Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
'Tegenvaller Galapagos is bij erg lastige kwaal'

Gepubliceerd op 16 oktober 2020 09:11 | Views: 780

Galapagos 09:03
108,90 -8,80 (-7,48%)

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe onderzoekstegenvaller bij Galapagos bevestigt dat zogeheten osteaoarthritis een erg lastige kwaal is om te behandelen. Dat merken analisten van KBC Securities op na de melding van de biotechnoloog dat er geen statistisch significant bewijs is gevonden dat het kandidaat-medicijn GLPG1972 verlies aan kraakbeen in de knie bij patiënten met artrose tegengaat.

De marktvorser hebben besloten om vanwege het nieuws hun koersdoel voor Galapagos met 7 euro te verlagen tot 138 euro. GLPG1972 was goed voor circa 5 procent van de oorspronkelijke waardering van het aandeel door KBC. Het advies voor Galapagos blijft wel gehandhaaft op buy.

Het aandeel ging vrijdag in de vroege handel op de Amsterdamse beurs flink omlaag. Enkele minuten na de openingsbel noteerde Galapagos 7,8 procent in de min op 108,45 euro. Daarmee was het fonds met afstand de grootste daler in de AEX.
voda
0
Pfizer wil eind november aanvraag coronavaccin bij FDA indienen

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer wil mits de studieresultaten de komende weken goed zijn, voor eind november een aanvraag bij de Amerikaanse toezichthouder FDA indienen voor zijn coronavaccin. Dit schrijft CEO Albert Bourla van de farmaceut vrijdag in een open brief.

Eind oktober denkt de topman duidelijk te hebben of het coronavaccin van Pfizer werkt of niet. Maar alleen werkzaamheid is niet voldoende, benadrukte Bourla, ook veiligheid is belangrijk, net als een goed, betrouwbaar en consistent productieproces.

Echter zodra het middel veilig is gebleken, wat wordt verwacht in de derde week van november, wil Pfizer een aanvraag voor gebruik bij noodgevallen indienen bij de FDA.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'2021 wordt het jaar van de coronavaccins'
ANP 1 uur geleden

AMSTERDAM (ANP) - Het zal "heel moeilijk, vrijwel onmogelijk" worden om nog voor het einde van het jaar een vaccin tegen het coronavirus op de markt te brengen, maar in de loop van volgend jaar komen "zeer waarschijnlijk" meerdere vaccins beschikbaar. Dat heeft de directeur van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), Guido Rasi, vrijdag gezeg tegen de Italiaanse zender Sky TG24.

"Het jaar van het vaccin zal 2021 zijn, en we hopen dat dit het jaar van vaccins zal zijn, meer dan één", vertelt Rasi. Het EMA bestudeert momenteel twee potentiële vaccins. Dit zijn AZD1222 van AstraZeneca en de universiteit van Oxford, en BNT162b2 van de bedrijven BioNTech en Pfizer. In de loop van volgende week komt daar waarschijnlijk een derde kandidaat bij. Rasi heeft de naam daarvan niet bekendgemaakt.

Zo'n studie wordt een 'rolling review' genoemd. Daarbij kijkt het EMA mee met de onderzoekers naar de binnenkomende resultaten, nog voordat een officiële aanvraag is ingediend. Het EMA kan dan sneller een besluit over toelating nemen.

Het EMA gaat over de toelating van vaccins en geneesmiddelen tot de Europese markt. De organisatie is in Amsterdam gevestigd.
voda
0
Galapagos fors onderuit na nieuwe tegenvaller met medicijn

De Nederlands-Belgische farmaceut Galapagos is opnieuw stevig onderuit gegaan op de beurs in Amsterdam. Na het bericht dat een experiment met een nieuw medicijn tegen gewrichtsslijtage was mislukt, stond het aandeel vrijdag ruim GLPG€110,15-6,41% bijna 9% lager.

Galapagos werkt sinds 2010 samen met het Franse Servier aan een medicijn tegen artrose, een moeilijk te behandelen ziekte waarbij het kraakbeen tussen gewrichten langzaam verdwijnt. De twee farmaceuten hoopten een medicijn te hebben gevonden die zulke slijtage tegengaat. Een jaar lang volgden ze daarvoor 932 patiënten tussen de 40 en 76 jaar oud met een vorm van artrose (osteoartritis) in hun knie. Een deel kreeg het medicijn in verschillende doseringen, een ander deel kreeg een niet werkend placebo.

Donderdag nabeurs kwamen de resultaten van deze zogenaamde fase-2-studie naar buiten. De conclusie: geen effect. De slijtage van gebruikers met het echte medicijn was weliswaar ietsjes lager, maar dat effect was zo klein dat het net zo goed toeval geweest kan zijn. Een flinke domper, want als het medicijn wel effectief was geweest, zou het volgens de Amerikaanse investeringsbank Jefferies een waarde van $3 mrd (€2,56 mrd) kunnen vertegenwoordigen.

Kans op mislukking was levensgroot
In een persbericht laat Galapagos weten teleurgesteld te zijn over de resultaten, maar tegelijkertijd vooruit te willen kijken. 'Hoewel dit resultaat niet is waar we op hoopten, draagt deze studie bij aan de kennis over osteoartritis', zegt dr. Walid Abi-Saab, chief medical officer, in het persbericht.
De kans op mislukking was ondertussen levensgroot. Analisten van Jefferies schatten de kans op succes op slechts 20%. Het mislukte experiment zou daarmee een koersdaling van zo'n €5 rechtvaardigen, fors minder dan de ongeveer €10 die het aandeel vrijdagochtend verloor. Analisten van Degroof Petercam komen met een vergelijkbare conclusie. Zij achtten de kans op een geslaagd experiment met 26% net wat groter, maar schatten weer in dat het marktpotentieel van het medicijn wat kleiner was. Ook zij komen op een waardeverlies van €5 per aandeel.

Reeks tegenvallers
Voor Galapagos is het mislukte experiment een nieuwe tegenvaller. Lange tijd was het bedrijf, dat zoekt naar nieuwe moleculen die ziekten genezen, een kroonjuweel van de Amsterdamse beurs. In vijf jaar tijd steeg de prijs per aandeel van €10 naar ongeveer €250. Maar sinds afgelopen zomer is het mis. Vrijdag kostte een aandeel nog slechts een dikke €107. Het bedrijf is op de beurs nu nog ruim €7 mrd waard, tegenover zo'n €15 mrd op het hoogtepunt.

De grootste klap kreeg het bedrijf afgelopen augustus. Toen bleek dat filgotinib, een veelbelovend en prijzig medicijn tegen reuma waar het samen met het Amerikaanse Gilead aan werkt, voorlopig niet in hoge dosering de Amerikaanse markt op mag. De Amerikaanse toezichthouder FDA vreest dat het medicijn de mannelijke vruchtbaarheid aan kan tasten en eist extra onderzoek. Eerder kwam die goedkeuring er in Europa en Japan juist wel.

Ceo Onno van de Stolpe sprak destijds over de grootste tegenslag in de geschiedenis van Galapagos. Door de vertraging loopt het zeker een jaar lang omzet van het middel mis, bovendien verliest het bedrijf zo zijn voorsprong op concurrenten.

Meer in de pijplijn
Galapagos werkt ondertussen ook aan andere medicijnen, die onder meer ontstekingen remmen. Het bedrijf heeft op dit moment meer dan dertig programma's lopen met mogelijk kansrijke medicijnen. De meeste van deze medicijnen bevinden zich in een zeer vroeg ontwikkelingsstadium waarbij de kans op mislukking gigantisch is.

fd.nl/ondernemen/1361219/galapagos-fo...
[verwijderd]
0
Intellia’s NTLA-2002 Reduces Kallikrein Protein Levels for 11 Months in Preclinical Study
OCTOBER 16, 2020 Forest RayBY FOREST RAY IN NEWS.
Intellia’s NTLA-2002 Reduces Kallikrein Protein Levels for 11 Months in Preclinical Study
Click here to subscribe to the Angioedema News Newsletter!
0 (0)
A single dose of NTLA-2002, Intellia Therapeutics’ investigational gene-editing therapy for hereditary angioedema (HAE), induces sustained reductions in the activity of plasma kallikrein — a protein involved in HAE swelling attacks — for at least 11 months, preclinical data shows.

Based on these promising data in non-human primates, Intellia plans to request regulatory approvals to conduct clinical trials of NTLA-2002 in human HAE patients by the end of 2021.

The findings were shared at the 16th Annual Meeting of the Oligonucleotide Therapeutics Society, recently held virtually, in a presentation titled “A Modular CRISPR/Cas9 Genome Editing Platform for Durable Therapeutic Knockout and Targeted Gene Insertion Applications.” Anthony L. Forget, PhD, Intellia’s senior director of genome editing, gave the virtual talk.

In HAE, a deficiency in the functional C1-inhibitor protein, known as C1-INH, results in the increased activity of an enzyme called kallikrein. The excess activity of kallikrein increases the levels of the inflammatory mediator bradykinin, causing blood vessels to dilate and tissue to swell.

Current treatments for HAE consist of replacing the missing C1-INH — using therapies that include Berinert, Cinryze, Haegarda, and Ruconest — or blocking the bradykinin or kallikrein proteins. Firazyr can be used to inhibit bradykinin, while Takhzyro and Kalbitor are given to block kallikrein.

However, these medications have transient effects and require frequent administration throughout life.

Intellia is now developing a gene-editing approach that permanently inactivates the prekallikrein B1 (KLKB1) gene in the liver, by targeting and removing it from the genome of liver cells. Of note, a genome is the complete set of genetic information in an organism.

Prekallikrein is produced in the liver and converted into plasma kallikrein in the blood. By removing this precursor molecule from the genome of liver cells, the one-time therapy is expected to sustainably reduce kallikrein production — and in turn, significantly reduce the rate of HAE attacks.

The approach uses the CRISPR/Cas9 editing technology, which enables targeted changes in the genome, such as fixing a mutation, or removing or adding a gene.

Based on Intellia’s proprietary CRISPR/Cas9 modular approach, NTLA-2002 delivers the CRISPR/Cas9 system to target liver cells through a non-viral, lipid nanoparticle delivery system. Specifically, this involves microscopic spheres of fatty molecules that are stable in the bloodstream and can easily enter cells to deliver certain cargo.

Earlier this year, Intellia showed evidence that its treatment could lower 90% of kallikrein activity in non-human primates for at least five months. In the recent update, that therapeutically relevant reduction was sustained for at least 11 months.

The findings suggest that the gene editing is not lost as the liver undergoes normal cell-division processes.

Data has now been obtained from mice for the company’s transthyretin amyloidosis (ATTR) therapy, NTLA-2001, which works very similarly to NTLA-2002, but deletes a different gene in liver cells. It showed that this editing was kept even after liver regeneration following partial liver removal, supporting the therapy’s potential lifelong benefits.

In addition to ATTR and HAE, Intellia also is applying its LNP gene-editing system to introduce the missing genes in hemophilia A and B.

“We are extremely encouraged by the durability Intellia scientists observed with both gene knockout as well as targeted insertion in a partial [liver removal] mouse model,” Laura Sepp-Lorenzino, PhD, Intellia’s chief scientific officer, said in a press release.

“The persistence of these edits and durable effects further support our technology’s ability to develop potentially curative single-course therapies, and provide clear differentiation from chronic treatments and traditional [viral-based] gene therapy,” Lorenzino said.

angioedemanews.com/2020/10/16/intelli...
[verwijderd]
0
quote:

Drieklezoor schreef op 16 oktober 2020 19:04:

is dat nu goed of slecht nieuws voor Pharming ?
Duurt nog te lang om daar nu al conclusies aan te verbinden.
Maar.......de bestrijding van symptomen HAE innoveert verrassend snel.
voda
0
China’s coronavaccin is bijna klaar, maar Nederland heeft geen interesse

Al binnen enkele weken denkt China het eerste werkende coronavaccin op de markt te brengen. En dit jaar volgen er waarschijnlijk nog twee. Maar Nederland heeft geen interesse, ook al lijken de Chinese vaccins volgens deskundigen veilig.

Stephen Friedrichs & Bram van Zundert 17-10-20, 03:00 Laatste update: 07:26

Terwijl heel Europa smacht naar een remedie tegen corona, wordt in een laboratorium in de Chinese hoofdstad Peking de laatste hand gelegd aan het eerste werkende vaccin. Waar westerse medicijnreuzen als AstraZeneca en Pfizer mikken op het eerste kwartaal van 2021 - ‘op z’n vroegst’ -, zegt een woordvoerder van de Chinese staats-farmaceut Sinopharm dat haar bedrijf het vaccin al binnen een paar weken op de markt denkt te brengen: ,,We mikken op november.”

Het megabedrijf staat niet alleen: ook de Chinese vaccinmakers CanSino en SinoVac zeggen dat ze vóór het einde van het jaar met een effectief vaccin op de proppen komen. De farmaceuten in kwestie doorlopen momenteel de laatste onderzoeksfase, waarbij de vaccins op tienduizenden proefpersonen worden getest.

Ieder jaar één miljard vaccins
Als alles volgens planning verloopt, liggen eind dit jaar ruim 600 miljoen coronavaccins op de plank. Met ingang van volgend jaar wordt de productiecapaciteit verhoogd naar zelfs enkele miljarden doses per jaar. Vaccins, zo stelt China, die nadrukkelijk óók zijn bestemd voor de rest van de wereld.

En laat er geen misverstand over bestaan: de Chinezen leveren geen broddelwerk. Anke Huckriede, hoogleraar vaccinologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, volgt de Chinese ontwikkelingen met belangstelling: ,,Zover we nu kunnen oordelen, doen de Chinese vaccins kwalitatief niet onder voor de westerse vaccinprojecten. Wat ook in hun voordeel spreekt: alle informatie uit de eerste testfases is internationaal gedeeld. Dat was bijvoorbeeld deze zomer bij het Russische coronavaccin Sputnik niet het geval.”

De kans dat we op korte termijn ook in Nederland een coronavaccin van Chinese makelij krijgen, is echter bijzonder klein. Nederland heeft, samen met de andere lidstaten van de Europese Unie, vaccindeals gesloten met zes farmaceuten in Europa en de Verenigde Staten. Volgens ingewijden is een zevende deal in de maak met de Amerikaanse farmaceut Novavax. China lijkt buitenspel te staan.

De kans dat we op korte termijn ook in Nederland een coronavaccin van Chinese makelij krijgen bijzonder klein. Volgens een woordvoerder van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) is dat niet zo vreemd. Lees verder onder de foto.

Nederland sloot tot nu vaccindeals met farmaceuten uit Europa en de Verenigde Staten. Hoogleraar en China-expert Peter Ho, verbonden aan de London School of Economics, zegt dat we de Chinezen niet moeten onderschatten: ,,China heeft de afgelopen jaren reuzensprongen gemaakt op het gebied van medische wetenschap. We staan er niet bij stil, maar veel medicijnen die we in het Westen gebruiken, komen uit China. Sinopharm ontwikkelt bijvoorbeeld neusspray die in Nederland gewoon in de schappen ligt.” Toch is de kans dat we op korte termijn ook in Nederland een coronavaccin van Chinese makelij krijgen bijzonder klein.

Raar? Niet per se, zegt een woordvoerder van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Een vaccin moet in Europa immers voldoen aan strenge eisen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voordat het überhaupt de markt op mag: ,,Tot nu toe hebben wij geen signalen ontvangen dat Chinese producenten van plan zijn een aanvraag bij het EMA in te dienen.”

Een woordvoerder van het EMA bevestigt dat. Of er op z’n minst wel gesproken is met Chinese farmaceuten? ,,Daarover doen we geen uitspraken.”

Chinese invloed
Navraag bij de farmaceuten in kwestie leert dat er nooit contact is geweest met Europa. Ze staan echter wel degelijk open voor zakendoen met andere landen, waaronder Nederland, klinkt het in koor. De Chinese ambassade in Den Haag is zelfs bereid om de Nederlandse autoriteiten in contact te brengen met de vaccinmakers in China, laat ze in een reactie aan deze krant weten: ,,Als we van Nederlandse zijde daartoe een verzoek krijgen, zullen we daar direct werk van maken.”

Vanwaar dan toch die koudwatervrees? Peter Ho vermoedt dat geopolitieke overwegingen een belangrijke rol spelen in de terughoudendheid binnen de Europese Unie: ,,West-Europese landen kijken nu eenmaal liever naar de Angelsaksische landen dan naar China. De vrees bestaat dat China met de levering van vaccins wereldwijd invloed wil kopen.”

Tegelijkertijd zitten er aan de praktische kant van het verhaal wat potentiële haken en ogen, zegt hoogleraar vaccinologie Huckriede. ,,De Chinese vaccins die ver in ontwikkeling zijn, worden gemaakt met geïnactiveerd virus. Dat op grote schaal maken, is niet zonder gevaar. Het blijft immers virusmateriaal. Voorzorgsmaatregelen zijn daarom noodzakelijk en dat beperkt de productiecapaciteit.”

Concreet: als de Europese landen een Chinees coronavaccin willen, moeten zij hun beurt afwachten. ,,Eerst is de Chinese bevolking aan de beurt, dan komen de landen waarmee China nauw samenwerkt aan bod. Daar gaat sowieso een poos overheen. Wellicht dat China zwicht voor een goed bod uit het rijke Westen, maar dat zou niet eerlijk zijn naar de andere landen.”

Stiekem al vaccineren
China zelf laat er in ieder geval geen gras over groeien. De afgelopen maanden is een start gemaakt met het vaccineren van honderdduizenden Chinezen. Het gaat om essentieel personeel, zoals militairen, douanepersoneel, transportmedewerkers en docenten. De Chinese autoriteiten doen dat onder het mom van ‘noodgebruik’: de nood is zó hoog, dat een vaccin dat niet alle testfases heeft doorlopen, toch kan worden ingezet.

Die voorbarigheid leverde de Aziatische grootmacht wereldwijd een storm van kritiek op. Het is dan ook een opmerkelijke gang van zaken, zegt Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. ,,Of een vaccin écht werkzaam en veilig is, kan pas worden geconcludeerd als het is getest op een grote groep mensen. Dat gebeurt pas in de laatste testfase. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.”

Dat tijdens de eerdere testfases bleek dat de Chinese vaccins bij de proefpersonen antistoffen hadden opgewekt, doet daar niets aan af. De Boer: ,,Het is nog onduidelijk wat de invloed daarvan op lange termijn is. Daarnaast kan een vaccin bijwerkingen veroorzaken of een infectie zelfs verergeren. Alleen een studie met tienduizenden mensen kan daarover uitsluitsel geven.”

Waar de Chinese farmaceuten bij de officiële vaccinproeven keurig de internationale protocollen volgen, wordt bij het zogeheten ‘noodgebruik’ een rookgordijn opgetrokken. Niemand krijgt inzicht over hoeveel Chinezen buiten de officiële tests om al een vaccin hebben gekregen. Laat staan hoe het met mogelijke bijwerkingen zit.

Frappant voorbeeld: deze week werd bekend dat Sinopharm het potentiële corona-vaccin gratis heeft aangeboden aan Chinese studenten die de komende maanden in het buitenland gaan studeren. Nadat daar vanuit het buitenland vragen over kwamen, haalde de farmaceut vliegensvlug de website offline. Studenten die wilden deelnemen, kregen opeens te horen dat het ‘project is opgeschort’. Sinopharm was niet bereikbaar voor commentaar.

Het is precies dat soort fratsen waardoor het Westen met argusogen naar China blijft kijken, stellen deskundigen. Hoe kwalitatief sterk de potentiële coronavaccins ook zijn. En dat is erg zonde, reageert de ambassade van de Aziatische grootmacht vanuit Den Haag met gevoel voor dramatiek: ,,China bekommert zich om het welzijn van iedere persoon op aarde en draagt daar tijdens de pandemie graag een steentje aan bij.”
voda
0
Deel 2:

Chinezen zelf kijken reikhalzend uit naar een oplossing
Chinezen volgen de ontwikkelingen zelf ook met grote interesse. ,,Er zijn vaccinaties beschikbaar, maar die zijn hier in China nu nog maar voor een klein aantal mensen”, zegt Sun Yichen (32), die in Sjanghai een reisbureau runt. ,,Voor de grote populatie is het vaccin er nog niet. De regering zal het ons wel vertellen als het zover is: dit is de oplossing. Pas dan zou ik van het vaccin gebruikmaken.”

Sun kijkt reikhalzend uit naar een oplossing. De toerismebranche waarin hij werkt, staat al maanden onder gigantische druk. ,,Het dagelijks leven in Sjanghai voelt weer als normaal. Maar voor veel industrieën is de economische situatie door corona al maanden een ramp. Ik verdien sinds maart al niets meer. De toerismesector is ingestort. Mensen zijn verplicht hun reizen online te boeken, dat is nationaal beleid. Daardoor hebben ze reisbureaus nu niet nodig.”

Maar dat betekent niet dat er niet gereisd wordt. Na een maandenlange lockdown is het dagelijks leven in China vrijwel weer normaal. Dat blijkt ook uit de cijfers van de reisbewegingen in de Golden Week, de nationale Chinese vakantieweek begin deze maand. Het ministerie van Cultuur en Toerisme maakte bekend dat er in die week maar liefst 637 miljoen reizen zijn gemaakt in China. Dat is 79 procent van het aantal vóór de coronacrisis, vorig jaar in de Golden Week. ,,Velen hebben de auto genomen, dat is de veiligste manier van reizen zolang het coronavirus niet helemaal verdwenen is”, weet Sun. ,,We zijn inmiddels gewend aan leven met het virus.”

Yu Wentao (27), eigenaar van een jeugdvoetbalacademie in Sjanghai, is blij met de versoepelingen. ,,In februari en maart moesten vrijwel alle winkels en bedrijven dicht, mijn voetbalacademie ook. Maar na juni, toen de uitbraken onder controle waren gebracht, is alles veranderd. Juli en augustus waren topmaanden voor mij.” Zelf twijfelt hij net als stadgenoot Sun over gebruik van het vaccin op dit moment. ,,Als het vaccin beschikbaar komt, weet ik niet of ik het zal nemen. Ik ben gezond. Het hangt ervanaf hoeveel het gaat kosten.”

Yu ziet het belang van de mondiale race naar een werkend coronavaccin. ,,Alles gaat om de wereldhandel. De Chinese overheid wil de vaccins overzees verkopen. Dat helpt ons land én de mensen in andere landen. Als je naar de tijdlijn kijkt, heeft het virus het eerst toegeslagen in China. Dus China heeft meer tijd gehad voor de ontwikkeling van een vaccin.”

Ook reisagent Sun ziet de noodzaak van samenwerking. ,,Dat is belangrijk in de jacht op een vaccin. China voegt alle economische en technologische middelen samen om het vaccin te ontwikkelen. De Chinese regering heeft verklaard dat de oplossing, zodra die gevonden is, beschikbaar zal zijn voor de wereld voor een redelijke prijs.”

www.ad.nl/binnenland/china-s-coronava...
voda
0
Moderna mikt op coronavaccin in december

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 70,92 -3,02 -4,08 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Moderna verwacht dat de Amerikaanse federale regering het gebruik van zijn coronavaccin al in december zal toestaan. Dit zei CEO Stéphane Bancel van Moderna tijdens een jaarlijkse conferentie van The Wall Street Journal maandagavond.

Wel moet het biotechbedrijf eerst positieve tussentijdse resultaten in november publiceren, aldus Bancel.

Als het vaccin bij de eerste tussentijdse evaluatie niet voldoende werkzaam is, zal het bedrijf een tweede evaluatie uitvoeren. Dit zou volgens Bancel waarschijnlijk in december gebeuren, wat elk besluit van de Amerikaanse FDA tot eind januari of begin februari zou kunnen terugduwen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Goldman zet Galapagos op de verkooplijst

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Galapagos
111,80 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft woensdag het advies voor Galapagos verlaagd van Neutraal naar Verkopen, terwijl het koersdoel werd verlaagd van 108,00 naar 87,00 euro.

Het nieuwe koersdoel betekent een neerwaarts potentieel van ruim 20 procent, onderstreepten de analisten van Goldman.

Centraal in het rapport van Goldman staan de timing en lancering van filgotinib in de VS en daarbuiten.

In de VS voorzien de analisten een flinke vertraging nadat de FDA afgelopen zomer meer informatie opvroeg. Daarmee raakt filgotinib flink achter op concurrent AbbVie met Rinvoq.

Daarnaast rekent Goldman nog op omzetbijdragen uit 5 indicaties, waar het eerder rekende op 10. Tot slot spraken de analisten ook van een "zwakkere marktpenetratie".

Per saldo betekent dit dat de zakenbank de piekomzet voor filgotinib met bijna twee derde verlaagde naar 2,1 miljard dollar. Dat was voorheen meer dan 6 miljard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Abbott verhoogt jaarverwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Laboratories heeft in het derde kwartaal van 2020 beter dan verwacht gepresteerd en de outlook verhoogd. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut.

De groepsomzet steeg in het derde kwartaal met 9,6 procent tot 8.853 miljoen dollar. Op autonome basis liep de omzet met 10,6 procent op. De verwachting van analisten vooraf lag op een omzet van 8.539 miljoen dollar.

Bij Diagnostiek steeg de omzet met iets meer dan 38 procent, terwijl bij Medical Devices de verkopen met 3,4 procent stegen en bij Nutrition met 2,6 procent.

De nettowinst van Abbott steeg van 960 miljoen dollar naar 1.232 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel liep op van 0,84 dollar naar 0,98 dollar. Dat was beter dan de verwachte 0,91 dollar per aandeel.

Outlook

Voor 2020 mikt Abbott op een aangepaste winst per aandeel van ten minste 3,55 dollar tegen eerder minimaal 3,25 dollar. De FactSet-consensus ligt op 3,34 dollar.

Het aandeel Abbott lijkt woensdag 1,5 procent hoger te openen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Opiatenmaker Purdue treft miljardenschikking met Justitie VS'

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 17:10 | Views: 312

WASHINGTON (AFN) - Opiatenmaker Purdue Pharma heeft naar verluidt een regeling getroffen in het grote Amerikaanse opiatenschandaal. De onderneming zou de kwestie met Justitie in de Verenigde Staten schikken voor een bedrag van 8 miljard dollar, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De regeling zou nog deze week officieel bekendgemaakt worden.

Purdue bracht onder meer de de verslavende pijnstiller OxyContin op de markt. Het bedrijf wordt er net als anderen van beschuldigd dat het de verslaving in de hand zou hebben gewerkt.

Talloze Amerikanen zijn de afgelopen jaren verslaafd geraakt aan morfineachtige middelen als oxycodon en fentanyl. Jaarlijks komen tienduizenden mensen in de Verenigde Staten om het leven door overmatig gebruik van de middelen. Bedrijven zouden de markt overspoeld hebben met de middelen en de risico's voor gebruikers hebben gebagatelliseerd.

Civiele zaken

Het ophanden zijnde akkoord met Justitie betekent niet dat de zaak voor Purdue is afgedaan. Tegen de onderneming lopen nog duizenden civiele zaken. Die zadelen het bedrijf mogelijk nog op met een kostenpost van 10 miljard dollar.

Om de claims het hoofd te bieden vroeg Purdue eerder faillissementsbescherming aan. Door de zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure te voeren, kan de onderneming doorstarten terwijl het de rechtszaken oplost.
voda
0
Braziliaanse toezichthouder meldt sterfgeval in studie coronavaccin AstraZeneca - media

(ABM FN-Dow Jones) In een studie naar de ontwikkeling van een coronavaccin door AstraZeneca, is er een vrijwilliger overleden. Dit zou de Braziliaanse gezondheidsautoriteit Anvisa woensdag hebben gemeld volgens persbureau Reuters.

Volgens Anvisa gaan de testen van het coronavaccin gewoon door. Verdere details werden door de gezondheidsautoriteit niet gegeven.

De Universiteit van Sao Paulo, die ondersteuning biedt bij de Fase 3 studie in Brazilië, liet weten dat het gaat om een 27-jarige Braziliaan.

Het aandeel AstraZeneca daalde in New York woensdag met krap een procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moderna rondt werving deelnemers coronavaccinstudie af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Moderna Inc
$ 70,72 2,35 3,44 % NASDAQ

(ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft de werving van 30.000 deelnemers aan zijn Fase 3 onderzoeksstudie naar een coronavaccin met succes afgerond. Dit meldde het Amerikaanse biotechbedrijf donderdag tijdens aan een adviesbijeenkomst van de FDA.

Inmiddels hebben ruim 25.650 deelnemers aan de onderzoeksstudie twee doses van Moderna's potentiële coronavaccin gehad. Op basis van twee maanden aan veiligheidsdata zal het bedrijf uiteindelijk beslissen of het bij de FDA een aanvraag doet om het vaccin versneld goed te keuren voor noodgebruik.

In november volgen naar verwachting de eerste tussentijdse resultaten in november van de Fase 3 studie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Gilead krijgt formele goedkeuring voor coronabehandeling

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Gilead Sciences Inc
$ 60,68 0,47 0,78 % NASDAQ
Gilead Sciences Inc (DE)
50,52 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

(ABM FN-Dow Jones) Het middel remdesivir van Gilead Sciences heeft van de Amerikaanse Food & Drug Administration formele goedkeuring gekregen als behandeling tegen Covid-19 bij patiënten die in het ziekenhuis liggen. Dit werd donderdagavond bekend.

Remdesivir, dat nu de naam Veklury draagt, had sinds mei al FDA-goedkeuring voor noodgebruik in ziekenhuizen.

Veklury is de eerste coronabehandeling die volledige goedkeuring van de FDA ontvangt. Het middel zou het herstel bevorderen en het ziekteverloop bij ernstig zieke patiënten die zuurstof nodig hebben verbeteren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Telehealth ‘Helpful’ Alternative to In-person Care, Rare Disease Patients Say
OCTOBER 23, 2020 Marisa Wexler, MSBY MARISA WEXLER, MS IN NEWS, SYNDICATED.
Telehealth ‘Helpful’ Alternative to In-person Care, Rare Disease Patients Say
Click here to subscribe to the Angioedema News Newsletter!
0 (0)
A majority of rare disease patients using telehealth during the COVID-19 pandemic thought the experience positive, and many would like the option of continuing its use in future appointments, a series of surveys found.

The surveys were conducted by the National Organization for Rare Disorders (NORD) and involved more than 800 rare disease patients and caregivers across the U.S. Results were made available in the report, “Ensuring Access to Telehealth for Rare Diseases.”

Telehealth refers broadly to the use of communication technology — phones and computers — to facilitate healthcare appointments without a patient and doctor, or other professional, needing to be in the same physical space.

Telehealth may offer advantages for people with rare diseases, as the number of expert health providers for a given rare disease is often limited, meaning patients can travel long distances for appointments. Indeed, 39% of the surveys’s respondents reported traveling at least 60 miles to receive medical care, and 17% had moved (or were considering relocation) to be closer to care.

Rare disease patients also often take medications that compromise or weaken their immune systems, raising a risk of infection with in-person visits to hospitals or clinics, and of serious coronavirus complications.

During the COVID-19 pandemic, the use of telemedicine increased dramatically as a preferred option to face-to-face appointments for care.

“Throughout the coronavirus pandemic, nearly 8 in 10 rare disease patients experienced canceled medical appointments,” the report states. “Fortunately, during this time period, telehealth emerged as an increasingly common way for people to safely access medical care without risking exposure to the virus.”

According to NORD’s report, prior to the start of the pandemic, about 0.01% of healthcare appointments across the U.S. were done via telehealth. By mid-April, that number had risen to two-thirds (69%) of total appointments.

Consistently, rare disease patients reported accessing telehealth during the ongoing pandemic. Over 83% of these patients were offered a telehealth visit and of these, 88% accepted one.

Of those using telemedicine, 92% described it as a positive experience.

“We didn’t have to drive 6.5 hours in one day and were able to do it in our living room. It was awesome!” one patient is quoted in the report. “We have been able to get more doctors’ appointments in because they were doing telehealth.”

Another reported feeling safer using telehealth, because they “didn’t have to go into an office” and be in contact with people who were ill.

Some patients and caregivers reported more frequent healthcare appointments via telemedicine, because it removed the constraints of in-person visits.

“It was great seeing my doctors without needing to go in. I have had more doctors’ appointments since COVID due to the accessibility of telemedicine,” one person responded.

In addition to making routine care easier, more widespread use of telehealth could allow for greater participation in clinical trials. Survey results suggest that interest in trials is high, with 88% of respondents open to considering an investigational treatment. This is substantially higher than the 62% who voiced a similar willingness in a survey given three decades ago.

Clinical trials are important, the report notes, “as approximately 90% of the 7,000 known rare diseases do not yet have an FDA-approved treatment.”

“My daughter’s appointments at Boston Children’s were all canceled. Telehealth was very helpful as it allowed us to move forward with a trial drug therapy that would have been delayed another year despite her progressive decline in health,” one survey respondent said.

Most (70%) taking part to the NORD’s surveys also said they would like the option of telehealth for future medical appointments.

NORD has been working with other organizations to craft policy statements meant to guide policymakers on how best to aid rare disease patients with regard to telehealth, both during and after the pandemic.

The group encourages people in the U.S. to send a note to their senators and representatives, asking them to extend policy changes made earlier this year that allowed greater use of telemedicine, and to protect rare disease patients in a next coronavirus relief package.

“Currently, the Trump Administration, Congress and state governments are trying to decide which changes to telehealth should be made permanent beyond the COVID-19 public health emergency,” the report states. “Our continued advocacy can help on this issue so that the positive changes that we have seen during the pandemic will endure after it ends.”

NORD is also continuing to collect information from rare disease patients regarding their telehealth experiences during the pandemic to be used in its advocacy work. Patients can share their experiences here.
voda
0
AstraZeneca kan verder met coronavaccinstudie in VS

(ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft toestemming gekregen van de Amerikaanse Food & Drug Administration om het Fase 3 onderzoek naar een coronavaccin weer op te pakken. Dit meldde de farmaceut vrijdagavond.

In september werd de studie met AZD1222 van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford stilgelegd nadat één van de proefpersonen een acute ontsteking kreeg in het ruggenmerg. Er bleek uiteindelijk geen aantoonbare relatie met het toegediende vaccin.

AstraZeneca benadrukte vrijdag dat het niet ongewoon is dat er bij grootschalige klinische onderzoeken proefpersonen ziek worden.

In het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Zuid-Afrika en Japan werd de onderzoeksstudie in de afgelopen weken al hervat. Het onderzoek moet uiteindelijk 30.000 mensen omvatten.

De eerste resultaten worden later dit jaar verwacht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Johnson & Johnson kan coronavaccinstudie in VS hervatten

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson kan het Fase 3 onderzoek met een potentieel coronavaccin spoedig hervatten nu geen bewijs is gevonden dat het vaccin serieuze medische problemen heeft veroorzaakt bij een proefpersoon. Dit werd vrijdagavond bekend.

Eerder deze maand legde dochterbedrijf Janssen Vaccines alle studies naar het vaccin stil toen bleek dat één van de deelnemers een onverklaarbare ziekte had.

In september begon een omvangrijke Fase 3 onderzoeksstudie naar het vaccin waaraan in totaal 60.000 proefpersonen deel moeten nemen in de Verenigde Staten en een aantal andere landen.

J&J zei vrijdag dat een onafhankelijke commissie heet geadviseerd om de studie in de VS te hervatten. Met toezichthouders in andere landen wordt overlegd om daar ook de vaccinstudies weer op te starten.

Het concern gaf geen verdere details over de medische kwestie van de proefpersoon. Volgens J&J is een concrete oorzaak niet gevonden.

Vrijdag werd afzonderlijk bekend dat AstraZeneca in de VS ook verder kan met zijn coronavaccinstudie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Kiadis presenteert op conferentie over kanker

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 07:18 | Views: 78

Kiadis Pharma 23 okt
1,52 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma presenteert volgende maand gegevens over zijn NK-celtherapie op het jaarlijkse congres van de Society for Immunotherapy of Cancer (SITC). Daar komt het bedrijf met een studie over Natural Killer-cellen bij longkanker.

Kiadis ontwikkelt nieuwe medicijnen op basis van Natural Killer-cellen. Dat zijn grote witte bloedlichamen die de eerste verdedigingslinie in het menselijk afweersysteem vormen tegen kankercellen en infecties.
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,868
Verschil -0,093 (-9,63%)
Hoog 0,957
Laag 0,861
Volume 37.599.271
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 2.891.437

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront