Nieuwe Steen Investments « Terug naar discussie overzicht

NSI 2020

165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
rationeel
0
slei
0
Nee, zie site (https://nsi.nl/investor-relations/#financial-calendar ):

Financial Calendar:
17 October 2019 | Publication trading update Q3 2019
Fox WIld
0
Wat een drama die website! Nergens te vinden wanneer de Q3 cijfers komen.
Als het nog even duurt staat de koers inmiddels op 27,xx euro...
Pierre1
0
Beste forumleden NSI. Ik heb de vraag gesteld m.b.t de 3e kw cijfers en hierbij het antwoord van IR.

Volgende week donderdag 22/10 om 7 uur.

nsi.nl/news/financial-calendar/

Pierre1
0
Ter aanvulling:

FYI - ze staan ook altijd op pagina 2 van onze rapportages. Dus als u halfjaarbericht opent staan ze daar ook
[verwijderd]
0
ik denk persoonlijk dat die weinig gaan zeggen. atm is het lange termijn outlook geschaad. zal er nog zo veel kantoor ruimte nog nodig zijn als 20% van de mensen thuis gaat werken
voda
0
NSI houdt vast aan winstprognose na

Gepubliceerd op 22 oktober 2020 08:29 | Views: 26

NSI 21 okt
28,80 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedonderneming NSI houdt vast aan zijn eerdere afgegeven winstprognose voor 2020 van 2,30 euro en 2,40 euro per aandeel. Het bedrijf rept in een kwartaalupdate van een sterk kwartaal ondanks de coronacrisis.

Andermaal wist NSI het overgrote deel van de huurinkomsten gewoon binnen te halen. In het derde kwartaal ging het om 98 procent van de inkomsten. Voor het vierde kwartaal werd al bijna 94 procent van het totaal aan huurinkomsten gecollecteerd.

De netto-huurinkomsten in het afgelopen kwartaal kwamen uit op 44,4 miljoen euro, wat evengoed een daling van 8,8 procent betekende. Die daling was minder sterk dan in de eerste zes maanden van het jaar. Op basis van boekhoudmethode EPRA was er een winst per aandeel van 1,73 euro.

De leegstand was volgens NSI aan het einde van het derde kwartaal 8,2 procent. Topman Bernd Stahli verwacht dat dat getal de rest van het jaar gelijk zal blijven.

Stahli spreekt verder zijn zorgen uit over het coronavirus en de "ongekende" impact daarvan op de Nederlandse economie. "Dit is geen tijd om stil te zitten." NSI wil een actieve rol spelen in hoe bedrijven omgaan met de verdeling van ruimte in het licht van thuiswerken.

Vastgoeddeals trekken na een "rustig" tweede kwartaal weer aan. "Er mag dan een recessie zijn, er zijn genoeg investeerders met geld", zegt de topman. Stahli verwacht wel dat de door het kabinet aangekondigde plannen om de overdrachtsbelasting van 2 naar 8 procent te verhogen voor beleggers negatief uitpakt.

NSI verwacht voor dit jaar een dividend van 2,16 euro per aandeel uit te kunnen keren.
[verwijderd]
0
Gezien de cijfers en koerrsdaling die NSI voor haar kiezen heeft gehad is dit een interessant bedrijf om nu n te beleggen. Aandeel is volgens PM ondergewaardeerd en moet terug kunnen richting 35 euro obv deze cijfers.
Chessplayer1992
0
Ik weet het niet. Onderliggend al omzetdaling en behoorlijke leegstand, ondanks veel behoefte aan flexkantoren (denk ik). Te vroeg om al iets te zeggen, maar met de onzekerheid over de kantorenmarkt - als iedereen na corona op kantoor 2 dagen thuis gaat werken is er veel minder vierkante meters nodig. Denk dat er nog ruimte is voor daling.
TTT7
0
quote:

Chessplayer1992 schreef op 22 oktober 2020 08:48:

Ik weet het niet. Onderliggend al omzetdaling en behoorlijke leegstand, ondanks veel behoefte aan flexkantoren (denk ik). Te vroeg om al iets te zeggen, maar met de onzekerheid over de kantorenmarkt - als iedereen na corona op kantoor 2 dagen thuis gaat werken is er veel minder vierkante meters nodig. Denk dat er nog ruimte is voor daling.
Heb je de Q3 trading update op hun website al gelezen? Staan interessante comments over leegstand en WFH op pagina 4 en 5. Ook maken ze behoudende opmerkingen over de projecten.
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam zet NSI op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het advies voor NSI verhoogd van Toevoegen naar Kopen, maar verlaagde het koersdoel van 43,00 naar 40,00 euro, na de derdekwartaalcijfers.

De cijfers zijn solide met sterke huurinning en een stabiele bezettingsgraad, zodat NSI goed in staat lijkt om deze onzekere tijden te doorstaan, meent Degroof.

De kosten van de coronacrisis bleven tot nu toe beperkt tot 0,08 euro per aandeel. Voor 2021 en 2022 voorzien de analisten iets meer leegstand en een lagere prijsindexatie van de huren.

Degroof wijst erop dat de huurinning in het derde kwartaal sterk was, met 98 procent, en ook in het vierde kwartaal voorspoedig verloopt, met een percentage van 93,6 tot en met 21 oktober.

Dit komt overeen met normale historische patronen en wijst op een goede betaalmoraal bij de huurders en een proactief beheer van de coronacrisis door NSI.

Gezien de hernieuwde maatregelen vanwege de coronacrisis en verzoek om vanuit huis te werken, geeft NSI al zijn flexhuurders een gratis maand huur in december.

Bij het lagere koersdoel is het opwaartse potentieel nog altijd 39 procent, zodat het advies verhoogd wordt naar kopen.

Het aandeel NSI stond donderdag 1,2 procent hoger op 29,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
junkyard
0
Dit gaat flinke gevolgen hebben, hier had ik nog niet zo bij stilgestaan:

The Dutch government has announced to increase transfer tax by 2% to 8% for all commercial real estate transactions as per January 2021.

Hierdoor kan geen waarde meer worden getoond bij nieuwe aankopen, die 8% transactiekosten gaat NSI niet goedmaken, hoe leuk de plannen ook zijn. Daarnaast heeft dit negatieve gevolgen voor de verkoopopbrengst van vastgoed, vandaar dat de boekwaarde hierna ook met € 1,25 per aandeel daalt. Ofwel, NSI kan alleen nog waarde toevoegen vanuit de bestaande portefeuille en ontwikkelingen, waarbij NSI nog steeds aardig grootse plannen heeft de komende jaren. Alleen de Motion ontwikkeling is nu even geannuleerd, maar Vivaldi III is ervoor terug gekomen.

De aankoop Archimedesweg 30 met kort aflopend huurcontract in Leiden (2019) blijkt een schot in de roos (10.5% GIY), nu dit is doorverhuurd (tegen hogere huur) met 5-jarig huurcontract. Ook ONE20, aangekocht net voor corona entree, lijkt binnenkort verhuurd. Daarnaast is ook Bentinck huis (eerder al) verhuurd. Qua aankopen (en verkopen van secundair winkelvastgoed) heeft NSI laatste jaren dus verstandig geopereerd, wat kracht van management en organisatie toont.

Al met al een aardig sterke update, vooral vanwege de hoge collections en bezetting die op peil blijft. NSI blijft laatste weken redelijk goed liggen, ondanks recente NL corona ontwikkelingen die flink negatief zijn voor de kantorenmarkt (verhuringen). De lage LTV blijft een groot pluspunt deze tijd, geen emissie zorgen bij NSI, en ook het dividend gaat dit boekjaar vol uitgekeerd worden (gedekt door direct resultaat / huurinningen). Daarmee blijf ik nog maar even zitten.
TTT7
0
quote:

junkyard schreef op 22 oktober 2020 23:37:

Al met al een aardig sterke update, vooral vanwege de hoge collections en bezetting die op peil blijft. NSI blijft laatste weken redelijk goed liggen, ondanks recente NL corona ontwikkelingen die flink negatief zijn voor de kantorenmarkt (verhuringen). De lage LTV blijft een groot pluspunt deze tijd, geen emissie zorgen bij NSI, en ook het dividend gaat dit boekjaar vol uitgekeerd worden (gedekt door direct resultaat / huurinningen). Daarmee blijf ik nog maar even zitten.
Eens dat het een sterke update is. Dat bedoelde ik ook eerder met hun comments over leegstand en hoe ze met projecten omgaan. NSI is afgelopen jaren zeer goed getransformeerd door de huidige CEO.

Mbt het WFH stuk in hun trading update vond ik het volgende interessant:
'The Netherlands is not an ‘everyone in the office, from 9 to 5, five days a
week, in 6 sqm cubicles’ office market. It is already one of the more flexible markets in Europe, with just under half of employees (48%) working
less than 35 hours a week and 32% working less than 28 hours a week.
The average work week equates to 31 hours. Meanwhile, in 2019 already
about 25% of employees worked incidentally from home.
Most occupiers have been increasing office ‘density’ for years, reducing
their space requirements, as an office is generally seen as a cost to the
business that needs to be minimised. The average ratio of office desks to
employees in The Netherlands is circa 70-80%, whilst at the same time
the average office space per desk is down to circa 13 sqm (Amsterdam:
circa 11 sqm), from nearer 20 sqm in 2001.
The Dutch model of part-time working, flexible hours, incidental home
working and high desk efficiency could perhaps suggest that a further
shift in the balance of WFH and office may well have a relatively modest
impact on the space requirement of corporates.

Tenslotte je punt omtrent de overdrachtbelasting. Dat maakt het aankopen van objecten inderdaad lastiger. Echter stel dat je als groot instituut exposure in de NL'se markt wil opbouwen, dan is NSI niet zo groot meer om van de beurs te halen (nu 563 mln euro marketcap). Geen overdrachtsbelasting op aandelen...Dit is overigens niet mijn reden om in NSI te beleggen.

junkyard
0
Er zal vast een fiscale route denkbaar zijn om die hoge 8% tax te ontwijken. Het vastgoed van vele fondsen zit al in verschillende entiteiten, waarbij ook losse BVs verkocht kunnen worden.

Als corona nu niet ronddwaalde dan had ik vele vastgoed transacties verwacht voor jaareinde 2020. Of zullen vastgoedpartijen hun voorbereidingen treffen door een brede kerstboom aan BVs met losse vastgoed objecten op te zetten richting jaareinde 2020?

WFH update was inderdaad interessant.
rationeel
0
Uitnodiging live webinar vanavond met Bernd Stahli | Laatste kans om aan te melden

Beste belegger,

Graag nodigen wij u uit voor de aflevering van In de Boardroom met CEO Bernd Stahli.

Corona zorgt voor een ongekende tijd bij vastgoedbeleggers en het virus lijkt voor een blijvende kentering in de markt te zorgen. Biedt kantorenvastgoed nu juist een kans of is Corona een blijvende bedreiging?

Tijdens een interactief gesprek hoort u alles over NSI. Hoe ziet Bernd Stahli het werken vanuit huis en waar creëert hij kansen voor het kantoor van de toekomst? Maar ook: waarom kiest NSI er nu voor om zelf kantoren te gaan ontwikkelen? Wat betekent dat voor het risicoprofiel? En natuurlijk: waarom zouden beleggers in NSI moeten investeren?

De live uitzending zal vanavond plaatsvinden om 20.00 uur. Graag nodigen wij u uit om deze uitzending live online bij te wonen. Deelname is kosteloos.

De presentatie van In de Boardroom ligt in handen van beleggingsdeskundige Jim Tehupuring (ProBeleggen). Tijdens de live uitzending heeft u uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen aan Bernd Stahli.

Meld u nu aan via deze link.

Neem voor meer informatie contact op met:
Dirk Jan Lucas
+31 (0) 20 76 30 308
Dirkjan.Lucas@nsi.nl

Over NSI

NSI N.V. is een Nederlandse beursgenoteerde kantorenbelegger. Wij zorgen ervoor dat onze klanten in staat zijn om maximale productiviteit en groei te bereiken. Dit doen we door het bieden van de beste service en de meest flexibele vastgoedoplossingen in moderne, gezonde en duurzame kantoren op toplocaties. Onze portefeuille bestaat uit 63 gebouwen en heeft een waarde van meer dan 1,3 miljard euro.
Kijk voor meer informatie op onze website: www.nsi.nl
83M
0
165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 17,520
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 17,800
Laag 17,460
Volume 42.765
Volume gemiddeld 32.010
Volume gisteren 52.918

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront