1,5 m en toch gaat het fout.
Jake90
0
Ik verwacht dat richting jaar einde de kans op een dip wel toeneemt op de beurs. Twee belangrijke argumenten:
1) banken schieten bedrijven in lockdown niet rücksichtslos te hulp maar kijken naar het toekomst perspectief. Kortom de eerste faillisementen gaan vallen
2) de accountants moet voor eind oktober aan de overheid hebben doorgegeven of hun klanten aan de NOW voorwaarden hebben voldaan (indien aangevraagd), zo niet dat moet het gestorte deel worden terugbetaald. Veel bedrijven hebben voor de zekerheid de now regeling aangevraagd en gaan hier de klappen opvangen.

Nagenoeg alle bedrijven die door bovenstaande failliet gaat zijn niet beurs genoteerd en vallen in het mkb. Maar de impact op de consumenten besteding & werkloosheid zal ertoe leiden dat ook beursgenoteerde bedrijven de pijn gaan voelen.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront