Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

Acomo in 2020

320 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
[verwijderd]
1
Ik ben al zeer geruime tijd aandeelhouder van Acomo. Toen stond de koers nog op € 2,90. Dus dit aandeel heeft mij geen windeieren gelegd. Elk jaar dividend en dit liep elk jaar weer op. De overnames die in het verleden zijn gedaan zijn goed geïntegreerd binnen Acomo. Ik heb er vertrouwen in. Als ik nu naar de koers kijk en wat de verwachtingen zijn qua extra winst per aandeel moeten we natuurlijk altijd een slag om de arm houden. Maar laten we niet vergeten dat dit aandeel 3 jaar geleden boven de € 27,= heeft gestaan zonder deze recente overname. Het bedrijf Acomo is sinds die tijd blijven groeien (al ging het de laatste jaren ietsje minder qua koersontwikkeling) maar ik heb er alle vertrouwen in dat de koers inderdaad richting de € 30,= gaat. Geduld is gewoon een schone zaak.
Beleggertje Uit Roffa
0
Heb Acomo enkele weken geleden gekocht onder de 18 en gisteren verkocht boven de 20 Euro. Meer dan 10% winst laten liggen in zo'n korte tijd wilde ik niet laten liggen in een in mijn ogen over het algemeen qua prijs overgewaardeerde aandelenmarkt.
seance
1
quote:

Beleggertje Uit Roffa schreef op 17 november 2020 12:39:

Heb Acomo enkele weken geleden gekocht onder de 18 en gisteren verkocht boven de 20 Euro. Meer dan 10% winst laten liggen in zo'n korte tijd wilde ik niet laten liggen in een in mijn ogen in het algemeen qua prijzen overgewaardeerde aandelenmarkt.
Opnieuw belangrijke informatie
[verwijderd]
1
quote:

ischav2 schreef op 17 november 2020 10:09:

Ach, van winstnemen is niemand armer geworden. Tevens vind ik het schrappen van dividend wel een dingetje. Een belangrijke reden voor mij om in het aandeel te zitten. Verder heeft de beurs een ruim voorschot genomen op sterk verbeterende economische condities. Een serieuze pullback is niet denkbeeldig.
Eens dat de beurs in zijn algemeen overgewaardeerd is maar dat geldt ZEKER niet voor Acomo.
PM verwacht dat dit 1 van de beste aandelen van de hele beurs is om long in te zitten en dat het aandeel nog een enorme sprong gaat maken. Mogelijk 40-50 % binnen 1 jaar verwacht PM
Felix07
0
quote:

Beleggertje Uit Roffa schreef op 17 november 2020 12:39:

Heb Acomo enkele weken geleden gekocht onder de 18 en gisteren verkocht boven de 20 Euro. Meer dan 10% winst laten liggen in zo'n korte tijd wilde ik niet laten liggen in een in mijn ogen over het algemeen qua prijs overgewaardeerde aandelenmarkt.
mooi rendement, maar nu dan? Alles is overgewaardeerd?
ischav2
0
quote:

Profitmaker schreef op 17 november 2020 13:01:

[...]

Eens dat de beurs in zijn algemeen overgewaardeerd is maar dat geldt ZEKER niet voor Acomo.
PM verwacht dat dit 1 van de beste aandelen van de hele beurs is om long in te zitten en dat het aandeel nog een enorme sprong gaat maken. Mogelijk 40-50 % binnen 1 jaar verwacht PM
Zou je het dan voor de forumleden willen onderbouwen, waarom je juist dit aandeel moet hebben?
ING baseert zich op aannames en zoals een gewaardeerd forumlid aangaf, je moet je altijd afvragen waarom een bedrijf een onderdeel afstoot. En dat is meestal niet omdat het een pareltje betreft.

[verwijderd]
0
De een is sterk hierin en de ander sterk in iets anders. En anders zouden er nooit meer overnames kunnen en mogen plaatsvinden. Ik ga er in ieder geval vanuit dat Acomo genoeg kennis heeft ( al meer dan 100 jaar ) om van dit onderdeel een succes te maken.
Liam020
1
Tradin stond al meer dan een jaar in de stille verkoop door SunOpta vanwege het feit dat SunOpta de focus meer wil gaan verleggen naar de plant based food & beverages.

In die zin een logische verkoop van SunOpta om geld te genereren. Anderzijds ook een logische aankoop van Acomo dat naast hun eigen pakket, dat met name gericht is op de conventionele markt, nu ook actief kan zijn in de biologische (groei) markt. Zoals ik het dus zie een win win situatie wat op termijn zeker zijn vruchten zal gaan afwerpen
Beleggertje Uit Roffa
0
quote:

Felix07 schreef op 17 november 2020 13:21:

[...]

mooi rendement, maar nu dan? Alles is overgewaardeerd?
Omzetten in een saaie bedrijfsobligatie of in een aandeel met een lagere koers/boekwaarde x koers/winst dan Acomo na deze 10% sprong, maar met stabiel dividend. Zeg niet dat Acomo geen juiste beslissing heeft genomen. Zeg wel dat de aandelenkoersen een wel erg riant voorschotje hebben genomen op een nog te realiseren winst bij dit aandeel en dan realiseer ik liever alvast de winst.
Pierre1
2
Acomo's dividenduitstel

Het was een 'significant winstverhogende overname'. Zo 'verkocht' Amsterdam Commodities (Acomo) vorige week de aankoop van sectorgenoot Tradin aan de buitenwereld. Acomo, een bedrijf dat handelt in onder meer noten, eetbare zaden en thee, betaalt €330 mln voor Tradin. Als de acquisitie is afgerond, stijgt de winst per aandeel met 30% tot 40%.
Acomo en Tradin zijn qua multiple en winstmarge redelijk vergelijkbaar, maar de koper moest wel een uitgebreid financieringspakket optuigen om de prooi binnen te halen. Acomo gaat voor €100 mln aandelen uitgeven, en in twee verschillende kredietlijnen €240 mln lenen.
Schuld moet een keer worden afgelost. Dus besloot de Raad van Bestuur 'dat het verstandig is om het slotdividend over boekjaar 2020 niet uit te keren'. Ook volgend jaar is er geen dividend. Door de winst niet uit te keren, blijven er tientallen miljoenen in het bedrijf.
In 2019 was Acomo's dividend €1,10 per aandeel. Het bedrijf heeft 24,6 miljoen aandelen uitstaan. Dus ging er €27 mln naar aandeelhouders. Over de eerste helft van dit jaar was er een tussentijdse winstuitkering, van €0,40 per aandeel.
Ceteris paribus - Acomo is geen bedrijf dat razendsnel groeit - zou er dan nog €0,70 volgen aan het eind van dit jaar. En volgend jaar weer €1,10, wat redelijk overeenkomt met het dividend van de voorbije jaren.
Beleggers missen dus €1,80: de winstuitkering van een groot deel van 2020 en heel 2021. Wat krijgen ze er voor terug? Een bedrijf met 30% tot 40% méér winst per aandeel, en over een paar jaar zeker weer een uitkering.
De voorbije jaren lag de winst per aandeel rond de €1,30. Dat is na de overname van Tradin ongeveer 35% hoger. Dan is de winst per aandeel €1,76. De pay-outratio, dus hoeveel van de winst wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders, schommelt rond de 80%.
Concreet: 80% van €1,76 is €1,41. In plaats van de €1,10 die aandeelhouders zouden krijgen zonder overname, ontvangen ze straks €1,41. Een 'plus' van €0,31. Daar hebben ze ook wat voor moeten laten: anderhalf jaar geen uitkering, dus de gemiste €1,80.

Die €1,80 aan gederfde inkomsten moeten aandeelhouders delen door de €0,31 aan het hogere dividend dat ze straks ontvangen. Uitkomst: na zes jaar is het gemiste dividend gecompenseerd.
Met de 'ceteris paribus' uiteraard als grootste disclaimer. Want als Acomo ineens veel meer gaat verdienen, misschien wel dankzij synergie met Tradin, dan kan de winstuitkering altijd nog anders zijn. Al is het omgekeerde ook waar, mocht Tradin een moeizame acquisitie blijken, of wanneer de markt ineens tegenzit. Voor dividendbeleggers is de 'significante winstverhoging' in ieder geval een kwestie van geduld.
Pierre1
0
Bron: Bartjens FD vandaag
Conclusie: na 6 jaar is het gemiste slotdividend 2020 en dividend 2021 (€1,80) gecompenseerd. Gelukkig heeft Acomo een track record met positieve verrassingen.
marique
0
Ook Bartjens vergeet de verwatering van 20% door de uitgifte van nieuwe aandelen mee te rekenen. Houd je daar wél rekening mee dan is de 'voorspelde ' winststijging niet 35% maar 28%.
Voorzichtigheidshalve houd ik het zelf op maximaal 25% winststijging voor 2021. Daarna zien we wel verder.
JoopVisser1
0
quote:

Pierre1 schreef op 19 november 2020 09:56:

Bron: Bartjens FD vandaag
Conclusie: na 6 jaar is het gemiste slotdividend 2020 en dividend 2021 (€1,80) gecompenseerd. Gelukkig heeft Acomo een track record met positieve verrassingen.
Door het aflossen blijft het risicoprofiel wel acceptabel, en gaat de hogere winst per aandeel waarschijnlijk samen met een hogere beurskoers; een belegger kan er dan voor kiezen een deel van een zijn aandelen Acomo te verkopen, waardoor die gecompenseerd wordt voor het niet uitbetalen van het dividend.
[verwijderd]
0
Acomo: meer dan 100 jaar natuurlijke handel
18 november 2020
Het oude handelshuis Acomo kondigde een grote overname aan. Tradin Organic levert gecertificeerde biologische ingrediënten voor de internationale voedingsindustrie.

Acomo is een internationale groep van handels- en distributiebedrijven in de productgroepen noten en specerijen, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten. Acomo is sinds 1908 beursgenoteerd en is daarmee het op één na oudste bedrijf op de Amsterdamse beurs. Indertijd opereerde het onder de naam Rubber Cultuur Maatschappij Amsterdam. Nadat het bedrijf zich ging richten op andere grondstoffen en agrarische producten werd de naam veranderd in ‘Amsterdam Commodities’. In 2010 nam Acomo definitief afscheid van de rubber activiteiten.

Ondanks de naam, Amsterdam Commodities, of kortweg Acomo , zit de holding in Rotterdam. De werkmaatschappijen handelen in de zogenaamde ‘soft’ commodities. Soft commodities, zoals koffie, thee, rijst, cacao, specerijen, fruit en noten, zijn grondstoffen die worden verbouwd in plaats van gedolven (zoals olie en metalen).

Acomo fungeert als de schakel tussen de producenten en de voedselfabrikanten. De kerncompetenties zijn leverbetrouwbaarheid en kwaliteit. Doordat de grondstofmarkten volatiel zijn in zowel prijs als kwaliteit kan Acomo hier een goede rol spelen en een betrouwbare leverancier zijn voor voedingsproducenten. Acomo richt zich op markten waarin de fysieke handel van grondstoffen niet kan worden afgedekt met termijncontracten (‘futures’). Het bedrijf heeft een leidende positie in grondstoffen als thee, noten, zaden en gedroogde vruchten. Naast de pure handelsactiviteiten tracht Acomo in toenemende mate waarde toe te voegen aan ’kale’ producten. Zo worden noten gebrand, wordt thee geblend en pitten geroosterd of gedroogd.

Acomo profiteert van de groeiende wereldbevolking en van de extra aandacht voor voedselveiligheid en veranderende (met name gezondere) eetgewoontes. Hierdoor neemt de vraag toe naar gezonde, biologische en plantaardige producten.

Naast autonoom streeft Acomo groei na met acquisities. Het management gaat hierbij zeer gedisciplineerd te werk en heeft een duidelijke focus op het creëren van aandeelhouderswaarde. De invulling van de buy-and-build strategie van Acomo gaat schoksgewijs. In het verleden versnelde het bedrijf de realisatie van overnames na een economische recessie of een (lange) periode van onzekerheid. De afgelopen jaren is er dan ook vooral dividend uitgekeerd en is er weinig geacquireerd.

Op 9 november kondigde Acomo de overname van Tradin Organic aan, een handelsbedrijf in biologische producten met een jaaromzet van circa € 450 miljoen. Wij denken dat het bedrijf een mooie aanwinst is. De overname is wel groot voor Acomo en om deze te financieren zal het additionele schuld en aandelenkapitaal aantrekken. Het bedrijf wil snel weer naar comfortabele financieringsniveaus en overweegt daarom het dividend te verlagen of te passeren om meer te kunnen aflossen. Wij denken dat dit een verstandige keuze is en zien Acomo als een zeer solide investering met een duidelijke focus op waardecreatie voor de komende jaren.

Teslin houdt via Teslin Participaties Coöperatief UA en Midlin NV een belang in Amsterdam Commodities N.V.
[verwijderd]
0

Waardering van Accomo is volgens PM nog steeds verbazingwekkend laag. Aandeel is een KOOPJE!
[verwijderd]
0
quote:

Profitmaker schreef op 23 november 2020 13:48:

Waardering van Accomo is volgens PM nog steeds verbazingwekkend laag. Aandeel is een KOOPJE!
Ga weg, hebbert!

Je bent er te vroeg bovenop gesprongen.
Voor straf krijg je 2 jaar geen dividend.
Ga het lekker zelf uit zitten.
JoopVisser1
0
Zojuist mijn ruil van Acomo naar ABN Amro, begin april, weer teruggedraaid. BAVA is trouwens op 22 december.
Toen kon je ABN Amro nog kopen voor euro 6,50; dat is ook wat Fidelity deed. Ik zie dat die ook al aandeelhouder zijn in Acomo. Zullen ook wel weer gekkies zijn.

Felix07
0
quote:

JoopVisser1 schreef op 24 november 2020 11:55:

Zojuist mijn ruil van Acomo naar ABN Amro, begin april, weer teruggedraaid. BAVA is trouwens op 22 december.
Toen kon je ABN Amro nog kopen voor euro 6,50; dat is ook wat Fidelity deed. Ik zie dat die ook al aandeelhouder zijn in Acomo. Zullen ook wel weer gekkies zijn.

mooie trade! dit zal je geen windeieren hebben gelegd. Ik zit zelf in ING, die stijgingen van de laatste weken, dat gaat toch nergens over? ik ben ook serieus aan het overwegen om mijn belang in ING af te bouwen.
JoopVisser1
0
quote:

Felix07 schreef op 24 november 2020 12:13:

[...]

mooie trade! dit zal je geen windeieren hebben gelegd. Ik zit zelf in ING, die stijgingen van de laatste weken, dat gaat toch nergens over? ik ben ook serieus aan het overwegen om mijn belang in ING af te bouwen.
Ik denk dat ABN Amro nog wel door kan stijgen tot euro 12 en verder, maar mijn voorkeur gaat uit naar het terugbrengen van mijn belang in Acomo naar het niveau van begin dit jaar.
En dan tevreden zijn als Acomo naar euro 28 gaat in 2022.
[verwijderd]
0

Wat zag PM het scherp zeg met Amsterdam Commodities. PM verwacht voor het einde van het een jaar nog een koersstijging naar 23 euro om vervolgens volgend jaar richting 30+ door te stijgen. PM heeft zelfde gezien dat de hte geld zo voor het 'oprapen'lag.
320 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 17,760
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 18,000
Laag 17,700
Volume 25.505
Volume gemiddeld 19.728
Volume gisteren 25.505

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront