Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave - 2020

5.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
Global-analist1
1
Beste mensen, Ik heb vandaag een forse aantal aandelen van Eurocommercial Properties gekocht. Ik heb een gokje genomen met de hoop dat morgen het aandeel omhoog gaat. Wat denken jullie? Hoe groot is de kans dat het aandeel morgen 10 procent omhoog/omlaag gaat? Graag uw mening.
ff_relativeren
1
quote:

HvR88 schreef op 26 oktober 2020 18:56:

Zoals het hoort, deze correctie. Alleen de manier hoe stelt bij mij continue vragen. Waarom eerst +20 en dan weer -7. Ik heb Wereldhave gedumpt voor dit soort redenen. Met moeite naar de 8 afgelopen maanden dan ineens naar 9. Tja voor degene die geloven lekker een jaar vasthouden.
@ HvR88 ,

Als de handelaren op de beurs de upswing overdreven vonden , dan is een correctie begrijpelijk. Ik vind dit forumdraadje overigens moeilijk om over de materie mee te praten , omdat de aandacht regelmatig helemaal naar het zuiden van het land gaat. Dan bekruipt me wel eens het gevoel dat je een brabander moet zijn -en zelfs regelmatig Tilburg bezoeker- om in te kunnen schatten hoe Wereldhave er voor staat.
Kom je uit een ander deel van het land , jammer dan , maar daar verwatert je beeld over het bedrijf. Ik zie postings voorbij komen met commentaar dat die gemeente bijna geen leegstand heeft in hun winkels. En dan denk ik , het zal wel , maar hoe toets je dat soort postings ?

Als je op Google naar die gemeente kijkt , dan is het momenteel een studentenstad en een voormalig industriestad. Ze hebben er een Hogeschool en een Universiteit die beide hoog scoren , maar wat ik niet terug vindt op Google , is hoe Tilburg de afgestudeerden (en dus potentieel hoog-gesalarieerden) vast wil houden voor de koopkracht en voor het welvaartsniveau van de gemeente.

Als dat wel zou lukken , dan maak je volgens mij als gemeente een realistische kans dat die hooggestudeerden ook innovatieve bedrijven gaan vestigen -wat opnieuw een boost zou geven voor de plaatselijke economie.

Helaas , die info ontbreekt op internet. Het beeld dat me dan beklijft , is dat Tilburg vooral een stad is met hoog verloop onder de inwoners , en een beneden modaal inkomensplaatje. Veel oude wijken. Veel flatgebouwen. De ruime woningen en villa's zijn eerder te vinden in dorpen er omheen.

Misschien maar goed dat Wereldhave dan vertrekt uit die stad in het zuiden.

Dames en Heren kenners van Wereldhave , ik heb een vraagje voor jullie over Wereldhave door heel het land : Hoe zit het met de verhoogde Outlook voor heel het jaar , terwijl we pas enkele weken in het 4e kwartaal onderweg zijn ? Met een nieuwe Coronagolf kan er toch zo weer een tegenvaller opdoemen ? Hoe houdbaar is eigenlijk die verhoogde Outlook ?
Chessplayer1992
1
De Outlook is heel realistisch. Er is tot nu toe circa 60 cent per kwartaal verdient. Iets minder. Dit kwartaal is met 30 cent al voldoende om op de nieuwe Outlook uit te komen. Vergeet niet: een fonds dat slecht ligt wil per se de Outlook verslaan. Daarom zal die vaker te laag dan te hoog gegeven zijn. Kijk naar Postnl. Lag er op de beurs heel slecht voor. Dit jaar continu de Outlook verhoogd...
Chessplayer1992
1
quote:

ff_relativeren schreef op 26 oktober 2020 18:09:

shorter Woodson Master Capital Fund is aan het afbouwen , en ging van 4,42% naar 4,17%.
Dat is goed nieuws!
J.Inv.
1
In de Spoorzone in Tilburg is de laatste jaren voor het eerst een project uitgevoerd om zogenaamde young potentials vanuit HBO en Universiteit voor de stad te behouden. Daar is een soort Strijp-S verrezen met ook aardig wat appartementen.

Maar voorheen en waarschijnlijk nog altijd trekken bijna alle studenten weg uit Tilburg na de studie. Uw beschrijving van Tilburg klopt dus ‘ff’.
NLvalue
1
quote:

ff_relativeren schreef op 26 oktober 2020 19:36:

[...]
@ HvR88 ,

Als de handelaren op de beurs de upswing overdreven vonden , dan is een correctie begrijpelijk. Ik vind dit forumdraadje overigens moeilijk om over de materie mee te praten , omdat de aandacht regelmatig helemaal naar het zuiden van het land gaat.

Misschien maar goed dat Wereldhave dan vertrekt uit die stad in het zuiden.

Dames en Heren kenners van Wereldhave , ik heb een vraagje voor jullie over Wereldhave door heel het land : Hoe zit het met de verhoogde Outlook voor heel het jaar , terwijl we pas enkele weken in het 4e kwartaal onderweg zijn ? Met een nieuwe Coronagolf kan er toch zo weer een tegenvaller opdoemen ? Hoe houdbaar is eigenlijk die verhoogde Outlook ?

Tilburg mag je verder negeren. Junkyard heeft de uitdaging neergelegd of iemand Op het forum hele goede kennis van de Nederlandse vastgoed markt heeft om te kunnen weten welke 4 objecten nu in de verkoop staan in NL

Het antwoord is : Nee -

Outlook voor 2020 is prima houdbaar - itt tot alle andere spelers hebben ze een zeer stevige reserve ingenomen in q2 . Een stukje laten ze nu vrijvallen, maar daar zit nog heel veel flex.

Vergelijkingsbasis voor 2021 zal daardoor makkelijker worden. Itt tot de andere spelers, die dit jaar deels de huur (kortingen) Hebben ingeboekt als winst - maar dat nog wel moeten zien te krijgen als cash in toekomstige jaren.

[verwijderd]
0
Agreed, Outlook makkelijk haalbaar. Zelfde assets kon ook 2,8 uit gehaald worden.... en 2,40 en nu dus ook 2,20...

Woodson bouwt af... en hop plus 20. Interessant! Iemand laat weten dat afbouwen vbloeden betekent!
ff_relativeren
0
Wat doe je met een locatie ?

Enkele maanden geleden heb ik hier eens geschreven , dat een vastgoed-bedrijf bij heel slecht renderende gebouwen een ander perspectief moet innemen : Niet meer de vraag stellen hoe om te gaan met het gebouw , maar hoe om te gaan met de locatie ?

Wat kun je met een locatie als je het slecht renderende gebouw plat gooit ? Ik gaf toen als voorbeeld dat een warenhuis aan de rand van een gemeente -met goede bereikbaarheid tot aan de deur- gesloopt zou kunnen worden om plaats te maken voor heel specifieke parkeergarages met slechts 1 doel :

Grootschalig bijtanken voor de auto. Hetzij elektrisch , hetzij waterstof. Terwijl de auto uren oplaadt , vanuit de locatie een shuttledienst naar een werkgever vlakbij. Het elektrisch opladen op alle parkeerplaatsen in de parkeergarages , en het waterstof tanken op de vlakke parkeerplaatsen net buiten de parkeergarages.

Laadstations en waterstof tanken. Twee logistieke behoeften in Nederland waar nog veel schaarste in is. De shuttles naar de werkgevers zorgen voor verdere ontlasting van de smallere wegen binnen de gemeenten zelf.

Een voorzichtig voorbeeld hoe gemeenten en vastgoedbedrijven de nabije toekomst vorm kunnen geven. In mijn posting hierboven over Tilburg bedoel ik een iets langere termijn , maar het idee erachter is hetzelfde. Gemeenten en bedrijven kunnen samen een innovatieve toekomst vorm geven. Alleen zal die ontwikkeling in een Universiteitsstad er anders uit zien. Hoe creëer je een toekomst waarbij je hoger opgeleiden vast kunt houden ? Mensen die in staat zijn om in hun eigen onderhoud te voorzien + een onderhoud voor anderen te betekenen ?

Hoe kunnen hoogopgeleiden innovatieve bedrijven oprichten en vorm geven ? In mijn simplistische opvatting moeten eerst de randvoorwaarden ingericht worden. Een belangrijke randvoorwaarde is, dat die gewenste hoogopgeleiden niet uren gaan commuten (gaan reizen naar en van het werk) , maar dat zij hun (bij voorkeur eigen) bedrijf binnen een straal van enkele kilometers van de woning hebben.

Dat betekent veel , heel veel , vestigingsruimte + logistieke ontsluiting. Kijk naar een Efteling en een Beekse Bergen die de afgelopen jaren veel medewerking kregen om te blijven uitbreiden. Beide zitten in de hoek van recreatie. Niet van innovatie. Er moet dus meer gebeuren voor een Universiteitsstad om haar opgeleiden vast te houden.

Ruimte is 1. Logistieke ontsluiting is 2. Vergunningen is 3. Realisatie is 4.

Die logistieke ontsluiting kan ook in de vorm van een logistieke hub zijn. Kleinschalige vliegvelden speciaal voor vliegende taxi's en vliegende (prive bezit) auto's. Maar ook extra grote rangeerterreinen om vracht op en af te laden uit spoorwagons.

Logistiek is een enorme dynamiek. Het is het begin van daarop aansluitende mogelijkheden.
Wat kan een vastgoedbedrijf in die logistieke hub ? Bedrijfsvestigingen , loodsen op de mini-vliegvelden , parkeergarages voor grootschalig bijtanken van auto's (elektrisch en waterstof).

Er is veel mogelijk. Maar dan wel in de nieuwe economie. Niet in de oude. Zinvol of zinloze gedachtengang ? Excuses aan de vaste kern van dit draadje , dat ik mijn betoog niet specifiek op Wereldhave gericht heb.
Goudmijn64
0
Na de Q3 cijfers een hele mooie stijging. Dan verwacht je natuurlijk een correctie (winstnemingen).
Maar daarna denk je dat het aandeel verder omhoog kan gaan richting de 10 euro.
Helaas moet het meest geshorte (14,29%) aandeel (aex, amx en ascx) van de beurs opnieuw een veer laten.
Jammer, want de shorters zullen nu niet snel hun posities gaan afbouwen. Dus voorlopig geen steun vanuit die hoek.
J.Inv.
0
Volgens Reuters overwegen ze in Frankrijk om alle niet essentiële winkels te sluiten. Dat kan er ook nog wel bij (met het oog op de verkoop van centra daar).
NLvalue
0
It is what it is.. KLEP -5%, DES - 4 etc etc.. Corona + presidentsverkiezingen = flow traders omhoog. Oh -nee. die daalt ook 5%..
Branco P
0
quote:

NLvalue schreef op 26 oktober 2020 21:09:

[...]
Tilburg mag je verder negeren. Junkyard heeft de uitdaging neergelegd of iemand Op het forum hele goede kennis van de Nederlandse vastgoed markt heeft om te kunnen weten welke 4 objecten nu in de verkoop staan in NL

Het antwoord is : Nee -

Outlook voor 2020 is prima houdbaar - itt tot alle andere spelers hebben ze een zeer stevige reserve ingenomen in q2 . Een stukje laten ze nu vrijvallen, maar daar zit nog heel veel flex.

Vergelijkingsbasis voor 2021 zal daardoor makkelijker worden. Itt tot de andere spelers, die dit jaar deels de huur (kortingen) Hebben ingeboekt als winst - maar dat nog wel moeten zien te krijgen als cash in toekomstige jaren.
De objecten in Tilburg passen het minst in de LifeCycle strategie en worden nu verkoopklaar gemaakt. Een logischere verkoop dan die objecten zie ik niet. Ook omdat het Tilburg is en dat klinkt potentiële kopers nog wel enigszins interessant in de oren.

Buiten Tilburg maakt het niet zo veel uit welke objecten het zijn die verkocht worden. Het is dan meer de vraag: verkoopt men de beste objecten om een resultaat zo dicht mogelijk tegen boekwaarde te realiseren of verkoopt men een aantal objecten waar men graag vanaf wil?

Kijk je puur naar de LifeCycle strategie, dan verkoop je de objecten in Tilburg. Maar ik heb het idee dat WHA vrij opportunistisch is en die hele LifeCycle strategie meer als windowdressing gebruikt voor de momenten waarop het hen uitkomt.
sandman70
0
quote:

troebadoer schreef op 27 oktober 2020 11:34:

Nou dit gaat weer rap naar de 7 helaas
De 7 stap ik weer in.
[verwijderd]
0
WHA gaat uiteraard nog met een rescue rights issue komen binnen een paar maanden. Koersdoel: 3.50 of zo.
Buyandhold2020
0
quote:

Futa schreef op 27 oktober 2020 16:19:

WHA gaat uiteraard nog met een rescue rights issue komen binnen een paar maanden. Koersdoel: 3.50 of zo.
"uiteraard"

> Uiteraard een niet-onderbouwde, nietszeggende oneliner zonder je eigen positie te vermelden (forumregels). Wat een forumvervuiling. Als mensen met koersdoelen komen zou eenieder sowieso moeten stoppen met lezen; het blijkt steeds opnieuw dat niemand betrouwbaar koersen kan voorspellen.

De rest enorm bedankt voor de leerzame bijdragen! Ik lees graag mee en leer dankzij jullie elke dag bij over vastgoed & over beleggen. Vooralsnog zit ik op mijn handen maar ik denk dat ik bij WHV en ECP nog even door ga met uitbreiden van m'n posities (nu 1.000 stuks bij elk).
perry1
0
Ik had even hoop op 10+ maar gaat weer keihard terug naar de 7 slechtste aandeel in mijn porto en dat al meerdere jaren er valt niks positiefs meer te zien
[verwijderd]
0
'Vooralsnog zit ik op mijn handen maar ik denk dat ik bij WHV en ECP nog even door ga met uitbreiden van m'n posities (nu 1.000 stuks bij elk).'

Dan ga je Euro 5.000 verliezen op je WHA positie. Ik zit al jaren short. Sluit m'n positie bij die aankomende rights issue. Logisch.
NLvalue
0
Voor dit soort onzin teksten bestaat er een “ niet oké” knop rechtsonder elke post.

Vergeet niet je IP adres te verbergen als je nieuwe accounts aanmaakt..
Chessplayer1992
0
quote:

Branco P schreef op 27 oktober 2020 15:44:

[...]

Kijk je puur naar de LifeCycle strategie, dan verkoop je de objecten in Tilburg. Maar ik heb het idee dat WHA vrij opportunistisch is en die hele LifeCycle strategie meer als windowdressing gebruikt voor de momenten waarop het hen uitkomt.
Dat betwijfel ik. Er staat een analist aan het roer... Niks mis met analisten, maar die bekijken alles vanuit de inhoud en vanuit de objecten. Veel andere relevante argumenten worden mogelijk gemist, zoals waardering en aandeelhouders management, maar ik geloof niet dat de grote baas opportunistisch met het vastgoed omgaat. Dan hadden ze Frankrijk niet verkocht, maar België.
5.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 14,120
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 14,260
Laag 14,120
Volume 66.453
Volume gemiddeld 88.816
Volume gisteren 66.453

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront