BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM november 2020

3.719 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
Pathetic Grunneger
0
quote:

Beurs2021 schreef op 11 november 2020 11:55:

[...]Stoer hoor, je 1e duimpje al binnen ook al maak je vergelijkingen met een Noord Koreaanse dictator, misselijkmakend.
Bijzonder dat het toegestaan wordt op een IEX-forum; vraag me af waarom.
Pathetic Grunneger
0
quote:

RIZ schreef op 11 november 2020 14:43:

Goed, dus :
Afsluitdijk wat gek genoeg voor BAM gunstig uitpakt in de vorm van extra omzet en waarschijnlijk (zeer) gezonde marge percentages
Oplossing in Brunsbuttel (nog niet meegenomen in Q3 cijfers)
Werkzaamheden tunnel Denemarken gestart
Werkzaamheden Sluis Ijmuiden loopt voorspoedig en geen verdere tegenvallers verwacht
Besparingprogramma gelanceerd dat 100mln per jaar zou moeten besparen (1e impact verwacht in 2021)
Keulen metro geschikt, merendeel door verzekering gepakt (vervelend, maar van de tafel)
Einde Corona tijdperk in zicht
Europese overheden die aangeven zwaar te investeren in huizenbouw en infrastructurele projecten
Betere risicobeheersing bij nieuwe projecten, betere marges en bestaande probleemprojecten nagenoeg weggewerkt.
Nieuwe CEO die van aanpakken weet

maar ING verlaagt het koersdoel vanwege een zwakke kaspositie en relatief lage solvabiliteit.....right

Netjes Riz dit zijn o.a. de items waardoor BAM het turnaround point bereikt lijkt te hebben vanaf 5 november en de koers terug kan naar hogere regionen; enorm koerspotentieel !
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Beurs2021 schreef op 11 november 2020 16:05:

[...]
Bijzonder dat het toegestaan wordt op een IEX-forum; vraag me af waarom.
omdat iedereen het begrijpt die kan lezen en interpreteren. Daarom!
HenkdeV
0
Knot: het duurt nog wel even voor coronavaccin economie aanjaagt
Gepubliceerd op 11 november 2020 13:47

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Dat er progressie wordt geboekt met de ontwikkeling van coronavaccins is "goed nieuws". Maar volgens president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) betekent dit niet dat er direct een einde komt aan de coronacrisis. De positieve effecten voor de economie "zullen niet van de ene op de andere dag werkelijkheid worden", waarschuwt het centralebankhoofd in een interview met nieuwszender CNBC.

Maandag zorgde farmaceut Pfizer nog voor wereldnieuws. Het Amerikaanse bedrijf meldde dat een eigen coronavaccin volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van een coronabesmetting. Door de financiële markten werd enthousiast gereageerd en Pfizer sprak zelf van een "historisch moment". Het bedrijf noemde het een ongekende prestatie dat binnen een jaar een vaccin is ontwikkeld.

Toch zullen de economische vooruitzichten voor 2021 nog lang onzeker blijven, denkt Knot. In het derde kwartaal was het economisch herstel in de eurozone volgens hem wel sterker dan voorzien. Dit toont in zijn ogen aan dat als alle coronabeperkingen eenmaal voorbij zijn, de economie zomaar best snel weer zou kunnen aantrekken. Maar voorlopig zit Europa nog midden in de tweede coronagolf, stelt Knot. Dat zet momenteel juist grote druk op de economie.

De Europese Centrale Bank (ECB) komt in december vrijwel zeker met extra steun om de eurozone door de coronacrisis te loodsen. Dat had ECB-president Christine Lagarde onlangs al aangegeven. Achter de schermen wordt nog wel gezocht naar de beste cocktail van ingrepen om de eurozone een oppepper te geven. Knot, die vanwege zijn positie bij DNB ook bij de ECB aan tafel zit, benadrukt dat de centrale bank geen enkele vorm van ingrijpen uitsluit.

GMMRG
4
quote:

Beurs2021 schreef op 11 november 2020 16:05:

[...]
Bijzonder dat het toegestaan wordt op een IEX-forum; vraag me af waarom.
Moet er iemand geschorst worden?

Misschien wordt jezelf wel de sigaar.

Net als voetballers die aan andere speler een gele kaart wil aansmeren en hem dan zelf krijgen.
Pathetic Grunneger
0
quote:

Beurs2021 schreef op 11 november 2020 09:25:

Ook vandaag weer gestart met fors hogere volumes bij het BAM-aandeel . Zoals gisteren al gememoreerd in reactie op een artikel van IEX gaven de Q3-cijfers met ruim 50 miljoen / 3% marge uitmuntende resultaten. Wat mij betreft het turnaround point ook al omdat er nog veel meer andere positieve aspecten te benoemen zijn maar dat ligt een b-tje gevoelig op dit forum :-). Vanaf een eurootje zo'n 2 weken geleden tot nu toe is zo'n 30%. En het echte werk moet nog beginnen want ik ben niet blind en zie de enorme hoge volumes, afname van het shortpercentage, deelnemingen door grotere partijen en fors stijgende koersen. Wat het is weet ik niet maar dat er iets gaande is, is zeker.
De AEX schurkt al aardig richting de 600 en het volume bij BAM nadert wederom een hoog volume van bijna 5 miljoen. Erg benieuwd naar het shortpercentage, dat nabeurs gemeld zal worden. Ht is goed te zien dat er meerdere forumgangers zijn, die de positieve kanten van BAM zien.
RIZ
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 11 november 2020 15:59:

[...]hier de vertaling, dus trek je voorzichtige conclusie

Stad Karlsruhe informeert over kostenontwikkeling

De nieuwbouw van het Wildparkstadion in Karlsruhe krijgt vorm; vorige week zijn de eerste Y-steunen geplaatst. Het “eigen operatie voetbalstadion in het wildpark” leverde informatie op over de kostenontwikkeling.

Op dinsdag 26 mei 2020 behandelt de gemeenteraad van Karlsruhe de kostenontwikkeling van het nieuwbouwproject in het wildpark. Daarvoor bespraken de exploitatiecommissie “Eigen exploitatie van het voetbalstadion in het wildpark” en de hoofdcommissie de kwestie in een speciale bijeenkomst.

“We zijn zeer tevreden met de huidige bouwvoortgang en het nieuwe indrukwekkende silhouet van het nieuwe stadion laat zich in de eerste plaats zien. Daarnaast is het voor ons erg belangrijk om duidelijkheid, transparantie en traceerbaarheid te tonen met betrekking tot mogelijke budgetontwikkelingen in dit bouwproces, dat afhankelijk is van vele actoren en diverse randvoorwaarden '', zegt bouwmeester Daniel Fluhrer, die verder benadrukt: `` Met de geactualiseerde cijfers zijn we allemaal up-to-date identificeerbare risicoposities tot een worst-case scenario en onderzoek tegelijkertijd mogelijke besparingen ”.
De eerste Y-pilaren van het nieuwe wildparkstadion zijn inmiddels geplaatst.
De eerste Y-pilaren van het nieuwe wildparkstadion zijn inmiddels geplaatst. Afbeelding: Eigen operatie "Voetbalstadion in het Wildpark"

Tijdens de plan- en uitvoeringsperiode tot nu toe is gebleken dat onder bepaalde voorwaarden de eerdere kostenramingen niet kunnen worden gehandhaafd. Om deze reden is er nu een toekomstgerichte risicobeoordeling uitgevoerd waarin mogelijke meerkosten en risico's die het oorspronkelijke budgetplafond zouden kunnen overschrijden, worden getoond. Over dit 'worst case'-scenario beslissen de gemeenteraden.

In dit scenario zijn er extra kosten van onderhandelde toeslagen, dat wil zeggen diensten die BAM Sports GmbH heeft geregistreerd en die wettelijk zijn gecontroleerd en gerechtvaardigd. Het bedrag van circa 369.000 euro omvat niet alleen de opmaak van de gedeeltelijke bouwvergunning voor de oosttribune, maar ook de vaststelling van de oplevering van de bouwplaats en de reservestoelen en advies over brandbeveiliging.

Naast deze meerkosten is een aantal gebieden geïdentificeerd waarop kostenrisico's mogelijk zijn, maar in totaal nog niet nauwkeuriger gekwantificeerd. De aannemer BAM Sports heeft deze aanvullingen ingediend, er is momenteel niet definitief over onderhandeld.

Naast de installatie van verdere mobiele toiletsystemen omvat deze ruimte een heroverweging van het airconditioningconcept om tegemoet te komen aan de wensen van de toekomstige gebruiker en de kostenrisico's voor het voorspanstaal van de dakconstructie veroorzaakt door de coronapandemie. Andere voorzienbare extra kosten aangekondigd door de aannemer hebben betrekking op het opvangbekken voor regenwater, de ontmanteling en heropbouw van tijdelijke constructies of het herschikken van de bouw van een tijdelijke VIP-constructie met twee verdiepingen.

Daarnaast zijn er financiële risico's die niet het gevolg zijn van wijzigingen in dienstverlening of toevoegingen. Het gaat onder meer om de stijging van de bouwprijsindex sinds de ondertekening van het contract, het ondergrondrisico, onder meer de bestaande muren in het gebied van de hoofdtribune, maar ook de invloed van de coronapandemie op de bouwsector.

Daarnaast hebben eventuele aanvullingen vanuit de speciale wensen van de huurder ook een impact. Hier is contractueel geregeld dat ze worden overgenomen door de huurder. In sommige gevallen wordt echter nog opgehelderd of de daarbij behorende wensen meetellen voor de bouwdoelstelling, de contractueel overeengekomen dienstverlening, of dat dit speciale verzoeken van de vereniging zijn.

Ten slotte zijn er mogelijke meerkosten voor de openbare infrastructuur. Bij de uitvoeringsplanning van de berkenparking, inclusief een bypass voor hulpverleningsvoertuigen, was het resultaat dat het gebied moest worden heringericht. In plaats van de geplande kosten van 3,6 miljoen euro, zou de renovatie van het gebied tussen de 5,5 en 6 miljoen euro kunnen kosten. De plannen voor de renovatie zijn nog niet definitief en worden nog steeds fundamenteel in twijfel getrokken.
Zo zou het nieuwe wildparkstadion eruit moeten zien.
Zo zou het nieuwe wildparkstadion eruit moeten zien. Afbeelding: agn Niederberghaus & Partner GmbH

Bij besluit van 24 april 2018 heeft de gemeenteraad het totale budget voor het project tot nu toe vastgesteld op 122,95 miljoen euro. Er is nu een risicobeoordeling, die in het worstcasescenario kan oplopen tot 143 miljoen euro. De totale kosten die tot nu toe zijn veiliggesteld, bedragen momenteel ongeveer 119 miljoen euro. Met deze risicobeoordeling wordt ongeveer 21 miljoen euro toegewezen aan de bouw van het stadion en 3 miljoen euro aan de openbare infrastructuur ten opzichte van de momenteel gezekerde totale kosten. De oplevering in de eerste helft van 2022 wordt momenteel gehandhaafd, een onderzoek naar de bouwprocessen, waarbij ook rekening wordt gehouden met de kostenaspecten, loopt nog.

Een projectmatige kostenbeheersing zorgt voor een constant onderzoek naar de optimalisatiemogelijkheden en de daaruit voortvloeiende besparingen.

Een mogelijkheid is het verminderen van tijdelijke horeca-arrangementen waar vanwege de coronapandemie voor onbepaalde tijd geen gebruik van kan worden gemaakt. Ook voor de hoofdtribune zijn verschillende opties onderzocht, waaronder het behouden van de bestaande tribune of het verkleinen van de constructie. Vanwege het lage besparingspotentieel in vergelijking met de hoge kosten voor herplanning en revitalisering bij het behouden van de bestaande tribune en de slechtere marketingmogelijkheden voor de gebruiker, worden deze opties momenteel kritisch bekeken.

De gemeenteraad van Karlsruhe beslist ook over de financiële gevolgen van een overeenkomst tussen de stad en de vereniging. Aangezien de atletiekruimte naast de wildparkhal is gepland als opstelplaats voor politie, brandweer en reddingsdienst in de toekomstige stadionoperatie, zal de club na voltooiing een vergoeding ontvangen voor de aanleg van een oefenterrein. Het volledig gemoderniseerde wildparkstadion wordt in 2022 opgeleverd en biedt plaats aan 34.000 toeschouwers. (Stadionwelt, 25 mei 2020
Lastig om hier conclusies uit te trekken. Als risico volledig bij BAM had gelegen, had de opdrachtgever toch ook niet hoeven vergaderen over extra risico scenario’s, kosten en kostenbesparende maatregelen?
€d_Modus Vivendi
0
Knot staat met beide beentjes op de grond. Kun je van de beurs niet zeggen waar aandelen met 30% en meer omhoog vlogen.
HenkdeV
0
..............................maar ING verlaagt het koersdoel vanwege een zwakke kaspositie en relatief lage solvabiliteit.....right

BAM heeft voor 13 miljard euro aan werk op de plank liggen en daar staat een hele zwakke solvabiliteit tegenover. Daar gaat zeker een koersdrukkend effect van uit.
Pathetic Grunneger
0
quote:

GMMRG schreef op 11 november 2020 16:34:

[...]
Moet er iemand geschorst worden?

Misschien wordt jezelf wel de sigaar.

Net als voetballers die aan andere speler een gele kaart wil aansmeren en hem dan zelf krijgen.
Er hoeft niemand geschorst te worden maar een misselijkmakende bijdrage moet op zijn minst verwijderd worden. Meer zeg ik er niet over dan wel einde discussie.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

RIZ schreef op 11 november 2020 16:39:

[...]
Lastig om hier conclusies uit te trekken. Als risico volledig bij BAM had gelegen, had de opdrachtgever toch ook niet hoeven vergaderen over extra risico scenario’s, kosten en kostenbesparende maatregelen?
klopt, het is ook heel lastig. Ik denk niet dat we hier wakker van moeten liggen.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Beurs2021 schreef op 11 november 2020 16:41:

[...]Er hoeft niemand geschorst te worden maar een misselijkmakende bijdrage moet op zijn minst verwijderd worden. Meer zeg ik er niet over dan wel einde discussie.
Je blijft ook maar zagen. Geen mens die er wat achter zoekt. Gebrek aan reflectie, einde discussie anders wordt het weer een avond vol verwijten op het forum.
€d_Modus Vivendi
0
Beurs2021
11 november 2020 16:38
goh.

quote:deelnemingen door grotere partijen
-1 partij Norges
-en 2 uitstappers
Pathetic Grunneger
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 11 november 2020 16:46:

Beurs2021
11 november 2020 16:38
goh.
Geef eens een inhoudelijke reactie ook al ben je geen actieve belegger.
HenkdeV
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 11 november 2020 16:45:

[...]Je blijft ook maar zagen. Geen mens die er wat achter zoekt. Gebrek aan reflectie, einde discussie anders wordt het weer een avond vol verwijten op het forum.
En vier waarschuwingen op rij:-)).
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Beurs2021 schreef op 11 november 2020 16:49:

[...]Geef eens een inhoudelijke reactie ook al ben je geen actieve belegger.
Je herhaalt je eigen quotes weer ter bevestiging van je hyper gelijk. Da's knap dwingend.

Inhoudelijk: dat staat hierboven daytradertje
Pathetic Grunneger
0
quote:

HenkdeV schreef op 11 november 2020 16:52:

[...]

En vier waarschuwingen op rij:-)).
Een smiley erachter; jouw handelsmerk
Pathetic Grunneger
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 11 november 2020 16:54:

[...]Je herhaalt je eigen quotes weer ter bevestiging van je hyper gelijk. Da's knap dwingend.

Inhoudelijk: dat staat hierboven daytradertje
Niet zo sterk om met verkleinwoorden te komen maar beter dan ......goed dan geef je geen reactie,
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Beurs2021 schreef op 11 november 2020 16:58:

[...]Niet zo sterk om met verkleinwoorden te komen maar beter dan ......goed dan geef je geen reactie,
LEZEN!

1 instapper Norges
2 uitstappers Acadian en Dimensional

Zoals je weet: Norges springt er zo weer uit en in en uit.
Acadian is net binnen en rent naar buiten.
Dimensional houdt het ook verder voor gezien.
Ze hebben de buit al binnen.
Een daytradertje is een trader die met kleine porties in en uit stapt. Of koop jij er per keer 20k ?
3.719 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 ... 182 183 184 185 186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,788
Verschil -0,042 (-1,10%)
Hoog 3,814
Laag 3,758
Volume 577.058
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 705.352

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront