Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0
Link Engels.

hillreporter.com/joe-biden-nominates-...

Joe Biden benoemt Alejandro Mayorkas als leider van Homeland Security en veroordeelt Donald Trump’s ‘Chaos, disfunctioneren en absolute wreedheid’
DOOR Brandon Gage 24 november 2020

De verkozen president Joe Biden heeft Alejandro Mayorkas dinsdag voorgedragen als de eerste Latino-minister van Binnenlandse Veiligheid, waarmee een einde wordt gemaakt aan de "chaos, disfunctioneren en absolute wreedheid" die president Donald Trump heeft getoond jegens immigranten.

Mayorkas, wiens familie in 1960 vanuit Cuba naar de Verenigde Staten verhuisde, diende als plaatsvervangend secretaris bij het DHS tijdens de laatste drie jaar van president Barack Obama.
Foto door Mark Makela / Getty Images

“Als minister van Binnenlandse Veiligheid nomineer ik Alejandro Mayorkas. Dit is een van de moeilijkste banen bij de overheid - een gigantische instantie. De DHS-secretaris moet ons beschermen tegen bedreigingen in binnen- en buitenland, en het is een baan die een cruciale rol speelt bij het herstellen van ons kapotte immigratiesysteem '', zei Biden op een persconferentie.

Biden spaarde geen genade voor Trump en zijn gruwelijke immigratiebeleid, waaronder het uit elkaar halen van gezinnen aan de zuidelijke grens en het proppen van mensen in smerige concentratiekampen. Honderden kinderen wachten nog steeds tot de regering hen weer herenigt met hun ouders, van wie sommigen zijn gedeporteerd.

"Na jaren van chaos, disfunctioneren en absolute wreedheid bij DHS, ben ik er trots op een ervaren leider te benoemen die door zowel Democraten als Republikeinen is geprezen", zei Biden over Mayorkas. "Ali, zoals hij voorbijgaat, is een voormalige Amerikaanse advocaat, voormalig directeur van US Citizenship and Immigration Services en een voormalig plaatsvervangend secretaris van het DHS."

Mayorkas, vervolgde Biden, “hielp bij de implementatie van DACA, voorkwam aanvallen op het thuisland, verbeterde onze cyberveiligheid, hielp gemeenschappen herstellen van natuurrampen, bestreed ebola en zika, en hoewel DHS iedereen treft, ben ik er, gezien zijn cruciale rol in immigratiekwesties, trots op dat voor de allereerste keer zal de afdeling worden geleid door een immigrant, een Latino, die weet dat we een land van wetten en waarden zijn. "

De verkozen president wenste vervolgens Mayorkas, die dinsdag 61 werd, een gelukkige verjaardag.

"Gefeliciteerd man. Gefeliciteerd met je verjaardag, 'straalde Biden. "Hij is 21," grapte Biden.

Kijk hieronder, met dank aan The Independent:

Mayorkas zei naar aanleiding van Biden's opmerkingen dat "ik dag in nacht zal werken in dienst van onze natie en om eer te bewijzen aan mijn ouders."
gnocchi.
0
Link Engels.

hillreporter.com/john-brennan-rips-do...

John Brennan scheurt Donald Trump's ‘verdorvenheid en incompetentie’ in finale, vernietigende Tweetstorm
DOOR Brandon Gage 24 november 2020

Voormalig directeur van de Central Intelligence Agency, John Brennan, nam maandagavond een massale laatste uithaal naar president Donald Trump en schreef op Twitter dat hij 'zich gedwongen voelde om Trumps verdorvenheid en incompetentie te veroordelen'.

Brennans felle kritiek op Trump heeft hem tot doelwit gemaakt van persoonlijke aanvallen door de president en zijn bondgenootschap van loyalisten.
Foto door Alex Wong / Getty Images

"Vier jaar lang heb ik me krachtig uitgelaten tegen Donald Trump's belachelijke oneerlijkheid, het corrupte nastreven van persoonlijke belangen en het vertrappelen van onze democratische principes. Na meer dan drie decennia in de nationale veiligheid te hebben gediend, voelde ik me gedwongen om de verdorvenheid en incompetentie van Trump te veroordelen '', tweette Brennan, die onder president Barack Obama diende. `` Mijn openhartigheid heeft kritiek, vergelding door de regering-Trump en bedreigingen veroorzaakt door degenen die verblind zijn door Trumps demagogie. Ja, het is ongebruikelijk dat een voormalig CIA-directeur zich uitspreekt, maar toen een autocraat het Witte Huis binnendrong, was stilte geen optie voor mij. "

Brennan zei dat hij hoopt dat Trump gerechtigheid te wachten staat vanwege zijn ongekende corruptie en criminaliteit, en prees vervolgens de keuze van president-elect Joe Biden om de nationale veiligheidsinstanties te leiden.

Hij voegde eraan toe dat hoewel hij Trump niet langer op sociale media zal noemen, hij overheidsfunctionarissen verantwoordelijk zal blijven houden voor hun daden.

“Ik ben nu van plan om Trump te negeren. Ik laat zijn lot over aan ons gerechtelijk systeem, zijn schande aan de geschiedenis en zijn nalatenschap aan een vuilnisbelt. Het nationale veiligheidsteam van P-E Biden en VP-E Harris staat voor tal van uitdagingen en een verstandig nationaal veiligheidsbeleid verdient sterke tweeledige steun, ”zei Brennan. "En hoewel ik zal afzien van het opnieuw verwijzen naar Donald Trump in Twittersphere, zal ik niet aarzelen om overheidsfunctionarissen aan de kaak te stellen van welke politieke strekking dan ook waarvan ik denk dat ze het vertrouwen van het Amerikaanse volk schenden of die betrokken zijn bij onethische, gewetenloze of corrupte activiteiten. Ik beloof."
luchtschip
0


Julia Davis, Columnist TheDailyBeast, Russian Media Analyst :

Meanwhile on Kremlin-controlled Russian state TV:

> "Our candidate is finished."

> "Trump waved the white flag of surrender."

> "If you're going to name a vaccine after Trump, name it 'LOSER.'"

pbs.twimg.com/media/EnndCCTWEAEZAPe?f...

DurianCS
0
quote:

ff_relativeren schreef op 24 november 2020 23:44:

Brrrrr : edition.cnn.com/2020/11/24/politics/q... .
Ach, wij zijn ook terug gegaan van 14 naar 10 dagen, dus waarom zij dan niet?
ff_relativeren
1
quote:

DurianCS schreef op 25 november 2020 00:01:

[...]
Ach, wij zijn ook terug gegaan van 14 naar 10 dagen, dus waarom zij dan niet?
Een prima vraag die een eerlijk antwoord verdient. In Europa vind ik het ook niet oke dat de quarantaine-tijd is verkort. We hebben allemaal kunnen zien dat Corona niet tot stilstand is gebracht. Het kan beter en het moet beter.

In mijn ogen zorgt het huidige beleid alleen voor net genoeg afvlakking voor de ziekenhuizen. Die ziekenhuizen zijn sinds de zorg geprivatiseerd werd een commercieel bedrijf, dat zover heeft afgeslankt dat het een normale stroom van patienten aan kan, maar in gevaar komt zodra er moet worden opgeschakeld.

Intussen betaalt de bevolking een veel hogere ziektekosten-premie + een veel hoger eigen risico. En als er dan een noodsituatie ontstaat, wordt de ziekenzorg MEER ontzien dan de burgerij. Afvlakking voor de ziekenhuizen. Maar niet genoeg afvlakking of ombuiging om het virus te stoppen.

We betalen meer zorgpremie. We betalen meer Eigen risico. En nu betalen we ook nog de tol van Corona. Dus NEE , ik vind het 2x niks. Het is niet goed genoeg. Mijn mening.
gnocchi.
0
Link Engels.

www.axios.com/trump-biden-presidentia...

Trump geeft Biden toegang tot briefings van de presidentiële inlichtingen
Fadel Allassan

Biden.

Foto: Mark Makela / Getty Images

Het Witte Huis van Trump gaf dinsdag verkozen president Biden toegang tot dagelijkse briefings van de presidentiële inlichtingen, vertelt een bron die bekend is met de kwestie aan Axios.

Waarom het belangrijk is: Trump heeft tot nu toe geweigerd de briefing te delen, omdat hij de uitslag van de verkiezingen blijft betwisten en weigert toe te geven. De instemming van de president is een nieuw teken dat de overgang naar een Biden-administratie plaatsvindt.

De General Services Administration verleende maandag de zogenaamde "vaststelling" van de verkiezingen, waardoor de machtsoverdracht formeel kon beginnen.

Wees slim: de dagelijkse brief van de president is een samenvatting van nationale veiligheidsinformatie op hoog niveau die aan de president en bepaalde kabinetsleden is verstrekt door het Office of Director of National Intelligence.

Het "is typisch een van de eerste rechten van een presidentskandidaat na het winnen van de verkiezingen", schrijft CNN, die het nieuws voor het eerst meldde.
Biden vertelde dinsdag aan poolverslaggevers dat hij nog geen briefing heeft gehad, hoewel die wel is aangeboden.
ff_relativeren
0
Over de 5-januari-Senaats-runoff-in-Georgia-USA : Democraat en Dominee Warnock zet in op sociale rechtvaardigheid en menselijkheid. En de GOP is bang .. Bron : edition.cnn.com/2020/11/23/opinions/r... .
Beperktedijkbewaking
3
quote:

gnocchi. schreef op 23 november 2020 17:31:

Ghislaine Maxwell fotografeerde 'constant' topless jonge meisjes, zei de ex-huismanager van Jeffrey Epstein in niet-verzegelde afzetting.
...
In niet verzegelde afzetting??? Wa-bedoel-u in godsnaam?

Halveer svp het aantal van je posts en gebruik die tijd om je teksten te kuisen en te verduidelijken. Blindelings plaatsen van Google-translates is geen excuus. Er is ook nog zo iets als rekening houden met je lezers.

gnocchi.
0
Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/steve-m...

Steve Mnuchin gaat voor een laatste kwaadaardige geldgreep
Bill Palmer | 21:00 uur EST 24 november 2020

Steve Mnuchin heeft zijn tijd als minister van Financiën zo goed als misbruikt van zijn positie voor het financieel corrupte voordeel van hem en Donald Trump. Mnuchin heeft ook een misdrijf gepleegd dat de gerechtigheid belemmert door een dagvaarding voor de belastingaangiften van Trump te trotseren. Het is dus geen verrassing dat Mnuchin probeert bijna een half miljard dollar aan pandemiehulpmiddelen naar een plaats te sturen waar de regering-Biden het niet kan gebruiken voor pandemiehulp.

Hoe staat dit Mnuchin precies toe om het geld in zijn zak te sturen, of in de zak van Trump, of in de zakken van zijn rijke vrienden? We weten het niet helemaal zeker. Maar het is een gegeven dat dit het plan is, want het is alles wat Mnuchin en Trump ooit hebben gedaan. Mnuchin moet van Trump verwachten dat hij hem gratie zal verlenen, want Mnuchin heeft zijn ticket naar de federale gevangenis al een tijdje geleden geslagen met deze capriolen.

Het goede nieuws hier, om zo te zeggen, is dat dit soort corrupte capriolen in het hele Trump-tijdperk over het algemeen alleen zijn gelukt als niemand ze op tijd heeft opgemerkt. Het feit dat het kwaadaardige plan van Mnuchin naar buiten is gebracht, en waar het vanavond op grote schaal tegen wordt beschuldigd door het grote publiek, is een goed teken. Mnuchin heeft niet alleen een toverstaf voor deze dingen. Het kan zijn dat hij zich op deze moet terugtrekken, terwijl de druk toeneemt.
gnocchi.
0
Link Engels

Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/pardon-...

www.axios.com/trump-pardon-michael-fl...

De laatste wanhopige gratie van Donald Trump is aan de gang
Bill Palmer | 21:22 uur EST 24 november 2020

Sinds Donald Trump een paar weken geleden officieel en beslissend de verkiezingen verloor, heeft Palmer Report iedereen aangespoord om minder aandacht te besteden aan zijn doodlopende pogingen om het resultaat op magische wijze omver te werpen, en in plaats daarvan meer aandacht te besteden aan zijn corrupte eindspel. We hebben je gewaarschuwd dat Trump zijn mede-samenzweerders uiteindelijk gratie zou verlenen als hij de deur uit zou gaan. Nou, nu gebeurt het.

Axios meldt nu dat Trump de mensen vertelt dat hij op het punt staat Michael Flynn gratie te verlenen. Dit is geen verrassing. Trump behandelt Flynn lang als een made man en doet zijn uiterste best om hem uit de gevangenis te houden. Axios zegt ook dat Trump van plan is om na Flynn nog veel meer mensen gratie te verlenen. Maar onthoud dat deze pardons geen toverstokjes zijn.

Omdat Michael Flynn bijvoorbeeld een samenwerkende pleidooiovereenkomst had gesloten tegen een lagere aanklacht, slaagde hij erin om te voorkomen dat hij werd aangeklaagd voor enkele van de serieuzere dingen waarvoor hij werd onderzocht, waaronder het naar verluidt aannemen van illegaal geld van buitenlandse regeringen en naar verluidt samenzweren om een ??persoon te ontvoeren. man in Pennsylvania. Dus zelfs als Trump Flynn gratie verleent voor zijn bestaande beschuldigingen, kan de post-Trump DOJ Flynn gewoon aanklagen voor de rest van de misdaden.

Bovendien is het niet noodzakelijk grondwettelijk om uw eigen vermeende criminele mede-samenzweerders gratie te verlenen; de DOJ zou gemakkelijk de aanklachten tegen deze mensen kunnen herhalen nadat Trump is vertrokken, en de rechtbanken laten beslissen of de gratie moet worden gehandhaafd. Ook zullen de medewerkers van Trump niet langer worden geconfronteerd met federaal strafrechtelijk gevaar, wat betekent dat het Vijfde Amendement niet langer van toepassing is, wat betekent dat ze dan wettelijk kunnen worden gedwongen om mee te werken aan het strafrechtelijk onderzoek naar Trump zelf.

Ten slotte moet iedereen die federale gratie krijgt van Donald Trump zich nog steeds zorgen maken over mogelijke aanklachten op staatsniveau, afhankelijk van in welke staat ze wonen en vanuit welke staat (en) ze opereren. Dus zelfs als Trump doorgaat met het uitrollen van zijn eindspel pardons, houd er dan rekening mee dat het geen toverstokjes zijn. Ze zijn gewoon het enige dat Trump nog moet proberen.
gnocchi.
1
Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/ted-lie...

Ted Lieu scheurt Donald "Bone Spurs" Trump aan stukken
Bill Palmer | 01.46 uur EST 25 november 2020

Nieuw getabelleerde stemmen onthullen dat Joe Biden 80% van de militaire en overzeese stemmen in Maine kreeg, een opmerkelijke prestatie gezien de traditionele neiging van het leger om Republikeins te stemmen. Maar nogmaals, Donald Trump heeft het leger herhaaldelijk beledigd en zelf vijf keer de dienst ontweken. Hij noemde ‘botsporen’, maar draaide zich toen om en nam deel aan atletiek op de universiteit.

Zelfs met zijn onpatriottische schurk had Trump het lef om "AMERICA FIRST!" vanavond. Congreslid Ted Lieu had het niet. Hij schoot hiermee terug op Trump:

“Beste Donald Trump: ik ben het met je eens dat we Amerika op de eerste plaats moeten zetten. Dat is een van de redenen waarom ik in actieve dienst was. Je hebt Amerika echter niet op de eerste plaats gezet. Je stelt jezelf en je vrienden op de eerste plaats. Dat is een van de redenen waarom het Amerikaanse volk je heeft ontslagen. Al toegegeven? "
gnocchi.
0
twitter.com/donie/status/133142530266...

Een discussie over Amerika en Facebook /

Een paar maanden geleden zag ik dit @Acosta
interview met Trump-aanhangers en vroeg zich af wat hen ervan had overtuigd dat maskers nutteloos waren en Covid een hoax?
gnocchi.
1

OH MY GOD

BREAKING PER CNN: Trump zal naar verwachting morgen bij Giuliani in Gettysburg, PA komen, waar de staatswetgevers van de GOP een nep "hoorzitting" houden in het WYNDHAM HOTEL IN GETTYSBURG over beschuldigingen van fraude bij de verkiezingen van 2020.

twitter.com/SpiroAgnewGhost/status/13...

luchtschip
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 25 november 2020 06:51:

[...]In niet verzegelde afzetting??? Wa-bedoel-u in godsnaam?

Halveer svp het aantal van je posts en gebruik die tijd om je teksten te kuisen en te verduidelijken. Blindelings plaatsen van Google-translates is geen excuus. Er is ook nog zo iets als rekening houden met je lezers.

Je refereert aan een posting van 2 dagen geleden.
Dit stond er

23 11 2020 17:31 uur :
Ghislaine Maxwell fotografeerde 'constant' topless jonge meisjes, zei de ex-huismanager van Jeffrey Epstein in niet-verzegelde afzetting.

Waarom niet de moeite nemen om op de door deze poster bijgevoegde link te klikken ?
Wel de moeite nemen deze poster persoonlijk aan te vallen?

Deze link zat bij de posting :.

lawandcrime.com/high-profile/ghislain...

Ghislaine Maxwell ‘Constantly’ Photographed Topless Young Girls, Jeffrey Epstein’s Ex-House Manager Said in Unsealed Deposition

Dit is vertaald als

Ghislaine Maxwell fotografeerde 'constant' topless jonge meisjes, zei de ex-huismanager van Jeffrey Epstein in niet-verzegelde afzetting.

De correcte vertaling :
zei de ex-huis manager in een van het zegel gehaalde getuigenverklaring.

Verduidelijking :
De ex-huismanager had in het verleden een getuigen verklaring gedaan, maar die mocht niet publiekelijk bekend worden.
Alleen de rechter en de advocaten van beide partijen kennen deze verklaring. In de US bij de rechtbank is dan een getuigen verklaring "under seal" (vertaald naar het Nederlands : "verzegeld")

Wanneer de rechter besluit dat het openbaar mag worden, zodat ook de pers het kan berichten, dan gaat hij van het zegel af un-sealed oftewel ontzegeld of niet-verzegelde.

Je leest een posting met een Nederlandse vertaling van een deel van een artikel dat als link is bijgevoegd.

Je gaat tekeer dat de vertaling niet goed is en het voor jou onleesbaar is, en accepteert de Google Translate niet als geldig excuus.
Je geeft jezelf geen verwijt, dat je niet de moeite nam op de bijgevoegde link te klikken om de originele Engelse tekst te lezen.

closer
0
Inderdaad. En als hij zo'n last heeft van slechte vertalingen kan hij ook het IEX Forum Filter installeren en berichten van Gnocchi inklappen of zelfs volledig verbergen. Het werkt helaas alleen op desktops, niet op tablets of telefoons. Zie www.iex.nl/Forum/Post/12461472.aspx
luchtschip
0


Hier een twitterdraadje van Andrew Laufer, Civil Rights Attorney, waarin hij beschrijft dat een Presidentieel Pardon aan Michael Flynn ook nadelig kan uitwerken voor Trump en Flynn:

So it appears Trump may attempt to pardon Flynn. This was expected. No surprise here. We need to take a breath and understand that this will not work out for Trump or Flynn. We have already seen what Judge Sullivan has done when Barr attempted to dismiss Flynn’s prosecution 1/

The Court said “hold on” and appointed special counsel to investigate it - Judge Gleeson, ret. - and refused to do so. This then went to the DC circuit and ultimately Judge Sullivan’s rulings not to dismiss Flynn’s prosecution was ultimately upheld.

I have the same inclination I had before that Judge Sullivan will take a similar stance to appoint special counsel - Gleeson most likely will continue - to review and probably challenged the legality of the pardon. We have also seen the beginnings of this before 3/

Judge Amy Berman-Jackson in her acceptance of amicus briefs regarding the legality of Roger Stones’s sentence commutation due to Trump’s entanglement. A lawful power, like POTUS’s right to pardon crimes or commute sentences is enshrined in Article 1 of the construction. It is 4/

one of the most expansive powers held by POTUS. Be that as it may, a lawful power exercised for an unlawful purpose is a crime. For example, if a president is bribed to pardon a criminal, the pardon would be unlawful - fruit of an illegal act although POTUS has the power 5/

to pardon. The same holds true if POTUS conspires with another to commit a crime. He would be providing cover for his co-conspirators in evading prosecution. Further, by pardoning his co-conspirator, it also acts as a self-pardon since it would extinguish the criminal 6/

conspiracy. A pardon also causes the pardoned to plead guilty for all crimes pardoned. It also does away with their 5th amendment rights (zie toelichting ) . That, in turn, would require anyone who accepts a pardon to testify about their role in any crimes pardoned if compelled to do so. 7/

Suffice to say, if Trump issues a pardon to Flynn, it will open up a hornets nest of problems for him and Flynn. Stay strong Patriots. X

twitter.com/lauferlaw/status/13314672...

Toelichting :

Een pardon accepteren doet het recht op de 5th amendment teniet.
Wanneer een getuige in een rechtszaak wordt opgeroepen, mag hij zich beroepen op de 5th amendment : het recht tot zwijgen.

Wanneer bijv Trump een Presidentieel Pardon aan Flynn geeft, en er komt later een rechtszaak tegen Trump, dan zou Michael Flynn als getuige kunnen worden opgeroepen. Hij kan zich dan niet beroepen op de 5th amendment, en is verplicht te getuigen naar eer en geweten op straffe van meineed.

Daar zit Donald Trump nu ook niet op te wachten.
luchtschip
1


Donderdag Thanksgiving
veel Amerikanen nemen de hele week vrij voor familie bezoek

This footage from Flight Radar 24 shows the heavy level of air traffic on Monday, Nov 23.

video 0:32 minuut

twitter.com/DrEricDing/status/1331365...

De Amerikanen vrezen het Corona virus schijnbaar niet.
70.572 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2448 2449 2450 2451 2452 2453 2454 2455 2456 2457 2458 ... 3525 3526 3527 3528 3529 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.709,20 -0,72%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.910,21 -0,53%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.393,32 +0,59%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 82,23 +0,18%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront