Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos november 2020

2.982 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 146 147 148 149 150 » | Laatste
mamaloe
8
quote:

Mippert schreef op 23 november 2020 13:45:

Groen! GROEN!!! Gaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrroooooooooeeeeeeeennnnneeeboennieeee!

Helemaal Hartstikke Heerlijk Helder Garoen!
Graag verwijderen deze reactie.
Raasgier
1
quote:

mamaloe schreef op 23 november 2020 14:48:

[...]

Graag verwijderen deze reactie.
Dat kun je alleen zelf doen, anders had ik je graag geholpen.
BigMoepf
0
Bizar probleem. Ik krijg bij de ticker van GLPG nu NAVYA? Problemen bij Euronext?
ik schrok me eerst wel een bult toen ik die koers zag :-)

live.euronext.com/en/product/equities...
Mippert
0
quote:

Raasgier schreef op 23 november 2020 15:02:

[...]

Dat kun je alleen zelf doen, anders had ik je graag geholpen.
;-)
Mippert
0
Ik denk dat de indicatieve opening van vanmorgen (circa 106,80) bij wijze van uitzondering dit keer het indicatieve slot betrof
Mippert
1
Dee Haai! DEE HAAI!!! DeeeeeeeeeeeHelemaalHartstikkeHaaaaiiii!!!!!!

Klasse verloochent zich niet! Wie het laatst lacht! Een kurk komt altijd bovendrijven en wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen!

Deze mammoettanker is gedraaid en koerst nu weer gestadig Noordwaarts ..........
Raasgier
0
Oh ja hoor en from all the king's horses and all the king's biotechbeleggers heeft er weer precies ééntje geen andelen AztraZeneca, en die heet Raasgier...

www.washingtonpost.com/world/astrazen...
Raasgier
0
@Mezelf: op zich is dat een grapje, want ik zou mezelf niet per se een biotechbelegger noemen. Maar toch, had ik maar...
egeltjemetstekel
0
quote:

Mippert schreef op 23 november 2020 16:36:

we zullen eens laten zien wie er de baas is!
Oke ik ben benieuwd.
Mippert
1
quote:

C200 schreef op 23 november 2020 19:48:

Winkel gesloten??
We verwachten zo een splijtend PB
[verwijderd]
2
Waardellos bedrijf aan het worden
Futloos
Uitgepromote vd Stolpe
Wat een rampjaar
Wat een rampmanagement
C200
3
Selvita neemt Fidelta over van Galapagos
- Selvita versterkt zijn positie als een van de grootste preklinische contractonderzoeksorganisaties in Europa -
• Overname breidt Selvita's aanbod van geïntegreerde drug discovery-diensten aanzienlijk uit
• Transactie zal de inkomsten van Selvita bijna verdubbelen
• Totale bedrijfswaarde van €31.2M, te betalen in contanten
• Fidelta zal de komende vijf jaar doorgaan met het uitvoeren van drug discovery-diensten voor Galapagos
Mechelen, België en Krakau, Polen - 23 november 2020, 22.15 CET - Galapagos NV [Euronext & NASDAQ: GLPG] en Selvita S.A. [WSE: SLV] - kondigden vandaag aan dat ze een overeenkomst hebben getekend waarbij Selvita 100% van de uitstaande aandelen in Fidelta d.o.o. overneemt voor een bedrag van €31.2M te vermeerderen met de gebruikelijke vereffiningen van contanten en werkkapitaal.
Fidelta doet contractonderzoek binnen de Galapagos groep, met name op het gebied van ontstekingen, fibrose en anti-infectiva. Het heeft momenteel 181 werknemers in dienst, waaronder meer dan 150 wetenschappers, die diensten voor geneesmiddelenonderzoek leveren aan de biotech- en farmaceutische industrie, met een bewezen staat van dienst van succesvolle projecten gedurende vele jaren. Fidelta heeft bijna 6.000 m2 onderzoeksruimte in Zagreb, Kroatië. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden voor closing en zal naar verwachting worden afgerond op 4 januari 2021.
Galapagos is een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf met een pijplijn van potentiële medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme en commerciële activiteiten in Europa; als zodanig passen de activiteiten die Fidelta aanbiedt niet meer in zijn strategie.
Na afronding van de overname zal Fidelta volledig worden geconsolideerd onder de Selvita groep, en blijven opereren onder de naam Fidelta.
Uitgebreider aanbod en opening van nieuwe groeimogelijkheden
De scope van de diensten die door Fidelta worden geleverd, is complementair aan het aanbod van Selvita en stelt Selvita in staat een concurrentievoordeel op te bouwen in domeinen zoals DMPK, in vivo farmacologie en toxicologie. Selvita zal ook zijn activiteiten op het gebied van medicinale chemie en in vitro farmacologie vergroten, wat resulteert in een aanzienlijke versterking van zijn marktpositie.
De therapeutische expertisegebieden van Fidelta sluiten aan op de huidige marktvraag. Infectieziekten, ontstekingen en fibrose zijn allemaal gebieden van kernexpertise voor Fidelta en zijn steeds belangrijker wordende aandachtsgebieden voor farmaceutische bedrijven vanwege de aanzienlijke en onvervulde medische behoeften.
“We zijn verheugd dat we onze overname van Fidelta kunnen aankondigen. Dit past perfect bij ons: een zeer ervaren organisatie, met een volledig scala aan interne mogelijkheden om geneesmiddelen te ontdekken en een bewezen staat van dienst op het gebied van de levering van klinische kandidaatmedicijnen”, zegt Boguslaw Sieczkowski, Chief Executive Officer bij Selvita. “Deze overname is in lijn met de strategie die we eerder dit jaar aankondigden, maar het is ook een sprong voorwaarts in zowel de reikwijdte van ons dienstenportfolio als de omvang van onze activiteiten. Het is een transformerend moment in de geschiedenis van Selvita.”
“De wetenschappelijke kennis, het zakelijk inzicht en de focus en toewijding van het team van Fidelta zijn ongeëvenaard. Ik wil het Fidelta-team bedanken voor de uitstekende samenwerking door de jaren heen. Ik weet zeker dat ze zullen gedijen onder Selvita. We zetten een deel van ons researchwerk met Fidelta voort, dus daar zullen we van profiteren”, zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.
“We zijn erg blij met het zetten van deze grote en logische stap in de verdere ontwikkeling van Fidelta en dat we samen met Selvita onze aanwezigheid op de markt kunnen versterken. Door deze twee bedrijven samen te brengen, kunnen we een hoog kwaliteitsniveau behouden en een nog meer geïntegreerde benadering bieden in de dienstverlening aan onze klanten”, zegt Adrijana Vinter, algemeen directeur van Fidelta.
Transactiestructuur en zijn waardepotentieel
In de loop der jaren is Fidelta getransformeerd van een interne R&D-afdeling naar een winstgevende externe CRO met een sterke groei. Fidelta rapporteerde een omzet van €17,4 miljoen en een EBIDTA van €2,6 miljoen in 2019. Het volledige jaar 2020 ligt op schema om een recordjaar te worden voor Fidelta; in de eerste 9 maanden rapporteerde Fidelta een omzet van €17,2 miljoen, en een bedrijfswinst van €4,4 miljoen.
Fidelta beschikt over een diverse inkomstenbasis, waaronder samenwerkingen met een aanzienlijk aantal grote farma- en biotechklanten. De overname zal bijdragen aan de omzetgroei van Selvita en een aanzienlijke bijdrage leveren aan zijn EBITDA.
Over Selvita
Selvita is een preklinische contractonderzoeksorganisatie die multidisciplinaire ondersteuning biedt bij het oplossen van de unieke uitdagingen van onderzoek op het gebied van geneesmiddelenontdekking, regelgevende studies, evenals research en development.
Het bedrijf werd opgericht in 2007 en heeft momenteel meer dan 550 professionals in dienst, van wie meer dan 1/3 een PhD-titel heeft. Selvita heeft zijn hoofdkantoor in Krakau, Polen, met een tweede onderzoekscentrum in Poznan, Polen en internationale kantoren in Cambridge, MA en South San Francisco, in de VS, evenals in Cambridge, VK. Selvita is een grootaandeelhouder in Ardigen, een bio-informaticabedrijf dat geavanceerde kunstmatige-intelligentiemethoden gebruikt voor nieuwe precisiegeneeskunde.
Selvita heeft een bewezen staat van dienst van succesvol afgeronde projecten en klanten in 40 landen. Het merendeel van de inkomsten van het bedrijf is afkomstig van farmaceutische, biotech-, chemische en agrochemische bedrijven uit de VS en Europa. Selvita is genoteerd op de beurs van Warschau (WSE: SLV). Meer informatie op www.selvita.com.

Over Galapagos
Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) ontdekt en ontwikkelt geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Een aantal daarvan leverden al veelbelovende resultaten op bij patiënten, en bevinden zich momenteel in een vergevorderd onderzoekstadium in verschillende ziektes. Onze pijplijn bestaat uit onderzoeksprogramma’s tot fase 3-studies in ontstekingsziekten, fibrose en andere indicaties. De ambitie van Galapagos is om uit te groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf, gericht op het ontdekken, de ontwikkeling en de commercialisering van innovatieve medicijnen. Meer informatie op www.glpg.com.
Contacten Selvita
Mippert
0
PERSBERICHT: Selvita neemt Fidelta over van Galapagos

- Selvita versterkt zijn positie als een van de grootste preklinische
contractonderzoeksorganisaties in Europa -


-- Overname breidt Selvita's aanbod van geïntegreerde drug
discovery-diensten aanzienlijk uit

-- Transactie zal de inkomsten van Selvita bijna verdubbelen

-- Totale bedrijfswaarde van EUR31.2M, te betalen in contanten

-- Fidelta zal de komende vijf jaar doorgaan met het uitvoeren van drug
discovery-diensten voor Galapagos


Mechelen, België en Krakau, Polen - 23 november 2020, 22.15 CET -
Galapagos NV [Euronext & NASDAQ: GLPG] en Selvita S.A. [WSE: SLV] -
kondigden vandaag aan dat ze een overeenkomst hebben getekend waarbij
Selvita 100% van de uitstaande aandelen in Fidelta d.o.o. overneemt
voor een bedrag van EUR31.2M te vermeerderen met de gebruikelijke
vereffiningen van contanten en werkkapitaal.

Fidelta doet contractonderzoek binnen de Galapagos groep, met name op
het gebied van ontstekingen, fibrose en anti-infectiva. Het heeft
momenteel 181 werknemers in dienst, waaronder meer dan 150
wetenschappers, die diensten voor geneesmiddelenonderzoek leveren aan de
biotech- en farmaceutische industrie, met een bewezen staat van dienst
van succesvolle projecten gedurende vele jaren. Fidelta heeft bijna
6.000 m2 onderzoeksruimte in Zagreb, Kroatië. De transactie is
onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden voor closing en zal naar
verwachting worden afgerond op 4 januari 2021.

Galapagos is een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf met
een pijplijn van potentiële medicijnen met een nieuw
werkingsmechanisme en commerciële activiteiten in Europa; als
zodanig passen de activiteiten die Fidelta aanbiedt niet meer in zijn
strategie.

Na afronding van de overname zal Fidelta volledig worden geconsolideerd
onder de Selvita groep, en blijven opereren onder de naam Fidelta.

Uitgebreider aanbod en opening van nieuwe groeimogelijkheden

De scope van de diensten die door Fidelta worden geleverd, is
complementair aan het aanbod van Selvita en stelt Selvita in staat een
concurrentievoordeel op te bouwen in domeinen zoals DMPK, in vivo
farmacologie en toxicologie. Selvita zal ook zijn activiteiten op het
gebied van medicinale chemie en in vitro farmacologie vergroten, wat
resulteert in een aanzienlijke versterking van zijn marktpositie.

De therapeutische expertisegebieden van Fidelta sluiten aan op de
huidige marktvraag. Infectieziekten, ontstekingen en fibrose zijn
allemaal gebieden van kernexpertise voor Fidelta en zijn steeds
belangrijker wordende aandachtsgebieden voor farmaceutische bedrijven
vanwege de aanzienlijke en onvervulde medische behoeften.

"We zijn verheugd dat we onze overname van Fidelta kunnen aankondigen.
Dit past perfect bij ons: een zeer ervaren organisatie, met een volledig
scala aan interne mogelijkheden om geneesmiddelen te ontdekken en een
bewezen staat van dienst op het gebied van de levering van klinische
kandidaatmedicijnen", zegt Boguslaw Sieczkowski, Chief Executive Officer
bij Selvita. "Deze overname is in lijn met de strategie die we eerder
dit jaar aankondigden, maar het is ook een sprong voorwaarts in zowel de
reikwijdte van ons dienstenportfolio als de omvang van onze
activiteiten. Het is een transformerend moment in de geschiedenis van
Selvita."

"De wetenschappelijke kennis, het zakelijk inzicht en de focus en
toewijding van het team van Fidelta zijn ongeëvenaard. Ik wil het
Fidelta-team bedanken voor de uitstekende samenwerking door de jaren
heen. Ik weet zeker dat ze zullen gedijen onder Selvita. We zetten een
deel van ons researchwerk met Fidelta voort, dus daar zullen we van
profiteren", zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos.

"We zijn erg blij met het zetten van deze grote en logische stap in de
verdere ontwikkeling van Fidelta en dat we samen met Selvita onze
aanwezigheid op de markt kunnen versterken. Door deze twee bedrijven
samen te brengen, kunnen we een hoog kwaliteitsniveau behouden en een
nog meer geïntegreerde benadering bieden in de dienstverlening aan
onze klanten", zegt Adrijana Vinter, algemeen directeur van Fidelta.

Transactiestructuur en zijn waardepotentieel

In de loop der jaren is Fidelta getransformeerd van een interne
R&D-afdeling naar een winstgevende externe CRO met een sterke groei.
Fidelta rapporteerde een omzet van EUR17,4 miljoen en een EBIDTA van
EUR2,6 miljoen in 2019. Het volledige jaar 2020 ligt op schema om een
recordjaar te worden voor Fidelta; in de eerste 9 maanden rapporteerde
Fidelta een omzet van EUR17,2 miljoen, en een bedrijfswinst van EUR4,4
miljoen.

Fidelta beschikt over een diverse inkomstenbasis, waaronder
samenwerkingen met een aanzienlijk aantal grote farma- en
biotechklanten. De overname zal bijdragen aan de omzetgroei van Selvita
en een aanzienlijke bijdrage leveren aan zijn EBITDA.
Just lucky
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 23 november 2020 22:09:

Waardellos bedrijf aan het worden
Futloos
Uitgepromote vd Stolpe
Wat een rampjaar
Wat een rampmanagement

Dan had je in Xpeng moeten zitten; op 17 september stond de koers $0,02 en vandaag boven de $70. Voor $20.000 had je 1mln aandelen kunnen kopen, dan had je nu 70 mln en kon je stoppen op dit forum.
2.982 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 ... 146 147 148 149 150 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront