Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

luchtschip
0
quote:

haas schreef op 20 november 2020 20:43:

[...]

Idem rode wijn :)

PS: wilde net diepvrieskist bestellen bij Liebherr. Maar dat hoeft dan niet
Misschien kun je aandelen kopen in producenten van diepvries apparatuur
Met transport kan een goede koeling bereikt worden met 'dry ice'

COVID vaccine candidate from Pfizer must be stored at minus 112, prompting a rush on dry ice

Dry ice orders are spiking and the backlog to buy some $15,000 medical-grade ultracold freezers is up to six weeks.

“Sales are up 250% from the first quarter,” said Dusty Tenney, CEO of Stirling Ultracold, an Athens, Ohio, company that makes laboratory-grade ultracold freezers.

eu.usatoday.com/story/news/health/202...

In plaat van een diepvrieskast te bestellen, wat thuis niet nodig is om een vaccin toe te dienen voor een persoon , misschien anticiperen op investeren in producenten van vries materiaal.

Het Pfizer vaccin moet bevroren blijven vanaf productie naar opslag centra, van daaruit tijdens transport en bij de ontvangers als bijv zieken huizen en dokters centra waar het vaccin wordt toegediend.

Grote vraag naar diepvries materiaal dient zich aan indien Pfizer vaccin de enige oplossing biedt.

Voortschrijding in techniek bij het medicijn kan deze eis voor diepvries ongedaan maken.

Take your gamble
Chiddix
0
Dagstaat coronavirus : 20-11

VS-11910857(+195541)
India-9004365(+45882)
Brazilie-6020164(+38397)
Frankrijk-2160343(+23247)
Rusland-2023025(+24059)
Spanje-1556730(+15156)
Nederland-480649(+6008)
Belgie-553680(+3416)

Duitsland-914118(+22593)
Turkije-435273(+5103)
Singapore-58143(+4)
Italie-1345767(+37239)
Polen-819262(+22464)
VK-1477214(+20274)
Zweden-208295(+7240)
Zuid-Afrika-762763(+3105)
Chiddix
1
Aantal coronapatienten in ziekenhuizen : 1961(-69) waarvan 547(-8) op de IC. Overlijdens 51.
Chiddix
0
Gisteren was er veel discussie over het patent(octrooi) van Pfizer s vaccin. De farmaceut kan 1,3 miljard vaccins leveren maar dat is te weinig op een wereldbevolking van bijna 8 miljard.
Het recept dus overhandigen aan Bill Gates die fabrieken heeft opgetuigd om vaccins te produceren. De prijs per vaccin zal dan geen 15,50 euro zijn voor werelddeel Afrika en andere derde wereldlanden maar veel minder.
Het gaat toch om de mensheid te helpen in een uitzonderlijke crisissituatie? Of toch weer niet?
leek2018
0
Ik begrijp iets niet.
Jaarlijks kunnen 60+ en andere risico groepen een cocktail krijgen van de diverse soorten griep, omdat de kans op ziekenhuisopname en overlijden erg groot is, als zij de griep krijgen. De rest mag dus gewoon elkaar besmetten en dus griep krijgen.
Voor Covid-19 geldt hetzelfde: 60+ en risicogroepen worden voornamelijk getroffen. De rest kan het krijgen, maar vertoont geen of nauwelijks ziekte verschijnselen.
Mijn vraag is dan ook:
Waarom moet dan voor Covid-19 iedereen gevaccineerd worden?
Covid-19 is toch meer te vergelijken met de verschillende soorten griep en niet met de diverse kinderziektes, zoals mazelen, pokken en de bof.
Chiddix
0
De wereldbevolking is dan bijna 8 miljard maar het zal niet de bedoeling zijn iedereen in te enten. Van belang is wel de snelheid van beschikbaarheid en hoeveelheden vaccins. Pfizer kan 1,3 miljard vaccins leveren in 2021(uitgesmeerd). Moderna komt er dan nog bij.
De CEO Nederland van Pfizer zei in Nieuwsuur, onder licentie zouden we wat kunnen uitbesteden. Een grotere capaciteit op korte termijn. Alles o.v want de FDA en EMA moeten het middel nog goedkeuren(half Dec).
Het vaccin van Pfizer moet 2x inge-ent worden.
Chiddix
0
Vanuit socialistisch oogpunt zou de verdeling van de vaccins moeten lopen via de VN zodat ieder land een evenredige hoeveelheid vaccins ontvangt? Is het niet discriminatie als von der Leyen roept, we hebben 300 miljoen vaccins besteld en we betalen 15,50 euro per vaccin?
1,3 miljard vaccins Pfizer: 2(inenting) = 650 miljoen waarvan 300 miljoen vaccins :2 voor de EU. Daarmee kunnen dan 150 miljoen burgers in de EU voorzien worden van een prik.
leek2018
0
quote:

Chiddix schreef op 21 november 2020 09:33:

Vanuit socialistisch oogpunt zou de verdeling van de vaccins moeten lopen via de VN zodat ieder land een evenredige hoeveelheid vaccins ontvangt? Is het niet discriminatie als von der Leyen roept, we hebben 300 miljoen vaccins besteld en we betalen 15,50 euro per vaccin?
1,3 miljard vaccins Pfizer: 2(inenting) = 650 miljoen waarvan 300 miljoen vaccins :2 voor de EU. Daarmee kunnen dan 150 miljoen burgers in de EU voorzien worden van een prik.
Je kan het ook bekijken vanuit een economisch standpunt.
Chiddix
0
Is het nu ineens ieder voor zich geworden bij Frans Timmermans, de rechterhand van von der Leyen? Heeft Frans een ander pak aangetrokken? We begraven het gelijkheidsbeginsel wordt gedacht en daarna zien we wel weer. De Afrikaan moet maar zien hoe hij aan de prik komt.
Rowi62
0
Het reisverbod is de grootste ramp die Afrika heeft getroffen, niet covid. Landen als Kenia, Zuid Afrika, Egypte maar ook Gabon en Botswana zien hun inkomsten wegvallen en de armoede en onrust verder toenemen. Eigenlijk net als hier dus.
pakman
0
Bij Pfizer zijn ze slim, ze leggen de bal nu bij de FDA/EMA vwb versnelde goedkeuring want wij kunnen nu al leveren, wie vd deze 2 gaat dan nog dit medicijn om de 1 of andere reden waarbij ze anders wel een medicijn nog zouden afkeuren cq meer data zouden willen ontvangen...ze voelen de hete adem vd Concurrent.
Chiddix
0
quote:

gokker schreef op 20 november 2020 12:20:

[...]

???

Voor iemand die hier tientallen berichtjes per dag over COVID-19 plaatst, blijk je toch wel zeer slecht geïnformeerd.
Elke verpleegster is zich bewust van de complicaties van een vaccin dat bij -70 C bewaard dient te worden.
Gokker, de CEO van Pfizer legde in Nieuwsuur uit de procedure van het inenten van hun medicijn. Het is niet zo gecompliceerd om er gebruik van te maken. Zie wat luchtschip aanhaalde. Hij moet gekeken hebben naar Nieuwsuur.
Ik plaats inderdaad tien of soms meer berichtjes. Als ik mij onthoudt droogt het hier bijna op? Er zijn er een paar onder hun steen gekropen. Jammer, Ed was een echte gangmaker met zijn Zweedsmodel . De kans bestaat dat ik tenslotte hier nog alleen overblijf op termijn en het licht uitdoe. Zal niet dit jaar zijn maar in 2021.
.
rationeel
0
quote:

Henk Hesel schreef op 19 november 2020 11:22:

[...]

Goed. Dank je Josti.
Momenteel onder behandeling in Duitsland. In januari weet ik meer.
Van mij ook de beste wensen:)
rationeel
0
Na covid-19 komt de diabetes

Eduard Bomhoff

www.wyniasweek.nl/na-covid-19-komt-de...

Politieke partijen schuiven naar links met hun programma’s voor de verkiezingen van 2021. De Telegraaf oordeelt over het programma van de VVD: ‘Wie niet beter weet, zou op punten denken de oude verkiezingsprogramma’s van de PvdA of het CDA in handen te hebben.’

Zelf schrijft VVD’er Klaas Dijkhoff over ‘rafelranden van het kapitalisme bijschaven’. Mooi dat de VVD na Frits Bolkestein weer een woordvoerder heeft met literaire gaven; jammer dat zijn ambitie niet is om ‘de markt intelligenter aan het werk te zetten’. Want dat is wat de zorgsector nodig heeft.

Wachtlijsten
In plaats daarvan dreigt een verkeerde beweging naar minder markt en meer overheid. En dat in een jaar waarin ministers en ambtenaren voortdurend misslaan. Prof Jochen Mirau (Universiteit Groningen) meent dat ‘alles wat er misging in de corona aanpak is terug te voeren op het besluit van de overheid in maart om dit virus zelf te gaan bestrijden… We hebben [in de eerste en tweede covid-golf] geprobeerd om de overheidscontrole te houden, laten we de derde keer iets anders proberen. Ik denk dat het Nederlandse bedrijfsleven er klaar voor is en ook de kennis heeft. In lijn met die commerciële teststraten, zou je dan ook commercieel het bron- en contactonderzoek kunnen aanpakken. Het enige dat de overheid moet doen, is zeggen aan welke eisen het moet voldoen.’

We hebben dit jaar helaas moeten leren dat ambtenaren bij ministeries, RIVM en GGD niet kunnen organiseren. Daar zijn ze ook niet voor geselecteerd en opgeleid. Politici en ambtenaren moeten het kader scheppen en toezicht houden, en dat was al fout vóór covid-19.

In de zorg zijn de verantwoordelijkheden niet duidelijk. Eén pijnlijk voorbeeld: de wachtlijsten. Wie maanden moet wachten op een operatie voor staar of prostaat kan niet weten of het ziekenhuis de capaciteit mist, de verzekeraar niet meer dan het afgesproken maximum wil besteden, of de overheid via de zogenaamde ‘verevening’ het voor alle partijen onaantrekkelijk maakt om meer te behandelen.

Die onduidelijkheid komt de minister goed uit – minister Edith Schippers was populair in de VVD omdat zij de kosten zo mooi beheerste, maar zij kon dat politiek alleen doen omdat niemand wist wie verantwoordelijk was voor de wachtlijsten. Bejaarden met staar misten zes maanden de WhatsApp-berichten van de kleinkinderen; mannen met goedaardige prostaatvergroting liepen een half jaar met een infectueuze katheter. Als drie partijen daarvoor verantwoordelijk zijn, dan is niemand verantwoordelijk.
rationeel
0
Preventie
De grote systeemfout – en daarvoor is de overheid wél verantwoordelijk – gaat terug tot 2006. De nieuwe wet van minister Hoogervorst liet de kans voorbijgaan om de verzekeraars regionaal te organiseren. In bijna heel Nederland is één van de grote vier, Achmea, VGZ, CZ en Menzis dominant met de helft of meer van de verzekerden, en Hoogervorst had daaruit de consequentie kunnen trekken door Groningen definitief toe te wijzen aan Menzis, Friesland, Drenthe en Utrecht aan Achmea en zo verder. Kleur de landkaart in met die vier kleuren, vraag de minderheden om over te stappen naar de dominante partij in hun provincie of regio en ga verder met één verzekeraar per regio.

Waarom? In één woord: preventie. Niemand weet of de vleermuizen in Yunnan nog meer onder hun vieze vleugels verbergen, maar zeker is nu al dat zonder preventie onze zorgsector een epidemie van diabetes krijgt te verwerken die groter wordt dan covid-19. 1,1 miljoen Nederlanders heeft diabetes-2, een ziekte die honderd jaar geleden nog heel zeldzaam was, maar nu in alle rijke landen explosief toeneemt door verkeerd dieet, overgewicht en te weinig beweging.

Verwoeste levensjaren
De prognose is dat één op de drie Nederlandse kinderen later in het leven diabetes krijgt. Voor iemand van 45 jaar betekent dat een verlies van zes jaar levensverwachting, voor een jongere met overgewicht en diabetes is het verlies in jaren nog groter. In verwoeste levensjaren is dat 500-1000 keer ernstiger dan covid-19 tot nog toe.

Preventie kan dat goeddeels voorkomen en verzekeraars betalen liever voor preventie dan voor dure medicijnen, maar alleen als de verzekerden niet aan het eind van het kalenderjaar overstappen naar een concurrent die minder besteedt aan preventie en dus een paar euro kan uitsparen op de premie.

Preventie van overgewicht en diabetes kost geld maar betaalt zich terug in extra levensjaren en minder uitgaven aan medicijn en infuus. Verzekeraars zijn in de beste positie om fitness-programma’s aan te bieden, sport en beweging voor jongeren te faciliteren en dieet-advies en begeleiding te organiseren voor patiënten met beginnende diabetes die met een streng dieet er nog vanaf kunnen komen. De overheid kan dan via de zogenaamde verevening nog extra prikkels inbouwen en het verder aan de regionale verzekeraar over laten welke mix van programma’s het meest effectief is.

Niet meer elk jaar overstappen
Als we daar in 2006 mee waren begonnen, had covid-19 dit jaar minder slachtoffers geëist. Hoe sneller we nu de logische consequentie trekken uit de landkaart van de verzekeraars en verder gaan met één verzekeraar per provincie of regio, des te beter de kans om overgewicht en diabetes te bevechten. Als klanten niet meer elk jaar overstappen, kunnen verzekeraars ook eindelijk ‘health screening’ in het pakket opnemen, en dat combineren met advies over dieet en beweging.

In de zorg is ‘markt of overheid?’ een vals dilemma. Alleen de overheid kan het beste kader opleggen voor de verzekeraars. Als dat lukt heeft de overheid haar werk gedaan en krijgen private aanbieders geld van verzekeraars voor dieetles, fitness en ‘health screening’.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 21 november 2020 11:11:

[...]

Gokker, de CEO van Pfizer legde in Nieuwsuur uit de procedure van het inenten van hun medicijn. Het is niet zo gecompliceerd om er gebruik van te maken. Zie wat luchtschip aanhaalde. Hij moet gekeken hebben naar Nieuwsuur.
Ik plaats inderdaad tien of soms meer berichtjes. Als ik mij onthoudt droogt het hier bijna op? Er zijn er een paar onder hun steen gekropen. Jammer, Ed was een echte gangmaker met zijn Zweedsmodel . De kans bestaat dat ik tenslotte hier nog alleen overblijf op termijn en het licht uitdoe. Zal niet dit jaar zijn maar in 2021.
.
Het is jammer dat ondertussen wel duidelijk is dat die "zweedse" modellen niet werken. Het heeft veel mensenlevens en ellende gekost. De VS spant wel de kroon op het moment maar nog erger zijn waarschijnlijk de landen waar een stel demagogen zwijgen over de gevolgen van Covid-19 en de statistieken kunnen aansturen.

2021, ik moet het nog zien. De berichten over de vaccins zijn goed maar de berichten over het virus zelf worden steeds zorgelijker, farmaceuten en politici willen een uitweg aanbieden maar dat kan volgens mij nog steeds een doodlopende straat zijn. Een vaccin met goede medicatie na besmetting is volgens mij nog steeds de enige zekerheid als het gaat om terug naar normaal.
rationeel
0
Dat het nu in ieder geval NIET goed geregeld is, kan inmiddels iedereen wel zien.

Dat Henk:) naar Duitsland moet om de juiste behandeling te krijgen is absurd.

En zo vertrekken patienten naar elders, omdat "gidsland" Nederland erg veel steken laat vallen.

Kijk ook even in de klimaatdraad, waar een overzicht staat van een aantal onbekende Marxistischachtige organisaties waar KAAG meent ONS geld aan te moeten geven.

Ik denk dat de meeste inwoners van dit land het NIET weten en het geld ook liever aan iets anders zouden willen besteden.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 21 november 2020 11:11:

[...]

Gokker, de CEO van Pfizer legde in Nieuwsuur uit de procedure van het inenten van hun medicijn. Het is niet zo gecompliceerd om er gebruik van te maken. Zie wat luchtschip aanhaalde. Hij moet gekeken hebben naar Nieuwsuur.
Ik plaats inderdaad tien of soms meer berichtjes. Als ik mij onthoudt droogt het hier bijna op? Er zijn er een paar onder hun steen gekropen. Jammer, Ed was een echte gangmaker met zijn Zweedsmodel . De kans bestaat dat ik tenslotte hier nog alleen overblijf op termijn en het licht uitdoe. Zal niet dit jaar zijn maar in 2021.
.
ik reageerde alleen maar op je 70C, waar het -70C dient te zijn. Dat gaat niet met een normale diepvriezer. Het wordt toch. weer lastiger wanneer men met dewars vloeibaar stikstof rond moet lopen. In de praktijk zijn de twee vaccins dus toch wel sterk verschillend.
Chiddix
0
Pfizer kan dit jaar 50 miljoen dosissen afleveren indien hun vaccin wordt goedgekeurd volgende maand.
Zuid-Afrika en India hebben bij de WHO gevraagd het octrooi te laten bevriezen zolang de pandemie voortduurt. Het octrooi mag de wereldgezondheid niet schaden(bron : Trouw).
Pfizer en Moderna schijnen van overheden ieder 2 miljard te hebben ontvangen voor ontwikkeling vaccin. Moet geen probleem zijn.
Voor velen is het wel een probleem , dat de farmaceuten willen vasthouden aan hun patentrecht. Het is een beetje kort door de bocht als TK leden roepen, geef ons dat recept maar. Dan ben je er nog niet. Er zit ook een technologie achter. Dat zei de CEO Nederland van Pfizer gisteren.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront