Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 18 oktober 2020 19:31:

[...]

Thomas Jefferson
The man who reads nothing at all is better educated than the man who reads nothing but newspapers.

Altijd bijzonder om met je in discussie te zijn, als er eens echt iets gelezen kan worden en gekeken kan worden of de mensen in jouw filmpjes ook maar iets zinnigs zeggen kom je met "hou maar op". Maar als het er om gaat dat ik één of ander filmpje niet ga bekijken verander je in een soort stalker. Jij wil helemaal geen discussie je wil alleen in jouw vooroordelen bevestigd worden en ziet iedereen die het met die vooroordelen oneens is als een bedreiging. Erger nog je wilt informatie die je op je ongelijk zou kunnen wijzen niet eens lezen.
Voor de lezers onder ons, Kleintje66 vond de "quote" button niet en spreuk komt dus van mij en slaat op hem en daar reageert hij nu op. Ik gun hem in deze het laatste woord!
Henk Hesel
0
quote:

Superrubio schreef op 18 oktober 2020 19:23:

[...]
Dat ben ik volledig met je eens. Maar zij is wel een goed geinformeerde kritische journalist en daar zouden er nu meer van moeten zijn evenals goed ingelezen politici.

Rutte had laatst geen flauw idee van het coronasterftecijfer of de toen uiteenlopende meningen daarover.
m.youtube.com/watch?v=qu52_C2IVX4

Best knap.dat hij het vervolgens ook nog heeft over over oversterfte, terwijl er op dat moment als ik het goed heb sinds mei ondersterfte was behalve in de weken met die extreme hitte. Los daarvan als je het jaar ervoor ondersterfte hebt, krijg je automatisch op een gegeven moment oversterfte. Deze ook dit moet je nog verder nuanceren.

Volstrekt schrijnend dat Rutte die vraag niet kan beantwoorden.
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 18 oktober 2020 19:34:

[...]
Dit is een oplossing " een goede psychiater kan je misschien nog wel helpen.".
Ook hier gun ik je het laatste woord, want kennelijk is dat wel een dingetje voor jou!!
[verwijderd]
0
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Op steeds meer plekken is het tekort aan zorgmedewerkers in verpleeghuizen en de thuiszorg 'rampzalig'. "Het water staat tot aan onze lippen."

In sommige regio's is het tekort zelfs zo groot, dat het rooster niet voldoende gevuld kan worden, zegt Henk Kamp, voorzitter van ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties. Sommige zorginstellingen zouden als gevolg van het coronavirus ziekteverzuimpercentages van bijna 50 procent hebben.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Superrubio schreef op 18 oktober 2020 16:50:

Voelde al langzaam een soort revolutie vanuit de medische wereld aankomen en deze beelden uit de VS bevestigen dat. Gaat o.a. over schijnveiligheid van mondkapjes en leugens van MSM m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&...
...
Sorry, bij dít filmpje ben ik na 1 minuut afgehaakt. Toen ze zeiden dat een virusdeeltje (virion) zo klein is dat een masker het niet tegenhoudt. (De diameter van een virion is 100-140 nm).

Maar dat is niet relevant. Die virionen zitten in kleine vochtdeeltjes en die zijn 10 tot 500 keer groter, bij hoesten en niezen zijn de druppels nog groter.
Medische mondmaskers schijnen trouwens ook deeltjes van ca 100 nm tegen te houden.

Mijn Vriend
0
quote:

drooglegging schreef op 18 oktober 2020 17:01:

Rutte geeft gewoon zijn fout toe, dat is gewoon de beste strategie, het benadrukt zijn menselijkheid en kwetsbaarheid.

Wat wel bijzonder is: de laatste 20 jaar zeker begon elke nieuwe premier met een ongemakkelijk houding jegens het koningshuis.
Na de eerste, wekelijkse tete a tete thee gesprekjes met eerst Beatrix en daarna WA gebeurde er "iets" met de nieuwe premier, ze slaan compleet om in pro Koningshuis en bezuinigen zeker niet op wat dan ook aangaande dit hele theater.

Jaarlijkse ophogingen van vergoedingen, onkosten, onderhoud, personeelskosten, zakgeld kinderen ed, + 5 % zeker!

Ik denk dat de nieuwe premier tijdens een van de eerste bezoekjes een confidence envelop/brief meekrijgen om thuis te openen, te lezen en daar eens rustig over na te denken.

"Doe geen gekke dingen, steun ons in alles, laster ons niet, geef ons financieel maximaal speelruimte...op straffe van collectieve tegenwerking van de entourage van de royals die uiteindelijk een voorspoedig einde aan de neiuwe premier kan veroorzaken"

Die brief bestaat.
Voor hoeveel mensen?
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2020 19:53:

[...]Sorry, bij dít filmpje ben ik na 1 minuut afgehaakt. Toen ze zeiden dat een virusdeeltje (virion) zo klein is dat een masker het niet tegenhoudt. (De diameter van een virion is 100-140 nm).

Maar dat is niet relevant. Die virionen zitten in kleine vochtdeeltjes en die zijn 10 tot 500 keer groter, bij hoesten en niezen zijn de druppels nog groter.
Medische mondmaskers schijnen trouwens ook deeltjes van ca 100 nm tegen te houden.

Ik geloof je op je woord hierin, als je dit zo stelt. Je hebt daar meer kennis over dan ik. Ik zie het als een noodzakelijk kwaad, als het werkt en zin heeft, niet aan de andere kant te veel negatieve gevolgen heeft en er geen alternatieven voor de hand liggen.

Dus bij die vragen kom ik helemaal niet eens meer terecht. Waarschijnlijk wel in maart of april had het mijn interesse getrokken. Alleen nu is de mortality rate mij te laag daarvoor in combinatie dat we een soort spook samenleving creeren die angst en onderdrukking uitstraalt en die als het even kan voorkomen moet worden. Dit is mijn persoonlijke mening. En ja ik begrijp ook dat we het in het openbaar vervoer op moeten zetten, ook als je de ramen vol open kunt zetten. Het is vaak druk is en om het makkelijker te maken kunne
we daarom maar beter mondkapjes in het ov verplicht stellen om chaos en discussie te voorkomen.

Andere zienswijze van die artsen over wat mondkapje verder ook in negatieve zin doet met mensen, maatschappij, etc. kan ik me weldegelijk heel erg in vinden. Jammer dat je dat gezien hebt. Dat raakte mij erg.
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 18 oktober 2020 19:50:

www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Op steeds meer plekken is het tekort aan zorgmedewerkers in verpleeghuizen en de thuiszorg 'rampzalig'. "Het water staat tot aan onze lippen."

In sommige regio's is het tekort zelfs zo groot, dat het rooster niet voldoende gevuld kan worden, zegt Henk Kamp, voorzitter van ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties. Sommige zorginstellingen zouden als gevolg van het coronavirus ziekteverzuimpercentages van bijna 50 procent hebben.
Ja dit is een drama in wordeing vrees ik, als je de cijfers kent. Focus overheid moet a la minute op het voorkomen van dit probleem liggen.

Media en politici zullen echter waarschijnlijk wel de terrassenbezoekers in de pretparken of de jongeren die gaan feesten in hotels de schuld hiervan geven en het verder op zijn beloop laten. Hoop dat mijn voorspelling echter niet waar is en ze wel gewoon opzoek gaan naar een snelle oplossing.
win some...
4
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2020 18:38:

[...]Ja, dat vermoeden had ik ook. Als het om quarantaineregels gaat is het RIVM liever soepel, anders moet er nog meer getest worden. Maar bij de gewone regels voor het brede publiek blijft men streng: niet binnen 1,5 m, nog geen minuut.

Toch bewijst het weer de rek- of zo je wilt de halfzachtheid - van hun adviezen. Net als bij die mondmaskers voor de (thuis)zorg in het voorjaar: eerst was het niet nodig, later bleek dat schaarste de eigenlijke reden was.
Transparantie ho maar.

Gebrek aan transparantie klopt. Maar dit is niet alleen bij het RIVM zo. Kijk bijvoorbeeld ook recent naar de dossiers rondom kinderopvangtoeslag en aardbevingen in Groningen. Dit speelt overheid breed.

Na referenda waarvan de uitslag afwijkt van de opvatting van de regering ontstaat niet de gedachte om dan voortaan meer de discussie aan te gaan en het eigen standpunt beter uit te dragen. Nee, men schaft de referenda af. Idem bij lastige vragen uit de Kamer. Dan gaat men aan de informatieplicht lopen morrelen.

Een minister van Justitie die op zijn bruiloft de fout ingaat met zijn eigen coronaregels ontkent dit eerst uit alle toonaarden, totdat er foto's opduiken en hij niet meer ontkennen kan. Een minister van Volksgezondheid die zijn testbeleid niet op orde heeft, zegt dat dit komt omdat teveel mensen onnodig een test laten doen.

Onder de democratische oppervlakte heerst in Nederland bij vele bestuurders en ambtenaren nog een regentenmentaliteit. Eerlijkheid, transparantie en verantwoordelijkheidsbesef is te vaak afwezig. Dit is onbegrijpelijk. Want een bestuurder die deze eigenschappen wel vertoont lost niet alleen problemen sneller op, maar komt ook zelf krachtiger over.
luchtschip
0

Dr Eric Feigl Ding ;

HOLY COW—"In a *young, low-risk* population with ongoing #COVID19 symptoms, almost 70% of individuals have impairment in 1 or more organs 4 months after initial symptoms of #SARSCoV2 infection"
This is serious. It’s a young population too.

pbs.twimg.com/media/EklI0NOXIAEAC-T?f...

1 Multi-organ impairment in low-risk individuals with long COVID

2 Andrea Dennis PhD1, Head of Biomarker Science, Perspectum en meerdere specialisten

Findings: Between April and September 2020, 201 individuals (mean age 44 (SD 11.0)
55 years, 70% female, 87% white, 31% healthcare workers) completed assessments following
56 SARS-CoV-2 infection (median 140, IQR 105-160 days after initial symptoms). The
57 prevalence of pre-existing conditions (obesity: 20%, hypertension: 6%; diabetes: 2%; heart
58 disease: 4%) was low, and only 18% of individuals had been hospitalised with COVID-19.
59 Fatigue (98%), muscle aches (88%), breathlessness (87%), and headaches (83%) were the
60 most frequently reported symptoms. Ongoing cardiorespiratory (92%) and gastrointestinal
61 (73%) symptoms were common, and 42% of individuals had ten or more symptoms.
62 There was evidence of mild organ impairment in heart (32%), lungs (33%), kidneys (12%),
63 liver (10%), pancreas (17%), and spleen (6%). Single (66%) and multi-organ (25%)
64 impairment was observed, and was significantly associated with risk of prior COVID-19
65 hospitalisation (p<0.05).

66 Interpretation:

In a young, low-risk population with ongoing symptoms, almost 70% of
67 individuals have impairment in one or more organs four months after initial symptoms of
68 SARS-CoV-2 infection. There are implications not only for burden of long COVID but also
69 public health approaches which have assumed low risk in young people with no
70 comorbidities.

www.medrxiv.org/content/10.1101/2020....

luchtschip
0
quote:

Superrubio schreef op 18 oktober 2020 20:18:

[...]

Andere zienswijze van die artsen over wat mondkapje verder ook in negatieve zin doet met mensen, maatschappij, etc. kan ik me weldegelijk heel erg in vinden. Jammer dat je dat gezien hebt. Dat raakte mij erg.
Speciaal voor jou deze video

Wear A Mask

video 2:07 minuut

www.youtube.com/watch?v=ltjBT_TuUVA&a...
luchtschip
0


Wear a Mask :

How sure are we that this virus is spread via aerosols? I was asked this Q by
@DrLaPook
on June 1. I wouldn’t change my answer today. Evidence has only gotten stronger. And...most important message, we can fix (filter) it once we acknowledge It is in the air!!

video 2:09 minuut
twitter.com/kprather88/status/1317831...
[verwijderd]
0
quote:

luchtschip schreef op 18 oktober 2020 20:41:

[...]

Speciaal voor jou deze video

Wear A Mask

video 2:07 minuut
twitter.com/DrEricDing/status/1317690...
Neem aan dat in andere post van je filmpje zit. Voor de goede orde ik ben geen ontkenner van de werking van een mondkapje, maar ben er geen fan van om eerder uitgelegde redenen. Dat dat in ieder geval duidelijk is.

En dank voor het filmpje, want het is misschien toch wel iets waar ik wat meer over wil weten en me in moet verdiepen, als het dadelijk overal verplicht wordt gesteld.
[verwijderd]
0
quote:

luchtschip schreef op 18 oktober 2020 20:34:

Dr Eric Feigl Ding ;

HOLY COW—"In a *young, low-risk* population with ongoing #COVID19 symptoms, almost 70% of individuals have impairment in 1 or more organs 4 months after initial symptoms of #SARSCoV2 infection"
This is serious. It’s a young population too.

pbs.twimg.com/media/EklI0NOXIAEAC-T?f...

1 Multi-organ impairment in low-risk individuals with long COVID

2 Andrea Dennis PhD1, Head of Biomarker Science, Perspectum en meerdere specialisten

Findings: Between April and September 2020, 201 individuals (mean age 44 (SD 11.0)
55 years, 70% female, 87% white, 31% healthcare workers) completed assessments following
56 SARS-CoV-2 infection (median 140, IQR 105-160 days after initial symptoms). The
57 prevalence of pre-existing conditions (obesity: 20%, hypertension: 6%; diabetes: 2%; heart
58 disease: 4%) was low, and only 18% of individuals had been hospitalised with COVID-19.
59 Fatigue (98%), muscle aches (88%), breathlessness (87%), and headaches (83%) were the
60 most frequently reported symptoms. Ongoing cardiorespiratory (92%) and gastrointestinal
61 (73%) symptoms were common, and 42% of individuals had ten or more symptoms.
62 There was evidence of mild organ impairment in heart (32%), lungs (33%), kidneys (12%),
63 liver (10%), pancreas (17%), and spleen (6%). Single (66%) and multi-organ (25%)
64 impairment was observed, and was significantly associated with risk of prior COVID-19
65 hospitalisation (p<0.05).

66 Interpretation:

In a young, low-risk population with ongoing symptoms, almost 70% of
67 individuals have impairment in one or more organs four months after initial symptoms of
68 SARS-CoV-2 infection. There are implications not only for burden of long COVID but also
69 public health approaches which have assumed low risk in young people with no
70 comorbidities.

www.medrxiv.org/content/10.1101/2020....

De lange termijn gevolgen zijn echt enorm.

Conclusions
Long COVID has a physiological basis, with measurable patient-reported outcomes and organ impairment. Medium- and long-term evaluation and monitoring of multi-organ function beyond symptoms and blood investigations is likely to be required, even in lower risk individuals. Health system responses should emphasise suppression of population infection rates, as well as management of pre- and post-COVID-19 risk factors and chronic diseases.

Duidelijker kan het niet maar ja....
[verwijderd]
0
www.hopkinsmedicine.org/news/newsroom...

The Johns Hopkins Medicine team discovered that when SARS-CoV-2 ties up heparan sulfate, it prevents factor H from using the sugar molecule to bind with cells. Factor H’s normal function is to regulate the chemical signals that trigger inflammation and keep the immune system from harming healthy cells. Without this protection, cells in the lungs, heart, kidneys and other organs can be destroyed by the defense mechanism nature intended to safeguard them.

Sars-Cov2 is duidelijk geen griep virus.
rationeel
0
CoronaMelder geen redding maar rommel

Ronald Plasterk

digitalpublishing.telegraaf.nl/static...

De top van de Nederlandse journalistiek functioneert tijdens corona als een tweede Rijksvoorlichtingsdienst. Hoofdredacteur van de Volkskrant, Pieter Klok, schreef in maart: „Het is verstandig om als land één lijn te trekken. Je kunt van mensen niet verwachten hier zelf een oordeel over te vellen. Het RIVM is een instituut en dan zouden wij als bevolking daar ook nog een mening over moeten hebben? Dat kan het RIVM heel goed bepalen.” Dat was in de tijd dat het RIVM tegen het dragen van mondkapjes was en voor groepsimmuniteit, dus voordat ze het omgekeerde gingen zeggen. Nu zegt ic-arts Diederik Gommers een keer iets kritisch, tikt columnist Bert Wagendorp hem direct in de Volkskrant op de vingers.

Zo wordt alles wat van regeringswege wordt verstrekt braaf opgelepeld, ook als het onzin is. Het Parool schreef maandag over de app die ons moet gaan redden van het coronavirus. Toen die app destijds werd aangekondigd heb ik hier, op 15 maart, beschreven dat zo’n app niet kan werken. „De test meet op geen enkele manier wat je wil meten. Iemand hoest in de bus en stapt uit, een ander haalt net de bus en stapt hijgend in: er is infectie maar de app is negatief. Iemand achter een ruit met een mobiel die op rood staat levert een vals positief. Mensen moeten twee weken thuisblijven omdat ze naast een automobilist hebben stilgestaan.” De discussie in de Tweede Kamer spitste zich toe op privacy, een terrein waar juristen zich comfortabel bij weten, er was weinig interesse in hoe bluetooth werkt.

Bravoure

Een bekend gezegde in de wetenschap is: ’garbage in, garbage out’. Als je ergens rommel in stopt, dan kun je nog zo’n mooi systeem bouwen maar dan komt er rommel uit. Dat gebeurt hier. Inmiddels is met bravoure door minister De Jonge de app gepresenteerd en Het Parool pakt breed uit. Maar ondertussen staat er een interessante tekst op de site van de organisatie die alle openbaar vervoer in Nederland vertegenwoordigt, Openbaar Vervoer Nederland (10 oktober), een tekst die de krant niet haalt. Op de ov.nl-website lezen we het volgende.

„De app signaleert via bluetooth of iemand in de buurt is geweest van bijvoorbeeld een buschauffeur, machinist of trambestuurder. Bluetooth houdt hierbij echter geen rekening met het feit dat deze medewerkers achter schermen of in volledig afgeschermde ruimten hun werk doen.

Een voorbeeld: een buschauffeur – die achter kuchschermen zijn werk doet – kan een melding krijgen van de CoronaMelder dat hij in contact is geweest met een besmet persoon. Hoewel dat binnen korte afstand was, was er sprake van een afgeschermde werkomgeving. Er was dus in werkelijkheid geen contact. In de huidige toepassing van de app is bepaald dat de chauffeur bij een dergelijke melding tien dagen thuis moet blijven, maar zich alleen kan laten testen bij klachten. Deze vragen heeft de ov-sector al eerder neergelegd bij de verantwoordelijke ministeries. (...) Bij voldoende testcapaciteit kan bij een melding van de app gelden dat de medewerker direct getest wordt en binnen de beschermde omgeving kan doorwerken tot de testuitslag bekend is.”

Kortom, precies wat je kon zien aankomen. De stralen die die telefoons ontvangen – het is een beetje bèta misschien – maar die gaan door een ruit heen! Het virus gaat niet door een ruit, bluetooth wel. Er moet toch ergens op het ministerie van VWS iemand rondlopen die dat begrijpelijk aan de minister kan uitleggen. Dus je hebt niets aan die app, die meet besmettingen waar ze niet zijn. Je kunt met telefoons geen besmettingsgevaar meten. Daar komt bij: de voorzitter van de begeleidingscommissie, epidemioloog prof. K.G.M. Moons van het UMCU, zegt in Het Parool dat we met zesduizend besmettingen per dag geen testcapaciteit hebben voor buschauffeurs die door een app thuiszitten zonder symptomen.

Achter de ramen

Nu mag je hopen dat de minister een oplossing zoekt voor de bestuurders van tram en metro, (ik zou de app wegdoen!), maar je zult zien dat er nog veertig beroepsgroepen komen die hun werk van achter de ramen doen (ook wat u denkt, maar ik bedoel glazenwassers en lokettisten). Vorige week stond ik een meter van twee glazenwassers die de buitenkant van ons gebouw deden.

De krant moedigt aan dat iedereen die app downloadt. Het Parool zegt: „Bij ruim anderhalf miljoen gebruikers ga je echt zien dat het bekende reproductiecijfer (R) teruggebracht gaat worden”, stelt it-specialist Brenno de Winter.

Dat is een boude bewering! Kun je echt zó direct verband leggen tussen die app en de R-factor? Moeilijk te geloven! Even de it-specialist op wiens gezag het Parool ons toespreekt, opzoeken op Wikipedia: „De Winter is een voormalige onderzoekjournalist.” Bij diens huidige beroep staat, ik citeer letterlijk: „Beveiligings- en privacy-expert [bron?].”

Die app was niks, wordt niks en blijft niks. Levert bergen vals positieven op, heeft ongetwijfeld veel geld gekost, gaat niet werken en dat wisten we al in maart.
[verwijderd]
0
Misbruik van de app door bepaalde mensen een valse melding te laten krijgen lijkt mij ook niet moeilijk.
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 18 oktober 2020 22:37:

www.hopkinsmedicine.org/news/newsroom...

The Johns Hopkins Medicine team discovered that when SARS-CoV-2 ties up heparan sulfate, it prevents factor H from using the sugar molecule to bind with cells. Factor H’s normal function is to regulate the chemical signals that trigger inflammation and keep the immune system from harming healthy cells. Without this protection, cells in the lungs, heart, kidneys and other organs can be destroyed by the defense mechanism nature intended to safeguard them.

Sars-Cov2 is duidelijk geen griep virus.
Ben je nu aan het prediken voor je eigen parochie met je aandelen in Relief Therapeutics net als Luchtschip die ook op dit forum actief is??
[verwijderd]
0
quote:

Superrubio schreef op 19 oktober 2020 00:05:

[...]

Ben je nu aan het prediken voor je eigen parochie met je aandelen in Relief Therapeutics??
Ik kan van jou ook niet verwachten dat je begrijpt dat nu duidelijk wordt hoe het komt dat het immuunsysteem de eigen organen gaat aanvallen. Weet je nog cytokine storm, IC opnames en sterfgevallen? Weet je wat ook zo opvallend is, het ontregelt dus eerst het immuunsysteem voordat het de cel binnendringt via de ACE2 receptor, dat kan ook nog eens van belang zijn bij de verklaring van de ernstiger problemen bij de grote begin hoeveelheid virus.
[verwijderd]
0
quote:

Kleintje66 schreef op 19 oktober 2020 00:18:

[...]

Ik kan van jou ook niet verwachten dat je begrijpt dat nu duidelijk wordt hoe het komt dat het immuunsysteem de eigen organen gaat aanvallen. Weet je nog cytokine storm, IC opnames en sterfgevallen? Weet je wat ook zo opvallend is, het ontregelt dus eerst het immuunsysteem voordat het de cel binnendringt via de ACE2 receptor, dat kan ook nog eens van belang zijn bij de verklaring van de ernstiger problemen bij de grote begin hoeveelheid virus.
Ja dus om namens jou dan maar antwoord te geven op de vraag die ik je stelde!!
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,37  +6,86  +0,79%  11:47
 Germany40^ 17.989,60 +0,72%
 BEL 20 3.881,27 +0,47%
 Europe50^ 4.973,41 +0,74%
 US30^ 38.246,03 -0,01%
 Nasd100^ 17.233,49 +0,14%
 US500^ 5.014,47 -0,05%
 Japan225^ 37.578,71 -0,38%
 Gold spot 2.298,61 -1,23%
 EUR/USD 1,0661 +0,08%
 WTI 82,02 -0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +29,30%
ALLFUNDS GROUP +4,28%
PROSUS +4,12%
JUST EAT TAKE... +3,58%
Philips Konin... +2,25%

Dalers

RANDSTAD NV -5,77%
Akzo Nobel -5,02%
NSI -3,34%
Alfen N.V. -1,54%
Fugro -1,45%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront