Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

ArcelorMittal November 2020

350 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
03har
4
Nieuwe maand nieuwe kansen.

Kansen zullen er zijn voor AM deze maand.

4 november verkiezingen States, koers zeg het maar gokje +++++
5 november cijfers ArcelorMittal. Koers +++++++++
Eind November eerste Corona vaccin, koers ++++++++
Eind november president States beëdigd koers ++++++
30 November deadline ILVA deal, koers ++++++++

Kortom genoeg redenen om over de 12 euro te gaan.

Zeker als we de outlook hierbij betrekken die is m.i. uitstekend, ondanks Chinese staal perikelen.

We gaan het zien.
Succes komende week en maand
03haR
[verwijderd]
1
quote:

03har schreef op 1 november 2020 18:43:

Nieuwe maand nieuwe kansen.

Kansen zullen er zijn voor AM deze maand.

4 november verkiezingen States, koers zeg het maar gokje +++++
5 november cijfers ArcelorMittal. Koers +++++++++
Eind November eerste Corona vaccin, koers ++++++++
Eind november president States beëdigd koers ++++++
30 November deadline ILVA deal, koers ++++++++

Kortom genoeg redenen om over de 12 euro te gaan.

Zeker als we de outlook hierbij betrekken die is m.i. uitstekend, ondanks Chinese staal perikelen.

We gaan het zien.
Succes komende week en maand
03haR

Mooie opening, daar kan het in ieder geval niet aan liggen, abtje!
mvliex 1
1
1/2

Welke winst bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen is goed voor de beurzen?
Republikeinse winst bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen is goed voor de beurzen, tenminste dat is de gedachte. Maar een analyse van rendementen leert dat Democratische presidenten gemiddeld meer waarde creëren op de beurs.

Elke vier jaar kiezen de Amerikanen hun president, en elke vier jaar kampen beleggers met hoop en vrees. Zal de nieuwe commander-in-chief een beleid voeren dat goed is voor de economie en de aandelenmarkt?

In het kort
Een Republikeinse zege is gunstiger voor de koersen op de dag na de presidentverkiezingen, dan Democratische winst.
Gemeten over de ambtsperiode presteren Democratische presidenten gemiddeld wel beter.
Niet alleen de president is belangrijk, ook de macht van de partijen in het Congres.

Wat er zou gebeuren als Donald Trump zich een weg naar het Witte Huis wist te banen? De consensus onder marktpartijen vóór 6 november 2016 was groot. De beurzen zouden crashen, de prijs van goud zou door het dak gaan, en er zou een run op de dollar zijn.
Niets hiervan kwam uit. De S&P 500 zette ongestoord zijn klim voort, om uiteindelijk pas op 19 februari dit jaar een punt te zetten achter de langste bullmarkt uit de Amerikaanse beursgeschiedenis: 3999 dagen.

Elke vier jaar kiezen de Amerikanen hun president, en elke vier jaar kampen beleggers met hoop en vrees. Zal de nieuwe commander-in-chief een beleid voeren dat goed is voor de economie en de aandelenmarkt? Opmerkelijk genoeg reageren ze zelf vaak ambigu op de uitslag, leert een analyse van de beursrendementen. Rooskleurigheid daags na de verkiezingen slaat op langere termijn bijvoorbeeld vaal uit.

Betrouwbare voorspeller
Eerst de korte termijn. Wat gebeurt er rond de verkiezingsdag? Afgaand op ervaringen uit het verleden, haalt Donald Trump dinsdag geen tweede termijn binnen. De S&P blijkt een vrij betrouwbare voorspeller: sinds 1936 heeft de beursindex de uitslag 20 van de 23 keer juist voorspeld, stelt vermogensbeheerder Capital Group. 'Als de S&P 500 in de drie maanden voorafgaand aan de verkiezingsdag stijgt, wint de zittende partij meestal. Als de aandelenmarkt in die periode daalt, is de overwinning doorgaans voor de tegenpartij.'

Volgens deze indicator ziet het er niet best uit voor Trump, die in de peilingen achterligt op zijn Democratische tegenkandidaat Joe Biden. De belangrijkste Amerikaanse beursindex is de afgelopen drie maanden met 0,8% gedaald, al rest er Trump nog één beursdag.
Historisch gezien profiteren beleggers de dag na de verkiezingen meer van een Republikeinse overwinning leert onderzoek van Winton, een vermogensbeheerder. Bij Republikeinen gaat de aandelenmarkt dan doorgaans omhoog, het omgekeerde gebeurt bij een Democratische zege. Het effect is des te groter als het om een onverwachte uitslag gaat. Dat was niet alleen het geval bij Trump in 2016, maar ook bij Harry Truman. Die was in 1945 plots president geworden na de dood van Franklin Roosevelt. Zo zeker was zijn nederlaag in 1948 tegen zijn Republikeinse rivaal Thomas Dewey, dat verschillende Amerikaanse kranten al ‘Dewey defeats Truman’ hadden gekopt. Niet dus.

Vriendelijk voor bedrijven
Tot zover de korte termijn. Hoe doet de beurs het over de hele ambtsperiode van een president? Het vermoeden is dat Republikeinen daar een streepje voor hebben. De Grand Old Party heeft de reputatie ondernemersvriendelijker te zijn dan de Democraten, minder overheidsbemoeienis voor te staan, en meer gericht op vrijhandel. Trump is wat dat laatste punt betreft atypisch.
Toch vertellen de cijfers iets anders. Jeremy Siegel, hoogleraar aan de Amerikaanse Wharton businessschool, onderzocht het beursrendement van de afgelopen zeventig jaar, en stelt vast dat dat onder Democratische presidenten gemiddeld 10,6% per jaar bedraagt. Met Republikeinse bewoners van het Witte Huis is dat maar 4,8%. Beide cijfers zijn gecorrigeerd voor inflatie.
Het Amerikaanse zakenblad Kiplinger deed een eigen exercitie, die loopt vanaf 1901. De berekening van het jaarlijks gemiddeld beursrendement (niet gecorrigeerd voor inflatie) onder twintig verschillende presidenten gebeurde tot 1929 met de Dow Jones, daarna met de breder samengestelde en dus representatievere S&P 500.
President Hoover (ambtstermijn 1929-1933) tekende voor het belabberdste beurstraject, met een gemiddelde jaarlijkse daling van 30,8%. 'Ik ben niet bang voor de toekomst van ons land', had de Republikein in zijn inaugurele rede verkondigd. 'Die straalt van hoop.'
Het bleek een hoop ellende. Een paar maanden later brak de Grote Depressie uit, en begon de ergste bearmarkt uit de Amerikaanse geschiedenis. Niet geholpen door het mismanagement van Hoover, die vond dat de economie de oplawaai maar moest ondergaan.
Ook de op een na slechtste beurstermijn komt voor rekening van een Republikein. George W. Bush zag in 2001 in zijn debuutjaar de dotcomzeepbel leeglopen, en vliegtuigen in WTC-torens crashen. Een paar maanden voor het einde van zijn tweede termijn brak bovendien de financiële crisis uit. Het gemiddeld beursrendement bedroeg in die acht jaar een beroerde -5,6%.

Vroegtijdig plaatsmaken
Het wordt nóg erger voor de Republikeinen, want ook de derde stek is voor die partij. Richard Nixon (1969-1974) voerde de dure, hopeloze Vietnamoorlog, schafte de verkapte goudstandaard af, en moest vroegtijdig plaatsmaken door het Watergate-schandaal. Achter zijn naam staat een gemiddeld beursrendement van -3,9% per jaar. Dat is nog flatteus, omdat het een periode was met hoge inflatie, die ook de koersen beïnvloedde.
En nog is het niet voorbij. Plaats vier en vijf van slechtste beurspresidenten? U raadt het: Republikeinen, met name William Howard Taft (1909-1913) en Teddy Roosevelt (1901-1909). Pas daarna volgt met Woodrow Wilson (1913-1921) eindelijk een Democraat.

Bron: FD
[verwijderd]
0
quote:

Peter Markus schreef op 2 november 2020 11:48:

Gokje boven de € 12.50 de week uit
PM
Liever 20 euries, daar houden sommige mensen je aan! ;)
mvliex 1
2
2/2

Welke winst bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen is goed voor de beurzen?

Knoeiboel oplossen
Het is een troost voor de Republikeinen dat ze met Calvin Coolidge (1923-1929) ook de best presterende beurspresident leveren. Zijn gemiddelde van 26,1% per jaar illustreert meteen hoe relatief deze eretekens zijn. Het was onder Coolidge dat Wall Street zich grandioos vergaloppeerde, al spatte de zeepbel dus pas onder Hoover uiteen. Naast hem op het podium van beste beurspresidenten de Democraten Bill Clinton (1993-2001) en Barack Obama (2009-2017).
Het illustreert de machteloosheid van sommige presidenten. Ze krijgen de knoeiboel van hun voorganger op hun bord, of kampen met natuurrampen, terrorisme of geopolitieke spanningen. Bovendien laat ook de conjunctuurcyclus zich niet makkelijk vormen. Jimmy Carter (1977-1981) kreeg bijvoorbeeld de tweede oliecrisis op zijn bord, waardoor de economie in het slop zat. Ronald Reagan (1981-1989) beloofde beterschap, en de Republikein won het pleit. Zijn opvolger, George H. Bush (1989, 1993) zag net als Carter zijn herverkiezing gedwarsboomd door een recessie. Hij werd verslagen door Clinton, die heel goed wist waarom: 'It's the economy, stupid'.

Puzzel leggen
Hoe zit het met wissels van de macht: zijn die positief of negatief? Het tweede, stelt een analyse van vermogensbeheerder Winton van enkele jaren geleden. 'Beleggers smachten vooral naar voorspelbaarheid. Markten presteren daarom beter als zittende presidenten en partijen worden herkozen, omdat dit continuïteit betekent. Sinds 1900 is de Dow Jones in het gemiddelde verkiezingsjaar met 15,3% gestegen als partijen het Witte Huis wisten te behouden, maar verloor de index 4,4% als ze eruit werden gestemd.'

Het zou verkeerd zijn om alleen naar het presidentschap te kijken. Dat is maar één puzzelstukje dat Amerikanen dinsdag leggen. Ze kiezen ook nieuwe volksvertegenwoordigers, en dat kan de machtsbalans in het Congres veranderen. Nu is de Senaat nog in handen van de Republikeinen, terwijl de Democraten de scepter zwaaien in het Huis van Afgevaardigden.
Als straks alles zo blijft, en Trump een tweede termijn krijgt, mogen beleggers rekenen op een gemiddeld jaarlijks rendement van 10,8%. Dat is hoe goed de aandelenmarkt met die combinatie van president-Huis-Senaat in het verleden heeft gepresteerd, zo berekende onderzoeksbureau Strategas Research Partners.
Maar de optimale combinatie is een Democratische president met een Democratische Senaat en een Republikeins Huis. Historisch gezien levert die een gemiddeld jaarlijks rendement van 13,6% op.
Volgens de laatste prognoses krijgen de Amerikanen na dinsdag een Democratische president, een Republikeinse Senaat en een Democratisch Huis. Het verwachte rendement? Onbekend. De laatste keer dat die combinatie voorkwam was in 1886, toen de Amerikaanse beurs nog in de kinderschoenen stond.

Belegd blijven
Eigenlijk maakt het weinig uit welke partij de verkiezingen wint, stelt Capital Group. 'In de afgelopen 85 jaar zijn er zeven Democratische en zeven Republikeinse presidenten geweest en de beurzen zijn altijd blijven stijgen. Voor beleggers is belegd blijven belangrijker dan het resultaat van de verkiezingen.'
Ook Winton vindt dat beleggers niet te veel belang moeten hechten aan de presidentsverkiezingen. 'Fundamentele factoren zoals rentetarieven, bedrijfswinsten en exogene schokken zoals oorlogen en natuurrampen hebben vaak een grotere invloed op de markten tijdens de verkiezingscyclus dan de verkiezingen.' Of de uitbraak van een pandemie, iets waar de vermogensbeheerder in 2017 niet aan had gedacht.

Bron: FD
Peter Markus
0
Die € 20 + komt heus wel weer op de borden hoor.
Gewoon een kwestie van geduld hebben
PM
[verwijderd]
0
quote:

Peter Markus schreef op 2 november 2020 12:09:

Die € 20 + komt heus wel weer op de borden hoor.
Gewoon een kwestie van geduld hebben
PM
We gaan het meemaken pm ;)
[verwijderd]
1
quote:

03har schreef op 1 november 2020 18:43:

Nieuwe maand nieuwe kansen.

Kansen zullen er zijn voor AM deze maand.

4 november verkiezingen States, koers zeg het maar gokje +++++
5 november cijfers ArcelorMittal. Koers +++++++++
Eind November eerste Corona vaccin, koers ++++++++
Eind november president States beëdigd koers ++++++
30 November deadline ILVA deal, koers ++++++++

Kortom genoeg redenen om over de 12 euro te gaan.

Zeker als we de outlook hierbij betrekken die is m.i. uitstekend, ondanks Chinese staal perikelen.

We gaan het zien.
Succes komende week en maand
03haR

Eindelijk weer eens een informatieve maandopening, precies hetgeen we van 03har gewend zijn.
Uiteraard een welverdiend AB.
Maar ik heb één vraag: zijn de verkiezingen niet morgen 3 nov.?
03har
0
Klopt helemaal gelijk, 3 november kiezen, stemmen tellen.
En 4 november uitslag en verkiezingen ongeldig verklaren.

Ik weet niet wat de meeste invloed zal hebben,.
We gaan het zien.
03haR
voda
1
ArcelorMittal rondt aandeleninkoop af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ArcelorMittal
11,92 0,268 2,30 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft voor 425 miljoen euro eigen aandelen ingekocht en daarmee is het op 28 september aangekondigde inkoopprogramma afgerond. Dit maakte de staalreus maandagmiddag bekend.

In totaal kocht ArcelorMittal ruim 35,6 miljoen eigen aandelen voor gemiddeld 11,92 euro per stuk.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Pessimisme beursexperts verdampt

(ABM FN-Dow Jones) Volgens de maandelijkse enquête van Actiam zijn Galapagos, Just Eat Takeaway, Ahold en Aegon populair, maar dat geldt niet voor Unibail-Rodamco-Westfield, Adyen, ArcelorMittal en ABN AMRO. Analist Corné van Zeijl van Actiam licht toe.

www.youtube.com/watch?v=cYmB0bOMymc

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursupdate: AEX op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn maandag zes van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten. RELX was met een winst van 1,0 procent de sterkste stijger. Aegon was met een verlies van 1,1 procent de sterkste daler.

Aegon (-1,14%)
ArcelorMittal (-0,38%)
ASML (+0,45%)
Galapagos (+0,89%)
ING Groep (+0,45%)
Philips (+0,60%)
RELX (+1,00%)
Royal Dutch Shell (-0,86%)
Unilever (+0,17%)

Euro/dollar: 1,1638

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 543,91 punten, zijn geëindigd op 543,69 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Archie Steelman
1
Mountainlion
0
Donderdag de cijfers , ben benieuwd hoe de beurs
daar op gast anticiperen.
Cijfers zijn wel goed denk ik , schuld flink gereduceerd
Outlook volgens analisten verbeterd tov 2e kwartaal
Op naar de € 14 !!! ( haha zou mooi zijn )
Mijn gemiddelde staat nog steeds op € 28,65 !!
Dus nog een aardige rit voor de boeg
Al mijn spaargeld zit in Arcelor.
Toen AM op € 6 stond had ik bijna een krediet afgesloten
om weer flink aandelen bij te kopen , maar het risico
vond ik ( helaas ) te groot . Met geleend geld ( krediet )
loop je da extra veel risico . Als ik toen hetzelfde aantal
had bij gekocht , had ik mijn gemiddelde terug kunnen terug
brengen tot € 17,34 . Ik zit met een groot aantal aandelen
in dit fonds , had nu goed uitgepakt ( vind het niet chique
om aantallen te noemen ) maar hopelijk
haal een ik
Deel van mijn mega verlies terug .
Misschien krijgen we nog 2 sterkte maanden , en
Heel misschien kunnen we het jaar uit rond € 16
Groeten Mountainlion
[verwijderd]
0
quote:

Mountainlion schreef op 3 november 2020 09:53:

Donderdag de cijfers , ben benieuwd hoe de beurs
daar op gast anticiperen.
Cijfers zijn wel goed denk ik , schuld flink gereduceerd
Outlook volgens analisten verbeterd tov 2e kwartaal
Op naar de € 14 !!! ( haha zou mooi zijn )
Mijn gemiddelde staat nog steeds op € 28,65 !!
Dus nog een aardige rit voor de boeg
Al mijn spaargeld zit in Arcelor.
Toen AM op € 6 stond had ik bijna een krediet afgesloten
om weer flink aandelen bij te kopen , maar het risico
vond ik ( helaas ) te groot . Met geleend geld ( krediet )
loop je da extra veel risico . Als ik toen hetzelfde aantal
had bij gekocht , had ik mijn gemiddelde terug kunnen terug
brengen tot € 17,34 . Ik zit met een groot aantal aandelen
in dit fonds , had nu goed uitgepakt ( vind het niet chique
om aantallen te noemen ) maar hopelijk
haal een ik
Deel van mijn mega verlies terug .
Misschien krijgen we nog 2 sterkte maanden , en
Heel misschien kunnen we het jaar uit rond € 16
Groeten Mountainlion
Heel goed van je dat je sterk blijft en geen lening neemt! Zo kan je nooit onder die brug belanden! Zie dit hele avontuur als een leermoment en doe er wat mee in de toekomst, maar zoals ik het nu hoor heb je nu wel alles op een rijtje! Succes.
[verwijderd]
0
quote:

Archie Steelman schreef op 3 november 2020 09:28:

Goedemorgen allemaal
We gaan weer lekker vandaag
Mooie koppositie ingenomen zo
Succes
We gaan het weer meemaken Archie! Succes.
350 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 23,800
Verschil +0,290 (+1,23%)
Hoog 23,960
Laag 23,560
Volume 2.676.573
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 3.430.788

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront