Sif Holding « Terug naar discussie overzicht

Sif Holding 2020

154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
voda
0
ING verhoogt koersdoel Sif van 9,00 naar 10,50 euro
09:24
*ING verlaagt advies Sif van Houden naar Verkopen

bron Binck
Nuchtere Kijk Op
2
Raar verhaal weer van de ING. Zie deze quote:

"Wel verwacht ING dat deze weer zal aantrekken in de komende vijf maanden."

Dus ze verwachten dat het de komende 5 maanden beter gaat? Maar voor nu een verkoop advies? Vreemde berichten en lijkt bijna op manipulatie op korten termijn? Om even de koers lager te zetten? En ja weer ING ? Een dag ervoor (4-11) geven ze nog een houden advies ! Een dag later een verkoop advies en verhogen ze wel de de koers met 1,50 euro? Geen idee wat daar allemaal gebeurd, het is bijna lachwekkend.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-061120-140/ING-...

Kleine 2 maanden geleden (10-9) Kwam Abn-Amro nog met een herhaalde koop aanbeveling en verhoging.
"Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 11,00 EUR naar 16,50 EUR."

Of staat daar ook ergens iets bij i.z. over 5 a 7 maanden? Vreemd allemaal en maak er nu maar een soort van geintje over. ;-) De grote groene golf moet nog komen op zee ! Benieuwd wat de ING voor PB klanten dan over 5 maanden te adviseren heeft ;-)
Curvispinus
0
Het blijft jammer dat ze de kosten niet onder controle kunnen krijgen. Verder loopt de kennis de deur uit.
Het management is niet meer wat het ooit was. Blij dat ik ze recent verkocht heb. Voldoende orders, maar ja eraan verdienen is toch weer iets anders.
voda
0
Beursblik: teleurstellende resultaten Sif

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
14,18 -1,50 -9,57 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in het derde kwartaal ondermaats gepresteerd. Dit concludeerde analist Henk Veerman van zakenbank Kempen.

Ondanks deze tegenvallende prestatie herhaalde de Roermondse funderingsspecialist wel de volumedoelstelling voor 2020 met een verwachte EBITDA van 26 tot 27 miljoen euro.

Veerman wees ook op de meevallende netto kaspositie, hoewel dit volgens de analist te danken was aan de timing van het werkkapitaal. Dat zal eind van het jaar juist omgekeerd zijn, voorziet hij.

De analist van Kempen maakte op basis van de kwartaalcijfers kleine aanpassingen in zijn taxaties, maar herhaalde het verkoopadvies.

Veerman verwacht dat Sif de komende jaren zeker zal weten te profiteren van de groei van het aantal windmolenparken, maar dat is ook al volledig ingeprijsd in de koers, betoogt hij.

"Zelfs in het meest optimistische scenario als er jaar in jaar uit 220 kiloton wordt geproduceerd, levert dit nog maar een lange-termijn effectief rendement op van 5 tot 7 procent", aldus Veerman. Dat is matig, vindt hij, gezien de risico's die aan de activiteiten van Sif kleven.

Het aandeel daalde vrijdag 8,9 procent naar 14,28 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Blub
0
Nuchtere Kijk Op
0
Na de grote daling van gisteren, kon het vandaag blijkbaar nog scherper dalen. Nog een keer zelfs ruim 11 % Pffff
Blub
0
Er is welk wat hoop. In de eindveiling gingen er veel stukjes. De koers eindigde iets hoger t.o.v de koers van 17.29 uur.
We gaan het zien. Als we maandag - dinsdag zakken stappen ik ook in.

Fijn weekend,
effegenoeg
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 6 november 2020 17:56:

Na de grote daling van gisteren, kon het vandaag blijkbaar nog scherper dalen. Nog een keer zelfs ruim 11 % Pffff
Een klap van de molenwiek luid een gezegde.
voda
0
Uitgelicht: ook ING verliest vertrouwen in Sif

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
13,90 -1,78 -11,35 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft afgelopen week verrast met een vervroegde kwartaalupdate. In tegenstelling tot de agenda werden de cijfers al op woensdagavond gepubliceerd in plaats van vrijdagochtend.

De Roermondse funderingsspecialist publiceerde de kwartaalupdate een paar dagen eerder vanwege een mogelijke hack.

Sif boekte in de eerste negen maanden van 2020 een hoger bedrijfsresultaat. Toch is de coronacrisis wel degelijk een reden tot zorg, waarschuwde CEO Fred van Beers. Sif neemt maatregelen om die impact zo klein mogelijk te houden.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 17,3 miljoen euro, in vergelijking met 14,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. In het derde kwartaal was het bedrijfsresultaat 5,8 miljoen euro, 4 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

De bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, bedroeg in de eerste negen maanden 68,5 miljoen euro, tegenover 66,6 miljoen euro vorig jaar. Het afgelopen kwartaal kwam de bijdrage uit op 22,8 miljoen euro. Vorig jaar was dit 21,1 miljoen euro.

Sif rapporteerde een productie van 113 kiloton in de eerste negen maanden van 2020, in vergelijking met 140 kiloton in dezelfde periode vorig jaar. Het afgelopen kwartaal bedroeg de productie 37 kiloton. Dat is een afname van ruim 19 procent ten opzichte van de 46 kiloton in het derde kwartaal van 2019.

Voor het hele jaar verwacht Sif een productie van 165 tot 170 kiloton. De EBITDA zal verwachting uitkomen op een niveau gelijk aan dat van 2019, toen de productie 185 kiloton bedroeg.

Het orderboek van Sif is voor 2020 voor 52 kiloton gevuld en met ruim 300 kiloton voor de jaren erna, waarbij nog over 200 kiloton exclusief wordt onderhandeld.

Voor 2021 staat reeds 100 kiloton geboekt, en nog eens 182 kiloton waarover wordt onderhandeld.

De funderingsspecialist waarschuwde wel voor de mogelijke negatieve effecten van het coronavirus en de aan het virus gerelateerde maatregelen.

Sif meent echter goed gepositioneerd te zijn om te kunnen profiteren van de opleving die de sector voorziet voor de periode tussen 2021 en 2027.

Ondermaats, zo beoordeelde Kempen de kwartaalresultaten van Sif. De zakenbank herhaalde dan ook het verkoopadvies op het aandeel.

Kempen verwacht dat Sif de komende jaren zeker zal profiteren van de groei van het aantal windmolenparken, maar dat is ook al volledig ingeprijsd in de koers, meent de bank.

"Zelfs in het meest optimistische scenario als er jaar in jaar uit 220 kiloton wordt geproduceerd, levert dit nog maar een lange-termijn effectief rendement op van 5 tot 7 procent", aldus Kempen. Dat is matig, vindt de bank, gezien de risico's die aan de activiteiten van Sif kleven.

En deze week kreeg Kempen steun van ING. Deze bank verlaagde het advies voor Sif van Houden naar Verkopen.

Hoewel Sif een interessante zogeheten ESG-belegging is, en de blootstelling aan de coronacrisis relatief gering is, vreest de bank dat de verwachtingen te hooggespannen zijn.

In het derde kwartaal behaalde Sif een EBITDA van 5,8 miljoen euro. De funderingsspecialist verwacht in heel 2020 uit te zullen komen op circa 26,4 miljoen euro, waarvoor een EBITDA van 9,1 miljoen euro in het vierde kwartaal nodig is.

De consensus van Bloomberg wijst op een EBITDA voor 2021 van 64,7 miljoen euro, dat neerkomt op 16,2 miljoen euro voor elk kwartaal volgend jaar.

ING ziet risico in de haalbaarheid van deze getallen als één of twee kwartalen achterblijven door operationele tegenslag. In dat geval voorziet de bank verlagingen van de ramingen.

Ook ten aanzien van de kaspositie is ING minder optimistisch dan de consensus, die uitgaat van 31 miljoen euro aan het eind van 2021 tegen 6 miljoen euro bij ING, die bij deze taxatie uitgaat van wat Sif tot nu gemiddeld heeft laten zien.

Het aandeel Sif daalde afgelopen week 5,6 procent in waarde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Ik denk dat ING wel een aardig juiste conclusie geeft, want als Sif aan de 220 kiloton zit, dan kan de winst niet meer omhoog, maar wel omlaag als de concurrentie groter wordt of als er andere tegenvallers zijn.
Nuchtere Kijk Op
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-101120-211/Hern...

Als je NIET regelmatig rijdt, en dus slechts af en toe. Dus geen dagelijks woon werk verkeer, moet je GEEN elektrisch hebben. Te lang je accu niet opladen schijnt niet goed te zijn en neemt kracht en levensduur accu sterk af. Dus voor mij GEEN elektrische auto. Ik wacht wel op de grote waterstof golf die absoluut gaat komen. Naast groen opgewekte windenergie van met name parken op zee, maken ze dan groene waterstof. Alles wijst erop, dat alleen elektrisch rijden het mogelijk tijdelijk gaat worden, maar voor de verre toekomst zijn de wetenschappers het al eens. Huizen verwarmen, auto's tanken enz. het gaat echt veranderen. En die zogenoemde biomassa centrales op snoeihout pffff. Remeha is bv. ook bezig om waterstof mogelijk te maken voor de c.v. !! Dus straks geen dure grote installaties met warmtepompen of op biomassa centrales enz. Gewoon groene waterstof straks. De kennis apparatuur is er al. Je kunt nu al met een auto tanken op waterstof. Dus geen lange laadtijden enz. Alleen moeten ze nog groot/massaal groene waterstof opwekken. Infrastructuur moet dus om. Grote waterstof fabrieken naast windparken of zonneparken. En ja ook meer h2o tankstations en goedkopere auto's wat met aantallen te maken heeft. Het duurt mogelijk nog wat jaaartjes, maar straks is iedereen van het gas af in NL. Blijkt alles bruikbaar te zijn met aanpassingen voor waterstof. Gaat de politiek nu WEER de fout in? Buurlanden proberen mensen aan het gas te krijgen, en wij opzeggen voor bv. biomassa hout stook? Waarom al die gekke subsidies? is onze overheid mogelijk half corrupt of echt dom bezig?
voda
0
Sif aan de slag voor windmolenpark Dogger Bank

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
15,00 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif gaat samen met partner Smulders aan de slag met monopiles voor windmolenpark Dogger Bank. Dit maakte de Roermondse funderingsspecialist dinsdag voorbeurs bekend.

Samen met de verbindingsstukken betreft het een opdracht voor ongeveer 260 kiloton.

Dogger Bank is gelegen voor de kust van Engeland in de Noordzee. Het windmolenpark wordt in drie fases ontwikkeld, en Sif en Smulders zijn nu geselecteerd voor de eerste twee fases.

Opdrachtgevers zijn SSE Renewables en Equinor.

Hoeveel er met de opdracht is gemoeid, meldde Sif niet. Wel zei CEO Fred van Beers dat het de grootste opdracht ooit is voor Sif. "De pijplijn voor de middellange termijn oogt nu erg robuust", vindt de topman.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Nuchtere Kijk Op
0
17 november 2020 10:13

quote:

Realy schreef op 17 november 2020 09:45:

Let wel, windmolens worden alleen nog gebouwd om lopende contracten af te wikkelen, anders kost het de staat te veel claims en dus geld. Er zijn miljarden subsidies toegezegd en al weggegeven aan de energiemaatschappijen en aanverwante bedrijven. Nu blijkt dat windmolens en vergeet niet de biomassacentrales zeer milieu verstorend en milieu vervuilend zijn. Het draagvlak voor deze energie opwekkers is met 80% afgenomen. Je kan beter beleggen in kerncentrales en waterstof. Dat wordt de toekomst!
----------------------------------------------------------------------------------

Sorry, klopt niet deze reactie onder die nieuwsaankondiging Realy ! Subsidies voor windmolens op zee? Dat was in het begin even. En waterstof? Dat zal toch ergens van gemaakt/gewonnen moeten worden. Nee biomassa subsidies is schandalig en stinkt bijna. Maar met het opwekken van groene waterstof voorziet men juist een grote toekomst. En jaja juist vlakbij zon energie parken en wind energie en dan vooral om meerdere redenen windmolens op zee.

Het windpark in aanbouw heet Dogger Bank offshore en wordt volgens Sif het grootste windpark op zee ter wereld. Mooier kan je dit nieuws voor Sif bijna niet bedenken.
Fischer-R
0
En als Biden de president wordt, dan komt het windpark voor de kust van Massathusetts weer in beeld en die kan zomaar de grootste worden.
voda
0
Beursblik: welkome maar weinig verrassende opdracht Sif

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
SIF Holding
15,28 -0,06 -0,39 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft een grote nieuwe opdracht binnengehaald, maar die stond al voor de helft in de boeken. Dit schreef analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

Het betreft een opdracht van 260 kiloton voor Dogger Bank 1 en 2. Hiervan was al 130 kiloton in de boeken van de Roermondse funderingsspecialist opgenomen.

Sif wint elk jaar een groot contract, aldus Hollestelle.

Voor 2021 staat het orderboek van Sif nu op 182 kiloton. ING denkt dat dit nog zal oplopen naar circa 200 kiloton. Voor 2022 en daarna heeft Sif nu 250 kiloton in de boeken, een stijging van 130 kiloton dankzij de opdracht voor Dogger Bank. "Duidelijk positief, maar te ver weg om nu al een idee te vormen van de prijzen", aldus Hollestelle.

Voor 2021 rekent ING op een EBITDA bij Sif van 40 miljoen euro. Dat zou een stijging op jaarbasis zijn van 51 procent. Daarmee zit de bank wel onder de consensus van Bloomberg van 56 miljoen euro, wat al neerwaartse bijstelling van 14 procent was in de afgelopen twee weken.

ING vreest dat halverwege 2021 de winst van Sif onder druk kan komen te staan omdat het project Hollandsche Kust Zuid dan afloopt en die voor Dogger Bank moet worden opgestart.

"We blijven erg voorzichtig over het aandeel als gevolg van de hoge waardering", aldus Hollestelle, die hoopt dat de komende kwartalen operationeel verbetering zullen laten zien.

ING heeft sinds kort een verkoopadvies op Sif met een koersdoel van 10,50 euro. Woensdag daalde het aandeel 0,7 procent naar 15,24 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Pffffff, worden veel funderingen, toch

Volkskrant 20 11 20220
'Fors meer windparken op zee in 2050: de EU mikt op 25 keer zoveel als nu'
DeZwarteRidder
0
quote:

Tsjonge jongen schreef op 20 november 2020 10:02:

Pffffff, worden veel funderingen, toch

Volkskrant 20 11 20220
'Fors meer windparken op zee in 2050: de EU mikt op 25 keer zoveel als nu'
Het probleem is dat Sif niet in staat is om meer te produceren dan de huidige maximum capaciteit.
Yoladia
0
Ik verwacht dat dat nog wel komt. Anders had ik ook geen long positie (1500 stuks). Probleem is dat projecten niet op elkaar aansluiten. Als er grote vraag komt; kunnen ze dit wel en dat scheelt veel. Daarnaast kunnen ze dan ook meer gaan vragen. Capaciteit is wel een uitdaging maar meer vraag lost al veel op.
154 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 10,060
Verschil +0,150 (+1,51%)
Hoog 10,100
Laag 9,890
Volume 9.783
Volume gemiddeld 14.845
Volume gisteren 7.191

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront