BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM oktober 2020

2.904 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 » | Laatste
€d_Modus Vivendi
0

Mitros levert 222 sociale huurwoningen voor gemengd wonen op in Utrecht Leidsche Rijn
29 oktober 2020 - BAM Wonen bv
Huurwoningen Utrecht Leidsche Rijn

(Persbericht Mitros:) Utrecht, 28 oktober 2020 - Mitros heeft de bouw van 222 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn afgerond. Met de oplevering van ‘De Europeaan’ en ‘De Muzikant’ voegt de woningcorporatie in totaal 222 twee- en driekamerappartementen toe. Beide complexen hebben een sociaal karakter en worden verhuurd onder de eerste aftoppingsgrens. Op woensdag 28 oktober krijgen de eerste bewoners de sleutels. Wethouder Maarten van Ooijen knipt op symbolische wijze het lintje door.

De Europeaan en De Muzikant bestaan uit respectievelijk 101 en 121 twee- en drie kamerappartementen gevestigd in Leidsche Rijn Centrum en Terwijde. Beide complexen zijn gasloos, goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen op het dak. De opbrengst van de zonnepanelen komt direct bij de huurders terecht. Op een afgesloten binnenterrein zijn er parkeerplekken voor auto's en fietsen. Vastgoedontwikkelaar Marjolein Tours: ‘We zijn enorm trots om wonen op deze toplocaties voor de laagste inkomens mogelijk te maken.’
Gemengd woonproject

In beide nieuwbouwcomplexen komt een gemengd woonproject, MIXIT (De Europeaan) en LIVIN (De Muzikant) genoemd. Het woonconcept houdt in dat huurders van Mitros geïnformeerd én gemotiveerd zijn om samen een actieve woongemeenschap te vormen. Een deel van de huurders zijn ex-daklozen uit de maatschappelijke opvang. Zij zijn eraan toe om zelfstandig te gaan wonen en krijgen daarbij begeleiding van De Tussenvoorziening. ‘Gemengd wonen is bijzonder omdat huurders heel bewust kiezen voor het wonen met ex-daklozen en gezamenlijk een woongemeenschap willen vormen. Onderzoek wijst uit dat de kans op terugval in dakloosheid sterk verminderd wanneer mensen gaan wonen in een gemengd woonproject. Mitros heeft in samenwerking met de gemeente Utrecht en de Tussenvoorziening hier twee prachtige complexen met een sociaal hart gerealiseerd’, vertelt Anemoon van Dijk, Manager Bijzondere woonconcepten.
Gerealiseerd door BAM Wonen en Heijmans

Eind 2018 begonnen BAM Wonen en zusterbedrijf Pennings met de bouw van De Europeaan in Leidsche Rijn Centrum. Het gebouw heeft vijf en zes woonlagen met twee- en driekamerappartementen en enkele maisonnettes. Door de imposante gevels met hoge plint en grote raampartijen sluit het complex naadloos aan op het winkelgebied. Begin 2019 begon Heijmans aan de bouw van De Muzikant met 121 woningen in Leidsche Rijn Terwijde. De woningen zijn all-electric en voldoen aan alle BENG-eisen. Een groen dek verbindt de twee gebouwdelen aan elkaar.

Nadere informatie: BAM Wonen, afdeling Communicatie, (030) 659 89 44 of communicatie.wonen@bam.com.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

boldie schreef op 29 oktober 2020 12:27:

Nou 0.84 ga ik ook maar middelen.
voor 0,01 neem ik de hele tent zelf over
€d_Modus Vivendi
0

Megasluis bij IJmuiden kan gevaar zijn voor tunnels Noordzeekanaal

Grotere schepen en meer vracht voor de Amsterdamse haven – dat was de reden voor de aanleg van een nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Nu blijkt dat zulke brede en diep stekende schepen voor gevaarlijke situaties zorgen.
Herman Stil29 oktober 2020, 12:08
Beeld Port of Amsterdam

Met een lengte van 500 meter, breedte van 70 en diepte van 18 meter wordt de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, die begin 2022 in ­gebruik wordt genomen, de grootste ter wereld. Door die omvang zouden niet alleen méér, maar ook grotere schepen naar Amsterdam kunnen komen. Nu blijkt dat in 2,5 procent van de gevallen – dat wil zeggen: bij zeker 200 grote schepen – gevaarlijke ­situaties ontstaan op en onder het Noordzee­kanaal.

Dat staat in een rapport van maritiem onderzoeksbureau Marin, in opdracht van Rijks­waterstaat. Zowel de kans op scheepsbotsingen als op aanvaringen met de weg- en spoortunnels onder het kanaal neemt onaanvaardbaar toe. Daarnaast kunnen grote schepen de beschermende deklaag van de tunnels ‘wegzuigen’, waardoor de kans op lekkages groter wordt.

Vanwege die risico’s blijkt al sinds juli van dit jaar een nieuw regime te gelden op het Noordzeekanaal: schepen met een diepgang van meer dan 8 meter mogen niet sneller dan 12 ­kilometer per uur varen. Voor diep stekende schepen, tot 13,75 meter, geldt maximaal 6 tot 8 kilometer per uur, afhankelijk van de diepgang.
Hoge kosten

Daarnaast blijken schepen breder dan 52,5 ­meter elkaar op het bochtige kanaal niet zonder meer te kunnen passeren, zeker niet bij sterke wind. Zulke schepen moeten nu veel eerder verplicht door ten minste twee sleepboten worden begeleid.

De maatregelen beperken de capaciteit van het kanaal, de sluis en de Amsterdamse haven flink, terwijl de nieuwe sluis juist was bedoeld om de overslag in de havens ‘achter de sluis’ fors op te voeren: van 88 miljoen ton vorig jaar tot 125 miljoen ton.

Rijkswaterstaat heeft tot de zomer van 2021 de tijd gekregen om oplossingen te zoeken, waarbij onder meer wordt gekeken naar betere bescherming van de tunnels. Daarmee kunnen hoge kosten zijn gemoeid. Dat is een tegenvaller voor Rijkswaterstaat, die volhoudt dat ‘de nieuwe sluis geen problemen oplevert voor de tunnels onder het kanaal’. Definitieve maatregelen moeten zijn ingevoerd voordat de nieuwe sluis in januari 2022 opengaat.
Schadepost

Amsterdam vecht al meer dan 20 jaar voor een nieuwe sluis. De hoofdstad kreeg in 2012 haar zin, op voorwaarde dat Amsterdam maximaal 105 miljoen meebetaalt. Het gemeentebestuur bedong daarbij dat alle risico’s voor het rijk zijn. Drie jaar geleden bleek het bedrag door ‘slim aanbesteden’ fors lager uit te vallen; Amsterdam betaalt 46,5 miljoen euro.

Sindsdien raakte de bouw 27 maanden vertraagd, wat aannemers Volker Wessels en BAM op een schadepost van 200 miljoen euro is komen te staan. Het rijk moet door de tegenvallers al 64 miljoen extra bijdragen, bovenop de ruim 565 miljoen die al was toegezegd.
€d_Modus Vivendi
0
En weer stevig op weg naar 1 euro men is zelfs bereid om op het dieptepunt te verkopen door de shortfondsen getrickerd.
Niets word je bespaard bij het rampenfonds. :(
Pathetic Grunneger
0
Vele kleintjes maken één grote en wie het kleine niet eert, is het grote niet weert :-)

Kan niet wachten op de de cijfers va volgende week.

Ook Arend Jan Kamp van IEX vroeg zich gisteren in zijn liveblog af : "Hopelijk is dit ook zo'n koers waarvan u en ik ons ooit afvragen, hoe we zo dom konden zijn om ze niet op te pikken".

Dat zal mij niet overkomen :-)

www.youtube.com/watch?v=LanCLS_hIo4
innicksname
0
Ik zie een afvlakking in de dagelijkse afstraffing .. heel veel positiever kan ik het niet maken.
Pathetic Grunneger
0
quote:

innicksname schreef op 29 oktober 2020 12:51:

Ik zie een afvlakking in de dagelijkse afstraffing .. heel veel positiever kan ik het niet maken.
Kijk eens naar de future :-)
tenore
1
quote:

Beurs2021 schreef op 29 oktober 2020 12:47:

Vele kleintjes maken één grote en wie het kleine niet eert, is het grote niet weert :-)

Kan niet wachten op de de cijfers va volgende week.

Ook Arend Jan Kamp van IEX vroeg zich gisteren in zijn liveblog af : "Hopelijk is dit ook zo'n koers waarvan u en ik ons ooit afvragen, hoe we zo dom konden zijn om ze niet op te pikken".

Dat zal mij niet overkomen :-)

www.youtube.com/watch?v=LanCLS_hIo4
Helemaal eens.

Heb om die reden ook ingeslagen.

Natuurlijk, het kan gebeuren dat er even gekeken wordt onder de Euro omdat er waarschijnlijk hele volksstammen op dat niveau een stoploss hebben staan (....), maar bottom line komt het er toch op neer dat deze koers een lachtertje is.
[verwijderd]
0
Ik heb er 10k opgepakt. Gak van 1,06 dat had je een jaar geleden toch niet durven denken dat we voor dit bedrag ooit zouden kunnen inslaan? Op naar 5/11!
Pathetic Grunneger
0
quote:

HenkdeV schreef op 29 oktober 2020 12:25:

[...]

Ik wacht er niet (meer) op, ga even naar de Big City:-).
Daar waar het mooie, door BAM gebouwde Forum gebouw staat.
Prachtig bouwwerk.
Pas je op. Het risiconiveau voor de noordelijke provincies is "ernstig".
innicksname
0
quote:

Beurs2021 schreef op 29 oktober 2020 12:53:

[...]Kijk eens naar de future :-)
Heb helaas geen glazen bol en voor 5 nov is er nog 3 nov.
Pathetic Grunneger
0
quote:

innicksname schreef op 29 oktober 2020 13:10:

[...]
Heb helaas geen glazen bol en voor 5 nov is er nog 3 nov.
Ook geen "geloof in" ? Wat verwacht je voor de beurs ten gevolge van 3 november?
Zelf denk ik dat de overwinning van Biden een opluchting in de wereld zal geven en positief zal uitpakken voor de beurs.
Braniek
0
quote:

Jvdpee schreef op 29 oktober 2020 12:26:

[...]

Ook even voor de duidelijkheid, de meeste vrouwen zijn ook volledig hetero!
Ik ben ook lesbisch omdat ik van vrouwen hou
Mr_Baldy
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 29 oktober 2020 12:40:

En weer stevig op weg naar 1 euro men is zelfs bereid om op het dieptepunt te verkopen door de shortfondsen getrickerd.
Niets word je bespaard bij het rampenfonds. :(
achteraf weet je pas wat echt het diepte punt is, als het nu naar 70 cent zou gaan heb je goed gedaan om op 1 euro te verkopen, je weet het dus nooit of je het echt goed doet. ik had liever even een laatste fase gehad met snelle selloff, dit langzame gedoe kan nog langduren en vind ik minder veilig
[verwijderd]
0
Kan iemand uitzoeken BAM een record te pakken heeft ?
Meeste aantal Daal- en Baal dagen in afgelopen 2 jaar, gevoelsmatig zeg ik 1e plek, maar terwijl ik dit schrijf denk ik ook aan Fugro.
Zal er om hangen.

Man man man wat een diepe droefheid die koers.
Ik zeg zwaar ondergewaardeerd, maar elke dag trekken de beleggers een lange neus naar mij, en zeggen veel te duur om in te stappen.

[verwijderd]
0
Pathetic Grunneger
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 29 oktober 2020 14:15:

182 orders 478k stuks op 1,00
Gister ook al zo'n grote wal.
2.904 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,788
Verschil -0,042 (-1,10%)
Hoog 3,814
Laag 3,758
Volume 577.058
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 705.352

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront