Fastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Fastned geopend

2.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
twinkletown
0
Obligatie-emissie FastNed zal niet de laatste kapitaalversterking zijn

Alles lezen (VEB):
www.iex.nl/Forum/Topic/1362016/Fastne...

Waarom toch aandelen FastNed kopen terwijl er elders moois te koop is. Bijvoorbeeld TABS Holland met een notering aan NPEX.
voda
0
voda
0
Amsterdam,23november2020|07:30Europe/Amsterdam

Fastned wint aanbesteding voor snellaadstations langs belangrijke Franse snelwegen

Bij Fastned stations kunnen elektrische rijders in een kwartier tot 300 km bereik opladen
Elk station heeft capaciteit om honderden auto's per dag op te laden
Fastned levert alleen duurzame energie uit wind- en zonne energie.

Fastned, het Europese snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen, is door Autoroutes Paris-Rhin-Rhône (APRR), de Franse wegbeheerder voor snelwegen en tolwegen, geselecteerd om 9 snellaadstations langs belangrijke snelwegen in Frankrijk te ontwikkelen en te exploiteren. Het contract moet nog worden goedgekeurd door het Franse Ministerie van Transport. Wanneer het wordt goedgekeurd, markeert het de entree van Fastned op de Franse markt, waar infrastructuur voor elektrische auto’s nog schaars is.

Fastned is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaad infrastructuur waar elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik kunnen opladen om daarna snel hun weg te kunnen vervolgen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft 129 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Het contract met APRR stelt Fastned in staat om grote snellaadstations te bouwen op 9 locaties direct langs de snelweg van Parijs naar Lyon, op de route naar Zwitserland en rond Dijon, zodat elektrische rijders moeiteloos de Route du Soleil van de Franse hoofdstad naar Lyon kunnen rijden. Het is de eerste keer dat Fastned een aanbesteding voor laadinfrastructuur in Frankrijk wint en de eerste keer ooit dat APRR een openbare aanbesteding hield voor laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

De bouw van de snellaadstations staat gepland voor 2021 waarna Fastned de stations 14 jaar kan exploiteren. Op elke locatie is Fastned van plan een groot laadstation te bouwen waar tot 16 voertuigen tegelijk kunnen opladen. Hierdoor kunnen honderden auto's per dag per locatie worden opgeladen. De stations krijgen een dak met zonnepanelen op een FSC-gecertificeerde houten constructie en leveren 100% hernieuwbare energie uit een mix van wind- en zonne energie.

We zijn verheugd dat we door APRR zijn geselecteerd om snellaaddiensten te realiseren en te exploiteren op negen snelweglocaties. Deze locaties bieden een solide startpunt voor Fastned in Frankrijk. Het laat ook de waarde zien van openbare transparante procedures voor het uitgeven van dergelijke contracten om de realisatie van laadinfrastructuur te versnellen. We kijken ernaar uit om samen te werken met APRR om zo een betere infrastructuur voor elektrische rijders te bouwen en een rol te spelen bij het verwezenlijken van de klimaatambities van Frankrijk.”

Michiel Langezaal, CEO van Fastned
De verkoop van elektrische voertuigen op batterijen (exclusief plug-in hybrides) in de EU is de afgelopen drie jaar met 191% gestegen, maar het aantal oplaadpunten groeide met slechts 58% (tot minder dan 200.000), volgens het rapport van de European Automobile Manufacturers Association (ACEA). Autofabrikanten en beleidsmakers vrezen dat het tekort aan laadinfrastructuur de acceptatie van elektrische voertuigen zal afremmen, op een moment dat regeringen zoals van het Verenigd Koninkrijk de verkoop van benzine- en dieselvoertuigen vanaf 2030 juist willen verbieden.

Klik hier om een afbeelding in hoge resolutie te downloaden van de render, de locatiekaart voor Frankrijk en/of een voorbeeld van een Fastned station in Nederland.

fastnedcharging.com/hq/nl/fastned-win...
voda
0
Fastned betreedt Franse markt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fastned
14,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fastned is geselecteerd door de Franse wegbeheerder voor snelwegen en tolwegen voor het bouwen en exploiteren van negen snellaadstations langs belangrijke snelwegen. Dat maakte het Nederlandse snellaadnetwerk voor elektrische auto's maandag bekend.

Als het ministerie van Transport de openbare aanbesteding goedkeurt, zou Fastned de Franse markt voor het eerst betreden. Het land telt nog weinig laadstations voor elektrische auto’s, aldus Fastned.

De wegbeheerder Autoroutes Paris-Rhin-Rhone (APRR) wil grote snellaadstations bouwen op 9 locaties langs de snelweg van Parijs naar Lyon, op de route naar Zwitserland en rond Dijon. Het doel is dat elektrische auto's met gemak de route de Soleil van Parijs naar Lyon kunnen rijden.

De capaciteit per laadstation wordt 16 auto's.

"Deze locaties bieden een solide startpunt voor Fastned in Frankrijk", stelde CEO Michiel Langezaal.

Het is de eerste openbare aanbesteding voor laadstations van APPR. De bouw zou plaatsvinden in 2021 en Fastned zou de stations 14 jaar mogen exploiteren.

Fastned beheert momenteel al 129 snellaadstations in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.

Dit jaar volgen ook de eerste stations in Zwitserland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Beso
0
@Voda : ik heb gelukkig tijdje geleden Fastned in mijn portefeuille op genomen en vandaag aan 16,5 nog wat verhoogd.
In feite zoek ik naar een aandeel die laadpalen produceert, die bij de eindconsument thuis kunnen worden geplaatst. Laadpalen aan de snelweg is zeker belangrijk (Fastned) maar ik zie al even veel potentieel voor laadpalen thuis of aan het bedrijf. Is Alfen dan hiervoor het aandeel of heb jij weet van een ander aandeel?
ML89
0
Alfen is dan zeker een goede optie Beso; Heb recentelijk geen analyse gedaan - maar de koers is flink opgelopen, dus goed opletten wat je krijgt voor je geld.

Fastned schommelt lekker met elk nieuwsbericht, ik zit zelf LONG - ik heb toch wel een haat-liefde verhouding met dit aandeel.
Beso
0
quote:

ML89 schreef op 23 november 2020 09:57:

Alfen is dan zeker een goede optie Beso; Heb recentelijk geen analyse gedaan - maar de koers is flink opgelopen, dus goed opletten wat je krijgt voor je geld.

Fastned schommelt lekker met elk nieuwsbericht, ik zit zelf LONG - ik heb toch wel een haat-liefde verhouding met dit aandeel.
THX ML89. We delen dezelfde mening wat betreft Alfen. Dit aandeel heb ik te laat ontdekt en vind ik nu te hoog om in te stappen. Fastned houd ik ook LONG en maak me niet druk om eventuele correcties naar beneden toe.
Ander aandeel wat de laatste tijd goed rendeert is Meyer Burger Technologie. Bedrijf heeft nieuw management en heeft zijn strategie kompleet om gegooid. Solar kan volgens mij zeker verder sterk groeien als men bedenkt hoeveel stroom nodig is en verder zal zijn. Ook met Biden verkozen zal die vraag zeker verder groeien.
Soit, terug op Fastned : veel succes ook verder met dit aandeel :-)
ML89
0
Dank voor de tip, zal dit bedrijf zeker onder de loep nemen. Jij ook heel veel succes, dat het een mooie rit mag worden.
Beso
0
ik dacht een uur geleden dat Fastned voor vandaag niet meer opnieuw de 17 zou over stijgen. Amai, nu aan 18,68! :-) Succes aan allen !
Beso
0
en op 24,9 de volgende freeze up. Zou een partij zich hier aan het inkopen zijn voor een overname?
PGV
0
quote:

Beso schreef op 24 november 2020 09:25:

Niet normaal weer vandaag : +20% omhoog en freeze up
We gaan de 50 misschien nog wel zien dit jaar
ML89
0
Mijn geduld met dit aandeel is bij deze beloond, hoewel ik zeker een beetje sceptisch was (en nog steeds). Voor de toekomst van Fastned, zou een overname helemaal niet verkeerd zijn. Wat denken jullie?
[verwijderd]
0
SELL

Stijging slaat nergens op.

Marges zijn veel te laag, schulden te hoog.

Dit is een suckerrally.
Beso
0
quote:

Beursplein 5 schreef op 24 november 2020 12:14:

SELL

Stijging slaat nergens op.

Marges zijn veel te laag, schulden te hoog.

Dit is een suckerrally.

Ik kan jouw denken volgen maar er zijn er de laatste 2 dagen toch veel die anders denken.
Elektro auto's zitten in de lift en unieke koersverlopen zoals bij TESLA zijn altijd mogelijk.
2.244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 109 110 111 112 113 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:20
Koers 23,400
Verschil -0,600 (-2,50%)
Hoog 23,800
Laag 23,300
Volume 5.272
Volume gemiddeld 16.520
Volume gisteren 28.043

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront