Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

[verwijderd]
0
Natuurlijk kan het nog lager, maar ik ben echt zeer en zeer content met gemiddelde van 10,40€ per aandeel. Heerlijk binnen 6-12 maanden gaan we 15-20€ zien ...
Ik zeg kassa!!
Underdog
0
quote:

Oil Bear 130 schreef op 28 oktober 2020 18:16:

Goede info met veel links:

cleantechnica.com/2020/10/28/global-f...
Gaat enkel over lenen aan projecten in oil sands en het poolgebied. Cleantechnica website zit trouwens in hetzelfde schuitje als overhyped Tesla. Niet altijd evenveel realiteitszin in de artikels.

Ik ben begin 30 en geloof en beleg in shell. Dus niet alleen voor oudjes. Ik ben ingenier en denk nuchter nadenk en ga niet zomaar aan het zweven. Tesla half triljard, chainlink maakt je miljonair... ze verkopen onze generatie lucht momenteel. Alsof je daar ge geld in moet steken. En we trappen er allemaal in.

Shell heeft de schade trouwens goed beperkt vandaag. Maak me geen zorgen.
Cornel1959
0
quote:

Oil Bear 130 schreef op 28 oktober 2020 10:05:

[...]

Dat is omdat het verhaal van Makita niet klopt. Het eerste deel wel, maar het tweede deel niet. Vergeet niet dat de elektrische economie grofweg 5x efficiënter is. Ik bedoel: als alles elektrisch wordt, dan gebruiken we 80% minder energie (grove schatting, maar het is die orde van grootte). Waterstof past inderdaad niet in dit beeld: te veel verlies om het te maken en weer om te zetten in stroom. Ander probleem is ons elektriciteitsnet. Maar dat wordt geüpgraded. Als we het dan toch hebben over beleggingskansen, dan zou ik daar eens naar kijken ipv tegen de nieuwe schone ontwikkelingen in te gaan.
Eerste helft van je verhaal is wartaal.
Global-analist1
0
ASMI rekent op groeiversnelling

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ASM International
117,30 -3,95 -3,26 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, zoals ook door analisten werd verwacht, en rekent in het laatste kwartaal van 2020 op meer groei. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de halfgeleiderspecialist.

CEO Benjamin Loh sprak in een toelichting van "aanhoudend sterke resultaten". Vooral het segment logic/foundry deed de omzet goed, volgens de topman.

ASMI boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 315 miljoen euro en wist voor 303 miljoen euro aan orders binnen te halen.

ASMI zei vooraf te rekenen op een omzet van 300 miljoen tot 320 miljoen euro en voor 280 miljoen tot 300 miljoen euro aan orders. De analistenconsensus voor de orders lag op 293 miljoen euro en voor de omzet op 310 miljoen euro.

ING dacht al dat dit iets aan de voorzichtige kant zou zijn, en rekende op 296 miljoen euro aan orders en 311 miljoen euro omzet.

Die omzet van 315 miljoen euro leverde bij een brutomarge van 49,9 procent een operationeel resultaat op van 83,9 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 58 miljoen euro. Genormaliseerd, dat wil zeggen aangepast voor het belang in ASM PT, verdiende ASMI 61 miljoen euro.

In het tweede kwartaal behaalde ASMI een omzet van 342 miljoen euro, waaraan het met een brutomarge van 48,3 procent 77 miljoen euro op genormaliseerde basis verdiende.

Outlook

ASMI sprak zich bij de halfjaarcijfers al uit over het vierde kwartaal, waarin de halfgeleiderspecialist zei te verwachten dat de omzet minimaal gelijk zou zijn aan die in het derde kwartaal.

Woensdag gaf ASMI aan dat het voor het lopende kwartaal rekent op een omzet van 330 miljoen tot 350 miljoen euro. De orders zullen volgens het bedrijf tussen de 340 miljoen en 360 miljoen euro liggen.

ASMI verwacht op basis van de huidige omstandigheden dat de wafer fab equipment markt in 2020 hoogenkelcijferig of laag dubbelcijferig zal groeien. Bij de halfjaarcijfers mikte ASMI nog op een groei van 5 tot 10 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
ComputerSaysNo
0
quote:

Underdog schreef op 28 oktober 2020 18:29:

[...]

Gaat enkel over lenen aan projecten in oil sands en het poolgebied. Cleantechnica website zit trouwens in hetzelfde schuitje als overhyped Tesla. Niet altijd evenveel realiteitszin in de artikels.

Ik ben begin 30 en geloof en beleg in shell. Dus niet alleen voor oudjes. Ik ben ingenier en denk nuchter nadenk en ga niet zomaar aan het zweven. Tesla half triljard, chainlink maakt je miljonair... ze verkopen onze generatie lucht momenteel. Alsof je daar ge geld in moet steken. En we trappen er allemaal in.

Shell heeft de schade trouwens goed beperkt vandaag. Maak me geen zorgen.
Jeses mijn god... wat een tekst...
Een goedkoop ingehuurde Indiase troll ofzo?
Lijkt wel of je Google translate gebruikt ;-)
Cornel1959
0
quote:

kooning schreef op 28 oktober 2020 10:11:

[...]De enige reden dat ik ze niet verkocht heb is omdat ik ruim 21k verlies heb nu. Maar ik verwacht idd een doemscenario maar hou me tegen beter weten in maar voor dat het ooit wel goed komt. Ben 47 jaar dus nog 20 jaar voor ik met pensioen ga en dan pas m'n geld nodig heb(hoop ik). Ik verwacht idd de komende tijd een daling ipv herstel. Ik roep het idd al langer en het ergste er van is dat al m'n doemscenario's waarheid zijn geworden. Ik krijg liever alle shit over me heen dat ik een negatieveling ben. En dat ik het verkeerd gezien heb omdat de koers op 31-12 - 2020 op 11,50€ staat hoor. Geloof mij maar.
Je hebt helemaal geen verlies want je hebt ze nog. Shell blijft gewoon geld verdienen de komende 20 jaar. En dus dividend betalen. Desnoods verkoop je ze nooit en krijg je op deze koers 6% rendement. Beter dan de gemiddelde werknemer die in een pensioenfonds zit die dat lang niet haalt. Relax.
SAHR-0310
0
quote:

wizz schreef op 28 oktober 2020 16:29:

[...]

In dat geval, mijn excuses aan jou.

Ik heb het volledig verkeerd geïnterpreteerd en dacht dat je zo'n anti olie trol was ;)

Eens met alles wat je hier schrijft!

Sorry!

Geen probleem. We hebben allemaal weleens zo'n dag. Ik heb vandaag op 9,90 bijgekocht, juist omdat ik wel in de LT toekomst van Shell geloof.
Yes we can
0
quote:

Saibee schreef op 28 oktober 2020 17:34:

[...]
Ik zie niet in waarom banken in de rol van uitgever van de turbo blij moeten zijn met 'klappende' turbo's.

Het verdienmodel van de uitgever zit 'm in:
- rente
- spread

Bij een long turbo dekt de uitgevende partij (bank) zich in door de onderliggende waarde aan te kopen; daarvoor rekent de bank rente.
De rente wordt door berekend aan de houder van de long turbo door stelselmatig het stoploss-niveau te verhogen.

De bank treedt door het geven van bied- en laatprijzen op als marketmaker; de spread zorgt voor inkomsten.

Suggesties (en die lees ik heel vaak) dat de uitgever turbo's laat klappen zijn m.i. onzinnig; dan snap je niet hoe turbo's opgebouwd worden.
Door het klappen van de turbo verliest de uitgever de aan de turbo gekoppelde inkomsten.

Voor shorters ligt het anders; deze groep kan long turbo's gebruiken om geld op te vegen.
Door short te gaan kan een shorter de koers omlaag manipuleren en long turbo's laten klappen.
De uitgevende instelling moet zo snel mogelijk na het klappen van de turbo de onderliggende waarde verkopen waardoor de koers een extra douw naar beneden krijgt en de shorter z'n short positie weer in kan dekken (gratis geld dus en Piet Particulier heeft het nakijken).

Speculeren met turbo's waarvan de stoploss dicht tegen de actuele koers aan zit is vragen om problemen, helemaal als de handelstijd van de turbo verschilt van de handelstijd van de onderliggende waarde; om een of andere reden dringt dat niet door.

Ik denk dat het nu met het aantal shorters in RD Shell wel meevalt.
Hele goeie bijdrage, AB hiervoor. 1 dingetje: ik denk dat er wel shorters actief zijn hoor, maar door de hoge beurskapitalisatie van RDS zien we dat niet aangezien onder de 0,5% niet hoeft gemeld...
Cornel1959
1
quote:

HvR88 schreef op 28 oktober 2020 12:43:

[...]

Wat een heerlijke handel was dat afgelopen zomermaanden. Nu ben ik zo teleurgesteld in de beleggers wereld en de zgn. angst dat er voor mij geen lange termijn visie meer is. Rond de 14 gooi ik alles eruit. Nog 1 a 2 keer dividendje.
Niet begrepen dat beleggen risicovol is? Ontspan. Beleg voor 20 jaar. Bij de bank 0%. 20 jaar 6% divi met herbelegging betekent dat je het aandeel gratis hebt en nog eentje gratis erbij. Alle gepiep komt van korte termijn beleggers. Gegokt en verloren. Volgende keer naar het casino.
Cornel1959
0
quote:

Underdog schreef op 28 oktober 2020 13:09:

[...]

Ja van beurden had covid moeten voorspellen en alle investeringen de laatste 5 jaar moeten schrappen om geld te sparen... wat had ie dan kunnen doen als olie en gasbedrijf? Leg me dat eens uit. Hij heeft van shell al een gasbedrijf gemaakt. Gelukkig zou ik zeggen als ik de gasprijs zie tov olieprijs.

Hetgeen wat nu gebeurd is een spel van het grootkapitaal om zoveel mogelijk profijt uit deze crisis te halen. Liefst hebben ze oil majors zo laag mogelijk op het moment dat er weer ingestapt moet worden. En dat kunnen ze dan doen met de centjes die ze verdiend hebben in de nasdaq bubbel. Het moment komt, vraag is wanneer en waar shell dan staat.
Wederom helemaal met je eens.
leesmee
2
quote:

Zembla schreef op 28 oktober 2020 18:02:

[...]

Je mist het hele punt met de vergelijking met Lithium. Dat geeft niet, het komt waarschijnlijk door de beurskoers en dat kan ik begrijpen. Wat ik niet begrijp is dat de toekomst van Shell hier steeds zo verdedigd moet worden. Als het echt zo zeker was, dan zou dat niet hoeven toch?

Ik vergelijk overigens. niet een concurrent met Shell. Ik heb het in algemeenheid over de verschuiving van kapitaal weg van fossil. Wanneer ik wel een vergelijking zou maken dan zou ik het over het breakeven point hebben. Iets waar bij minder vraag naar olie steeds meer naar afgegleden gaat worden. Voorlopig blijven we afhankelijk van olie hoor ik hier steeds. Het is echter nog maar de vraag of dit olie van Shell, BP etc. zal zijn.


Er zijn op dit forum volgens mij maar weinig mensen die bestrijden dat er een energietransitie gaande is, waarbij fossiel afgebouwd gaat worden. De vraag is alleen de snelheid waarmee dat gebeurt en het effect op de prijzen van fossiel. Daarover verschillen de inzichten. Ik reageerde vooral op je verhaal over een andere batterijtechnologie en de vooruitzichten/hoop die je schetst. Prima, misschien heb je een punt. Mijn punt is alleen dat het nog maar om een fractie gaat van wat er nodig is. Het tijdpad van de transitie is dus veel langer. Olie is nog heel lang in grote hoeveelheden nodig. Ook als je kijkt naar breakeven points. Veel echte duurzame energie is er ook nog niet en het is nog duidelijk duurder dan olie, zeker als olie weer zo is gezakt. Die lage prijs zorgt weer voor aanbodvermindering (shale etc.). Olieindustrie is sterk cyclisch. Vraag naar olie en de prijs gaan weer herstellen. Ook hier de vraag hoeveel en wanneer, maar dit zal er komen.
Ik heb niet de behoefte om Shell te 'verdedigen'. Ik zie alleen een 2/3 gedaalde koers vanaf begin dit jaar en een 2/3 gedaald dividend. Daarmee zie ik veel meer upside potentie dan downside. En daarom zit ik nu long (laatste pakketje vanmorgen ingeslagen) en wacht nu af op koersherstel. En wacht dat rustig af, ook als het meer dan een paar maanden gaat duren.
Fireblade954RR
0
quote:

Oil Bear 130 schreef op 28 oktober 2020 18:16:

Goede info met veel links:

cleantechnica.com/2020/10/28/global-f...
ik lees in deze link dat 100 ondernemingen desinvesteren in kolenprojecten en nog eens 50 ondernemingen beleid hebben geïntroduceerd om projecten op gebied van oil sands and arctic drilling te financieren. Wat heeft dat met Shell te maken?
wingman
0
het opkomst van EV is een omschakeling van techniek , brandmotor omschakelen naar elektrisch motor , om elektriciteit te produceren heb je verschillende manier , het branden van , kolen , fossiel , kernenergie is een ander manier om energie te wekken ,
de theorie van waterstof is al een eeuw bekend , maar om waterstof te produceren hebt je weer energie nodig , denk maar aan elektriciteit ,tenzij het productie zodanig goedkoper wordt , kan waterstof benzine niet vervangen ,dus je heb altijd iets nodig om energie te wekken ,
de oorzaak van de huidige situatie , zijn het beleid van de olie producerende landen , en de belangrijkste is de wereld staat op dit moment bijna stil .
uit onderzoek is gebleken dat brandmotor efficiente dan elektrisch motor , omdat het transport , opslagen van elektriciteit heb je al ongveer 5% verlies voor dat je de accu van de auto gaat opladen .
Cornel1959
0
quote:

wizz schreef op 28 oktober 2020 15:25:

goh, en ik maar denken dat ik op 9,97 wel goed zat om een putje te schrijven.
Maar zo te zien is de hele bodem onder het schip uit geslagen!

Denk dat ik dit jaar beter maar niet meer in kan loggen bij degiro.

Vandaag alle turbo's door de stoploss gegaan. En zwarte dag...
Hoe ga ik dit thuis uitleggen? Oeioeioei.
Misschien een krantenwijk erbij nemen?

Ze zeiden altijd, kopen als het bloed door de straten vloeit.
Nou ja, niet dus.
Want nu stroomt mijn bloed daar ook!
Gewoon aandelen kopen.
Cornel1959
0
quote:

Pataya schreef op 28 oktober 2020 15:27:

Niemand weet wat de bodem is. Een ding is zeker als je ze hebt kost het nu geld. Iedereen verkoopt nu met verlies. Stap liever wat hoger in als er een goede bodem onder de koers ligt. Zal wel sluiten op de oude weerstand 10,10
Blijf het herhalen. Ik heb ze. Kost me geen geld want verkoop ze niet.
Take a sisi
0
Ja kopen op het juiste moment , klopt dat is waar het om draait , binnen enkele dagen komt er waarschijnlijk nog een bak ellende van Exxon en Chevron voorbij zul je zien dat die mogelijk met slechte cijfers nog in staat zijn om te stijgen als op voorhand alle dekentjes zijn uitgeklopt .
Fireblade954RR
0
ik bedoelde natuurlijk niet meer te financieren en zag pas daarna dat ander forumlid ook al gereageerd had
Cornel1959
1
quote:

Yes we can schreef op 28 oktober 2020 15:43:

[...]
Zoals gedacht. Vervolg is opnieuw verkopen en weer iets anders kopen en zo blijft er uiteindelijk niets over. Jammer van de spaarcentjes... typisch voor emotiegestuurde trades
Haha zo is het. Geeft ook niet. De 1 verkoopt met verlies en de ander koopt dat weer. Het verlies van de 1 is de winst van de ander, gewoon beleggen in een bedrijf waar je vertrouwen in hebt en dan dat bedrijf het werk laten doen. Gedurende een lange periode.
Midweekhandelaar
0
quote:

Cornel1959 schreef op 28 oktober 2020 18:40:

[...]

Niet begrepen dat beleggen risicovol is? Ontspan. Beleg voor 20 jaar. Bij de bank 0%. 20 jaar 6% divi met herbelegging betekent dat je het aandeel gratis hebt en nog eentje gratis erbij. Alle gepiep komt van korte termijn beleggers. Gegokt en verloren. Volgende keer naar het casino.
Als ik reken met 6% en 20 jaar herbeleggen, dan kom ik op een factor 3,2 uit. Dus als je nu 1000 aandelen Shell koopt voor 10.000€ en 20 jaar wacht, dan heb je 3000 aandelen. Laten we voor vanuit hebzuchtigheid aannemen dat Shell dan op €30 staat, dan heb je dus van je 10k een bedrag van 90k gemaakt.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3423 3424 3425 3426 3427 3428 3429 3430 3431 3432 3433 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:38
Koers 33,880
Verschil -0,035 (-0,10%)
Hoog 34,090
Laag 33,785
Volume 5.322.034
Volume gemiddeld 7.617.915
Volume gisteren 7.480.978

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront