Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
ExxonMobil over het hypothetische telefoontje van Trump: "Het is nooit gebeurd"

Axios

President Trump spreekt maandag tijdens een campagnebijeenkomst in Prescott, Arizona. Foto: Caitlin O'Hara / Getty Images

ExxonMobil gaf maandag een verklaring af waarin hij ontkende dat iemand van het bedrijf met president Trump had gesproken nadat hij het bedrijf had gebruikt als een voorbeeld van hoe hij zijn positie kon gebruiken om zijn democratische rivaal Joe Biden te verslaan.

Wat ze zeggen: "We zijn op de hoogte van de verklaring van de president over een hypothetisch telefoontje met onze CEO ... en voor iedereen is duidelijk dat het nooit is gebeurd", zei Exxon.

Het nieuws aansturen: Trump zei maandagmiddag tijdens een bijeenkomst in Arizona: 'Ik hoef alleen maar het hoofd van elk Wall Street-bedrijf, het hoofd van elk groot bedrijf, het hoofd van elk groot energiebedrijf op te bellen:' Doe me een gunst, stuur me $ 10 miljoen voor mijn campagne. '
"'Ja meneer.' Ze zeggen dat het enige is: 'Waarom heb je niet om meer gevraagd, meneer?' ', Zei hij, benadrukkend dat hij dergelijk geld niet zou accepteren' want als ik dat doe, ben ik totaal gecompromitteerd. '
Hij ging verder met het hypothetische voorbeeld van het noemen van "een of andere kerel, het hoofd van Exxon.
'Ik roep het hoofd van Exxon. Ik weet het niet,' zei hij, eraan toevoegend dat hij kon zeggen: 'Hoe gaat het met je? Hoe gaat het met de energie? Wanneer doe je de verkenning? Oh, heb je een paar vergunningen nodig? "
Trump zei verder dat hij hem kon vragen "mij $ 25 miljoen te sturen voor de campagne", waarop hij zei dat de uitvoerende macht zou antwoorden: "Absoluut meneer."

'Ik zal elke keer een homerun halen. Ik zou op één dag een miljard dollar inzamelen als ik dat zou willen. Dat wil ik niet doen.'

Merk op: de campagne van Biden is de afgelopen twee maanden aanzienlijk groter geworden dan die van Trump.
De herverkiezingscampagne van Trump kondigde eerder deze maand aan dat het en zijn gezamenlijke fondsenwervingscommissies in september $ 247,8 miljoen hebben opgehaald. Biden's geldinzamelingsinspanningen brachten in dezelfde periode $ 383 miljoen op - een cijfer waarvan wordt aangenomen dat het een record is voor elke presidentskandidaat.
De regering-Trump reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van Axios.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt met meer details en meer context over de opmerkingen van Trump over fondsenwerving.

www.axios.com/exxon-mobil-trump-phone...
gnocchi.
1
Donald Trump kreeg net een grote verkiezingsslag van John Roberts en het Hooggerechtshof

Bill Palmer | 21:03 EDT 19 oktober 2020

Donald Trump en de GOP geloven duidelijk dat de enige manier waarop ze de verkiezingen van 2020 kunnen winnen is als de stemmen van mensen niet tellen. We werden hier nog eens aan herinnerd toen ze het Hooggerechtshof vroegen om al te strenge regels vast te stellen voor het tellen van de stembiljetten. Maar in een enigszins verrassende ontwikkeling schoot opperrechter John Roberts Trump neer.

Roberts sloot zich aan bij de drie liberale Justices om een 4-4 uitspraak af te geven, wat betekent dat de lagere rechterlijke uitspraak op zijn plaats blijft. De lagere rechter oordeelde dat als de poststempel op een mail-in stemming in Pennsylvania onleesbaar is, die stemming zal tellen zolang het binnen drie dagen na de Dag van de Verkiezing wordt ontvangen.

Dit is een belangrijke overwinning voor Joe Biden en de Democraten, maar nog belangrijker, een overwinning voor het Amerikaanse stemrecht. Het is ook een herinnering aan waarom Trump en de Republikeinen proberen hun laatste snik te gebruiken om een corrupte extremist als Amy Coney Barrett in het Hooggerechtshof te plaatsen. In ieder geval zal deze verkiezing uiteindelijk worden beslist door de opkomst - dus laten we blijken in record stemmen nummers
Plein777
0


31 min geleden in FINANCIEEL uit de telegraaf

De Amerikaanse president Trump heeft tot zijn grote ergernis, het handelstekort, niet weten op te lossen.
Hij had het kunnen realiseren door niet alleen voor staal en aluminium alle landen op te zadelen met een fors hoger importtarief, maar voor alle producten die de VS importeren.
Maar dat had hoogstwaarschijnlijk tot een recessie geleid, wat Trump niet op zijn geweten wil hebben.

Trumps handelsoorlogen domineerden tot aan corona het economische nieuws en handelspolitiek heeft zelden zo in de belangstelling van de beurs gestaan als de afgelopen jaren. Reden om de resultaten op Trumps favoriete beleidsterrein vlak voor de verkiezingen nog eens apart onder de loep te nemen.

‘Handelsoorlogen zijn goed en makkelijk te winnen’, zei Donald Trump nadat hij begin maart 2018 de importtarieven op staal en aluminium had verhoogd. Economen konden hun lach bijna niet inhouden. Immers, als zij het ergens over eens zijn is het wel dat importtariefverhogingen welvaartsverliezen opleveren.

Niet alleen voor het exporterende land dat er door getroffen wordt, maar ook het land dat het importtarief instelt. De gebruikers van staal en aluminium moeten dan immers meer voor die producten betalen en daar weegt het voordeel van extra productie voor de Amerikaanse staalindustrie , niet tegenop. Bovendien krijgen landen die hun importtarieven verhogen meestal te maken met een koekje van eigen deeg zodat hun exportsector ook tegen hogere grensbelastingen aan loopt.

Alhoewel deze conclusie klopt, gaat Trumps uitspraak eigenlijk over iets anders. Wat hij bedoelde is dat een land dat een handelsoverschot met de VS heeft, meer te verliezen heeft als de onderlinge handel stil wordt gelegd dan de VS. In Trumps woorden: “als je een tekort hebt van $100 mln in de handel met een land, dan kan je dat oplossen door gewoon niet meer met dat land te handelen. Wij winnen dan en zij verliezen.”

Trump vergat daarbij gemakshalve dat daar tegenover staat dat de Amerikaanse gebruikers voor de binnenlands geproduceerde goederen die de import moeten vervangen, er meer voor moeten gaan betalen. Maar dat prijsverschil moet wel heel groot zijn om het voordeel van 100 mln volledig weg te vagen.

Hoe is het in werkelijkheid gegaan de afgelopen jaren? Allereerst valt op dat Trump er met zijn heffingen op import van staal en aluminium in slaagde de invoer van staal en aluminium deels te vervangen door binnenlandse productie. In 2019 , gebruikten de VS 1% minder staal dan in 2018 , het jaar dat hij de tariefverhoging instelde. Maar de import daalde met 15% veel harder. De productie voor binnenlands gebruik nam dan ook toe. Ook de werkgelegenheid groeide in de staalindustrie bovengemiddeld.

Wat betreft China laten de cijfers zien dat het handelstekort met China in 2019 met bijna een vijfde afnam, nadat Trump vanaf de tweede helft van 2018 de handelsoorlog met de Chinezen stapsgewijs steeds verder opvoerde.

Tegelijkertijd laten de cijfers zien dat het totale Amerikaanse handelstekort niet is gedaald. Het schommelt al jaren rond de 3%. Dat is wellicht frustrerend voor Trump maar ook logisch. De VS importeren nu weliswaar veel minder uit China, maar die invoer is deels vervangen door import uit andere landen.
Landen die de spullen ook goedkoper kunnen maken dan de Amerikanen zelf, maar wiens exporten naar de VS niet getroffen zijn door hogere Amerikaanse invoertarieven.
Vietnam is een mooi voorbeeld. Dat land exporteerde in 2019 maar liefst 35% meer naar de VS. Daarbij ging het vooral om PC’s en telecomapparatuur zoals mobiele telefoons. China zag zijn export van deze producten naar de VS juist afnemen.

Het Amerikaanse handelstekort is dus net een waterbed. Als je het op één plek omlaag weet te drukken, gaat het op een andere plek juist omhoog.

Oplossing lijkt simpel

De oplossing lijkt simpel. Niet alleen op invoer uit China hogere importtarieven heffen, maar ook op invoer uit alle andere landen. Net zoals met Trump voor staal- en aluminium heeft gedaan. Op die manier zou hij de invoer van alle producten fors omlaag kunnen krijgen.

De export zou ook afnemen vanwege tegenmaatregelen van de handelspartners maar dat productieverlies zou minder groot zijn als de productiewinst die met vervanging van de import gepaard zou gaan. De VS importeren nou eenmaal veel meer dan ze exporteren.

Bovendien leert de ervaring van de afgelopen jaren dat de vergeldingsmaatregelen van de handelspartners meestal slechts de helft zo zwaar zijn als Trumps strafheffingen.

Waarom heeft Trump dit dan niet allang gedaan Niet omdat ik denk dat Trump het lef niet heeft, maar omdat de Amerikaanse economie het niet aan zou hebben gekund. Immers aan de vooravond van de coronacrisis draaide de Amerikaanse economie op volle toeren.
De VS zouden handjes tekort zijn gekomen om alle producten te maken die voorheen geïmporteerd werden.

Hoofdoorzaak handelstekort VS

Hiermee zijn we bij de hoofdoorzaak voor het Amerikaanse handelstekort. Het tekortschietende concurrentievermogen in VS, al dan niet veroorzaakt door een speelveld dat volgens Trump ongelijk is, doet niets af aan het feit dat de VS al veertig jaar minder produceren dan consumeren. Logischerwijs moet de rest van de spullen dan uit het buitenland komen.

Met andere woorden, alleen het intomen van de consumptiedrift van de Amerikanen is een structurele oplossing voor het tekort. Minder uitgaven komen doorgaans alleen voor als Amerika in een recessie verkeert. Een verhoging van de importtarieven op alle producten leidt niet alleen uit zichzelf al tot prijsverhogingen, maar het aanbodtekort vanwege het gebrek aan handjes om de extra vraag te kunnen bedienen, zorgt voor nog meer prijsverhogingen. De prijsstijgingen zouden de inflatie flink opjagen waardoor de koopkracht uitgehold wordt en de economische groei inzakt.

Een tariefverhoging op alle import had dus wel tot een lager handelstekort geleid, maar met een goede kans op een recessie. Welke president zou het veroorzaken van een recessie op zijn geweten willen hebben?
[verwijderd]
2
quote:

gnocchi.(Bert Strijk) schreef op 20 oktober 2020 08:45:

ExxonMobil over het hypothetische telefoontje van Trump: "Het is nooit gebeurd"

Axios

President Trump spreekt maandag tijdens een campagnebijeenkomst in Prescott, Arizona. Foto: Caitlin O'Hara / Getty Images

ExxonMobil gaf maandag een verklaring af waarin hij ontkende dat iemand van het bedrijf met president Trump had gesproken nadat hij het bedrijf had gebruikt als een voorbeeld van hoe hij zijn positie kon gebruiken om zijn democratische rivaal Joe Biden te verslaan.

Wat ze zeggen: "We zijn op de hoogte van de verklaring van de president over een hypothetisch telefoontje met onze CEO ... en voor iedereen is duidelijk dat het nooit is gebeurd", zei Exxon.

Het nieuws aansturen: Trump zei maandagmiddag tijdens een bijeenkomst in Arizona: 'Ik hoef alleen maar het hoofd van elk Wall Street-bedrijf, het hoofd van elk groot bedrijf, het hoofd van elk groot energiebedrijf op te bellen:' Doe me een gunst, stuur me $ 10 miljoen voor mijn campagne. '
"'Ja meneer.' Ze zeggen dat het enige is: 'Waarom heb je niet om meer gevraagd, meneer?' ', Zei hij, benadrukkend dat hij dergelijk geld niet zou accepteren' want als ik dat doe, ben ik totaal gecompromitteerd. '
Hij ging verder met het hypothetische voorbeeld van het noemen van "een of andere kerel, het hoofd van Exxon.
'Ik roep het hoofd van Exxon. Ik weet het niet,' zei hij, eraan toevoegend dat hij kon zeggen: 'Hoe gaat het met je? Hoe gaat het met de energie? Wanneer doe je de verkenning? Oh, heb je een paar vergunningen nodig? "
Trump zei verder dat hij hem kon vragen "mij $ 25 miljoen te sturen voor de campagne", waarop hij zei dat de uitvoerende macht zou antwoorden: "Absoluut meneer."

'Ik zal elke keer een homerun halen. Ik zou op één dag een miljard dollar inzamelen als ik dat zou willen. Dat wil ik niet doen.'

Merk op: de campagne van Biden is de afgelopen twee maanden aanzienlijk groter geworden dan die van Trump.
De herverkiezingscampagne van Trump kondigde eerder deze maand aan dat het en zijn gezamenlijke fondsenwervingscommissies in september $ 247,8 miljoen hebben opgehaald. Biden's geldinzamelingsinspanningen brachten in dezelfde periode $ 383 miljoen op - een cijfer waarvan wordt aangenomen dat het een record is voor elke presidentskandidaat.
De regering-Trump reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van Axios.

Noot van de redacteur: dit artikel is bijgewerkt met meer details en meer context over de opmerkingen van Trump over fondsenwerving.

www.axios.com/exxon-mobil-trump-phone...
Het narcisme druipt aan alle kanten van Trump af. Hij doet deze baan enkel en alleen voor zichzelf. Dat is de slechtste eigenschap die een man op zijn niveau kan hebben. Hij heeft daarnaast de grootst mogelijke moeite een fatsoenlijke zin te formuleren. Bovendien liegt en misleid hij aan één stuk door. Wat een drama dat dit figuur POTUS is. Ik denk dat ie serieus moet vrezen voor de gevangenis als hij begin vlgd jaar POTUS af is.
het zwaard
1
Na regen komt zonneschijn. Nog even en we zijn van die idioot verlost, maar erger, nog niet van zijn aanhangers.
Wadloper
0
quote:

lost schreef op 20 oktober 2020 09:06:

[...]

Het narcisme druipt aan alle kanten van Trump af. Hij doet deze baan enkel en alleen voor zichzelf. Dat is de slechtste eigenschap die een man op zijn niveau kan hebben. Hij heeft daarnaast de grootst mogelijke moeite een fatsoenlijke zin te formuleren. Bovendien liegt en misleid hij aan één stuk door. Wat een drama dat dit figuur POTUS is. Ik denk dat ie serieus moet vrezen voor de gevangenis als hij begin vlgd jaar POTUS af is.

'Hij doet deze baan alleen voor zichzelf'
- Check even met hoeveel money de Clintons de Obama's en de Biden's het Witte Huis binnenkwamen en hun bankrekening nadien. Niet schrikken.

'De grootst mogelijke moeite een fatsoenlijke zin te formuleren'
- Het is demente Biden die geen fatsoenlijke zin kan formuleren zelfs niet met teleprompter en heeft Joe slechts kleine kortdurende bijeenkomsten itt Trump die gerust 2 a 3 langdurende rallies op een dag doet onder groot enthousiasme van zijn duizenden toehoorders.

'Hij moet vrezen voor de gevangenis'
- Als er personen naar de gevangenis moeten zijn het Biden en zijn aan cocaine verslaafde zoon
die samen enkele duistere miljoenen uit bv Ukraine hebben toegespeeld gekregen.
Om over de Clintons en de Obama's maar niet te spreken.
Dat hoef ik jou niet te vertellen daar kun je het nieuws over volgen.

het zwaard
2
Wadloper: Misschien is 'n keer 'n andere nieuwsbron opzoeken. Ga je ook wat minder onnozele zaken verkondigen.
Plein777
0
quote:

het zwaard schreef op 20 oktober 2020 10:02:

Na regen komt zonneschijn. Nog even en we zijn van die idioot verlost, maar erger, nog niet van zijn aanhangers.
Die vormen een groot gevaar, maar de FBI kan dan eindlijk vrij zn werk doen om deze gestoorde proud boys op te sporen en op te pakken.
Wadloper
0
quote:

het zwaard schreef op 20 oktober 2020 10:28:

Wadloper: Misschien is 'n keer 'n andere nieuwsbron opzoeken. Ga je ook wat minder onnozele zaken verkondigen.
Kijk mijn filmpjes nou eens gewoon terug, niets onnozels aan.
Keiharde feiten.
Pak mij aan op inhoud niet met onnozele opmerkingen als hierboven.
Nogmaals kan niet wachten op de morgen van 4 november.
Niet dat ik verwacht dat jullie de oogkleppen af zullen zetten maar mijn plezier zal er niet minder om zijn.
josti5
1
quote:

lost schreef op 20 oktober 2020 09:06:

[...]

Het narcisme druipt aan alle kanten van Trump af. Hij doet deze baan enkel en alleen voor zichzelf. Dat is de slechtste eigenschap die een man op zijn niveau kan hebben. Hij heeft daarnaast de grootst mogelijke moeite een fatsoenlijke zin te formuleren. Bovendien liegt en misleid hij aan één stuk door. Wat een drama dat dit figuur POTUS is. Ik denk dat ie serieus moet vrezen voor de gevangenis als hij begin vlgd jaar POTUS af is.

Wijs mij eens één politicus aan, die géén narcist is...
Wijs mij eens één CEO aan, die géén narcist is...

Op dat niveau zijn het allemaal narcisten.

Wellicht is Drees Sr de enige uitzondering.
Wadloper
1
quote:

Plein777 schreef op 20 oktober 2020 10:29:

[...]

Die vormen een groot gevaar, maar de FBI kan dan eindlijk vrij zn werk doen om deze gestoorde proud boys op te sporen en op te pakken.
Als jij nou wat geweld van de 'gestoorde proud boys' naar boven brengt doe ik het van de door Democraten gesteunde BLM en Antifa en geloof me dat dat niet moeilijk is.
Hoeveel steden wil je hebben waar ze de boel vernield hebben en (ook dodelijk) geweld hebben(nog steeds) gepleegd.
En dit gebeurt dus vaak daar waar Democraten aan het bewind zijn.
Alles voor op het bordje Trump te leggen.

Deal ???
JustLong
0
quote:

Wadloper schreef op 20 oktober 2020 10:13:

[...]

'Hij doet deze baan alleen voor zichzelf'
- Check even met hoeveel money de Clintons de Obama's en de Biden's het Witte Huis binnenkwamen en hun bankrekening nadien. Niet schrikken.

'De grootst mogelijke moeite een fatsoenlijke zin te formuleren'
- Het is demente Biden die geen fatsoenlijke zin kan formuleren zelfs niet met teleprompter en heeft Joe slechts kleine kortdurende bijeenkomsten itt Trump die gerust 2 a 3 langdurende rallies op een dag doet onder groot enthousiasme van zijn duizenden toehoorders.

'Hij moet vrezen voor de gevangenis'
- Als er personen naar de gevangenis moeten zijn het Biden en zijn aan cocaine verslaafde zoon
die samen enkele duistere miljoenen uit bv Ukraine hebben toegespeeld gekregen.
Om over de Clintons en de Obama's maar niet te spreken.
Dat hoef ik jou niet te vertellen daar kun je het nieuws over volgen.

- Check even met hoeveel money de Clintons de Obama's en de Biden's het Witte Huis binnenkwamen en hun bankrekening nadien. Niet schrikken.

Waar vind ik dat, ben heel benieuwd.

- Als er personen naar de gevangenis moeten zijn het Biden en zijn aan cocaine verslaafde zoon
die samen enkele duistere miljoenen uit bv Ukraine hebben toegespeeld gekregen.
Om over de Clintons en de Obama's maar niet te spreken.
Dat hoef ik jou niet te vertellen daar kun je het nieuws over volgen.

Verdiep je nou eerst eens in het hele trump imperium, je hebt geen flauw idee waar je over praat.
het zwaard
1
Plein777:

Ik vrees dat die FBI te laat gaat komen. Die Proud Boys zijn niet alleen erg goed bewapend en ook goed georganiseerd. Hiervoor hebben ze 4 jaar de tijd gehad. Denk zelfs dat er binnen in de FBI Proud Boys jongens zitten. Ze zitten dan als het ware op de eerste rang. Verder vrees ik dat er bij de Democraten eerder de angst in zit dat het ooit tot een gewapend conflict tussen hen en de Republikeinen dan bij de Republikeinen zelf.
Plein777
0
quote:

het zwaard schreef op 20 oktober 2020 10:47:

Plein777:

Ik vrees dat die FBI te laat gaat komen. Die Proud Boys zijn niet alleen erg goed bewapend en ook goed georganiseerd. Hiervoor hebben ze 4 jaar de tijd gehad. Denk zelfs dat er binnen in de FBI Proud Boys jongens zitten. Ze zitten dan als het ware op de eerste rang. Verder vrees ik dat er bij de Democraten eerder de angst in zit dat het ooit tot een gewapend conflict tussen hen en de Republikeinen dan bij de Republikeinen zelf.
Zwaard,

Ik vrees het ook dat er conflicten zullen ontstaan, die proud boys zijn zo geschift zoals laatst opgepakte groepje die een gouverneur wilden ontvoeren.

www.youtube.com/watch?v=bfKpvKCT00c

Waarschijnlijk zullen de straffen zo hoog zijn, dat het zelfs bij de proud boys imbecielen zal doordringen dat een rechtstaat niet zo werkt.
enwatnu
1
This highlight is actually quite fascinating from a legal perspective… No expectation of privacy in abandon property. And the consequences that can have.

www.youtube.com/watch?v=LYzCwiURwwQ&a...
enwatnu
1
Documents acquired by Fox News appear to show Hunter Biden's signature on $85 receipt for repair of laptops left at Delaware store at center of email scandal - while other paperwork reveals FBI's contact with owner

www.dailymail.co.uk/news/article-8857...
het zwaard
0
Plein 777: De Proud criminelen zullen zich gesterkt voelen door de aanstelling van rechtse rechters door Trump. Hun fanatisme tegen al wat Democratisch is 'n verslaving voor hen geworden en ze vinden dan ook dat elke criminele daad die ze verrichten geen terroristische is maar eentje voor hun vrijheid. Sommigen vinden zelfs dat dit de wil van god is.
het zwaard
0
plein 777: Die proud boys wilden ook nog een andere gouverneur ontvoeren, nl die van Virginia :

Laat ons hopen dat het gezegde "Blaffende honden bijten niet" het juiste is. Trump is over enkele weken zijn tanden kwijt ; en wie weet een groot deel van zijn aanhangers ook ! Al hebben zij natuurlijk nog wel klauwen en ...wapens.
70.586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2227 2228 2229 2230 2231 2232 2233 2234 2235 2236 2237 ... 3526 3527 3528 3529 3530 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront