Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Steinhoff een mooie kans

17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
Koindraak
1
quote:

meaty66 schreef op 27 oktober 2020 20:41:

[...]

ja, ik heb ook de tijd, wat is je verwachting voor aandeel Steinhoff
Mijn verwachtingen zijn in 2021 tussen de 0,10 en 0,20 cent en in 2022 naar de 0,50 cent +

Op zeer lange termijn moet de 1,50 euro ook weer haalbaar zijn

Naar de 0 euro zie ik het NU niet snel gaan omdat dit toch een speciaal geval is. Ja er zijn veel schulden maar er wordt nu ook veel verdient in de meubelsector dus er is hoop.
aextracker
0
quote:

maurice73 schreef op 27 oktober 2020 09:54:

[...]

Maar SNH is niet gewoon een beursgenoteerd fonds. Je suggereert dat ze nog steeds proberen de boel te belazeren terwijl als je het verhaal een beetje had gevolgd zou weten dat ze bezig zijn problemen met gedupeerde oud-aandeelhouders en schuldeisers op te lossen. De eerste twee woorden van je bijdrage kloppen dus.... voor dat wat je zelf schrijft.
kortom.... de meeste beursgenoteerde bedrijven publiceren niet op tijd hun cijfers conform de geplande data......tja,.......
Je bent een kenner, waarvan akte, maar wel een beetje biassed !

Steinhoff doet z'n stinkende best om uit de de fuik van verplichtingen en "foutjes bedankt" weg te komen, heeft daarbij een kwartaal extra nodig om zijn cijfers te kunnen overhandigen. Doorgaans een teken waar menigeen op dit forum zijn handen voor op elkaar brengt ..... toch DZR ?

Ik verwacht, dat ze gewoon tijd kopen om te beoordelen hoe diep de ellende is onder de retail formules, waar ze in participeren en welke effecten dat heeft op de EV\VV & schuldratio's.

Maar goed ik snap er helemaal niets van en zie de ontwikkelingen met genoegen vanaf de zijlijn aan. Steinhoff is net als Kardan een "beurshuls\participatie\investeringsvehikel", waar je feitelijk eerst moet snappen hoe de onderliggende waardes presteren.

Iemand zich daar een beetje in verdiept, of gewoon achter de "hieper-de-piep -penny- party gangers" aanhuppelen, met zuid-afrikaanse danspasjes.

Enjoy the danse.

DeZwarteRidder
1
quote:

Bearded Broker schreef op 29 oktober 2020 10:09:

Dat noem ik nog eens mooi nieuws voor een donderdag! :)
Deze deal is niet van belang voor Steinhoff.
voda
2
Beleggers schikken met Deloitte over fraude bij Steinhoff

Gepubliceerd op 29 oktober 2020 11:02 | Views: 175

AMSTERDAM (AFN) - Beleggersorganisatie European Investors-VEB heeft een schikking bereikt met accountant Deloitte over het grote fraudeschandaal bij de Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, is nog niet naar buiten gebracht.

Er is met Deloitte in Nederland overeengekomen dat de firma samen met de Zuid-Afrikaanse tak van Deloitte een bod zal doen aan gedupeerde beleggers. Hiervoor moet dan nog wel aan bepaalde voorwaarden worden voldaan.

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwarenhuis ter wereld, raakte enkele jaren terug in financieel in zwaar weer, nadat een boekhoudfraude aan het licht was gekomen. De beurswaarde van het bedrijf is daarna flink gekelderd en beleggers gingen voor miljarden het schip in.

Nalatig

European Investors-VEB betoogde vervolgens dat Deloitte nalatig was geweest in zijn toezicht op de financiën van het winkelconcern. Daardoor zouden de jaarrekeningen van Steinhoff geen eerlijk beeld hebben gegeven van de situatie bij het bedrijf.

Deloitte erkent in de schikking geen aansprakelijkheid, vandaar dat de collectieve procedure tegen de accountant wordt ingetrokken. Afgelopen zomer kwam Steinhoff zelf ook al met een compensatievoorstel om claims af te handelen.
ubu
0
quote:

La Reina schreef op 12 oktober 2020 13:00:

Steinhoff informs shareholders of launch of consent request to settle creditor debt

By Sandile Mchunu Time of article published 4h ago

DURBAN - Troubled retailer Steinhoff International informed its shareholders on Friday that it had launched a consent request to obtain the formal support of the financial creditors to settle a number of claims flowing out of its 2017 accounting scandal.

...

Steinhoff expects the period in which to obtain consents under the various finance documents to last approximately three weeks.

The group said it also anticipated that it would receive the necessary consents within this time frame.
....

SNH houdt zich nooit heel nauwkeurig aan beloofde deadlines, maar doet ze het dit keer wel dan zou er voor maandag een persbericht moeten komen.
MrDankoe
0
ubu
0
quote:

BORISNEDU schreef op 29 oktober 2020 14:13:

"approximately" Welk woord heb je niet begrepen ?
Nou dat woord dus. :-) Het is wishfull thinking, misschien wel wishfull dreaming of gewoon ongeduld.
Adrianne
0
Steinhoff-aandelen behoren tot de winnaars van de dag. Recentelijk steeg het aandeel Steinhoff. In de XETRA-sessie klom het aandeel met 14,2 procent naar EUR 0,047.

In de XETRA-sessie stonden de aandelen Steinhoff voor het laatst met 14,2 procent hoger op 0,047 euro. Het Steinhoff-aandeel noteerde het hoogste punt van de vorige dag op EUR 0,047. De XETRA-sessie startte het papier tegen een prijs van 0,042 EUR. In de loop van de verhandeling tot op heden zijn 5.836.273 aandelen Steinhoff verhandeld.

Het aandeel klom op 5 februari 2020 naar EUR 0,125, wat het hoogste punt in 52 weken markeert. De aandelenkoers daalde de afgelopen 52 weken naar een dieptepunt van EUR 0,035.

Analisten verwachten dat Steinhoff in 2021 een winst per aandeel van 0,460 euro zal boeken.

www.finanzen.net/nachricht/aktien/ste...
Concrete
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 29 oktober 2020 10:11:

[...]
Deze deal is niet van belang voor Steinhoff.
Zo denkt blijkbaar niet iedereen erover....
ubu
0
Eens met Ventus op ariva. Zo lang SNH niet met een persbericht komt over het settelen van de claims gaat het straks weer net zo hard omlaag.
Builder12
0
European Investors-VEB has now agreed with Deloitte NL that if certain conditions are met, Deloitte NL, together with the South African Deloitte firm, will make an offer to investors in Steinhoff shares in support of the settlement offer which Steinhoff published on 27 July 2020

europeaninvestors.eu/?p=1305
ubu
0
1) Steinhoff International Holdings NV (ISIN: NL0011375019) zou zich kunnen ontwikkelen tot "een normale groep" met veel schulden. De Nederlandse VEB ("Vereniging van Effectenbezitters"), die een grote groep van door Steinhoff benadeelde partijen/beleggers in Europa vertegenwoordigt, bereikt nu ook een schikking met Deloitte.

Op 9 oktober 2020 informeerde Steinhoff over de huidige stand van zaken met betrekking tot de mogelijke aanvaarding van het schikkingsvoorstel. En er is hier vandaag beweging: In een persbericht kondigt de VEB aan dat zij ook een einde zal maken aan de juridische procedures tegen de accountants, die destijds de frauduleuze praktijken van het oude management niet ontdekten, maar de valse balansen gretig certificeerden. De procedure die de VEB in juni 2018 heeft aangespannen tegen DeLoitte Nederland voor aandeelhouders die vóór 7 december 2017 aandelen in Steinhoff Holdings NV hadden verworven, zal dus - door middel van een schikking - worden beëindigd. De juridische mist trekt dus steeds meer op rond de "oude Steinhoff".

DeLoitte Nederland en Zuid-Afrika worden verrekend in het kader van het Steinhoff-aanbod.
van 27 juli 2020, bieden alle investeerders - althans die welke door de VEB worden vertegenwoordigd - een aanvullende vergoeding aan, mits "aan bepaalde voorwaarden is voldaan, zal Deloitte NL, samen met de Zuid-Afrikaanse firma Deloitte, een aanbod doen aan investeerders in Steinhoff-aandelen ter ondersteuning van het afwikkelingsaanbod dat Steinhoff op 27 juli 2020 heeft gepubliceerd".

Natuurlijk - zoals gebruikelijk in dergelijke schikkingen en als waarborg tegen ontkenners van de schikking - zonder enige fout of aansprakelijkheid te erkennen. Maakt niet uit: Het belangrijkste is dat het bedrag van de compensatie toeneemt, wat het voor de benadeelde partijen nog gemakkelijker moet maken om de schikking te accepteren. De VEB had zich al in principe akkoord verklaard met het Steinhoff-aanbod. In het kader van deze aanvullende overeenkomst met DeLoitte beëindigt de VEB de tegen DeLoitte Nederland aangespannen procedure en zal zij in de toekomst geen vertegenwoordigers of eenheden van DeLoitte in deze zaak meer aanklagen: "The offer will not imply an admission of liability by Deloitte. European Investors-VEB therefore would like to make public that in the light of the foregoing, it has withdrawn the collective action it had initiated against Deloitte NL with immediate effect and will no longer pursue this or any other action against Deloitte NL or any other Deloitte firm or person in the Steinhoff matter."

[verwijderd]
0
Dank voor de info heren.
Laat maar komen met de koers nu , heb er genoeg op de plank liggen!!
ubu
0
2) Goed nieuws na het uitstel van de geauditeerde balansen met een maand

Het uitstel van de presentatie van de balans met ongeveer een maand - in tegenstelling tot de oorspronkelijk genoemde 29.01.2021 nu 26.02.2021 - was op zijn minst op een begrijpelijke manier gerechtvaardigd, maar herinnerde natuurlijk aan tijden die men dacht langzaam te vergeten: STEINHOFF
"herein announces that, as a result of reviewing its planning for the 2020 Financial Reporting and Au.dit process, the Company will not be able to meet its original reporting deadline of 29 January 2021" Und weiter "(...) the 2020 Annual Report is now expected to be delayed by one month and is scheduled for release on 26 February 2021. As a consequence of this change, the date of the AGM has been rescheduled to 30 April 2021"

De opgegeven redenen: Ten eerste zou de waardering onder IFRS van de verschillende noodzakelijke stappen en transacties onder het vennootschapsrecht - ook in het kader van het huidige afwikkelingsaanbod van 27 juli 2020 - die in het lopende proces na de balansdatum zouden moeten worden uitgevoerd, meer tijd vergen. Ten tweede moest de start van de audit worden uitgesteld, enerzijds vanwege de verkoop van Conforama France en anderzijds vanwege de verschillende bedrijfsherstructureringen en -transacties binnen de Groep. En ten derde heeft Covid-19 een strikte invloed op de boekhoud- en auditprocessen. Maar het uitstel van een maand is "geen beenbreuk" - met name werd het lang van tevoren aangekondigd en leidt dus niet tot kortstondige irritatie.

En er komt nog meer nieuws
09.10.2020 werd de volgende status aangekondigd - d.w.z. als de genoemde drie weken kunnen worden aangehouden, zou er binnenkort een positief bericht moeten zijn - een ander positief bericht: De goedkeuring van de schikking door de obligatiehouders en kredietverstrekkers van Steinhoff is aangevraagd en zou volgens Steinhoff binnen ongeveer 3 weken (d.w.z. ergens in de komende dagen) beschikbaar moeten zijn. Indien, tegen de verwachting in, de goedkeuring niet wordt verleend - voor sommige instrumenten is zelfs de toestemming van alle schuldeisers vereist - zou Steinhoff gebruik maken van een goedkeuringsprocedure die volgens het Britse recht mogelijk is en die ongeveer 8 weken na het verstrijken van de termijn van 3 weken zou duren. De toestemming van de kredietverstrekkers moet dus ook uiterlijk binnen 11 weken beschikbaar zijn. Bovendien werden de nodige deviezentransacties voor de betaling van de contante componenten van het afwikkelingsvoorstel aangevraagd bij de Zuid-Afrikaanse Centrale Bank - er is geen tijdsbestek voor de goedkeuring.

Louis du Preez, Chief Executive Officer en lid van de Raad van Bestuur, benadrukte op 9 oktober 2020: "Settlement of the legacy legal claims against Steinhoff remains our top priority and we are fully focused on securing the route towards the implementation of our previously announced proposal. Discussions with the various parties are progressing and the actions being announced today demonstrate that headway is being made. We remain confident that the proposed settlement is in the best interests of all stakeholders and we look forward to receiving the levels of support necessary for implementation of the proposed settlement.”

Opnieuw de op handen zijnde - waarschijnlijke - regeling en dus het einde van de bedreiging van het voortbestaan

Cristo Wiese zette Steinhoff international Holdings NV op 3 juli 2020 onder druk met zijn aankondiging dat een overeenkomst tussen Steinhoff en de "benadeelde partijen" in het pakket bijna was gesloten. Steinhoff relativeerde zijn verklaringen op 6 juli 2020, met een Corporate News dat de vergevorderde onderhandelingen bevestigde, maar nog geen akkoord "in zicht" had. En nu geeft Steinhoff een belangrijk melding waarin concrete bedragen, voorwaarden en quota's zijn vastgelegd. Of dit dan de basis zal vormen voor een definitieve overeenkomst moet worden opengelaten. In ieder geval is de bal bij de 'scharen' van advocaten die de verschillende eisers vertegenwoordigen - bijna wereldwijd verspreid. Meer is waarschijnlijk niet mogelijk, omdat de lening- en obligatiecrediteuren ook een eventuele schikking moeten afdwingen.

En voordat we het voorstel opnieuw presenteren, de eerste uiterst positieve reacties: Christo Wiese, oud-voorzitter van Steinhoff, die "zijn" Pepkor in 50 jaar in de grootste detailhandel van Zuid-Afrika bouwde en het vervolgens in Steinhoff bracht, was een van de eerste aanklagers tegen Steinhoff nadat de beschuldigingen van fraude waren gerezen - en degene met veruit de hoogste individuele claim. Deze laatste nam maandag na de aankondiging van de voorgestelde oplossing het woord in een interview. Hij legde de volgende verklaring af aan fin24 aan de telefoon:
"When I issued my summons against the company in April 2018, I wrote a letter to say that it’s quite clear that the only sensible way of resolving these issues is a settlement in which the creditors and claimants will participate, and it’s now taken two-and-a-half years for other people to come to the same conclusion." (fin24, "'The whole Steinhoff thing is a tragedy': Wiese speaks out on settlement proposal" von Penelope Mashego). So spricht jemand der eine Sache zum Abschluss bringen will."
17.282 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 ... 861 862 863 864 865 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,89  -8,18  -0,93%  14:56
 Germany40^ 17.844,30 -1,01%
 BEL 20 3.792,64 -1,59%
 Europe50^ 4.933,23 -1,03%
 US30^ 37.951,70 +0,67%
 Nasd100^ 17.728,04 +0,19%
 US500^ 5.072,74 +0,23%
 Japan225^ 38.538,62 -0,41%
 Gold spot 2.374,82 -0,35%
 EUR/USD 1,0640 +0,14%
 WTI 84,26 -0,94%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,67%
FASTNED +2,07%
B&S Group SA +2,06%
Arcadis +1,52%
DSM FIRMENICH AG +1,34%

Dalers

ArcelorMittal -6,50%
Aperam -5,92%
SBM Offshore -3,97%
Pharming -3,09%
Van Lanschot ... -2,94%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront