Renewi « Terug naar discussie overzicht

Forum Renewi geopend

4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Dhrbelegger
0
instappen voor de lange termijn is ook het devies. Zeker met pensioenfondsen die ook steeds meer een ESG porto opbouwen en overheden die een steeds groenere agenda zullen krijgen.
Cedar
0
quote:

Makita schreef op 20 november 2020 18:17:

Heb de cijfers even doorgeakkerd.

EBITDA 1ste halfjaar 70.4mln (zal grofweg 141mln worden geheel 20/21 schat ik voorzichtig in zonder de positieve Outlook te gebruiken voor verhoging vh bedrijfsresultaat).

Net debt is 381mln (~2,7x EBITDA nu, men wil naar 2x)

Aandelen aantal ~800mln X EUR0,365 = EUR292mln marketcap

Ondernemingswaarde nu dus 292+381= 673mln

EV/EBITDA = 4,75x obv huidige slotkoers van 0,365

Zelf denk ik dat 8x ebitda prima verantwoord is voor een bedrijf met goede groeivooruitzichten (groene economie). Dan heb je het over EUR0,93 per aandeel. Komende jaren richting 2 euro bij verdere verbetering bedrijfsresultaat.
ja Makita, dan kun je de ebitda wel enigzins kunt vergelijken met Postnl - en jij weet daar alles van!
dan zie je dat de koers inderdaad richting de euro 2 kan en zeker als de debt naar 2 kan worden gebracht.
aextracker
0
Met 3,5 mln aandelen op 1 dag verhandeld , en een koers upswing van 0.27 naar 0.36 a 17% blijkt er een stevige speler in de UK die het advies van Barclays serieus heeft genomen. Omzet waarde ca. 1 Mln.
Kijkend naar de grafieken lijkt het "goal seeken" richting de euro 0.40.Vanaf daar rustig bekijken wat het aandeel doet;
- terugvallen.
- adempauze
- uitbreken

Fundamenteel is er geen sprake van een wijziging \ nieuwsbericht, die deze koers sprong legitimeert. Typische penny sprong", waar je snel gebruik (in\out) van moet maken.

M.a.w.; Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan :) !
[verwijderd]
0
quote:

Cedar schreef op 20 november 2020 18:21:

[...]

ja Makita, dan kun je de ebitda wel enigzins kunt vergelijken met Postnl - en jij weet daar alles van!
dan zie je dat de koers inderdaad richting de euro 2 kan en zeker als de debt naar 2 kan worden gebracht.
Ik heb ze vandaag aangeschaft, kwam er toevallig mee in aanraking, ik leg ze op de plank en wellicht gestaffeld bijkopen.
Dhrbelegger
0
Achtergrond info voor men die geintresseerd is in het bedrijf en hun toekomstvisie:

Met 64,7 procent heeft afvalrecycler Renewi één van de hoogste recyclepercentages ter wereld. Maar dat is voor het bedrijf niet ambitieus genoeg: over vijf jaar moet 75 procent van al het afval worden gerecycled. Daarmee wil het een nog hogere bijdrage leveren aan de circulaire economie. "Het tij zit gelukkig mee", zegt Bas van Ginkel, director strategy & business development bij Renewi.

Daarmee bedoelt Van Ginkel dat er vanuit zowel bedrijven als consumenten een toenemende vraag is naar duurzame producten, die op een verantwoorde manier zijn gemaakt. “Daardoor neemt de vraag naar grote, stabiele stromen hoogwaardig recyclaat toe, die Renewi maakt uit de 13 miljoen ton afval die het jaarlijks verwerkt."

Toenemende vraag naar recyclaat

Die beweging wordt steeds sterker doordat het klimaat en circulariteit prangende thema’s voor het grote publiek zijn. Van Ginkel noemt het een kentering in de afvalindustrie. “De ‘oude stijl’ is een industrie waarin de focus lag op het oplossen van het afvalprobleem. Afval werd tegen betaling verwerkt en het maakte de klant minder uit wat ermee gebeurde, als ze er maar vanaf waren.”

Lees meer: Een versnelling van de circulaire economie dankzij China's afvalban?

Inmiddels neemt de vraag naar gerecyclede producten toe in de samenleving. “We transformeren naar een markt waarin afval wordt verwerkt en het recyclaat wordt doorverkocht aan producerende bedrijven, die er nieuwe circulaire producten van maken. Dit is onderdeel geworden van ons businessmodel”, aldus Van Ginkel.
Duurzaamheid als hoofdzaak

Ook binnen de Verenigde Naties (VN) staat duurzaamheid hoog op de agenda. Met de zogenaamde '2030 Agenda voor Duurzame Ontwikkeling' lanceerden de 193 lidstaten in 2015 een plan voor een betere wereld, waarbinnen de visie om voor iedereen een groenere, eerlijkere toekomst te garanderen, centraal staat. Onderdeel daarvan zijn de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's). Deze doelen ondersteunen de missie van de VN om de wereld bij elkaar te brengen en armoede uit te roeien, ongelijkheden te bestrijden en klimaatverandering aan te pakken. Van Ginkel: “Renewi staat achter deze visie. Met onze huidige bedrijfsvoering en nieuwe duurzaamheidsstrategie sluiten we inmiddels al aan bij zes van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen.”

Daarnaast past deze omwenteling op nationaal niveau ook in de urgentie en de ambitie van de Nederlandse overheid naar een volledig circulaire samenleving in 2050. Met het huidige recyclepercentage van 64,7 procent heeft het bedrijf al één van de hoogste recyclingpercentages ter wereld, en levert het al een significante bijdrage aan de circulaire economie. De ambitie reikt echter verder, met als tussentijdse doelstelling om in 2025 75 procent van het afval te recyclen. “Duurzaamheid is hoofdzaak, het is onze core business. Hoe succesvoller wij zijn, hoe meer impact we maken op de maatschappij.”

Daarnaast is Van Ginkel trots op de duurzaamheidsvisie van Renewi – waste no more –, die wordt gedragen door alle medewerkers. “Mensen komen bij ons werken omdat ze gegrepen zijn door het thema”, aldus Van Ginkel, die ook verantwoordelijk is voor de innovatie-activiteiten binnen het bedrijf.
Innovaties en technologische ontwikkelingen

In 2025 wil Renewi minimaal 1 miljoen ton afval behandelen met nieuwe innovatieve technologieën om daar vervolgens hoogwaardig secundair materiaal van te maken. “Het totale volume dat we verwerken is meer dan 10 miljoen ton, maar hierbij gaat het om methodes die nu nog niet op grote schaal worden gebruikt”, legt Van Ginkel uit.

"Ons bedrijfssucces vertaalt zich direct in duurzaamheidssucces"

Daarbij gaat het niet alleen om het verhogen van de volumes, maar ook om de kwaliteit van het recyclaat dat voortkomt uit het gerecyclede afval. Daarvoor zijn hoogwaardige, innovatieve verwerkingsmethodes nodig.

Het verhogen van het recyclingpercentage tot hoogwaardige secundaire grondstoffen is volgens Van Ginkel niet eenvoudig, maar wel haalbaar. “Als het simpel was, dan hadden we allang alle stromen gered van de verbrandingsoven of stortplaats. De complexiteit zit hem in het feit dat recycling steeds lastiger wordt naarmate je het recyclingpercentage verhoogt. De voor de hand liggende stromen zijn er al uit gehaald. We zijn daarom continu op zoek naar stromen die we er toch nog uit kunnen halen. Daarnaast zoeken we continu naar nieuwe technologische ontwikkelingen en naar nieuwe partnerships om de stromen te kunnen recyclen.”
Nieuwe recyclingstromen

Een voorbeeld van een nieuwe stroom die Renewi wil gaan recyclen, zijn luiers en incontinentiematerialen. Deze producten bevatten onder meer cellulose, super absorbers en plastics, die allemaal hergebruikt kunnen worden. Van Ginkel: “Alleen in Nederland gaat het al om een kleine half miljoen ton per jaar. Door deze producten te recyclen, red je een grote stroom afval van de verbrandingsoven.”

Een ander voorbeeld is de samenwerking tussen Renewi, Shell en Nordsol om een bio-LNG installatie te realiseren. Door gezamenlijk bio-LNG te produceren, wordt organisch afval omgezet tot een brandstof voor het langeafstand transport. Naar verwachting produceert de installatie volgend jaar de eerste bio-LNG.

Door het afval te recyclen, ontstaan nieuwe businessmodellen

Nog een afvalstroom die wordt gerecycled, zijn matrassen. Renewi heeft samen met IKEA geïnvesteerd in RetourMatras om de recyclingcapaciteit verder uit te breiden tot meer dan een miljoen matrassen per jaar in Nederland. Deze stroom werd voorheen verbrand of gestort, maar nu gerecycled. RetourMatras haalt diverse materialen uit de matrassen, zoals stof, schuim en veren, die weer als grondstoffen worden afgezet bij diverse producenten.
Andere businessmodellen

De grootste concurrent van recyclen is het verbranden of storten van afval. Van Ginkel: “Verbranden of storten dragen bepaalde kosten met zich mee, waarmee wij moeten concurreren.” Door het afval te recyclen, ontstaan er nieuwe businessmodellen. Die bestaan uit een aantal componenten. “De businesscase voor duurzaamheid is er bijna altijd. De technologische businesscase is er vaak ook, maar de financiële businesscase is meestal het lastigst.”

De prijs van het recyclaat is een belangrijke drijfveer voor afnemers. Dat brengt bepaalde grillen in de markt met zich mee omdat de prijs van het recyclaat varieert. “De prijs van papier is nu bijvoorbeeld bijzonder laag, net als de prijs van olie. Dat heeft weer invloed op de prijs van plastics. Het vinden van een geschikte afzetmarkt voor het recyclaat is dan een uitdaging”, besluit Van Ginkel.
Bracar
0
quote:

aextracker schreef op 20 november 2020 18:21:

Met 3,5 mln aandelen op 1 dag verhandeld , en een koers upswing van 0.27 naar 0.36 a 17% blijkt er een stevige speler in de UK die het advies van Barclays serieus heeft genomen. Omzet waarde ca. 1 Mln.
Kijkend naar de grafieken lijkt het "goal seeken" richting de euro 0.40.Vanaf daar rustig bekijken wat het aandeel doet;
- terugvallen.
- adempauze
- uitbreken

Fundamenteel is er geen sprake van een wijziging \ nieuwsbericht, die deze koers sprong legitimeert. Typische penny sprong", waar je snel gebruik (in\out) van moet maken.

M.a.w.; Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan :) !
Eens deze keer, afzet 4terra ( outlet ATM ) hangt nog steeds als zwaard van Damocles in het aandeel. Totdat er echt vlottende, langdurige afzet ( bv in beton via Mineralz? ) plaats gaat vinden zal koers beetje blijven jojo-en op nieuws, als bovenstaande geregeld is ( Q2 volgend jaar hopelijk ? ) zal koers exploderen richting 1,50 gemakkelijk en daarvandaan sterk blijven groeien. Nu produceert ATM goed, maar outlet moet opgeslagen worden totdat er afzet gevonden is en dat kost aardig wat.
adri67
0
van het Engelse forum:

This published in SHARES magazine (AJ Bell) yesterday. Unlike a lot of firms, international waste to-product company Renewi (RWI) – which was formed from the merger between Shanks Group and Van Gansewinkel Group in 2017 – has emerged from the pandemic in better shape than it started. First half turnover at its ongoing operations, which exclude the Canada municipal business sold in September last year and the Reym business sold in October 2019, was down just 3% despite the downturn in European economic activity. After extensive lockdown measures in the first quarter, volumes at its Belgian commercial waste operations had recovered to 91% of last year’s levels in the second quarter ended in September and 97% of last year’s levels in the Netherlands, beating management expectations. The Minerals and Waste division, which includes the ATM hazardous waste business, actually grew its volumes, revenues and profits, treating more contaminated soil and creating more new products for the construction industry. At the same time, group cost savings of €10 million during the first half beat estimates, so full year efficiencies are now expected to be above the firm’s earlier target of €15 million. However it is the company’s progress on cash flow generation and debt reduction which really catches the eye. Thanks to a big reduction in exceptional costs to just €8.1 million against €58 million last year, and the deferral of some taxes, free cash flow soared 89% in the first half to €97.8 million, allowing the firm to reduce what it calls its core net debt from €514 million to €381 million. As chief financial officer Toby Woolrich explained, the underlying business was always attractive to investors, ‘but our debt was too high, there were too many “exceptional costs” for integrating the businesses and for UK PFI contracts, and not enough free cash flow – that’s all changed’. After three years, the business is integrated and costs are being brought down sharply. At the same time, Renewi has a market-leading brand and a three-pronged plan to increase underlying pre-tax profits by €60 million over the next three to five years. The aim is to recover €20 million of ‘lost’ earnings at ATM, where progress is already under way: to improve efficiency through the tech-led Renewi 2.0 programme; and to develop new products such as bio-LNG where the firm is already working with global energy giant Royal Dutch Shell (RDSB). With management now forecasting full year earnings ‘materially ahead’ of its previous expectations, analysts at Investec and Peel Hunt have raised their price targets to 50p and 49p respectively.
adri67
0
Er zullen vandaag ook wat lijnentrekkers ingestapt zijn:

Renewi PLC forms bullish "Diamond Bottom" chart pattern Nov 19, 2020 Trading Central has detected a "Diamond Bottom" chart pattern formed on Renewi PLC (RWI:LSE). This bullish signal indicates that the stock price may rise from the close of 27.75 to the range of 37.00 - 40.00. The pattern formed over 178 days which is roughly the period of time in which the target price range may be achieved, according to standard principles of technical analysis.
aextracker
0
quote:

adri67 schreef op 20 november 2020 19:45:

Er zullen vandaag ook wat lijnentrekkers ingestapt zijn:

Renewi PLC forms bullish "Diamond Bottom" chart pattern Nov 19, 2020 Trading Central has detected a "Diamond Bottom" chart pattern formed on Renewi PLC (RWI:LSE). This bullish signal indicates that the stock price may rise from the close of 27.75 to the range of 37.00 - 40.00. The pattern formed over 178 days which is roughly the period of time in which the target price range may be achieved, according to standard principles of technical analysis.
Lijnentrekkers zien nu de euro 0.42 als "goal seeking shareprice level" dichterbij komen.
Van daar uit is het wachten op de kengetallen en cijfertjes hoe die zich ontwikkelen.
Lijkt mij, dat de koers pas serieus richting kiest, wanneer RENEWI laat zien, dat ze haar topline gaat laten groeien vanuit de innovatie portefeuille en daarbij behorende investeringsdruk snel(ler) terug verdiend gaat worden.

Tot dan is het "herstellen van eerder opgelopen schade" qua vertrouwen (laag \ niet renderende UK waste collection contracts in UK.
Ik vond, vind wat dat betreft Accsys Technologies een interessanter bedrijf om in "verduurzaming" te investeren.
Minder omzet, minder aandelen in omloop, wel in staat omzet topline te laten groeien en gerichte investeringen en bewezen groeimarkt.

Lastige inschatting, hoe Brexit Accsys wel\niet parten gaat spelen of gaat helpen i.r.t. het "bouwvolume in de bouwsector UK". De meningen verschillen hier nogal !
Boris J, de wilde kuifeend, die snaterde "built, built, built" om de economie te stimuleren.

De vraag wordt, of ze er in de UK wel aan toe komen over de komende 2-5 jaar druk zijn met puinruimen en opnieuw beginnen....
€URO-Trader
0
quote:

aextracker schreef op 20 november 2020 18:21:

Met 3,5 mln aandelen op 1 dag verhandeld , en een koers upswing van 0.27 naar 0.36 a 17% blijkt er een stevige speler in de UK die het advies van Barclays serieus heeft genomen. Omzet waarde ca. 1 Mln.
Kijkend naar de grafieken lijkt het "goal seeken" richting de euro 0.40.Vanaf daar rustig bekijken wat het aandeel doet;
- terugvallen.
- adempauze
- uitbreken

Fundamenteel is er geen sprake van een wijziging \ nieuwsbericht, die deze koers sprong legitimeert. Typische penny sprong", waar je snel gebruik (in\out) van moet maken.

M.a.w.; Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan :) !
zeker niet. Koers is kunstmatig laag gezet. Fundament is beter dan begin vh jaar. Bewust zeer weinig aandacht aan geschonken. Koers zakt komende week iets terug en voor einde jaar €0,50.
[verwijderd]
3
quote:

Makita schreef op 20 november 2020 18:17:

Heb de cijfers even doorgeakkerd.

EBITDA 1ste halfjaar 70.4mln (zal grofweg 141mln worden geheel 20/21 schat ik voorzichtig in zonder de positieve Outlook te gebruiken voor verhoging vh bedrijfsresultaat).

Net debt is 381mln (~2,7x EBITDA nu, men wil naar 2x)

Aandelen aantal ~800mln X EUR0,365 = EUR292mln marketcap

Ondernemingswaarde nu dus 292+381= 673mln

EV/EBITDA = 4,75x obv huidige slotkoers van 0,365

Zelf denk ik dat 8x ebitda prima verantwoord is voor een bedrijf met goede groeivooruitzichten (groene economie). Dan heb je het over EUR0,93 per aandeel. Komende jaren richting 2 euro bij verdere verbetering bedrijfsresultaat.
Lees nu dat RENEWI heeft aangegeven de komende jaren een aanzienlijke verbeterde winstgevendheid te verwachten. Volgens de schaal van Mock is dat 30-45% beter. De huidige EBITDA is ~141mln, dat wordt dus ~200mln.

Heb je het met EV/EBITDA van 8x en met een net debt van 300mln tegen die tijd over EUd1,62 per aandeel.
aextracker
1
quote:

Makita schreef op 20 november 2020 23:29:

[...]
Lees nu dat RENEWI heeft aangegeven de komende jaren een aanzienlijke verbeterde winstgevendheid te verwachten. Volgens de schaal van Mock is dat 30-45% beter. De huidige EBITDA is ~141mln, dat wordt dus ~200mln.

Heb je het met EV/EBITDA van 8x en met een net debt van 300mln tegen die tijd over EUd1,62 per aandeel.
Advies;

Bereken de K\W verhouding o.b.v. de 2 aannames die je doet op de onbekende parameters i.r.t. het actueel uitstaande aantal aandelen en trek je conclusie i.r.t. het fundament onder de waardering van de koers.
[verwijderd]
0
quote:

aextracker schreef op 21 november 2020 07:50:

[...]

Advies;

Bereken de K\W verhouding o.b.v. de 2 aannames die je doet op de onbekende parameters i.r.t. het actueel uitstaande aantal aandelen en trek je conclusie i.r.t. het fundament onder de waardering van de koers.
Nee EV/EBITDA is de standaard, K/W is te grof en te gevoelig voor allerlei boekhoudkundige fratsen. Ik zou alleen een DCF nog beter vinden dan de EV/EBITDA methode. De cashflow het afgelopen halfjaar was ongeveer 12 cent per aandeel, een record volgens mij.
Dhrbelegger
0
`waarbij ze ook nog hun schuld max aan het reduceren zijn... Aandeel met veel potentie en op dit moment zwaar ondergewaardeerd.
52525
0
ik heb mooi mijn winst ge pakket
wie weet waar se over 3 weken staan
als weer naar de 0,25 gaan koop ik weer
iedereen die nog aandelen hebben nog weel succes
het is zeer mooi bedrijf voor de toekomst
de schaatser
2
Ik ben juist na scha en schande uit Accsys gestapt. Ik had er 40000 stuks, toen kwam er een verwatering, nog meer erbij.
Die fabriek in Hull is al voor de zoveelste maal uitgesteld.
Waarom omdat er twee werknemers lid van de vakbond dwars lagen.
Als je als beursgenoteerd bedrijf , gewone dagelijkse problemen niet kan handelen, ben je geen knip voor de neus waard. 3 jaar zat ik in Accsys en was steeds enthousiast en qua duurzaamheid super
enthousiast. Na 10.000 euro verlies heb ik de pijp aan Maarten gegeven.
Maar wie weet met de nieuwe directeur gaat het misschien lopen.
aextracker
0
quote:

de schaatser schreef op 21 november 2020 20:10:

Ik ben juist na scha en schande uit Accsys gestapt. Ik had er 40000 stuks, toen kwam er een verwatering, nog meer erbij.
Die fabriek in Hull is al voor de zoveelste maal uitgesteld.
Waarom omdat er twee werknemers lid van de vakbond dwars lagen.
Als je als beursgenoteerd bedrijf , gewone dagelijkse problemen niet kan handelen, ben je geen knip voor de neus waard. 3 jaar zat ik in Accsys en was steeds enthousiast en qua duurzaamheid super
enthousiast. Na 10.000 euro verlies heb ik de pijp aan Maarten gegeven.
Maar wie weet met de nieuwe directeur gaat het misschien lopen.
Dat was zuurzaam, ipv duurzaam beleggen.
€URO-Trader
1
Beleggen doe je voor winst, en plezier. Echter, in de min komt zeker voor en uiteindelijk je verlies nemen, beperken, is vaak de beste optie. Een nieuwe start geeft nieuwe kansen.
4.720 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 ... 232 233 234 235 236 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:37
Koers 6,650
Verschil -0,150 (-2,21%)
Hoog 6,700
Laag 6,610
Volume 21.118
Volume gemiddeld 75.345
Volume gisteren 22.148

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront