ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

Forfarmers 2020

449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Blub
0
Aandeel komt geleidelijk in uptrend. Omzet is aardig. Volgens mij heeft Covid niet heel invloed.
FORF moet gewoon kostenpost reduceren en orders op peil houden, als dat voor elkaar is, zal de koers weer snel op 5.50 - 6 euro komen.

FORF is 1 van de weinige fondsen dat nog niet veel hersteld is.

Fijn weekend
Alfie Solomons
0
quote:

Blub schreef op 13 november 2020 14:23:

Aandeel komt geleidelijk in uptrend. Omzet is aardig. Volgens mij heeft Covid niet heel invloed.
FORF moet gewoon kostenpost reduceren en orders op peil houden, als dat voor elkaar is, zal de koers weer snel op 5.50 - 6 euro komen.

FORF is 1 van de weinige fondsen dat nog niet veel hersteld is.

Fijn weekend
Klopt (qua uptrend en herstel)! het is 1 van de fondsen die bij algemene dalingen wel mee daalt maar bij grote stijgingen zijn eigen weg kiest. Ik heb mijn stukken nu dik een jaar in bezit (aankoop 6,10). Heb ze ooit gekocht op advies van familieleden die jaren geleden goed geld hebben kunnen verdienen met FF.

Ik weet dat ik eigenlijk gewoon lekker bij moet kopen omdat het op ten duur waarschijnlijk wel goed gaat komen.. Overnames gaan er vast nog wel komen en ook als de Brexit volledig afgerond is doet dat FF goed. Wel maak ik me zorgen om de invloeden van buitenaf die er telkens voor zorgen dat FF de deksel op de neus krijgt. Ook heb ik het gevoel dat er andere fondsen zijn die zoveel meer sexy zijn dan FF. Bovendien willen mensen in deze markt snel geld verdienen en is dit in mijn ogen een aandeel voor de lange(re) adem.

Ik ga ze zeker aanhouden en hoop dit jaar nog eens op de koop knop te drukken bij een lage 5/hoge 4. Mocht dit niet lukken dan ga ik er vanuit dat als de rust enigszins teruggekeerd is het aandeel weer aantrekkelijker gaat worden voor investeerders.
Tordan
0
Vandaag ineens met hoge omzetten naar de 5,31, daarna weer terug naar de 5,20. Wat speelt er allemaal?
Blub
0
Ik wil ook nog wat kopen, maar denk dat we een daling krijgen te zien de komende dagen.

Lastig lastig, maar wel een luxe probleem haha
Blub
0
Even goedgekeken. na de koop van idd ruim 33.000 st ook twee verkopen van 16.000 st.
Lijkt dat kopers uitgelokt worden om daarna uit te stappen. Ik kan het fout hebben, maar oppassen.

Zelf sta ik nog iets onder water en wil ik wel bijkopen, maar de koers moet even zakken.

Veel succes,
Blub
leek2018
0
quote:

lucky14 schreef op 16 november 2020 16:22:

Vandaag ineens met hoge omzetten naar de 5,31, daarna weer terug naar de 5,20. Wat speelt er allemaal?
Misschien omdat het door Beursgenoten werd aanbevolen.
Blub
0
Maat iedere keer met paar honderd omhoog, som 1000, maar in 1 keer met 2000 st omlaag.

Tordan
0
ForFarmers. En de boer, hij ploegde voort…

Waarom stijgt het ene aandeel wel en het andere niet? In elke beurs ziet Beursgenoten aandelen waarbij we deze vraag stellen. Op fundamentele gronden leggen wij het aandeel ForFarmers op analysetafel. U leest onze bevindingen hieronder.

Het Nederlandse veevoerbedrijf ForFarmers ondervindt nog steeds hinder van de gevolgen van Covid-19. Mede door de sluiting van de horeca en onzekere economische omstandigheden staan de zuivel- en vleesprijzen al maanden onder druk. Desondanks blijft ForFarmers gestaag doorwerken aan zijn kostenefficiëntieprogramma en aan de gewenste schaalvergroting, onder meer door de onlangs aangekondigde overname van mengvoederbedrijf De Hoop. Op de huidige koers vindt Beursgenoten de aandelen aantrekkelijk.

Het Nederlandse ForFarmers, Europees marktleider in diervoeders, maakte halverwege 2016 zijn beursgang. Het aandeel ging voor €6,50 per aandeel de markt op en werd al snel een beurslieveling. De koers liep binnen twee jaar op naar €12, maar om verschillende redenen kwam er in het tweede halfjaar van 2018 de klad in. Intussen is de koers naar €5,30 gedaald, ruim onder de emissieprijs, waardoor de koers-winstverhouding en de EV/ebitda multiple respectievelijk erg laag zijn!

Koersverloop ForFarmers over het afgelopen drie jaar.
ForFarmers heeft het al geruime tijd lastig en de recentelijk gepubliceerde tradingupdate over het derde kwartaal was ook in die lijn. De totale afzet daalde op jaarbasis met 2,8% en het mengvoervolume viel 3,7% lager uit. De afzet in zowel Nederland en België als in het Verenigd Koninkrijk vielen lager uit, terwijl de volumes in Duitsland en Polen stabiel bleven. Naast de levering van veevoer biedt ForFarmers ook adviesdiensten aan agrariërs, maar het coronavirus maakt dat contact lastiger. Als gevolg van de volume- en afzetdaling nam ook de brutowinst op jaarbasis met 6,8% af en viel de onderliggende ebitda 9,4% lager uit. Het veevoerbedrijf benadrukte expliciet dat de volumedaling ten opzichte van de eerste helft van dit jaar minder groot is, dus er is blijkbaar licht aan het einde van de tunnel.

Uitdagende marktomstandigheden

Het coronavirus lijkt nog altijd de grootste boosdoener, maar de stikstof-affaire helpt er ook niet bij als het gaat om de resultaten van ForFarmers. Door de strengere maatregelen moest de horeca in meerdere landen tijdelijk sluiten en zijn consumenten terughoudender geworden in hun uitgaven. Veehouders zien deze ontwikkeling eveneens terug in hun afzet, zodat zij minder of goedkoper voer afnemen. Het gevolg is dat de prijs voor vlees en zuivel al langere tijd onder druk staat. Topman Yoram Knoop liet in de tradingupdate weten dat de prijs voor vlees, zuivel en eieren in het derde kwartaal onder het niveau van een jaar geleden lagen. De gemiddelde prijs voor varkensvlees in Europa lag het afgelopen kwartaal zelfs onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Nu de horeca wederom zijn deuren moet sluiten en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen weer strenger worden, lijkt het erop dat er in deze situatie voorlopig geen verbetering komt.

Naast de gevolgen van covid-19 ondervindt ForFarmers ook andere uitdagingen. Polen is na de joint venture met het Poolse Tasomix in juli 2018 een belangrijke markt geworden voor ForFarmers. Ondanks de relatief stabiel gebleven afzetvolumes in Polen staan de marges daar onder druk. Begin dit jaar werd de Poolse pluimveesector opgeschrikt door een uitbraak van de vogelgriep en dit leidde tot exportbelemmeringen. Volgens ramingen van de Europese Commissie zal de totale Europese export van pluimveeproducten in 2020 met 6% teruglopen. Aangezien Polen veruit het grootste pluimvee-exportland van Europa is, zal de impact daar ook het grootst zijn. Topman Knoop houdt naar eigen zeggen de situatie in Polen nauwlettend in de gaten.

ForFarmers ondervindt niet alleen in Polen maar ook in Duitsland problemen, waar varkenshouders in het oosten van het land eerder dit jaar te maken kregen met een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest. Als gevolg daarvan stelde China een importbeperking in voor varkensvlees uit Duitsland. Ook Belgische varkenshouders hadden te kampen met exportbelemmeringen als gevolg van de Afrikaanse varkenspest. Verder moet worden afgewacht hoe de afzetmarkt in Nederland zich gaat ontwikkelen. De discussie over het terugdringen van de stikstofuitstoot door de agrarische sector blijft namelijk een belangrijk punt op de overheidsagenda. Het kabinet heeft eerder dit jaar een stoppersregeling ingevoerd om de Nederlandse varkensstapel te laten krimpen. Hierdoor zag ForFarmers de afgelopen periode de afzetvolumes dalen, maar wel minder dan waar het verwachtte. Ondertussen heeft ForFarmers In het Verenigd Koninkrijk nog altijd te maken met onzekerheid rondom de Brexit.

Kostenefficiëntieprogramma en schaalvergroting

Om de financiële gezondheid van het bedrijf te kunnen waarborgen is ForFarmers zijn productieprocessen efficiënter aan het in richten door de kosten verder terug te dringen. Het veevoerbedrijf lanceerde eerder een kostenreductieplan waarmee in 2025 een kostenbesparing van €10 miljoen moet worden gerealiseerd. De eerste fase betreft het terugdringen van de operationele kosten in de komende twee jaar met €7 miljoen, waarvan het effect in 2023 zichtbaar zal zijn. Het sluiten van fabrieken en het terugdringen van het aantal Fte’s maken hier onderdeel van uit. Het bedrijf heeft de kosten over het afgelopen kwartaal al flink terug gebracht maar dit was helaas nog niet genoeg om de brutowinst op te krikken.

Naast het kostenefficiëntieprogramma is schaalvergroting eveneens een belangrijk onderdeel van de huidige strategie. De onlangs bekendgemaakte overname van De Hoop mengvoerders is volgens Beursgenoten een logische keuze. Dankzij de overname van de mengvoer- en transportactiviteiten, inclusief de fabriek in Zelhem, krijgt ForFarmers een leidende marktpositie in de pluimveesector in Nederland, België en West-Duitsland. De overname moet nog wel formeel worden goedgekeurd door de Nederlandse en Duitse overheid. ForFarmers verwacht de overname in het eerste kwartaal van volgend jaar af te kunnen ronden. Op het moment van schrijven zijn er nog geen financiële details bekend gemaakt. Beursgenoten sluit andere overnames door ForFarmers in de nabije toekomst zeker niet uit.

Kansen:
Versterking marktpositie in de Europese pluimveesector dankzij overname De Hoop;
Toekomstige overnames om positie verder te versterken;
Mede dankzij kostenreducties een gezondere financiële positie;
Hogere volumeafzet in het derde kwartaal ten opzichte van het eerste halfjaar.

Risico’s:
Negatieve impact door coronamaatregelen zijn voorlopig nog niet voorbij;
Onzekerheid Poolse pluimveesector;
Onzekerheid rondom Britse markt door Brexit;
Dierenziektes zijn een blijvend risico voor de afzet;
Een krimpende Nederlandse veestapel als gevolg van stikstofreductieprogramma’s.

Tordan
0
Deel 2

Conclusie en verwachtingen

Ondanks de uitdagende marktomstandigheden en onzekere tijden als gevolg van covid-19 is topman Knoop vol vertrouwen in de toekomst. Tijdens de kwartaalupdate blijkt dat ForFarmers een sterke balans en financiële positie heeft. Daarbij beschikt het bedrijf over voldoende financiële ruimte binnen de huidige kredietfaciliteiten. Voor dit jaar verwacht ForFarmers met name dankzij de reeds genomen kostenreductiemaatregelen een ruim hoger onderliggende ebitda en nettowinst en dat is goed nieuws!

Onze collega’s verwachten een gemiddelde koersstijging van 24%, maar Beursgenoten heeft de lat hoger liggen!

De aandelenkoers is laag, in onze ogen te laag. Wanneer de verwachte ebitda en nettowinst hoger uitvallen dan kan dit een positief effect hebben op de koers. Hoewel een aantal factoren ForFarmers parten kunnen blijven spelen biedt dit juist een kans om de aandelen goedkoop in portefeuille op te nemen. Ook de overname van De Hoop biedt ForFarmers een goede uitgangspositie als de vooruitzichten verbeteren. Beursgenoten weet dat het meeste geld bij de aandelen verdiend wordt door contrair te denken. Kopen als het tegenzit, en helemaal kopen wanneer de onderliggende winstopbouw en financiële positie in orde lijken. Het dividendrendement is bijna 4% en we verwachten dat dit volgend jaar zou kunnen stijgen. Hoewel onze collega analisten een koersstijging van 24% verwachten willen wij het daar niet voor doen. Beursgenoten heeft de lat hoger liggen. We geven ForFarmers alles samenvattende en overwegende een vet koopadvies! Uiteraard blijven we het aandeel op de voet volgen op onze website.
leek2018
0
quote:

lucky14 schreef op 16 november 2020 16:48:

ForFarmers. En de boer, hij ploegde voort…

Waarom stijgt het ene aandeel wel en het andere niet? In elke beurs ziet Beursgenoten aandelen waarbij we deze vraag stellen. Op fundamentele gronden leggen wij het aandeel ForFarmers op analysetafel. U leest onze bevindingen hieronder.

Het Nederlandse veevoerbedrijf ForFarmers ondervindt nog steeds hinder van de gevolgen van Covid-19. Mede door de sluiting van de horeca en onzekere economische omstandigheden staan de zuivel- en vleesprijzen al maanden onder druk. Desondanks blijft ForFarmers gestaag doorwerken aan zijn kostenefficiëntieprogramma en aan de gewenste schaalvergroting, onder meer door de onlangs aangekondigde overname van mengvoederbedrijf De Hoop. Op de huidige koers vindt Beursgenoten de aandelen aantrekkelijk.

Het Nederlandse ForFarmers, Europees marktleider in diervoeders, maakte halverwege 2016 zijn beursgang. Het aandeel ging voor €6,50 per aandeel de markt op en werd al snel een beurslieveling. De koers liep binnen twee jaar op naar €12, maar om verschillende redenen kwam er in het tweede halfjaar van 2018 de klad in. Intussen is de koers naar €5,30 gedaald, ruim onder de emissieprijs, waardoor de koers-winstverhouding en de EV/ebitda multiple respectievelijk erg laag zijn!

Koersverloop ForFarmers over het afgelopen drie jaar.
ForFarmers heeft het al geruime tijd lastig en de recentelijk gepubliceerde tradingupdate over het derde kwartaal was ook in die lijn. De totale afzet daalde op jaarbasis met 2,8% en het mengvoervolume viel 3,7% lager uit. De afzet in zowel Nederland en België als in het Verenigd Koninkrijk vielen lager uit, terwijl de volumes in Duitsland en Polen stabiel bleven. Naast de levering van veevoer biedt ForFarmers ook adviesdiensten aan agrariërs, maar het coronavirus maakt dat contact lastiger. Als gevolg van de volume- en afzetdaling nam ook de brutowinst op jaarbasis met 6,8% af en viel de onderliggende ebitda 9,4% lager uit. Het veevoerbedrijf benadrukte expliciet dat de volumedaling ten opzichte van de eerste helft van dit jaar minder groot is, dus er is blijkbaar licht aan het einde van de tunnel.

Uitdagende marktomstandigheden

Het coronavirus lijkt nog altijd de grootste boosdoener, maar de stikstof-affaire helpt er ook niet bij als het gaat om de resultaten van ForFarmers. Door de strengere maatregelen moest de horeca in meerdere landen tijdelijk sluiten en zijn consumenten terughoudender geworden in hun uitgaven. Veehouders zien deze ontwikkeling eveneens terug in hun afzet, zodat zij minder of goedkoper voer afnemen. Het gevolg is dat de prijs voor vlees en zuivel al langere tijd onder druk staat. Topman Yoram Knoop liet in de tradingupdate weten dat de prijs voor vlees, zuivel en eieren in het derde kwartaal onder het niveau van een jaar geleden lagen. De gemiddelde prijs voor varkensvlees in Europa lag het afgelopen kwartaal zelfs onder het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Nu de horeca wederom zijn deuren moet sluiten en de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen weer strenger worden, lijkt het erop dat er in deze situatie voorlopig geen verbetering komt.

Naast de gevolgen van covid-19 ondervindt ForFarmers ook andere uitdagingen. Polen is na de joint venture met het Poolse Tasomix in juli 2018 een belangrijke markt geworden voor ForFarmers. Ondanks de relatief stabiel gebleven afzetvolumes in Polen staan de marges daar onder druk. Begin dit jaar werd de Poolse pluimveesector opgeschrikt door een uitbraak van de vogelgriep en dit leidde tot exportbelemmeringen. Volgens ramingen van de Europese Commissie zal de totale Europese export van pluimveeproducten in 2020 met 6% teruglopen. Aangezien Polen veruit het grootste pluimvee-exportland van Europa is, zal de impact daar ook het grootst zijn. Topman Knoop houdt naar eigen zeggen de situatie in Polen nauwlettend in de gaten.

ForFarmers ondervindt niet alleen in Polen maar ook in Duitsland problemen, waar varkenshouders in het oosten van het land eerder dit jaar te maken kregen met een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest. Als gevolg daarvan stelde China een importbeperking in voor varkensvlees uit Duitsland. Ook Belgische varkenshouders hadden te kampen met exportbelemmeringen als gevolg van de Afrikaanse varkenspest. Verder moet worden afgewacht hoe de afzetmarkt in Nederland zich gaat ontwikkelen. De discussie over het terugdringen van de stikstofuitstoot door de agrarische sector blijft namelijk een belangrijk punt op de overheidsagenda. Het kabinet heeft eerder dit jaar een stoppersregeling ingevoerd om de Nederlandse varkensstapel te laten krimpen. Hierdoor zag ForFarmers de afgelopen periode de afzetvolumes dalen, maar wel minder dan waar het verwachtte. Ondertussen heeft ForFarmers In het Verenigd Koninkrijk nog altijd te maken met onzekerheid rondom de Brexit.

Kostenefficiëntieprogramma en schaalvergroting

Om de financiële gezondheid van het bedrijf te kunnen waarborgen is ForFarmers zijn productieprocessen efficiënter aan het in richten door de kosten verder terug te dringen. Het veevoerbedrijf lanceerde eerder een kostenreductieplan waarmee in 2025 een kostenbesparing van €10 miljoen moet worden gerealiseerd. De eerste fase betreft het terugdringen van de operationele kosten in de komende twee jaar met €7 miljoen, waarvan het effect in 2023 zichtbaar zal zijn. Het sluiten van fabrieken en het terugdringen van het aantal Fte’s maken hier onderdeel van uit. Het bedrijf heeft de kosten over het afgelopen kwartaal al flink terug gebracht maar dit was helaas nog niet genoeg om de brutowinst op te krikken.

Naast het kostenefficiëntieprogramma is schaalvergroting eveneens een belangrijk onderdeel van de huidige strategie. De onlangs bekendgemaakte overname van De Hoop mengvoerders is volgens Beursgenoten een logische keuze. Dankzij de overname van de mengvoer- en transportactiviteiten, inclusief de fabriek in Zelhem, krijgt ForFarmers een leidende marktpositie in de pluimveesector in Nederland, België en West-Duitsland. De overname moet nog wel formeel worden goedgekeurd door de Nederlandse en Duitse overheid. ForFarmers verwacht de overname in het eerste kwartaal van volgend jaar af te kunnen ronden. Op het moment van schrijven zijn er nog geen financiële details bekend gemaakt. Beursgenoten sluit andere overnames door ForFarmers in de nabije toekomst zeker niet uit.

Kansen:
Versterking marktpositie in de Europese pluimveesector dankzij overname De Hoop;
Toekomstige overnames om positie verder te versterken;
Mede dankzij kostenreducties een gezondere financiële positie;
Hogere volumeafzet in het derde kwartaal ten opzichte van het eerste halfjaar.

Risico’s:
Negatieve impact door coronamaatregelen zijn voorlopig nog niet voorbij;
Onzekerheid Poolse pluimveesector;
Onzekerheid rondom Britse markt door Brexit;
Dierenziektes zijn een blijvend risico voor de afzet;
Een krimpende Nederlandse veestapel als gevolg van stikstofreductieprogramma’s.

Ik kreeg dit mailtje ook om 16.03 uur, hoewel ik allang geen lid meer ben. Komt bij mij vreemd over.
Blub
0
@LEEK , mooi stuk zo denk ik er ook over. Ik zag zojuist paar leuke orders steeds 1000 st op 5,28 euro. De grootste order van de dag om 16.15 uur ook een koop.

Ik koop 1/3 deel bij.

Op naar morgen.

Fijne avond
analyse_A3CD
0
www.iex.nl/Column/508262/ForFarmers-h...

Strong bye zegt ook IEX! Beursgenoten is hartstochtelijk koper en ook Wierda en partners promoot dit aandeel al geruime tijd en heeft op 30 November een gesprek met de de CEO, wat in een webinair wordt uitgezonden!;-)
Dus tijd om er vol voor te gaan lijkt mij!;-)
Tordan
0
Koers is nog steeds niet echt uitgebroken. Even aankijken deze week. We moeten verder omhoog richting 5,50. Een daling eest naar 5,10-5,15 kan echter ook nog. Dan ben ik wel weer van plan wat bij te kopen.
Blub
0
Tordan
1
quote:

Blub schreef op 16 november 2020 19:33:

Gezien de omzet vandaag verwacht ik wel iets.

Wellicht deze week.
Wat verwacht je dan??
Slnc
0
analyse_A3CD
0
Er wordt eerst een bodem gelegd, welke gaat dienen als springplank naar hogere koersen! Vandaar dat hogere volume. Maar ja, diegene die blijft miereneuken over hoe en wat en ach en wee, nou ja blijf vooral je gang gaan en mis de boot zou ik zeggen.;-(
leek2018
0
Volgens Beursgenoten:
Kansen:
Versterking marktpositie in de Europese pluimveesector dankzij overname De Hoop;
Toekomstige overnames om positie verder te versterken;
Mede dankzij kostenreducties een gezondere financiële positie;
Hogere volumeafzet in het derde kwartaal ten opzichte van het eerste halfjaar.

Risico’s:
Negatieve impact door coronamaatregelen zijn voorlopig nog niet voorbij;
Onzekerheid Poolse pluimveesector;
Onzekerheid rondom Britse markt door Brexit;
Dierenziektes zijn een blijvend risico voor de afzet;
Een krimpende Nederlandse veestapel als gevolg van stikstofreductieprogramma’s.
Als ik Kansen tegen Risico's afzet, blijf ik voorlopig aan de zijlijn.
Daarnaast krijgt het een vet koopadvies, maar ze blijven het wel op de voet volgen. Geeft voor mij het idee dat er toch sterke bedenkingen zijn en op tijd uitgestapt moet worden.
449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 2,385
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,400
Laag 2,370
Volume 77.529
Volume gemiddeld 138.779
Volume gisteren 77.529

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront