Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

joostUSA
0
quote:

DJ Ferry 3.0 schreef op 28 oktober 2020 19:38:

Stel je eens een dag voor zonder olie en gas....lukt niet hé?
Na deze crisis komt Shell gewoon weer op het oude niveau...geeft het tijd.
Oude niveau vind ik wel erg wishfull thinking. Rond de 20 is denk ik zeker mogelijk. Maar hier is gewoon een goede outlook voor nodig en vernieuwde visie. Dividend moeten ze ook vanaf volgend jaar constant verhogen dat creëert ook weer wat meer vertrouwen. Kortom geduld en in de tussen tijd dividend opstrijken.

Overigens vandaag meerdere keren reclame van Shell op de radio gehoord, blijkbaar is er wel wat geld over en willen ze nu echt die transitie door drukken. Dat vind ik wel positief:)
Cornel1959
3
quote:

Zembla schreef op 28 oktober 2020 19:18:

[...]

Volgens jou gaat de transitie niet zo snel (ik denk veel sneller dan jij denkt, maar wellicht ook nog te conservatief), maar ook als die niet snel gaat wil dat niet zeggen dat de inkomsten drastisch terug zullen lopen. Er is namelijk veel concurrentie die ook nog eens tegen een lagere prijs zal kunnen en zeker gaan leveren. Beetje net als Shell, vasthouden aan de laatste strohalm, echter hun break-evenpoint ligt een heel stuk lager, dus dan weet je wel waar Shell komt te staan.

Shell had al een plan moeten hebben, heeft geen plan en zal ook geen plan maken dat nog maar een beetje in verhouding tot de huidige omzet en winst staat. Het zal erop neerkomen dat de overheid met belastinggeld Shell overeind zal proberen te houden waarbij blijkbaar Greenpeace aan de zijlijn staat te klappen. Hoe lang dat goed blijft gaan is nog maar de vraag.Ik denk dat de belastingbetaler liever iets anders ziet gebeuren met al die miljarden.

Shell het voortouw hahaha. Sorry hoor maar nu denk ik toch echt dat de aandeelhouders oude mannenclub het zelf in de hand had om Shell een andere kant op te sturen, maar men bleef kiezen voor het oude. Dus Shell het voortouw nemen is echt lachwekkend. In plaats van te kiezen om voor 25.000.000.000 Euro eigen aandelen in te kopen, had men moeten kiezen voor een fundamentele koerswijziging, maar dat deed men niet (door de oude mannenclub).

Door te gaan voor een hoger dividend is de weg om ook nog maar ergens leidend in te zijn compleet afgesneden. Maar dat maakt jou en de oude mannenclub niets uit blijkbaar. Zolang er maar iets van dividend is. Dat is de kop in het zand steken.
Je hebt mij in ieder geval uit de oude mannenclub gehaald. Fijn. Natuurlijk heeft shell een plan. Dat plan is dat ze in het juiste tempo de energietransitie gaan doen. Het heeft geen enkele zin om te investeren in zonnepanelen windmolens etc als het electra net dit niet aan kan. Zinloos. Het heeft ook geen enkele zin om te investeren in snelle uitbreiding van waterstof tankstations want die autos zijn nog onbetaalbaar en zijn er daarom nog amper. Dus de oude mannenclub en ik hebben in ieder geval door dat het voortouw nemen betekent dat je IETS voor de troepen uit kunt lopen maar niet teveel. Het geroeptoeter om grote investeringen zodat er veel snelheid gemaakt kan worden komt een beetje wereldvreemd over. En dat voor iemand uit de jonge mensen club. Beetje jammer.
Cornel1959
1
quote:

Zembla schreef op 28 oktober 2020 19:38:

[...]

Het is tekenend dat KTers doen alsof het niet zo is en dat LTers liever vast houden aan de oude droom.

Ik vind overigens dat je heldere standpunten hebt. Ik hoop echter niet dat je het doet om een paar aandelen te kunnen scoren op een nog lagere prijs. Iets met moraal en zo...
Dat kan ook niet hoor. Wij als particuliere beleggers kunnen de koers nul beinvloeden . Wel grappig dat je dat denkt.
Rikkert013
1
Een aandeel Shell voor minder dan een tientje, 'hier liggen veel mensen wakker van'

Er lijkt geen einde te komen aan de lijdensweg van beleggers in Shell. Voor het eerst sinds begin jaren 90 zakte de prijs van een aandeel vandaag onder de 10 euro. Begin dit jaar was een aandeel nog ruim 26 euro waard.

Dat koersverlies van meer dan 60 procent wordt door veel Nederlandse beleggers gevoeld. Shell staat steevast bovenaan de lijstjes van meest populaire aandelen onder particuliere beleggers. Dat geldt ook voor dit jaar, zien online brokers BinckBank en DeGiro. Samen hebben ze honderdduizenden zelfstandig handelende particuliere beleggers als klant.

Eén op de drie Nederlandse klanten heeft momenteel Shell in zijn of haar portefeuille, zegt DeGiro. "Shell is zowel qua aantallen als qua belegd vermogen het populairste aandeel onder onze beleggers", zegt een woordvoerder van BinckBank. Het gaat bij de online beleggingsbank om "vele tienduizenden klanten".

27 jaar geleden dook de prijs van Shell onder de 10 euro:


NOS
Shell-beleggers moeten het sinds eind jaren 90 al niet van koerswinsten hebben. Ze kijken met name naar het dividend. Tot aan de coronacrisis was dat elk kwartaal weer een stabiele en mooie stroom van inkomsten. Maar ook daar is nu verandering in gekomen. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog verlaagde Shell dit jaar de winstuitkering.


Als je in Amsterdam woont zie je veel Tesla's rijden, maar in bijvoorbeeld Mexico-Stad zie je die niet.

Arend Jan Kamp, beleggerswebsite IEX
"Normaal zou je zeggen: een beetje koersdaling is oké, want dat haal je in met dividend", zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. "Maar dit haal je nooit meer in." Hij doelt onder meer op de energietransitie. "Er zijn economisch en politiek gezien veel verschillende scenario's. Ik kom alleen niet zo snel tot een scenario dat gunstig is voor Shell."

Niet iedereen ziet dat zo. "Als je in Amsterdam woont zie je veel Tesla's rijden, maar in bijvoorbeeld Mexico-Stad zie je die niet", zegt Arend Jan Kamp, beurscommentator bij beleggerswebsite IEX en zelf in het bezit van aandelen Shell. "Het relatieve belang van olie en gas wordt steeds minder, maar olie en gas zal nog decennialang heel belangrijk zijn."

BinckBank en DeGiro zien dit jaar een grote toestroom van nieuwe beleggers in het aandeel-Shell. "Het aantal klanten dat bij ons in aandelen Shell belegt, is sinds 1 maart met 50 procent gegroeid", zegt BinckBank. Er wordt ook veel in de aandelen gehandeld. Een kwart van de handel in AEX-aandelen op het platform van DeGiro is handel in Shell.

Slechts een klein deel van de beleggers stapt uit, concludeert BinckBank op basis van data. Ondanks de forse verliezen. "Beleggers die Shell al hadden, behouden hun stukken. Een groep nieuwe - wellicht deels ook meer speculatieve - beleggers stapt juist in."

Iedereen zit erin, ook veel pensioenfondsen

Beleggers die Shell vanwege het dividend jarenlang als hoeksteen in hun portefeuille hadden, hebben het nu zwaar, denkt Bender. "Je zal maar een portefeuille hebben met pakweg Shell, ING, Unibail-Rodamco en Aegon, zeg maar de klassieke aandelen van je grootvader", zegt hij. "Er zijn zeker mensen met slapeloze nachten, maar je zult ze niet snel horen."

"Er hangt om Shell een imago dat met name oudere beleggers erin zitten", zegt Kamp. "Oud geld", maar dat imago is niet helemaal terecht, vindt hij. "Het is niet het meest sexy aandeel en er wordt dus minder over gesproken dan over Apple of Tesla. We zien ook op onze site dat stukken over Shell heel goed gelezen worden."

"En als je het zelf niet doet, belegt je pensioenfonds er wel in", vervolgt hij. Zo hadden ambtenarenfonds ABP en Pensioenfonds Zorg en Welzijn eind 2019 - toen de koers nog boven de 26 euro stond - voor vele honderden miljoenen aan aandelen Shell. "Iedereen zit erin", concludeert Kamp.


Met mij hoef je geen medelijden te hebben. Ik beleg voor de lange termijn.

Arend Jan Kamp, beurscommentator en belegger
Pensioenbeleggers worden wel steeds kritischer en Bender ziet naast de coronacrisis en de energietransitie nog een probleem opdoemen. "Wat doet de volgende generatie beleggers?", vraagt hij zich af. "Willen die een aandeel Shell of Ørsted?". Ørsted is een Deens energiebedrijf dat met name bekend staat om windparken op zee.

"Er liggen heel veel mensen wakker van", denkt ook Kamp, "maar met mij hoef je geen medelijden te hebben. Ik beleg voor de lange termijn. Over dertig jaar zullen we wel zien wie er gelijk had."

Morgen presenteert Shell cijfers over het derde kwartaal. Het aandeel sloot vandaag uiteindelijk nét boven de psychologische grens van 10 euro: op 10,07.

nos.nl/artikel/2354252-een-aandeel-sh...
beleggertje2020
1
Ik had vorige week echt gegokt op Piet Particulier die Shell zowel flink omhoog als weer omlaag kon delegeren.. Welnu Shell zit gewoon nog steeds in een downtrend die al meer dan een half jaar duurt. Ik daar voorlopig ook geen veranderingen in . Pas als de corona-crisis nagenoeg voorbij is en Shell nog steeds het hoofd boven water heeft weten te houden , zou het wel es kunnen dat ik Shell dan gewoon koop voor een eurootje of 5 . Als de olieprijzen nog es een eurootje of 10 zakken , dan zit Shell binnen de kortste keren aan een koers van 5 Euro denk ik. Dat laatste kan zeker gebeuren zolang we nog geen afscheid hebben kunnen nemen van allerlei corona-maatregelen !
HvR88
0
Wie staat er nu gemiddeld onder de 10. Dat is de enige goede belegger. Lang genoeg gewacht allemaal. Hup naar de €12.
Yes we can
2
quote:

beleggertje2020 schreef op 28 oktober 2020 20:07:

Ik had vorige week echt gegokt op Piet Particulier die Shell zowel flink omhoog als weer omlaag kon delegeren.. Welnu Shell zit gewoon nog steeds in een downtrend die al meer dan een half jaar duurt. Ik daar voorlopig ook geen veranderingen in . Pas als de corona-crisis nagenoeg voorbij is en Shell nog steeds het hoofd boven water heeft weten te houden , zou het wel es kunnen dat ik Shell dan gewoon koop voor een eurootje of 5 . Als de olieprijzen nog es een eurootje of 10 zakken , dan zit Shell binnen de kortste keren aan een koers van 5 Euro denk ik. Dat laatste kan zeker gebeuren zolang we nog geen afscheid hebben kunnen nemen van allerlei corona-maatregelen !
Als jij je eigen gezwam gelooft, zeker doen zou ik zeggen.
Underdog
0
"The challenges from the pandemic continue, and that's troubling from a health-care standpoint. Obviously we're all concerned about that. When you think about it from an investment standpoint, what you're seeing is really a tale of two cities. It's almost like a hurricane that came through an island where on one half you're seeing a lot of pain — that's in travel, that's in meetings, business entertainment, energy, retail — and on the other half, you see this technology — Zoom, Netflix, all those areas that are doing well. Consumer finance has held up quite well as the result of increased savings, also as a result of lower interest rates, and then things that are really essential, the Walmart part of the economy, that's holding in there quite well. When you look at that I think the key to say is, 'What is short term in nature, and what is longer term in nature?'"
Cornel1959
0
quote:

beleggertje2020 schreef op 28 oktober 2020 20:07:

Ik had vorige week echt gegokt op Piet Particulier die Shell zowel flink omhoog als weer omlaag kon delegeren.. Welnu Shell zit gewoon nog steeds in een downtrend die al meer dan een half jaar duurt. Ik daar voorlopig ook geen veranderingen in . Pas als de corona-crisis nagenoeg voorbij is en Shell nog steeds het hoofd boven water heeft weten te houden , zou het wel es kunnen dat ik Shell dan gewoon koop voor een eurootje of 5 . Als de olieprijzen nog es een eurootje of 10 zakken , dan zit Shell binnen de kortste keren aan een koers van 5 Euro denk ik. Dat laatste kan zeker gebeuren zolang we nog geen afscheid hebben kunnen nemen van allerlei corona-maatregelen !
Piet particulier heeft in nederland heeft nul invloed op de koers.
[verwijderd]
1
quote:

HvR88 schreef op 28 oktober 2020 20:18:

Wie staat er nu gemiddeld onder de 10. Dat is de enige goede belegger. Lang genoeg gewacht allemaal. Hup naar de €12.
Mijn gemiddelde is 10,40€. 9550 stuks.. heerlijk gevoel..
Maar is meer geluk dan een “goede belegger”..
Betweter
0
quote:

Cornel1959 schreef op 28 oktober 2020 20:20:

[...]

Piet particulier heeft in nederland heeft nul invloed op de koers.
Correct. Hooguit een half procent
ComputerSaysNo
0
quote:

Zembla schreef op 28 oktober 2020 19:18:

[...]

Volgens jou gaat de transitie niet zo snel (ik denk veel sneller dan jij denkt, maar wellicht ook nog te conservatief), maar ook als die niet snel gaat wil dat niet zeggen dat de inkomsten drastisch terug zullen lopen. Er is namelijk veel concurrentie die ook nog eens tegen een lagere prijs zal kunnen en zeker gaan leveren. Beetje net als Shell, vasthouden aan de laatste strohalm, echter hun break-evenpoint ligt een heel stuk lager, dus dan weet je wel waar Shell komt te staan.

Shell had al een plan moeten hebben, heeft geen plan en zal ook geen plan maken dat nog maar een beetje in verhouding tot de huidige omzet en winst staat. Het zal erop neerkomen dat de overheid met belastinggeld Shell overeind zal proberen te houden waarbij blijkbaar Greenpeace aan de zijlijn staat te klappen. Hoe lang dat goed blijft gaan is nog maar de vraag.Ik denk dat de belastingbetaler liever iets anders ziet gebeuren met al die miljarden.

Shell het voortouw hahaha. Sorry hoor maar nu denk ik toch echt dat de aandeelhouders oude mannenclub het zelf in de hand had om Shell een andere kant op te sturen, maar men bleef kiezen voor het oude. Dus Shell het voortouw nemen is echt lachwekkend. In plaats van te kiezen om voor 25.000.000.000 Euro eigen aandelen in te kopen, had men moeten kiezen voor een fundamentele koerswijziging, maar dat deed men niet (door de oude mannenclub).

Door te gaan voor een hoger dividend is de weg om ook nog maar ergens leidend in te zijn compleet afgesneden. Maar dat maakt jou en de oude mannenclub niets uit blijkbaar. Zolang er maar iets van dividend is. Dat is de kop in het zand steken.
Jeetje...
Bullshit Award heb je alvast binnen ;-)
Ron-tron system
0
quote:

Cornel1959 schreef op 28 oktober 2020 20:20:

[...]

Piet particulier heeft in nederland heeft nul invloed op de koers.
juist ja:) die heeft enkel invloed op zijn eigen koers t.o.v de echte aandeelkoers.

Zembla
0
quote:

ComputerSaysNo schreef op 28 oktober 2020 20:35:

[...]

Jeetje...
Bullshit Award heb je alvast binnen ;-)
Dank je. Aan je reactie te zien heb ik je diep geraakt. Er is nog hoop, ook voor jou ;)
[verwijderd]
1
quote:

Midweekhandelaar schreef op 28 oktober 2020 19:33:

[...]Wat is er dan concreet anders nu dan toen je het kocht? Ik bedoel wat is er veranderd? Op 13 was het koopwaardig en op 10 niet?
Wat er veranderd is voor Shell?

Ik vind dat jullie Shell beleggers dat zelf ook behoren te weten maar goed.

Vroeger was er geen alternatief, mensen belegde in shell.
Zekerheidje dividend, koers deed niet veel maar dividend was geweldig. Die huidige pensioenados kijken nu tegen 50% koersverlies, en nieuwe beleggers stappen niet zomaar meer in shell.
Die kiezen wind- en zonenergie bedrijven.

Dus het beste van shell ligt achter de rug.
Koersen €15 - €20 zijn ouderwets.
Koersen €5 - €10 zijn de nieuwe werkelijkheid.
Yes we can
0
quote:

Cornel1959 schreef op 28 oktober 2020 20:20:

[...]

Piet particulier heeft in nederland heeft nul invloed op de koers.
Meestal ben ik het met je eens, maar hier eigenlijk niet... Het bekende lemminggedrag beinvloedt wel degelijk de koers volgens mij. Bij daling verkopen de lemminkjes, daardoor daalt de koers nog meer en verkopen nog lemminkjes. Algoritmegestuurde trading versterkt deze bewegingen en slaan daar dan weer winst uit. Op dit moment is dat volgens mij een cocktail die wel degelijk de koers naar beneden stuurt. Kijk gewoon even op dit forum: piet particulier pakt verlies van tienduizenden euros en post het zelfs nog op het forum... kijk dan naar de boys die even een pakketje kopen om snel rijk te worden en het dan met verlies ook maar terug verkopen. En kijk naar alle forumleden die niet begrijpen dat een koers die daalt ook ooit wel weer gaat stijgen. Verder zit ik volledig op 1 lijn met jou :)
[verwijderd]
0
quote:

Cornel1959 schreef op 28 oktober 2020 20:20:

[...]

Piet particulier heeft in nederland heeft nul invloed op de koers.
Je zou ze de kost moeten geven !!!
Zembla
0
quote:

Lekkeband schreef op 28 oktober 2020 20:43:

[...]

Wat ee veranderd is voor Shell?

Ik vind at jullie Shell beleggers dat zelf ook behoren te weten maar goed.

Vroeger was er geen alternatief, mensen belegde in shell.
Zekerheidje dividend, koers deed niet veel maar dividend was geweldig. Die huidige pensioenados kijken nu tegen 50% koersverlies, en nieuwe beleggers stappen niet zomaar meer in shell.
Die kiezen wind en zondenergie bedrijven.

Dus het beste van shell ligt achter de rug.
Koersen €15 - €20 zijn ouderwets.
Koersen €5 - €10 zijn de nieuwe werkelijkheid.

Ik vind het wel raar dat je er een koers aan verbind. Het leek even dat je serieus fundamenteel naar de zaak kijkt, maar blijkbaar gaat het ook jou om de koers.

Wat de koers doet weet niemand. Ik schat in (ondanks dat ik negatief ben over de toekomst van Shell), dat de koers nog vaker op en neer zal gaan. Er zijn veel partijen die met weinig kleerscheuren af willen bouwen. Daarvoor is het wel nodig dat particulieren hoop blijven houden. De koers zal daarvoor niet blijvend kunnen dalen..
[verwijderd]
0
quote:

Midweekhandelaar schreef op 28 oktober 2020 17:11:

Welkom beste trader. Ben je toevallig om 5 over half 5 ingestapt?
Rond die tijd ja! Ik verwacht dat einde van de week de koers flink hoger staat. Misschien dat ik in de tussentijd ook nog aardig wat ritjes maak om mijn winsten flink te verhogen. Mogelijk dat veel retailbeleggertjes mij zien als de reddende engel!
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3425 3426 3427 3428 3429 3430 3431 3432 3433 3434 3435 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:11
Koers 33,365
Verschil -0,165 (-0,49%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 2.445.451
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront